|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Mój bezsmoczkowy a przydał by się czasami.
Bojciu dziewczyny jak.ja się stresuje tym szczepieniem. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit. Do kamerki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez anusia1990 Czas edycji: 2017-09-13 o 07:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak wracałam od lekarza to łzy mi leciały. Tz się mnie pytał potem czemu taka byłam w emocjach ze przecież to z sercem to tylko sprawdza bo jest wszystko okay. Mowie mu ze to nie od tego tylko myśl o szczepieniu wzbudza we mnie takie emocje. Ja szczepilam starszaka nic nie wiedziałam. Spałam spokojniej , a teraz miliard myśli 🙄🤦🏻 Fajnie bo u mnie się pielęgniarka zapytała na co chcemy zaszczepić i ile szczepionek. W szoku byłam ze ona pyta o to. Teraz już pamietam ze u nas nie ma 5w1 ani tego 6w1 Tu jest 6 szczepionek ale wkłuć jest chyba 3 plus Rota jest oralnie. Morelle - Pestka jest prześliczna 😍😍 Co do tv my nie mamy w sypialni, ale starszak ma w swoim pokoju 😏 Chociaż ma to plusy bo się tam bawi i mi po Maxiu nie depcze jak on leży na macie. Co do teściowych to moja wraca z polski w tym tygodniu 😩😩🙄 A taki kurna spokój był cudowny .
![]() |
#3394 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
Śliczna Pestka!!
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie Sam. Mi się tez płakać chce :/ kocham.go przeokropnie i mi go żal
![]() Nie wiem po co makijaż robiłam pewnie będę wyć. Ze starszakiem było prościej, ppszlam.zaszczepilam.i już, oczywiście też mi.go było bardzo szkoda, ale Hugo jest chyba wrazliwszy niż Tymon i ja mam większą świadomość. A to mój cycuś kochany ![]() 2017-09-13_09.49.21.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3396 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja ma taka mine jak szykuje wybuch placzu 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Codziennie jedno i to samo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie mam tv wcale. Oj współczuję. Cytat:
![]() To trzymam kciuki! Cytat:
![]() Nie nastawiaj się. Może nawet nie będzie płakał jak moja. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Moja jak ma płakać to Buzka w podkówkę ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Co do serca : mojej fryzjerki córka ma właśnie mieć operacje w listopadzie. Na 5mc. Niestety ma dziurę w sercu, która rośnie razem z nią ![]()
![]() |
#3398 |
Zakorzenienie
|
Mała,.kciuki za szczepienia! Nie stresuj się, będzie dobrze! Hugo ♥
Emilia, a jakie w ogóle są progi na świadczenie rodzinne? Jakie wymogi trzeba spełnić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://s.aliexpress.com/ZF73uMni Cytat:
To może takie te szczepionki jak u nas na NFZ u nas też są 3 wkłucia chyba że z pneumo to 4 . Proszę dowiedz się jak to u was wygląda bo jestem ciekawa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
Zakorzenienie
|
Mamuśki pytanko jak ubieracie wasze maluszki jak wychodzicir w chuscie. U mnie 15 stopni wiaterek i słoneczko i mam dylemat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3402 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To metoda wojty? Na pewno sobie poradzicie! Mój na rehab zazwyczaj płacze, ale to dla jego dobra. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Mam to samo! Pisalas o ulotkach szczepionek,jak będziesz prosić to chpl a nie ta dla pacjenta, bo tam wszystkiego nie ma. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Lecę niebawem na miasto na kawkę, mam nadzieję że Przemo będzie grzeczny. Trzymajcie kciuki! ![]()
![]() |
#3403 |
Zakorzenienie
|
Morelle
Daje ale nie chce :/ złości sie wręcz. Moj tez robi podkówkę ![]() Taka dziurke 30 lat temu.miała.moja kuzynka, Blizne ma brzydką. Darietta Body z dł. Spodenki, jakas cienka bluza i czapeczka. Kupilam kalosze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
Darietta ja dziś wyszłam w chuście. Młody miał body długi rękaw, spodenki i czapeczkę. Ale u mnie na dolnym Śląsku cieplej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3406 |
Zakorzenienie
|
Hej Laseczki!
Kciuki za wszystkie szczepienia. Gratuluje dwumiesięcznic. Moja Amcia właśnie dziś 2 miesiące kończy. Dzięki za odpowiedzi nt. witamin. U nas ok. Miałam wczoraj wizytę u gin. Mam pozwolenie na rower ![]() ![]() Cashmerku czy robiłaś już krzywą? Ja też mam ogromną ochotę na słodkości i co rusz podjadam, także nie jesteś sama ![]()
#3407 |
Zakorzenienie
|
A tak się mamy kończąc 2 miesiące
![]()
#3408 |
Wtajemniczenie
|
Mała słodki Hugo
![]() Emmos świetnie że na wizycie wszystko ok ![]() ![]() Dziewczyny co jest do poprawy przy moim wiązaniu? Wiem że przy główce słabo dociągnęłam ale ja ciągnę, ciągnę a tam wiecznie jakiś luz :/ a teraz mały spi i szkoda mi go odwiązać 20170913_130438.jpg20170913_130425.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3409 |
Zakorzenienie
|
Ale kusicie tymi chustami
![]() Do nas doszła mata, małej się chyba spodobała ![]() ![]()
#3410 |
Zakorzenienie
|
Emmos, ucałuj Amelke z okazji jej święta
![]() miesiac-.- Jon, ja nie znam się na kieszonce ale poza karczkiem wygląda ok. Kurde ja się chyba wezmę za tą kieszonkę bo. Tym kangurkiem to mi tak pod górę idzie... Ale mamy dzień. Zaczął się już o 6 i młody odmawia spania. Zdrzemnął się w chuście godzinę a ja wyskoczyłam po wkładki laktacyjne w końcu bo planowałam od 3 tygodni je kupić. Usiłuje nas spakować bo wyjeżdżamy do rodziców na półtora tygodnia. Ciezko mi to idzie bo młody cały czas marudzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Rozeznanie
|
Pozycje ma jak baletnica
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Wtajemniczenie
|
cashmere, tak, metodą vojty
![]() Mała, emmos - słodziaki z Waszych pociech! ![]() ![]() pestycyda, seksy!?! zazdro, ja się jeszcze nie odważyłam, ale wizytę mam za tydzień i jeśli wszystko będzie ok to trzeba będzie się przełamać ![]() ![]() ![]() Udało się mojemu tacie zapisać nas na usg bioderek! Jestem w szoku, że tak szybko na nfz ![]() ![]() ![]()
#3414 |
Zadomowienie
|
weszlam na chwile poczytac. nie nadro ie wszystkiego..
u nas chyba skok bo od poniedzialku wisi na mnie non stop. jak odkladam to pośpi 10minut i kwęka. je co 1-1,5h w dzień a wczesniej tak co 2-3h. dzis w nocy budzil sie co chwile tzn co godzine i chcial jesc! wczesniej tak ani razu nie bylo. spal przynajmniej 3h. w piątek mąż ma urodziny a w sobote jedziemy nad morze. wlasnie przeglądam przepisy co upiec. musze sie też spakowac. i kupic jakas grubsza czapke dla mlodego zeby go nie przewiało nad morzem. wczoraj bylismy na usg bioderek. lekarz raz powiedzial ze wsztstko ok a za chwile że jednen wymiar jest na granicy normy i konieczna wizyta za 3tyg. poza tym dzwonila do mnie pielegniarka dziecięca z naszej przychodni kiedy bedziemy szczepic. no co za baba.. bylismy w przychodni, dogadalam sie z lekarką że po 2miesiącach a ta mi tu wydzwania. i jeszcze z jakimiś wyrzutami bo musi sie z powodu nas tlumaczyc w sanepidzie. a h. mnie to obchodzi ze ona sie musi tlumaczyc. dla mnie wazniejsze zdrowie mojego dziecka a nie jej problem z sanepidem. wkurzyla mnie tym tel.
![]() |
#3415 |
Zakorzenienie
|
Emmos
![]() Moj.mówi daj go do dżungli ![]() Jon Ogólnie dobrze wygląda, może ciut przy główce i git! Pestycyda Fajnie z tym wyjazdem, też bym.sobie gdzies do.kogos pojechala ![]() Aggs Ja też sie nie odważylam z sexami ![]() ![]() My tez mamy usg 25-go ![]() Minini Ja tez czekałam az skończy 2 miesiące. Tez dzwonili trudno. Udanego wyjazdu u najlepszego dla męża ![]() My juz po szczepieniu, płakał p Bardzo ![]() ![]() Dziewczyny u Was.nie ma 5w1? Bonu nas bez problemu.i w aptekach też są. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3416 |
Zakorzenienie
|
Aggs, na Vojcie dzieci zawsze wyją
![]() ![]() Co do przytulanek to do niczego nie doszło ostatecznie. Dzięki synu ![]() Szybko te terminy faktycznie. Mi się przypomniało że muszę usg odwołać bo byłam prywatnie i nie mam skierowania nawet. Minini, pielęgniarka się musi tłumaczyć w sanepidzie? Ale bzdury... Udanego urlopu i cierpliwości w czasie skoku ![]() Mała, brawo za szczepienia. Oby Hugo przeszedł bez żadnych odczynów. U nas nie ma 5w1:/ a szczerze powiem nie wpadłam na to żeby w aptekach pytać... Tak się skupiłam na poszukiwaniu preveranu że nie pomyślałam. Macie jakieś sposoby na zasypianie waszych dzieci? Bo mój usypia tylko na cycku w sumie. Czasem że smoczkiem ale wtedy jak mu smok wypadnie to się budzi ( czyli po max 15 minutach), tylko na spacerze czasem się nie obudzi w takiej sytuacji. W ogóle chyba nie było u nas sytuacji że moje dziecko odlozone do łóżeczka samo zasnęło. Trochę mnie to trapi że będziemy mieli problem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Darietta w instrukcji napisali że kolanka mają być mniej więcej na wysokości pępuszka dlatego mamy tak szeroko, jakby miały być wężej to bym musiała dac je niżej ale spróbuję następnym razem ![]() Minini sto lat dla męża i udanego wyjazdu ![]() Ja jutro mam gin, ale nie jestem w nastroju na seksy bo wyglądam tragicznie i nie mam przez to na nic ochoty :/ nie wiem też jaką antykoncepcję stosować bo tabletek nie mogę przez migreny Mamy jutro szczepienie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3418 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Położna mowila, że oni w przychodniach często sciemniaja ze nie.ma 5w1 bo 6w1 jest droższe i wieksza kasa. W aptece 5w1 to 130 zl. Moj też sam nie zaśnie, tylko na rekach przy piersi lub wózek :/ Jon Dobrze wyglądasz z tego co widzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-09-13 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pestka też pieknisia 😍 Moja smoczka potrzebuje tylko do zasypiania samej w łóżeczku w dzień. W nocy jej nie daje, ale też nie potrzebuje. Tak zeby bawiła się że smokiem w buzi to nie. Z resztą niezpozwolilabym na to. Tak samo na rękach jak jest to bez smoczka jak marudzi. Ale ręce dla niej to wystarczające lekarstwo. My po usg przezciemiaczkowym. Wszystko jest Ok! Odetchnelam z ulga. Czekamy teraz na wizytę u okulisty dziecięcego..21 września jedziemy do Wawy. Polecony nam dr Samsel Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Piękna 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agss Mala ja też jeszcze się nie odwazyłam boje się no i czasami czuje jeszcze takie ciagniecie w miejscu gdzie mnie nacieli. A w czym wasze maluszki beda spały jak juz chlodno sie robi. Ja mam spiworek ale na naramkach i dziwnie się go odpina wiec nie wiem czy bede używać. Myslalam o spiworku ale z rekawkami albo juz kolderke użyć tylko boje sie ze mala sie odkryje. Tak samo mysle czy do gondoli nie kupic ocieplanego spiworka. Ktoras z was ostatnio pytała o wkladki laktacyjne wykopalam jeszcze dwie próbki i lovi ma super cienki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.