Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-16, 22:46   #3211
kasiastka
Raczkowanie

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

Tak się zastanawiam... rozumiem, że jak wody chlusną, to się zorientujemy. Ale jeśli wody się będą sączyć jak Kallinie? Wiele z nas ma wzmożoną ilość wydzieliny. Skąd wiedzieć, że wody zaczęły się sączyć?
kasiastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 22:55   #3212
melliss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiastka Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam... rozumiem, że jak wody chlusną, to się zorientujemy. Ale jeśli wody się będą sączyć jak Kallinie? Wiele z nas ma wzmożoną ilość wydzieliny. Skąd wiedzieć, że wody zaczęły się sączyć?
Tez bym wolala tak "spektakularnie" zacząć. Abym jasno wiedziala, ze sie dzieje.
Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
Melliss piękne łóżeczko my tez już wstępnie złożyliśmy.
Czy ta kładka nie powinna być nad szyfladą żeby nie bylo widać co tam jest? Ta co leży na szczebelkach pod materac?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No wlasnie nie wiem po co ta dykta:p juz kombinowalam jak uszyc falbane aby zakryla ta szuflade...
Cytat:
Napisane przez Katka20 Pokaż wiadomość
Też mam kładkę i jest pod szczebelkami i też mamy gołą szufladę. Ale niby ma być właśnie gdzie szczebelki? Chyba, że się mylimy?

Hahaha mój przeżywa że chce oddać smiki bo przecież PASUJE. Biedny wie ile już walczę z tym torbiszczem..

Ja to miałam chwilę i wyrzuciłam bo zapomniałam że to miało być do liczenia skurczy i ruchów:d

Załącznik 7237506

Gołąbki mogę zrobić w tygodniu, tzn wolnowar zrobi a nadal nie wiem co dziś.. może jakiś dewolajek

To jak to ma w końcu być? Dziecko ma miec materac na tych "rurkach" czy na dykcie?
My odziedziczylismy to lozeczko z 1 dykta... Moze poprzedni rodzice tez byli nieświadomi:p
Cytat:
Napisane przez buzn Pokaż wiadomość
Mnie tez. Boję się robaczków. Mam z Ikei i lifenest.

Tez mamy z ikei nie wiem jaki. Dosyć twardy i ok 119 kosztowal.

-kocyk robiony na drutach
-girlanda- gwiazdki
-rożek
-karuzela z pomponów filcowych
-ochraniacze do łóżeczka
-literka na drzwi "Z"
melliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 23:12   #3213
Aleaa_
Wtajemniczenie

U mnie materac leży na szczeblach/stelazu. Dykta na kołkach przykrywa szufladę 😁

Skurczybyki jakieś mnie męczą i parcie na 2, tylko że mogę mieć parcie, bo dziś dumanie przerwała mi pani listonosz z paczkami.

A tak ogólnie to witam się w zaczetym 37tc. Jak to brzmi, nigdy nie myślałam, że uda mi się dotrzeć tak daleko patrząc na poprzednią ciążę i problemy 😊

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 06:08   #3214
kallina_2014
Wtajemniczenie

Katka lepiej bym tego nie ujęła

U mnie cisza, od wczoraj od rana sucha wkładka, marzę o tym, żeby wyjść do domu.

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Cytat:
W aptekach są specjalne testy, żeby to sprawdzić. Ja sobie zamówiłam, jutro powinnam mieć, bo nigdzie stacjonarnie nie mogłam ich dostać.
Stary 2017-09-17, 07:15   #3215
Aleaa_
Wtajemniczenie

Do wód są wkładki oraz papierki lakmusowe. Te drugie sporo tańsze

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 07:17   #3216
Cherry_Muffin
nibyżona

U mnie w łóżeczku podobnie jak u Aleaa

Nie mam frustracji wielorybniczej, chociaż chyba zacznę mieć w związku z wizazem - widzicie jakieś zmiany w 1 poście?
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 07:54   #3217
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez melliss Pokaż wiadomość
Tez bym wolala tak "spektakularnie" zacząć. Abym jasno wiedziala, ze sie dzieje.

No wlasnie nie wiem po co ta dykta:p juz kombinowalam jak uszyc falbane aby zakryla ta szuflade...

To jak to ma w końcu być? Dziecko ma miec materac na tych "rurkach" czy na dykcie?
My odziedziczylismy to lozeczko z 1 dykta... Moze poprzedni rodzice tez byli nieświadomi:p

Tez mamy z ikei nie wiem jaki. Dosyć twardy i ok 119 kosztowal.

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
U mnie materac leży na szczeblach/stelazu. Dykta na kołkach przykrywa szufladę 😁

Skurczybyki jakieś mnie męczą i parcie na 2, tylko że mogę mieć parcie, bo dziś dumanie przerwała mi pani listonosz z paczkami.

A tak ogólnie to witam się w zaczetym 37tc. Jak to brzmi, nigdy nie myślałam, że uda mi się dotrzeć tak daleko patrząc na poprzednią ciążę i problemy 😊

Tak jak Aleaa pisze. Materac na szczeble. Dykta na kołki.

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Katka lepiej bym tego nie ujęła

U mnie cisza, od wczoraj od rana sucha wkładka, marzę o tym, żeby wyjść do domu.

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

W aptekach są specjalne testy, żeby to sprawdzić. Ja sobie zamówiłam, jutro powinnam mieć, bo nigdzie stacjonarnie nie mogłam ich dostać.
Papierki lakmusowe polecam. Jak się barwi na niebieski granatowy to wody. Tylko te tanie papierki się paprza.

Noc masakra. Głowa katar. Skurcze czasem miałam takie że nie mogłam się przekręcić. Wstać do łazienki - żółwio wieloryb. Zimno goraco. Zjadłam w nocy kawałek ciasta ( to co na FB dałam,ogólnie zwykły jakby placek a już prawie zjedzony od wczoraj), wracam do łóżka. Siadam, kładę się i coś pode mną pękło w łóżku;( TŻ musi rozkręcić i sprawdzić..(

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-17, 07:55   #3218
buzn
Rozeznanie

Frustracja wielorybnicza Dobrr, zaliczam się do grona ja posiadających.

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 08:18   #3219
LitttleHope
Raczkowanie

Hej. Ale Kalina watpie by ktos Cie wypuscil jak Ci zeszlo tyle wod. Chyba po 2 dobach juz trzeba wywolywac. Wiec lepiej ich tam cisnij aby wszystko bylo ok i sie nie wydarzyło nic co nie powinno.

Ja juz sama niewiem o co chodzi z tymi skurczami. Mam coraz regularniejsze. Trzymaja minute i co 4 co 10 co 14 minut. Potem godzina poltorej przerwy i znow. Coraz gorszy ucisk czuje nisko. Ale czy to juz? Cholera wie. Nie chce sie jechac aby lezec. Moze rozwarcie sie posowa dalej.

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 08:30   #3220
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Ja też właśnie nie wiem. Wczoraj kilka razy zrobiło mi się jakoś mokro, ale wyglądało jak normalna wydzielina, więc już nie wiem.

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość

To widzę, że zaczęły nas męczyć o tej samej godzinie. Ja też wstałam krótko po północy, skurcze i parcie na 2. Tyle, że dwa razy się załatwiłam.

Cytat:
Napisane przez LitttleHope Pokaż wiadomość
Hej. Ale Kalina watpie by ktos Cie wypuscil jak Ci zeszlo tyle wod. Chyba po 2 dobach juz trzeba wywolywac. Wiec lepiej ich tam cisnij aby wszystko bylo ok i sie nie wydarzyło nic co nie powinno.

Ja juz sama niewiem o co chodzi z tymi skurczami. Mam coraz regularniejsze. Trzymaja minute i co 4 co 10 co 14 minut. Potem godzina poltorej przerwy i znow. Coraz gorszy ucisk czuje nisko. Ale czy to juz? Cholera wie. Nie chce sie jechac aby lezec. Moze rozwarcie sie posowa dalej.

Też już zgłupiałam. W nocy od 24 do 3 rano mnie trzymało. Skurcze miałam, co 20 minut. Już byłam przygotowana psychicznie na to, że się zaczęło. Czekałam tylko, aż będą w krótszym odstępie czasu, żeby jechać do szpitala. W międzyczasie przysypiałam między tymi skurczami. Potem ucichło, o 5 rano znów się zaczęło, a teraz znowu nic. W każdym razie są coraz boleśniejsze i szły też z krzyża. Cały czas lekko mnie pobolewa podbrzusze. Nie chce pochopnie jechać na IP, bo jak nic nie będzie, to i tak mnie zostawią i będę musiała czekać w szpitalu na poród.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 08:36   #3221
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Ja wahań nastrojów nie mam. Ale jestem kompletnie bez humoru. Dobija mnie to czekanie (jeszcze miesiąc!), nie sądzę, że urodzę szybciej. I czeka mnie miesiąc nerwów czy mnie w którymś szpitalu przyjmą. Także źle mi

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 08:39   #3222
Maartikrk
Zakorzenienie

Witam się niedzielnie

Oj te skurcze, pobolewania - myśle ze jak magiczny 1 październik wkroczy to pójdą precz wszystkie blokady i się zacznie porodówka :p choć ja osobiście bardzo chciałabym dotrwać do terminu... nie ukrywam, ciężko mi ale mimo wszystko u mnie leci 34 tydzień a z każdym kolejnym dzidzia silniejsza .

Co do wód płodowych Kalliny może się sączyły ale po badaniach mogło wyjść ze jest ich jeszcze spora ilość i dziecko ma warunki do przebywania w brzuszku. No sama nie wiem..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 08:41   #3223
migifigi
Wtajemniczenie

Ciekawe z tymi skurczami, że każda z nas ma je w nocy. Myślałam, że to nie ma żadnego znaczenia, a tu jednak. Wkurzające bo ani się wyspać ani nic. Ja od kilku dni śpię osobno z mężem bo mi go szkoda. Ja się budzę średnio co 30 minut, jak nie skurcze to zgaga to refluks.
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 08:54   #3224
LitttleHope
Raczkowanie

Very czuje sie identycznie jak piszesz. Dzis zaczynam 37 tydz. Dlatego bym chciala aby mala jeszcze kilka dni posiedziala. Tymbardziej wiedzac ze nie mam szyjki i ze mam rozwarcie to mnie juz nikt nie wypuści. Wszystko tez zalezy na kogo sie trafi w szpitalu i czy zechca przyspieszyc. I tak wszystkie siedzimy jak na bombie. Ja czasem mam w pochwie uczucie jakby ktos mi igle wbijal. I ciagle te mdlosci biegunki. Do tego czulam jak chrupnela mi kość tu na dole. Niewiem co to bylo ale to bylo bardzo głośne.
Wod jest srednio litr wiec mi sie wydaje ze jesli kalinie wylecialo sporo to pewnie nie wiele tam zostalo. A dla maluszka warunki bez wod nie sa komfortowe ale wiadomo jak to weekend w szpitalu .
Ciekawe czy Lotso po swojej imprezie rodzic nie pojechala bo cos milczy

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 08:59   #3225
kallina_2014
Wtajemniczenie

Nie trzeba wywoływać porodu, tylko sprawdzac ilość wód, bo one się nie bieżąco uzupelniaja. Ja mam ich bardzo dużo, środek normy, także nie ma sensu wywoływać porodu. Wyplywa mi ich niedużo, myślę, że za 5 minut są już uzupelnione.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Robią mi usg i mówią, że gdybym nic nie zglaszala to nikomu by nie przyszło do głowy, że mogą wyplywac.
Dziewczyny wody się uzupelniaja cały czas.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-17, 09:05   #3226
migifigi
Wtajemniczenie

Tak, uzupełniają się dlatego mówią żeby dużo pić 😀
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 09:07   #3227
Maartikrk
Zakorzenienie

Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

No właśnie! Lotso po swojej imprezie to co prawda z obstawą ale pewnie by się sama musiała zawieźć na porodówkę i szczerze mówiąc jakoś by mnie ten widok nie zdziwił !

Stary 2017-09-17, 09:08   #3228
kallina_2014
Wtajemniczenie

No dokładnie.
Mi nawet nie każą dużo pić, bo tyle ich jeszcze mam.

No ciekawe kto urodzi pierwszy, chyba jednak Lotso
Stary 2017-09-17, 09:09   #3229
Cherry_Muffin
nibyżona

LittleHope możliwe że chrupnelo to spojenie mi właśnie tak robi

Współczuję dziewczyny, właśnie sprawdza się to co czytałam że ostatni miesiąc ciąży to już chce się tylko jak najszybciej do końca

Kallina ważne że wsio z małą ok

Ja nie wiem co się dzieje z tą pierwszą stroną ale nie chcą mi się zapisać edycję jeszcze jutro powalcze i jak co zglosze problem
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-17, 09:10   #3230
Maartikrk
Zakorzenienie

Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

Dziewczyny z Krakowa! Widziałam ze na warsztaty "Mamo to ja" 20/09 są jeszcze miejsca i jest też temat o udzielaniu pierwszej pomocy . Mi się wszystkie tematy oprócz właśnie pierwszej pomocy pokrywają ze sr i wtedy tez mam zajęcia. Chętnie przejdę się osobno na jakieś warsztaty czy kurs z pierwszej pomocy przy dziecku. Tutaj wszystko w pigułce trwa chyba od 17 do 20 w hotelu galaxy.

Stary 2017-09-17, 09:10   #3231
nunny
Wtajemniczenie

A mnie polozna ostatnio mowila ze wody jak juz zaczna sie saczyc to nie przestana, ja nie wiem bo sie nie znam. Moj lekarz na moje skargi na mokre majtki uspokaja ze to wydzielina, bo wod mam ze hoho podobno.

Wy sie tu skrzycie na skurcze a u mnie praktycznie nic, wczoraj mnie w samochodzie zlapalo cos dwa razy i bolalo troche ale potem przeszlo i juz bylo w porzadku. Jakbym miala regularne dluzej to momentalnie bym sie teleportowala do szpitala ��

Veryniceee kurcze u ciebie to juz chyba nie przelewki, tak samo u Migifigi.

Ususzylam sobie liscie malin i mialam w planach zaczac pic, ale teraz jak mi wyszlo ze mam w brzuchu paczusia 3,6 kg. to chcialabym jeszcze dotwac do kolejnej wizyty zeby pogadac z lekarzem czy ja bede mogla rodzic sn , bo szczerze to sie boje.
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 09:15   #3232
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Ciekawe z tymi skurczami, że każda z nas ma je w nocy. Myślałam, że to nie ma żadnego znaczenia, a tu jednak. Wkurzające bo ani się wyspać ani nic. Ja od kilku dni śpię osobno z mężem bo mi go szkoda. Ja się budzę średnio co 30 minut, jak nie skurcze to zgaga to refluks.
Ja w nocy nie mam skurczy....pobolalo wieczorem i koniec....chyba ten 17ty nie dla mnie
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 09:15   #3233
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Very czuje sie identycznie jak piszesz. Dzis zaczynam 37 tydz. Dlatego bym chciala aby mala jeszcze kilka dni posiedziala. Tymbardziej wiedzac ze nie mam szyjki i ze mam rozwarcie to mnie juz nikt nie wypuści. Wszystko tez zalezy na kogo sie trafi w szpitalu i czy zechca przyspieszyc. I tak wszystkie siedzimy jak na bombie. Ja czasem mam w pochwie uczucie jakby ktos mi igle wbijal. I ciagle te mdlosci biegunki. Do tego czulam jak chrupnela mi kość tu na dole. Niewiem co to bylo ale to bylo bardzo głośne.
Wod jest srednio litr wiec mi sie wydaje ze jesli kalinie wylecialo sporo to pewnie nie wiele tam zostalo. A dla maluszka warunki bez wod nie sa komfortowe ale wiadomo jak to weekend w szpitalu .
Ciekawe czy Lotso po swojej imprezie rodzic nie pojechala bo cos milczy

Little Hope, a ile masz tego rozwarcia? Dokładnie tak się czuję, jakbym siedziała na bombie. No właśnie, męczące to jest, te kłucia i mdłości. O wędrówkach na toaletę nie wspomnę, bo co zjem, to chodzę. Tym bardziej, że w nocy po początkowym stresie, jakoś doszłam do siebie, na spokojnie uświadomiłam sobie, że chyba się zaczyna i naszykowałam torby przy łóżku. W ogóle jakieś przeczucie wczoraj miałam, bo się wygoliłam, zrobiłam stopy, włosy umyłam, a tu w końcu nic.
Ale z drugiej strony chciałabym, żeby maleńka jeszcze z tydzień posiedziała w brzuchu, ale jak każda noc będzie wyglądać tak, jak ta dzisiejsza, to umęczę się trochę, a chcę zachować siły na poród.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-17, 09:24   #3234
Aneu8899
Rozeznanie

Witam się niedzielnie. Widzę że w kolejnym tyg przywitamy maluszka. U mnie nocka ok. Raz byłam w toalecie i boli mnie biodro od leżenia na boku. W środę lekarz.

Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 09:29   #3235
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:

I skąd wiedziec no nie? Daleko nie szukać Lotso już parę razy rodziła i miała skurcze. A te Twoje bolą?

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Też o tym myślałam wczoraj, że moje w nocy i może zacznę w nocy rodzić
Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Nie trzeba wywoływać porodu, tylko sprawdzac ilość wód, bo one się nie bieżąco uzupelniaja. Ja mam ich bardzo dużo, środek normy, także nie ma sensu wywoływać porodu. Wyplywa mi ich niedużo, myślę, że za 5 minut są już uzupelnione.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Robią mi usg i mówią, że gdybym nic nie zglaszala to nikomu by nie przyszło do głowy, że mogą wyplywac.
Dziewczyny wody się uzupelniaja cały czas.
Czytałam że chyba w ciągu 2 godzin wymieniaja się całkiem. Więc jednak musi być niezły przepływ.

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 09:36   #3236
dominikowa
Wtajemniczenie

Dziewczyny poratujcie co na mega katar i mokry kaszrl. Pół nocy nie spalam, mala sie strasznie wiercila chyba od kaszlu wlasnie.

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 09:45   #3237
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Ja jeszcze nie miałam żadnego skurczu. Nawet nie wiem czy to poznam...

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 09:47   #3238
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny poratujcie co na mega katar i mokry kaszrl. Pół nocy nie spalam, mala sie strasznie wiercila chyba od kaszlu wlasnie.

Syrop z czosnku, cebuli, mleko z miodem i czosnkiem, prenalen i dziewczyny tu polecaly wode morska do nosa. No i herbatka z miodem i cytryna, u mnie w przypadku przeziebienia na litry.
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 09:52   #3239
Maartikrk
Zakorzenienie

Dominikowa - dokładnie jak nunny pisze - syrop z cebuli u mnie zawsze działa cuda czy w ciąży czy nie ciepła herbatka z sokiem malinowym i cytryna tylko wciśnij trochę później nie na wrzątek zgadzam się i potwierdzam - woda morska ale niestety katarzysko trzeba tez trochę przeczekać grunt żebyś mogła oddychać w miarę swobodnie.

Stary 2017-09-17, 10:04   #3240
joasiala
Zadomowienie

Podobnie jak dziewczyny polecam syrop z cebuli, woda morska i inhalacje z soli fizologicznej. W tygodniu załapałam katar od córki, a dziś już prawie nie ma po nim śladu.

U mnie dzisiaj noc spokojna. Podejrzewam, że dotrwam do tp. W pierwszej ciąży skurcze takie porzadniejsze lapaly mnie już jakoś dwa tygodnie przed finałem i potrafily trwać nocą po 3-4 godziny.

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości