|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Hypnotic cieszę się że Ci się podoba mój podpis
![]() Izuniu wiesz ,kiedyś przystopuję ale dopiero wtedy gdy będę ważyć tyle ile mi się marzy ![]() Agatko tak to jest wybrać się z facetem na zakupy, ![]() Zmykam do łóżeczka,dobranoc wszystkim
|
|
#2102 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze dziewczyny mam teraz strasznie duzo na glowie i nie daje rady. Musze sie wyzalic.. Same sprawdziany w szkole, ktore sa wazne do oceny koncowej, a na ktorych mnie nie ma i robia mi sie zaleglosci, wizyta u psychologa w czwartek, na ktorej nie wiem co powiem i boje sie ze mi bedzie sie starala wybic z glowy pomysl redukcji, egzamin na prawko, jazdy, ktore nie ida mi tak, jakbym tego chciala, slodzycze w domu (dzisiaj od 2,5 tygodnia redukcji z 2-dniowa przerwa, zjadlam w sumie czekolade, cala, i 4 kostki ptasiego mleczka, wiec teraz gloduje i jeszcze jutro to sobie odbije, prawie zwymiotowalam, przepraszam was za to, ale nie moglam wytrzymac z wyrzytami sumienia i jeszcze mama i tekst dnia powalila, ze mam 18 lat wiec powinnam znac konsekwencje, to ja pomyslalam, ze mam 18 lat, wiec dam sobie rade z tym... probowalam 3 razy, ale nie moglam, mama by mogla uslyszec i nawet chyba nie zaluje, ze probowalam, zaluje tylko, ze pewnie was tym zawiodlam, a tak to raczej nie), wkurza mnie juz wszystko i wszystko mnie irytuje. Ten caly swiat. Chociaz usmiecham sie sama do siebie i sobie troche poplakalam (placzliwa jestem strasznie) to mi lzej i mysle, ze jakos dam rade. Nie mam z kim pogadac, a nawet nie chce z nikim gadac, bo o czym. Nie bede sie zalila z takiego czegos. I jeszcze skurcze serca mnie jakies lapia, ze nie moge oddechu zlapac, bo boli. Chyba jakies nerwobole. Pocieszam sie jedynie tym, ze schudlam kilo, moze dwa, ze jednak nie jestem az taka beznadziejna, chociaz to nie wiem, moze to woda zeszla i mam cellulit juz nawet na brzuchu. I nie moge sie skupic na tej cholernej nauce, a to takie wazne, a ja na sam koniec roku wszystko zawalam, caly rok, na ktory tyle pracowalam. Dobra, wyzalilam sie, ulzylo mi troche. Żal.pl.. A slodycze mnie nie ciagna, dopoki mi ich ktos nie da. Tak to nie ciagnie mnie do jedzenia. Dopiero jak wiem, ze cos mam (a dostalam czekolade) to wtedy to zjem i juz.
|
#2103 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zakupów, to tak jak napisałam- nic nie kupiłam ani dla siebie, ani dla rodziny. Tak właśnie wygląda chodzenie po sklepach z facetem/bratem. Jutro może przejdę sie sama to wybiorę coś na spokojnie ![]() Kryciu, trzymam kciuki za Twoją wizytę Będzie dobrze Cytat:
.A jak wygląda sprawa ze stancją? Musieliście się w końcu wyprowadzić? Cytat:
Dzięki za info Cytat:
Dziękuję Mam nadzieję, że mój powrót do domu wszystko zmieni. Pamiętam Cię Madlen z wątku NCJ Cytat:
![]() Jutro sobię odbiję A Ty Kasiu, myślę, że powinnaś zwiększyć liczbę kalorii w swoich posiłkach. W przeciwnym razie wpakujesz się w błędne koło. Będziesz ucinała i ucinała, aż nie będzie z czego. Przeglądasz czasem wątek "Nasze codzienne jadłospisy"? Obejrzyj jadłospisy redukcyjne i spróbuj się na nich wzorować. Zawsze możesz liczyć na naszą pomoc Ja uciekam spać, bo padam na twarz ![]() Trzymajcie się Kochane
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja sie właśnie wyprowadzam, pakuje manatki i do domq ![]() Krytia- i jak wizyta u psychologa ?? jak poszedł Ci niemiecki ?? Agness wiesz o co chodzi mam nadzieję że robisz coś w tym kierunku.![]() Plameczko- Słoneczko trzymaj sie
|
|
#2105 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u Ciebie wszystko dobrze? ![]() Cytat:
ja też wróciłam do wagi sprzed ed mimo to wielu mi mówi, że wyglądam szczuplej. Cytat:
a mianowicie od dzisiaj Cytat:
aczkolwiek zrezygnowałabym z r.Cytat:
jeszcze sześć dni...
|
|
|
#2106 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Wiosenko
Co tam u Ciebie? Właśnie sobie zdałam sprawę jak ten czas leci ![]() Pamiętam jak Agatka miała w podpisie jeszcze 30-coś dni do powrotu, jak funky była na P. Jak Krytia pytała się o kaloryczność tortu lodowego . Tak analizuję to wszystko i dochodzę do wniosku,że ten płynący czas przynosi nam tyle złego co i dobrego, więc wychodzimy w sumie na czysto... Wiem, że to tak od czapy co teraz napisałam, ale jakoś mnie tak wzięło na refleksję ![]() P.S. Wiosenko wysłałam ci PW z moimi wierszami, odebrałaś? |
|
|
|
#2107 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj Hypnotic, leci czas, leci- mi minęło kilka miesięcy odchudzania nawet nie wiem kiedy
. No cóż, już czerwiec za pasem, trzeba było się wziąć wkońcu znów za więcej ćwiczeń . Ale nie będę narzekać, muszę się odzwyczaić od tego xbbPlameczka- spokojnie, dasz sobie radę, zobaczysz Ah, Agatko- skąd ja to znam? Potrafiłam przejść prawie całe miasto, a i tak kupiłam jedną rzecz lub nic . I to nawet nie z facetem ![]() Krytia- i jak niemiecki? ![]() Ja spadam się uczyć, później jeszcze może coś naskrobie, bo spr mam z historii, a nie chcę zawalić
|
#2108 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze rok i pójde do liceum, bede mieć mądrzejszą klase. Mam nadzieje. Krytia, a Ty nie chcesz czasem za mało ważyć? ;> Cytat:
Tak, Ona jest pewna siebie. Specjalnie nosi obcisłe ubrania i krótke bluzki, żeby wszyscy mogli podziwiać jej kości ( głównie te.. jak ona się nazywają?takie dwie parzyste na dole brzucha? ) właściwie to większość z nich mówi, że ona jest ZBYT chuda, ale mimo wszystko za nią latają. Rzeczywiście coś w tym jest, jednak przyprawia mnie o meeega kompleksy. ![]() Masz do wszystkiego bardzo fajne podejście z takim dystansem. A co u Ciebie? Bo nie napisałaś... |
||
|
|
|
#2109 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz mnie się marzyło poniżej 33 więc wiesz ![]() Cytat:
Cytat:
i troch się boje.A niemiecki? nie pyatała będzie w przyszłą środe ale ja już chyba wolałabym dzisiaj zawalić niż teraz przez cały tydzień znów się martwić wczoraj nawet troche płakałam z tego powodu(ale ja jestem głupiaFunky a ten egzamin dobrze ci pójdzie ![]() Cytat:
![]() Wiesz wczoraj założyłam sobie spodenki i jak zobaczyłam się w lustrze to ale tak jak na nie spojrze z góry to mi się duże te moje nogi wydają![]()
|
|
#2110 |
|
Raczkowanie
|
Agatko ja nawet kiedyś zamieszczałam na jadłospisach wizażankowych swoje śniadania i obiady,kolacje,białeczka i te sprawy a potem cos mi odwaliło i..
Krytuś chciałabym ważyć tak z 46 kg...Wiem że przy waszych wagach moja to kosmos no ale... Mam dziś podły dzień,szkoda gadać,piję piwo za radą mojego TŻ który dzwonił do mnie i staram się zrelaksować... Czuję się strasznie podle,może lepiej jakby mnie nie było na tym świecie?Tyle problemów mniej.. Przepraszam ze tak piszę ale mam wszystkiego dosyć ![]() Mam ochotę na czekoladę z orzechami na poprawę humoru ale znów się objem i będę tego potem żałować...
|
|
#2111 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasik, kosmos? Ja musiałam przytyć z 54.
Co do kompleksów: nie posiadam, czuję się coraz bardziej jak kobieta, nie 10 latka, żołądek nie wariuje, jem ![]() Coś co mnie przygnębia- szkoła; odzywa się mój perfekcjonizm; średnia poniżej 5.0 mnie nie satysfakcjonuje. Kupuję sukienkę i uwaga, uwaga- pończochy xD ha ha to będzie dobre :P Nie mogę doczekać się niedzieli i wystawienia tych głupich ocen. |
|
|
|
#2112 |
|
Raczkowanie
|
Kasik, ale jak to 46kg? Przeciez Ty jestes dorosla, to strasznie malo... Jak Twoj organizm bedzie funkcjonowal przy takiej wadze? Kurcze, nie rob tego sobie. Takie ograniczanie jedzenie to przeciez najprostsza droga do napadow obzarstwa, do jeszcze wiekszej niecheci do samej siebie. Kochana, popatrz na to tak - masz TZ, ktory uwaza, ze jestes najpiekniejsza kobieta, wybral wlasnie Ciebie. A skoro Ty wybralas jego to rowniez jest to wspanialy facet, ktoremu powinnas uwierzyc. Powinnas uwierzyc, ze jestes piekna, zgrabn, wartosciowa, zabawna, godna pokochania. A jakies durne 46kg wybij sobie z glowy. Ja zawsze chcialam dojsc do wagi 45kg, a kiedy wazylam 45,8 caly czas wydawalo mi sie, ze jak dojde do 45 to to bedzie TO. Nigdy nie wazylam mniej, wiec nie zrealizowalam mojego planu. A z perspektywy czasu widze, ze wazac cos kolo 46kg powinnam czuc sie przeciez bardzo szczuplo, skoro marzylam o 45, przeciez to prawie tyle samo. Ale nie. Bo brakowalo mi AZ 1kg, by czuc sie ladnie i chudo. Z takim podejsciem naprawde trudno sie zaakceptowac...
Krytia, chcialam napisac cos odnoscie Twoich kolezanek z klasy. Wiesz, wydaje mi sie, ze to sa takie hieny, ktore jak zobacza wrazliwe osoby, to sie na nich wyzywaja. Czytalam Twoje dawne posty i wlasnie tak sobie o nich pomyslalam. Czy one aby przypadkiem Cie nie wykorzystuja? Czy nie sprawiaja, ze czujesz sie zle? Bo nie wiem, skad u Ciebie mysli, ze jestes uwazana za najbrzydsza w klasie. Nieladnie, ze sie z Ciebie wysmiewaja. Powinnas byc dumna z sienie, z tego, jak wiele przeszlas i jak wiele wysilku kosztuje Cie walczenie z choroba. Nie okazuj im, ze czujesz sie niepewnie. Jestes wartosciowa, madra dziewczyna. I zapewniam Cie, ze 37kg to strasznie, strasznie malo. Co do tego, ile najlepiej, abys przytyla to po prostu zaufaj swojemu cialu. Nie nastwaiaj sie na zadna konkretna wage. Narazie oczywiscie P jest obowiazkowe. I tego sie trzymaj. Pilnowanie 41kg moze znowu przeksztalcic sie w obsesje. Wiec daj sobie czas. A co do tego, ze wracajac do starej wagi wygladamy szczuplej - zgadzam sie. Bo jestesmy starsze, kilogramy rozkladaja sie inaczej (piersi), jestesmy wyzsze, przy ED duzo sie cwiczy, wiec miesnie wiecej waza. Trzymaj sie Plameczko - wiem, jak to jest jak tyyyle rzeczy sie naklada w czasie. Sama chodze do bardzo dobrej szkoly (3 gimnazjum), poziom jest bardzo wysoki. Nieraz mamy kilka sprawdzianow w tygodniu (np. 4 -5) i chodze taka zmeczona, zestresowana. Najgorzej, ze wedy zamiast sie uczyc, potrafie godzine zmarnowac na placzu. Zjem wiecej z nerwow - kolejny dol. Musisz chyba po prostu przejsc przez ten okres, wkrotce bedzie lepiej. Zorganizuj sobie czas, zebys mogla troche odpoczac. I to bardzooo dobrze, ze chodzisz do psychologa ![]() Agness - a wlasnie. Jak telefon? Mam nadzieje, ze u Cieie wszystko dobrze Agatko - no ja z mezczyznami tez nie wyrabiam na zakupach A co do NCJ to zawsze przed oswianka jesz rano marchewke tak jak zaproponowalam... Strasznie mi milo, jak to widze. Patrzac na Twoj podpis uswiadamiam sobie, ze juz tyyyle czasu minelo. Niesamowite.Obyc wkrotce napisala, ze naprawde jestes szczesliwaImposing - u mnie w klasie tez jest taka dziewczyna, bardzo pewna siebie. Bardzo szczupla, tylko ze ona sobie wszytskiego odmawia, jest taka "silna". Do tego ma duzo kasy itd. Bylam straaasznie o nia zazdrosna. Ale po 1. moje cialo nie wytrzymywalo takich restrykcyjnych diet, a ich konsekwencje do dzisiaj sie za mna ciagna, a po 2. dosztregam, ze sa rzeczy, w ktorych jestem od niej lepsza, chyba istotniejsze. Jestem szczera w uczuciach, nie obgaduje kogos, by przypodobac sie innym. I to sie liczy. Oczywiscie, jest mi ciezko, ale staram sie przechpwywac w myslach jakies dobre wspomniania (jak ktos mi powiedzial, ze jestem ladna itd.). Takie opinie innych sa mi bardzo pomocne i im wiecej ich zapamietuje, tym wiecej ich dostaje. Bo prawdziwie sie nimi ciesze W sumie powinnysmy miec o sobie dobre zdanie niezaleznie od tego, co mowia inni, no ale sama wiesz, jak tojest w praktyce...Hypnotic a jak u Ciebie? Mysli o R wciaz Ci towarzysza? Mam nadzieje, ze juz lepiej ![]() Wiosenko a co u Ciebie? Dziewczyny, no a u mnie... Roznie. Po prostu roznie. Moim problemem sa nogi, wlasciwie to uda. Duzo na nie cwicze, ale kurcze, efekty sa nieduze. Gdyby byly szczuplejsze, to bylabym z seibie zadowolona. Dzisiaj jestem przed okresem i czuje sie taka ociezala. Woda mi sie zatrzymala, mam uda nabrzmiale i duze jak nigdy. Straszne. Ale uspokajam sie, ze to okres. Tez tak macie? ![]() A co do wagi, to wrocilam do tej sprzed ED, zreszta ja nigdy az tak duzo nie schudlam. Chodzilo raczej o intensywne myslenie o jedzeniu, cwiczenia. Nie jadlam nigdy mniej niz 1000 - 1200 kcal, bo balam sie o metabolizm. A i tak go zniszczylam. Wiadomo, ze lepiej niz gdybym jadla po 300kcal, ale mimo wszytsko. Codziennie sie rozciagam, cwicze, kontroluje jedzenie. Objawy ED sa ciagle, ale przelamuje sie wciaz. Jem np. maslo. I polecam je Wam dziewczyny, dbajcie o tluszcze, jezeli chcecie odzyskac okres. Waze normalnie w stosunku do mojego wzrostu, moje BMI jest w normie, ale pare kg i bylaby niedowaga, wiec niy ok. No ale te uda... Wszystko inne ladnie mozna wycwiczyc, ale je... Hyh. Chyba juz taka budowa. Trzymajcie sie slicznotki
|
|
#2113 |
|
Raczkowanie
|
Annie,Madlen
Wiesz masz racje co piszesz ,że jak będę ważyła 45 kilo to i tak nie będę się czuła chudo,że będę dalej chciała ciąć ,wiem że jestem dorosła i mam Tż który mnie kocha i akceptuje ,ale to takie trudne zaakceptować że jeszcze parę kilo i ta oponka zniknie...To jest silniejsze ode mnie..Zjadłam piwo,maxi kinga i corny kokosowe,coś mnie napadło a teraz mam jak zwykle wyrzuty sumienia.. Dzięki laseczki za troskę ![]() A co u Was słychać?
|
|
#2114 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To dobrze, że wróciłaś do domu. Na pewno to Cię uspoki i choć przed Tobą trudne egzaminy czerp z jego atmosfery i ciesz się tym. Ja pamiętam jak mieszkałam na stancji to kochałam powroty do domu. Starałam być tam w każdy weekend. To mnie podbudowywało. Eh, jeszcze 6 dni i znowu to poczuję, ale zapewne 1000 x mocniej ![]() Wiesz Izuś, mi naprawdę jest bardzo wstyd. Choćby wtedy gdy spotykam starych znajomych i pytają mnie co robię, czy uczę się lub pracuję to chciałabym zapaść się pod ziemię. Ja nie mam nawet matury!! Jak depresja mnie wykańczała rzuciłam szkołę. Skupiłam się na leczeniu i choć co roku obiecywałam sobię, że tym razem od września podejmę naukę, czegoś się bałam. Swoją edukację zakończyłam na poziomie I klasy liceum (tzn. szkołę rzuciłam na początku II, ale to się nie liczy, bo nie dotrwałam do półrocza). Jak wrócę do PL to w ciągu kilku miesięcy nadrobię to w trybie eksternistycznym i jak dobrze pójdzie w następnym roku zdam maturę. Ale nie wiem czy jest sens iść na studnia, bo będę miała już ponad 23 lata. Wstyd mi, bo moje życie nie wygląda tak jak wyglądać powinno. Patrzę na moją siostrę i jej zazdroszczę. Choć zawsze miała problemy z nauką udało jej się skończyć studia i tak się postarała, że pracę magisterską napisała na 5. Teraz pracuje w labolatorium w zakładzie mleczarskim, ma chłopaka i bardzo się kochają, rodzice są w trakcie kupowania jej mieszkania... Ona również ma różne problemy, ale udało jej się pokierować życiem tak aby nie musiała niczego żałować. Ja niestety wszystko zaczynam od początku i wiem, że nie raz będę musiała się cofnąć, że będzie to trwało latami i zostanie ze mną już do końca. To mnie strasznie boli. Nie chciałam żeby tak się to skończyło. Im więcej o tym myślę, tym bardziej czuję się podle. Cytat:
Cytat:
Nie chce się nosa wystawiać za drzwi. Jak jutro będzie ładniej to pójdę, bo to już praktycznie ostatni dzień kiedy mam na to czas, no jeszcze ostatecznie piątek. W weekedn do pracy, w poniedziałek powoli pakowanie, we wtorek dopinanie walizek, a wieczorem na lotnisko Cytat:
Jesteś przecież dorosła, po co Ci to?! Mi się marzy 52 kg. a jestem bardzo niska. Mam taką budowę ciała, że w ogóle nie wyglądam na tyle ile waże i wiem, że przy 52 kg. będę czuła się najlepiej. Poniżej to już będę kościak. Ty jesteś napewno wyżasza ode mnie więc ani mi się waż 46 kg!!!!! Zgadzam się w 100% z tym co napisała do Ciebie Madlen Cytat:
Oh, Madlen ja też tak mam przed okresem. Niby mówię sobię wtedy- spokojnie, przecież wiesz, że masz niedługo dostać okres i dlatego czujesz się taka napuchnięta i ociążała, ale to nic nie daje. Wtedy najchętniej schowałabym się gdzieś i przeczekała ten cholerny czas. Staram się nie patrzeć w lustro, bo wiem czym się to skończy, będę płakała i nienawidziła siebie jeszcze mocniej
|
|
#2115 |
|
Wtajemniczenie
|
Madlen ciesze się, że u Ciebie jakoś to idzie
Ja mam zupełnie ten sam kompleks. Nie cierpię swoich ud! Cały czas mi się wydaje, że są taaaaakie grube. Zawsze siadam na skraju krzesła, bo inaczej się tak 'rozplaskają' i wtedy jest jeszcze gorzej. Kiedyś musiałam usiąść całą pupą na krześle to wzięłam nogi tak na maksa do góry i strasznie bolały mnie mięsnie, ale nie ja przecież nie usiądę normalnie, bo mi się nogi rozejdą . Jak pytam się innych jakie mam nogi to się śmieją i mówią, że chyba na głowę upadłam, ale ja i tak wiem swoje . Chciałabym mieć przerwę między udami, ale chyba jej nie mam i to mnie dołuje. Nawet teraz nie mogę patrzeć na swoje nogi ![]() o R już raczej nie myślę, chociaż nie powiem, że kusi. |
|
|
|
#2116 |
|
Raczkowanie
|
Agatko ja wcale nie jestem wysoka!Mam tylko 1.60
Co do szkoły to się nie martw tym że nie skończyłaś liceum ,to możesz w każdej chwili zrobić,wiesz najważniejsze to jest to kim jesteśmy i co mamy w głowie a szczerze mówiąc szkoła Cię życia nie nauczy i powiem Ci że mi się na nic w dorosłym zyciu nie przydały algorytmy itp Ale więcej nic nie mówie bo to co piszę to jest niepedagogiczne;D
|
|
#2117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz rację, że szkoła mnie życia nie nauczy, ale bez szkoły mogę co najwyżej sprzątać ulice, a mimo całkowitego szacunku dla tych którzy to robią, mierzę trochę wyżej. Pracowałam wprawdzie w Domu Pomocy Społecznej i nie chwaląc się była jednym z najlepszych pracowników , ale kasa była marna. Marzy mi się socjologia lub psychologia, ale jaki Uniwersytet przyjmie osobę ze świadectwem z liceum w trybie eksternistycznym i takim też świadectwem dojrzałości... Myślę, że po maturze jedynym wyjściem dla mnie będą szkoły i kursy policealne.
|
|
#2118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kasik, fakt faktem, że ważniejsze jest to co mamy w głowie, ale gdy szukamy pracy- bez dobrej szkoły, nie ma dobrej pracy . (;
Agatko, marzy ci się psychologia ? Ja już wiem, że napewno pójdę na psychologa ^^ no cóż, i wątpię, żebym zrezygnowała To dopiero 1 kl. gim, a ja już takie planyy ![]() Cytat:
Jakbym czytała sama siebie.Mam pytanie do was, dziewczyny. To, że nie mam okresu oznacza, że mam w sobie za mało tłuszczu, że tak powiem ? Jejku, łapiąc za moje udo, nie powiedziałabym..Dołuje mnie ostatnio coś wszystko, ale nie poddaję się. Dziś nauczyciel od muzyki powiedział mi, że nie umiem zabardzo śpiewać . A jeszcze kilka lekcji wcześniej, że mam bardzo ładną barwę głosu . A chodziło mu o to, że nie łapię melodii. Dziwne, żeby złapać melodię, gdy piosenke z epoki romantyzmu śpiewa się 3 (?) raz . Zawsze myślałam, że chociaż śpiewanie jest jedną z moich lepszych stron, a teraz już ciągle myśli, że jestem beznadziejna. Wyraził się inaczej niż chciał, ale uraził mnie. Pomimo wszystko nie poddaję się i nie poddam.
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
Tylko mniej więcej przejrzałam wątek,bo zawalona chemią jestem,jutro mam poprawę,od której wszystko zależy,i strasznie się denerwuję,bo boję się,że da mi zadania,których nie będę umiała zrobić ...Wybaczcie,że żadnej nie odpisze,ale teraz tylko siedzę i myślę co umiem,a czego nie ... Napiszę tylko w skrócie jak u mnie. Otóż wczoraj poszłam biegać,przebiegłam bez przerwy 10 kółek,po 200m każde,czyli łącznie z 2km,przedtem jeszcze było jedno marszem,a po chwili odpoczynku po 10 jeszcze 3 przebiegłam. No i w ostatnim zaczęła mnie łapać kolka,ciężko mi się oddychało,i jak przyszłam do domu,to strasznie mnie bolało,tam w okolicach,gdzie zawsze kolka łapie. I do dzisiaj mnie boli mama powiedziała,że mogłam sobie coś nadwyrężyć,ale sama nie wiem co jest przyczyną.Na szczęście dzisiaj bez ograniczania,redukcja raczej w miarę,będzie 1400kcal,zjadłam to co planowałam,więc ok,jeszcze kolacja przede mną. Nawet nie miałabym siły wsiąść na rowerek,więc dobrze,że nie mam mieć po czym wyrzutów sumienia. Co do psychologa - z tego co mi Agatka powiedziała muszę jednak iść po skierowanie do lekarza rodzinnego. Załatwię to jak będę miała wolne,bo teraz ostatnie dni szkoły,muszę wszystko pozaliczać niestety ... Życzę miłego popołudnia
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To bardzo dobrze, że w tak młodym wieku wiesz co chcesz robić w życiu. Nic gorszego jak ktoś tego nie wiem! Hypnotic miałam wcześniej napisać, ale zapomniałam- mogłabym również przeczytać Twoje wiersze? Jeśli się krępujesz lub to dla Ciebie zbyt intymne to oczywiście rozumiem, ale naprawdę z wielką chcęcią chciałabym je zobaczeć
|
|
#2121 |
|
Wtajemniczenie
|
A chwaliłam się kiedyś, że też piszę wiersze? ;> Ostatnio nawet znalazłam jeden z czasów najgorszej fazy anoreksji. Powiesiłam na tablicy korkowej, ku przestrodze...
Kolejny z + które znalazłam w związku z przytyciem - bluzka którą dostałam od TŻ wisiała w szafie bo ze mnie spadała (rozm. 36 ;] ) a teraz... w talii idealna, na biuście się lekko... rozchodzi! xD
|
|
|
|
#2122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Annie to pochwal się
|
|
|
|
|
#2123 | |||||
|
Zakorzenienie
|
jestem glupolem i zobaczyłam dopiero teraz. zaraz odpiszę
Cytat:
rozumiem Cię z tym niemieckim... :/zawsze jak się patrzy na swoje ciało z góry, wydaje się ono grubsze. przynajmniej ja tak mam - mój brzuch z góry - cóż... nogi - Matko ![]() Cytat:
? pamiętaj, że nie potrafisz siebie obiektywnie ocenić... ![]() Cytat:
jesteś tak wspaniałą osobą, że ani się obejrzysz, a znajdziesz super faceta i wszystko zmieni się na lepsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2124 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz Agatko mi dawniej marzyły się studia o kierunku psychologia lub medycyna ,no cóż nie byłam zbyt ambitna i odpuściłam sobie..
Teraz mam pracę która nie jest może szczytem moich marzeń no ale ma co się ma
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny.
Odrazu z góry przepraszam Was, że nie przeczytałam i nie skomentowałam tego co napisałyście, ale nie dałam rady. Tyyyle piszecie, ze szok ... ![]() Zaglądam tu czasem i widzę, że raz jest gorzej, raz lepiej. Wpadacie tu aby się wyżalić i żeby się pochwalić- fajnie. Ja jednak nie mam zabardzo o czym tu pisać, bo... u mnie jest jakoś tak... normalnie ? Nie wiem jak to nazwać, poprostu nie dzieje się nic takiego co nadawałoby się do napisania. Mam dni, że zdaje mi się, że jestem mega gruba, ale to standart, nie jem zbyt dużo, ale zarazem nie chodze glodna, staram się nie ważyc, bo to sprawia jedynie, że się dołuje i najchętniej wagę wyrzuciłabym przez okno, gdyż nie odzwierciedla ona moim zdaniem wyglądu... Czasem jest mi smutno i źle, ale nie mam zamiaru wracać do mojego "inteligentnego odchudzania się" czy jak kto woli głodzenia. Już chyba wole być grubsza niż przechodzić te upokorzenia co w zeszłym roku i znów stracić kolejne miesiące na leżenie w domu, gdyż nie miałabym siły wstać z łóżka... I nie chce znów tracić kontaktów, które wznawiam z sukcesami, nie mam zamiaru wystawiać moich rodziców na krytykę "życzliwych sąsiadów"... Nie, nie, nie... ! Teraz w zamiarze mam rozkręcenie metabolizmu i zwiększenie ilości jedzenia, ponieważ robi się ciepło będe też dużo wychodziła z domu (spalanie kaloeii ) to znaczy już wychodze... Od jakichś paru tygodni ciągle bym gdzieś latała... tak jak wczesniej wstydziłam się wyjść z domu, tak teraz przyjemność sprawia mi wyjście chociażby do głupiego sklepu po zakupy, ludzie uśmiechaja się do mnie, każdy jest tak zyczliwy... Już nie patrzą na mnie jak na TĄ... same wiecie. Faceci się do mnie uśmiechają, a nie patrzą z przerażeniem, staram się podobać- sobie i innym. Próbuje nadrobić stracony czas i choć wiem, że nie da się go cofnąć, że nie da się wrócić mi poprzednich wakacji, to wiem, ze w te musi być inaczej i będzie ! Chcę aby wszyscy, którzy kiedyś coś dla mnie znaczyli, a widzieli mnie wtedy gdy byłam w złym stanie i odsunęli się wtedy odemnie zobaczyli mnie teraz i pomysleli: "Ale z niej znów fajna laska..". Chcę udowodnić wszystkim, że jestem silna, że pokonałam to wszystko ! A przede wszystkim chce pokazać sobie, że warto i że trzeba żyć, a co więcej chce pokazać wszystkim, że wygląd i dążęnie do wyidealizowanych ideałów to błąd, bo każdy jest jaki jest i taki jest piękny ! Chcę ustrzec wszystkich przed moim błędem, bo czasu nie da się wrócić ! A jedzenie jest tylko jedzeniem, a nie całym światem, nie można mu się podporządkowywać, bo to chore... Ciągłe obsesyjne myslenie o jedzeniu - co, kiedy, jak i ile zjeść ?... tak nie da się żyć ! A napewno nie na dłuższą mete... Tak wiele przegrałam, tak wiele straciłam... Może gdyby nie choroba byłabym teraz z chlopakiem który mi się podobał, a którego chyba odstraszyłam ciągłym gadaniem o diecie i tym, ze pare razy zastanowiłam się zanim wypiłam jedno głupie piwo (ku*** strasznie tego żałuje....)... Może w tym momencie byłabym z grupą kumpelek na pizzy, może... Mogę sobie gdybać, lecz faktem jest, że czasu nie cofnę... Jednak mimo to wszystko co się wydarzyło także coś wygrałam... Wygrałam świadomość co jest w życiu ważne i co się liczy... Dziewczyny wiecie, moze to co napisalam jest nie do końca składne, ale chciałam Wam przez to powiedzieć, że ... nie warto marnować zycia na te ciągłe odchudzanie, na komponowanie posiłków, na liczenie kalorii, bo jest ono zbyt krótkie... I gdy obudzicie się kiedyś z tego letargu uświadomicie sobie ile straciłyście, ale... wtedy może byc za późno... pamiętajcie o tym... ![]() I wiecie co ? Dziś kolega pogilgotał mnie bo brzuchu, a ja speszona mówie "Co przytyłam nie?", a on nic (mysle, ze nawet nie pomysł na ten temat), no to ja go ubiegłam i sama sobie odpowiedziałam 'tak wiem... ale chyba to dobrze...?" spytałam (po cholere właściwie ?!), a on mówi "Pewnie ! Bo wiesz co ? Martwiłem sie o Ciebie i jak Cię zobaczylem we wrześniu to pomyślałem "Boże ona jakąś anoreksje ma?!"", a ja zdębiałam i pytam się go "serio ?", a on mówi "Naprawde się martwiłem!" i powiedział to naprawde poważnie... Wiecie... zrobiło mi się tak jakoś... miło... ![]() Całuje was gorąco Ahaa Agness aby iść do psychologa nie potrzeba żadnego skierowania ! Idziesz do przychodni, zapisujesz się i po bólu !!! Przestań przed tym uciekać, bo to nie boli !...
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Tamo - akurat u mnie tak jest że muszę mieć skierowanie,bo nie mam 18 lat skończonych.
Super,że już z tego wychodzisz,trzymam kciuki,abyś dalej miała same sukcesy Jeny,jak mnie korcą truskawki. Ale nie dam się,mam nadzieję ... Trzymajcie się ... ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co u Ciebie? Pisz! No,no Hipnotic jestem pod wrażeniem Jesteś taka młodziutka, a już tak pięknie piszesz. To cudowne!! Trzymaj się tego! Z poezją żyje się łatwiej, piękniej, niebanalnie.
|
|
#2128 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje.. Dzieki Cytat:
Cytat:
![]() ~~~~~~ Dzieki dziewczyny, jak to bedzie na 1 wizycie, tzn wiem, ale i tak nie wiem i sie boje... Moze napisac sobie co nieco na kartce? Albo jakis pamietnik wziac, chociaz to chyba bez sensu..
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Plameczko - mam nadzieję,że wizyta będzie udana i będziesz zadowolona Słoneczko
i powodzenia w R,choć nie jest Ci potrzebna,przynajmniej mi się tak wydaje ...Hypnotic - również chciałabym zobaczyć Twoją twórczość ...
|
|
|
#2130 |
|
Wtajemniczenie
|
Raczej nie jest, tzn zalezy jeszcze kiedy tak mysle, bo raz sadze, ze jestem gruba, a razem, ze szczupla. I dlatego boje sie, ze jutro bedzie chciala mnie odwiezc od odchudzania i jej sie to uda (a ja po tygodniu załamana znowu zaczne R), a z drugiej strony sobie mysle, ze nie mozna osoby przy tuszy odwodzic od odchudzania.
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

jeszcze 7 dni i wszystko się ułoży mam taką nadzieje. A na tych zakupach kup też coś dla siebie
Będzie dobrze
.
Dziękuję 

wiesz o co chodzi 
a u Ciebie wszystko dobrze?
Nie ja nie dam rady to tylko 1kg mniej niż ważyłam wtedy
. No cóż, już czerwiec za pasem, trzeba było się wziąć wkońcu znów za więcej ćwiczeń