Mamusie marcowe 2018 cz. 3 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-13, 19:56   #31
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 3

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Jeszcze nie
Pytanie czy da sie znaleźć wózek idealny, ktory by spełnił wszystkie oczekiwania juz przy kilku firmach wózków (nie pamietam jakich) ludzie narzekali na spacerówki z wózków 2w1/3w1 ze dzieci sie "topią" albo spadają bo za duze i zalecają to sprawdzić w sklepie przez włożenie jakiegoś plecaczki czy cos cos czuje ze z wózkiem to bedzie większa przeprawa
Też obawiam się że temat wózka będzie ciężki bardzo...
Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Też myślę nad Bebetto. Ale ciągle zastanawiam się czy jednak nie szukać gdzieś fajnej używki.
Wizualnie bardzo spoko, aż im się przyjrze

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Juanna jak planujesz dzieci rok po roku to pewnie kupisz drugi wózek. Bo jednak taki roczniak często jeszcze niepozornie chodzi. Oczywiście zależy gdzie bo ja np mega dużo wózka używałam bo dużo spacerowaliśmy bez względu na pogodę. A mam koleżankę co prawie wcale bo ona głównie w domu lub gdzieś autem.

Co do gondoli ja rodziłam w marcu pierwsza córkę i na 5 miesięcy przesiedliśmy się do spacerówki na płasko i jeździła w niej na brzuchu z odsłoniętym przodem Zaraz usiadła i już na siedząca jeździła. Więc mimo dużej gondoli w baby design wcześniej się przesiedliśmy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
U nas planujemy się po roku starać, wiec różnica byłaby kolo 2 lat Wiem, że dużo zalezy od dziecka, ale u mojej siostry córka przestała korzystać z wózka w wieku 19 miesięcy, a u brata męża dwójką dzieci też porzuciła wózki przed 2 rokiem życia. Wszędzie chodzili pieszo, nie chcieli jezdzic w wózku. Nieśmiało liczę że u nas tez tak będzie i wystarczy taka podkladka do wózka, żeby drugie dziecko mogło stanąć albo usiąść Ale pewnie życie zweryfikuje mi plany. Planujemy niedlugo rozpoczac budowę domu wiec trzeba optymalizować koszty Nieśmiało liczę, że jeden wózek wystarczy Najwyżej sprzedam stary i kupię nowy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 19:59   #32
nadalka
Zakorzenienie

Dopiero nadrabiając wątek zobaczyłam , ze się skończył . A nikt linku nie wkleił :p
Kopiuję wiadomość z tamtej części co by się już nie powtarzać

Dziewczyny, jak wy to robicie , ze tak pedzicie ? jeszcze mam do nadrobienia 21 stron w apce :p
Miałam teraz dwa dni wolnego nawet nie miałam chwili zajrzeć ...

Dostałam dwa dni wolnego... i oczywiście zdycham. Wypluwam krtań i tchawicę, zatoki zatkane, oddychać nie mogę, stan podgorączkowy... a jutro do pracy , nie wiem jak ja dam radę

Dwa dni w chorobie tez nie miałam kiedy wyleżeć , od dwóch dni latam po mieście bo ... kupujemy mieszkanie ! Przenosimy się z wynajmowanych 40 M, na 60 M. Mieszkanie tanie nie jest, spluczemy się totalnie , dodatkowo jest do odświeżenia, ale to już będzie takie swoje ... może damy jakos radę.

Dodatkowo od wczoraj mam wrazenie, ze mały delikatnie zaczął pukać . Szczerze to wierzyć mi się nie chce, ale szukałam informacji, ze to całkiem możliwe. Bardzo nie regularnie, może takie leciuteńkie ruchy czuje Max 3-4 razy na dzień...
w sobotę zaczynam 15 tc. No nic, gdyby ktoś się pytał to obstaję przy wersji, że to są "chyba" ruchy a nie "na pewno"

Gratuluje Wszystkim udanych wizy t

Stary 2017-09-13, 20:03   #33
motyllek90
Raczkowanie

Dziewczyny...przez was upiekłam szarlotkę; P godzina 21 a ja właśnie zjadłam kawałek...

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 20:12   #34
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motyllek90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny...przez was upiekłam szarlotkę; P godzina 21 a ja właśnie zjadłam kawałek...

Mniam mniam Tobie to dobrze!

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 20:18   #35
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dopiero nadrabiając wątek zobaczyłam , ze się skończył . A nikt linku nie wkleił

Dziewczyny, jak wy to robicie , ze tak pedzicie ? jeszcze mam do nadrobienia 21 stron w apce

Dostałam dwa dni wolnego... i oczywiście zdycham. Wypluwam krtań i tchawicę, zatoki zatkane, oddychać nie mogę, stan podgorączkowy... a jutro do pracy , nie wiem jak ja dam radę

Dwa dni w chorobie tez nie miałam kiedy wyleżeć , od dwóch dni latam po mieście bo ... kupujemy mieszkanie ! Przenosimy się z wynajmowanych 40 M, na 60 M. Mieszkanie tanie nie jest, spluczemy się totalnie , dodatkowo jest do odświeżenia, ale to już będzie takie swoje ... może damy jakos radę.

Dodatkowo od wczoraj mam wrazenie, ze mały delikatnie zaczął pukać . Szczerze to wierzyć mi się nie chce, ale szukałam informacji, ze to całkiem możliwe. Bardzo nie regularnie, może takie leciuteńkie ruchy czuje Max 3-4 razy na dzień...
w sobotę zaczynam 15 tc. No nic, gdyby ktoś się pytał to obstaję przy wersji, że to są "chyba" ruchy a nie "na pewno"

Weź jutro L4! Ciężko się doleczyc w ciąży niestety. Lepiej nie ryzykować z praca

Co do mieszkania - ale ekstra! Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po waszej myśli!

Co do ruchów - od 4 dni też się zastanawiam czy to dziwne, delikatne uczucie w brzuchu to nie dzidzia. Tez czuje tak 2-3 razy dziennie, głównie jak się położę Może to już?

Stary 2017-09-13, 20:19   #36
dustinthewind
Rozeznanie

A ja zajadam zapiekankę z pieczarkami i serem zgrzeszyłam!
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 20:22   #37
_Selina_
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja zjadłam kilka chipsów, no, ale mecz jest
Za chwilę zjadłam mnóstwo winogrona, żeby nie było chyba mi nie fajnie teraz po nim. Po chipsach nic by mi nie było

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-13, 20:25   #38
Pannkaka
Rozeznanie

Witam się w nowym wątku

Widzę, że zaczynamy okres wczuwania się w pierwsze ruchy Nie wiem, jak wy, ale u mnie ciągle takie wzdęcia, że maluch nie ma szans, musi chyba mocniej kopnąć, żeby matka się zorientowała Doświadczenie na razie nie bardzo pomaga

Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 20:25   #39
_Selina_
Zakorzenienie

A muszę się "pochwalić", dzisiaj znaleźliśmy telefon, okazało się, że zgubiła jakaś dziewczynka, ale wszystko dobrze się skończyło, powiem Wam, że cały czas mi się buzia uśmiecha... wiem głupie, ale jakoś tak mi fajnie, że tak się sprawy potoczyły.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 20:29   #40
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja zjadłam kilka chipsów, no, ale mecz jest
Za chwilę zjadłam mnóstwo winogrona, żeby nie było chyba mi nie fajnie teraz po nim. Po chipsach nic by mi nie było

Oj ja jakiś czas temu też się podłączyłam do winogron wieczorem. Sporo wtedy ich zjadłam i w nocy bardzo bolał mnie brzuch...

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

Widzę, że zaczynamy okres wczuwania się w pierwsze ruchy Nie wiem, jak wy, ale u mnie ciągle takie wzdęcia, że maluch nie ma szans, musi chyba mocniej kopnąć, żeby matka się zorientowała Doświadczenie na razie nie bardzo pomaga
U mnie to samo...
Stary 2017-09-13, 20:31   #41
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Witam się w nowym wątku

Ja nie mam wzdęć, ale doświadczenie też utrudnia mi zadanie U mnie dziś 15+5, niby czytałam, że przeważnie ruchy się czuje kolo 20 tygodnia, ale niektórzy czują juz kolo 15 - zwłaszcza osoby, które mają już dzieci albo osoby szczupłe. Ja ważę aktualnie 63 kilo przy 175 cm wzrostu wiec w tą drugą grupę może mogłabym się załapać tak na styk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-13, 20:40   #42
nadalka
Zakorzenienie

Ja ostatnio nie mam wzdęć bo teraz nie czuje smaku i zapachu i mało jem ... Hmm ... tez czuje to jak leżę ... hehe nie wczuwam się jeszcze w to tak bardzo.
Jeszcze będę miała tego dosyć jak będzie po wszystkim kopać i się rozpychać

Stary 2017-09-13, 20:41   #43
lelowa
Zakorzenienie

Ja mam buleczki czosnkowe, mniam
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 20:44   #44
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Też obawiam się że temat wózka będzie ciężki bardzo...

Wizualnie bardzo spoko, aż im się przyjrze

U nas planujemy się po roku starać, wiec różnica byłaby kolo 2 lat Wiem, że dużo zalezy od dziecka, ale u mojej siostry córka przestała korzystać z wózka w wieku 19 miesięcy, a u brata męża dwójką dzieci też porzuciła wózki przed 2 rokiem życia. Wszędzie chodzili pieszo, nie chcieli jezdzic w wózku. Nieśmiało liczę że u nas tez tak będzie i wystarczy taka podkladka do wózka, żeby drugie dziecko mogło stanąć albo usiąść Ale pewnie życie zweryfikuje mi plany. Planujemy niedlugo rozpoczac budowę domu wiec trzeba optymalizować koszty Nieśmiało liczę, że jeden wózek wystarczy Najwyżej sprzedam stary i kupię nowy

Właśnie bardziej zależy od stylu życia może niż od dzieci. My zawsze szybko, zawsze w biegu. Mimo że młoda szybko wolała chodzić to jednak wózkiem było szybko więc musiałam kombinować na 100 sposobów żeby usiadła. Wystarczyło że kawałek dawałam jej przejść z żłobka i byłyśmy w domu o 18.30 a co dopiero jakbyśmy bez wózka wracały

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 20:45   #45
lelowa
Zakorzenienie

Moja ma 20mcy i juz z wozka praktycznie nie korzystamy od dobrych 4 mcy. Ale pewnie gdybym musiala sie z nia przemieszczac czesto po miescie sama to wozek bylby nadal w uzyciu.
Stary 2017-09-13, 20:47   #46
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie bardziej zależy od stylu życia może niż od dzieci. My zawsze szybko, zawsze w biegu. Mimo że młoda szybko wolała chodzić to jednak wózkiem było szybko więc musiałam kombinować na 100 sposobów żeby usiadła. Wystarczyło że kawałek dawałam jej przejść z żłobka i byłyśmy w domu o 18.30 a co dopiero jakbyśmy bez wózka wracały

A np koleżanka która ma młodsze dzieci sprzedaje wózek spacerowy już bo w małej miejscowości mało korzysta. Gdzie wśród mojej grupy sasiadek, gdzie dzieci mamy w identycznym wieku żadnej przez głowę by to nie przeszło. Mimo że dzieciaki chodzą same bardzo dobrze, nawet biegaja.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17

Stary 2017-09-13, 20:48   #47
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Głowa mnie boli, nie czuję jeszcze żadnych ruchów, buuuu ogólnie od kilku dni boli mnie głowa Wczoraj brałam Apap, nie chcę go dużo brać zresztą nie pomaga

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 20:49   #48
marcia45
Zadomowienie

Pierwszy raz mam ochotę na coś słodkiego. A nic nie mamy bo nie kupujemy.

7.7.2012 godz 17

Stary 2017-09-13, 21:09   #49
lelowa
Zakorzenienie

Ja mam pelen barek slodyczy, a ochoty nie mam wcale i nie jem

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Mnie tez boli glowa od jakiegos czasu. Apap nigdy mi nie pomagal, jedynie paracetamol, a najlepiej ibuprom, ktorego teraz nie moge. Na wizycie mialam podwyzszone cisnienie, moze to jest przyczyna.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-13, 21:11   #50
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:

Coś w tym jest. Rzeczywiście ta teoria by się sprawdziła, nie patrzylam na to pod tym kątem My bedziemy mieszkać w malutkim mieście, gdzie wszędzie są dwa kroki, wiec to na pewno dla nas na plus. Pewnie wszystko wyjdzie w praniu za 2 lata. Teraz mogę sobie planować a życie i tak wszystko zweryfikuje

Stary 2017-09-13, 21:31   #51
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Dobry wieczór w nowym wątku skitrana jestem przed jutrem, musze wstac o 5 zeby na 8 na wizyte dojechac mam 100km do pokonania.

Ehh wozki. Temat rzeka. A czy wybor byl udany okaze sie w trakcie uzytkowania :p

Juanana okres letni zwrocilabym tez uwage na wentylacje budki. Niektore wozki maja fajne rozwiazania np. Bebetto co daje ulge dzieciaczkom w cieple dni a na zime z kolei zwrocilabym uwage zeby spacerowka byla duza i pomiescila malego balwanka w spiworku i tez zeby miala duuuza bude chroniaca przed zla pogoda to takie moje spostrzezenia z lat wczesniejszych
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 21:40   #52
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Wystarczyło że kawałek dawałam jej przejść z żłobka i byłyśmy w domu o 18.30 a co dopiero jakbyśmy bez wózka wracały
Brzmi znajomo I zgadzam sie z tym, ze duzo zalezy od stylu zycia. W mojej malej miejscowosci, jak sie przemieszczam z mala to na rowerze, na co dzien w foteliku, jak jakas wieksza wycieczka czy zakupy to z przyczepka. A jak po prostu na plac zabaw, czy do najblizszego sklepu to i na piechote albo z rowerkiem biegowym. Ale jesli jedziemy same do miasta bez samochodu (a pociagiem jest czesto szybciej niz samochodem), to bez wozka nie ryzykuje, choc juz niedlugo beda 3 latka

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Mnie tez boli glowa od jakiegos czasu. Apap nigdy mi nie pomagal, jedynie paracetamol, a najlepiej ibuprom, ktorego teraz nie moge. Na wizycie mialam podwyzszone cisnienie, moze to jest przyczyna.
Mam to samo z apapem, tylko ibuprom pomaga, wiec teraz najczesniej nic nie biore

A co do cisnienia... ostatnio bardzo mi slabo i czesto kreci mi sie w glowie. Cisnienie mam dosc niskie, jak zawsze, tylko puls jak szalony. Zelazo kazali brac i biore. Musze chyba z kims skonsultowac, czy aby na pewno wszystko ok. Sprobuje umowic sie na dodatkowa wizyte u poloznej w przyszlym tygodniu, bo ostatnia wizyte z badaniami krwi robili mi w 10 tygodniu, a na kolejne jestem umowiona dopiero pod koniec listopada, w 26 tygodniu...
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 21:43   #53
nadalka
Zakorzenienie

Właśnie się ważyłam przed kąpielą i od początku ciąży mam +0,4. Mam nadzieje, że dużo nie utyję jak w poprzedniej ciąży. Wtedy w 20tc miałam już 11 kg na plusie.

O wózku jeszcze nie mysle, przy naszych wydatkach pewnie kupię go bliżej porodu a może nawet po

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-13, 21:55   #54
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Brzmi znajomo I zgadzam sie z tym, ze duzo zalezy od stylu zycia. W mojej malej miejscowosci, jak sie przemieszczam z mala to na rowerze, na co dzien w foteliku, jak jakas wieksza wycieczka czy zakupy to z przyczepka. A jak po prostu na plac zabaw, czy do najblizszego sklepu to i na piechote albo z rowerkiem biegowym. Ale jesli jedziemy same do miasta bez samochodu (a pociagiem jest czesto szybciej niz samochodem), to bez wozka nie ryzykuje, choc juz niedlugo beda 3 latka

Mam to samo z apapem, tylko ibuprom pomaga, wiec teraz najczesniej nic nie biore

A co do cisnienia... ostatnio bardzo mi slabo i czesto kreci mi sie w glowie. Cisnienie mam dosc niskie, jak zawsze, tylko puls jak szalony. Zelazo kazali brac i biore. Musze chyba z kims skonsultowac, czy aby na pewno wszystko ok. Sprobuje umowic sie na dodatkowa wizyte u poloznej w przyszlym tygodniu, bo ostatnia wizyte z badaniami krwi robili mi w 10 tygodniu, a na kolejne jestem umowiona dopiero pod koniec listopada, w 26 tygodniu...
Ja musialam brac pod koniec ciazy tabletki na obnizenie cisnienia bo czulam sie fatalnie z tym, rano nie moglam zwlec sie z lozka, bolala mnie mocno glowa, ogolnie bylam rozbita. Jak jest za niskie to tez zle, ech. Tak byloby najlepiej gdybys zrobila wczesniejsza wizyte bo roznie bywa.

BRILLIANT GiRL powodzenia jutro, mocne kciuki
Stary 2017-09-13, 22:18   #55
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Witam sie i ja
Jutro usg. Nie mogę już sie doczekać
Dobranoc :-*

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-13, 22:34   #56
la'Mbria
Zakorzenienie

Hello w nowym wątku
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Jako że cz 2 przekroczyła 5000 postów przenoszę swoje pytanie tutaj Doświadczone mamusie - jaka wg Was jest optymalna długość gondoli? Spodobały mi się wozki z serii anex sport - świetnie sie je prowadzilo po sklepie Ale rozsadek mi podpowiada, że ta gondolka może być trochę za mała (w porównaniu do innych wózków)

PS. Poczytalam opinie i z tego wózka chyba rezygnuje, ale pytanie o wymiary gondoli nadal aktualne

Ja bede szukać po prostu jak największej tzn.jak najwiekszej +żeby wózek był funkcjonalny. Ale nastawiam sie na pół roku używania pierwszego wózka. Potem spacerówka Cybex chyba, że znajdę za tą samą cenę jeszcze lepszą spacerówę.
Z pierwszym dzieckiem gondola służyła nam 6 mcy- dopóki nie siedział samodzielnie. Jak usiadł- nie było opcji jazdy w gondoli, a ponieważ to był wózek 3w1 zmieniliśmy na spacerówkę która była po prostu koszmarnie niewygodna. Więc i tak trzeba było kupić osobną.

Ja uważam, że na 1 wózek można naprawdę mało wydać, za to spacerówka musi być wypasiona, lekka, długa (żeby spokojnie 3 latka położyć spać łącznie z nózkami i żeby nic nie zwisało poza wózek), no i jak dla mnie koniecznie musi mieć budę przedłużaną- taką pod którą całe dziecko sie schowa przed słońcem. Dobry wywietrznik z tyłu i jak największy kosz pod spodem (aha i waga do 10 kg bo pewnie będę to targac na 3 piętro bez windy).
Natomiast gondolę zamierzam zostawiać na klatce schodowej na parterze więc na wadze mi nie zależy. Ma być duża, dobrze zamortyzowana i ze skretnymi kołami.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dopiero nadrabiając wątek zobaczyłam , ze się skończył . A nikt linku nie wkleił

Dziewczyny, jak wy to robicie , ze tak pedzicie ? jeszcze mam do nadrobienia 21 stron w apce

Gratulacje własnego M!
60 metrów akurat przy 2 dzieci. Ile pokoi?
Ja nie chciałam pisać że czuję coś jak ruchy bo u mnie też dopiero 15 tc...ale ewidentnie takie coś czułam w pierwszej ciąży tyle że ok 20 tc, także może jednak to są ruchy ?!

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-14, 05:04   #57
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Hello w nowym wątku Ja bede szukać po prostu jak największej tzn.jak najwiekszej +żeby wózek był funkcjonalny. Ale nastawiam sie na pół roku używania pierwszego wózka. Potem spacerówka Cybex chyba, że znajdę za tą samą cenę jeszcze lepszą spacerówę.
Z pierwszym dzieckiem gondola służyła nam 6 mcy- dopóki nie siedział samodzielnie. Jak usiadł- nie było opcji jazdy w gondoli, a ponieważ to był wózek 3w1 zmieniliśmy na spacerówkę która była po prostu koszmarnie niewygodna. Więc i tak trzeba było kupić osobną.

Ja uważam, że na 1 wózek można naprawdę mało wydać, za to spacerówka musi być wypasiona, lekka, długa (żeby spokojnie 3 latka położyć spać łącznie z nózkami i żeby nic nie zwisało poza wózek), no i jak dla mnie koniecznie musi mieć budę przedłużaną- taką pod którą całe dziecko sie schowa przed słońcem. Dobry wywietrznik z tyłu i jak największy kosz pod spodem (aha i waga do 10 kg bo pewnie będę to targac na 3 piętro bez windy).
Natomiast gondolę zamierzam zostawiać na klatce schodowej na parterze więc na wadze mi nie zależy. Ma być duża, dobrze zamortyzowana i ze skretnymi kołami.

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Gratulacje własnego M!
60 metrów akurat przy 2 dzieci. Ile pokoi?
Ja nie chciałam pisać że czuję coś jak ruchy bo u mnie też dopiero 15 tc...ale ewidentnie takie coś czułam w pierwszej ciąży tyle że ok 20 tc, także może jednak to są ruchy ?!

To są dwa duże pokoje i duża kuchnia z jadalnia ... wcześniej to były 3 pokoje ale babka zburzyła ścianę i zrobiła jadalnie także można coś w przyszłości pokombinować ....
ale mała będzie miała pokój z 5 razy większy niż ma teraz także w końcu spokojnie się pomieścimy

Co to ruchów, to całkiem możliwe

Stary 2017-09-14, 06:19   #58
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Apap też ma paracetamol, aczkolwiek zaczęłam się wczoraj zastanawiać w jakiej dawce. Bo może Paracetamol by silniej działał. Dzisiaj mnie jeszcze ćmi a pies szaleje i tupie

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2017-09-14 o 06:31
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-14, 06:26   #59
Koma1002
Zadomowienie

O matko, ledwo dobilam do tego nowego wątku

---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Chciałam się tylko przywitać. Zaraz zaczynam (właściwie już zaczęłam) dzień w pracy. Masę roboty 😭😭

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

Ja byłam gadula poprzedniego wątku???!!!

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-14, 06:32   #60
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Dobry wieczór w nowym wątku skitrana jestem przed jutrem, musze wstac o 5 zeby na 8 na wizyte dojechac mam 100km do pokonania.

Ehh wozki. Temat rzeka. A czy wybor byl udany okaze sie w trakcie uzytkowania

Juanana okres letni zwrocilabym tez uwage na wentylacje budki. Niektore wozki maja fajne rozwiazania np. Bebetto co daje ulge dzieciaczkom w cieple dni a na zime z kolei zwrocilabym uwage zeby spacerowka byla duza i pomiescila malego balwanka w spiworku i tez zeby miala duuuza bude chroniaca przed zla pogoda to takie moje spostrzezenia z lat wczesniejszych
Dzięki za rady! Teraz pozostaje tylko znaleźć wózek idealny
I trzymam kciuki za wizytę...
Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja
Jutro usg. Nie mogę już sie doczekać
Dobranoc :-*

... a nawet dwie! Powodzenia Mamusie!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości