Plotkowy dla dietetyczek :) IV - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-28, 10:29   #3601
gujana
Wtajemniczenie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV

Cytat:
Napisane przez Mercy Pokaż wiadomość

Ja własnie przed chwila wstałam, spodziewałam sie słonca a tu za oknem szaro..
Ide zrobic sniadanie a potem...nie mam pojecia co robic....
Jak chcesz zlecę Ci jakies zadanie . Może być cos z prac domowych?

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

oho, widzę ze noc była długa i wyboista

(ja poszalałam i "już" o 1.30 byłam w łóżku )
Faktycznie dluga, ale przynajmniej dokonczylam ta grafikę i nie musialam wstawac o swicie i sie z tym męczyć od rańca. (Jak nie ja - zwykle wszystko odkladam na jakies "jutro"..).

Ale u Ciebie też całkiem owocnie musiało być .

Cytat:

wróciłam właśnie z przychodni i zdjęli mi te cholerne plastry teraz mam za to fioletową kratkę narysowaną na całych plecach wiec nadal nie mogę ich myć ale jutro po wyniki śmigam a w piątek do lekarki i wszystko będzie jasne

a teraz skoro mam czasu trochę to biorę sie za psychologię a później lecę na uczelnię

miłego dnia
O ja, wogole nie mialam pojecia, że takie sposoby mają .

Wstalam i wciagnelam owsianke z truskawkami, otrebami i proszkiem z siemienia ( tak mi sie zmielil - na pył .)

Teraz bedzie trzeba kolejny podrozdział trzasnąć .

Miłego!

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 10:38   #3602
Mercy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
Jak chcesz zlecę Ci jakies zadanie . Może być cos z prac domowych?

E to moze ja se jednak sama cos wynajde..np.siedzenie na wizazu

Wstalam i wciagnelam owsianke z truskawkami, otrebami i proszkiem z siemienia ( tak mi sie zmielil - na pył .)

No nie no!ona se wzera truskawki a ja nie mam!Podziel sie!

Miłego!
Miłego dzionka!
Stary 2008-05-28, 10:45   #3603
madame_apple
Zadomowienie

Cześć czołem kluski pod stołem ()
Cytat:
4 egzaminy (z tym już jeden przeniesiony na wrzesień bo nie ma szans się wyrobić - kobyła z literatury rzymskiej ) plus jeszcze milion dziwnych mały6ch, bez sensu zaliczeń i rozdział magisterki do oddania
yhhh... na szczęście na nauce czas zawsze szybko, a nawet zbyt szybko leci - więc ani się obejrzysz, a większość będziesz miała za sobą
Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
Bonjour
Normalnie latam dziś niczym kot z pęcherzem
Zacznę od początku...
Rano o 9.30 ze snu wyrwał mnie telefon, jak później się okazało z Stołecznego szpitala,że jutro do 13 zgłaszam się na oddział. Podkur....iona wpadłam w panikę,że jutro planowałam dzień na spotkaniu ze znajomymi,że mnóstwo rzeczy zostało do zrobienia ,ale cóż trza się pogodzić. Tak więc pognałam do centrum zrobić zdjęcia dowodowe (po raz enty...),meeting z kumpelką,kavka,Urząd Miasta i złożenie podania (tym razem sie nie czepiali fotek;D) i wraz z ojcem wyruszyłam do Gda,na uczelnię dać te papiery do rekrutacji. Trochę błądziliśmy aż dotarliśmy do celu. Budynek w środku prezentuje się okazale. Tam babka rzekła,że jestem przyjęta ,pod warunkiem,że złożę świadectwo maturalne w lipcu ( o ile je dostanę ),1 problem z głowy ...
Zziajana zjadłam pyszny barszcz z kołdunami nadziewanymi baraniną i kilka arcy boskich pierożków Cepelinów w Restauracji Kresowej *___* i naciągnęłam ;> rodziciela na zakup nowej powieści J.Pilcha,płyty Homo Twist,kubka z 'Czesiem' i sterty gazet ,wszak z nudów umrzeć tam nie mogę
Teraz chwila relaksu,potem pakowanie,kolacyja ,sen i pobudka o nieludzkiej porze-4 rano. Ale jakoś to będzie Powiedzmy...

Do neta raczej się nie dorwę gdyż ów instytut w kompy do ww użytku chyba nie jest wyposażony ,toteż Do zobaczenia za ok. 2 tygodnie-3 tygodnie ,
Trzymaj się kochanai wracaj szybko i zdrowo
Cytat:
Napisane przez malinka_86 Pokaż wiadomość
jestem zwolniona z jednego egzaminu tzn. z dwóch, ale nie wiem czy mi wpisze bo mój certyfikact fce jest w Krakowie i nie mam go jak przywieźć przed końcem sesyji
a to zawsze FCE zwalnia z egzamu z anglika na studiach? Ciekawe, musze sie dowiedziec co i jak - sama mam CAE i bardzo chetnie bym się zwolniła z tegorocznego egzamu
Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Wiedzialam, ze Was zaintryguje tym zdjęciem Kochane
Ten Przystojniaczek na fotce, który mnie tak czule obejmuje i do którego tak pasuje to... Mój "szwagier" chłopak mojej przyjaciólki
to teraz musisz poznać jakichś jego przystojnych kolegów...
Cytat:
mnie by pieklo pewnie po 3 minutach. mam wybitnie wrazliwa skore na jakiekolwiek opalanie
ojjj to tak jak ja
Cytat:
pochwalę się mą piekną rodziną patrzcie jaka słodka różnica - siostra jak nie z tej rodziny jest
kochaaaana, ale Ty jak ładnie zjechałaś od ostatnich zdjęć jeszcze - szczuplejesz z dnia na dzień
Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
Mam taki humor, że szkoda gadać ;(

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,pamięta mnie jeszcze któraś?
Trochę mnie tu nie było,bo tak jak pisałam nie miałam neta,wczoraj mi założyli,ale jestem średnio zadowolona.
Oceny już mam prawie wszystkie wystawione,nawet całkiem pozytywne.
W związku kwitnąco mi się układa,nie wyobrażam sobie teraz życie bez mojego Łobuza.
Jednak nie może być tak pięknie jak w bajce łykam antybiotyk na cerę ponieważ nie mogłam zlikwidować przebarwień,jednak źle się po nim czuję,będę musiała odstawić chyba.
Co tam jeszcze hm..pracuję nadal,dziś sprawiłam sobie telefon,Sony Ericssona K800i,nigdy jeszcze nie miałam SE zawsze Nokie,zobaczę jak się będzie sprawował,póki co ciężko mi się połapać,bo jest trochę bardziej skomplikowany,ale dam radę.
Nie dam rady wszystkiego nadrobić oczywiście,ale już teraz będę tu często zaglądała,więc musicie mi to wybaczyć.
Tymczasem mówię Dobranoc
o jak fajnie, że do nas wracasz
Gratuluję ocenek I bardzo się cieszę, że w związku tak super (pamietam jak mialas jakis czas temu rozne wątpliwosci i w ogole, a tu proszę, super )
Co do telefonu - moja koleżanka taki ma i bardzo sobie chwali
Ja jestem wierną fanką Nokii - mają przynajmniej menu jak dla debila czyli w sam raz dla mnie Tez planuje w najblizszym czasie sprawic sobie jakis nowy telefonik
a co do antybiotyku - może znajdziesz jakis inny po ktorym nie bedziesz sie źle czula?
Cytat:
Ide zrobic sniadanie a potem...nie mam pojecia co robic....
echhh chcialabym miec takie dylematy...
Moge Ci dać troche swojej roboty: 2prezentacje, 2eseje i nauka na kolosa...
Cytat:
ja też będę mieć nowy telefon ^^ szpan we wsi ale Nokię, przyzwyczaiłam się do tej marki
a jaką, jaką?
Cytat:
wróciłam właśnie z przychodni i zdjęli mi te cholerne plastry teraz mam za to fioletową kratkę narysowaną na całych plecach wiec nadal nie mogę ich myć ale jutro po wyniki śmigam a w piątek do lekarki i wszystko będzie jasne
o raaany ależ Ty masz przeżycia z tymi testami - nigdy sobie chyba czegos takiego nie zrobie...
Mam nadzieje, ze coś jednak wykażą jutro
Cytat:
Teraz bedzie trzeba kolejny podrozdział trzasnąć)
powodzenia

Ja już odwaliłam poranne seminarium, zaraz machnę chyba esej na angielski, później pojadę na ryneczek w ramach odpoczynku (w autobusie oczywiscie nauka:P), później inny esej i dalej nauka
Dobrze, że wczoraj się uporałam już z dużą częścią roboty, dziś bedzie wiecej czasu na cokolwiek chyba...

Buźka i miłego

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 11:00   #3604
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Miłego dzionka!
Truskawki bezczelnie zjadłam sama , ale obiecuję, że jak kupię następne to się już podzielę .

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość
Cześć czołem kluski pod stołem ()

Cytat:
powodzenia
dzięki i Tobie rowniez powodzenia z esejami itd.

A co do nokii to się zgadzam - tez jestem jej wierną fanką ze względu na menu dla debila tudzież blondynki .

No dobra, koniec wizażowania .

Stary 2008-05-28, 12:16   #3605
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV

Napisze tylko tyle - sesja psuje mi całą radość z przełomu tych dwóch miesięcy: maja i czerwca Powinno być zabronione prawnie przeprowadzanie egzaminów w tak ładną pogodę

Karolciu - zgubo Ty jedna
Malinko jak certyfikat w krk to ja odbiore
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 15:51   #3606
LoLcIa123
Zakorzenienie

Kurczę ja też się przyzwyczaiłam do Nokii,nie miałam nigdy innego,no ale w życiu trzeba wszystkiego spróbować,poza tym mam dwa telefony póki co ten sony jest świetny.
Antybiotyk to tetralysal,ogólnie rzecz biorąc będę go łykała póki co,bo innego wyjścia nie widzę,kontrola w środę,więc dam radę

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 16:03   #3607
orzeszek01
Zakorzenienie

Zdałam zdałam zdałam 18/20!!! jejku ale sie ciesze, pytania miałam łatwe, tyko niestety laptop mi sie wyładowała bateria i nie pokazałam prezentacji ale cóz i tak jest super
Zaraz jade do krk do siotry, zanocuje soie u nie w akademiku a jutro odwiedzam studio percingu na floriańskiej i robie kolczyka w nosku
miłego dnia Dziewczynki
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 17:29   #3608
agness51
Zakorzenienie

Witam,wpadłam się tylko przywitać
Zrobiłam sobie krótką przerwę,gdyż jutro poprawiam tą nieszczęsną chemię,no i trochę nad nią już siedzę,błagam trzymajcie kciuki ...

Orzeszku - gratuluję napisz,ile płacisz za kolczyk w nosie ? bo też mam taki plan
LoLciu - cieszę się,że się odezwałaś i dobrze u Ciebie

Miłego popołudnia,powizażuję trochę i wracam do nauki ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 18:05   #3609
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Ewusia - no ja też mam nadzieję, że się uda narazie sobie głowy tym nie zawracam rolki są bomba, jak się nie połamę to będzie git eee tam narazie nie wiem czemu ale mam +1 do wagi, sama nie wiem, która waga waży dobrze

nefre - już lepiej?

Lolek - witojcie

jabłuszko - nie wiem czy zwalnia ja jak powiedziałam mojej lektorce, że mam FCE to powiedziała, że nie muszę chodzić na angielski, a chodząc tak się uwsteczniłam, że masakra ciężka. Zależy od lektora i jak się z nim ugadasz może i szczuplejsza, ale i tak + kg na wadze, ale to pikuś nie przejmuję się

moje kiełki pogłupiały od kiedy mają kiełkownik

a zapytam się bo zaczynam się martwić więc moze któraś mi pomoże wcześniej jadłam regularnie 5 posiłków tzn. 7-10-13-16-18 i było gicior a teraz jem ledwo 2-3 posiłki tzn. śniadanie między 6/7, potem 2 śniadanie na uczelni koło 11/12 a potem obiad koło 15/15.30 i potem już nic. Czy tak może być bo ja już sama nie wiem czy mi się żołądek skurczył czy ja coś popi...dzieliłam znowu

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"

Edytowane przez malinka_86
Czas edycji: 2008-05-28 o 18:38
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 18:46   #3610
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Uczę się więc tylko na chwilę

Jabłuszko - u mnie też są zwolnienia za FCE z angielskiego i z uczestnictwa w zajęciach i z egzaminu a co do telefonu to bym chciała 5300 ale nie wiem czy będę go miała bo zabrakło im na magazynie
Milkuś - zupełnie się z Tobą zgadzam, sesja w maju/czerwcu to porażka
Orzeszku - gratulacje
Malinko - to stanowczo źle ze nie jesz już wieczorem, najlepiej 5 regularnych posiłków spróbuj żołądek przyzwyczaić znowu do takiego systemu

wracam do psycho

miłego wieczorku

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 19:12   #3611
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Truskawki bezczelnie zjadłam sama , ale obiecuję, że jak kupię następne to się już podzielę .

.
ja tez zjadlam wczoraj, dobrze ponad kilo ale jakie pyszne byly...

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Kurczę ja też się przyzwyczaiłam do Nokii,nie miałam nigdy innego,no ale w życiu trzeba wszystkiego spróbować,poza tym mam dwa telefony póki co ten sony jest świetny.
ja tez nie mialam innej niz Nokia i dobrze mi z tym w sumie,pozostane wierna bo bardzo je lubie
Cytat:
Uczę się więc tylko na chwilę

wracam do psycho

miłego wieczorku
owocnego uczenia

dobry wieczor,

pisze juz do was z deszcowego,chlodnego,szar ego i depresynego Glasgow..Przyjechala m jakies 2h temu,rozpakowalam,wykapal am i wlasnie usiadlam na sofie.. nie moge znalezc sobie miejsca...nawet fakt,ze mam TZta znowu nie pomaga...Tesknie...chce juz wracac...nie wiem jak wytrzymam do przyszlego roku...

zmeczona jestem bardzo,podroz dluga,samolot opozniony 2h,jestem placzliwa i drazliwa..

ide sie polozyc, sciskam was mocno.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 20:22   #3612
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Agolku - mam nadzieje, ze syzbko sie humor poprawi *

A ja dzisiaj juz w pracy byłam . Jakoś szybko mi zleciało, nawte się opaliłam Marudze, bo ja nie chce być opalona Awr. ^^
Nie wiadomo czy wyprowadzam się w lipcu czy we wrześniu. Yh.. zagmatwane to wszystko, ale coz.

Lece poklikac z TZ-em i do spania
Dobranoc;*

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 20:49   #3613
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
Truskawki bezczelnie zjadłam sama, ale obiecuję, że jak kupię następne to się już podzielę
truskawki rządzą Ja dziś też wcinam w ogole to mam sklep owocowy w domu normalnie, aż się pochwalę: jabłka, pomarańcze, truskawki, winogrona, ananas, kiwi, arbuz i... czereśnie tata dziś kupił
Cytat:
dzięki i Tobie rowniez powodzenia z esejami itd.

Cytat:
A co do nokii to się zgadzam - tez jestem jej wierną fanką ze względu na menu dla debila tudzież blondynki

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Napisze tylko tyle - sesja psuje mi całą radość z przełomu tych dwóch miesięcy: maja i czerwca Powinno być zabronione prawnie przeprowadzanie egzaminów w tak ładną pogodę
zgadzam się - może trzeba by jakiś strajk zorganizować czy coś:P
Już wolałabym mieć np. pierwszą sesję na przełomie października i listopada, a drugą marca i kwietnia...
Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Zdałam zdałam zdałam 18/20!!! jejku ale sie ciesze, pytania miałam łatwe, tyko niestety laptop mi sie wyładowała bateria i nie pokazałam prezentacji ale cóz i tak jest super
gratuluję Pięknie zdałaś
Cytat:
Zaraz jade do krk do siotry, zanocuje soie u nie w akademiku a jutro odwiedzam studio percingu na floriańskiej i robie kolczyka w nosku
oho to baw się dobrze i czekam na fotki z kolczykiem w nosku
Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Witam,wpadłam się tylko przywitać
Zrobiłam sobie krótką przerwę,gdyż jutro poprawiam tą nieszczęsną chemię,no i trochę nad nią już siedzę,błagam trzymajcie kciuki ...
kciuki będą, mocno zaciśnięte
Cytat:
a zapytam się bo zaczynam się martwić więc moze któraś mi pomoże wcześniej jadłam regularnie 5 posiłków tzn. 7-10-13-16-18 i było gicior a teraz jem ledwo 2-3 posiłki tzn. śniadanie między 6/7, potem 2 śniadanie na uczelni koło 11/12 a potem obiad koło 15/15.30 i potem już nic. Czy tak może być bo ja już sama nie wiem czy mi się żołądek skurczył czy ja coś popi...dzieliłam znowu
o maaaatko i Ty nie umierasz z głodu jak od 15.30 nic nie jesz?
Kochana to jest bardzo źle i wróc jak najszybciej do starego systemu bo inaczej skopiesz sobie metabolizm i jojo murowane
Czemu tak zmniejszyłaś ilość posiłków?
Cytat:
Jabłuszko - u mnie też są zwolnienia za FCE z angielskiego i z uczestnictwa w zajęciach i z egzaminu
kurcze, ciekawostka... Jutro bede sie musiala wywiedzieć jak sprawa wygląda u mnie
Cytat:
a co do telefonu to bym chciała 5300 ale nie wiem czy będę go miała bo zabrakło im na magazynie
oby były
mi się marzy Nokia 6300 dla odmiany
Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
pisze juz do was z deszcowego,chlodnego,szar ego i depresynego Glasgow..Przyjechalam jakies 2h temu,rozpakowalam,wykapal am i wlasnie usiadlam na sofie.. nie moge znalezc sobie miejsca...nawet fakt,ze mam TZta znowu nie pomaga...Tesknie...chce juz wracac...nie wiem jak wytrzymam do przyszlego roku...
agolku... rozumiem, że czujesz się okropnie, mimo TZa samotnie i w ogole ponuro... ale tak długo już w Szkocji wytrzymałaś, że i ten rok dasz radę, na pewno... A czymże jest ten rok wobec całej reszty życia, którą spędzisz w Polsce?
Główka do góry, pozwalam tylko na chwilowego dołka i lada moment ma być dobrze
Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
Nie wiadomo czy wyprowadzam się w lipcu czy we wrześniu. Yh.. zagmatwane to wszystko, ale coz.
ech... Mam nadzieje, że jak najprędzej bedziesz juz wiedziala na czym stoisz

Ech dziewuszki, zmęczona jestem... I jeszcze mam takie głupie uczucie, że nie ma już sensu czytać bo co umiem to umiem, a reszty i tak nie zapamiętam... Cóż, kompletnie zielona w temacie nie jestem więc może faktycznie lepiej się wyspać niż siedzieć po nocy i pójsć jutro nieprzytomna...
Tylko o kciuki proszę, bo jutro czekają mnie 3 zalki, w tym jedna w zasadzie wielkości egzaminu więc... wsparcie Wasze się bardzo przyda...

Dobranoc już mówię na wszelki wypadek, kolorowych snów kochane

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 21:05   #3614
Mercy
Zadomowienie

Cytat:
Zdałam zdałam zdałam 18/20!!!
gratulacje

Cytat:
pisze juz do was z deszcowego,chlodnego,szar ego i depresynego Glasgow..Przyjechala m jakies 2h temu,rozpakowalam,wykapal am i wlasnie usiadlam na sofie.. nie moge znalezc sobie miejsca...nawet fakt,ze mam TZta znowu nie pomaga...Tesknie...chce juz wracac...nie wiem jak wytrzymam do przyszlego roku...

zmeczona jestem bardzo,podroz dluga,samolot opozniony 2h,jestem placzliwa i drazliwa..

ide sie polozyc, sciskam was mocno.
biedaku...az mi cie szkoda normalnie, jednak mozna tesknic za tym naszym krajem....:przytu l:

PaniJabłuszko-

Dobranoc
Stary 2008-05-28, 22:33   #3615
Milka19
Zakorzenienie

Jabłuszko kciuki trzymam Ja jestem w fazie krytycznej - ilość stron do przeczytania przytłacza mnie na maxa, a co dopiero to zapamiętać

Dobranoc
Stary 2008-05-29, 05:36   #3616
tamonita
Zakorzenienie

No, a ja jak zawsze napisze wyczerujący esej mianowicie: Dzień dobry i miłego dnia

Jabłuszko Moje
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 05:49   #3617
pat111
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
No, a ja jak zawsze napisze wyczerujący esej mianowicie: Dzień dobry i miłego dnia

A ja się dopiszę
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

pat111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 05:52   #3618
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Dobry!!
Za chwilkę do pracy śmigam . Jaka dzisiaj piekna pogoda Wczoraj spaliłam sobie nogi Yhhh.. jak najsyzbciej kupic filtry, bo nie wytrzymam ;/

Miłego dnia ;**

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 05:55   #3619
Milka19
Zakorzenienie

Hi and bye Wszystkim
Stary 2008-05-29, 09:20   #3620
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Ech dziewuszki, zmęczona jestem... I jeszcze mam takie głupie uczucie, że nie ma już sensu czytać bo co umiem to umiem, a reszty i tak nie zapamiętam... Cóż, kompletnie zielona w temacie nie jestem więc może faktycznie lepiej się wyspać niż siedzieć po nocy i pójsć jutro nieprzytomna...
Tylko o kciuki proszę, bo jutro czekają mnie 3 zalki, w tym jedna w zasadzie wielkości egzaminu więc... wsparcie Wasze się bardzo przyda...

Dobranoc już mówię na wszelki wypadek, kolorowych snów kochane
Trzymam kciuki, bedzie dobrze

Cytat:
Jabłuszko kciuki trzymam Ja jestem w fazie krytycznej - ilość stron do przeczytania przytłacza mnie na maxa, a co dopiero to zapamiętać

Dobranoc
Dasz radę Milkuś. Kto ma dać, jak nie Ty .

Cytat:
Hi and bye Wszystkim
ale dzis rozgadane jesteście

A ja lecę do biblio zaraz . Pewnie spędzę tam pół dnia - cudnie .

Stary 2008-05-29, 09:21   #3621
Mercy
Zadomowienie

Buenos dias!!
Stary 2008-05-29, 10:00   #3622
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Cytat:
Malinko - to stanowczo źle ze nie jesz już wieczorem, najlepiej 5 regularnych posiłków spróbuj żołądek przyzwyczaić znowu do takiego systemu
spróbuję, ale jak wczoraj zjadłam kolację tzn. kanakę z pieczywa żytniego z pomidorem to dzisiaj na uczelnie nie poszłam żołądek mnie bolał tak, że pół nocy się zwijałam z bólu teraz zjadłam bułkę żytnią z pomidorem sałatą i kiełkami i zobaczymy jak dalej...

Cytat:
o maaaatko i Ty nie umierasz z głodu jak od 15.30 nic nie jesz?
Kochana to jest bardzo źle i wróc jak najszybciej do starego systemu bo inaczej skopiesz sobie metabolizm i jojo murowane
Czemu tak zmniejszyłaś ilość posiłków?
jabłuszko własnie nie umieram, totalnie nie jestem głodna. czasami już na siłę wmuszałam garść orzechów lub migdałów wieczorem. Nie ja zmniejszyłam organizm się nie domaga, a jak zjem coś na siłę to tak jak napisałam Ewusi bół żołądka, wymioty i gorączka gwarantowane.

Chyba to przed to, że odstawiłam Meridię jakiś czas temu, organizm się buntuje, bo wywala to wszytsko z siebie. Sama nie wiem. Znowu będę mieć doła i przepłaczę matce pół dnia do telefonu. Pozatym robiłam wyniki i testosteron mam < 20, a norma jest od <20 do 110 przy tabletkach anty. i jak to chol... interpretować. Matka idzie dzisiaj do mojej endo.

Stary 2008-05-29, 12:21   #3623
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
agolku... rozumiem, że czujesz się okropnie, mimo TZa samotnie i w ogole ponuro... ale tak długo już w Szkocji wytrzymałaś, że i ten rok dasz radę, na pewno... A czymże jest ten rok wobec całej reszty życia, którą spędzisz w Polsce?
Główka do góry, pozwalam tylko na chwilowego dołka i lada moment ma być dobrze
dzieki Jabluszko wybaczcie,ze sie tak nad soba uzalam..

Cytat:
biedaku...az mi cie szkoda normalnie, jednak mozna tesknic za tym naszym krajem....:przytu l:
dziekuje kochana..

witam,

dziekuje za mile slowa,juz mi troche lepiej. Wczoraj bylam nie do zycia poprostu..plakalam ze 4 razy chyba i na dodatek jeszcze laptop mi nie chcial sie uruchomic..

w pracy masakra rano,jak to po urlopie ale juz sie powoli ogarniam.

Mierzylam suknie slubna,poprostu bajkowo to wyglada z butami,szalem i ozdoba na szyje.. Musze jednak zrzucic jakies 2kg bo troche przyciasna fakt,ze porownalysmy wymiary moje z tymi ze stycznia jak ja zamawialam i sa takie same..oprocz biustu po hormonach mi 2cm w obwodzie przybylo i zamiast miseczki A zrobila sie B,ale ciezko bedzie mi to zrzucic wiec chyba poszerzymy suknie ciutke.

to tyle ja, zmykam lunchowac dalej. udanego popoludnia
Stary 2008-05-29, 14:25   #3624
agness51
Zakorzenienie

Jejj,dziewczyny chyba zaliczyłam z tej chemii oczywiście wszystko okaże się w najbliższych dniach,aczkolwiek liczyłam punkty i ponad połowę punktów mam na pewno,ale jestem taka szczęśliwa,o jeju jutro tylko napiszę WOK,i koniec nauki w tym tygodniu
Dziękuję tym,co kciuki trzymały

Jabłuszko - kciuki są .

Miłego popołudnia

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-05-29, 14:33   #3625
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:

oby były
mi się marzy Nokia 6300 dla odmiany
no to ja też trzymam kciuki żebyś ją miała

Cytat:

melduj jak poszło

Cytat:

jabłuszko własnie nie umieram, totalnie nie jestem głodna. czasami już na siłę wmuszałam garść orzechów lub migdałów wieczorem. Nie ja zmniejszyłam organizm się nie domaga, a jak zjem coś na siłę to tak jak napisałam Ewusi bół żołądka, wymioty i gorączka gwarantowane.
oj straszne może próbuj różnych produktów, jakiś lekkostrawnych, zęby nie drażnić żołądka... ehhh, Ty to masz przeboje

Cytat:
Chyba to przed to, że odstawiłam Meridię jakiś czas temu, organizm się buntuje, bo wywala to wszytsko z siebie. Sama nie wiem. Znowu będę mieć doła i przepłaczę matce pół dnia do telefonu. Pozatym robiłam wyniki i testosteron mam < 20, a norma jest od <20 do 110 przy tabletkach anty. i jak to chol... interpretować. Matka idzie dzisiaj do mojej endo.
oby się wyjaśniło co z tymi hormonami

Cytat:

dziekuje za mile slowa,juz mi troche lepiej. Wczoraj bylam nie do zycia poprostu..plakalam ze 4 razy chyba i na dodatek jeszcze laptop mi nie chcial sie uruchomic..
jak chce Ci się płakać to płacz, przecież to normalne ze tęsknisz Kochana ja i tak Cię podziwiam, ja bym umarła z dala od kraju

Cytat:

Mierzylam suknie slubna,poprostu bajkowo to wyglada z butami,szalem i ozdoba na szyje.. Musze jednak zrzucic jakies 2kg bo troche przyciasna fakt,ze porownalysmy wymiary moje z tymi ze stycznia jak ja zamawialam i sa takie same..oprocz biustu po hormonach mi 2cm w obwodzie przybylo i zamiast miseczki A zrobila sie B,ale ciezko bedzie mi to zrzucic wiec chyba poszerzymy suknie ciutke.
oj jakbym Cię chciaął zobaczyć w tej sukni mam nadzieję ze nastąpi to kiedyś a jak Ci biust urósł to tylko się cieszyć i sukienkę poszerzyć

edit: Agnes, na pewno zaliczyłaś

wczoraj miałam naukowy wieczór bo nic mi do głowy nie wchodziło, spałam 4 godziny no ale zdałam na 4 więc pierwsze koty za płoty
odebrałam wyniki testów i jestem uczulona na nikiel, czyli w sumie nic dziwnego, aczkolwiek uciążliwe nieco poza tym podpisałam nową umowę do pracy (a miałam nie pracować w czerwcu ale na razie tylko na 2 dni i chyba na tym poprzestanę bo nauka ważniejsza )

wracam dziś do nauki na egzam poniedziałkowy, no i może jakiś fitness wpadnie bo dawno nie byłam

miłego popołudnia Kochane

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2008-05-29, 14:36   #3626
agness51
Zakorzenienie

Ewuś - gratuluję zdolniacho

Stary 2008-05-29, 15:05   #3627
Mercy
Zadomowienie

Jest mi strasznie zle, i chce mi sie płakac...dowiedziałam sie ze dla kogos z kim przyjazniłam sie od dziecka jestem nikim, taka zabawka która sie mozna bawic wtedy jak nie ma w poblizu nikogo lepszego...a potem znowu rzucic w kat...jak by mnie ktos przepołowił na poł, tak sie czuje....
Stary 2008-05-29, 18:09   #3628
anniaa

Dzien dobry
nawet nie miałam czasu kiedy wstąpic na wizaz. u mnie wszystko dobrze po mału wystawiaja oceny jak narazie mam :
łacina 5
wok 6
w-f 6
religia 6
niemiecki 5
Po 5
Ti 5
reszta pewnie wystawia w przyszłym tygodniu lub 9 czerwca( choc 9 mam jeszcze spr z chemi musimy przyjsc na 7.10 i do konca dnia musi nam wystawic oceny -) przyszły tydzien zawalony mam z samej matmy mam : poniedziałek kartkówke, w wtorek kartkówke w piatek klasówka
ten gosciu jest troche dziwny ale juz sie przyzwyczaiłam Dzisiaj pisałam spr z łaciny oczywiscie miałam wczoraj sie uczyc ale wolałam pogadac z tz potem poszłam spac rano cały czas przestawiałam budzik i wstałąm o 6.30 i zdarzyłam przeczytac raz wszystkie słówka i na busa ale dostałam 5 a z tłumaczenia ( jaki miałam polew na dwie klasy 1 uczace sie łaciny ja jedyna nie miałam zadnego błedu - nie miała sie do czego doczepic jak sie cieszyła - Ewus kochana jeszcze raz dziękuje ) jutro ide do szkoły na 4 lekcje potem szybko do lekarza z ręka a nastepnie do okulisty - bardzo mnie oczy bola i cos mi sie chyba wzrok pogorszył nie dam rady długo czytac ani nic. jeszcze dzisiaj musze poczytac fize bo wiadomo koniec roku babka pewnie znow bedzie chciała mi pogorszyc ocene a ja sie nie dam jej o nie

Ewus gratuluje ja tez jestem uczulona na nikiel
Agus napewno zaliczysz
agolek suknia slubna ah pewnie cudownie mierzenie sukien itp
ja juz sie doczekac nie moge
nefre o filtry ja sobie musze kupic na twarz. moze znasz jakies godne polecenia ?

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 19:33   #3629
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Cytat:
oj straszne może próbuj różnych produktów, jakiś lekkostrawnych, zęby nie drażnić żołądka... ehhh, Ty to masz przeboje

oby się wyjaśniło co z tymi hormonami
no mój żołądek buntuje się na smażone strasznie, a tak miałam ochotę na mielonego a dzisiaj już zjadłam z mięsa mielonego i kiełków kotleta na parze i luz. lekarka mnie strofuję, że mam jej liczyć dzienne spożycie białka, ale ja przecież dużo jem białka i łosoś i ser biały i wieśniak i jogurty. buuu idę do dietetyczki -endokrynologiczki jej koleżanki może mi coś pomoże.

z hormonami niby ok myślałam, że za bardzo spadł ten testosteron ale jest OK w przyszłym tyg. będę wiedzieć kiedy jadę i czy wogóle jadę na Banacha do Wawy na dalszą diagnostykę.

Cytat:
Jest mi strasznie zle, i chce mi sie płakac...dowiedziałam sie ze dla kogos z kim przyjazniłam sie od dziecka jestem nikim, taka zabawka która sie mozna bawic wtedy jak nie ma w poblizu nikogo lepszego...a potem znowu rzucic w kat...jak by mnie ktos przepołowił na poł, tak sie czuje....
Mercy ... współczuję. miałam podobną sytuację i wiem jak się czujesz, ale prawdę mówiąc musisz się wypłakać wycierpieć a potem rzucić to w kąt bo nie ma sensu mieć przy sobie kogoś takiego. Ja miałam taką osobę, że jak tylko ona miała problemy to wiedziała, gdzie mnie znaleźć a jak ja chciałam się poradzić to już nie miała czasu, nie mogła znaleźć głupich 5 minut na rozmowę. powiem brzydko, lecz prawdziwie "Kto się chu... urodził kanarkiem nie umrze" Uszka do góry

Ewuś gratuluję oceny ja muszę podkuć bo narazie mi małpa co się na mnie uwzięła mi 4,5 wstawiła, a ja ciągne na średnią... Kurde a ja znowu odwalam połowę roboty za grupę, ale przynajmniej trochę ich utemperowałam. Jeden mi pomoże zrobić projekt felgi na zaliczenie z grafiki komputerowej, a jedni mają przepisać to co ja pisałam ręcznie- powiedziałam wkońcu coś za coś. No a uczulenie na nikiel jest brrr... ja narazie sama nie wiem na co jestem uczulona ale wiem, że alergię mam bo jak zaczyna pylić to masakra kaszel astmatyczny, katar itp. Muszę testy zrobić.

Dzisiaj wsadzam do kiełkownika soczewicę i kukurydzę Narazie usiałam słonecznik, rzodkiewkę i rzeżuchę. Mniam

Stary 2008-05-29, 21:26   #3630
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Ewuś - gratuluję zdolniacho

Cytat:
przykro mi strasznie Kochana życie bywa brutalne... a to jest pewna sprawa, czy tylko tak Ci się wydaje? trzymaj się

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
Dzien dobry
nawet nie miałam czasu kiedy wstąpic na wizaz. u mnie wszystko dobrze po mału wystawiaja oceny jak narazie mam :
łacina 5
wok 6
w-f 6
religia 6
niemiecki 5
Po 5
Ti 5
wow, zdolna bestyja
Cytat:
ten gosciu jest troche dziwny ale juz sie przyzwyczaiłam Dzisiaj pisałam spr z łaciny oczywiscie miałam wczoraj sie uczyc ale wolałam pogadac z tz potem poszłam spac rano cały czas przestawiałam budzik i wstałąm o 6.30 i zdarzyłam przeczytac raz wszystkie słówka i na busa ale dostałam 5 a z tłumaczenia ( jaki miałam polew na dwie klasy 1 uczace sie łaciny ja jedyna nie miałam zadnego błedu - nie miała sie do czego doczepic jak sie cieszyła - Ewus kochana jeszcze raz dziękuje )
cieszę się strasznie że pomogłam skutecznie
Cytat:
Ewus gratuluje ja tez jestem uczulona na nikiel
dziękuję

a masz silne objawy alergii?
Cytat:
idę do dietetyczki -endokrynologiczki jej koleżanki może mi coś pomoże.

no mam nadzieję ze pomoże
Cytat:
z hormonami niby ok myślałam, że za bardzo spadł ten testosteron ale jest OK w przyszłym tyg. będę wiedzieć kiedy jadę i czy wogóle jadę na Banacha do Wawy na dalszą diagnostykę.
ufffffffff

Cytat:
Ewuś gratuluję oceny ja muszę podkuć bo narazie mi małpa co się na mnie uwzięła mi 4,5 wstawiła, a ja ciągne na średnią... Kurde a ja znowu odwalam połowę roboty za grupę, ale przynajmniej trochę ich utemperowałam. Jeden mi pomoże zrobić projekt felgi na zaliczenie z grafiki komputerowej, a jedni mają przepisać to co ja pisałam ręcznie- powiedziałam wkońcu coś za coś. No a uczulenie na nikiel jest brrr... ja narazie sama nie wiem na co jestem uczulona ale wiem, że alergię mam bo jak zaczyna pylić to masakra kaszel astmatyczny, katar itp. Muszę testy zrobić.
dziękuję

powodzenia życzę w walczeniu o ocenki
a testów alergicznych osobiście nie polecam no chyba zę Tobie odpuszczą 3 dniowe plastry na całych plecach

pouczyłam sie chyba z 0,5 godziny, później byłam 2 godziny na fitnessie (stęskniłam się ) a teraz gadam na gg z TŻ-em (też sie stęskniłam )

no cóż, jutro mam dziekańskie (nie wiadomo czemu,ale nie obchodzi mnie to ) wiec się pouczę cały dzień

jakbym sie już nie pojawiła to dobrej nocki

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości