|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Baby a jakiego wiązania używasz kołyska czy inne? I czy chusta dosięga ziemi kiedy zaczynasz wiązanie? Czy byłaby możliwość zamotać dziecko mając je na rękach czy początkowo dwie wolne ręce są potrzebne jak przy zwykłej chuście? Powodzenia z ćwiczeniami!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odpoczywajcie
|
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka, super że chusta tak działa na małego
![]() Sili, my tylko kp. Ostatnio po regulacji laktacji nic nie mogę ściągnąć to między karmieniami wyskoczyłam. Z 1,5h mnie nie było. Nie powiem bo stres i telefony kontrolne były:p ale rodzice sobie super radzą z małym. Nie chce im odbierać przyjemności bo na codzien go nie mają a mnie też odciąża przez ten tydzień. Aż się boję że się przyzwyczaję a później jak wrócę do siebie to znowu wszystko sama:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- U nas transfer pierwszy sie udał młody się budził ale jakoś go uglaskalam nawet. Teraz jemy znowu i zobaczymy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3874 |
|
Zadomowienie
|
baby - powodzenia z ćwiczeniami, napewno szybko pomogą skoro to tylko lekka asymetria
a jak wasz powrot w chorwacji? dziekujemy kochana wlasnie jedziemy chlopaki obaj na śpiocha przeniesieni do auta. poki co śpokojnie śpią
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Minini, oby Wam pogoda dopisała
! Spokojnej drogi.U nas kp. Obudziła nas giga kupą;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3876 |
|
Zadomowienie
|
Mala super ze z Tymkiem wszystko ok. Dzielny jest bardzo!
Minini szerokiej drogi ☺ Calineczka fajnie ze malemu chusta pasuje 😉 Pestycyda mnie wczoraj tż zawiozl do galerii na godzine i tez sie poczulam jak wypuszczona z buszu 😂 co prawda bylam z Nela w poszukiwaniu czapy dla niej ale jak sie siedzi w domu caly tydzien to dobre i tyle 😛 U nas pierwsze karmienie od 21. Szok 😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Mała dobrze że z synkiem wszysto oki.
My przed 3 miałyśmy drugie kp. Wiki zjadła poszła kupa i drugi cycuś. Polozyłam ją obok owinełam rączki otulaczem. Hehe nóżki już się nie mieszczą i zgasiłam światło. Nagle mała zaczeła tak wymiotować takie fontanny że masakra. Zerwałam się na równe nogi. Az Wiki się przeraziła bo jak ją przebrałam to się rozpłakała. Bałam się ale dałam jej jeszcze raz cycka i troszkę się napiła teraz śpi na mnie a ja się boję ją odłożyć. Wiecie jak sobie pomyśle że wieczorem jak ona zasypia ja zostawiam ja w łóżeczku które mamy w sypialni i ide do salonu ogarnąć naczynia i wypić herbate ewentualnie cos zjeść to aż się przeraziłam gdyby jej to się wtedy wydarzyło a ja bym nie slyszała bo drzwi zamknięte. Teraz nie wiem co będę robić. |
|
|
|
#3878 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
daj znać jak dojedziecie my jak byliśmy nad morzem to byli sami emerytowani Niemcy, młodzi z dziećmi w gondolach i pełno yorków ![]() Cytat:
Darietta ja nie zamykam drzwi od małej pokoiku i jeszcze nianke mam włączona
|
||
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis bede zombie nie spie mala na mnie chciala ją odlozyc zeby pranie zrobic to taki płacz. |
|
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta, współczuję. Na pewno się wystraszylas.
A ja dziś zadowolona bo małego dwa razy udało się odłożyć. Potem nad ranem już zasnelam a potem się wiercił niespokojnie. Zasral prześcieradło rykoszetem drugi raz w tym tygodniu;D Jedziemy dziś do mojej babci pokazać prawnuka ostatni dzień pogody bo od jutra znowu zimno i deszcz.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3881 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to w aptece kupię?Cytat:
Cytat:
Cytat:
wolałabym mieć go z przodu ale sama nie wiem na ile to jest bezpiecznePestycyda fajna noc za Wami, mój bączek stękał od 5 rano Tż skapitulował o 5:50 i wstał a ja leżałam i łapałam pięcio-minutowe drzemki do 7:30 Vadi, Siil kciuki za szczepienia! Miałam wczoraj pisać ale chyba w końcu zapomniałam Mała dobrze że z Tymonem jest wszystko w porządku , to naprawdę musi byc straszne patrzeć na niego jak jest taki poturbowany ![]() Darietta współczuję tego ulewania, ja miałam podobną sytuację raz w dzień, akurat poszłam się ubierać a młody był w gondoli i patrzył na lampę w kuchni a ulał jak wróciłam na szczęście. Teraz jeździ ze mną do łazienki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3882 |
|
MerDer 4ever
|
Jon No u nas problemu z wypadaniem smoczka nie ma bo mój smoczka nie chce. Ale jeździć ne lubi i 9/10 wyjazdów cała drogę ryczy
i nie ma znaczenia czy jadę z nim z tylu czy nie ![]() Dzisiaj Niko świętuje 2 miesiące z tej okazji nie przespał nocki O 14 mamy szczepienie.. czy któraś z Was szczepiła 6w1, Rota i pneumokoki na jednej wizycie? Chciałabym pneumokoki osobno a nie wiek czy bede miała sile przebicia wgl mam dzisiaj zjazd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3883 |
|
Zadomowienie
|
Darietta mi Nela tez tak ulewala i w dzien i w nocy i zauwazylam ze jak sie przejada to tak sie dzieje i teraz juz daje tylko jedna piers. A co do zostawiania jej w sypialni samej ktora masz na jednym poziomie to nie wpadaj w paranoje. My mieszkamy w domu na dwoch poziomach i chyba bym zglupiala gdybym Nele ciagle przenosila w zaleznosci od tego czy robie cos na dole czy na gorze 🙈
Jon ja tez czasami jezdze z mala sama ale zawsze mam ja z tylu. Sa takie lusterka do obserwacji dziecka ja sobie chyba kupie bo Nelka czasami w drodze spi a czasmi nie i jest tak cicho ze ja nigdy nie wiem co ona robi. 1505806394051.jpg Taedio ja szczepilam 6w1 i pneumo na jeden wizycie ale mojej znajomej pani doktor sama polecila zeby odlozyc pneumo dwa tygodnie wiec spokojnir uda Ci sie odroczyc 😉 wszystkiego dobrego dla Nikosia 😘 Jak sobie przypomne jak nam spieszno bylo ma porodowke a tu juz nasze dzieciaki po dwa miesiace maja 😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Carolles Czas edycji: 2017-09-19 o 09:37 |
|
|
|
#3884 | ||
|
*sportaddict*
|
tak, to się nazywa kompres żelowy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i my szczepimy o 13.30 taką właśnie mieszanką, chociaż też rozważałam, czy nie zapytać o przełożenie pneumokoków... tulę |
||
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny będę nadrabiać ale ciężko mi pisać teraz,
Taedio i Vadi Kciuki za szczepienia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3886 |
|
MerDer 4ever
|
My mamy takie lusterko
Carolles dzięki Noooo ten czas tak zapitala Wgl to chyba bede sama dzisiaj na tej wizycie. Tz raczej nie uda sie wyrwać. Teściowa mi mówiła, że pójdzie ze mną jak co ale chyba wole juz iść sama. Wolałabym iść z Tz bo nie dość, że szczepienie to na bank mi potwierdzi skaze i pewnie asymetrię (młody jak leży na plecach to nie prosto tylko skręca ciałkiem). Ehhhh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Vadi Dziekuje i sto lat dla Tymka ![]() A pneumokoki NFZ czy płatne? Mi położna powiedziała, że te na NFZ wystarcza ![]() Mała dzięki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3889 |
|
MerDer 4ever
|
A pneumokoki na NFZ? Czy dopłacałyście?
|
|
|
#3890 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Niko u nas sama położna pytała czy odroczyc pneumokoki Cytat:
Tez myślę zeby dokupić lusterko ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3891 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciuki za szczepienie! Ja szczepiłam 6w1 + pneumo na jednej wizycie i teraz w piątek mamy rota, bo nie chciałam wszystkiego na raz. Na szczęście po pierwszym szczepieniu oprócz spania i płaczu nic się nie działo. Pneumo na NFZ. A no i nie było problemu z przełożeniem rota, myślę że jakbym chciała pneumo przełożyć to też by było spoko, ale ja już wolałam żeby na jednej wizycie był ukłuty, bo rota doustne są. Ja byłam z mamą na szczepieniu, bo Tż był w pracy i cieszę się że sama nie , bo byłam bardzo zdenerwowana tym szczepieniem Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Spytam Tż o te poduszkiWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3892 |
|
MerDer 4ever
|
Anna dzięki
Jon dzięki Ja nie wiem czemu on tak nie lubi jeździć.. pod koniec jazdy to juz jest naprawdę mega krzyk tez chcielibyśmy jechac nad morze ale odpada bo tez mamy 600 km. Z mama jak z mama.. teściowa to teściowa :p myślałam juz zeby sie zgodzić ale mam dzisiaj słabszy dzień i nawet nie chce mi sie z nią gadać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3893 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak podpytuję wszystkich o wyjścia, bo jestem ciekawa jak sobie radzicie z kp wtedy. Przygotowuję się psychicznie na kolejną wizytę u fryzjera i myślę czy małą zostawiać w domu czy mają gdzieś kursować w wózku pod salonem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kciuki za szczepienie!
|
||||
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi, fajna lampka.
Morelle - jak twoje stanowisko jest jedno na bank to rzeczywiście zmiany w działach nie powinny miec znaczenia, trzymam kciuki, zeby twoje stanowisko czekało na Ciebie! Siilmarien - i tak sporo kupiliście. Ja w chuście tylko po mojej wsi chodziłam wiec ciezko stwierdzić czy wzbudza zainteresowanie, nikt nie komentował. Fajnie, ze ty sie spotkałaś z takim miłym odbiorem. Mała! Całe szczęście, zd nic poważnego Tymonowi sie nie stało. Pestycyda - super, ze udało ci sie na zakupy wyrwac. Calineczka - nie zamawiałam jeszcze sukienki, do listopada chce sie wstrzymać. Baby - kciuki za rehabilitacje! Darietta - współczuje wymiotów Wiki. Carolles - fajne te lusterka do obserwacji dziecka. Chyba tez kupie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3895 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy Wam też mówili że na rotawirusy można szczepić tylko do 12 tygodnia (1 dawka)? Czy któraś z Was szczepiła później?
|
|
|
#3896 |
|
MerDer 4ever
|
Sill dzięki
|
|
|
#3897 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A we wózku grzecznie jeździ? Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3898 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kciuki za szczepienia!
Sill myślałam, że jest może jakiś patent na wiązanie z dzieckiem i bez włóczenia. Ja póki co boję się jeszcze tego, że mały nie będzie chciał być już w chuście/będę musiała go przewinąć i co wtedy. Chyba będę chodziła w chuście i pchała pusty wózek My też mamy w samochodzie lusterko, z besafe za 30 zł Mały dzisiaj znowu spał do 10.00. Ale za to w nocy pobudki co 2 godziny
|
|
|
|
#3899 |
|
MerDer 4ever
|
Jon no właśnie :p
A z wózkiem różnie. Zazwyczaj woli byc na rękach i obserwuje wszystko dookoła :p taki ciekawski ale jak leży w gondoli to tez tragedii nie ma, nie miałam nigdy sytuacji, żebym musiała szybko wracać bo syrena :pWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez bylam sama bo tż w pracy a tesciowej wolalam nie mowic bo nie proszona by wpadla do przychodni. Nikos bedzie potrzebowal Twojego utulenia nie babci ☺i ja musialam piers dac od razu bo Nela az sie trzesla cala 😔 A gdzie kupilas lusterko? Ja jeszcze nie kupilam bo tż mi zabral auto wiec i tak nie jezdze 😝 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Widze Taedio ze mamy to samo podejscie do tesciowej😂 u mnie tez mama to mama. Nawet jesli chodzi o zostawienie malej to mam wieksze zaufanie do mamy 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

nie wiedzialam ze tak szybko może mijać płacz po ich zjedzeniu
odpoczywajcie 
chlopaki obaj na śpiocha przeniesieni do auta. poki co śpokojnie śpią
! Spokojnej drogi.

my jak byliśmy nad morzem to byli sami emerytowani Niemcy, młodzi z dziećmi w gondolach i pełno yorków 
to w aptece kupię?
Tż skapitulował o 5:50 i wstał a ja leżałam i łapałam pięcio-minutowe drzemki do 7:30

z tej okazji nie przespał nocki
wgl mam dzisiaj zjazd 

wszystkiego dobrego dla Nikosia

Kciuki za szczepienie!
myślałam juz zeby sie zgodzić ale mam dzisiaj słabszy dzień i nawet nie chce mi sie z nią gadać