|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))
Sosnowa w każzdym szpitalu są położne lepsze, gorsze. Bo to w sumie jedynie one są z nami cały czas, lekarz tylko jak coś idzie nie tak i szyje dupkę. Wiem że w esculapie jest jedna położna wredna, nawet wiem która bo jest na zdjęciu na stronie kliniki. Dziewczyny z którymi leżałam na sali będąc w szpitalu miały też różne opinie. Jedna która przyjechała rodzić drugie dziecko ale akcja porodowa usnęła sobie opowiadała o swoim pierwszym porodzie. Miała debilkę a nie położną. Ta się męczyła a położna piła herbatę i patrzyła na nią jak na idiotkę a jak ta powiedziała że chce się jeje kupę, bo tak nagle miała wrażenie to położna do niej "no wreszcie" popijając dalej herbatkę. A jak przyjechała teraz z drugim dzieckiem, to mówiła że żałuje że nie rodziła, ze wszystko się zatrzymało bo trafiła na super zmianę, mówiła że położne super, od razu do niej z uśmiechem podeszła, zaczęła zartować. Więc to nie ma reguły. Przyznam ze na patologii fajne położne były, na nie wszystkie jedna była nie ten teges, reszta super.
Ja znam siebie i wiem że jakby ktoś był dla mnie wredny a mi tu dupę rozrywa to bym uciekła im stamtąd. To nie jest na moje siły. Ale ja się uprzedziłam niepotrzebnie. Ale mam uraz i tyle, co zrobić Czasem lepiej nie czytać żadnych takich opinii
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#693 |
|
Zadomowienie
|
Judi co prawda to prawda
![]() Ja bede miala i połzną i lekarke to moze jakos przezyje ![]() Przy pierwszym nie mialam i tez przeżyłam ,ale był ze mna mąż ,ale połozne wredne ![]() To było 11 lat temu ,mam nadziej ze coś sie zmieniło ![]() Pozdrawiam
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#695 |
|
Zadomowienie
|
W wojewódzkim ,tam jest moja lekarka
![]() A połozna polecam Małgorzate Osowska ona prowadzi szkołe rodzenia to chyba ja znasz![]() Mi w wijewódzkim najbardziej odpowiada że sa sale jednoosobowe i nie ma limitu odwiedzina tak podobno jes w eskulapie.Pozdrawiam
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czy ta położna to tak ode mnie też by odebrała ewentualnie poród?? Czy tylko po znajomości???
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma problemy z nogami i strasznie balam sie ciazy wlasnie ze zgledu na obiciazeie, ale mimo upalow spuhniecia jesczze mi sie nie zdarzyly, bo: spie z nogami wyzej niz glowa (na poduszce) duzo mniej chodze, nie przesilòam nog, szczegolnie jak jest goraco pije duzo wody (nie jest prawda, ze picie wiecej wody niz 2 l dziennie powoduje puchniecie nog) kupilam sobie masazer stop, taka miska gdzie wlewa sie wode i mozna ustawiac sobie rozne opcje masazy swietna sprawa. Robie je codziennie po 20 min. Andape, ale fajnego masz maze..hihihi... niezla niespodzianke zrobili Ci faceci na Dzien Matki, no i prosze juz w brzuchu malutki okazuje uwielbienie swojej mamie ![]() Kurzoslawa, sukieneczka cud miod, a gdzie ja w koncu kupilas? A ja kupilam sobie pizamke do szpitala, w ktorej jz spie bo jest przewiewna i bardzo wygodna... pozniej zobie pare fotoskow. A poza tym jecze i stekam, bo mam straszny cellulitis na d... i nie moge juz na nia patrzec.
|
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę mieć spokój ale to jestem ja![]() ale gdybym miała mieć swoją położną to już inna bajka jechałabym z innym nastawieniem
|
|
#699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzieki za komplementy i za wasze opinie na temat mojego bebecha
Uspokoiłam sie i cierpliwie poczekam do poniedziałkowej wizyty![]() Cytat:
Jesli to cie pocieszy moja anastazja ma tak samo. Zawsze rano budziły mnie jej ruchy,wariowała na całego a wczoraj i dzisiaj spokój. w ciągu dnia sie rusza ale tez jakoś bez specjalnego speeda ![]() aż dziwie sie skąd we mie tyle spokoju bo ja to jestem strasznie przewrazliwiona na tym punkcie ![]() ![]() ![]() Wersta mi tez puchna nogi w kostkach wiec łacze sie z toba w bólu Najczęsciej wieczorami,a wtedy zaganiam męza do masowania moich obolałych stóp a potem układam nogi jak najwyżej
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też puchną nogi, wyglądają obrzydliwie. Rano są normalne ale powoli zaczynają robić się coraz grubsze. Takie upasione stopy feeeeeee
|
#702 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marticia sukienke kupiłam w "greenpoint",otwarli cos takiego u mnie w mieście ostatnio.Ciesze sie że nie jest to taka typowa ciażówka i po ciazy tez z niej bede mogła korzystać.Ale mialam problem kupic cokolwiek bo u góry zostało mi S ale za to od pasa w dół zrobiło sie M Co do cellulitu na tyłku,tez mam i to WIELKI!!!Poprostu stoje i go widzę.całą d... mam nim obficie przyozdobiona Zła sie robie jak widze to w lustrze.Mam nadzieje ze choć częściowo samo to zejdzie.Licze że jest to cellulit wodny,związany ze zmianami hormonalnymi...wole taki niż ten tłuszczowy bo takiego ciężej sie pozbyćCytat:
Troche sie zagalopowałam,pusciły mi nerwy i w pewnym momencie poczułam taki silny skurcz,własnie nie tyle bolesny co...hmmm.....strasznie nieprzyjemny.Miałam tak tylko raz,ale ten jeden raz mi wystarczy ![]() i mysle ze nie masz powodu do zmartwien jesli dzisiaj wszystko jest ok
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
Właśnie wróciłam z uczelni i jakaś senność mnie ogarnęłam niesamowita... Śpię Ćwiczeń nie było bo dziś jakaś konferencja, wpisów nie było, więc tylko się nagadałam z koleżankami. Jejuś jak ja im zazdroszczę, że mają już porody za sobą Potem będę ja, a w październiku jeszcze jedna koleżanka ![]() Andape mężuś kochany, fantastyczny prezent dostałaś na Dzień Matki Werstusia mnie czasem tak puchną nogi, że kostek nie widać... i trudno mi do pantofla stopę włożyć, ale samo przechodzi. Kurzosławo mnie koleżanki też mówią, że mam nisko brzuszek, ale widać taka moja uroda. Jedna z koleżanek mówiła, że ona też miała nisko, a dzidziolka przenosiła, także nie ma się co martwić, a po Twoich zdjęciach wydaje mi się, że brzuszek masz prawidłowo usytuowany. Leoncia moja Olcia też czasem jest spokojniejsza, a np. wczoraj to miała dzień świra jak słowo daję, szok coś się już działo brzuch mam cały obolały najbardziej prawą stronę w okolicy pępka
|
#704 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
No z tymi odwiedzinami to różnie
Ja np. chiałabym, żeby mąż/czy jedna bliska osoba miała nieograniczony dostęp. A z reszta to spotkanie tylko na korytarzu i o wyznaczonych godzianch. Bo ludzie to są bez pojecia. Nam własnie położne radziły, żeby uczulić rodzinę. Bo zwalają się potem całe tabuny cioć, wujków, kuzynów, a pokój dwuosobowy. A ludzie nie potrafią zachować sykrecji - gapia się, obserwują... brrr...Cestia, co do skurczów, to u mnie od dnia zależy. Ale jak sa te gorsze, to wystarczy mi się gwałtownie podnieść, albo czymś zdenerwować, a brzuch twardnieje. W inne dni z kolei nie rusza go to... |
|
|
|
#706 |
|
Wtajemniczenie
|
kurzaslawa,kasiulka to troche mnie uspokoilyscie...bo jeszcze chwila i pewnie bieglabym do lekarza sprawdzac czy wszystko jest ok...
cestia ładny baniaczek ![]() jezeli chodzi o wizyty to ja jednak jak narazie mam potrzebe aby moj facet byl caly czas przy mnie...ja chyba tam zwariuje... chociaz moze to sie zmieni i bede potzrebowala spokoju...nie wiem
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Zna się któraś z Was na prawach pacjenta i takich tam?
Jak to jest z obecnościa studnetów przy porodzie. Bo często się mówi, że mamy prawo nie zgodzić się na ich obecność. Ale z tego, co przeczytałam, nie mamy takiego prawa. Możemy się jedynie nie zgodzić na wykonanie jakiejś czynności w celach pokazowych. Prawo do poszanowania intymności i godności
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie laseczki
Wczoraj Wam nie zdazylam napisac jak bylo na usg. Wiec niby wszystko ok (lekarz ogladal buzke malej bo ostatnio nie chciala pokazac...) - nie ma rozszczepu wargi, podniebienie miekkie i twarde jest na swoim miejscu, nosek prawidlowy i kosc nosowa tez. Usmialismy sie wszyscy bo w pewnym momencie przeciagle ziewnela - widac ja nudzilismy A potem zaczela ruszac ustkami tak smiesznie jakby ciagnela smoka. Slodkie to bylo. No ale lekarz troszke byl zdziwiony ze wymiary wskazuja na 25-26 tydzien a ja wczoraj skonczylam 27....Dzisiaj zaczelam 28, sama nie wiem co o tym myslec. Waga jest ciut ponizej bo powinna wazyc kilogram lub troche ponad a wazy 924 gramy. Chyba wszystko wskazuje na to ze bedzie tak samo jak ja sie rodzilam. Moja mama miala maly brzuch (ja sobie wlasnie zmierzylam obwod swojego-87 cm ), ja sie urodzilam 3 tyg wczesniej i wazylam 2450. Panikowac nie zamierzam, tylko sie zastanawiam czy ktoras z Was miala takie roznice w parametrach miedzy usg a wiekiem ciazy? |
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Uff jestem w koncu i ja, witajcie dziewczyny!
Wczoraj moj mezul wrocil z koncertu Metallici po 24.00 wiec ja sama poszlam spac kolo 1.00 (oczywiscie musialam wysluchac relacji - srednio interesujace ) Do tego dzis rano bylam mega spiaca i czulam piasek pod powiekami, a w pracy troche luzu, tylko ze maz dal mi zadanie bojowe: sprawdzic i poprawic co nie co w jego prawie napisanej pracy dyplomowej... Oczy mam juz jak krecik, bo przez 4h gapilam sie w monitor i usilnie skupialam mysli i wzrok na literkach. No ale zdazylam to zrobic i mezul moze zawiezc pracke promotorowi ![]() Chce uzyc argumentu ze zona za 39 dni rodzi i fajnie by bylo moc sie obronic jeszcze przed tym wielkim dla niego dniem ![]() ![]() jak myslicie przejdzie taka opcja? ![]() ![]() ![]() No dobra dosyc o mnie teraz o was ![]() Co do porodow to mam takie zdanie, ze ile rodzacych tyle opinii, ja staram sie nie pytac, nie czytac opisow, nie sugerowac sie niczym, zamierzam skupic sie na sobie, na tym co mam robic w danej chwili, sluchac wskazowek lekarza i poloznej i moze jakos pojdzie. Bol, znieczulenie i inne takie to cos co stawiam na ostatnim miejscu, zobacze, jak juz bedzie zle to poprosze o znieczulenie, a jak dam rade to wytrwam, w koncu nie ja jedyna bede rodzic, wiec jest to do przezycia.. Brzuchatki - Cestia, Kurzoslawa, Nowaken - brzuszki suuuuper, zgrabne, wg mnie odpowiednio usytuowane nie zauwazylam oznak obnizenia. Ja jak siedze tez czuje baniak na udach, ale taka uroda grubasa ![]() ![]() ![]() Co do cellulitu to wiecie co? smaruje ostatnio uda i pupe zelem chlodzacym likwidujacym cellulit jako nagromadzenie wody. Smaruje co wieczor od 2 tygodni i musze przyznac ze jest poprawa..!! Jedynie co to dupsko mi niezle schlodzi ze potem mi zimno Oczywiscie brzuch i piersi smaruje balsamami z serii sensitive mocno nawilzajacymi... Buahahaha wlasnie Piotrus chyba sie zbudzil i mial tik nerwowy zatelepalo mi brzuchem przesmiesznie, bidok sie musial czegos wystraszyc (moze koszmarny sen? pewnie mu sie snilo ze z bezpiecznego brzuszka mamci idzie na zewnatrz) od razu mam ulge po jednej stronie brzucha za to maks napiecie po drugiej moje kochane slonko.. Werstus, a moze ci te kitki puchna od tych Big Milkow Moj TZ sie smieje ze Big Milki to mam alew miejscach cycusiow ![]() No wlasnie a kaj jest Jowiszek? Bidulka, mam nadzieje ze bol odpuscil.. moglby pojsc sobei w cholere... No a ja od przyszlego tygodnia szykuje sobie torbe, pranie, prasowanie i dokupywanie reszty dla dzidziola Wiecie co? jestem w 35 tyg, sasiadka mi wczoraj powiedziala ze urodzila w terminie w 38.. toz to moze sie zdarzyc juz za 3 tyg jak dla mnie!! dlatego baby, musimy sie wziasc w garsc i zaczac sie powoli przygotowywac na rozdwajanka
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Nowaken, Cestia, Kurzoslawa - brzuszki wszystkie sliczne i zgrabne
![]() Anisia - Ty tu nie strasz, ze musimy sie wziasc w garsc i szykowac do rozdwajanka Ja co prawda w porownaniu do Was to mam troszke wiecej czasu (chyba..) ale jesli idzie o przygotowania to wiesz gdzie nadal tkwie...w polu Ktoras z was pisala, ze sluchala brzusia przez sluchawki lekarskie. Ja najczesciej tez slysze bulgoty jak Wersta, ale czasem taki dziwny dzwiek dobiega jakby wciaganie powietrza czy cos. Tez nie wiem co to jest? Bicia serduszka nie udalo mi sie doszukac. No i wlasnie - Jowiszku czy Ty zyjesz kochana? Wierze, ze jednak Ci jest lepiej |
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to nie wiem czy wczesniej rosl proporcjonalnie do wieku ciazy, ostatnie pomiary wskazywaly ze glowka, brzuszek to 32 tydzien a bylam w 30 a kosc udowa 27.. wiec tez bylo ze tak powiem jakos dziwacznie niz wiek ciazy
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Anisia za pocieszenie
Kurde juz sie nie moge doczekac az bedziesz na L4 w domku to se poplotkujemy
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), że obwód brzucha jest po prostu większy i cały czas tak jest.Nie panikuj bo to szkoda Twojego zdrowia
|
|
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widac takie roznice to normalna rzecz, przeciez kazde dziecko rosnie w innym tempie i w odpowiednim czasie nadgoni Jestem tylko ciekawa jak lekarze licza wage dziecka lub jego dlugosc na podstawie obwodu brzucha matki? Wiesz moze? |
|
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anisia urodzić w 38 tygodniu to chyba normalnie bo plus minus dwa tygodnie . Nie bój żaby dasz radę
|
|
|
|
|
#716 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
![]() Może zaczne od pochwał - wszystkie brzuszki śliczne, a sukienka Kurzosławy - po prostu boska!!! Czy ten sklep to jakas sieć - typu grey wolf, czy cuś? Bo szczerze mówiac bardzo mi sie podoba, a w lipcu mam wesele, na ktore byc może sie wybierzemy i kiecka bylaby pierwsza klasa ![]() Jeśli chodzi o ruchy naszych maluszków, to ja juz się przezwyczaiłam że mój syncio to mały leniuszek i nie wiem co to znaczy obolaly brzuch, bo mój Rafałek jak juz kopie to bardzo delikatnie. Czasem kilka godzin nic nie czuję, grunt to nie panikować - tak myslę, wiec Leonko luzik ![]() Jutro jade ogladac wózek, kupic wanienke i kosmetyczno/apteczne drobiazgi. No i tak myslę sobie, wy tyle tych rzeczy kupowałyscie, że ja juz sama nie wiem, chciałam kupic tylko płyn do kapieli i szampon i małą buteleczkę olilatum, krem na odparzenia, oliwkę i to z kosmetyków do mycia byłoby tyle. Chyba starczy??? Czy o czymś zapomniałam? A w aptece sól morska do noska (podobno najlepsza jest disan mare), krem na słonce i spiryt do pepka. Co jeszcze??? Proszę o rady ![]() I jeszcze jedna ważna sprawa - czym się smaruje dziecku pupke przy każdym przewijaniu - bo słyszałam że sudokrem i inne tego typu to tylko jak jest podraznienie, bo inaczej bardzo wysuszają? A wczoraj wyciagnęłam torbę i powoli mysle o pakowaniu To narazie tyle buziaczki dla wszystkich!
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra miala fajne podejscie do porodu, to po prostu kolejny etap ciazy i chyba ma racje.. ![]() Monia, na chorobowym jestem juz od 3 czerwca, 2 mam wizyte po poludniu i tam tez otrzymam chorobowe ![]() no to czas na paczke m&ms a potem lykne barszczyk czerwony ![]() ![]()
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Prześliczny
Kurzosławo ja oczywiście jestem chodząca skleroza, Twoja sukienka wspaniała jest! Idealna na ciepłe dni i bardzo kobieca Wiecie co skonałam. Wprowadziłam talerz truskawek z cukrem, potem stwierdziłam że zjadłabym coś konkretnego, że do obiadu była jeszcze chwila zjadłam wielką kromkę chleba wiejskiego z pasztetem - wiem że nie można za dużo, ale ostatnio mam ciągłą ochotę. Poprawiłam to kolejnym talerzem truskawek które tym razem kupiła mama, teraz babcia mnie zaciągnęła na zupę, a za chwilę kotlety i mama jeszcze banana mi przyniosła. Kto zjadł więcej? Chyba skonam Dziewczyny mi na uczelni dziś powiedziały, że olcia ze 4 kg na pewno będzie miała przy urodzeniu bo mam duży wancuś. Wkleję Wam jak mnie mąż ufoci to same zobaczycie, mnie się wydaje że nie jest taki olbrzymi ![]() Mała75 nie martw się kochana, wszystko będzie dobrze. U mnie przeważnie wychodziło, że Olcia jest jakiś tydzień do tyłu lub chociaż kilka dni z tym tygodniem, który miałam wyliczony, a teraz w 31 tygodniu to wszystkie prawie wymiary miała zawyżone, jeden nie pamiętam jaki miała na 33 i 6 dzień, ale kość udowa tydzień 29, także naprawdę nie ma się co martwić, dziudziulki rozwijają się prawidłowo w swoim tempie
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
jestem. bede pisac bez polskich liter bo leze na boku, maz mi przedluzyl kabel do lozka.
bol powoli ustepuje, teraz juz raz na jakis czas zakluje,zapiecze, no i godzine po nalozeniu masci taki tepy bol. to juz prawie nic w porownaniu do tego co bylo. lekarz dal mi cyclo3forte na zylaki wczoraj, ale byl zszokowany wielkoscia zylaka (troche mniejsza sliwka ) nie siedze wcale, biodra wysiadaja po 20 min. lezenia na jednym boku, a zmiana pozycji z brzuchem i pupa, na ktorej nawet moment lezec nie mozna to horror. mija mi tak 2gi tydzien.co sie zryczalam to moje, ale wizja tego co moze byc i wyjsc po porodzie ... nie czytalam was wcale niestety i juz nie nadrobie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

Czasem lepiej nie czytać żadnych takich opinii

Zła sie robie jak widze to w lustrze.Mam nadzieje ze choć częściowo samo to zejdzie.Licze że jest to cellulit wodny,związany ze zmianami hormonalnymi...wole taki niż ten tłuszczowy bo takiego ciężej sie pozbyć
), ja sie urodzilam 3 tyg wczesniej i wazylam 2450.
buziaczki dla wszystkich!
- wiem że nie można za dużo, ale ostatnio mam ciągłą ochotę. Poprawiłam to kolejnym talerzem truskawek które tym razem kupiła mama, teraz babcia mnie zaciągnęła na zupę, a za chwilę kotlety i mama jeszcze banana mi przyniosła. Kto zjadł więcej?
Chyba skonam