|
|
#61 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Metallica
Też jadę, to już jutroo
jade z 4 facetami, jakoś mało spotykam fanek Metallicy
|
|
|
|
|
#62 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
low man's lyrics
one turn the page whiskey in the jar bleeding me fade to black, szcegolnie wersja live z sydeny(troche wolniejsza od oryginalu, pomylony tekst )klasyka po prostu... hetfield ma wspanialy glos
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
tav- tata kochany
.jutro o tej porze będziemy już skakać
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
To już dziś, już dziś
Ja też jadę i też z samymi (3) chłopami
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
no słucha się. jeden z moich ulubionych zespołów. ulubionych piosenek nie będe wymieniać, bo już wszyscy wymienili wiadomo, ale jeszcze jeden z moich ulubionych - kocham kawałek Sad but True
nie no James fajny jest co nie ![]() a zobaczcie to http://youtube.com./watch?v=RTwuHLrdv6s i to http://youtube.com./watch?v=jJ72ohWC2Ng i to http://youtube.com./watch?v=ww9v67Gmzec [najlepsze 1:42 powoli sie odwraca, spojrzenie i wygibasy, jak plemnik wygląda jak go nie kochać ? ]
|
|
#67 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Ale ostatecznie uznałam, że nie warto iść na koncert tylko w powodu supportu. ![]() Cytat:
Przez wiele lat była to moja ulubiona kapela. Słuchałam ich setki godzin, znałam każdą nutę, każde przybicie, każdy wers tekstu. Opłakiwałam śmierć Cliffa, "obcinałam" krytycznie Jasona na pierwszej trasie koncertowej podczas ich pierwszego występu w Polsce, wiernie jeździłam na następne koncerty, w 91 nawet poznałam ich osobiście (pracowałam jako tłumacz podczas trasy z AC/DC)... Teraz mam 36 lat i powiem szczerze, że przed "młodymi" wstyd się przyznać, że słuchałam kiedyś Metallici, że słucham ich czasem nadal. Teraz to zespół pop , nie metalowy. I tak też jest kojarzony - popelina.W pewnym momencie zamiast się rozwijać zaczęli się sprzedawać. Hammett nie potrafi nawet w przybliżeniu odtworzyć na koncertach solówek, które grywał kiedyś. Unforgiveny i Enter Sandmany lecą na wsiowych dyskotekach, w koszulkach z piąchą biegają pseudometale słuchający muzyki lekkiej i łatwej, ale niekoniecznie dobrej. Czyli nowej Metallici też. ![]() Trochę się złośliwię, oczywiście , ale naprawdę muzyczne serducho mi krwawi, kiedy patrzę jak ci genialni w sumie chłopcy zamienili się w trzepiących kasę klezmerów. Żeby takie rzeczy grali ludzie bez talentu nie miałabym żalu. Słowo. Cytat:
edit: Tu linka: Whiskey in the Jar - Thin Lizzy
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-05-28 o 06:09 |
|||
|
|
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostre słowa Sabbath, widzę, że Ty należysz do obozu, który dzieli zespół na starą i nową erę. Dla mnie to cały czas Metallica, super zespół i tyle. Zawsze się ich czepiali, a to, że nagrali teledysk a to balladę, potem złagodzili brzmienie, obcięli włosy i nie wiadomo co jeszcze. Może i graja inaczej, lżej, ale wciąż fajnie się tego słucha i tyle. A poza tym może w końcu będzie nowa płyta i troche sie odbiją
|
|
|
#69 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Nie wiem, czy moje poglądy to "obóz" ale niech będzie. ![]() Mnie tam dyndają ich włosy, choć brzmienia, które uzyskiwali współpracując z Rasmussenem rzeczywiście szkoda. Mnie raczej chodzi o to, że to była kapela, której muzyka naprawdę zmieniła świat , popchnęła metal do przodu, była odkrywcza, inteligentna, przemyślana i na tamte czasy absolutnie niezwykła. Żal mi, bo mogli zrobić coś jeszcze.Ale niestety, albo się wypalili, albo sprzedali - ich nowe płyty to jest po prostu niezbyt lotne i niezbyt odkrywcze granie tego, za co ludzie zapłacą. Wiążę to ze wzrostem wpływu Hetfielda na muzykę i aranże, oraz z mniejszym zaangażowaniem Ulricha, który jest bardzo bystry i miał tendencje do iście europejskiego kombinowania. Ogólnie - stali się zwykłą, popmetelową kapelą grającą zwykłą popmetalową komercję. Zamienili sztukę na rzemiosło. Gdyby nie to, co pokazali na pierwszych czterech płytach - nie zaprzątałabym sobie głowy biadoleniem, bo w ogóle nie znaleźliby się w kręgu moich muzycznych zaineteresowań. Sunny, a tak a'propos: skoro twierdzisz, że cały czas grają dobrze, to czemu wspominasz o "odbijaniu"się. Od czego mieliby się, wobec tego odbijać?
|
|
|
#70 |
|
Przyczajenie
|
no i jak wrażenia? moje bardzo pozytywne
juz od samej autostrady czulo sie klimat zblizajacego sie koncertu, bo wszyscy fani mieli za szybami napisy Metallica i widzac sie nawzajem pozdrawiali sie! koncert wg mnie bardzo udany, swietne efekty pirotechniczne, ogolnie czad Jedynym mankamentem bylo naglosnienie, momentami brzmialo to wszystko fatalnie :/ jak tylko sie wygrzebie, wrzuce jakas fotke, pozdrawiam wszystkich, ktorzy byli, widzieli i slyszeli!
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zadomowienie
|
noo rewelacyjnie!
![]() ten korek od stadiony bym niezły :P..wszyscy jadą tak wolno wolniuteńko i się przyglądają sobie, każdy wyprany, nie mający siły się ruszyć . widok ludzi mumii porozkładanych w samochodach był nieziemski xD.
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A sam koncert R-E-W-E-L-A-C-J-A!!! Atmosfera nieziemska, setlista znakomita, chyba ukłon w stronę fanów, bo właściwie same stare kawałki, James się parę razy rąbnął, ale można mu wybaczyć i niestety z nagłośnieniem była troche lipa, ale ogólnie super!!
|
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
zwłaszcza supporty omg to nagłośnienie było tragiczne :|. na szczęśc ie potem jakość o niebo lepsza
|
|
#74 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Niby nie grają poniżej przeciętnego światowego poziomu, ale na tle wcześniejszych dzieł człek tęskni za kolejnym przejawem geniuszu. Chyba zgadzamy się bardziej, niż nam się początkowo wydawało. Pachnąca Trawą, czy to znaczy, że Machine Head było źle nagłośnione?
|
|
|
#75 |
|
BAN stały
|
Moze nie było źle nagłośnione, ale wiatr był spory i dźwięk się niósł. Nie tylko na machine ale na metalice i na mnemic też. ten mnemic to wogóle jakas pomyłka. jedno wielkie g.
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Machine osobiście lubię. Bardzo. A w kwestii filtrów, serka i SLS mam tak samo, jak ty.
|
|
|
#77 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Machine Head też lubię, żałuję tylko że siedziałam na sektorach i nie mogłam popatrzeć na Roba Flynna
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
wydaje mi się, że tak. Ja tez siedziałam na sektorku, ale nagłośnienie Mety było o niebo lepsze od MH.. no i Mnemic ..że to był Mnemic dowiedziałam się jak już weszło Machine Head..a myślałam, że tak sobie rzucili jakiś malutki miejscowy zespół bo to chyba nie mógł być support a te efekty specjalne ehh^^ edit: cześka, widzę że ja lepiej słyszałam metę . na początku strasznie żałowałam, że nie było mnie na płycie, ale potem stwierdziłam że na tym koncercie to by mnie chyba zadeptali ehh.
|
|
#79 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moze masz słuch lepszy, ja to już stara jestem i słuch już nie ten. |
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj na wiatr to i ja klęłam, ubrałam się cebulasto a i tak szyja przewiana, co u mnie równa się nie ruszaniem głowy przez 3 dni ehh
|
|
|
#81 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Uważam, że to bardzo przyzwoicie grająca kapela
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
@ Sabath "zgadzam sie z przedmowca"
...graja do kotleta teraz (ale ja tez po 30 i moze przez to tak odbieram). Przyszlam podzielic sie jednakowoz bolem- chcialam jechac do Reading albo Leeds na koncert w lecie- bilety wyprzedane **&%$££^!!!- no chyba ze chce wydac fortune u konikow prosze o przecieki na temat koncertow w GB;>
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
no. Leeds i Reading za***iste zespoły bedą
ja mieszkam w Londynie, ale nie pojade niestety ;/ fajny też będzie Download festival ;/ Ale w przyszłości na pewno jade. za rok, 2, 3. nie ma bata
|
|
#85 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
obiecalysmy sobie z kumpela, ze juz zaczynamy rozgladac sie za biletami na przyszly rok- moze zdazymy kupic
|
|
|
#86 |
|
Konto usunięte
|
Koncert był wspaniały.Chcę jeszcze..Usłyszeć i zobaczyć Metallice na żywo-niesamowite, długo na to czekałam, marzenia czasem się spełniają
Współczuję nagłośnienia na sektorach, na płycie było cudownie
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Koncert REWELACJA, James w GENIALNEJ formie, przeżycie - nie do opisania!
![]() Miałam niesamowite szczęście spotkać fantastycznych ludzi i bawiłam się w fioletowym sektorze pod sceną, przemycona przez Przyjaciół z FC Overkilla. Setlista: Creeping Death For Whom The Bell Tolls Ride The Lightning Harvester Of Sorrow The Unforgiven ...And Justice For All Devil's Dance Disposable Heroes Welcome Home (Sanitarium) Master Of Puppets Whiplash Nothing Else Matters Sad But True One Enter Sandman --------------------- Last Caress So What Seek and Destroy Poza jednym numerem - niemalże koncert życzeń. Poza tym mega-bonus: w noc poprzedzającą koncert James trzymał mnie za rękę dłuuuugo podczas pozowania do zdjęć, Larsa pocałowałam w policzek, a z Robem przybiłam piątkę A wcześniej, przez ponad 3 godziny siedziałam z nimi w jednej restauracji, słyszałam śmiech Jamesa przeplatany paplaniną Larsa, co było dla mnie szczytem marzeń. Mam oczywiście z każdym zdjęcie, zrobione po 3 w nocy w holu katowickiego hotelu. Jak to mówią, do sześciu razy sztuka - nareszcie udało mi się spojrzeć głęboko w oczy Jamesa. Nagłośnienie rzeczywiście odbiegało od ideału, ale energia bijąca od Chłopaków rekompensowała każdy niedostatek. Mało słyszałam Kirka, nie widziałam go też w hotelu i to jest największy minus mojej Chorzowskiej Przygody AD 2008. Już się szykuję na Pragę. Kilka moich zdjęć z koncertu:
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Mona Lisa
|
|
#89 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Jednak czym innym jest przejechanie się pod stadion w sąsiedniej wsi, a czym innym wyprawa na drugi koniec wyspy. ![]() Cytat:
![]() Żartuję. Widziałam ich w tym roku i 20 lat temu i za każdym razem myślałam, że z tym wokalem to poza drugą ligę wyjść się nie da. Z resztą o ile technicznie są świetni, grają naprawdę sprawnie, maja power (pięknie u nich zawsze chodził bass), to... no cóż. Teraz to po prostu muzyczny skansen. Moim zdaniem. ![]() Mona Liso - playlista rzeczywiście prawie wymarzona (dla dinozaurów, czyli na przykład dla mnie ). Przejrzałam sobie kiepskiej jakości nagrania z koncertu na YouTube - rzeczywiście porwali publiczność.
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Overkill.pl to nazwa polskiego FC Metallicy właśnie (do którego należę oczywiście)
Moje filmiki z koncertu: (przez kilka pierwszych sekund nic nie słychać - to jakiś bajer programu, proszę nie podkręcajcie głośności ):So What: http://pl.youtube.com/watch?v=XbYR4n5x_Pg Seek and Destroy: http://www.4shared.com/file/49581586...ified=cea1b8b5 (Też kiepskie bo kręcone jak zwykle cyfrówką).
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

jade z 4 facetami, jakoś mało spotykam fanek Metallicy

)
nie no James fajny jest co nie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, nie metalowy. I tak też jest kojarzony - popelina.

prosze o przecieki na temat koncertow w GB;>