Ostre moderowanie forum Intymnie - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-30, 13:32   #241
kulbit
Zakorzenienie

Dot.: Ostre moderowanie forum Intymnie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
A szkoda, bo ja zrozumiałem to tak, że odmawiasz koleżankom możliwości prowadzenia normalnego życia na forum.

Jeśli ktoś np.: moderuje targowisko, to już nie może sobie poplotkować? Dlaczego?
źle mnie zrozumiałes w takim razie tzn nie to miałam na mysli, nie
Chodzi mi o to, że dla mnie mod powinien byc modem i uczestnikiem jednoczesnie, ze nie ma takiej opcji wg mnie, by na pewien moment rozmowy zapomniał o tym, ze jest modem i stał sie zwykłym uczestnikiem, a tak zrozumiałam Twoja wypowiedz o szermierce słownej i tak tez, że można mu (modowi) na więcej pozwolic... Ale może teraz ja źle odebrałam?

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 13:33   #242
Westalka
Zakorzenienie

Zło, ale dlaczego nie chcesz wypracować jakiegoś kompromisu?
Spójrz z dystansem na całą sprawę.
Przecież tak wiele głosów mówiących, że czują się na forum gorzej traktowani niż moderatorzy o czymś świadczy.
Fakt, część zarzutów, najprawdopodobniej, jest bezpodstawna. No ale reszta? Skoro taki problem wystąpił, to może warto mu się przyjrzeć. A jeśli okaże się, że go nie ma, to może czas wprowadzić jakieś nowe rozwiązania? Zacząć choćby od regulaminu. Przedstawić, punkt po punkcie, kiedy moderator może przyznać punkty, kiedy dać bana tymczasowego, a kiedy stałego. Może jasne wyłożenie ich praw i obowiązków spowodowałoby, że konflikt by zniknął?

Poza tym, ciężko dziwić się, że panuje poczucie niesprawiedliwości. Raz mówicie, że moderator, to zwykły użytkownik, a chwilę później - stawiacie ich ponad i dajecie status nieomylnego.
Wytłumacz, proszę, jak to jest.

Westalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 13:35   #243
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
a ja sobie mysle ze tak: jesli moderatorzy uznali, ze bany sa konieczne, to ok. Ale to trzeba poprzec dowodami. A nie "przeszukaj sobie watek, poszukaj itd...". Wydaje mi sie, ze - jesli jeszcze takowej nie ma - wypadaloby zrobic cos a'la taka tablice ogloszen, zebysmy moze nie tyle co sie wyklocaly o kazda wypowiedz, zeby tylko modzi mogli ja edytowac, ale zeby wszystko bylo uzasadnione czarno na bialym, np:
Calkiem-Spoko zasluzyla sobie na bana nastepujacymi wypowiedziami. Czeska - takimi... itd. Zebysmy byly swiadomi raz - za co one to bany konkretnie dostaly, a dwa, czego niei robic, zeby bana nie dostac.

.
olbko, ale to jest co chwila powtarzane, temat wałkowany od iluśset postów. Ile razy mozna pisac to samo?
Bany za: rozwalanie wątków, oftopowanie, nagonkę na m.in Fresę, podważanie decyzji modów etc.

Sorry Freso, że znów padł Twój nick!
Stary 2008-05-30, 13:39   #244
anka_85
Zakorzenienie

to co się dzieje zniechęca mnie do tego forum coraz bardziej.nawet moje znajome śmieją się z tego cyrku wizażowego i pana (pani?) złośliwca.
jest kilka ciekawych osób ale ....
słabo mi jak widze niektóre akcje.

wiele rzeczy widziałam tutaj ale to ci sie wyprawia od wczoraj ...
szkoda słów.

niektórzy się podlizują,inni mają swoje zdanie (albo maja tzw. zdanie takie jak ogól społeczenstwa,bo po co się wyłamywać?)

podsumowując,dla mnie wizaż to esencja hipokryzji.
hipokryzja w najczystszej postaci.

i co?dostane bana za swoje zdanie? zdanie niezbyt fajne?

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 13:43   #245
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
źle mnie zrozumiałes w takim razie tzn nie to miałam na mysli, nie
Chodzi mi o to, że dla mnie mod powinien byc modem i uczestnikiem jednoczesnie, ze nie ma takiej opcji wg mnie, by na pewien moment rozmowy zapomniał o tym, ze jest modem i stał sie zwykłym uczestnikiem, a tak zrozumiałam Twoja wypowiedz o szermierce słownej i tak tez, że można mu (modowi) na więcej pozwolic... Ale może teraz ja źle odebrałam?
Chodzi tylko o podważanie decyzji i komentowanie pracy moderatora. Jeśli toczy się wątek n.p.: o wojnie w Afganistanie i ktoś wypowiada się do tematu, to nie ma prawa robić tego jako moderator. Jeśli natomiast w tymże wątku moderator forum pisze do kogoś, aby wyrażał się kulturalniej, to jest chyba oczywiste, jaka jest różnica pomiędzy tymi postami
Cytat:
Napisane przez Westalka Pokaż wiadomość
Zło, ale dlaczego nie chcesz wypracować jakiegoś kompromisu?
Spójrz z dystansem na całą sprawę.
Przecież tak wiele głosów mówiących, że czują się na forum gorzej traktowani niż moderatorzy o czymś świadczy.
Fakt, część zarzutów, najprawdopodobniej, jest bezpodstawna. No ale reszta? Skoro taki problem wystąpił, to może warto mu się przyjrzeć. A jeśli okaże się, że go nie ma, to może czas wprowadzić jakieś nowe rozwiązania? Zacząć choćby od regulaminu. Przedstawić, punkt po punkcie, kiedy moderator może przyznać punkty, kiedy dać bana tymczasowego, a kiedy stałego. Może jasne wyłożenie ich praw i obowiązków spowodowałoby, że konflikt by zniknął?

Poza tym, ciężko dziwić się, że panuje poczucie niesprawiedliwości. Raz mówicie, że moderator, to zwykły użytkownik, a chwilę później - stawiacie ich ponad i dajecie status nieomylnego.
Wytłumacz, proszę, jak to jest.
Opisaliśmy w regulaminie sposób składania skarg na moderatorów. Oczekujemy, że osoby pokrzywdzone przez moderatora, niesprawiedliwie ocenione lub po prostu przestraszone, będą się kontaktować z właścicielem serwisu i skarżyć się.
Jeśli takich skarg nie ma, to co mam sobie myśleć?
Rozumiem, że niektórym może być niezręcznie odnosić się bezpośrednio do osoby funkcyjnej, ale jeśli jest to tylko niezręczność to ja nie mogę nic na to poradzić.

Odnośnie ich nieomylności - masz wątpliwości - zajrzyj do regulaminu i udowodnij nam, że moderator się mylił. Zapewniam, że właściciele zareagują. No i na koniec - nikt zostając moderatorem nie jest pieszczony prądem po mózgu i nie nabywa cech paranormalnych, jak choćby nieomylność. Nie rozumiem więc skąd zarzut, że dajemy im nieomylność.
Jeśli się mylą - pisz skargę na PW lub maila do mnie i Agi. To jest moje przesłanie.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 13:45   #246
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
to co się dzieje zniechęca mnie do tego forum coraz bardziej.nawet moje znajome śmieją się z tego cyrku wizażowego i pana (pani?) złośliwca.

szkoda słów.

niektórzy się podlizują,inni mają swoje zdanie (albo maja tzw. zdanie takie jak ogól społeczenstwa,bo po co się wyłamywać?)

Jeśli chcesz, to musisz jeszcze troszkę narozrabiać i dostaniesz bana. Nie oczekuj, że będę ciebie błagać na kolanach o wybaczenie.

A zdanie? Twoje zapewne... Na pewno wyrażone niekulturalnie.
Stary 2008-05-30, 13:45   #247
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:

szkoda słów.

Powiem brzydko, wybacz, nie podoba Ci się to fora ze dwora.Jesli mają się z Ciebie śmiać to się nie męcz.

Tak, tak podlizuje się Zlosiowi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-30, 13:46   #248
moee
Zakorzenienie

Bany sie jak najbardziej nalezaly.

popsulo sie juz na wizazu od jakiegos czasu i sie ciagnieeee , i dobrze ze zostaje takie cos ukrocone , czytalam wlasnie te watki - moim zdaniem pojechaly tam "ladnie" dziewczyny . Tak samo z off-topami , na wiekszosc watkow sama osobiscie przestalam wchodzic bo po co ? jak i tak moja wypowiedz ginie posrod spamu

zreszta mam swoj podpis nie od dzisiaj - i nie tylko ja zauwazam jak widze po wypowiedziach ze jest nie hallo . Jestem tu juz 4 lata i nigdy tak sie nie dzialo jak teraz

moje zdanie: dawac Bany i nie patrzec - oczywiscie jak sie naleza.

popieram tu szefostwo jak i modow.
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 13:47   #249
anka_85
Zakorzenienie

ale nikt sie ze mnie nie śmieje.
passionfruit źle poczytałaś.

Adminie dzięki za czerwoną kartkę.
nie wiem za co ale ok.
nie atakowałam nikogo.
chyba że mi się tylko wydaje?

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 13:48   #250
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
ale nikt sie ze mnie nie śmieje.
źle poczytałaś.
dzięki za czerwoną kartkę.
nie wiem za co ale ok.
Sprawdź PW, tam masz info za co.
Stary 2008-05-30, 13:50   #251
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi tylko o podważanie decyzji i komentowanie pracy moderatora. Jeśli toczy się wątek n.p.: o wojnie w Afganistanie i ktoś wypowiada się do tematu, to nie ma prawa robić tego jako moderator. Jeśli natomiast w tymże wątku moderator forum pisze do kogoś, aby wyrażał się kulturalniej, to jest chyba oczywiste, jaka jest różnica pomiędzy tymi postami .
To jest jasne i oczywiste Ale jesli rozgraniczymy wypowiedzi tych osób, na wypowiedzi jako mod i jako zwykły uzytkownik, to czy moge komentować tą osobe w oparciu o jej wypowiedzi zwykłego uczestnika, czy tez nie bo dostane bana bo ta osoba ostatecznie jest modem przeciez...

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-30, 13:51   #252
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
olbko, ale to jest co chwila powtarzane, temat wałkowany od iluśset postów. Ile razy mozna pisac to samo?
Bany za: rozwalanie wątków, oftopowanie, nagonkę na m.in Fresę, podważanie decyzji modów etc.

Sorry Freso, że znów padł Twój nick!

Passionfriut, mnei chodzilo o konkretne wypowiedzi. konkretne, zacytowane. a nie ze ktos rozwalil watek. co to w ogole znaczy rozwalenie watku?

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 13:55   #253
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Passionfriut, mnei chodzilo o konkretne wypowiedzi. konkretne, zacytowane. a nie ze ktos rozwalil watek. co to w ogole znaczy rozwalenie watku?
Prosze Cię, zajrzyj na te kontrowersyjne wątki. Tam co druga wypowiedź zbanowanych osób nadaje się (albo nie nadaje) do cytowania. Jesli chcesz to Ci je skopiuje, ale sądze że jesteś na tyle inteligentna żeby rozróżnić kulturalną wypowiedź od niekulturalnej, obrażającej inne uczetsniczki, prawda?
Stary 2008-05-30, 13:56   #254
madie
Zakorzenienie

Cytat:
W koncu jak zbanuja te co bardziej kontrowersyjne uzytkowniczki (ja osobiscie uwielbiam czytac wypowiedzi Czeski ) to na tym forum bedzie po prostu nudno, wszyscy beda grzeczniiusi i powoli liczba uzytkowniczek zacznie spadac. A wiadomo - nie ma forumowiczek, modzi tez
Ja myślę że nie ma strachu- nudno nie będzie a może ograniczy się liczba użytkowników, którzy wchodzą na wizaż tylko po to by robić sobie jaja.
A tak na marginesie- to co dla Ciebie jest śmieszne, dla kogoś innego być nie musi. Nie znam wypowiedzi Czeski, nie czytałam, mówię ogólnie o przypadkach wątków, w których dochodzi do wyśmiewania autorów , ich problemów itp.
madie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 13:58   #255
Westalka
Zakorzenienie

Zło, skoro Wy jesteście otwarci na skargi, one nie wpływają, a problem mimo wszystko istnieje, to może warto mu wyjść na przeciwko?
Może kwestia, naprawdę, leży tylko w zmianie regulaminu? Przecież to poczucie niesprawiedliwości, i to kilku - nawet, a może przede wszystkim, niezaangażowanych emocjonalnie - osób, a nie jednej, o czymś świadczy.
Gdyby regulamin był klarowny od A do Z, to może nie powstawałyby takie sytuacje, jak ta teraz.
Przecież obydwie strony da się jakoś pogodzić. To nie jest sytuacja bez wyjścia.

A kwestia nieomylności została poruszona przez Ciebie:
Cytat:
Pamiętaj, że moderator jest nieomylny, dopóki mu się nie udowodni, że jest inaczej...
Dlatego napisałam o przyznaniu takiego statusu moderatorom.
Fakt, dajesz możliwość wykazania, że jest się stroną pokrzywdzoną.
Ale status i tak pozostaje statusem.

Westalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 13:58   #256
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Prosze Cię, zajrzyj na te kontrowersyjne wątki. Tam co druga wypowiedź zbanowanych osób nadaje się (albo nie nadaje) do cytowania. Jesli chcesz to Ci je skopiuje, ale sądze że jesteś na tyle inteligentna żeby rozróżnić kulturalną wypowiedź od niekulturalnej, obrażającej inne uczetsniczki, prawda?
nie. jestem nieinteligentna. prosze o wklejenie mi czarno na bialym tych wypowiedzi, ktore zasluguja na bana. a nie wymigiwanie sie haslami w stylu co druga albo wszystkie.

gdyby od poczatku byl taki "spis", to nie byloby niepotrzebnych dyskusji.

i nie zrozumcie mnie zle, ja nie twierdze, ze bany sie nie nalezaly. Ja (i podejrzewam, ze nie tylko ja) musze miec wszystko jasno wyklarowane. bez ogólnikow.

Kasia
Stary 2008-05-30, 14:01   #257
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
nie. jestem nieinteligentna. prosze o wklejenie mi czarno na bialym tych wypowiedzi, ktore zasluguja na bana. a nie wymigiwanie sie haslami w stylu co druga albo wszystkie.

i nie zrozumcie mnie zle, ja nie twierdze, ze bany sie nie nalezaly. Ja (i podejrzewam, ze nie tylko ja) musze miec wszystko jasno wyklarowane. bez ogólnikow.
Dobrze, wkleję Ci je ale pozwól że dopiero za kilka godzin. Teraz musze wyjść. Mam nadzieję,że noe odbierzesz tego jako unikania odpowiedzi na Twoje pytanie.

Ps. Przykre, że masz taką niska samoocenę.
Stary 2008-05-30, 14:02   #258
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ech, czasem mam wrażenie, że nie rozumiem ludzi za grosz

Zacznę od tego, że nikt nikogo nie zmusza do uczestniczenia w wątku, który podnosi mu ciśnienie i skłania do atakowania autorki. Jeśli kogoś denerwuje udzielanie po raz enty tej samej rady, jeśli ktoś traci cierpliwość - to znak, że czas odetchnąć od tematu, a nie, że czas najechać na kogoś i się wyżyć.

Dalej: po drugiej stronie ekranu siedzi człowiek i wyładowywanie się na nim uważam za naganne, szczególnie jeśli usprawiedliwia się to mniej więcej tak: mam paskudny charakter, nie mogę tak traktować ludzi w realu, więc wyżywam się tutaj.

Dalej. Jeśli ktoś chce się poskarżyć na pracę moderatora, może to uczynić via mail do AgiZ lub Zlosliwca. Nie publicznie na forum. Taki zapis widnieje w regulaminie, czy coś w nim jest niezrozumiałe?

Dalej. Zabranianie moderatorom udzielania się na forum to jakiś absurd. Dlaczego moderator nie może brać udziału w dyskusji na forum? Moderatorki to użytkowniczki, które mają więcej obowiązków (a nie praw). Teraz jeszcze wychodzi na to, że nie powinny się udzielać, a już na pewno nie powinny się z kimś nie zgodzić i wdać w polemikę?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:03   #259
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
To jest jasne i oczywiste Ale jesli rozgraniczymy wypowiedzi tych osób, na wypowiedzi jako mod i jako zwykły uzytkownik, to czy moge komentować tą osobe w oparciu o jej wypowiedzi zwykłego uczestnika, czy tez nie bo dostane bana bo ta osoba ostatecznie jest modem przeciez...
Ja rozumiem to tak:
Nie mozna na otwartym forum krytykować pracy moda, czyli pisac, że mod xxx niesłusznie dał kartkę i jest głupi.
Ale mozna gadać z modem xxx na temat książek i nie zagadzac sie z nim że kryminały sa do bani, ba, można nawet sie o to pokłócić.

Cytat:
Rozwalanie watku, to przychodzenie do jakiegos watku paru kokosz i rozmówki w stylu:

aaa, cześć, fajnie, że jesteś, zjadłas juz budyń
zjadłam czekoladowy
to fajnie, ale tu nudy
no, nudy ide po mleko

I w tym stylu przez trzy strony a sam wątek dotyczy powiedzmy tego czy myjemy zęby...

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:03   #260
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madie Pokaż wiadomość
Ja myślę że nie ma strachu- nudno nie będzie a może ograniczy się liczba użytkowników, którzy wchodzą na wizaż tylko po to by robić sobie jaja.
A tak na marginesie- to co dla Ciebie jest śmieszne, dla kogoś innego być nie musi. Nie znam wypowiedzi Czeski, nie czytałam, mówię ogólnie o przypadkach wątków, w których dochodzi do wyśmiewania autorów , ich problemów itp.
... i ja tego w zaden sposob nie neguje. Zdaje sobie sprawe z tego, ze czesc wypowiedzi roznych osob moze byc krzywdzaca dla innych. I dlatego modzi powinni reagowac od razu, a nie robic takie akcje pt banujemy wszystko co sie rusza wydaje mi sie, ze to w pewien sposob podwaza ich kompetencje... cisza cisza a tu nagle tyle osob zbanowanych. To powinno byc robione systematycznie... i bylaby o wiele wieksza kultura na wizazu.

Kasia
Stary 2008-05-30, 14:05   #261
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze, wkleję Ci je ale pozwól że dopiero za kilka godzin. Teraz musze wyjść. Mam nadzieję,że noe odbierzesz tego jako unikania odpowiedzi na Twoje pytanie.

Ps. Przykre, że masz taką niska samoocenę.

czy ja moge teraz juz wcisnac zly post? co jest zlego w tym, ze chce miec wszystko wyjasnione i dlaczego nikt nie reaguje na to, ze passionfriut mowi do mnie z ironia w glosie? przeciez PS to jest ewidentna zaczepka. Ale ja sie nie dam sprowokowac. Chce tylko konkretnych wypowiedzi. I, passionfriut, naprawde byoby lepiej, gdyby wkleili te wypowiedzi modzi, bo to oni wiedza lepiej, za co byly bany.

Kasia
Stary 2008-05-30, 14:06   #262
Hultaj
BAN stały

Ale zostawmy już moderatorki, bo moderatorki to akurat mamy porządne dziewczyny.

Tylko te kary, te kary niech nie będą aż tak surowe.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:08   #263
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Ale zostawmy już moderatorki, bo moderatorki to akurat mamy porządne dziewczyny.

Kto jak kto, ale Lexie to jest tak rozsadna i zrownowazona dziewczyna, ze czasami ja podziwiam nie podlizuje sie

a moze jednak zrobcie te bany tymczasowe/?moze powinno sie zrobic jakas liste kto ile ma pktow karnych i np za ilestam jest ban staly? (pomijajac przypadki ekstremalne jak ktos cos rzeczywiscie zrobi karygodnego)

Kasia
Stary 2008-05-30, 14:09   #264
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Komentować to nieszczęśliwe słowo
Na pewno możesz z nią dyskutować na temat i myślę, że ta zielona strona będzie na pewno zadowolona czytając fajne wpisy ad rem, a nie ad personam A takie są prawa dyskusji, że zawsze istnieje więcej zdań i opinii niż jedno

Cytat:
Zalanie offtopami. Wątek jest o problemie w związku, a pierwsza strona leci tak: "ty jakaś głupia jesteś" "musisz być naprawdę nie halo, że z nim jesteś" itp.

Zorganizowanie akcji napadowej na wątek (PW, GG, wątek społeczny) w sensie: dziewczyny, tam jest taka-owaka, chodźmy jej dowalić.

Takie dwa ciepłe jeszcze przykłady...

Cytat:

Przejrzyj ten wątek jeszcze raz, bo ja już konkretniej nie potrafię napisać dlaczego, kto i za co.

I na pewno nie będziemy robić tabeli kar lub czegoś podobnego w regulaminie. Minęły już czasy, kiedy pożegnawszy ileś tam osób poddawaliśmy się presji i przebudowywaliśmy regulamin od góry do dołu.

Cytat:
Napisane przez Westalka Pokaż wiadomość
Zło, skoro Wy jesteście otwarci na skargi, one nie wpływają, a problem mimo wszystko istnieje, to może warto mu wyjść na przeciwko?
Może kwestia, naprawdę, leży tylko w zmianie regulaminu? Przecież to poczucie niesprawiedliwości, i to kilku - nawet, a może przede wszystkim, niezaangażowanych emocjonalnie - osób, a nie jednej, o czymś świadczy.
Gdyby regulamin był klarowny od A do Z, to może nie powstawałyby takie sytuacje, jak ta teraz.
Przecież obydwie strony da się jakoś pogodzić. To nie jest sytuacja bez wyjścia.

A kwestia nieomylności została poruszona przez Ciebie:

Dlatego napisałam o przyznaniu takiego statusu moderatorom.
Fakt, dajesz możliwość wykazania, że jest się stroną pokrzywdzoną.
Ale status i tak pozostaje statusem.
Dobrze, w takim razie zasugeruj mi proszę zmiany lub zaproponuj zapisy w regulaminie, które jaśniej przedstawiałyby użytkowniczkom ich prawa wobec moderatorów.
Mówię całkiem serio: chętnie się z nimi zapoznam i na pewno zastanowię
Stary 2008-05-30, 14:09   #265
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
... i ja tego w zaden sposob nie neguje. Zdaje sobie sprawe z tego, ze czesc wypowiedzi roznych osob moze byc krzywdzaca dla innych. I dlatego modzi powinni reagowac od razu, a nie robic takie akcje pt banujemy wszystko co sie rusza wydaje mi sie, ze to w pewien sposob podwaza ich kompetencje... cisza cisza a tu nagle tyle osob zbanowanych. To powinno byc robione systematycznie... i bylaby o wiele wieksza kultura na wizazu.
Ale przeciez Złośliwiec już przeprosił za swoja opieszałość.

Pewnie uznasz to za złośliwość, ale czy mogłabys przeczytac najpierw ten watek i pozostałe i dopiero wtedy się wypowiedzieć? Nawet tutaj, w tym watku AgaZ podała posty z wątku grzesznic, które sie kwalifikują do dania autorkom bana.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:12   #266
201710120930
Konto usunięte

Szczerze?
Naprawdę dziwię sie atakom na moderatorki.I to bardzo.
Dziewczyny tu tyrają za darmo.
Swoja kłótnia to swoja kłótnia a tak któraś dostaje ZP i weź tu się człowieku przedzieraj przez kilka stron nudnego wątku by dociec kto zaczął ,czym zaczął i jak to załagodzić by na koniec jeszcze dostać kilka epitetów
I idźcie w diabły..nawet za kase bym tego nie robiła.
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:14   #267
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Szczerze?
Naprawdę dziwię sie atakom na moderatorki.I to bardzo.
Dziewczyny tu tyrają za darmo.
Swoja kłótnia to swoja kłótnia a tak któraś dostaje ZP i weź tu się człowieku przedzieraj przez kilka stron nudnego wątku by dociec kto zaczął ,czym zaczął i jak to załagodzić by na koniec jeszcze dostać kilka epitetów
I idźcie w diabły..nawet za kase bym tego nie robiła.
Echh... muszę się nauczyć na rurce tańczyć, bo jak przyjdzie nam zapłacić...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-30, 14:16   #268
madie
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem reagowanie od razu jest niemożliwe, zanim moderator wejdzie na wątek wojna toczy się już w najlepsze. Żeby taki porządeczek był na forum to chyba moderatorów powinno być dwa razy więcej.
Inna sprawa, że moderator czasem nie chce reagować od razu bo sam dostanie baty za to że zabrania komuś wyrażać opinie. Często taki ktoś nawet jak już przekracza granice to twierdzi że to opinia i ma do tego prawo.
NIe wiem czy możliwe jest wypisanie punkt po punkcie kiedy karać, za co, kiedy wkroczyć w dyskusję i co jest już przegięciem.
No i często jest tak, że ingerując moderator ma już odpowiedzi dziesiątek innych użytkowników w wątku, którzy się burzą że "za co"? No i taki jeden moderator ma wszystkim po kolei wyjaśniać swoje postępowanie a i tak znajdzie się ktoś kto dalej będzie uważał inaczej. MOżna by się tak wykończyć. Mod musi w końcu podjąć jakąś decyzję.
madie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:16   #269
goldfish3000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość

Jakaś mała amnestia na bany stałe
W końcu dzień dziecka niedługo, więc okoliczność już jest

Jestem w szoku.
Zaraz wracam.

Mój suwaczek
goldfish3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:17   #270
201710120930
Konto usunięte

Cytat:
Echh... muszę się nauczyć na rurce tańczyć, bo jak przyjdzie nam zapłacić...
dziewczyny żądajcie zapłaty!!
ZŁOŚ na rurce

sorki za ...offtop
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości