Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-19, 00:32   #3871
siilmariien
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Baby a jakiego wiązania używasz kołyska czy inne? I czy chusta dosięga ziemi kiedy zaczynasz wiązanie? Czy byłaby możliwość zamotać dziecko mając je na rękach czy początkowo dwie wolne ręce są potrzebne jak przy zwykłej chuście? Powodzenia z ćwiczeniami!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 00:38   #3872
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
dobrze ze po podaniach wszystko ok. szkoda ze reszty badan nie masz w pakiecie.i ze za reha trzeba placic.. no ale to dla zdrowia.

u mnie w pracy tez mega zmiany w dziale. tez mam stanowisko jedyne w firmie ale nie wiem czy chce tam wracac. jest dziewczyna na moje zastepstwo poki co.

na razie sie nie martwmy szukaniem nowej pracy!!

matko jedyna! oby mu nic nie bylo poważniejszego!!

dzieki.

odnosnie @ to ja przy starszaku po pół roku dopiero dostalam, dlatego teraz niedowierzam...

a w chuście jak nosze to tez mam wrazenie ze ludzie sie gapią. w wiekszosci sie uśmiechają i zachwycają. raz tylko uslyszalam od jakiejs baby że dziecko takie zgniecione i ze całe zdrętwiale bedzie po takim noszeniu

raz zaczepila mnie obca dziewczyna na ulicy i zaczela opowiadac jak jej siostra tez nosila dziecko w chuście i ze jej sie to tak podoba..

miłe ogólnie mam doswiadczenia przy wychodzeniu z chustą.

i tez mam problem poza domem wiązac bo moja ma 4,6m. zazwyczaj zanim wtciagne mlodego z fotelika to ogony wkladam na siedzenie z auta a jak juz zrobie kieszonke i przerzuce ogony to akurat nad ziemią już są. czasem sie troche o ziemię zamiotą... no trudno one i tak nie mają bezposrednio kontaktu z dzieckiem.

to dobrze że tylko powierzchownie ucierpiał. nie płacz, chłopaki twarde są. jutro nie bedzie pamietać już bólu. mój ma co chwile jakies wypadki - a to na rowerze, a to z piłką albo raz zjechał ze zjezdzalni bez koszulki i zdarł skore na całych plecach bo wcześniej posypal zjezdzalnie piaskiem

u nas srebro, woda utleniona i kolorowe plasterki zużywane są w wyjątkowo duzych ilosciach. a i najlepsze są "przeciwbólowe" żelki nie wiedzialam ze tak szybko może mijać płacz po ich zjedzeniu

mama sie zrelaksowała to i synek spokojny! tak to działa!!

u nas dzis nerwówka przed wyjazdem to mlody też spal krótko i niespokojnie.

teraz mąż i chlopaki śpią a ja nie umiem. wyjeżdzamy o północy...

wogole to mam dziś takiego głoda!! caly dzień jem!

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

u mnie też oba foteliki zamontowane z tyłu. fajnie jak jadą oboje - wtedy starszy troche zajmie sie mlodszym w razie potrzeby czy poda smoczek jak jade sama a jest jakiś płacz to zjezdzam i sie zatrzymuje.

w starym aucie starszy jezdził z przodu jak był malutki ale tam nie bylo opcji zeby zamontowac fotelik na tylnej kanapie bo auto za małe. ale też stare i nie miało poduszek wiec sie nie martwilam tym.
Szerokiej drogi odpoczywajcie
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 00:56   #3873
pestycyda
Zakorzenienie

Calineczka, super że chusta tak działa na małego

Sili, my tylko kp. Ostatnio po regulacji laktacji nic nie mogę ściągnąć to między karmieniami wyskoczyłam. Z 1,5h mnie nie było. Nie powiem bo stres i telefony kontrolne były:p ale rodzice sobie super radzą z małym. Nie chce im odbierać przyjemności bo na codzien go nie mają a mnie też odciąża przez ten tydzień. Aż się boję że się przyzwyczaję a później jak wrócę do siebie to znowu wszystko sama:p

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ----------

U nas transfer pierwszy sie udał młody się budził ale jakoś go uglaskalam nawet. Teraz jemy znowu i zobaczymy.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 01:58   #3874
minini
Zadomowienie

baby - powodzenia z ćwiczeniami, napewno szybko pomogą skoro to tylko lekka asymetria
a jak wasz powrot w chorwacji?

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Szerokiej drogi odpoczywajcie
dziekujemy kochana

wlasnie jedziemy chlopaki obaj na śpiocha przeniesieni do auta. poki co śpokojnie śpią
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 02:57   #3875
pestycyda
Zakorzenienie

Minini, oby Wam pogoda dopisała! Spokojnej drogi.

U nas kp. Obudziła nas giga kupą;D

Stary 2017-09-19, 03:07   #3876
Carolles
Zadomowienie

Mala super ze z Tymkiem wszystko ok. Dzielny jest bardzo!

Minini szerokiej drogi ☺

Calineczka fajnie ze malemu chusta pasuje 😉

Pestycyda mnie wczoraj tż zawiozl do galerii na godzine i tez sie poczulam jak wypuszczona z buszu 😂 co prawda bylam z Nela w poszukiwaniu czapy dla niej ale jak sie siedzi w domu caly tydzien to dobre i tyle 😛

U nas pierwsze karmienie od 21. Szok 😱

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 04:26   #3877
darietta
Zakorzenienie

Mała dobrze że z synkiem wszysto oki.

My przed 3 miałyśmy drugie kp. Wiki zjadła poszła kupa i drugi cycuś. Polozyłam ją obok owinełam rączki otulaczem. Hehe nóżki już się nie mieszczą i zgasiłam światło. Nagle mała zaczeła tak wymiotować takie fontanny że masakra. Zerwałam się na równe nogi.
Az Wiki się przeraziła bo jak ją przebrałam to się rozpłakała.
Bałam się ale dałam jej jeszcze raz cycka i troszkę się napiła teraz śpi na mnie a ja się boję ją odłożyć.

Wiecie jak sobie pomyśle że wieczorem jak ona zasypia ja zostawiam ja w łóżeczku które mamy w sypialni i ide do salonu ogarnąć naczynia i wypić herbate ewentualnie cos zjeść to aż się przeraziłam gdyby jej to się wtedy wydarzyło a ja bym nie slyszała bo drzwi zamknięte.

Teraz nie wiem co będę robić.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 06:52   #3878
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
baby - powodzenia z ćwiczeniami, napewno szybko pomogą skoro to tylko lekka asymetria

dziekujemy kochana

wlasnie jedziemy chlopaki obaj na śpiocha przeniesieni do auta. poki co śpokojnie śpią
Niech śpią jak najdłużej daj znać jak dojedziecie my jak byliśmy nad morzem to byli sami emerytowani Niemcy, młodzi z dziećmi w gondolach i pełno yorków

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Mała dobrze że z synkiem wszysto oki.

My przed 3 miałyśmy drugie kp. Wiki zjadła poszła kupa i drugi cycuś. Polozyłam ją obok owinełam rączki otulaczem. Hehe nóżki już się nie mieszczą i zgasiłam światło. Nagle mała zaczeła tak wymiotować takie fontanny że masakra. Zerwałam się na równe nogi.

Az Wiki się przeraziła bo jak ją przebrałam to się rozpłakała.

Bałam się ale dałam jej jeszcze raz cycka i troszkę się napiła teraz śpi na mnie a ja się boję ją odłożyć.

Wiecie jak sobie pomyśle że wieczorem jak ona zasypia ja zostawiam ja w łóżeczku które mamy w sypialni i ide do salonu ogarnąć naczynia i wypić herbate ewentualnie cos zjeść to aż się przeraziłam gdyby jej to się wtedy wydarzyło a ja bym nie slyszała bo drzwi zamknięte.

Teraz nie wiem co będę robić.

Darietta ja nie zamykam drzwi od małej pokoiku i jeszcze nianke mam włączona
Stary 2017-09-19, 07:05   #3879
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Niech śpią jak najdłużej daj znać jak dojedziecie my jak byliśmy nad morzem to byli sami emerytowani Niemcy, młodzi z dziećmi w gondolach i pełno yorków

Darietta ja nie zamykam drzwi od małej pokoiku i jeszcze nianke mam włączona
Niani nie mam . nasze mieszkanie jakby to powiedziec nie ma korytarza i jak mala sie budzi to słychać. Jedyna sciana jaka dzieli dwa pokoje to lazienka a tak to wejscie do sypialni jest prawie z salonu. I to działa w drugą stronę jak usłyszy hałas rozowy telewizor mała to się przebudzała dlatego zamykam drzwi. No i w sypialni spi tylko w nocy tak caly czas jest ze mną w salonie bo spi w gondoli.

Dzis bede zombie nie spie mala na mnie chciala ją odlozyc zeby pranie zrobic to taki płacz.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 08:24   #3880
pestycyda
Zakorzenienie

Darietta, współczuję. Na pewno się wystraszylas.

A ja dziś zadowolona bo małego dwa razy udało się odłożyć. Potem nad ranem już zasnelam a potem się wiercił niespokojnie. Zasral prześcieradło rykoszetem drugi raz w tym tygodniu;D

Jedziemy dziś do mojej babci pokazać prawnuka ostatni dzień pogody bo od jutra znowu zimno i deszcz.

Stary 2017-09-19, 09:00   #3881
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Jon polecam Ci kompres żelowy do mrożenia, ja się wczoraj takim ratowałam wielokrootnego użytku. bardzo długo rozmarza

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

piąteczka. ja mam do tego straszne mdłości wtedy :/
Dziękuję to w aptece kupię?
Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Jon No jeżdzę młody jeździ zawsze z tylu czy jeżdżę sama czy z kimś z tylu za pasażerem. Dla mnie wyłączenie poduszki z przodu nie daje gwarancji. To tylko auto i elektronika

Sill pranie dalej na balkonie, nie ma kto ściągnąć

Oo dzięki, ja póki co zawsze z Tż i siedziałam z tyłu z małym ale chcę też czasem sama z nim jechać i się zastanawiam czy z przodu czy z tyłu, bo on czasem na początku jazdy nie śpi i trzeba mu smoka podawać bo wypluwa, inaczej marudzi
Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ja też nawet jak jadę z mala sama to ona jest z tylu za pasażerem

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

My dziś z mężem śpimy oddzielnie. On w salonie na kanapie a ja z Alicja w sypialni. Chyba ja wezmę do siebie do łóżka, samej mi dziwnie spać i jest okazja

Cytat:
Ojej dużo zdrówka dla Tymka

Ja tez jeżdżę z córa autem i fotelik mam z tylu. Mam bazę to szybko się wpina bo mała nie lubi jak się jak wkłada do samochodu. Zaraz jest ryk. Z przodu na fotelu niby jest waga i nie powinna działać poduszka ale boję się jeździć z fotelikiem z przodu.
Dzięki Dziewczyny wolałabym mieć go z przodu ale sama nie wiem na ile to jest bezpieczne

Pestycyda fajna noc za Wami, mój bączek stękał od 5 rano Tż skapitulował o 5:50 i wstał a ja leżałam i łapałam pięcio-minutowe drzemki do 7:30

Vadi, Siil kciuki za szczepienia! Miałam wczoraj pisać ale chyba w końcu zapomniałam

Mała dobrze że z Tymonem jest wszystko w porządku , to naprawdę musi byc straszne patrzeć na niego jak jest taki poturbowany

Darietta współczuję tego ulewania, ja miałam podobną sytuację raz w dzień, akurat poszłam się ubierać a młody był w gondoli i patrzył na lampę w kuchni a ulał jak wróciłam na szczęście. Teraz jeździ ze mną do łazienki

Stary 2017-09-19, 09:22   #3882
taedio
MerDer 4ever

Jon No u nas problemu z wypadaniem smoczka nie ma bo mój smoczka nie chce. Ale jeździć ne lubi i 9/10 wyjazdów cała drogę ryczy i nie ma znaczenia czy jadę z nim z tylu czy nie

Dzisiaj Niko świętuje 2 miesiące z tej okazji nie przespał nocki
O 14 mamy szczepienie.. czy któraś z Was szczepiła 6w1, Rota i pneumokoki na jednej wizycie? Chciałabym pneumokoki osobno a nie wiek czy bede miała sile przebicia wgl mam dzisiaj zjazd łeb mnie boli od wczoraj, cholerne kaloryfery

Stary 2017-09-19, 09:35   #3883
Carolles
Zadomowienie

Darietta mi Nela tez tak ulewala i w dzien i w nocy i zauwazylam ze jak sie przejada to tak sie dzieje i teraz juz daje tylko jedna piers. A co do zostawiania jej w sypialni samej ktora masz na jednym poziomie to nie wpadaj w paranoje. My mieszkamy w domu na dwoch poziomach i chyba bym zglupiala gdybym Nele ciagle przenosila w zaleznosci od tego czy robie cos na dole czy na gorze 🙈

Jon ja tez czasami jezdze z mala sama ale zawsze mam ja z tylu. Sa takie lusterka do obserwacji dziecka ja sobie chyba kupie bo Nelka czasami w drodze spi a czasmi nie i jest tak cicho ze ja nigdy nie wiem co ona robi.

1505806394051.jpg

Taedio ja szczepilam 6w1 i pneumo na jeden wizycie ale mojej znajomej pani doktor sama polecila zeby odlozyc pneumo dwa tygodnie wiec spokojnir uda Ci sie odroczyc 😉 wszystkiego dobrego dla Nikosia 😘
Jak sobie przypomne jak nam spieszno bylo ma porodowke a tu juz nasze dzieciaki po dwa miesiace maja 😱

Edytowane przez Carolles
Czas edycji: 2017-09-19 o 09:37
Stary 2017-09-19, 09:39   #3884
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
tak, to się nazywa kompres żelowy

Cytat:
Vadi, Siil kciuki za szczepienia! Miałam wczoraj pisać ale chyba w końcu zapomniałam

Cytat:
O 14 mamy szczepienie.. czy któraś z Was szczepiła 6w1, Rota i pneumokoki na jednej wizycie? Chciałabym pneumokoki osobno a nie wiek czy bede miała sile przebicia wgl mam dzisiaj zjazd łeb mnie boli od wczoraj, cholerne kaloryfery

najlepszości dla Niko, my wczoraj obchodziliśmy
i my szczepimy o 13.30 taką właśnie mieszanką, chociaż też rozważałam, czy nie zapytać o przełożenie pneumokoków...

tulę
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 09:43   #3885
Mała!
Zakorzenienie

Dziewczyny będę nadrabiać ale ciężko mi pisać teraz,

Taedio i Vadi
Kciuki za szczepienia

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 09:47   #3886
taedio
MerDer 4ever

My mamy takie lusterko

Carolles dzięki
Noooo ten czas tak zapitala

Wgl to chyba bede sama dzisiaj na tej wizycie. Tz raczej nie uda sie wyrwać. Teściowa mi mówiła, że pójdzie ze mną jak co ale chyba wole juz iść sama. Wolałabym iść z Tz bo nie dość, że szczepienie to na bank mi potwierdzi skaze i pewnie asymetrię (młody jak leży na plecach to nie prosto tylko skręca ciałkiem). Ehhhh

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Vadi Dziekuje i sto lat dla Tymka
A pneumokoki NFZ czy płatne? Mi położna powiedziała, że te na NFZ wystarcza

Mała dzięki

Stary 2017-09-19, 10:13   #3887
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
O 14 mamy szczepienie.. czy któraś z Was szczepiła 6w1, Rota i pneumokoki na jednej wizycie? Chciałabym pneumokoki osobno a nie wiek czy bede miała sile przebicia
U nas te szczepienia były na jednej wizycie, zadnych dolegliwości nie było.

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 10:23   #3888
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jon No u nas problemu z wypadaniem smoczka nie ma bo mój smoczka nie chce. Ale jeździć ne lubi i 9/10 wyjazdów cała drogę ryczy i nie ma znaczenia czy jadę z nim z tylu czy nie

Ja szczepilam 6w1 a pneumo i rota przełożyłam i mamy w piątek dopiero

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 10:30   #3889
taedio
MerDer 4ever

A pneumokoki na NFZ? Czy dopłacałyście?

Stary 2017-09-19, 10:41   #3890
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

Oo dzięki, ja póki co zawsze z Tż i siedziałam z tyłu z małym ale chcę też czasem sama z nim jechać i się zastanawiam czy z przodu czy z tyłu, bo on czasem na początku jazdy nie śpi i trzeba mu smoka podawać bo wypluwa, inaczej marudzi

Dzięki Dziewczyny wolałabym mieć go z przodu ale sama nie wiem na ile to jest bezpieczne

Pestycyda fajna noc za Wami, mój bączek stękał od 5 rano Tż skapitulował o 5:50 i wstał a ja leżałam i łapałam pięcio-minutowe drzemki do 7:30

Mała dobrze że z Tymonem jest wszystko w porządku , to naprawdę musi byc straszne patrzeć na niego jak jest taki poturbowany

Darietta współczuję tego ulewania, ja miałam podobną sytuację raz w dzień, akurat poszłam się ubierać a młody był w gondoli i patrzył na lampę w kuchni a ulał jak wróciłam na szczęście. Teraz jeździ ze mną do łazienki

Jak masz wyłączana poduszkę przyciskiem to możesz go wozić ale z tylu bezpieczniej

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla Niko u nas sama położna pytała czy odroczyc pneumokoki
Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Darietta mi Nela tez tak ulewala i w dzien i w nocy i zauwazylam ze jak sie przejada to tak sie dzieje i teraz juz daje tylko jedna piers. A co do zostawiania jej w sypialni samej ktora masz na jednym poziomie to nie wpadaj w paranoje. My mieszkamy w domu na dwoch poziomach i chyba bym zglupiala gdybym Nele ciagle przenosila w zaleznosci od tego czy robie cos na dole czy na gorze

Jon ja tez czasami jezdze z mala sama ale zawsze mam ja z tylu. Sa takie lusterka do obserwacji dziecka ja sobie chyba kupie bo Nelka czasami w drodze spi a czasmi nie i jest tak cicho ze ja nigdy nie wiem co ona robi.

Załącznik 7241076

Taedio ja szczepilam 6w1 i pneumo na jeden wizycie ale mojej znajomej pani doktor sama polecila zeby odlozyc pneumo dwa tygodnie wiec spokojnir uda Ci sie odroczyc wszystkiego dobrego dla Nikosia
Jak sobie przypomne jak nam spieszno bylo ma porodowke a tu juz nasze dzieciaki po dwa miesiace maja

Tez myślę zeby dokupić lusterko
Cytat:

Ja będę brała na NFZ bo takie nam położna od szczepień doradzała
Stary 2017-09-19, 10:44   #3891
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Sto lat dla Nikosia! Szkoda że nie lubi jeździc, mój śpi całą drogę. Nad morze też przespał 3h
Kciuki za szczepienie! Ja szczepiłam 6w1 + pneumo na jednej wizycie i teraz w piątek mamy rota, bo nie chciałam wszystkiego na raz. Na szczęście po pierwszym szczepieniu oprócz spania i płaczu nic się nie działo. Pneumo na NFZ. A no i nie było problemu z przełożeniem rota, myślę że jakbym chciała pneumo przełożyć to też by było spoko, ale ja już wolałam żeby na jednej wizycie był ukłuty, bo rota doustne są.
Ja byłam z mamą na szczepieniu, bo Tż był w pracy i cieszę się że sama nie , bo byłam bardzo zdenerwowana tym szczepieniem

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Darietta mi Nela tez tak ulewala i w dzien i w nocy i zauwazylam ze jak sie przejada to tak sie dzieje i teraz juz daje tylko jedna piers. A co do zostawiania jej w sypialni samej ktora masz na jednym poziomie to nie wpadaj w paranoje. My mieszkamy w domu na dwoch poziomach i chyba bym zglupiala gdybym Nele ciagle przenosila w zaleznosci od tego czy robie cos na dole czy na gorze 🙈

Załącznik 7241076

Taedio ja szczepilam 6w1 i pneumo na jeden wizycie ale mojej znajomej pani doktor sama polecila zeby odlozyc pneumo dwa tygodnie wiec spokojnir uda Ci sie odroczyc 😉 wszystkiego dobrego dla Nikosia 😘
Jak sobie przypomne jak nam spieszno bylo ma porodowke a tu juz nasze dzieciaki po dwa miesiace maja 😱

Oo fajne lusterko, jak będę częściej sama jeździć to może sobie kupię, ale ja mieszkam w małej miejscowości i raczej samotne podróże to max 10-15min

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Jak masz wyłączana poduszkę przyciskiem to możesz go wozić ale z tylu bezpieczniej

Wszystkiego najlepszego dla Niko u nas sama położna pytała czy odroczyc pneumokoki

Tez myślę zeby dokupić lusterko

Ja będę brała na NFZ bo takie nam położna od szczepień doradzała
Spytam Tż o te poduszki

Stary 2017-09-19, 10:54   #3892
taedio
MerDer 4ever

Anna dzięki No a moja położna wszystko na raz chce

Jon dzięki
Ja nie wiem czemu on tak nie lubi jeździć.. pod koniec jazdy to juz jest naprawdę mega krzyk tez chcielibyśmy jechac nad morze ale odpada bo tez mamy 600 km.
Z mama jak z mama.. teściowa to teściowa :p myślałam juz zeby sie zgodzić ale mam dzisiaj słabszy dzień i nawet nie chce mi sie z nią gadać

Stary 2017-09-19, 11:12   #3893
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Calineczka, super że chusta tak działa na małego

Sili, my tylko kp. Ostatnio po regulacji laktacji nic nie mogę ściągnąć to między karmieniami wyskoczyłam. Z 1,5h mnie nie było. Nie powiem bo stres i telefony kontrolne były:p ale rodzice sobie super radzą z małym. Nie chce im odbierać przyjemności bo na codzien go nie mają a mnie też odciąża przez ten tydzień. Aż się boję że się przyzwyczaję a później jak wrócę do siebie to znowu wszystko sama:p

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ----------

U nas transfer pierwszy sie udał młody się budził ale jakoś go uglaskalam nawet. Teraz jemy znowu i zobaczymy.

No i super, ładuj akumulatory kiedy tylko możesz!
Tak podpytuję wszystkich o wyjścia, bo jestem ciekawa jak sobie radzicie z kp wtedy. Przygotowuję się psychicznie na kolejną wizytę u fryzjera i myślę czy małą zostawiać w domu czy mają gdzieś kursować w wózku pod salonem

Cytat:

dziekujemy kochana

Powodzenia!

Cytat:

Dzięki

Cytat:

Wszystkiego dobrego dla Nikosia! Kciuki za szczepienie!
Stary 2017-09-19, 11:29   #3894
xzora
Zakorzenienie

Vadi, fajna lampka.
Morelle - jak twoje stanowisko jest jedno na bank to rzeczywiście zmiany w działach nie powinny miec znaczenia, trzymam kciuki, zeby twoje stanowisko czekało na Ciebie!
Siilmarien - i tak sporo kupiliście. Ja w chuście tylko po mojej wsi chodziłam wiec ciezko stwierdzić czy wzbudza zainteresowanie, nikt nie komentował. Fajnie, ze ty sie spotkałaś z takim miłym odbiorem.
Mała! Całe szczęście, zd nic poważnego Tymonowi sie nie stało.
Pestycyda - super, ze udało ci sie na zakupy wyrwac.
Calineczka - nie zamawiałam jeszcze sukienki, do listopada chce sie wstrzymać.
Baby - kciuki za rehabilitacje!
Darietta - współczuje wymiotów Wiki.
Carolles - fajne te lusterka do obserwacji dziecka. Chyba tez kupie.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 11:38   #3895
siilmariien
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy Wam też mówili że na rotawirusy można szczepić tylko do 12 tygodnia (1 dawka)? Czy któraś z Was szczepiła później?

Stary 2017-09-19, 11:49   #3896
taedio
MerDer 4ever

Sill dzięki

Stary 2017-09-19, 11:53   #3897
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Anna dzięki No a moja położna wszystko na raz chce

Jon dzięki
Ja nie wiem czemu on tak nie lubi jeździć.. pod koniec jazdy to juz jest naprawdę mega krzyk tez chcielibyśmy jechac nad morze ale odpada bo tez mamy 600 km.
Z mama jak z mama.. teściowa to teściowa myślałam juz zeby sie zgodzić ale mam dzisiaj słabszy dzień i nawet nie chce mi sie z nią gadać

Wiadomo że teściowa to nie mama, w sumie ja ze swoją też bym nie chciała iść
A we wózku grzecznie jeździ?
Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wam też mówili że na rotawirusy można szczepić tylko do 12 tygodnia (1 dawka)? Czy któraś z Was szczepiła później?

Mi nic nie mówili ale szczepimy teraz (8 tydzień) a kiedy w ogóle jest następna dawka?

Stary 2017-09-19, 12:00   #3898
calineczka3
Zadomowienie

Dziewczyny kciuki za szczepienia!

Sill myślałam, że jest może jakiś patent na wiązanie z dzieckiem i bez włóczenia.
Ja póki co boję się jeszcze tego, że mały nie będzie chciał być już w chuście/będę musiała go przewinąć i co wtedy. Chyba będę chodziła w chuście i pchała pusty wózek

My też mamy w samochodzie lusterko, z besafe za 30 zł

Mały dzisiaj znowu spał do 10.00. Ale za to w nocy pobudki co 2 godziny
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 12:08   #3899
taedio
MerDer 4ever

Jon no właśnie :p
A z wózkiem różnie. Zazwyczaj woli byc na rękach i obserwuje wszystko dookoła :p taki ciekawski ale jak leży w gondoli to tez tragedii nie ma, nie miałam nigdy sytuacji, żebym musiała szybko wracać bo syrena :p

Stary 2017-09-19, 12:21   #3900
Carolles
Zadomowienie

Cytat:

Ja doplacalam do pneumokokow. Pani doktor mi poradzila zeby wziac platne ale na nie szczepilam na rota.
Tez bylam sama bo tż w pracy a tesciowej wolalam nie mowic bo nie proszona by wpadla do przychodni. Nikos bedzie potrzebowal Twojego utulenia nie babci ☺i ja musialam piers dac od razu bo Nela az sie trzesla cala 😔

A gdzie kupilas lusterko? Ja jeszcze nie kupilam bo tż mi zabral auto wiec i tak nie jezdze 😝

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Widze Taedio ze mamy to samo podejscie do tesciowej😂 u mnie tez mama to mama. Nawet jesli chodzi o zostawienie malej to mam wieksze zaufanie do mamy 😉

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości