|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009... :)
Tak sobie do Was sobie zaglądam, czy już się przejmujecie.. hehe :P Nija, akurat tego Villego chyba warto mieć ![]() Moja klasa przynajmniej sobie chwaliła Zawsze można używane dorwać. Co do historii, przyszłoroczne maturzystki, polecam Repetytorium dla kandydatów na studia prawnicze, socjologiczne (i coś tam jeszcze było) Marka Chmaja. Coś ok. 600 stron, ale naprawdę jest super! No i matura nie jest aż tak straszna, jak się wydaje Teraz to wiem.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje pytanie, jest ono napisane w miare rozumnie ? chodzi mi o to czy jest napisane konkretnie i rzeczowo bez jakiś niepotrzebnych wstawek, które irytują mnie w Operonie w stylu ' jak już się dowiedzieliśmy' 'stronę wcześniej zdążyliśmy poznać' itp ![]() ps: pozdrawiam Niję ![]() ps2: ale wam zazdroszczeeeee ze macie to juz za sobą
|
|
|
|
|
#693 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie nieciekawie
![]() Ocena z matematyki zjechała mi do 2, babka wymyśliła sobie jedną kartkówkę i klops. Po oddaniu zorientowałam się jak to się powinno rozwiązać... Poza tym naisałam to zaległe, nieszczęsne wypracowanie z "Lalki" i jestem zadowolona, tylko zobaczymy czy polonistka będzie
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poważnie to nie, powtórek nie zaczęłam, bo nie widzę jeszcze potrzeby. czasu spędzam ile się da. on studiuje politechniczny kierunek, więc ma sporo do roboty.dowalili nam mnóstwo klasówek nawet jeszcze 13 chcą robić denerwuje mnie, że niektórzy nauczyciele nie wpisują sprawdzianów do dziennika, a potem się z nami inni kłócą, że wcale nie mamy więcej niż 3 sprawdzianów w tygodniu i dokładają kolejny tym sposobem w przyszłym tygodniu mam co najmniej jeden dziennie, jeśli nie więcej. no. a zaraz idę do aldehydów, fenoli, tudzież kwasów karboksylowych, żeby dać się zamęczyć.
|
|
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam pozytywizm, Zbrodnie i Kare wlasnie skonczylismy. Z TŻ sie nie widuje bo wyjechal na pół roku. Ale jak był to chodzilismy do jednej szkoly wiec nie było problemu. Czasu wolnego mam mase
Napisałam juz konspekt prezentacji, a za tydzien w piatek prezentacja, chyba sie posikam |
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma głupich wstawek właśnie. Jest ono podzielone tematycznie, np. zjednoczenie Królestwa Polskiego w XIII-XIV wieku, czy sprawa polska na konferencjach po II wojnie światowej. Wszystko jest podzielone na przyczyny, przebieg, skutki i konsekwencje. Bardzo dobrze mi się z niego uczyło. A zresztą, mogę wstawić zdjęcie wnętrza wieczorem, jakbyś chciała?
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Wrr jaka jestem wściekła
![]() Miałam dzisiaj poprawić trzeci okres z gegry,dużo osób chciało poprawiać,a że ja jestem w dzienniku trzecia od końca to nie zdążyła mnie zapytać i mam ją jutro na przerwie znaleźć. A myślałam, że już będę miała to z głowy ![]() W ogóle połowy nauczycieli nie ma, a oceny wystawiać trzeba, ja nie wiem jak oni sobie to wyobrażają, angielskiego od 3 tygodni nie mieliśmy a ocenę co, z kosmosu wezmą?My już powoli kończymy Młodą Polskę Żałuję, że Lalka była w tym roku na maturze, miałam cichą nadzieję że może akurat na nią trafię Bo chyba wątpliwa sprawa, żeby za rok też był jakiś temat z Lalki?A co do TŻ to spotykamy się codziennie, tylko ostatnio ja mam gorący okres w szkole, on kończy pisać pracę bo za m-c ma obronę i mamy mniej czasu dla siebie. Ale i tak nie narzekam bo w takim wypadku widzimy się co 2-3 dni,a to przecież nie tragedia, inni nie widują się tygodniami i jakoś wytrzymują |
|
|
|
#698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wenedko, na jakie studia idziesz? ;> |
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Wenedka, skoro te repetytorium takie niezłe to chyba się w nie zaopatrzę bo coraz częściej myślę o studiach prawniczych
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę startować na kryminologię, ale to w UK.
![]() moooniaaa, polecam, bo pieniądze na nie wydane, na pewno nie będą stracone
|
|
|
|
#701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak myślałam, że w UK, ale nie chciałam nic mówić bo nie byłam pewna ![]() wiesz, czyta się w koncu rozne watki ![]() a to rep. reklamujesz w celach marketingowych może ? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do drugiego, to chętnie.. żeby mi tylko jeszcze za to płacili
|
|
|
|
|
#703 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny podziwiam Was. Jak Wy dajecie rade? Mi nie chodzi o same 5, bo w moim liceum to niemozliwe... xD A jak u Was z nauka? Uczycie sie wszystkiego, czy tylko tych maturalnych? Polecam ksiazki do matury z histori z pwnu ;P Chodzicie jeszcze na jakies zajecia dodatkowe typu taneic itp?
|
|
|
|
#704 |
|
BAN stały
|
Co do Chmaja, to repetytorium z hist, to sie zgodze, bardzo dobre i szczegolowe ;P
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inne tylko jak naprawdę muszę albo na przerwach trochę. np. teraz muszę koniecznie dla własnego zaspokojenia swojej oceny końcowej z chemii się nauczyć na poprawę i ślęczę nad tym i będę dziś jeszcze długo nad tym ślęczeć no a ocen złych nie mam. średnia zawsze powyżej 4. może nie dużo powyżej, ale powyżej.Zajęcia dodatkowe? Jedynie angielski raz w tygodniu. Miałam chodzić na kółko foto i czas bym miała, ale nie podobało mi się i zrezygnowałam. Ogólnie czas w mijającym roku miałabym, ale jakoś nic nie było na co bym bardzo chodzić chciała. aha. i nie pisz postu pod postem, tylko edytuj
|
|
|
|
|
#706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie lubię jak się tak wszystkim na ostatni moment przypomina.. U mnie jako tako spokój już się zapowiada, no wprawdzie mam sprawdzian z matmy w przyszłym tygodniu, ale mogę dostać z niego pałę, a i tak wyjdzie mi 4 ![]()
|
||
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj posiedzę do północy, jeśli nie dłużej z chemią. a jutro wcale nie milszy dzień wrócę ze szkoły, zjem, chwilę posiedzę, jadę na swój angielski, wracam i muszę przygotować prezentację na angielski szkolny. no i nauczyć się... Worda nie no. umiem go, ale tabulatory jak się ustawia muszę sprawdzić, bo z tego ja nie korzystam akurat i nie pamiętam a w przyszłym tygodniu fizyka, historia, wos, mata, chemia znów i nie wiem co tam jeszcze a z historii nawet książki nie mam
|
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia repetytorium Marka Chmaja, które obiecałam:
http://img90.imageshack.us/img90/2251/p1030163gh3.jpg http://img511.imageshack.us/img511/8973/p1030165ov2.jpg http://img137.imageshack.us/img137/7562/p1030166cz8.jpg to takie przypadkowe tematy są. Wg mnie dobrze opracowane.
|
|
|
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() podoba mi się, bardzo konkretnie
|
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeszukaj oferty.
|
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
wen ale fajne to repetytorium
![]() Za parę dni będę miała pierwszą książkę do bioli z all, wylicytowana
|
#712 |
|
Raczkowanie
|
witam maturzystki 2009 ;* w sumie to nie temat dla mnie bo ja jestem maturzystka 2008 i juz jestem po, ale zajrzalam z ciekawosci
i powiem Wam, ze ja sie bardziej denerwowalam wlasnie pod koniec 2 klasy i na poczatku 3 a czym blizej matury tym jakos mniej hehe. moze ja jakas dziwna jestem , ale jak wszedzie trąbili o maturze to juz mialam dosyc i chcialam to miec po prostu za sobą. Nie ma sie czym martwic, macie jeszcze duzo czasu, wiec jak systematycznie zaczniecie pracowac to swietnie zdacie pozdrawiam
|
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
U nas w szkole raczej spokojnie, w pon. czeka mnie kartkówka z geografii na 5 pkt potem w piątek kartkówka na 10 pkt z chemii i projekt
Co do spotkań z TŻ widujemy najrzadziej raz w tyg. (ze względu na studia-fizjoterapię i pracę), bywa i tak że widujemy się częściej
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
effectt masz w szkole system punktowego oceniania?? Jeśli tak, to jesteś z niego zadowolona?
Nareszcie weekend.. Przyszły tydzień zapowiada się spokojnie.. Tylko jeden sprawdzian z matematyki. Nie wiem jak Wy, ale ja już się czuję wakacyjnie.. |
|
|
|
#715 |
|
Rozeznanie
|
Oj dla mnie to juz sa wakacje, jeszcze tylko całoroczny z matmy został i koniec
![]() Wszytsko pozdawane, ale jestem wykończona, ten tydzien był naprawde stresujący i wyczerpujący ![]() p.s Z tego co tu widzę to chyba jestem jedyna lub w mniejszości, która nie ma TŻa
|
|
|
|
#716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pamiętacie jak wam mówiłam, że piszemy matury próbne z polskiego ? lada dzień mają oddać, ale ponoć wyszły fatalnie, może wreszcie poloniści wezmą się do rooty, bo poziom lekcji czasem przypomina kpine ![]() w środę, mamy próbną z ang
|
|
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to jakaś głupota z tymi próbnymi maturami w drugiej klasie. Wszyscy wiedzą jak wygląda końcówka maja i cały czerwiec w szkołach - jedno wielkie zamieszanie, poprawianie ocen itp., a tu dodatkowy stres i robotę dowalają-próbną maturę dla drugoklasistów
Ale co szkoła to zwyczaj ![]() Ja wakacje poczuję za tydzień bo nadchodzące dni to lawina popraw Niby nie jest źle bo wykuta już jestem,ale wkurza mnie to, że w tym tygodniu wszystkiego nie poprawiłam i to dlaczego? Bo nauczyciele nie mieli czasu.Niech już ten rok szkolny się skończy A wyżej wspomnianego repetytorium szukam wśród sprzedających u mnie w mieście, mam nadzieję że trafię na okazję ;-) |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, to ja też się dołączam.
Nie wiem jak wy, ale ja aby pomysle o tej maturze to mi się słabo robi:P Chciałam zdawać rozszerzony WOS i historię, ale co z tego wyjdzie to nie mam pojęcia. W wakacje zaczynam konkretnie zaczac sie uczyc. PS. Chyba niedługo trzeba będzie założyć wątek typu ,,studniowka 2009'' xD
|
|
#719 |
|
Zadomowienie
|
Studniowka! To jedyna rzecz, ktorej nie moge sie doczekac w przyszlym roku ^^
Teraz już mam luz w szkole po tym hardcorowym tygodniu. Tylko dwa sprawdziany Dziewczyny, jedzie, ktoras z was na Lednice?
|
#720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jest już nas chyba 3 ( chodzi mi o wos i his) jeśli kogoś pominęłam to z góry przepraszam ![]() ej a z tą studniówką to ja jeszcze nie wiem czy pójde jak nie znajde odpowiedniego partnera to bez sensu iść sama
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

chodzi mi o to czy jest napisane konkretnie i rzeczowo bez jakiś niepotrzebnych wstawek, które irytują mnie w Operonie w stylu ' jak już się dowiedzieliśmy' 'stronę wcześniej zdążyliśmy poznać' itp 

a poważnie to nie, powtórek nie zaczęłam, bo nie widzę jeszcze potrzeby. czasu spędzam ile się da. on studiuje politechniczny kierunek, więc ma sporo do roboty.

a ocenę co, z kosmosu wezmą?

Niby nie jest źle bo wykuta już jestem,ale wkurza mnie to, że w tym tygodniu wszystkiego nie poprawiłam i to dlaczego? Bo nauczyciele nie mieli czasu.