|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Cytat:
![]() Teraz ja z innej beczki-chcę na balkon kupic sobie taki zestaw,ale nie potrafię się zdecydować który ...Ten "muszelkowy"podoba mi się bardziej,ale ten drugi bedzie chyba wygodniejszy kawkę na balkoniku pałaszować ... ![]()
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Demoniku Twój przepis będzie dziś na obiad,bo uwielbiam takie rzeczy
![]() mniam
|
#4323 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygląda smakowicie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7712948] Oli ostatnio opanowal do perfekcji sztuke plucia sobie w nos Co tam grawitacja, fajnie miec osliniona brode i opluty nos [/quote]![]() Cytat:
i co... i puściła dwa, a ja karmię nadal. Musiałam zmienić harmonogram dnia, ze względu na to, że we wrześniu idę do pracy, ale na razie wszystko idzie jak po maśle, Ola dostosowała się i laktacja też. W dzień nie muszę już odciągać mleka. Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4324 |
|
Raczkowanie
|
iza251 ten 1 bardziej mi sie podoba
demoniku wieczorkiem przepisy dam bo teraz idę wozek składać i ubierać Piotrusia bo idziemy dziś do koscioła na zakonczenie oktawy po błogosławieństwo, może sie łobuziak poprawi zmykam... |
|
|
|
#4325 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Z prażonymi jabłkami . I my skorzystamy .Dzięki za podpowiedź Cytat:
Cytat:
Taka wściekłozielona pulpa .Cytat:
.Samo mleko Niemowlęta, które nie są już wyłącznie na diecie mlecznej, a więc pałaszują kaszki, zupki, itp. powinny podobno poza mlekiem wypijać ok. 400 ml wody: http://cafeteria.pl/zdrowie/ile-pic-dziennie/. Tu zaś kwestia pojenia została wyjaśniona nieco inaczej, niemniej podobnie; mowa jest o wszelkich płynach: http://www.zdrowedziecinstwo.pl/aktu...i-45-330-0.php Skąd mamy wiedzieć ile płynów potrzebuje dziecko? Pomocą może być znajomość średniego zapotrzebowania na płyny zależnego od wieku. I tak, niemowlę ważące do 10 kg potrzebuje ok. 1 litra płynów dziennie. Dziecko ważące między 10 a 20 kg potrzebuje 1 litr plus ok. 50 ml na każdy kilogram powyżej 10 kg. Przy masie ciała powyżej 20 kg dzienne zapotrzebowanie to 1,5 litra plus 20 ml na każdy kilogram powyżej 20 kg. Przyznam, że ja nie pamiętam o piciu . Czasem mam zrywy, staram się wypijać prócz kawy, herbaty, soków, 1,5 l wody dziennie, ale trwa to czas jakiś i znów wracam do starych, złych nawyków, czyli gaszenia pragnienia.Cytat:
![]() PS Czy Ty wiesz, że spotykamy się już za 9 dni?
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[/QUOTE]To ja jeszcze wstrzymam się z podjęciem ostatecznej decyzji . Bardzo Was proszę o dokładne przepisy . Zdjęć nie wymagam Jeśli nie skorzystam w tę sobotę, to innego dnia .
|
|
#4327 |
|
Rozeznanie
|
Weronik m zaczerwienione gardło i lekark dała Tamtum Verde w sprayu tylko tak myślę jak ja jej psiknę? apetytu nie ma bo idą górne jedynki i mam nie walczyć
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Czy jest coś, na widok czego Weronika otwiera buźkę? Gryzaczek, chrupek kukurydziany, cokolwiek? Pomachaj tuż przed noskiem, otworzy pysia, a Ty psikniesz. Chyba lepiej to zrobić we dwoje. Mąż podrażni małą, a Ty zaaplikujesz lekarstwo. Albo gdy będzie ostrzyła na czymś ząbki, włóż spray obok i psiknij. Mam nadzieję, że się uda.No widzisz! Nie przejmuj się .
|
|
#4329 |
|
Rozeznanie
|
heloł
juz jestem i ledwo zyje z mała bylysmy 3 godz na dworku pozałatwialam co trza i wsio kupilam malej bodziaki i koszulki w plusie fajne są oo spotkanko jakieś Demoniku się szykuje? czy ja oczyms nic nie wiem? :P zjadlam obiadokolacyjkę i zabieram sie do roboty |
|
|
|
#4330 |
|
Wtajemniczenie
|
a oczywiście tylko na chwilę.
wszystko starałam się przeczytać chociaż sporo tego było. mała całkiem dobrze. z bratanicą była sporo na dworku no i tam było jej dobrze i jutro też. kaszelek mija i wcale nie jest tak źle jak ta pani w żłobku mówiła ale trudno-pójdzie w poniedziałek. a mamusia w h@m kupiła jej 2 słodziutkie sukieneczki i polecam ten sklep bo mają fajne ubranka i nawet w całkiem dobrych cenach. a sobie kupiłam nowy kostium kąpielowy i jestem bardzo zadowolona bo jest super. pozdrawiam i miłego wieczoru bo wy to jak zwykle sie rozpiszecie a ja chcę zjeść dzisaj kolację i iść spać.
|
#4331 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Tatianki z okazji miesięcznicy
Jej ulubione słówka to tatatata, da da, jejejeje, i rózne takie, ale mama absolutnie, nawet nic podobnego żebym sobie mogła wmówić, że tak powiedziała Izo komplet wygodniejszy będzie moim zdaniem ten drugi. Pucka robi kupke jedną dziennie. Dziś miałam szczęście, na dwa posadzenia dwa razy siku zrobiła do nocnika. Lubi na nim siedzieć pod warunkiem, że nie za długo no i musze ją zabawiać, bo tyle ciekawych rzeczy wkoło, że w momencie by spadła ![]() Demoniczko bardzo dobrze zrobiłaś. U nas w nocy, tzn o 4 Pucka przebudziła sie z płaczem, nie pomagał smoczek, pierś załatwiła sprawę Danie wyglada bardzo smakowicie. Ja mam dzisiaj na obiad nalesniki. A wypiła dziś ok 90 ml wody przegotowanej przez cały dzień. Olci za postępy w piciu.Moi rodzice mają działkę. Też namietnie uprawiaja pietruszki i ziemniaki . Chętnie bym to przekopała, posiała trawkę i postawiła jakiś ładny plac zabaw...Lipinko Piotruś śliczny, pokazuj go częściej. Murmelius trafnie opisujesz nasze przemyslenia, dobrze, że w końcu się ujawniłaś Barbea ja kocham swojego męża, czasem lubie sobie pomarudzić, ulży mi wtedy. Wolę Wam pomarudzić Esz jak lepiej ? Zdrówka życzymy Evelko słodki ten Twój cięzar, bardzo dzielny do tego ![]() My jutro idziemy na 2 szczepionkę na pneumokoki ![]() Lecę |
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
w imieniu OlciTak i już nie mogę się doczekać Cytat:
![]() Joasiah no przecież już setki razy pisałyśmy z Demonikiem, że spotykamy się 7 czerwca w Kiermusach (spotkanie przełożone z maja) i zapraszałyśmy wszystkie osoby, które mają chęć się spotkać |
|
|
|
|
#4333 |
|
Rozeznanie
|
Potwór śpi
![]() Demoniku, działka to koszmar mojego dzieciństwa i wieku młodego. Rozumiem rodziców, że ją uprawiali, bo nie przelewało się w domu, a wiadomo jakie to były czasy. Jednak cierpiałam strasznie przy każdym pieleniu chwastów. Jedyną osłodą tego dramatu była budka z lodami po drodze z naszego mieszkania na ową działkę. Czasem się udawało namówić rodziców... ![]() Teraz, kiedy w Stanach mamy dom (bo tam to raczej normalne), wiem ile znaczy kawałek trawy. Co prawda ja nie jestem zwolennikiem mieszkania w domu z powodu mojego wrodzonego lenistwa Co do obiadu – ja bym postawiła jednak na szparagową zupę, bo papryka często uczula i bywa ciężkostrawna (ale się nie sugeruj). Na danie główne proponowałabym może roladę z piersi indyka lub kurczaka z nadzieniem ze szpinaku i sera zółtego (lub topionego) i młode ziemniaczki– ale może to być troszkę bardziej pracochłonne niż makaron.Patrillo – ja jednak wolę pracować na pół etatu – to jest dla mnie optymalne przy małym dziecku. Lipinko, Piotruś przeprzystojny! Sylwio, ja mam trochę odmienne zdanie na temat takich naleśniczków czy innych pięknie nazywających się dań. Dla mnie to chwyt marketingowy. Mamy myślą, że tak wspaniale urozmaicają dietę dzieciom, bo to przecież coś innego. Ale jakby się głębiej nad tym zastanowić, to co one takiego wartościowego mają? I na czym niby są smażone te ich naleśniczki? Dla mnie to bajer. Ot i rzekłam. ![]() Izo251 – ja się wyłamię, bo u mnie estetyka czasem przerasta praktyczność – nr 1. Godzinami chyba nikt nie siedzi na balkonie, żeby musiał ręce opierać. Nie bić mnie entuzjastki nr 2. ![]() Poissonivy – proszę Olę o korepetycje z picia wody. Moja bździągwa dalej pije tyle, co kot napłakał. Berbeaa – no widzisz dobrze, że poszłaś do lekarza, jesteś spokojniejsza. Z tym psikaniem w gardło to może spróbuj Weronikę rozśmieszyć i znienacka psik! Joasiah, a mogłabyś jeszcze raz dać link do Twoich cudów, bo ja przegapiłam durna i jak teraz zacznę się zagłębiać w nasze wywody to ruski miesiąc będę szukać. ![]() Dorka, moja siostra też kupiła Malwince chyba ze 3 sukienki w H&M, ale nie wiem jeszcze jakie. Będę miała miłą niespodziankę. Joli31 - Lea - to kiedy moje piękne oczęta zobaczą Twój drogocenny medalion?
|
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
zrobilam 3 nalesniczki z maki pszennej i jeden z kukurydzianej(z samym zoltkiem , smazylam bez oleju). Zmiksowalam z odrobina wody, dodalam ugotowane jablka. Maciek wcinal,az mu sie uszy trzesly
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
c0 do sukienke Pola dzis na sobie miała sliczna z h&m ale ślicznie wygląda poza nią jednak wolę ją w spodniach - wygodniej wszystkim
|
|
|
#4336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Te sukienki to raczej dla mam niż córek, wiem, wiem. Malwinka w swoim długim siedmiomiesięcznym życiu miała na sobie sukienkę może ze dwa razy. Nadzieja w pogodzie, robi się ciepło i okazja się jakaś pewnie nadarzy Sylwio, a nagrałaś film jak Maciusiowi się uszy trzęsą przy naleśnikach?
|
|
|
|
|
#4337 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nieźle namieszałaś . Napewno były lepsze niż moje ![]() Cytat:
Też bym chciała pracę w domu, fajnie by było. Moja królewna śpi. Wreszcie spokój. Ledwo skończyłam pisać się panna obudziła z płaczem i ani na chwilę nie mozna jej było posadzic, nie wspomnę o połozeniu. Nerwicy dostałam , ale po chwili mi przeszło. Jakoś udało mi się usmarzyc naleśniki, zjeść w międzyczasie i połozyć królewnę spać. Uf, czuję sie jak mistrz świata |
||
|
|
|
#4338 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mama byla trendy heheCytat:
SMACZNEGO ![]() hmm tylko doczytałam ze u Ciebie mają byc kobiety w ciąży to nie wiem czy ta cebulowa to dobry pomysł ![]() Cytat:
było tata, baba, dada nawet kuwa no i może 2 razy wyrwało mu się mamy![]() Piotrus dziękuje za konplement dziękujemy, a właściwie Piotrus dziękuje Iza faktycznie ten 2 komplet może być wygodniejszy Bardziej podoba mi sie ten 1 bo taki inny niz wszyscy maja, ale 2 tez ladny ![]() sylwia-zuza naleśniczki napewno mnia mniam. Może jutro tez cos podobnego zmajstruje
|
|||
|
|
|
#4339 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piotruś jest uroczy dzieckiem, ubranko bardzo ładne. Cytat:
Ja poproszę o przepis na zupę pomidorową z papryką. Co do dań na przyjęcie gości nie mam dziś pomysłu, nic mi ciekawego nie przyszło do głowy. Cytat:
Mnie się bardziej podoba nr 2. Cytat:
Gratuluję postępów pitnych Oli. Cytat:
Czyli nic strasznego się nie dzieje, bardzo dobrze. Tak jak dziewczyny pisały musisz pajacować , Weronia buzie rozdziawi, patrząc co ta mama wyprawia, a ty jej psik Cytat:
To się Agatka chyba polubiła z nocnikiem. Maja też siedzi na nocniku i raczej jej się podoba, zawsze daję jej zabawkę jakąś do rączki, mówię do niej, smyram po nóżkach, jeśli nie zrobi niczego do 5 min, wtedy ją ściągam. Cytat:
Ja też pamiętam to ciąganie mnie na działkę, nie znosiłam tego. Jak na razie nie ciągnie mnie do uprawy roli ![]() Bardzo dobrze, że się tak czujesz Ja chyba tez od dziś jak mi się wszystko uda co zaplanuję, będę się tak czuć
|
|||||||
|
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------------- Moje dziecko coraz bardziej mnie zadziwia . Nie chciała jeść owoców... a dzisiaj wchłonęła 130g musu jabłkowego z brzoskwiniami. Choć może słowo wchłonęła jest zbyt delikatne, lepsze będzie pożarła . No i teraz nie pozostaje mi nic innego, jak w sobotę wywlec męża na zakupy po słoiczki. |
||
|
|
|
#4341 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
tez lubie ją w spodenkach ale te sukoeneczki są słodziutkie i nie mogłam sie oprzeć no i jak zrobi sie juz tak super ciepło to bedzie jej wygodniej. no i drazni mnie czasem(juz kiedyś i tym pisałyście)jak ktos pyta czy to dziewczynka czy chłopiec a ona na różowo. no i ja mam wiecej sukienek bo chyba z 10 i czesto zakładam. ale w tym miesiącu juz koniec takich wydatków bo juz mam pustki prawie na koncie. a nocke ładnie całą przespała do 5 rano i od 20 a obudziła się niedawno , troche pomarudziła i znowu ładnie śpi dziadkowi. miłego dnia
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie jeszcze nie zdecydowałm,który ten komplet kupić,bo nie wiem czy postawić na look czy wygodę Twój przepis-pyyyycha,jestem wprawdzie na diecie i juz udało mi się trochę zrzucić,ale temu nie mogłam się oprzeć ![]() ![]() Wczoraj w GK w Krk zrobiłam mojej Duśce prezent na Dzień Dziecka w postaci ubranek...miała to byc jakas letnia sukieneczka,bodziak...ale jak weszłam do mojego ukochanego RE KIDS to oszalałam,wyniosłam cudności za 220 zł-mówię wam jak byście miały okazję-mają śliczne letnie ciuszki ![]() A jeszcze na koniec weszłam do mojej ukochanej Zary i wyniosłam kolejną sukienkę,dla małej of course. Dziś moje małe słońce wstało o 5.45.A przecież wczoraj usnęła o 20.30. Nie mam już do niej siły. A jeszcze chciałabym się was zapytać czy Wasze bobaski śpią jeszcze z Wami?Tzn.w Waszych sypialnich?Bo nie wiem kiedy tą moja Darię przeprowadzić do swojego pokoiku. ![]() Aha.Czy są tu jakieś kibicki piłki nożej ?Ja uwielbiaaaaaaam Euro coraz blizej ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7722264]
![]() ![]() ![]() ![]() Hmmm czy to znaczy,że taaaaak
|
#4344 |
|
Raczkowanie
|
wpadłam tylko na chwilę...to już 4-ta noc kiedy niespałam - strasznie mnie bolały plecy, teraz jest ciut lepiej , wczoraj wieczorem przyjechał do mnie kręgarz - masażysta ( taki nasz sprawdzony - świetny fachowiec) i powiedział że to musi być wirusowe i pytał czy nie byłam chora na anginę...byłam, wymasował mnie i powiedział że teraz po masazu może gorzej bolec ale po ok. 12 godzinach ból powinien zacząć ustępowac...i stopniowo ustępuje ale jestem bardzo zmeczona tym nie spaniem - wczoraj był bardzo ciezki dzień... wyłam jak przewijałam Mikołaja, cały dzień spędził w piżamie bo nie byłam wstanie go przeprać, udało mi się go tylko wyjąc z łóżeczka ale włożyć spowrotem już nie , cały dzien spędził na podłodze, tu jadł i spał - tak mi było przykro...
z nowych wieści o Mikołaju - wyczaił jak się wstaje i teraz to jego główne zajęcie, szuka po mieszkaniu czego może sie przytrzymac i się podnosi, dalej kiepsko spi a raczej nie śpi i ma te biegunki - niech sie już wyklują te kolejne zeby ! Przepraszam że sie nie odnosze do żadnych postów ale jestem wykonczona , próbuje was czytac w miarę możliwosci ale na więcej mnie nie stać... Pozdrowienia dla wszystkich mam i ucałowani dla dzieciątek
|
#4345 |
|
Rozeznanie
|
Teraz jest o pneumokokach na tvn.
Oczywiście nie ma jasnej odpowiedzi. Dzieci zwiększonego ryzyka tj. w żłobkach i przedszkolach szczepić na pewno. Pani bakteriolog jest za tym żeby szczepić wszystkie dzieci, natomiast pediatra powiedziała, że przede wszystkim dzieci ze zwiększonym ryzykiem. Ech, czyli nadal nie wiadomo. Edytowane przez myshia Czas edycji: 2008-05-30 o 09:14 Powód: już obejrzałam :) |
|
|
|
#4346 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to ta pogoda na Olę tak wpłynęła. Bardzo się cieszę, że Ola polubiła owoce. Cytat:
Tak, Maja z nami jeszcze śpi, często wstaje w nocy, więc sobie nie wyobrażam biegać do drugiego pokoju. Cytat:
Cieszę się, że jest Ci trochę lepiej. Złóż gratulacje Mikołajkowi
|
|||
|
|
|
#4347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak był malutki to wzięliśmy łóżeczko do siebie to się budziłam przy każdym miałknięciu i to było bez sensu.
|
|
|
|
|
#4348 |
|
Rozeznanie
|
Koszmarna noc! poprostu ziewam ziewam i ziewam. a było tak o 19 zasnęła o 22 się obudziła (ja zmywałam a maż brał prysznic) wchodzi do pokoju a ta siedzi w łóżeczku, rozśmieszyło nas to ale potem już nie było tak dośmiechu bo jak nas zobaczyła to koncert taki dała że nie mogłam jej w żaden sposób uspokoić!
Oczywiście wzięłam ją do nas u mnie na klacie spać też nie chciala! wypiła 300 wody mleko 90 i piszczała śmiała się i ciągnęła a raczej próbowała ciągnąć mnie za włosy! o 2 już nie wytrzymałam i ją ululałam ale na 2h bo o 4 już znów siedziała w łózeczku mało tego z rączką trzymającą się szczebelków jak by wstawać chciała! teraz znów usnęła. Zmierzyłam jej tem w pupie ma 37.4 więc nic się chyba nie dzieje! Na widok tego psikadła spazmy dostaje i najzwyczajniej w świecie robi obrut na brzuszek i ucieka! cwaniara mała idę po kawę Esz wiem jak Ci ciężko ale bądź twarda i wytrzymaj za chwilę się wszystko unormuje zobaczysz! ja nie cierpię meczy jak może 20 chłopa latać za jedną piłką? |
|
|
|
#4349 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle z mojej strony na ten temat. Po raz kolejny dodam, że szczepionka owa zawiera 2 szczepy pneumokowe, które występują bardzo rzadko w Polsce (tyle wyczytałam z artykułów medycznych), a wirusów pneumokokowych jest ponad tysiąc. I kolejna sprawa, jak już któraś z dziewczyn pisała, że szczepionka rotawirusowa już została wycofana z rynku. Sumując, ja jestem zdecydowanie na nie. Ale każda mama robi jak uważa. Cytat:
i nie możesz się cieszyć z bycia mamą. Na pewno niedługo będzie lepiej Cytat:
dla MikusiaCytat:
Berbeaa głowa do góry. Moja jak w nocy się obudzi, to kładę ją prosto i zmykam do łóżka, żeby mnie nie zdążyła "zagadywać" Edit: Ja z dodatkowych szczepionek zamierzam podać Oli ospę wietrzną i grypę. Pomimo ryzyka zachorowania na ospę wietrzną po zaszczepieniu to pomyślałam, że lepiej, żeby ze mną w wakacje ją ewentualnie przechorowała, niż potem w żłobku. No i na grypę (choć ja tam specjalnie w nią nie wierzę, moja babcia co roku się szczepi i co roku przechodzi i tak grypę), ale niech tam, zaszczepimy się całą rodzinką. |
||||
|
|
|
#4350 |
|
Rozeznanie
|
Ach te nasze noce pełne niespodzianek...
Trzymajcie się wszystkie mamy rozrabiaków nocnych - ja sobie już nawet przestałam wyobrażać coś takiego jak przespanych 8 godzin .Co do wyprowadzki Malwinki to nawet nie planuję, ona wciąż pół nocy spędza z nami. A mój mąż to chyba by się obraził, no bo przecież nawet w łózeczku pięć centymetrów obok naszego łóżka jest taka samotna bidulka....Ola zaczęła doceniać smak owoców, bo lato idzie. Mądra dziewczynka - wie co i jak. Piłka nożna u nas w domu nie ma racji bytu, bo nikt nie lubi. I dobrze. Zresztą my nie mamy telewizora przecież hihihi. Moje dziecko od wczoraj robi wciąż zbolałą minę i wyje jak wilk do księżyca. Nie wiem, o co jej chodzi. No nie wyje głośno, ale tak auuu auuu. Może teraz już nie jest kurą, tylko jakimś psem preriowym .Znowu leje . Jestem trochę zmęczona.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

. 

ale odbija się to na ciężarze i liczbie pieluszek
Co tam grawitacja, fajnie miec osliniona brode i opluty nos 
. I my skorzystamy
.
. Czasem mam zrywy, staram się wypijać prócz kawy, herbaty, soków, 1,5 l wody dziennie, ale trwa to czas jakiś i znów wracam do starych, złych nawyków, czyli gaszenia pragnienia.

. Chętnie bym to przekopała, posiała trawkę i postawiła jakiś ładny plac zabaw...

w imieniu Olci
– ja bym postawiła jednak na szparagową zupę, bo papryka często uczula i bywa ciężkostrawna (ale się nie sugeruj). Na danie główne proponowałabym może roladę z piersi indyka lub kurczaka z nadzieniem ze szpinaku i sera zółtego (lub topionego) i młode ziemniaczki– ale może to być troszkę bardziej pracochłonne niż makaron.
, ale po chwili mi przeszło. Jakoś udało mi się usmarzyc naleśniki, zjeść w międzyczasie i połozyć królewnę spać. Uf, czuję sie jak mistrz świata
. Chciałabym coś szybkiego i w miarę neutralnego, żeby towarzystwo zjadło. Na deser będzie szarlotka z lodami. Później postawię sery, winogrona, truskawki, słone przekąski i wytrawne ciasteczka franuskie z bazyliowym pesto, kozim twarożkiem i pomidorami koktajowymi (robiłam już kilka razy, są łatwe i smaczne 

i nie możesz się cieszyć z bycia mamą. Na pewno niedługo będzie lepiej