|
|
#4621 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też kocham te spodenki, to już kolejny rozmiar z tym wzorem. Ogólnie zombie dash ma super ciuchy 😍 Cytat:
![]() Jak chodziłam na usg w pierwszej ciąży to po 20 tygodniu gin nam nawet jąderka syna pokazywał i mówił że dobrze bo już mu zeszły do moszny Przecież na dobrym USG widać wszystkie narządy dziecka.
|
|||
|
|
|
#4622 |
|
Raczkowanie
|
Miałam taki przypadek w rodzinie, ale to było z 15 lat temu więc myślałam, że skoro teraz sprzęt lepszy to już się nie zdarza.
|
|
|
|
#4623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż wiadomo, że na usg my niekoniecznie wszystko widzimy, to lekarz jako człowiek też może źle zinterpretować
|
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a plan miałam taki, że codziennie do pracy będę jeździć te 12km w jedną stronę Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4626 |
|
Rozeznanie
|
Ja już po wizycie. Dzidzia zdrowa, pokazywała nam stópki i rączki jakby chciała pokazać, że ma wszystkie pięć paluszków 😍 no i w pewnym momencie pani doktor stwierdziła, że najprawdopodobniej to chłopak, ale żebyśmy do połówkowych się nie nastawiali 😉 bo przy kolejnym ujęciu już widać było troszkę inaczej (mniej na chłopaka). Także poczekamy do połowy października co najmniej 🙂
|
#4627 |
|
Zadomowienie
|
Katstan, gratulacje!
Ja się cieszę z chłopaków, córa będzie miała w czym wybierać Ilsa, nasz włochaty je orijena. Za acaną nie przepadał, zresztą w kuwecie potem też to nie pachniało najlepiej. Alley, daj znać co z tym brzuchem. Czarodziejka, jak się masz z wymiotami? Widać na synku te twoje ciuchowe fascynacje ![]() Dziś odbierałam wyniki cytologii i wymazu. Pisałam wam kiedyś, że na samym początku przyplątała mi się infekcja. Lekarz kazał się wstrzymać z leczeniem, żeby nie narażać Małej na antybiotyk. I słuchajcie, uwielbiam faceta! Infekcji nie ma. Już na prenatalnych z lekarką rozmawiałam, że chyba mniej tego śluzu i mniej żółty i czy to możliwe, i potwierdziła, że przecież organizm ma możliwość bronienia się i samoleczenia. Obojętne mi jak to działa, cieszę się, że ominie nas antybiotyk.
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrobie nie ma szans ale gratuluje wszystkich udanych wizyt. Postaram sie wieczorem wbic w jakas dysjusje
Jutro moja wizyta
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4630 |
|
Zadomowienie
|
Lelowa, w końcu się doczekałaś
![]() Superkozackie te ubranka z zombiedash! ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Dolly, najważniejsze, że wszystko dobrze Fajnie znać płeć, bo można się konkretniej za wyprawką rozglądać, ale też jeszcze mamy dużo czasu.Taką drobnicę jak akcesoria i ubranka, to będę stopniowo gromadzić (może się uda w takich bieżących wydatkach przepchnąć), ale z grubszymi zakupami, to poczekamy. |
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Parapet no w koncu
|
|
|
|
#4632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Super że wizyty sie udały My dzis byliśmy załatwić tv i internet Maz spi przed nocka, ale zaraz chyba go obudze 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że po urlopie to tylko 1.5 tygodnia (bo urlopy zawsze szybko mijają Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4637 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż... Moja siostra cioteczna rodzi na początku grudnia więc jest w okolicach 25 tygodnia i nie wiedzą jaka jest płeć. Chodzi tylko na nfz, więc miała do tej pory chyba tylko 3 usg. Jak ja byłam na prenatalnych i opowiadałam, czego się na nich dowiedziałam (nie chodzi o płeć tylko te wszystkie pomiary) to oczy zrobiła jakby pierwszy raz słyszała, że takie badania się robi, pomimo, że to jej trzecie dziecko. Na "połówkowym" na pytanie odnośnie płci lekarz powiedział że nogi skrzyżowane (prawdopodobnie złośliwie to zrobił, bo wparowali całą rodziną, ona, mąż i dwoje małych dzieci i to było lekarzowi mocno nie na rękę). Więc jeśli nie zrobi prywatnie to wg schematu na nfz zostaje jej tylko jedno usg na którym mogą się dowiedzieć. Więc ryzyko błędu jest, szczególnie jak znowu pójdą całą rodziną i lekarz będzie wkurzony Cytat:
I coś w tym jest co mówisz bo na początku ciąży też przeszłam takie "uzdrowienie" a mam duże skłonności do infekcji Ja po wizycie na nfz, oczywiście nic ciekawego się nie działo ale nie liczyłam na usg. Wyniki moczu i morfo idealne, w badaniu ginekologicznym też wszystko git. U mnie jest na zewnątrz taka duchota że masakra! Jeszcze teściowa gotowała gołąbki, od zapachu gotowania kapusty już mi niedobrze a nie ma jak wywietrzyć bo powietrze stoi
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też po wizycie, zdjęcia niestety nie mam ale wszystko ok, dzidzia rośnie ładnie, chociaż płci jeszcze też nie znamy dzięki za wszystkie kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4639 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na autostradzie musiałam się ratować reklamówką :/ Wieczorem mnie nie mdli, a to już postęp Cytat:
|
|||
|
|
|
#4640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4641 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oni mają dwóch chłopców, marzy im się córka i chcieliby wiedzieć.
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#4644 |
|
Zadomowienie
|
Oprócz mnie 😊 swoją kupiłam w empiku razem z fasolką. Przyszła szybciutko i jest rewelacyjna 😄
|
|
|
#4645 |
|
Zadomowienie
|
Pretty, super, że wizyta udana
![]() Torrence, to ciekawe, że chce się im zrobić badanie ginekologiczne, a usg nie. Moim zdaniem mniej roboty, więcej informacji i przyjemniejsze dla obu stron. Organizowanie wyprawki, jak się nie zna płci, to jest strasznie mozolna robota. Wcale nie ma tak dużo unisexów, kupuje się właściwie nie mając wyboru. Nie jestem aż tak bardzo za różem czy błękitem, ale np. są bodziaki w kwiatuszki, serduszka, gwiazdki, kroje sweterków też się różnią. Niepoważne takie traktowanie sprawy przez lekarzy. |
|
|
|
#4646 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nadal wymiotuje...głównie na widok wędlin i zapach lodówki, i zapach lumpa, i po suchych bulkach, i cieście 🙁🙁 zwariuje 🙁 a jeszcze moja szefowa robi mi na złość...dziś po powrocie do domu po prostu usiadłam i się poryczalam...
|
|
|
#4647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4648 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny które się zapisywały już na połówkowe-na który tc się zapisałyście na usg? Tak pytam, bo na stronie gabinetu gdzie się zapisuję jest wskazane, że najlepiej między 18 a 20, natomiast na mamaginekolog między 20 a 22
Chyba się po prostu zapiszę w tym 20 tc
|
|
|
|
#4649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przesrane, tyle czasu bez wymiotów i po co teraz
|
|
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.

Przecież na dobrym USG widać wszystkie narządy dziecka.

a plan miałam taki, że codziennie do pracy będę jeździć te 12km w jedną stronę
jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

Chociaż...

ale pyszne były