Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :)) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-29, 14:24   #721
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Prześliczny Wspaniale wyglądasz, bluzeczka ma boski kolorek!!!

Kurzosławo ja oczywiście jestem chodząca skleroza, Twoja sukienka wspaniała jest! Idealna na ciepłe dni i bardzo kobieca

Wiecie co skonałam. Wprowadziłam talerz truskawek z cukrem, potem stwierdziłam że zjadłabym coś konkretnego, że do obiadu była jeszcze chwila zjadłam wielką kromkę chleba wiejskiego z pasztetem - wiem że nie można za dużo, ale ostatnio mam ciągłą ochotę. Poprawiłam to kolejnym talerzem truskawek które tym razem kupiła mama, teraz babcia mnie zaciągnęła na zupę, a za chwilę kotlety i mama jeszcze banana mi przyniosła. Kto zjadł więcej? Chyba skonam Dziewczyny mi na uczelni dziś powiedziały, że olcia ze 4 kg na pewno będzie miała przy urodzeniu bo mam duży wancuś. Wkleję Wam jak mnie mąż ufoci to same zobaczycie, mnie się wydaje że nie jest taki olbrzymi

Mała75 nie martw się kochana, wszystko będzie dobrze. U mnie przeważnie wychodziło, że Olcia jest jakiś tydzień do tyłu lub chociaż kilka dni z tym tygodniem, który miałam wyliczony, a teraz w 31 tygodniu to wszystkie prawie wymiary miała zawyżone, jeden nie pamiętam jaki miała na 33 i 6 dzień, ale kość udowa tydzień 29, także naprawdę nie ma się co martwić, dziudziulki rozwijają się prawidłowo w swoim tempie
wymiary dziecka nie swiadcza o wielkosci brzuszka Kumpela urodzila syna prawie 4kg, a obwod brzucha miala niecale 90cm

Moj lekarz mierzac obwod brzuszka dziecku, wyliczal tak jego wage, na moj baniak nie zwracal uwagi

Ja w 35 tyg mam zacne 101cm

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 14:27   #722
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
jestem. bede pisac bez polskich liter bo leze na boku, maz mi przedluzyl kabel do lozka.
bol powoli ustepuje, teraz juz raz na jakis czas zakluje,zapiecze, no i godzine po nalozeniu masci taki tepy bol. to juz prawie nic w porownaniu do tego co bylo.
lekarz dal mi cyclo3forte na zylaki wczoraj, ale byl zszokowany wielkoscia zylaka (troche mniejsza sliwka) nie siedze wcale, biodra wysiadaja po 20 min. lezenia na jednym boku, a zmiana pozycji z brzuchem i pupa, na ktorej nawet moment lezec nie mozna to horror. mija mi tak 2gi tydzien.
co sie zryczalam to moje, ale wizja tego co moze byc i wyjsc po porodzie ...

nie czytalam was wcale niestety i juz nie nadrobie.
Jowiszku, kochana... mnie sie wydaje ze dla ciebie bedzie najlepsza chyba cesarka.. szkoda pupe rozrywac i narazac sie na kolejny dyskomfort.. a po cesarce to chyba szybciej wrocisz do siebie niz leczac zylaka od nowa.. a dodatkowo bedziesz miala utrudnienie bo dzidzius juz bedzie na swiecie

zastanow sie nad tym czy nie warto sie zdecydowac na ciecie?

It is what it is

Stary 2008-05-29, 14:31   #723
jowisz
Zakorzenienie

Aniu ale jak? gdzie robia cc na zyczenie?
przeciez hemoroidy to nie wskazanie do cc, nikt mi takiego nie da. w poznaniu to nawet chyba nie ma prywatnej kliniki, gdzie idziesz, placisz i juz.
Mala wiesz cos o tym?
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 14:33   #724
Mychol75
Raczkowanie

Judi ja mam termin na 10 lipca, ale w związku z tym że miałam jedno poronienie i byłam "czyszczona" to u mnie poród może być wcześniej. Lekarz mi powiedział żebym chociaż do połowy czerwca wytrzymała.
3 tygodnie temu mały ważył 2100 ale ma podobno dużą głowę ( to się synuś mamusi udał).
Ja nie wiem co mam sądzić o tym znieczuleniu podpajęczynówkowym rozmawiałam z moim kuzynem anestezjologiuem i powiedział mi że nie spotkał się żeby standartowo dawali takie znieczulenie przy porodzie i że NIe jest wskazane. No i bądz tu mądry. Jedni mówią że poród naturalny jest najlepszy, najbezpieczniejszy a drudzy że po co ma się kobieta męczyć...
Ja się bólu nie boję tylko jakiś cholernych powikłań albo zaniedbań ze strony szanownego personelu...
Mychol75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 14:34   #725
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
przeciez hemoroidy to nie wskazanie do cc, nikt mi takiego nie da. w poznaniu to nawet chyba nie ma prywatnej kliniki, gdzie idziesz, placisz i juz.
Mala wiesz cos o tym?

Powinnaś w tej sprawie pogadać ze swoim lekarzem. Moze robią w szpitalu cesarkę na życzenie spróbuj z nim zagadać może się uda

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 14:39   #726
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Mala wiesz cos o tym?
wiesz co, ja sie dowiem u swojego lekarza jak to wyglada, a jesli trzeba bedzie zalatwic na lewo, to najlepiej pojsc do jakiejs okulistki niech ci wystawi zaswiadczenie ze masz duza wade wzroku i rodzic naturalnie nie mozesz, ze skierowaniem zrobia ci cesarke bez gadania, a taki zylak wielkosci sliwki tez jest wskazaniem moim zdaniem do cesarki, bez jaj... porod = bol, rozerwanie zylaka = pieronski bol, a na dodatek jestes tylko czlowiekiem, wiec mysle ze mozna, tylko trzeba porozmawiac o tym z lekarzem, nawet jesli to mialoby byc za oplata. Prywatni lekarze ginekolodzy maja namiary na swoje kliniki prywatne gdzie rodzisz wedlug wlasnych warunkow, po prostu porozmawiaj.. Glowa do gory i nie stresuj sie

It is what it is

Stary 2008-05-29, 14:43   #727
maladT
Zakorzenienie

ja mam doła znowu again i wogóle... ten niezdany egzamin skopał mnie jak nic...jestem mega zmeczona i czuję że nie dam rady dalej za dużo tego wszystkiego

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 14:48   #728
Kasiulka22
Zakorzenienie

Anisia masz całkowitą rację, to tylko koleżanki się tak śmieją, że wielki mam wancuś. Ta dziewczyna, która teraz ma termin na 8 go czerwca ma mniejszy baniak ode mnie, a synuś donoszony Potem mi więcej zostanie

Jowiszku współczuję Ci ogromnie i popieram Anisię, wypytaj o lekarza jakby to mogło wyglądać. Nie wyobrażam sobie, żebyś mogła tak rodzić. Moja mama miała cesarkę w 1982 roku m.in. dlatego że miała ogromne hemoroidy - oprócz tego ja byłam pośladkowo ułożona, ale z tego co mi mówiła to te żylaki już były wskazaniem

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 14:50   #729
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
ja mam doła znowu again i wogóle... ten niezdany egzamin skopał mnie jak nic...jestem mega zmeczona i czuję że nie dam rady dalej za dużo tego wszystkiego
MaładT nie szmutaj się Ja tez nie wyrabiam, tak pomału mi wszystko idzie, a jeszcze weny wcale nie mam, stwierdziłam że dziś daję sobie siana... nie chce mi się. Jutro od rana będę poprawiać na razie przerwa

Stary 2008-05-29, 15:03   #730
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Jowiszku, cos znalazlam

To post z innego forum ginekologicznego może sie przyda.
Nie zawsze poród siłami natury jest możliwy. Są sytuacje, gdy ciążę trzeba rozwiązać operacyjnie, tzn. przez cięcie cesarskie. Cięcie cesarskie polega na urodzeniu dziecka i łożyska poprzez: cięcie cesarskie brzuszne, klasyczne lub pochwowe.
Wykonuje się je w szczególnych przypadkach, ratując często życie dziecka i zdrowie rodzącej. Trzeba zawsze pamiętać, że każda operacja pociąga ze sobą ryzyko i z tego wzgledu cięcie cesarskie wymaga ścisłych wskazań. Zdarza się, że kobiety już w trakcie ciąży wiedzą, iż poród siłami natury jest niemożliwy.

Dotyczy to najczęściej niektórych schorzeń matki, np:

- dużego stopnia krótkowzroczności (wymagana jest wtedy konsultacja okulistyczna i dokładna ocena dna oka); da sie zalatwic u prywatnego pewnie za odplata

- niestosunek główkowo-miedniczy (miednica ścieśniona),

- nieprawidłowego położenia i ułożenie płodu (np. położenie poprzeczne, czasem położenie miednicowe u pierwiastek);

- poważnych nieprawidłowości w budowie miednicy u kobiety (uwarunkowane jest to niekiedy również wielkością dziecka);

- ciężki stan zatrucia ciążowego, rzucawka,

- czasem nadciśnienia tętniczego uwarunkowanego ciążą (nie poddającego się leczeniu, zwłaszcza przy niedojrzałej szyjce macicy);

- przedwczesne odklejenie łożyska prawidłowo usadowionego,

- łożyska przodującego centralnie (tzn. zakrywającego ujście wewnętrzne szyjki macicy i będące przyczyną krwawienia, najczęściej o dużym nasileniu);

- słaba akcja skurczowa macicy i przedłużony poród,

- osłabienie ściany macicy z uwagi na guzy lub uprzednie zabiegi chirurgiczne na macicy (cięcie cesarskie- często istnieje próba porodu siłami natury, ale w pełnej gotowości operacyjnej, wyłuszczenie mięśniaków),

- guzy zamykające kanał rodny,

- inne schorzenia ogólnoustrojowe matki, stanowiące przeciwwskazanie dla wysiłku porodowego. - tu bym wskazala twojego zylaka

Wskazaniem do cięcia cesarskiego z uwagi na płód są:

- położenie podłużne miednicowe u pierwiastek,

- konieczność wcześniejszego rozwiązania w przypadku konfliktu serologicznego lub cukrzycy matki,

- wypadnięcie pępowiny,

- zagrażająca zamartwica wewnątrzmaciczna płodu,

It is what it is

Stary 2008-05-29, 15:06   #731
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Jowiszku,

generalnie pisza, ze wskazaniem najczesciej jest odklejajaca sie siatkowka oka, ciezka astma, oraz duza krotkowzrocznosc,

ogolnie wszystko co przy wysilku ktory moze pogorszyc twoj stan zdrowia bedzie wskazaniem do cesarki.. dlatego porozmawiaj koniecznie ze swoim lekarzem

It is what it is

Stary 2008-05-29, 15:14   #732
wersta
Zakorzenienie

Jowisz bardzo Ci współczuję rzeczywiście sobie załatw to cc, bo będzie tak łatwiej.
jeśli chodzi o okulistykę to odklejająca się siatkówka da Ci pewne cc. ja to mam i dostałam skierowanie.
nie ma sensu, żebyś tak cierpiała. wizyta u okulisty wskazana
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 15:19   #733
livdragon
Raczkowanie

GG do livdragon

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Ja uzywalam zawsze zelu Lioton 1000 i jak dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy usialam go odstawic... Nie jest wskazany w ciazy.
Powiem tak po pierwsze kazał mi używać mój ginekolog ( lekarz z dużym doświadczeniem), po drugie sama jestem lekarzem i jakiś szczególnych p/wskazań w ciąży nie widzę - wszystko z rozsądkiem a nic nie zaszkodzisz
livdragon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 15:24   #734
livdragon
Raczkowanie

GG do livdragon

A co do wskazania do cesarki jeśli chodzi o wadę wzroku : zaświadczenie wydawane przez okulistę dotyczy skrócenia jednej z faz porodu jeśli ulega ona przedłużeniu: nie koniecznie oznacza to cięcie , moze to być np użycie próźnociągu - zresztą chyba ten temat był poruszany w poprzednich częściach. Żeby dostać zaświadczenie powinno się odbyć min 2 wizyty u okulisty który oceni siatkówkę i ewentualne zmiany na dnie oka. Sama wada wzroku nie jest jako takim wskazaniem, ryzyko odklejenia siatkówki tak.
Ja sama liczę na cesarkę mając wadę -5 w obu oczkach, czy się uda zobaczymy :P
Stary 2008-05-29, 15:28   #735
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dziołchy mnie właśnie lekko zesłabiło pooglądałam sobie filmy z porodu Nie, tak serio nie są jakieś tragiczne - przynajmniej te co obejrzałam... po prostu poród... dam Wam linka, ale od razu zaznaczam, żeby wrażliwe tego nie oglądały. Co ma być i tak będzie, najważniejsze żeby szybko poszło

http://www.planujemydziecko.pl/index...filmy_z_porodu

Stary 2008-05-29, 15:29   #736
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez livdragon Pokaż wiadomość
A co do wskazania do cesarki jeśli chodzi o wadę wzroku : zaświadczenie wydawane przez okulistę dotyczy skrócenia jednej z faz porodu jeśli ulega ona przedłużeniu: nie koniecznie oznacza to cięcie , moze to być np użycie próźnociągu - zresztą chyba ten temat był poruszany w poprzednich częściach. Żeby dostać zaświadczenie powinno się odbyć min 2 wizyty u okulisty który oceni siatkówkę i ewentualne zmiany na dnie oka. Sama wada wzroku nie jest jako takim wskazaniem, ryzyko odklejenia siatkówki tak.
Ja sama liczę na cesarkę mając wadę -5 w obu oczkach, czy się uda zobaczymy :P
Livdragon a orientujesz sie czy zylak wielkosci sliwki, z ktorym walczy Jowiszek bylby wskazaniem do cesarki?

It is what it is

Stary 2008-05-29, 15:58   #737
livdragon
Raczkowanie

GG do livdragon

Widziałam pacjentki z takimi żylakami po porodzie siłami natury - raczej nie sądzę aby tylko z tego powodu cc robili.
W trójmieście wiem ze można cc załatwić na normalnej wizycie - nie mówię o dawaniu w łapę, ale o szczerej rozmowie z lekarzem ze szpitala w którym chce się rodzić. Jeśli nie to pozostają niestety prywatne kliniki. U nas są szpitale które słyną z tego ze z byle pierdoły cc zrobią i te w których wiadomo że prędzej dzieciak wykorkuje przy przedłużającym się porodzie niż potną - ot taka filozofia.
Stary 2008-05-29, 15:59   #738
ver_ona
Zakorzenienie

Jowiszku bardzo Ci wspolczuje!
Ja ostatnio tez odnalazlam u siebie jakiegos hemoroida, ale na szczescie nie dokucza mi za bardzo. Za to dzis mam inny problem. Mialm sie caly dzien uczyc, ale tak sie zle czuje, ze mi to nie wyszlo. Mam taki glupi problem- zatwardzenie. MAm strasznie napecznialy brzuch, ze przy kazdym moim i malego ruchu mnie strasznie boli, a moj maluszek jest dzis bardzo ruchliwy...
No, ale zeby nie bylo ze tak calkiem nic nie robie, spakowalam torbe dla malego, w sumie nie wiem czy wszystko, zaraz bede musiala o tym poczytac co trzeba a czego nie. Dostalam 20pieluch tetrowych wiec je popralam i troche rzeczy dla malego tez. Fajnie te pieluchy wygladaja na strychu- tak sobie wisza jak na reklamie- caly strych zawalilam.
Tak sobie ogladam co jakis czas program na zone reality o porodach i widze, ze fajnie tam babeczki maja. Kazda dostaje zzo i tak sobie leza i czekaja na pelne rozwarcie, a pozniej tylko troche parcia i maja dzidziusia. Normalnie wkurza mnie to, zeby takie duze miasto jak Wroclaw i nie bylo gdzie nawet po oplacie zrobic zzo!
Stary 2008-05-29, 16:10   #739
dorbar
Wtajemniczenie

A ja musze Wam poiwedziec, ze postanowilam przylecic do Polski 8 czerwca. Kupic tez bilet powrotny do Anglii. Mysle, ze w pOlsce wreszcie podejme decyzje gdzie bede rodzila.

Za znieczulenie w Polsce sie placi?
Stary 2008-05-29, 16:14   #740
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Zalezy od szpitala, ja w wojskowym w Elblagu powinnam miec za darmo

Kasiu - obejrzałam te filmiki, z jednej strony piekne a z drugiej przerażajace. Ale chyba umacniam sie w przekonaniu, że jeśli bedzie ze mną mąz to będzie musiał patrzec mi w twarz i bedzie miał zakaz podgladania!!
edit: i przeraziłam sie roziarem łożyska! jakie to wielkie, szok!
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 16:14   #741
marticia
Zakorzenienie

Livdragon, to dlaczego ginek kazal mi odstawic ten krem? moze dlatego ze uzywalam go codziennie od dwoch lat? No nic, w kazdym badz razie po porodzie wracam do neigo, bo jest bardo dobry.

Kasiulka, a Ty co sie tak obzerasz? dwa talerze truskawek? no a ten pasztet wiejsk...mniam). Podziel sie co?

Mala, na pewno dzieciatko jeszcze podrosnie, nie wszystkie dzieci rosna w tym samym tempie, wiec bedzie spoko, nie martw sie.

A wlasnie tak sobie mysle, ze rzeczywiscie wielkosc brzuszkow nie swiadczy o wielkosci diecka, ale kurde gdzie one sie lokuja, kiedy brzuszek jest maly a one duze?????

Kurzoslawa, a wiesz, ze moj brzuszek jest taki jak Twoj? i szczerze mowiac rowniez sie zastanawiaam, czy przypadkiem nie jest za nisko, a czujesz ucisk na dole? ja nie pytalam sie o to ginka, ale musze sie spytac
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 16:17   #742
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Kurzoslawa, a wiesz, ze moj brzuszek jest taki jak Twoj? i szczerze mowiac rowniez sie zastanawiaam, czy przypadkiem nie jest za nisko, a czujesz ucisk na dole? ja nie pytalam sie o to ginka, ale musze sie spytac
A ja wlasnie od wczoraj czuje jakis wiekszy ucisk na pecherz, a jak juz pojde zrobic siusiu to kilka kropelek i tyle :/ ?
Stary 2008-05-29, 16:18   #743
Sosnowa
Zakorzenienie

Dorbar, to chyba zależy od szpitala. W jednych się płaci, w drugich nie (wtedy trudniej o to), ale nie wiem.

No Veronka, Ty jesteś na takim etapie, że Ci już może opadać brzuszek tak mi się wydaje....
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 16:21   #744
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
Dorbar, to chyba zależy od szpitala. W jednych się płaci, w drugich nie (wtedy trudniej o to), ale nie wiem.
Dorbar po pierwsze dobra decyzja!
Po drugie to w niektorych sie placi, a w swietnym miescie Wroclaw nie mozesz nawet za oplata miec zzo, a nawet gdybym chciala rodzic w prywatnej klinice, to oczywiscie Wroclaw takowej nie posiada..
Stary 2008-05-29, 16:21   #745
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Witajcie laseczki
Wczoraj Wam nie zdazylam napisac jak bylo na usg. Wiec niby wszystko ok (lekarz ogladal buzke malej bo ostatnio nie chciala pokazac...) - nie ma rozszczepu wargi, podniebienie miekkie i twarde jest na swoim miejscu, nosek prawidlowy i kosc nosowa tez. Usmialismy sie wszyscy bo w pewnym momencie przeciagle ziewnela - widac ja nudzilismy A potem zaczela ruszac ustkami tak smiesznie jakby ciagnela smoka. Slodkie to bylo. No ale lekarz troszke byl zdziwiony ze wymiary wskazuja na 25-26 tydzien a ja wczoraj skonczylam 27....Dzisiaj zaczelam 28, sama nie wiem co o tym myslec. Waga jest ciut ponizej bo powinna wazyc kilogram lub troche ponad a wazy 924 gramy. Chyba wszystko wskazuje na to ze bedzie tak samo jak ja sie rodzilam. Moja mama miala maly brzuch (ja sobie wlasnie zmierzylam obwod swojego-87 cm ), ja sie urodzilam 3 tyg wczesniej i wazylam 2450.
Panikowac nie zamierzam, tylko sie zastanawiam czy ktoras z Was miala takie roznice w parametrach miedzy usg a wiekiem ciazy?

Mała
dziewczyny mają racje,nie ma sie czym przejmować. rozbieżności występują zawsze bo wiadomo każde dziecko rozwija sie indywidualnie,a nie według jednego określonego,książkowego schematu.także wszystko na pewno jest ok
ewentualnie twoja mała nie bedzie wielkim nowordokiem.Najważniejsze żeby była zdrowa

Cytat:
jestem. bede pisac bez polskich liter bo leze na boku, maz mi przedluzyl kabel do lozka.
bol powoli ustepuje, teraz juz raz na jakis czas zakluje,zapiecze, no i godzine po nalozeniu masci taki tepy bol. to juz prawie nic w porownaniu do tego co bylo.
lekarz dal mi cyclo3forte na zylaki wczoraj, ale byl zszokowany wielkoscia zylaka (troche mniejsza sliwka) nie siedze wcale, biodra wysiadaja po 20 min. lezenia na jednym boku, a zmiana pozycji z brzuchem i pupa, na ktorej nawet moment lezec nie mozna to horror. mija mi tak 2gi tydzien.
co sie zryczalam to moje, ale wizja tego co moze byc i wyjsc po porodzie ...

nie czytalam was wcale niestety i juz nie nadrobie.
Witaj Jowiszku!W końcu sie odezwałaś.ciesze sie że widac juz poprawe i mniej cie boli.Anisia ma racje,CC byłoby najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie.wiem że hemoroid wielkości dorodnej sliwki nie jest dla lekarzy sam w sobie wskazaniem do CC (dla mnie jest jak najbardziej) ale nic nie zaszkodzi jak pogadasz ze swoim lekarzem.

Anisia
jeśli wolno zapytać jakiego dokładnie żelu na ten celullit uzywasz?

Ja po przemyśleniach doszłam do wniosku że właśnie w 35 tygodniu zacznę szykować torbe do szpitala.Większość rzeczy mam wystarczy to zapakować.

Mam olbrzymia nadzieje że nie zacznę sie rozdwajać wcześniej niż w 38 tygodniu

Myślałam tez o porodzie i znieczuleniach.
I jeśli będę rodzic SN(a na to sie zanosi) to zobaczę jak potoczy sie akcja porodowa,mam nadzieje ze uda mi sie wytrzymać ból i obejdzie sie bez znieczulenia

Ale sie rozpisałam...

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 16:30   #746
dorbar
Wtajemniczenie

Kochane nie wiem ak u Was z podejmywaniem decyzji, ale ja od czsau jak jestem w ciazy to co minuta inna decyzja. Ale mojego przyjazdu fo Polski nie odloze juz. Chcialam zosatc tu z bratem, ale on chce sie starac o apelacje, a ja musez myslec o dziecku. Ono jest najwazniejsze teraz. Nie myslcie, ze nie kocham swojego brata, ale malenstwo jest najwazniejsze. W polsce bede miala spokoj by wszytskie za i pzreciw porodu i mieszkania w UK przemyslec i do 23 czerwca musze podjac ostateczna decyzje odnosnie miejsa gdzie wydam na swiat moja cudowna coreczke

Wiecie co zapachnialo mi grochowka
Stary 2008-05-29, 16:31   #747
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja musze Wam poiwedziec, ze postanowilam przylecic do Polski 8 czerwca. Kupic tez bilet powrotny do Anglii. Mysle, ze w pOlsce wreszcie podejme decyzje gdzie bede rodzila.

Dorbar podjełas słuszną decyzje
co do znieczulenia to jak juz pisały dziewczyny wszystko zlaezy od szpitala.
w jednych sie w płaci w innych nie

Cytat:
Livdragon, to dlaczego ginek kazal mi odstawic ten krem? moze dlatego ze uzywalam go codziennie od dwoch lat? No nic, w kazdym badz razie po porodzie wracam do neigo, bo jest bardo dobry.

O tym lotionie 1000 tez słyszałam że ciezarne nie powinny uzywać...

Marticia
czuje czasem ucisk i tak jak verona czuje przy tym wieksze parcie na pecherz.Pytałam sie o to swojego gina jak byłam ostatnio na usg i zbadał mnie dokładnie stwierdził że wszystko w srodku jest ok i to uczucie ucisku zwiazane jest z tym jak mała sie czasem ułozy Także myśle że nie mamy sie czym martwic

Stary 2008-05-29, 16:42   #748
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochane nie wiem ak u Was z podejmywaniem decyzji, ale ja od czsau jak jestem w ciazy to co minuta inna decyzja. Ale mojego przyjazdu fo Polski nie odloze juz. Chcialam zosatc tu z bratem, ale on chce sie starac o apelacje, a ja musez myslec o dziecku. Ono jest najwazniejsze teraz. Nie myslcie, ze nie kocham swojego brata, ale malenstwo jest najwazniejsze. W polsce bede miala spokoj by wszytskie za i pzreciw porodu i mieszkania w UK przemyslec i do 23 czerwca musze podjac ostateczna decyzje odnosnie miejsa gdzie wydam na swiat moja cudowna coreczke
Wiecie co zapachnialo mi grochowka
Dorbarq wiem że jesteś bardzo zżyta z bratem i że go kochasz(nikt nie może tego podwazyc) ale jak sama napisałaś dziecko jest teraz najwazniejszePowrót do Polski to najlepsza decyzja kochana

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

Może zaczne od pochwał - wszystkie brzuszki śliczne, a sukienka Kurzosławy - po prostu boska!!! Czy ten sklep to jakas sieć - typu grey wolf, czy cuś? Bo szczerze mówiac bardzo mi sie podoba, a w lipcu mam wesele, na ktore byc może sie wybierzemy i kiecka bylaby pierwsza klasa

Jeśli chodzi o ruchy naszych maluszków, to ja juz się przezwyczaiłam że mój syncio to mały leniuszek i nie wiem co to znaczy obolaly brzuch, bo mój Rafałek jak juz kopie to bardzo delikatnie. Czasem kilka godzin nic nie czuję, grunt to nie panikować - tak myslę, wiec Leonko luzik
Asiula ja też o tym sklepie nie słyszałam wcześnieju mnie to otwarli jakis tydzien temu.Pogrzebałam na necie i znalazłam...
http://serwisy.gazeta.pl/avanti/1,53303,4172439.html
Nie była droga,tylko dokupiłam do niej osobno białą spódnice(ten sam sklep) pod spód bo jakoś tak lepiej sie prezentowała

tak narzekałam że mała dzisiaj nie ruchliwa i teraz dostaje od niej za to łomot hehe Moje biedne żebra...

Stary 2008-05-29, 16:45   #749
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kurzoslawa Pokaż wiadomość
tak narzekałam że mała dzisiaj nie ruchliwa i teraz dostaje od niej za to łomot hehe Moje biedne żebra...

Oj ta tez czasami tak mam, ze mysle, czemu sie jeszcze nie odezwala, a potem jak zaczyna wariowac to az boli
Stary 2008-05-29, 16:47   #750
livdragon
Raczkowanie

GG do livdragon

Jeśli o lioton chodzi to może mieć tu tylko znaczenie że heparyna powoduje zmniejszenie krzepliwości krwi. Jeśli ktoś nie ma problemów z krzepnięciem to moim skromnym zdaniem zatory które mogą powstać podczas spowolnienia przepływu w żyle są dużo groźniejsze. W ulotce nie ma bezwzględnego przeciwwskazania pod postacią ciąży.
To tak jak z kąpielą w ciąży - niby nie wskazana, ja jakoś się kąpie bez ograniczeń - leżę nawet po 25 minut i nic mi nie jest. Jeśli ktoś jest zdrowy to mu to nie zaszkodzi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości