Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-18, 17:13   #3841
Carolles
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Ej lasko czy Wam przychodza powiadomienia o nowych postach na tel? Ja od jakiegos czasu nie dostaje powiadomien. Korzyssstam z apki i dodam ze w ustawieniaxh wszystko gra

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 17:19   #3842
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ja teraz małą ubieram w jesienny polarowy kombinezon. Pod spodem zależy od pogody jak ok 10st to body i bluzę. Jak ok 15 to body i cienka bluzeczka received_1856790234361307.jpeg

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 17:21   #3843
Mała!
Zakorzenienie

Boże dziewczyny Tymon i.mąż mieli wypadek na rowerze, chyba nic im.nie jest. Tzn maz cały ale Tymuś.... pojechali na sor do szpitala... Byłam przerażona, prawie zemdlałam jak.go.zobaczyłam. krew na calej buzi, z ust, z nosa spuchniety strasznie nos i warga, zęby całe, czoło obite do.krwi, no.zgroza jakaś! Zajelam sie szybko jego głowa i.noskiem.bo.krew leciała a on.sciaga skarpetke a tam cała noga pocharatana, sina i zdarta. Boże mam takie dzielne dziecko!
Pytał przerażony, roztrzesiony tylko dlacxego tak sie stało i czy to.prawda, czy mu się to sni. I prosił mni żebym powiedziała, że to sen. To tak.mu.powiedziałam. nawet płakać przy nim nie mogłam, bo.jeszcze gorzej...
Mąż wziął go na ramę na chwilkę i.wsadzil noge w szpryche i przelecieli przez ramę.

Siedzę i czekam aż zadzwonia...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 17:26   #3844
vadi
*sportaddict*

Siil my też jutro szczepimy i też już się stresuję

Mała wszystkiego dobrego

W ogóle nie chcę zapeszać ale Timi od soboty rano, po wizycie naszej czarodziejki od chustonoszenia & co. sypia pięknie w dzień Mam też wrażenie ze im lepiej sypia w dzień, tym - paradoksalnie - lepiej śpi też w nocy. Wczoraj miałam pierwszy od prawie roku atak migreny, więc udało mi się pospać z nim w dzień i jestem dzisiaj jak nowo narodzona

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Boże dziewczyny Tymon i.mąż mieli wypadek na rowerze, chyba nic im.nie jest. Tzn maz cały ale Tymuś.... pojechali na sor do szpitala... Byłam przerażona, prawie zemdlałam jak.go.zobaczyłam. krew na calej buzi, z ust, z nosa spuchniety strasznie nos i warga, zęby całe, czoło obite do.krwi, no.zgroza jakaś! Zajelam sie szybko jego głowa i.noskiem.bo.krew leciała a on.sciaga skarpetke a tam cała noga pocharatana, sina i zdarta. Boże mam takie dzielne dziecko!
Pytał przerażony, roztrzesiony tylko dlacxego tak sie stało i czy to.prawda, czy mu się to sni. I prosił mni żebym powiedziała, że to sen. To tak.mu.powiedziałam. nawet płakać przy nim nie mogłam, bo.jeszcze gorzej...
Mąż wziął go na ramę na chwilkę i.wsadzil noge w szpryche i przelecieli przez ramę.

o, rany...daj znać
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 17:47   #3845
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

Mała wszystkiego dobrego

W ogóle nie chcę zapeszać ale Timi od soboty rano, po wizycie naszej czarodziejki od chustonoszenia & co. sypia pięknie w dzień Mam też wrażenie ze im lepiej sypia w dzień, tym - paradoksalnie - lepiej śpi też w nocy. Wczoraj miałam pierwszy od prawie roku atak migreny, więc udało mi się pospać z nim w dzień i jestem dzisiaj jak nowo narodzona

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

o, rany...daj znać
Kciuki za szczepienie! Jeju ja tez wczoraj dostalam migreny. W ciazy bolala mnie czasami glowa ale delikatnie a wczoraj byl armagedon. Karmilam Nele a mialam ochote zamknac sie w szafie bez dostepu swiatla i dzwiekow.

Cytat:

O matko mala! Kciuki zeby Tymkowi nic powaznego nie dolegalo. Wazne ze sa cali

Stary 2017-09-18, 17:56   #3846
vadi
*sportaddict*

Carolles brałaś coś na migrenę? na mnie działa tylko solpadeina, a kodeiny nie można przy kp :/ o 19:30 mam neurologa dzisiaj, może coś wymyśli, bo na mnie żadne apapy itp. w ogóle nie działają...
Stary 2017-09-18, 17:59   #3847
xzora
Zakorzenienie

Morelle - szkoda ze pakiet nie obejmuje rehabilitacji. U Klaudii tez lekka asymetria. Fizjoterapeutka pokazała nam 3 ćwiczenia i ćwiczymy.
Współczuje zmian w pracy. To tez niestety moze oznaczać ze nie bedzie dla ciebie powrotu. Oczywiście nie musi tak byc. W mojej pracy trzy razy miałam przykłady ze robili zmiany i jak dziewczynom kończył sie macierzyński to dowiadywały sie o redukcji stanowiska. Tyle ze to nie było w moim dziale, u mnie poki co zawsze miejsce na dziewczyny po macierzyńskim czekało.

Karolinuusia - super, ze w poradni wszystko dobrze. Dla mnie sukienka nr 1.

Mała! Biedny Tymon! Oby nic powaznego.

Vadi - super, ze synek zaczął ładniej spac. Ja próbowałam sposobu ze swoją koszulką ale nieskuteczny.
Vadi, Carolles - współczuje ataku migreny.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 18:08   #3848
vadi
*sportaddict*

W ogóle a propos zakupów w Pepco - ja dzisiaj upolowałam tę lampkę za 29.99 pln i jestem w niej zakochana, kocham wszelkie światełka, zwłaszcza jesienią
(świeczniki z Lidla )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pepco.jpg (53,0 KB, 51 załadowań)
Stary 2017-09-18, 18:10   #3849
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Carolles brałaś coś na migrenę? na mnie działa tylko solpadeina, a kodeiny nie można przy kp :/ o 19:30 mam neurologa dzisiaj, może coś wymyśli, bo na mnie żadne apapy itp. w ogóle nie działają...
Na mnie dziala tylko Ketonal 100. Wzielam wczoraj nurofen ale chyba bardziej mi sen pomogl. Zasnelam podczas karmienia i mnie tż obudzil po 2h i dopiero moglam funkcjonowac jakkolwiek.

Stary 2017-09-18, 18:15   #3850
vadi
*sportaddict*

ja się ratowałam specjalnymi okładami z zamrażarki na kark i lewą połowę głowy, na szczęście nie był to taki atak jak przed ciążą, gdzie serio czasami myślałam, że umieram i wymiotowałam z bólu, cud, że trafiło na weekend i Tż w domu

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Na mnie ketonal zadziałał tylko raz ale to była taka piękna faza poczułam nagle taką falę przepływającą przez głowę i było mi tak dobrze ale już za 2 razem nic nie dał, a bałam się brać 150 :/
Stary 2017-09-18, 18:25   #3851
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mala straszne :/ oby z Tymkiem było wszystko ok!

Alicja

Stary 2017-09-18, 18:58   #3852
taedio
MerDer 4ever

Karolina mi sie nie podobają jeansowe sukienki wiec nie pomogę.

Mała dzięki, tak robię
Mam nadzieje, że z Tymkiem nic poważnego! Dzielny synuś!

Carolles ja powiadomienia wyłączyłam bo tel mi cl chwile pikał :p

Współczuje Wam migren.
U nas od dzisiaj grzeją kaloryfery. Zastanawiałam sie cały dzień czemu mi tak huczy w głowie a to przez ten dźwięk wody w rurkach.. (nie)stety mam bardzo czuły słuch i strasznie mnie to wkurza :/

Stary 2017-09-18, 19:02   #3853
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Jeju straszne! Oby wszystko było dobrze biedny Tymuś
Cytat:

Mała wszystkiego dobrego

o, rany...daj znać
To super że tak ładnie śpi! Mój się naprawił i śpi już 3h, ale.na brzuch go położyłam. Też miałam atak migreny jakiś czas temu, ale mi po ciąży pomaga zwykly paracetamol bo oczysciłam się ze wszystkich innych leków, tylko musialam walczyc zeby go utrzymac w żołądku. Wczesniej bralam jakies magiczne niebieskie pigulki od neurologa ale nie pamietam nazwy.

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Devileek jest jeszcze w hm online ten strój który kupiłaś na chrzest? Bo nie mogę znaleźć

Stary 2017-09-18, 19:05   #3854
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dla mnie tez ta pierwsza sukienka Karolina.

Morelle z Re tzn skad bo gdzies przegapilam posta? Dobrze ze u neurologa ok. Kolczyki na chrzest to fajny prezent 😉

Mala dziekuje

Reserved

Cytat:

Matko trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Morelle - szkoda ze pakiet nie obejmuje rehabilitacji. U Klaudii tez lekka asymetria. Fizjoterapeutka pokazała nam 3 ćwiczenia i ćwiczymy.
Współczuje zmian w pracy. To tez niestety moze oznaczać ze nie bedzie dla ciebie powrotu. Oczywiście nie musi tak byc. W mojej pracy trzy razy miałam przykłady ze robili zmiany i jak dziewczynom kończył sie macierzyński to dowiadywały sie o redukcji stanowiska. Tyle ze to nie było w moim dziale, u mnie poki co zawsze miejsce na dziewczyny po macierzyńskim czekało.

Karolinuusia - super, ze w poradni wszystko dobrze. Dla mnie sukienka nr 1.

Mała! Biedny Tymon! Oby nic powaznego.

Vadi - super, ze synek zaczął ładniej spac. Ja próbowałam sposobu ze swoją koszulką ale nieskuteczny.
Vadi, Carolles - współczuje ataku migreny.

Myślę, że tak nie będzie bo moje stanowisko jest jedyne na cały bank. Aczkolwiek kto wie... tak czy inaczej mam 3 mc okresu wypowiedzenia jakby co.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 20:10   #3855
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Nadrabiam cały dzisiejszy dzień i ojej co tu czytam Mała daj znać trzymam kciuki żeby było dobrze.

Co do prasowania ciuszkow jak wiecie w ciazy nie miałam jak i tak do tej pory nie prasuje. Chyba że ciuszek tego wymaga.

Dzis Wiki po 17 miala kryzys spiaca a nie mogła zasnąć i marudzila do 19 i zasneła. Jak widziałam ze jest zmeczona i po 18 zalozylam jej pizamke jestem ciekawa do ktorej pospi. Teraz nie wiem czy kłaść sie też czy czekać na razie pije herbatkę bo nie mialam możliwości wczesniej.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 20:29   #3856
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:

O matko! Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
A ibuprom? Mi pomaga na bol glowy bo przedtem tez tylko solpadeine

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 21:02   #3857
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
To super że tak ładnie śpi! Mój się naprawił i śpi już 3h, ale.na brzuch go położyłam. Też miałam atak migreny jakiś czas temu, ale mi po ciąży pomaga zwykly paracetamol bo oczysciłam się ze wszystkich innych leków, tylko musialam walczyc zeby go utrzymac w żołądku. Wczesniej bralam jakies magiczne niebieskie pigulki od neurologa ale nie pamietam nazwy.
a w jakich dawkach bierzesz paracetamol? bo mi neurolog powiedział, że mogę brać uderzeniową dawkę 1000mg (do 2x dziennie) i zastanawiam się, czy to na pewno bezpieczne :/

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
A ibuprom? Mi pomaga na bol glowy bo przedtem tez tylko solpadeine

raz mi faktycznie pomógł, potem już nie, ale to było wieki temu, nie wiem jak teraz
Stary 2017-09-18, 21:24   #3858
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
a w jakich dawkach bierzesz paracetamol? bo mi neurolog powiedział, że mogę brać uderzeniową dawkę 1000mg (do 2x dziennie) i zastanawiam się, czy to na pewno bezpieczne :/

raz mi faktycznie pomógł, potem już nie, ale to było wieki temu, nie wiem jak teraz
Wzięłam 500mg i do tego Tż mi zrobił okład lodowaty (zmoczył ręcznik i włożył do zamrażarki) i się położyłam spać bo to była 2 w nocy i w sumie nie wiem co najbardziej pomogło
A przed ciąża nic mi nie pomagało, jakiś czas brałam solpadeine, potem neurolog mi zapisał jakieś silne leki ale teraz już nie pamiętam nazwy bo to było dawno temu.
1000mg wydaje się bardzo dużo, ale jak neurolog powiedział że to bezpieczne to czemu nie jeśli ma pomóc

Taedio dobrze pamiętam że to Ty jeździsz z młodym samochodem? Wozisz go na przednim siedzeniu?

Stary 2017-09-18, 21:25   #3859
siilmariien
Wtajemniczenie

Mała straszne Biedny Tymuś Trzymam kciuki żeby nic mu nie było poważnego Daj znać koniecznie!

Carolles ja nie wychodzę w każdą pogodę. Boję się zwłaszcza dużego wiatru, bo wychodzimy w chuście i czasem wydaje mi się, że Lu jest za słabo osłonięta. W deszcz wychodziłam, wystarczył parasol żeby małą ochronić (oczywiście to nie była mega ulewa).
Super, że po szczepieniu było u Was ok

Xzora dzięki
Tak, chodziło mi o to małżeństwo. Koszmarna sytuacja. Choć ja tu obwiniam bardziej personel szpitala niż państwo, bo uciekli się od razu do takich drastycznych środków...
Do Ikei za późno wyjechaliśmy i mieliśmy tylko godzinę, żeby zdążyć potem do przedszkola po Lilę. Kupiłam same drobiazgi: pojemniki na dostawkę Łucji, szklane latarenki na świece, patelnię, miski na zupę, szklaną karafkę z korkiem i inne tego typu pierdółki
Ale obejrzałam sobie na żywo witrynkę i krzesła, które w najbliższym czasie chciałabym kupić i mąż się ze mną zgodził że są super
Udało się zamotać Łucję i spała, ale kręciła się przez sen, musiałam cały czas się bujać Zaczęła płakać przy wyjściu, nakarmilam ją w samochodzie i przewinelismy w nim, bo w trakcie karmienia zrobiła mega kupę

Czy Wy też macie wrażenie, że ludzie się na Was gapią jak idziecie z chustą?
A dzisiaj w ikei zaczepila mnie starsza pani obsługująca sąsiednią kasę i zachwycala się takim sposobem noszenia dziecka, jak powiedziałam że córka niezbyt chce jeździć w wózku, to stwierdziła, że też by wolała być noszona w chuście
Ostatnio jak bylam w Stokrotce w chuście z Li&Lu podszedł do mnie staruszek i mówi: "przepraszam, że zaczepiam, ale cudowny widok, coś pięknego", tak mnie jakoś wzruszył, że mi świeczki stanęły w oczach
Na razie takie miłe sytuacje, choć pewnie zdarzy się, że ktoś skomentuje że po co tak dziecko krępować i męczyć, albo po co przyzwyczajac do noszenia

Minini to udanego wyjazdu, pięknej pogody i spokojnej podróży!
Dam znać jak pojawi się @ ale czuję się już jak na okres... Tak, od początku tylko kp. Z Lilą też szybko dostałam @.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
U nas piękna pogoda, słoneczko. Wywiesiłam pranie na balkonie i co? Deszcze leje, wichura jak ta lala. A młody na mnie śpi
I co, nie odleciało Ci pranie?

Morelle brawo za wizytę u neurologa

Karolinuuusia super, że na wizycie wszystko ok i brawo za przyrost. Zdrowia dla męża i kciuki żebyście nic nie złapały z Alą!
Mi też 1 sukienka bardziej się podoba, choć przyznam że nie przepadam za jeansowymi rzeczami dla dzieci (chyba że z takiego mięciutkiego).

Vadi to kciuki dla Was za jutro! Ja już mam mega nerwa, chętnie bym to przełożyła...

Vadi i Carolles współczuję Wam migren. Też od liceum miewam takie z wymiotami i światłowstrętem. Na studiach był taki czas, że miałam co sobotę Od dobrych kilku lat udaje mi się zwykle wyłapać moment, kiedy wiem że ból głowy zaczyna przechodzić w migrenę i wtedy pomaga ibuprom. Jak przegapię ten moment, to już nic nie pomaga...

Edytowane przez siilmariien
Czas edycji: 2017-09-18 o 21:28
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 21:34   #3860
vadi
*sportaddict*

Jon polecam Ci kompres żelowy do mrożenia, ja się wczoraj takim ratowałam wielokrootnego użytku. bardzo długo rozmarza

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Vadi i Carolles współczuję Wam migren. Też od liceum miewam takie z wymiotami i światłowstrętem. Na studiach był taki czas, że miałam co sobotę Od dobrych kilku lat udaje mi się zwykle wyłapać moment, kiedy wiem że ból głowy zaczyna przechodzić w migrenę i wtedy pomaga ibuprom. Jak przegapię ten moment, to już nic nie pomaga...
piąteczka. ja mam do tego straszne mdłości wtedy :/
Stary 2017-09-18, 21:41   #3861
taedio
MerDer 4ever

Jon No jeżdzę młody jeździ zawsze z tylu czy jeżdżę sama czy z kimś z tylu za pasażerem. Dla mnie wyłączenie poduszki z przodu nie daje gwarancji. To tylko auto i elektronika

Sill pranie dalej na balkonie, nie ma kto ściągnąć

Stary 2017-09-18, 21:54   #3862
Mała!
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za kciuki za Tymonka. Wricili do domu o 20:00 dokładnie go przebadali i zrobili rentgen obu nóg. Nie widać nic niepokojacego, tylko pęknięta i opuchnieta warga, guzy i otarcia. No i noga otluczona. Całe szczęście! Mąż ma tylko zadrapania na kolanach i rękach. Tymuś wygląda fatalnie, nawet bardzo :/ nie mogę powstrzymać sie od płaczu jak go widzę. Ale widać że nic mimu nie jest, tylko poturbowany mocno. Obserwujemy go
, mąż wziął wolne dwa dni i spi razem z nim. Teraz z emocj Nikt nie może zasnąć... i grają na konsoli, HUGO też chyba to czuje :/
Idę z nim spać żeby poczuł spokój, choć łatwe to nie jest.
Nie życzę nikomu... tak czlowiek dba, stsra się uchronić...no i nie uchronisz no! :/ jeszcze raz dzięki dziewczyny.

Sill
Mnie często zaczepiaja i pytają czy to bezpieczne i czy nie wyleci i czesto.mówią ze fajny sposób.

Vadi
Kciuki za jutro!

Karola
Brawo za wizytę.

Dziewczyny i bardzo współczuję tych.migren, tonmusi być.okropne.

Mnie właśnie zaczyna boleć głowa...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 22:02   #3863
pestycyda
Zakorzenienie

Nadrabiam dalej:

Jon, ja od pocAtku przyznaje się nie prasuje... Szkoda mi życia i czasu bo mój urwis mało śpi w dzień. Nie raz nam nie mam czasu wyprasować a co dopiero dziecięce pieluchy:/

Mała, daj znać czy mąż się ucieszył wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy bo nie wiem czy już życzyłam

Silli, super że Lu już po skoku teraz avi wynagrodzi wszystkie płacze

Morelle, ale chcesz innej pracy szukać bo może nie być dla Ciebie miejsca w nowych działach? Oby Pestka szybko wyszła z asymetrii;*

Karolinusia, zdrówka dla TŻ! Brawo za wagę córci obie sukienki są śliczne...

Mała, o matko kochana. Biedny Tymuś na pewno wszystko z nim w porządku nie zamartwiaj się :tule:

Vadi, czyli młody odczarowany śliczna ta lampka

Współczuję Wam dziewczyny migren. Ja dzięki Bogu nigdy nie miewam.

Zostawiłam dziś Wojtka rodzicom i pojechałam na zakupy. Jezu, jakby mnie że smyczy ktoś spuścił kupiłam gruby wełniany sweter oversize, jeansy i stanik do karmienia w esotiq za uwaga 25 zł Pani normalnie wyciągnęła go z podziemi i akurat mój rozmiar. A taki sam fason mam z alles i z 70 zł dałam.

Mój TŻ też zaziębiony więc dobrze że ja u rodziców z młodym.

Dziś pierwszy raz nie wył po kąpieli jak oparzony. Szok. Do tego z 15 minut temu dał się odlozyc. Omotałam go pieluszka. Rusza się od czasu do czasu (odruchy?) Ale i tak jest sukces..oczywiście jak to bywa w takich sytuacjach ja spać nie mogę bo za wcześnie...

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 22:12   #3864
calineczka3
Zadomowienie

Pestycyda postaram się zrobić fotkę.
Dzisiaj nie mam jak bo jestem sama.
Młody bardzo lubi tę pozycję.
Moja siostrzenica miała mega kolki i tylko to pomagało.

Minini udanego wypoczynku!

Samantha, Minini Wasze teściowe chyba mają jakieś kompleksy

Mała współczuję, oby Tymonkowi nic nie było!

Xzora ładna ta sukienka na chrzest. Zamawiałaś ją?

Sill zapomniałam napisać - strój Lu na chrzest rewelacja!
Super, że Lu polubiła chustę. W jakim wiązaniu ją nosisz?
Ja też chciałabym nosić po mieście, ale nie wiem jak ogarnąć wiązanie poza domem. Mam chustę długą i się włóczy, poza tym potrzebuję najpierw ją przygotować, a potem wziąć małego. Jak ty to robisz?

Dziewczyny magia!
Pierwszy raz włożyłam małego w chustę i od razu zasnął! Miałam wolne ręce
Nosiłam go dzisiaj 2 razy i za każdym razem było to samo, chyba mu się podoba
Tylko coś nie tak mi chyba poszło, bo młody miał buzię po chustą i bałam się, że nie ma jak oddychać.
Żałuję, że nie mam zdjęć bo bym Wam pokazała.

Tylko boję się, że jak będzie mi spał w dzien w chuście to nocami będzie masakra, bo on normalnie spał teraz w dzień bardzo mało.

Edytowane przez calineczka3
Czas edycji: 2017-09-18 o 22:15
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 22:17   #3865
siilmariien
Wtajemniczenie

Mała nie uchroni się niestety Uff jak dobrze, że z Tymusiem wszystko ok! Dzielny chłopak!
Może łyknij coś kochana na ten ból głowy zapobiegawczo żeby Ci się nie rozkręcił z nerwów

Pestycyda gratuluję zakupów Super, że korzystasz że masz z kim zostawić Wojtka i nie boisz się zostawić go z rodzicami. Przyznam, że ja miałam z tym duży problem przy Lili przez pierwszy rok. Wybacz, ale nie pamiętam, Wy jedziecie na mm czy ściągnęłaś pokarm czy między karmieniami na te zakupy skoczylas?
Brawo za Wasze sukcesy! Zdrowia dla tż!
Stary 2017-09-18, 22:35   #3866
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Jon No jeżdzę młody jeździ zawsze z tylu czy jeżdżę sama czy z kimś z tylu za pasażerem. Dla mnie wyłączenie poduszki z przodu nie daje gwarancji. To tylko auto i elektronika

Sill pranie dalej na balkonie, nie ma kto ściągnąć

Ja też nawet jak jadę z mala sama to ona jest z tylu za pasażerem

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

My dziś z mężem śpimy oddzielnie. On w salonie na kanapie a ja z Alicja w sypialni. Chyba ja wezmę do siebie do łóżka, samej mi dziwnie spać i jest okazja

Alicja

Stary 2017-09-18, 22:56   #3867
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Pestycyda postaram się zrobić fotkę.
Dzisiaj nie mam jak bo jestem sama.
Młody bardzo lubi tę pozycję.
Moja siostrzenica miała mega kolki i tylko to pomagało.

Minini udanego wypoczynku!

Samantha, Minini Wasze teściowe chyba mają jakieś kompleksy

Mała współczuję, oby Tymonkowi nic nie było!

Xzora ładna ta sukienka na chrzest. Zamawiałaś ją?

Sill zapomniałam napisać - strój Lu na chrzest rewelacja!
Super, że Lu polubiła chustę. W jakim wiązaniu ją nosisz?
Ja też chciałabym nosić po mieście, ale nie wiem jak ogarnąć wiązanie poza domem. Mam chustę długą i się włóczy, poza tym potrzebuję najpierw ją przygotować, a potem wziąć małego. Jak ty to robisz?

Dziewczyny magia!
Pierwszy raz włożyłam małego w chustę i od razu zasnął! Miałam wolne ręce
Nosiłam go dzisiaj 2 razy i za każdym razem było to samo, chyba mu się podoba
Tylko coś nie tak mi chyba poszło, bo młody miał buzię po chustą i bałam się, że nie ma jak oddychać.
Żałuję, że nie mam zdjęć bo bym Wam pokazała.

Tylko boję się, że jak będzie mi spał w dzien w chuście to nocami będzie masakra, bo on normalnie spał teraz w dzień bardzo mało.
Dzięki
Czy ja wiem czy Łucja polubiła chustę - wielkich zachwytów z jej strony nie ma, czasem dość szybko muszę ją wyciągnąć, zwłaszcza jeśli w domu próbuję coś zrobić przy okazji Ale zwykle daje się nosić

Noszę w kieszonce, tylko to wiązanie na razie znam Myślę o instruktorce, ale nie dam już rady finansowo we wrześniu.

Ja też wiążę chustę tylko w domu... Bo muszę mieć lustro do tego
Jedynie dzisiaj wiązałam na parkingu ikei, przeglądając się w szybie samochodu Nie chciałam już w samym sklepie, żeby się ludzie na mnie nie gapili, bo by mnie to stresowało
I raz wiązałam u cioci w ogrodzie na jej imprezie imieninowej, przeglądając się w szybie okna Ale tak mi tam rodzina panikowała dookoła próbując to przytrzymać główkę Lu, to chustę, to czapeczkę nałożyć, że tak źle naciągniętej nie miałam jeszcze nigdy

Moja chusta też jest strasznie długa i włóczy się po ziemi, dopóki nie zarzucę jej na ramiona do kieszonki Dlatego myślę o kółkowej bo wydaje mi się że będzie lepsza do motania na dworze, ale nie wiem czy mam rację... Przypomniało mi się, że dalsza znajoma nosiła kiedyś w kółkowej i chyba do niej zadzwonię w weekend podpytać jak się nosi w takiej
Na pewno nie ma problemów że coś się włóczy przy nosidełku, ale to jeszcze za wcześnie

Jak jest się samemu poza domem i nie ma kto potrzymać dziecka, nie ma się fotelika ani wózka, to chyba ciężka sprawa przygotować chustę z maluchem na rękach Może w kółkowej właśnie jest to prostsze, ale nie wiem. Pewnie ją idealizuję.

Super, że tak Wam pięknie poszło motanie, gratulacje! Następnym razem wrzuć fotę!
Stary 2017-09-18, 23:09   #3868
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

Ojej dużo zdrówka dla Tymka

Ja tez jeżdżę z córa autem i fotelik mam z tylu. Mam bazę to szybko się wpina bo mała nie lubi jak się jak wkłada do samochodu. Zaraz jest ryk. Z przodu na fotelu niby jest waga i nie powinna działać poduszka ale boję się jeździć z fotelikiem z przodu.
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 23:31   #3869
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Sill

Z wysokim stanem też wchodzę, ale z normalnym juz nie.

Super! Takie wyczekane prezenty są najlepsze.

Ja już nie prasuje nic poza sukienkami.

Moja sis kupi malej właśnie kolczyki.

Łóżeczko mam, nawet mama kupiła dziś do siebie kolejne. Krzesło do karmienia ch e pod choinkę od chrzestnych. Teraz mi niepotrzebne. Tak to ona wszystko ma.

Przeszły rzeczy z Re i są polecam wam. Szczególnie sukienka z kurczakami.

U neurologa ok. Dała skierowanie na rehabilitację bo jest mała asymetria. 5 spotkań. Po 90 zł :/
Usg przezciemiaczkowe profilaktycznie. Tez nie mamy w pakiecie :/ porażka. Ogólnie ok

Zimno i ponuro. Dziś się dow, że rozwiązali mój departament. Będą 2 różne. Dużo zmian. Chyba zacznę szukać innej pracy już w marcu. Źle to wróży kredytowi na dom.
dobrze ze po podaniach wszystko ok. szkoda ze reszty badan nie masz w pakiecie.i ze za reha trzeba placic.. no ale to dla zdrowia.

u mnie w pracy tez mega zmiany w dziale. tez mam stanowisko jedyne w firmie ale nie wiem czy chce tam wracac. jest dziewczyna na moje zastepstwo poki co.
na razie sie nie martwmy szukaniem nowej pracy!!

Cytat:

matko jedyna! oby mu nic nie bylo poważniejszego!!

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Mała straszne Biedny Tymuś Trzymam kciuki żeby nic mu nie było poważnego Daj znać koniecznie!

Carolles ja nie wychodzę w każdą pogodę. Boję się zwłaszcza dużego wiatru, bo wychodzimy w chuście i czasem wydaje mi się, że Lu jest za słabo osłonięta. W deszcz wychodziłam, wystarczył parasol żeby małą ochronić (oczywiście to nie była mega ulewa).
Super, że po szczepieniu było u Was ok

Xzora dzięki
Tak, chodziło mi o to małżeństwo. Koszmarna sytuacja. Choć ja tu obwiniam bardziej personel szpitala niż państwo, bo uciekli się od razu do takich drastycznych środków...
Do Ikei za późno wyjechaliśmy i mieliśmy tylko godzinę, żeby zdążyć potem do przedszkola po Lilę. Kupiłam same drobiazgi: pojemniki na dostawkę Łucji, szklane latarenki na świece, patelnię, miski na zupę, szklaną karafkę z korkiem i inne tego typu pierdółki
Ale obejrzałam sobie na żywo witrynkę i krzesła, które w najbliższym czasie chciałabym kupić i mąż się ze mną zgodził że są super
Udało się zamotać Łucję i spała, ale kręciła się przez sen, musiałam cały czas się bujać Zaczęła płakać przy wyjściu, nakarmilam ją w samochodzie i przewinelismy w nim, bo w trakcie karmienia zrobiła mega kupę

Czy Wy też macie wrażenie, że ludzie się na Was gapią jak idziecie z chustą?
A dzisiaj w ikei zaczepila mnie starsza pani obsługująca sąsiednią kasę i zachwycala się takim sposobem noszenia dziecka, jak powiedziałam że córka niezbyt chce jeździć w wózku, to stwierdziła, że też by wolała być noszona w chuście
Ostatnio jak bylam w Stokrotce w chuście z Li&Lu podszedł do mnie staruszek i mówi: "przepraszam, że zaczepiam, ale cudowny widok, coś pięknego", tak mnie jakoś wzruszył, że mi świeczki stanęły w oczach
Na razie takie miłe sytuacje, choć pewnie zdarzy się, że ktoś skomentuje że po co tak dziecko krępować i męczyć, albo po co przyzwyczajac do noszenia

Minini to udanego wyjazdu, pięknej pogody i spokojnej podróży!
Dam znać jak pojawi się @ ale czuję się już jak na okres... Tak, od początku tylko kp. Z Lilą też szybko dostałam @.

I co, nie odleciało Ci pranie?

Morelle brawo za wizytę u neurologa

Karolinuuusia super, że na wizycie wszystko ok i brawo za przyrost. Zdrowia dla męża i kciuki żebyście nic nie złapały z Alą!
Mi też 1 sukienka bardziej się podoba, choć przyznam że nie przepadam za jeansowymi rzeczami dla dzieci (chyba że z takiego mięciutkiego).

Vadi to kciuki dla Was za jutro! Ja już mam mega nerwa, chętnie bym to przełożyła...

dzieki.
odnosnie @ to ja przy starszaku po pół roku dopiero dostalam, dlatego teraz niedowierzam...

a w chuście jak nosze to tez mam wrazenie ze ludzie sie gapią. w wiekszosci sie uśmiechają i zachwycają. raz tylko uslyszalam od jakiejs baby że dziecko takie zgniecione i ze całe zdrętwiale bedzie po takim noszeniu

raz zaczepila mnie obca dziewczyna na ulicy i zaczela opowiadac jak jej siostra tez nosila dziecko w chuście i ze jej sie to tak podoba..
miłe ogólnie mam doswiadczenia przy wychodzeniu z chustą.

i tez mam problem poza domem wiązac bo moja ma 4,6m. zazwyczaj zanim wtciagne mlodego z fotelika to ogony wkladam na siedzenie z auta a jak juz zrobie kieszonke i przerzuce ogony to akurat nad ziemią już są. czasem sie troche o ziemię zamiotą... no trudno one i tak nie mają bezposrednio kontaktu z dzieckiem.

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za kciuki za Tymonka. Wricili do domu o 20:00 dokładnie go przebadali i zrobili rentgen obu nóg. Nie widać nic niepokojacego, tylko pęknięta i opuchnieta warga, guzy i otarcia. No i noga otluczona. Całe szczęście! Mąż ma tylko zadrapania na kolanach i rękach. Tymuś wygląda fatalnie, nawet bardzo :/ nie mogę powstrzymać sie od płaczu jak go widzę. Ale widać że nic mimu nie jest, tylko poturbowany mocno. Obserwujemy go
, mąż wziął wolne dwa dni i spi razem z nim. Teraz z emocj Nikt nie może zasnąć... i grają na konsoli, HUGO też chyba to czuje :/
Idę z nim spać żeby poczuł spokój, choć łatwe to nie jest.
Nie życzę nikomu... tak czlowiek dba, stsra się uchronić...no i nie uchronisz no! :/ jeszcze raz dzięki dziewczyny.

Sill
Mnie często zaczepiaja i pytają czy to bezpieczne i czy nie wyleci i czesto.mówią ze fajny sposób.

Vadi
Kciuki za jutro!

Karola
Brawo za wizytę.

Dziewczyny i bardzo współczuję tych.migren, tonmusi być.okropne.

Mnie właśnie zaczyna boleć głowa...

to dobrze że tylko powierzchownie ucierpiał. nie płacz, chłopaki twarde są. jutro nie bedzie pamietać już bólu. mój ma co chwile jakies wypadki - a to na rowerze, a to z piłką albo raz zjechał ze zjezdzalni bez koszulki i zdarł skore na całych plecach bo wcześniej posypal zjezdzalnie piaskiem
u nas srebro, woda utleniona i kolorowe plasterki zużywane są w wyjątkowo duzych ilosciach. a i najlepsze są "przeciwbólowe" żelki nie wiedzialam ze tak szybko może mijać płacz po ich zjedzeniu

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Nadrabiam dalej:

Jon, ja od pocAtku przyznaje się nie prasuje... Szkoda mi życia i czasu bo mój urwis mało śpi w dzień. Nie raz nam nie mam czasu wyprasować a co dopiero dziecięce pieluchy:/

Mała, daj znać czy mąż się ucieszył wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy bo nie wiem czy już życzyłam

Silli, super że Lu już po skoku teraz avi wynagrodzi wszystkie płacze

Morelle, ale chcesz innej pracy szukać bo może nie być dla Ciebie miejsca w nowych działach? Oby Pestka szybko wyszła z asymetrii;*

Karolinusia, zdrówka dla TŻ! Brawo za wagę córci obie sukienki są śliczne...

Mała, o matko kochana. Biedny Tymuś na pewno wszystko z nim w porządku nie zamartwiaj się :tule:

Vadi, czyli młody odczarowany śliczna ta lampka

Współczuję Wam dziewczyny migren. Ja dzięki Bogu nigdy nie miewam.

Zostawiłam dziś Wojtka rodzicom i pojechałam na zakupy. Jezu, jakby mnie że smyczy ktoś spuścił kupiłam gruby wełniany sweter oversize, jeansy i stanik do karmienia w esotiq za uwaga 25 zł Pani normalnie wyciągnęła go z podziemi i akurat mój rozmiar. A taki sam fason mam z alles i z 70 zł dałam.

Mój TŻ też zaziębiony więc dobrze że ja u rodziców z młodym.

Dziś pierwszy raz nie wył po kąpieli jak oparzony. Szok. Do tego z 15 minut temu dał się odlozyc. Omotałam go pieluszka. Rusza się od czasu do czasu (odruchy?) Ale i tak jest sukces..oczywiście jak to bywa w takich sytuacjach ja spać nie mogę bo za wcześnie...

mama sie zrelaksowała to i synek spokojny! tak to działa!!

u nas dzis nerwówka przed wyjazdem to mlody też spal krótko i niespokojnie.
teraz mąż i chlopaki śpią a ja nie umiem. wyjeżdzamy o północy...
wogole to mam dziś takiego głoda!! caly dzień jem!

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

u mnie też oba foteliki zamontowane z tyłu. fajnie jak jadą oboje - wtedy starszy troche zajmie sie mlodszym w razie potrzeby czy poda smoczek jak jade sama a jest jakiś płacz to zjezdzam i sie zatrzymuje.
w starym aucie starszy jezdził z przodu jak był malutki ale tam nie bylo opcji zeby zamontowac fotelik na tylnej kanapie bo auto za małe. ale też stare i nie miało poduszek wiec sie nie martwilam tym.
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 00:24   #3870
baby2
Rozeznanie

hej ja mam chustę kółkową mota się bardzo łatwo polecam chociaż moja Maja za nią nie przepada, nie lubi być taka ściśnięta, kręci się i płacze, jak ju już wcześniej pisałam chusta chyba nie dla nas.

Mała współczuję mam nadzieję że z Tymoknem będzie wszystko ok.
Byłyśmy dziś na rehabilitacji pierwszej, dostałam skierowanie od pediatry pod kątem wzmożonego napięcia, neurolog nie stwierdził nieprawidłowości ale zauważył delikatna asymetryczna. Póki co pani pokazała nam jak podnosić mała, obejrzała ja a od jutra zaczynamy ćwiczenia. Niepokoi ja ze Maja po położeniu na brzuszek nie może złapać równowagi i nieświadomie przekreca się na plecki. Będziemy nad tym pracować jutro kolejny zabieg. Pani też zauważyła asymetrie ale powiedziała że do trzeciego miesiąca ma prawo się tak wyginać, jeśli nie przejdzie będziemy działać.
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości