|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Tak się zastanawiam... rozumiem, że jak wody chlusną, to się zorientujemy. Ale jeśli wody się będą sączyć jak Kallinie? Wiele z nas ma wzmożoną ilość wydzieliny. Skąd wiedzieć, że wody zaczęły się sączyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My odziedziczylismy to lozeczko z 1 dykta... Moze poprzedni rodzice tez byli nieświadomi:p Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Wtajemniczenie
|
U mnie materac leży na szczeblach/stelazu. Dykta na kołkach przykrywa szufladę 😁
Skurczybyki jakieś mnie męczą i parcie na 2, tylko że mogę mieć parcie, bo dziś dumanie przerwała mi pani listonosz z paczkami. A tak ogólnie to witam się w zaczetym 37tc. Jak to brzmi, nigdy nie myślałam, że uda mi się dotrzeć tak daleko patrząc na poprzednią ciążę i problemy 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3214 |
Wtajemniczenie
|
Katka lepiej bym tego nie ujęła
![]() U mnie cisza, od wczoraj od rana sucha wkładka, marzę o tym, żeby wyjść do domu. ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- W aptekach są specjalne testy, żeby to sprawdzić. Ja sobie zamówiłam, jutro powinnam mieć, bo nigdzie stacjonarnie nie mogłam ich dostać.
#3215 |
Wtajemniczenie
|
Do wód są wkładki oraz papierki lakmusowe. Te drugie sporo tańsze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3216 |
nibyżona
|
U mnie w łóżeczku podobnie jak u Aleaa
![]() Nie mam frustracji wielorybniczej, chociaż chyba zacznę mieć w związku z wizazem - widzicie jakieś zmiany w 1 poście?
#3217 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Noc masakra. Głowa katar. Skurcze czasem miałam takie że nie mogłam się przekręcić. Wstać do łazienki - żółwio wieloryb. Zimno goraco. Zjadłam w nocy kawałek ciasta ( to co na FB dałam,ogólnie zwykły jakby placek a już prawie zjedzony od wczoraj), wracam do łóżka. Siadam, kładę się i coś pode mną pękło w łóżku;( TŻ musi rozkręcić i sprawdzić.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Rozeznanie
|
Frustracja wielorybnicza
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Raczkowanie
|
Hej. Ale Kalina watpie by ktos Cie wypuscil jak Ci zeszlo tyle wod. Chyba po 2 dobach juz trzeba wywolywac. Wiec lepiej ich tam cisnij aby wszystko bylo ok i sie nie wydarzyło nic co nie powinno.
Ja juz sama niewiem o co chodzi z tymi skurczami. Mam coraz regularniejsze. Trzymaja minute i co 4 co 10 co 14 minut. Potem godzina poltorej przerwy i znow. Coraz gorszy ucisk czuje nisko. Ale czy to juz? Cholera wie. Nie chce sie jechac aby lezec. Moze rozwarcie sie posowa dalej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3220 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3221 |
Konto usunięte
|
Ja wahań nastrojów nie mam. Ale jestem kompletnie bez humoru. Dobija mnie to czekanie (jeszcze miesiąc!), nie sądzę, że urodzę szybciej. I czeka mnie miesiąc nerwów czy mnie w którymś szpitalu przyjmą. Także źle mi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 |
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie
![]() Oj te skurcze, pobolewania - myśle ze jak magiczny 1 październik wkroczy to pójdą precz wszystkie blokady i się zacznie porodówka :p choć ja osobiście bardzo chciałabym dotrwać do terminu... nie ukrywam, ciężko mi ale mimo wszystko u mnie leci 34 tydzień a z każdym kolejnym dzidzia silniejsza ![]() Co do wód płodowych Kalliny może się sączyły ale po badaniach mogło wyjść ze jest ich jeszcze spora ilość i dziecko ma warunki do przebywania w brzuszku. No sama nie wiem.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Wtajemniczenie
|
Ciekawe z tymi skurczami, że każda z nas ma je w nocy. Myślałam, że to nie ma żadnego znaczenia, a tu jednak. Wkurzające bo ani się wyspać ani nic. Ja od kilku dni śpię osobno z mężem bo mi go szkoda. Ja się budzę średnio co 30 minut, jak nie skurcze to zgaga to refluks.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Raczkowanie
|
Very czuje sie identycznie jak piszesz. Dzis zaczynam 37 tydz. Dlatego bym chciala aby mala jeszcze kilka dni posiedziala. Tymbardziej wiedzac ze nie mam szyjki i ze mam rozwarcie to mnie juz nikt nie wypuści. Wszystko tez zalezy na kogo sie trafi w szpitalu i czy zechca przyspieszyc. I tak wszystkie siedzimy jak na bombie. Ja czasem mam w pochwie uczucie jakby ktos mi igle wbijal. I ciagle te mdlosci biegunki. Do tego czulam jak chrupnela mi kość tu na dole. Niewiem co to bylo ale to bylo bardzo głośne.
Wod jest srednio litr wiec mi sie wydaje ze jesli kalinie wylecialo sporo to pewnie nie wiele tam zostalo. A dla maluszka warunki bez wod nie sa komfortowe ale wiadomo jak to weekend w szpitalu . Ciekawe czy Lotso po swojej imprezie rodzic nie pojechala bo cos milczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3225 |
Wtajemniczenie
|
Nie trzeba wywoływać porodu, tylko sprawdzac ilość wód, bo one się nie bieżąco uzupelniaja. Ja mam ich bardzo dużo, środek normy, także nie ma sensu wywoływać porodu. Wyplywa mi ich niedużo, myślę, że za 5 minut są już uzupelnione.
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Robią mi usg i mówią, że gdybym nic nie zglaszala to nikomu by nie przyszło do głowy, że mogą wyplywac. Dziewczyny wody się uzupelniaja cały czas.
![]() |
#3226 |
Wtajemniczenie
|
Tak, uzupełniają się dlatego mówią żeby dużo pić 😀
|
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Zakorzenienie
|
Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
No właśnie! Lotso po swojej imprezie to co prawda z obstawą ale pewnie by się sama musiała zawieźć na porodówkę i szczerze mówiąc jakoś by mnie ten widok nie zdziwił !
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Wtajemniczenie
|
No dokładnie.
Mi nawet nie każą dużo pić, bo tyle ich jeszcze mam. No ciekawe kto urodzi pierwszy, chyba jednak Lotso ![]()
#3229 |
nibyżona
|
LittleHope możliwe że chrupnelo to spojenie
![]() Współczuję dziewczyny, właśnie sprawdza się to co czytałam że ostatni miesiąc ciąży to już chce się tylko jak najszybciej do końca ![]() Kallina ważne że wsio z małą ok ![]() Ja nie wiem co się dzieje z tą pierwszą stroną ale nie chcą mi się zapisać edycję ![]() ![]()
#3230 |
Zakorzenienie
|
Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Dziewczyny z Krakowa! Widziałam ze na warsztaty "Mamo to ja" 20/09 są jeszcze miejsca i jest też temat o udzielaniu pierwszej pomocy
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3231 |
Wtajemniczenie
|
A mnie polozna ostatnio mowila ze wody jak juz zaczna sie saczyc to nie przestana, ja nie wiem bo sie nie znam. Moj lekarz na moje skargi na mokre majtki uspokaja ze to wydzielina, bo wod mam ze hoho podobno.
Wy sie tu skrzycie na skurcze a u mnie praktycznie nic, wczoraj mnie w samochodzie zlapalo cos dwa razy i bolalo troche ale potem przeszlo i juz bylo w porzadku. Jakbym miala regularne dluzej to momentalnie bym sie teleportowala do szpitala Veryniceee kurcze u ciebie to juz chyba nie przelewki, tak samo u Migifigi. Ususzylam sobie liscie malin i mialam w planach zaczac pic, ale teraz jak mi wyszlo ze mam w brzuchu paczusia 3,6 kg. to chcialabym jeszcze dotwac do kolejnej wizyty zeby pogadac z lekarzem czy ja bede mogla rodzic sn , bo szczerze to sie boje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Little Hope, a ile masz tego rozwarcia? Dokładnie tak się czuję, jakbym siedziała na bombie ![]() Ale z drugiej strony chciałabym, żeby maleńka jeszcze z tydzień posiedziała w brzuchu, ale jak każda noc będzie wyglądać tak, jak ta dzisiejsza, to umęczę się trochę, a chcę zachować siły na poród.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3234 |
Rozeznanie
|
Witam się niedzielnie. Widzę że w kolejnym tyg przywitamy maluszka. U mnie nocka ok. Raz byłam w toalecie i boli mnie biodro od leżenia na boku. W środę lekarz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3236 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny poratujcie co na mega katar i mokry kaszrl. Pół nocy nie spalam, mala sie strasznie wiercila chyba od kaszlu wlasnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3237 |
Konto usunięte
|
Ja jeszcze nie miałam żadnego skurczu. Nawet nie wiem czy to poznam...
![]() ![]() |
![]() |
#3238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Zakorzenienie
|
Dominikowa - dokładnie jak nunny pisze - syrop z cebuli u mnie zawsze działa cuda czy w ciąży czy nie
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 |
Zadomowienie
|
Podobnie jak dziewczyny polecam syrop z cebuli, woda morska i inhalacje z soli fizologicznej. W tygodniu załapałam katar od córki, a dziś już prawie nie ma po nim śladu.
U mnie dzisiaj noc spokojna. Podejrzewam, że dotrwam do tp. W pierwszej ciąży skurcze takie porzadniejsze lapaly mnie już jakoś dwa tygodnie przed finałem i potrafily trwać nocą po 3-4 godziny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.