Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-29, 19:54   #2041
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3

Dziewczyny dziękuję za gratulację. Tak jak pisałam: warunki umowy nie są zbyt przekonujące, a i szef wygladał na cwaniaczka ... nie napalam się więc zbytnio, w sumie to przyznam szczerze miałam nadzieje że nie zadzwonią...

Budujące jest to, ze "ktoś mnie chciał" Bo to, że jednak mnie wybrali na 33 kandydatki jest pocieszający i budzi nadzieje na przyszłość, stawia też polskie realia w troszkę lepsiejszym świetle, ze jednak nie wszystkie stanowiska sa z góry obstawione dla córek, kuzynek, sąsiadek itepe (ze znajomościami jednak tez trudno coś załatwić )

Myślą przewodnią mojej pracy pozostało to jedno zdanie, ale udało mi się je już rozwinąć do 1,5 strony (pominę fakt, że czcionka 12 i podwójne odstępy miedzy wierszami )

Pakosta: Icy sa super. Trudno moze w to uwierzyć, ale rok temu upiłam się taką buteleczka wypitą na pół z siostrą Może było to rezultatem zmeczenia i upału

Co do zapachów: co jakiś czas nachodzi mnie ochota na jakiś nieavonowy psikacz, ale jak przychodzi co do czego to nie umiem się zdecydować Zeby coś kupić, musiałoby mnie totalnie powalić na kolana (jak to było z Insolence) a o to cięzko w sferze perfum

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 20:29   #2042
AsikS
Zakorzenienie

Hosenko - i ja przyłączam się do gratulacji.
Oczywiście, masz rację. To wielce podbudowujące i rokujące dobrze na przyszłość. Ja w to wierzę. Co do tej pracy, to zrobisz jak będziesz uważała. Jednak jeśli będziesz miała jakiś cień wątpliwości to nie podejmuj pochopnej decyzji. Postaraj się wypertraktować najlepsze dla siebie warunki. Jeśli pracodawca naprawdę jest Tobą zainteresowany to powinien przystanąć na warunki. Jeśli będzie marudził - trudno, jego strata. Wtedy będzie znaczyło że to nie była praca dla Ciebie a Ty znajdziesz sobie o niebo lepszą.

Życzę podjęcia najsłuszniejszej decyzji.

Dobranoc Dziewczęta.
AsikS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 20:32   #2043
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
ale jestescie niecierpliwe, o boziu egzamin mialam, no

zdjecia byle jakie, przepraszam jak zrobie lepsze to podmienie. nie ma demeterow, bo mi sie nie chcialo ich focic, za duzo tego. nie ma tez estee emerald dream i green tea ardenki

nosku mam sweets jutro testy, foty i esej
o rany, ziz. zupełnie nie tego się spodziewałam BC, Tresor. Toż to ciężki kaliber Ale zbiór muszę przyznać udany i ładnie skomponowany Gratulacje. Łączy nas tylko jeden zapach - Baby Doll No i Elle YSL, tylko raz testowałam, ale pamiętam, że mi się podobał.

Na test porównawczy sweets i pink oczywiście czekam.

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość

Listonosz przyniósł mi złote cudeńko od noska Jest śliczne, tylko dlaczego tak strasznie pachnie
Cieszę się, że się podoba A wiesz że nie wąchałam

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 20:32   #2044
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Dziewczyny śmieszna piosenka:

http://www.twojekwiaty.prv.pl/

Idealna dla wszystkich w fazie kończenia związków

Ale uwaga, trochę wulgarna...
Dobra

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
Mało tego - pierwszy raz od października nie męczył mnie zebym mu zrobiła śniadanie - sukces! ale jak potem weszłam do kuchni to pożałowałam. Duże dziecko... Do zrobienia kanapek z dżemem wypaprał 3 noże, cała kuchnia jest w okruszkach, a drewniana deska jest wysmarowana dżemem
Skąd ja to znam Ten gatunek chyba tak po prostu ma

Cytat:
Napisane przez Hexxana Pokaż wiadomość
Odnosnie robienia zakupow to wczoraj juz z MagJa rozmawialam,ze.....brakuj e mi osoby i zrozumienia dla faktu,ze lubie robic zakupy i kosmetyczne nowinki i nie tylko od zawsze mnie ciagnely wiec z racji tego.....najczesciej chodze sama...a z braku czasu coraz czesciej kupuje on line wtedy nie mam problemu z konsultacja.
Ja też najbardziej lubiłam chodzić sama, bo nikt mnie nigdy nie rozumiał. No oczywiście do czasu poznania rzyrafki A teraz na tym moim zadupiu to nawet nie ma gdzie iść, więc już w ogóle tylko net mi pozostaje. A że i net za wolny, jak na moje potrzeby to nawet klikanie mnie wkurza i skutek tego taki, że choć bardzo chcę sobie COŚ kupić, to nic nie mogę znaleźć. Najchętniej chciałabym to już na wczoraj Mam chociaż nadzieję, że na pocieszenie przyfrunie jutro mój nowy stanik i że mi się kolor spodoba. Podobno nie jest tak turkusowy jak na fotkach, a bardziej zielony

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Dostałam imieninowo dwa kremiki do ciała - masło Joanny z kawą - pachnie identycznie jak olejek kawowy pod prysznic oraz mus Farmony z serii Tutti Frutti melonowo arbuzowy. Nareszcie mam się czym smarować
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin

Całkiem przyjemne prezenty A w temacie maseł, to ja dziś widziałam jakieś nowe Bielendowe, dokładniej to był miód do ciała. I z tej serii jeszcze jakiś zabieg antycell Borowina i Torf.

Cytat:
Byłam na ostatniej jodze nie wiem czemu nie prowadzą u mnie jogi latem, następna będzie być może od października ale widzę, że po siłowni itp. trochę schudłam i ciało mi się wysmukliło chciałabym jeszcze spalić trochę tłuszczu na udach i resztkę na brzuchu, pod spodem mam już twarde mięśnie, zależy mi zwłaszcza na udach; macie jakieś propozycje?
A co konkretnie na siłowni ćwiczysz? Bo ja niby mogę zamiast na fitness i na siłownię wchodzić, ale jakoś mnie te sprzęty tam przerażają. Jeszcze w tej części, gdzie są rowerki, bieżnie i takie tam, to spox, ale tam, gdzie przesiadują pakerzy to ciężko by mi było przekroczyć próg

Znów mi pogubiło cytaty
I ja obejrzałam gazetkę SP, ale o dziwo praktycznie nic mnie nie kusi. Dziś byłam w sumie w Rossmannie i nawet tam nic kuszącego nie znalazłam. Kupiłam tylko żarcie dla wszystkich kotów (moja kota je co innego, mamy kocur co innego, a koty przychodzące się tylko stołować jeszcze czym innym są karmione ), a sobie antyperspirant do stóp i wosk w plastrach do wąsika
Najlepsze, że i deo i wosk w sumie mam, ale deo Scholla, który wcześniej kupiłam paskudnie talkuje a wosk, który czekał, aż mnie najdzie na depilację, się wziął i pokruszył A co do tego deo, to jak go wybierałam, spędziłam przy półce z kosmetykami do stóp, dobre 15min, szukając takiego bez talku. I co się okazało? Że on talk w sumie ma, tylko pewnie ukrywa się pod nazwą jakiegoś specjalnego magicznego systemu
Teraz kupiłam kolejny, też Scholla, ale już na bank beztalkowy i podobnież skuteczny. Siostra go kupiła z mojego polecenia już po przewertowaniu KWC.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 20:45   #2045
zizou
Zakorzenienie

nosku BC to zdecydowanie moj zapach, jako jedyny dostal ode mnie 5* balam sie go, kupilam w ciemno, pierwszy niuch - rozczarowanie... ale potem, o matulu... tresor to edt, wersja lekka i za to ja kocham, bo majac na sobie edp smierdze chociaz lubie je wachac z korka baby doll sa tkaie radosne uwielbiam je, sa dla mnie perfumami codziennymi, tak jak CK

Organzzo
, in2u to taki lekki, waniliowo-cytrusowy miks, przyjemny i niezobowiazujacy

na zdjeciu z ysl jest angels dream heavenly victoria's secret, perfumy ktorych juz nie uzywam a ktorych nie chce sie pozbyc - dostalam je od bliskiej mi osoby, ktora zreszta sie natrudzila zeby mi je kupic i nie mam serca sie ich pozbyc
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 20:51   #2046
noseknosek

Cytat:
nosku BC to zdecydowanie moj zapach, jako jedyny dostal ode mnie 5* balam sie go, kupilam w ciemno, pierwszy niuch - rozczarowanie... ale potem, o matulu... tresor to edt, wersja lekka i za to ja kocham, bo majac na sobie edp smierdze chociaz lubie je wachac z korka baby doll sa tkaie radosne uwielbiam je, sa dla mnie perfumami codziennymi, tak jak CK

Organzzo
, in2u to taki lekki, waniliowo-cytrusowy miks, przyjemny i niezobowiazujacy

na zdjeciu z ysl jest angels dream heavenly victoria's secret, perfumy ktorych juz nie uzywam a ktorych nie chce sie pozbyc - dostalam je od bliskiej mi osoby, ktora zreszta sie natrudzila zeby mi je kupic i nie mam serca sie ich pozbyc
zizku, ja też lubię baby doll w sumie tak patrzę na Twoją kolekcję i myślę sobie, że moja to taka dzieciowata jest jakieś kwiatki-sratki, owocki ale kocham ją..

a CK muszę się bardziej przyjrzeć..
a BC pachnie mi ... dentystą ale wierzę, że na Tobie są piękne

nie mam zdjęć żeby wkleić

biegam
Stary 2008-05-29, 20:57   #2047
zizou
Zakorzenienie

dentysta?

ja dawno nie uzywalam palazzo, a tez je lubie mam tyle tego, ze nie mam kiedy ich uzywac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-29, 21:02   #2048
MagJa
Zakorzenienie

No i już mi się przypomniało, o czym to miałam jeszcze napisać, a z braku cytatów zapomniałam

AsikS - dzięki za porównanie Biothermów, w takim razie klikam męski, bo u mnie też ostatnio Nivejka Fresh Energy w ogóle sobie nie radzi, choć kiedyś byłam z niej całkiem zadowolona. Niby Antidral jeszcze mam, ale on też słaby jest i żeby coś dawał, musiałabym chyba co drugą noc go stosować, a to z racji nieprzyjemności, które on funduje, jest niezbyt kuszące. No i mogłabym kupić czy Etiaxil czy Perspirex, ale znów, skoro mówicie, że Biothermy są równie świetne, to mogę spróbować, bo jakby co, zawsze do Etiaxilu wrócić można.

Hosenka
- gratuluję i ja i życzę szczęścia na kolejnej rozmowie

ziz
- fajny zbiorek, mogłabym przygarnąć wszystkie CK Noo, ostatecznie mogę Ci zostawić tegoroczne Summery, bo te mam

Net mi coś lepiej działa, buszuję po ebayu jak głupia i szukam Kliników
Stary 2008-05-29, 21:07   #2049
zizou
Zakorzenienie

ja sobie wlasnie ostatnio kupilam antidral na mnie dziala, raz na tydzien smarne, podsusze suszarka przed snem i daje rade rano zmyje przy goleniu i jest cacy ja go tylko w lecie stosuje,w zimie wystarczaja zwykle kulki
Stary 2008-05-29, 21:22   #2050
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Spinning Jeżeli macie gdzieś u siebie rowerki. Ja byłam wczoraj i chodzić nie mogę, ogólnie odpadłam bardzo szybko i siadałam co czas jakiś, ale wrażenia super.

Nooo na Allegro 69 zł
Rowerki mamy, ale ja ćwiczę na takim poziomym - na zwykłych bolą mnie kolana, nie wiem czemu.
Widziałam, kusi mnie ta szminka, chciałabym w końcu zużyć coś do ust:/ na szczęście dwa błyszczyki są na wykończeniu
Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin

Całkiem przyjemne prezenty A w temacie maseł, to ja dziś widziałam jakieś nowe Bielendowe, dokładniej to był miód do ciała. I z tej serii jeszcze jakiś zabieg antycell Borowina i Torf.

A co konkretnie na siłowni ćwiczysz? Bo ja niby mogę zamiast na fitness i na siłownię wchodzić, ale jakoś mnie te sprzęty tam przerażają. Jeszcze w tej części, gdzie są rowerki, bieżnie i takie tam, to spox, ale tam, gdzie przesiadują pakerzy to ciężko by mi było przekroczyć próg
Dzięki masełko kawowe pachnie delikatnie, a mus Farmony mocniej, ale bardzo fajnie, owocowo. Siostra wzięła mango z brzoskwinią, więc może w połowie opakowania się zamienimy
Ja tej Bielendy nowej jeszcze nie widziałam, ale jutro się wybieram do Rossmanna, może będą. Jestem ciekawa tej nowej serii.

Zaraz na gg Ci wkleję co robię

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 21:35   #2051
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

tyle piszecie o tych kulkach i się zaczynam zastanawiać o co chodzi bo jakoś początku dyskusji nie mogę znaleźć i nie wiem do końca o jakich kulkach mówicie, że są takie super ja ostatnio zaczęłam etiaxilu używać, ale mi się kulka zacina i dostaję cholery zanim coś wydobędę

---

moja Mama ostatnio była w jakimś fajnym miejscu w Łodzi na kilku zabiegach (zamykanie naczynek na nogach, botox () itp) i opowiadała mi dzisiaj, że rozmawiała o laserowej depilacji. ja już się napaliłam na pachy 5-6 lat spokoju, dla mnie rewelacja

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
uwielbiam się tak tłumaczyć "a bo nikt nie ...."
jakoś tak lepiej się czuję, kiedy wiem, że większość jest w takiej samej sytuacji jak ja że nie tylko ja jedna na głupią wyszłam

---

zapragnęłam mieć zwierzaka najbardziej by mi chyba kot odpowiadał, bo nie musiałabym z nim biegać ciągle na spacery, ale... ja nie znoszę kotów a może fretka? ale nie mam miejsca na super-klatkę, w której by się nie nudziła i nie gryzła wszystkiego.. chomiki i świnki morskie też odpadają. super byłby piesek..
tylko po 1. żal by mi tyłek ściskał gdybym miała zwierzaka zostawić samego i iść na uczelnię
po 2. musiałabym ze zwierzakiem jeździć pociągiem 2x w tygodniu, a to i dla mnie i dla zwierza stres czasem tak fajnie byłoby się pobawić ze zwierzakiem albo poprzytulać, czy chociażby pogłaskać. no, trochę gorzej z porannymi spacerami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-29, 21:35   #2052
noseknosek

za chwilę wkleję swoją kolekcję póki co kombinuję

biegam
Stary 2008-05-29, 21:36   #2053
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Te 3 duże? Matowe są chyba 2 a jeden delikatnie drobinkowy, tak mi się wydawało dzisiaj.

Look out w jakiej cenie?
nie przyglądałam się tak dokładnie

22,99, ale ja nie mogę, mam dwa prawie świeże a 3 kupionego jeszcze nawet nie dostałam (a pojemność ma zabójczą- 13 ml ), trzymajcie kciuki za moje zwycięstwo w tej walce

z pachowych spraw to u mnie bardzo dobrze- cały rok jadę na drogeryjnych specyfikach, najlepsze są Dove- ostatnio kulki, czasami z przerwą na sztyft silk

Edytowane przez rzyrafka
Czas edycji: 2008-05-29 o 21:59
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 21:40   #2054
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość

z pachowych spraw to u mnie bardzo dobrze- cały rok jadę na drogeryjnych specyfikach, najlepsze są Dove- ostatnio kulki, czasami z przerwą na sztyft silk
więc odradzam Ci nowa serię Go Fresh - zapachy fajne ale sklad lekko zmodyfikowany, a co za tym idzie, nie chronią dobrze W tamto lato podkradałam siostrze spray Silk i by świetny, niedawno kupiłam cytrusowy wlasnie z nowej serii i ... upały sie nawet na dobre nie zaczeły, a ja łaże z mokrymi pachami tyle dobrze, że nie śmierdzi, ale już samo uczucie mokrych pach nie jest zbyt komofortowe

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 21:53   #2055
noseknosek

Proszę się nie śmiać Robione w programie Paint

EDIT. Zapomniałam o jeszcze jednych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kol1.jpg (65,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kol2.jpg (79,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lanvun.jpg (15,8 KB, 16 załadowań)

biegam
Stary 2008-05-29, 22:02   #2056
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
więc odradzam Ci nowa serię Go Fresh - zapachy fajne ale sklad lekko zmodyfikowany, a co za tym idzie, nie chronią dobrze W tamto lato podkradałam siostrze spray Silk i by świetny, niedawno kupiłam cytrusowy wlasnie z nowej serii i ... upały sie nawet na dobre nie zaczeły, a ja łaże z mokrymi pachami tyle dobrze, że nie śmierdzi, ale już samo uczucie mokrych pach nie jest zbyt komofortowe
właśnie mam teraz cytrusowy i jets super jedna siostra ma ten zielony a druga niebieski i wszystkei jesteśmy zadowolone
Stary 2008-05-29, 22:02   #2057
zizou
Zakorzenienie

nosek jak Ty to zrobilas tak ladnie, ciom?
Stary 2008-05-29, 22:03   #2058
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
ja sobie wlasnie ostatnio kupilam antidral na mnie dziala, raz na tydzien smarne, podsusze suszarka przed snem i daje rade rano zmyje przy goleniu i jest cacy ja go tylko w lecie stosuje,w zimie wystarczaja zwykle kulki
Ja kiedyś non stop musiałam jechać na Etiaxilu, ale z czasem stosowałam go coraz rzadziej aż przestałam i było ok. Rok temu jak się ciepło zrobiło, zaczęłam się wspomagać Antidralem i jakoś dawał radę, ale teraz wysiada Dlatego spróbuję tego Biothermu, bo szczerze mówiąc już wolę używać czegoś normalnie na co dzień niż bawić się w nocne smarowanko i suszenie suszarką

Cytat:
Rowerki mamy, ale ja ćwiczę na takim poziomym - na zwykłych bolą mnie kolana, nie wiem czemu.
W sumie i u mnie są rowerki, oświeciło mnie Może kiedyś wyciągnę siostrę i obadamy sprawę.

Cytat:
Widziałam, kusi mnie ta szminka, chciałabym w końcu zużyć coś do ust:/ na szczęście dwa błyszczyki są na wykończeniu
Ja też ostatnio intensywnie zużywam i powoli wykańczam kolejnego Superbalma (z Apricota marne resztki zostały ) i jednego Burżuja. I w sumie się cieszę, bo ogrom moich mazideł zaczął mnie ostatnio przytłaczać

Cytat:
Dzięki masełko kawowe pachnie delikatnie, a mus Farmony mocniej, ale bardzo fajnie, owocowo. Siostra wzięła mango z brzoskwinią, więc może w połowie opakowania się zamienimy
Ja tej Bielendy nowej jeszcze nie widziałam, ale jutro się wybieram do Rossmanna, może będą. Jestem ciekawa tej nowej serii.
Właśnie w Rossmannie widziałam tą nową Bielendę, więc jak u mnie są, to i u Ciebie tym bardziej być powinny.

Cytat:
Zaraz na gg Ci wkleję co robię
Stary 2008-05-29, 22:05   #2059
noseknosek

Cytat:
nosek jak Ty to zrobilas tak ladnie, ciom?
zdjęcia są z netu i tylko je skleiłam 'do kupy'

biegam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-29, 22:09   #2060
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
zdjęcia są z netu i tylko je skleiłam 'do kupy'
aaaaaa
Stary 2008-05-29, 22:09   #2061
cmoksia
Zakorzenienie

a ja mam tylko tyle i bardzo intensywnie myślę o nowej letniej wersji Cool Watera - Freeze Me, ale z tym katarem nie mam nawet po co do drogerii iść i sprawdzać jak on sie ma do oryginału
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zapachy.jpg (16,0 KB, 22 załadowań)
Stary 2008-05-29, 22:09   #2062
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Wszystkim Magdalenom wszystkiego naj z okazji imienin

A tymczasem zmykam do łóżka , bo padam. Dobranoc dziewczyny!
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 22:19   #2063
rzyrafka
Zakorzenienie

ooo ot ja też Madziom życzę najlepsiejszego wszystkiego

drogie perfumianki- czy te 109 zł za Burberry The Beat 30ml to dobra okazja jak na perfumerie stacjonarne? Bo mnie strasznie kusi ta promocja w SP

a mój mikrozbiorek zapachowy przedstawia się tak:

Puma I'm Going
CKin2u
YR Cocoon
Oriflame Nomadic (dezodorant ale potwornie trwały więc nazywam go perfumami )
dezodorant Mango Balea który tez trwałoscia dorównuje perfumom

perfumetka Oriflame Bahia fioletowa i Sephora brzoskwiniowa

spraye avonu- brzoskwinia, truskawka, jeżyna i kokos

próbki z drogerii: Armani Code, J.S. Style, MaxMara edp, Diesel ostatni, B. The Beat, D. Pure poison i Eau Fraiche i J'adore, Lacoste Inspiration- wstyd się przyznac ale nawet ich nie popróbowałam od paru miesięcy
Stary 2008-05-29, 22:49   #2064
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
tyle piszecie o tych kulkach i się zaczynam zastanawiać o co chodzi bo jakoś początku dyskusji nie mogę znaleźć i nie wiem do końca o jakich kulkach mówicie, że są takie super ja ostatnio zaczęłam etiaxilu używać, ale mi się kulka zacina i dostaję cholery zanim coś wydobędę

Chodzi o antyperspiranty Biotherm, dostępne m.in. na Tru Właśnie kliknęłam męską kulkę i chyba tym samym zaspokoiłam potrzebę kupienia czegoś natentychmiast Przynajmniej pożytecznie Oby tylko szybko do mnie przyfrunęła bez przygód w UC
Niemniej jednak jakoweś cienie Klinikowe nadal będę próbowała wynaleźć, bo moja potrzeba posiadania czegoś do delikatnego looku pozostaje niezaspokojona.

Cytat:
zapragnęłam mieć zwierzaka najbardziej by mi chyba kot odpowiadał, bo nie musiałabym z nim biegać ciągle na spacery, ale... ja nie znoszę kotów a może fretka? ale nie mam miejsca na super-klatkę, w której by się nie nudziła i nie gryzła wszystkiego.. chomiki i świnki morskie też odpadają. super byłby piesek..
tylko po 1. żal by mi tyłek ściskał gdybym miała zwierzaka zostawić samego i iść na uczelnię
po 2. musiałabym ze zwierzakiem jeździć pociągiem 2x w tygodniu, a to i dla mnie i dla zwierza stres czasem tak fajnie byłoby się pobawić ze zwierzakiem albo poprzytulać, czy chociażby pogłaskać. no, trochę gorzej z porannymi spacerami
Przygarnij kociaka, koty są fajne, zobaczysz I można je zostawić w domu bez obawy, że stanie im się krzywda (albo domowi ) i są milusie i pięknie mruczą I w ogóle są prawdziwymi przyjaciółmi

Cytat:

EDIT. Zapomniałam o jeszcze jednych
Mam chrapkę na Amour i chyba najpóźniej jesienią je nabędę. Bo na teraz to chyba są za ciepłe

Cytat:
a ja mam tylko tyle i bardzo intensywnie myślę o nowej letniej wersji Cool Watera - Freeze Me, ale z tym katarem nie mam nawet po co do drogerii iść i sprawdzać jak on sie ma do oryginału
Kiedyś mi się Cool Water podobały, teraz bym chyba nie zniosła na sobie. Za to l'Eau par Kenzo lubiłam kiedyś i mogłabym mieć je znowu. W ogóle stwierdzam, że lubię i Kenzo i CK, podobają mi się ichnie zapachy

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
Wszystkim Magdalenom wszystkiego naj z okazji imienin

A tymczasem zmykam do łóżka , bo padam. Dobranoc dziewczyny!
I ja się dołączam, o ile jeszcze któraś dziś świętuje. madziarra

Cytat:
ooo ot ja też Madziom życzę najlepsiejszego wszystkiego
Madzia to zupełnie inne imię My to Magdalenki Choć w sumie do mnie, to proszę się ustawiać w kolejce w lipcu

Cytat:
drogie perfumianki- czy te 109 zł za Burberry The Beat 30ml to dobra okazja jak na perfumerie stacjonarne? Bo mnie strasznie kusi ta promocja w SP

a mój mikrozbiorek zapachowy przedstawia się tak:

Puma I'm Going
CKin2u
YR Cocoon
Oriflame Nomadic (dezodorant ale potwornie trwały więc nazywam go perfumami )
dezodorant Mango Balea który tez trwałoscia dorównuje perfumom

perfumetka Oriflame Bahia fioletowa i Sephora brzoskwiniowa

spraye avonu- brzoskwinia, truskawka, jeżyna i kokos

próbki z drogerii: Armani Code, J.S. Style, MaxMara edp, Diesel ostatni, B. The Beat, D. Pure poison i Eau Fraiche i J'adore, Lacoste Inspiration- wstyd się przyznac ale nawet ich nie popróbowałam od paru miesięcy
Trochę tego masz, ale w sumie jeśli to okazja, to kupuj śmiało. Ale czy to okazja to nie wiem, więc nie pomogę.
Stary 2008-05-29, 22:50   #2065
pakosta
Wtajemniczenie

Ooo to ja też porobię zdjecia zapachom jak się jasno zrobi. Mam niewiele, ale wszystkie bardzo przemyślanie i ukochane

No i mam ze 100 próbek - część oryginalnych część robionych w S., część od Wizażanek (Nosku, Live Luxe (:Top notes are melon, peach and pear; middle notes are honeysuckle, pink freesia and lily-of-the-valley; base notes are sandalwood, amber, musk and vanilla) jest super i jest bardzo podobne, przynajmniej na mnie, do Incano Heaven (Grapefruit, Seringa Flower, Apple, Pink Peony, Apricot, Hibiscus Flower Tea, Violet, Musk), tylko odrobinę cięższe. Heaven przechodzi jednak w stronę kwiatową, natomiast Luxe bardziej waniliowo - owocową)

Nawiasem mówiąc nie wiesz Nosku, bo Ty na perfumach bardziej siedzisz, czy ktoś nie zakupił czasem tego nowegoKenzo Vintage?

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 23:17   #2066
cmoksia
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o antyperspiranty Biotherm, dostępne m.in. na Tru Właśnie kliknęłam męską kulkę i chyba tym samym zaspokoiłam potrzebę kupienia czegoś natentychmiast Przynajmniej pożytecznie Oby tylko szybko do mnie przyfrunęła bez przygód w UC
Niemniej jednak jakoweś cienie Klinikowe nadal będę próbowała wynaleźć, bo moja potrzeba posiadania czegoś do delikatnego looku pozostaje niezaspokojona.
ahaaa dzięki za wyjaśnienie ja długo jechałam na sztyfcie chyba Nivea, który nie zostawia białych śladów, bo generalnie chodzę na czarno i się sprawdzał. tylko kurcze mimo wszystko powoli przestawał działać i momentami wstyd mi było rękę podnieść więc do akcji wszedł zacinający się etiaxil ostatnio użyłam go chyba tydzień temu i jest ok

Cytat:
Przygarnij kociaka, koty są fajne, zobaczysz I można je zostawić w domu bez obawy, że stanie im się krzywda (albo domowi ) i są milusie i pięknie mruczą I w ogóle są prawdziwymi przyjaciółmi
nie lubie noo ja mam jakąś niewyjaśnioną fobię, panicznie boję się kocich oczu, tzn kociego spojrzenia. a jeszcze jak kot jest czarny.. brr. poza tym dla mnie koty aż są za indywidualne, lubię tylko małe (dopóki nie zaczną wbijac pazurków, bo po zabawie wyglądam jakbym się próbowała tępą żyletką ciąć - EMO normalnie )

Cytat:
Kiedyś mi się Cool Water podobały, teraz bym chyba nie zniosła na sobie. Za to l'Eau par Kenzo lubiłam kiedyś i mogłabym mieć je znowu. W ogóle stwierdzam, że lubię i Kenzo i CK, podobają mi się ichnie zapachy
Cool Water to zdecydowanie MÓJ zapach używam od lat i choć zdarzyło mi się go zdradzić, bo potrafi mi się np po roku znudzić i wtedy pojawiło się najpierw Kenzo, potem Fire, a ostatnio Truth, ale zawsze pokornie do niego wracam Długo byłam wręcz rozpoznawana przez ten zapach wystarczało, że przeszłam za czyimiś plecami i od razu było wiadomo, że to ja

niestety mój niewrażliwy nos tak nie potrafi, ledwie rozpoznaję charakterystyczne zapachy, np pomarańcze. I nie chodzi tu bynajmniej o wyczuwanie tego zapachu w kremie czy perfumach, a o zapach samej pomarańczy, owocu. Gdyby ktoś zmusił mnie do kierowania się jedynie węchem, umarłabym, za nic bym nie przetrwała

Cytat:
Ooo to ja też porobię zdjecia zapachom jak się jasno zrobi. Mam niewiele, ale wszystkie bardzo przemyślanie i ukochane
to tak jak moje
Stary 2008-05-29, 23:52   #2067
iceflower
Przyjaciółka KWC

Estello i pozostałe świętujące [wczoraj] Magdaleny - składam spóźnione ale szczerze życzenia wszystkiego najlepszego.

Cytat:
To skoro nie chcesz Doe-eyed (bo z tego co zrozumiałam, to chyba nie?) to może dwójeczkę Lilac Truffle? Ja jestem oczarowana.

Cytat:
O to, to. Koty są wspaniałe, nie ma nic przyjemniejszego niż kot.

Cytat:
Kiedyś mi się Cool Water podobały, teraz bym chyba nie zniosła na sobie.
Oj, dla mnie to zapach kiler. Pamiętam, jak dobrych kilka (lub może kilkanaście) lat temu używała ich moja mama, potrafiłam się obudzić od samego ich zapachu, kiedy weszła rano do mnie do pokoju. Nie lubię ich. Nawet nie uważam, że są brzydkie - dla mnie są świeżo mordercze.

Sama mam tylko 6 (no 5 i mini) buteleczek: Diora: ukochana Dolce Vita (i to jedyny absolutnie mój zapach) i J'adore, Coco Chanel oraz miniaturkę Chanel 19, Chopard Wish (już mam ich dość, ale teraz to już bardziej pamiątka po TŻ) oraz wiosenne odkrycie Lancome Hypnose.

Jeszcze kilka jest takich, które chciałabym mieć bezwzględnie - Prada, Dune, Tresor, Amarige i AA Figue Iris - ale nie mam funduszy.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 23:59   #2068
zizou
Zakorzenienie

koty sa wspaniale nie ma nic lepszego, niz taki wlochaty termoforek, mruczacy przy tym rozkosznie nie lubilam kotow dlugo, bylam psiara z krwi i kosci a teraz... wieksza ze mnie kociara koty sa cudowne, wdzieczne i to nie calkiem prawda, ze laza swoimi drogami - moje to na przyklad przylepy, zupelnie jak male pieseczki
Stary 2008-05-30, 06:51   #2069
isa666
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ja ten sam zestaw kupiłam za 54zł. W aptece z zupełnie regularnymi cenami. Ceny dermokosmetyków w SP to w większości przypadków rozbój w biały dzień.
Niestety Też to zauważyłam, że w SP sporo windują ceny, ale u mnie na wsi nie ma gdzie się w apteczną pielęgnację zaopatrzyć(apteki sprowadzają jedynie takie rzeczy na zamówienie a to tyle roboty z tym, że nie wszystkie chcą zamawiać tak ).

Cytat:
Isa- pianek lirene nie ma w rossmannie w krakowskiej
Dziękuję mimo wszystko za sprawdzenie

Cytat:
O widzę tu trochę podobne gusta do moich
BC Versace mnie kusi i Addict 2 i ta Jeniffer Lopez też mi się kiedyś podobała. Flowerbombki niuchałam, ale za słodkie nawet dla mnie
O i z Moschino też mi się obie podobają, ale badziej I love love

Generalnie zauważyłam u Ciebie tendencję do "różowych" zapachów(w sensie kolorów flakoników ) a myślałam, że tylko mi się takie podobają

Cytat:
koty sa wspaniale nie ma nic lepszego, niz taki wlochaty termoforek, mruczacy przy tym rozkosznie nie lubilam kotow dlugo, bylam psiara z krwi i kosci a teraz... wieksza ze mnie kociara koty sa cudowne, wdzieczne i to nie calkiem prawda, ze laza swoimi drogami - moje to na przyklad przylepy, zupelnie jak male pieseczki
O tak, kiciusie są słodkie, ale czemu u mnie każdy żyje tylko kilka lat i większość ginie pod kołami samochodów? Miałam tylko jednego kota, ktory żył chyba z 10 lat, był wielki, rudo-biały i miał na imię Klemens Raz go auto potrąciło, przez to miał skrzywioną nogę, ale się wylizał i żył jeszcze długo, umarł ze starości...
Stary 2008-05-30, 07:50   #2070
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:

I ja się dołączam, o ile jeszcze któraś dziś świętuje. madziarra
Daaa, ja też, dziękować

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Estello i pozostałe świętujące [wczoraj] Magdaleny - składam spóźnione ale szczerze życzenia wszystkiego najlepszego.
Dziękuję

No i skusiłyście mnie żelem Cleanance. Co prawda mam jeszcze różowego Garniera, ale już się kończy. Ponadto szukam czegoś antybakteryjnego, bo od słońca i ciepła zaczęły wyskakiwać mi małe krostki przy linii włosów. Naprawdę jest taki wydajny i wystarczy tylko odrobina, żeby się porządnie oczyścić? Zmywacie nim też makijaż ?
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości