![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostre moderowanie forum Intymnie
Cytat:
![]() Chodzi mi o to, że dla mnie mod powinien byc modem i uczestnikiem jednoczesnie, ze nie ma takiej opcji wg mnie, by na pewien moment rozmowy zapomniał o tym, ze jest modem i stał sie zwykłym uczestnikiem, a tak zrozumiałam Twoja wypowiedz o szermierce słownej i tak tez, że można mu (modowi) na więcej pozwolic... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Zło, ale dlaczego nie chcesz wypracować jakiegoś kompromisu?
Spójrz z dystansem na całą sprawę. Przecież tak wiele głosów mówiących, że czują się na forum gorzej traktowani niż moderatorzy o czymś świadczy. Fakt, część zarzutów, najprawdopodobniej, jest bezpodstawna. No ale reszta? Skoro taki problem wystąpił, to może warto mu się przyjrzeć. A jeśli okaże się, że go nie ma, to może czas wprowadzić jakieś nowe rozwiązania? Zacząć choćby od regulaminu. Przedstawić, punkt po punkcie, kiedy moderator może przyznać punkty, kiedy dać bana tymczasowego, a kiedy stałego. Może jasne wyłożenie ich praw i obowiązków spowodowałoby, że konflikt by zniknął? Poza tym, ciężko dziwić się, że panuje poczucie niesprawiedliwości. Raz mówicie, że moderator, to zwykły użytkownik, a chwilę później - stawiacie ich ponad i dajecie status nieomylnego. Wytłumacz, proszę, jak to jest.
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bany za: rozwalanie wątków, oftopowanie, nagonkę na m.in Fresę, podważanie decyzji modów etc. Sorry Freso, że znów padł Twój nick!
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
to co się dzieje zniechęca mnie do tego forum coraz bardziej.nawet moje znajome śmieją się z tego cyrku wizażowego i pana (pani?) złośliwca.
jest kilka ciekawych osób ale .... ![]() słabo mi jak widze niektóre akcje. wiele rzeczy widziałam tutaj ale to ci sie wyprawia od wczoraj ... szkoda słów. niektórzy się podlizują,inni mają swoje zdanie (albo maja tzw. zdanie takie jak ogól społeczenstwa,bo po co się wyłamywać?) podsumowując,dla mnie wizaż to esencja hipokryzji. hipokryzja w najczystszej postaci. i co?dostane bana za swoje zdanie? zdanie niezbyt fajne? ![]()
#245 | ||
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli takich skarg nie ma, to co mam sobie myśleć? Rozumiem, że niektórym może być niezręcznie odnosić się bezpośrednio do osoby funkcyjnej, ale jeśli jest to tylko niezręczność to ja nie mogę nic na to poradzić. Odnośnie ich nieomylności - masz wątpliwości - zajrzyj do regulaminu i udowodnij nam, że moderator się mylił. Zapewniam, że właściciele zareagują. No i na koniec - nikt zostając moderatorem nie jest pieszczony prądem po mózgu i nie nabywa cech paranormalnych, jak choćby nieomylność. Nie rozumiem więc skąd zarzut, że dajemy im nieomylność. Jeśli się mylą - pisz skargę na PW lub maila do mnie i Agi. To jest moje przesłanie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
A zdanie? Twoje zapewne... Na pewno wyrażone niekulturalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, tak podlizuje się Zlosiowi.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Bany sie jak najbardziej nalezaly.
popsulo sie juz na wizazu od jakiegos czasu i sie ciagnieeee , i dobrze ze zostaje takie cos ukrocone , czytalam wlasnie te watki - moim zdaniem pojechaly tam "ladnie" dziewczyny . Tak samo z off-topami , na wiekszosc watkow sama osobiscie przestalam wchodzic bo po co ? jak i tak moja wypowiedz ginie posrod spamu ![]() zreszta mam swoj podpis nie od dzisiaj - i nie tylko ja zauwazam jak widze po wypowiedziach ze jest nie hallo . Jestem tu juz 4 lata i nigdy tak sie nie dzialo jak teraz moje zdanie: dawac Bany i nie patrzec - oczywiscie jak sie naleza. popieram tu szefostwo jak i modow.
#249 |
Zakorzenienie
|
ale nikt sie ze mnie nie śmieje.
passionfruit źle poczytałaś. Adminie dzięki za czerwoną kartkę. nie wiem za co ale ok. nie atakowałam nikogo. chyba że mi się tylko wydaje?
#250 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Passionfriut, mnei chodzilo o konkretne wypowiedzi. konkretne, zacytowane. a nie ze ktos rozwalil watek. co to w ogole znaczy rozwalenie watku? ![]()
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Prosze Cię, zajrzyj na te kontrowersyjne wątki. Tam co druga wypowiedź zbanowanych osób nadaje się (albo nie nadaje) do cytowania. Jesli chcesz to Ci je skopiuje, ale sądze że jesteś na tyle inteligentna żeby rozróżnić kulturalną wypowiedź od niekulturalnej, obrażającej inne uczetsniczki, prawda?
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na marginesie- to co dla Ciebie jest śmieszne, dla kogoś innego być nie musi. Nie znam wypowiedzi Czeski, nie czytałam, mówię ogólnie o przypadkach wątków, w których dochodzi do wyśmiewania autorów , ich problemów itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Zło, skoro Wy jesteście otwarci na skargi, one nie wpływają, a problem mimo wszystko istnieje, to może warto mu wyjść na przeciwko?
Może kwestia, naprawdę, leży tylko w zmianie regulaminu? Przecież to poczucie niesprawiedliwości, i to kilku - nawet, a może przede wszystkim, niezaangażowanych emocjonalnie - osób, a nie jednej, o czymś świadczy. Gdyby regulamin był klarowny od A do Z, to może nie powstawałyby takie sytuacje, jak ta teraz. Przecież obydwie strony da się jakoś pogodzić. To nie jest sytuacja bez wyjścia. A kwestia nieomylności została poruszona przez Ciebie: Cytat:
Fakt, dajesz możliwość wykazania, że jest się stroną pokrzywdzoną. Ale status i tak pozostaje statusem.
![]() |
#256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gdyby od poczatku byl taki "spis", to nie byloby niepotrzebnych dyskusji. i nie zrozumcie mnie zle, ja nie twierdze, ze bany sie nie nalezaly. Ja (i podejrzewam, ze nie tylko ja) musze miec wszystko jasno wyklarowane. bez ogólnikow.
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Przykre, że masz taką niska samoocenę.
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ech, czasem mam wrażenie, że nie rozumiem ludzi za grosz
![]() Zacznę od tego, że nikt nikogo nie zmusza do uczestniczenia w wątku, który podnosi mu ciśnienie i skłania do atakowania autorki. Jeśli kogoś denerwuje udzielanie po raz enty tej samej rady, jeśli ktoś traci cierpliwość - to znak, że czas odetchnąć od tematu, a nie, że czas najechać na kogoś i się wyżyć. Dalej: po drugiej stronie ekranu siedzi człowiek i wyładowywanie się na nim uważam za naganne, szczególnie jeśli usprawiedliwia się to mniej więcej tak: mam paskudny charakter, nie mogę tak traktować ludzi w realu, więc wyżywam się tutaj. Dalej. Jeśli ktoś chce się poskarżyć na pracę moderatora, może to uczynić via mail do AgiZ lub Zlosliwca. Nie publicznie na forum. Taki zapis widnieje w regulaminie, czy coś w nim jest niezrozumiałe? Dalej. Zabranianie moderatorom udzielania się na forum to jakiś absurd. Dlaczego moderator nie może brać udziału w dyskusji na forum? Moderatorki to użytkowniczki, które mają więcej obowiązków (a nie praw). Teraz jeszcze wychodzi na to, że nie powinny się udzielać, a już na pewno nie powinny się z kimś nie zgodzić i wdać w polemikę? |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mozna na otwartym forum krytykować pracy moda, czyli pisac, że mod xxx niesłusznie dał kartkę i jest głupi. Ale mozna gadać z modem xxx na temat książek i nie zagadzac sie z nim że kryminały sa do bani, ba, można nawet sie o to pokłócić. Cytat:
aaa, cześć, fajnie, że jesteś, zjadłas juz budyń zjadłam czekoladowy to fajnie, ale tu nudy no, nudy ide po mleko I w tym stylu przez trzy strony a sam wątek dotyczy powiedzmy tego czy myjemy zęby...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czy ja moge teraz juz wcisnac zly post? ![]() ![]()
![]() |
#262 |
BAN stały
|
Ale zostawmy już moderatorki, bo moderatorki to akurat mamy porządne dziewczyny.
![]() ![]() Tylko te kary, te kary niech nie będą aż tak surowe. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kto jak kto, ale Lexie to jest tak rozsadna i zrownowazona dziewczyna, ze czasami ja podziwiam ![]() ![]() a moze jednak zrobcie te bany tymczasowe/? ![]()
![]() |
#264 | ||||
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Na pewno możesz z nią dyskutować na temat i myślę, że ta zielona strona będzie na pewno zadowolona czytając fajne wpisy ad rem, a nie ad personam ![]() ![]() Cytat:
Zorganizowanie akcji napadowej na wątek (PW, GG, wątek społeczny) w sensie: dziewczyny, tam jest taka-owaka, chodźmy jej dowalić. Takie dwa ciepłe jeszcze przykłady... Cytat:
I na pewno nie będziemy robić tabeli kar lub czegoś podobnego w regulaminie. Minęły już czasy, kiedy pożegnawszy ileś tam osób poddawaliśmy się presji i przebudowywaliśmy regulamin od góry do dołu. Cytat:
Mówię całkiem serio: chętnie się z nimi zapoznam i na pewno zastanowię ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie uznasz to za złośliwość, ale czy mogłabys przeczytac najpierw ten watek i pozostałe i dopiero wtedy się wypowiedzieć? Nawet tutaj, w tym watku AgaZ podała posty z wątku grzesznic, które sie kwalifikują do dania autorkom bana.
![]() |
#266 |
Konto usunięte
|
Szczerze?
Naprawdę dziwię sie atakom na moderatorki.I to bardzo. Dziewczyny tu tyrają za darmo. Swoja kłótnia to swoja kłótnia ![]() I idźcie w diabły..nawet za kase bym tego nie robiła. |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa, że moderator czasem nie chce reagować od razu bo sam dostanie baty za to że zabrania komuś wyrażać opinie. Często taki ktoś nawet jak już przekracza granice to twierdzi że to opinia i ma do tego prawo. NIe wiem czy możliwe jest wypisanie punkt po punkcie kiedy karać, za co, kiedy wkroczyć w dyskusję i co jest już przegięciem. No i często jest tak, że ingerując moderator ma już odpowiedzi dziesiątek innych użytkowników w wątku, którzy się burzą że "za co"? No i taki jeden moderator ma wszystkim po kolei wyjaśniać swoje postępowanie a i tak znajdzie się ktoś kto dalej będzie uważał inaczej. MOżna by się tak wykończyć. Mod musi w końcu podjąć jakąś decyzję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Wtajemniczenie
|
Jakaś mała amnestia na bany stałe
![]() W końcu dzień dziecka niedługo, więc okoliczność już jest ![]()
#270 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.