|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))
maladt tak tak-stanowczo w ten weekend wybieram trawkę, leżaczek, hamaczek i takie tam
![]() Dobranoc Mamuśki, do jutra
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
Judi ja też będę rodzić w Eskulapie. Byłam juz na wstępnej rozmowie. Bardzo mi sie podobała rozmowa z panem anestezjologiem jak stamtąd wyszłam to się zastanawiałam czy on do mnie po polsku mówił. Ale bardzo sympatyczny pan i podobno dobry fachowiec. Zastanowiło mnie tylko że tam nie dają znieczulenia wewnątrzoponowego tylko podpajęczynówkowe czy jakoś tak...
Wcześniej myślałam o Wyspiańskim ale tam nie ma znieczulenia a położna kosztuje 500 zł nieoficjalnie...więc niech się w nos pocałują. |
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam że poprawiam jak już to znieczulenie zewnątrzoponowe... ja pierdziele mieć wewnątrzoponowe...
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy możesz mi powiedzieć jakie to jest znieczulenie podpajęczynówke bo nie znam się na tym dziewczyny a czy macie jakiś numer tel. do tego eskulapa I czy tylko można przychodzić do nich po 36 tyg I czy czeba się już wcześniej rejstrować jak to wygląda Ja też o nim myśle i niewiem jak to wygląda jak grozi przedwczesny poród prosze podpowiedcie troche jak coś więcej wiecie o tym |
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Mychol, teraz to chyba własnie podpajęczynówkowe jest na topie. Po zzo zdaje sie jest więcej przykrych dolegliwości.
Z tego co wiem, to także jest to wkłucie w kręgosłup - jego lędźwiową część, gdzie rdzeń kręgowy już nie sięga. I środki znieczulające podaje się bezpośrednio do płynu mózgowo-rdzeniowego. Ale mogę się mylić, bo laik zupełny jetem.. Kristi tu masz linka http://www.klinika-eskulap.pl/pl/klinika.html Ja osobiście jednak wybieram zwykły szpital. Ale klinika ma dużo dobrych opinii. |
|
|
|
#667 |
|
Raczkowanie
|
Może ktoś się skusi - ja dopiero ciągnę i nie wiem czy działa
![]() http://peb.pl/pozosta-e-gatunki/2670...u-dziecka.html |
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
mam dość właśnie nie zdałam egzaminu tego sprzed Bożego ciała, i pewnie poniedziałkowy też do tyłu. Masakra jakaś
|
#669 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamuśki w ten słoneczny poranek
![]() Sukces!Mam za sobą pierwsza tak naprawdę przespana noc od paru dni Ja już po śniadanku,teraz jeszcze muszę zrobić sobie kawę i mogę zabierać sie do porannych zajęć ![]() Za oknem piękna pogoda,słonce świeci jakby sie wściekło,cieplutko,aż bym sie z chęcią wybrała na jakiś dłuższy spacer. Trzeba by TŻ namówić ![]() pochwale sie sukienka która po tak długich poszukiwaniach w końcu udało mi sie kupić(twarz już pieczołowicie zamazałam,bo tu akurat nie ma sie czym chwalić I jeszcze zdjecie brzuszka... I tu bym miała do was kochane pytanie-proźbe Matka mnie straszy że mam brzuch strasznie nisko...ja tam nic nie widzę i nie wiem czy przejmować sie jej gadaniem ,wizytę u gina mam dopiero w poniedziałek,a nie chce do niego bez potrzeby latać...
|
#670 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko u mnie dzisiaj coś net cherlawy...ledwo co zasysa...ale mam czas.Cytat:
ale wyników tego poniedziałkowego jeszcze nie znasz??a nóz zdałas??
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Kurzosławo zdj są od dołu, więc średnio widać, ale na moje oko to nie jest nisko
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Kurzosławo na moje to się nic u Ciebie nie obniżyło... u mnie chyba tak bo mam coraz bardziej brzuch na kolanach jak siedzę
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Wam ze czasem mam serdecznie dość tego studiowania. Kurna uczysz się 10dni na egzamin i jeszcze go nie zdasz... mam dość
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamuśki!!!
Baterie się naładowały więc załączę Wam dzisiaj aktualne zdjęcie. Mój obwód brzucha w najszerszym miejscu to 102 i dopiero mam 29 tydzień (nieskończony). I co Wy na to. Wczoraj załapałam wieczorem taka dolinę że szok i stwierdziłam że dosyć że mi się cieżko oddycha przez alergię to jeszcze mały mi się wypinał na wszystkie strony świata, że czuje się jak wieloryb i nie wiem jak żyją ludzie którzy mają po 140 kilo wagi.Jedno co mnie cieszy to to , że w moim tyłeczku nie przytyłam. Najadłam sie wczoraj truskawek, opiłam sie koktajlem zrobionym przeze mnie a potem cierpiałam. Ale było warto wypić i zjeść . Dzisiaj aż sie boje wyjść na dwór bo steżenie traw jest średnie .
|
|
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
Hello,
Kurzosława ja mam tez brzuch bardzo nisko ułożony, jak siedzę to czuję moje dziecko czję na udach. Lekarz widział i nic nie mówił, taka może być budowa ciała, ułożenie ciązy i chyba to nie świadczy o niczym złym. No chyba, że zauwazyłaś w że w ostatnim czasie obniżył Ci się bardziej. |
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
OMG spuchły mi nogi w kostkach
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszłam teraz powiesić pranie na balkon i nie powiem w cieniu nie jest tak przyjemnie, wiaterek jest chłodnawy
|
|
|
|
#678 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kobietki.
Ja wlasnie wracam od mojego lekarza GP, ktoremu pokazala moje brodawki na wardze sromowej POtwierdzil, ze to sa brodawki, ze nie sa niebezpieczne ani dla mnie, ani dla dziecka, ale umowi mnie ze specjalista co mozna z tym zrobic. . Powiedzial, ze do mnie zadzwonia jak bedzie cos wiedzial. Mam nadzieje, ze jak najszybciej. Kurzoslawo bardzo ladnie wygladasz. Wersto nie martw sie tymi kostkami, ja sie z tym mecze juz od dluzszego czasu. Czasami to mam nogi w kostkach jak banie, ale po przespanej nocy wracaja do normy, ale pozniej znowu puchna.
|
#679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czym różnią się od siebie te dwa znieczulenia, ale po podpajęczynówkowym normalnie chodzisz tylko bólu tak nie czujesz. Dają go przy rozwarciu 4 cm. Ja o wyspiańskim nie myślałam, bo jest taki urodzaj w dzieci że tam często odsyłają. Jak nie dotrwam do 37 tygodnia (ale wiem że dam radę) to niestety wojewódzki, ale przyznam że boję się tam rodzić. Ale jak nie będzie wyjścia to tam. Za dużo naczytałam się na pewnym forum i teraz mam stracha strasznego (mogłam nie czytać, byłabym spokojniejsza) Ale moje słonko poczeka jeszcze 4 tygodnie bo od 1 lipca mogę jechać do esculapa![]() Cytat:
Ja się pakuję i jadę na wiochę po drodze wstąpimy na Jasną Górę i potem na wieś Pomijam fakt że mam spakowaną jedną kosmetyczkę z lekami hehe ale damy radęKurzosławo sukieneczka super!!!!! Gdybym ja miała nogi do sukienek.... Wyglądasz super a btzuch masz normalnie, mój leży tak samo wiec spoko luzzz![]() Novaken śliczny brzusio ![]() Maladt dasz radę z egzaminami, trzymam kciuki!! JOWISZKU jak się czujesz???????
Tymek ![]() Juleczek Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2008-05-29 o 11:17 |
||
|
|
|
#680 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny to ja rzadko do Was zagladajaca sierpniowka. Wczoraj słuchaliśmy przez lekarskie słuchawki nasze maleństwo - fajnie słychać- polecam jak macie takie możliwości (ja skorzystałąm ze słuchawek od ciśnieniomierza). pozdrawiam
|
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja wczoraj usłyszałam takie jakby wypuszczanie powietrza i zastanawiam sie co to bo przecież ustami nie oddycha ????? mi nawet te bulgoty się podobają no i kopniaczki heheh |
|
|
|
|
#683 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki!!
w pierwszej kolejnosci chcialam pochwalic sukieneczke kurzoslawy...jest przecudowna ![]() Judi zycze milego weekendu i opalania... fajn a sprawa...ja jedynie na balkon moge wyjsc sie poopalac![]() ![]() dorbarQ zycze aby szybko sie lekarz odezwal...mnie na szczescie nigdy nic takiego nie spotkalo chociaz moge sobie wyobrazic jaki dyskomfort to powoduje Nowaken brzusio sliczny ![]() maladt trzymam kciuki za to zby ten poniedzialkowy egzamin byl do przodu...i nie lam sie...ja podzwiam Was wszystkie co chodzisie w ciazy,studiujecie,pracuje cie a nawet robicie prawko A mi cos moja mala od dwuch sni malo sie rusza i tak sie zastanawiam czy wszystko jest wporzadku zawsze rano strasznie fiksowala,kopala,budzila mnie a od dwoch dni spokój i w dodatku w trakcie dnia te jej ruchy tez jakies slabe![]() Zycze milego dnia |
|
|
|
#684 |
|
Raczkowanie
|
Ja już też to przerabiałam po podróży pociągiem do W-wy w 2 strony. Pozatym mam badziewne krążenie w nogach niezależnie od wszystkiego
Pomogło: - ograniczenie płynów do ok 2l/dobę - niesolenie i unikanie potraw słonych - każdą możliwą chwilę wykorzystuj na leżenie z nóżkami wyżej niż reszta ciała - ja na noc kładłam sobie 2 koce złożone w nogach - przewiewne obuwie - np japonki - smarowanie 3x dziennie żelem lioton 1000 Po 3 dniach minęło bezpowrotnie. Jak nie przejdzie to nich lekarz przepisze ci detralex - na poprawę krążenia i obrzęki kk dolnych. Można stosować w ciąży. |
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Kurzoslawo śliczna sukienka
Dziewczyny zastanawia mnie pewna rzecz. Mianowicie, już dawno nie miałam żadnego skurczu i kiedyś jak one się pojawiały to było to np po przejściu jakiejś dłuższej drogi, wyjściu po schodach czy większym sprzątaniu. Wczoraj w nocy mojemu mężowi coś się przyśniło i wydał z siebie taki dźwięk, że mnie obudził i strasznie się przy tym wystraszyłam (teraz mi się z tego śmiać chce, ale w nocy nie było mi do śmiechu), serce mi zaczęło bić jak szalone a dzidzia zaczęła szaleć. Wszystko nic, tylko kilka minut później miałam mega skurcz, nie jakiś bolesny, bardziej nieprzyjemny i chyba mocniejszy niż dotychczas. Moje pytanie więc brzmi... czy mógł to być skurcz wywołany przez stres? Zdarzyło Wam się coś takiego? Nie wiem czy to do końca normalne i czy mam się martwić czy nie
|
|
|
|
#686 | |||
|
Rozeznanie
|
Chyba z godzinę czytałam to co stworzyłyście... Jesteście bez litości
Poulette - super, że nareszcie sobie odpoczniesz.Cieszę się razem z Tobą Dziewczyny - wklejacie same zgrabniutkie brzuszki.Cudne Torbę mam prawie spakowaną - jeszcze tylko zakupy w aptece i mogę rodzić.Oczywiście jak wyprasuje uprane wczoraj ubranka.Ale miałam frajdę z tym praniem (w Loveli) ale wizja prasowania juz mnie az tak nie cieszy. Generalnie włąsciwie wszytko już mam - jeszcze ttylko w sobote kupimy wózek i kilka kosmetyków i finito.Niesamowite, że zostało mi tylko 33 dni ![]() Jeszcze Wam tytlko napiszę, że bałam się, że zbyt małae ubranka kupiłam w Anglii za radą koleżanek a tu się okazuje, że tamtejsze 50 są większe od 56, które ostatnio dokupiłam tutaj.Więc odetchnęłam z ulgą. [1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;7690486]Co do porodów z os. tow., to powiem tylko tyle że drażnią mnie wypowiedzi typu że mąz nie powinien na to poatrzec bo może się zniechęcić do sexu, będzie mu się źle kojarzyć... A do cholery skąd to dziecko się wzięło, nie przez sex??? To kobieta nie może się zniechęcić?! Dla faceta to 5 min przyjemności, a potem dla kobiety noszenie tobłka przed sobą przez 9 mies, skurcze, nie skurcze i inne atrakcje ciążowe to przyjemność? Toż nawet obrzydzenia do sexu mozna nabrać a nie tylko niechęci A kiedy juz dziecko przyjdzie na świat to pojawia się kolejny powód do wstretu. Niemowlęca kupa! Znam wielu tatusiów którzy nie wytrą dziecku tyłka bo sie brzydzą matka czy sie brzydzi czy nie musi... no bo kto za nia to zrobi? A podobno ślubujemy sobie zycie na dobre i na złe, a nie wieczny zapach fiołków i że nigdy sie nie pomarszczymy a z pewnych części ciała nie zrobi się rozklapiocha - jak to nazwała Chylińska ![]() W kosmos wysłałabym takiego Partnera Życiowego!!![/quote] Nic dodać nic ująć - strasznie mi się ta wypowiedz podobała!!! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Livdragon, wybiorę się do apteki po żel
![]() znowu wygrałam big milka chyba zostanę lodożercą roku
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, witam!
Ja mimo wszystko planuję rodzić w wojewódzkim. Różne opinie chodzą, ale słyszałam też wiele dobrych. Np. ostatnio mieliśmy spotkanie podczas szkoły rodzenia z parami, które są już "po" i dzieliły się doświadczeniami. To wojewódzki dużo lepiej wypadł niż np. Wyspiański. Poza tym tam mam większą szansę na trafienie kogoś znajomego z opieki. Wiem, ze "studentkaileśtam" na wszystkich możliwych forach wkleiła makabryczny opis swojego porodu, ale cóż... było sporo osób, które jej odpowiedziały, ze mją zupełnie inne doświadczenia z tym szpitalem.. Ja wychodzę z założenia, że nigdy nie wiadomo na kogo się trafi. Może być lekarz-konował, a może być cudowny człowiek. Trzeba się modlić o tego drugiego ![]() Co do obniżającego się brzuszka - Kurzosława, ponoć wtedy się czuje straszne parcie na pęcherze, a jednoczeńsie ulgę w oddychaniu. A co do tych dorbarowyh brodawek - przeczytałam, że takie zjawiska na skórze sa w ciąży norlmalne i powinny zniknąć.. Ale dobrze, że to lekarz widział. Jednak co specjalista, to specjalista... Jeszcze raz pytam CO nie jest typowym zjawiskiem w ciąży ?
|
|
|
|
#689 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam Wam napisać jak mnie mąz rozbawił w Dniu Matki.W pokoju zastałam bukiet róż i kolczyki.Jak mu podziękowała to stwierdził - "nie mnie dziękuj tylko Maksowi".Ja na to, że Maks ma alibi bo cały dzień był ze mną na co Mężuś tylko się uśmiechną i skwitował to słowami "a o poczcie kwiatowej słyszałaś?".
|
#690 |
|
Zadomowienie
|
Sosnowa zgadzam sie co do Wojewódzkiego ,a jezeli chodzi o opinie to jest ich tyle co rodzacych
![]() Pozdrawiam i zycze powodzenia czy w szpitalu czy w klinice
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

,wizytę u gina mam dopiero w poniedziałek,a nie chce do niego bez potrzeby latać...
ale wyników tego poniedziałkowego jeszcze nie znasz??a nóz zdałas??

i dopiero mam 29 tydzień (nieskończony). I co Wy na to. Wczoraj załapałam wieczorem taka dolinę że szok i stwierdziłam że dosyć że mi się cieżko oddycha przez alergię to jeszcze mały mi się wypinał na wszystkie strony świata, że czuje się jak wieloryb i nie wiem jak żyją ludzie którzy mają po 140 kilo wagi.
.

fajn a sprawa...ja jedynie na balkon moge wyjsc sie poopalac