|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Ojej, myślałam że rota bez problemu idzie, a widzę że może być ciężko... U nas też jest ryzyko że uleje zaraz po podaniu, więc jeszcze nie wiem jak to będzie Pediatra mówiła że najlepiej byłoby jej nie karmić tuż przed szczepieniem... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
Morfo i crp Łucja miała pobierane z główki. Mam położną że szkoły rodzenia, która pracuje na oddziale noworodkowym i ona to zrobiła. Łucja zniosła bardzo dobrze, spała i po wkłuciu nawet się nie obudziła i nie drgnęła, więc nawet jej to chyba nie zabolało. Ale położna musiała ją w trakcie trochę rozbudzić żeby chwilę popłakała, bo wtedy szybciej krew można pobrać - wiem że strasznie to brzmi. Po pobraniu była już spokojna, zjadła i poszła dalej spać. My właśnie pneumo mieliśmy mieć oddzielnie, więc jak teraz będzie dopiero wzw, to pneumo chcę przesunąć na później... |
|||
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku przeraża mnie to chciała bym zrobić takie badania ale to pobieranie eh ..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, widać szok w oczach;D super!
Mała, zdrówka dla Tymonka. Biedny mały, bardzo jest dzielny chłopak. To Hugo ładne drzemki ma ostatnio super zakupy i te kombi śliczne, szkoda że na styk.Sili, ale biedna Lu się umeczyla. Dobrze że już po wszystkim. A co jest nie tak z pływaniem Lili? Oczy mi się kleją coś dzisiaj a usypianie przed nami. Ciężko to widzę pewnie polegnę dzis Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Sill
Oj to ciezki dzień za Wami, kciuki za samopoczucie Lu po szczepieniu ![]() Kurcze u mnie 1 nieudany transfer do.łużeczka :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Mala ładny ten biały kombinezon to ze f&f?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Dziewczyny współczuję ciężkich dni i trzymam kciuki by dzieciaczki dobrze zniosły wszystkie szczepienia, bo widzę temat na tapecie. POPROSTU jaki dostaliście antybiotyk? Krople czy doustny jakiś? Te przechylanie głowy skonsultuj najlepiej z fizjo. Mój też tak miał i się okazało że to asymetria. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- MALA doczytałam co się stało Tymonowi, biedny oby się wszystko szybko zagoiło a on o tym zapomniał!
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Ja małego dopiero wykapalam i staramy się zasnąć . Chcę zobaczyć jak będzie spał jak pójdzie później spac
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3938 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję że dobrze zniesie to szczepienie
Pestycyda, Lila jak biegnie to tak nogami zarzuca, nie wiem jak to wytłumaczyc, zawsze myśleliśmy że to w wyglupach bo to mały wariat jest, ale jak pływała w wakacje mąż zauważył że ją cały czas ściąga na jeden bok i zaczął się przyglądać temu bieganiu i mówi że wydaje mu się, że ona ma jedną nogę minimalnie krótszą
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Sill, to może od razu do fizjoterapeuty? Bo powiem Ci szczerze że ortopedzi nie widzą wad postawy u dzieci albo dają bzdurne zalecenia ( np wkładki- Broń Cię Panie Boże! Wkładki daje się tylko jeżeli skrót kończyny jest rzeczywisty a to się zdarza bardzo rzadko. Najczęściej krótsza nóżka wynika z przykurczu mięśniowego i asymetrii miednicy). Fajnie byłoby poszukać ośrodka który specjalizuje się w leczeniu wad postawy bo nie wszędzie są ludzie kompetentni do tego. Trzymam kciuki żeby było dobrze
![]() U nas pierwszy transfer udany. Potem obudził się po północy ale nietomna jestem i zasnęłam. Może teraz spróbuje o ile nie usnę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3940 |
|
MerDer 4ever
|
U nas po szczepieniu wszystko dobrze. Młody wazy 5180 i ma 61 cm. Nie ma skazy, dostał jakaś maść na te policzki i zobaczymy. Asymetrii ponoć tez nie ma ale ja sie wybiorę do fizjoterapeuty bo mi to nie daje spokoju. Rota wypił ładnie, ciagle sie śmiał i gadał do mnie jak mu to pielęgniarka podawała
na zastrzykach strasznie krzyczał ale szybko utuliłam. Myślałam, że bedzie ciagle spał a ten gagatek w domu trochę pospał a potem znowu gadanie i śmianie na szczęście obyło sie bez gorączki itp. Nockę jak narazie mamy super Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Siilmariien - szkoda, ze Łucja tak płakała pod gabinetem. Godzinna obsuwa to tez duzo dla takiego malutkiego dziecka. Dobrze, ze juz po szczepieniu i ze dr jednak nie obstawia skazy białkowej
U Klaudii chyba ciemieniucha na początku łupież przypominała. Super, ze zapisałaś sie do ortopedy. Taedio - super, ze mały tak ładnie zniósł szczepienie i ze obyło sie bez gorączki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio, brawa dla Nikosia
ja usnęłam oczywiście i nie odlzylam.Właśnie dostałam zawału bo młody się sturlał z.lozka. dlatego nie powinien ze mną spać! Nawet nie wiem jak bo spał na mnie a.potem.mjsialnsie tak wiercić że.sie zsunął i potem zleciał a.ja nawet się nie obudziłam! Masakra. Dobrze że.lozko niskie bardzo i dywan jest... Oczywiście ja zawał a.dzievko nawet nie zauważylo... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Super że Niko tak zniósł szczepienia
to jest plus tych skojarzonych że krztusiec nie jest żywy i dzieci lepiej przechodzą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez bym miała zawał dobrze ze się nic nie stało
|
|
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wczoraj poszłam spać o 19:40 jak dziecko nie pamietam nawet kiedy zasnełam.
Wiki zasneła na mnie o 18 po 19 proba odlozenia do łóżeczka zakonczyła się wrzaskiem jakby ją ktoś katował. Skoro się przebudziła chciałam założyć jej piżamke i luknać do pieluszki. Masakra odlozenie na przewijak wrzask na nic zdało się mówienie i tłumaczenie co robię udało mi się tylko luknać do pieluszki tzn na pasek że nie jest niebieski i zostawiłam ją w tych ciuszkach co była w dzień. Wolałam to niż męczyć dziecko. Dałam cycusia i zasneła. Owinelam w rożek i odłożyłam do łóżeczka i zasneła. Ja byłam tak padnięta a nie chciałam jej budzić więc szybkie mycie i z racji iż w dzień nie udało mi się małej odłożyć nie poscieliłam łóżka więc polozyłam się tak jak było i padłam. |
|
|
|
#3946 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas myślę o pneumokokach? Kto już szczepil? Nfz czy platne? Meningo ktos w ogóle bierze? Cytat:
tak lepiej. Ulewa, ale dużo dużo mniej. Cytat:
Cytat:
Ojej biedna ![]() Cytat:
Cytat:
Super dzielny ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
Nie wiem co Ci poradzić ![]() Co do Paska na pieluszkach - od wczoraj jesteśmy na 3 i ona nie mają paska :/ jest to uciążliwe. Szczerze to nie jestem pewna czy mokra pielucha czy nie
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam pisać od poniedziałku w lidlu ciuszki dla naszych maluszków i biustonosze do karmienia.
Czy któraś kupowała w lidlu taki biustonosz jestem ciekawa jakie są. Szkoda że to od poniedziałku bo tz nie bedzie a ja z Wiki jak pojde po 10 o ile mi się uda wyjść to juz nic nie bedzie. |
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Te sweterki śliczne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, Pestycyda. Całe szczęście ze nasz niskie łóżko i dywan.
Darietta - ja ostatnio tez długo śpię, widocznie organizm potrzebuje sie zregenerować. Bardzo fajne te rzeczy w Lidlu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3950 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już do ortopedy jesteśmy umówieni, a ciężko się do niego dostać, to wezmę ją - niech spojrzy. Facet ma świetne opinie. Ale poszukam też czy jest ktoś polecany od wad postawy. Myślisz że jeśli ortopeda powie, że wszystko jest ok to i tak warto skonsultować z fizjo czy wtedy nie ma potrzeby już? Cytat:
Cytat:
Na razie ta ciemieniucha u nas ledwo widoczna, ciekawe czy się rozwinie.Cytat:
Cytat:
Trzeba będzie powalczyć ![]() Darietta ja zauważyłam że koło czwartku jest też spory wybór, a przynajmniej większy niż w poniedziałek popołudniu, może dorzucają to co ludzie w poniedziałek kupili, a potem oddali... |
|||||
|
|
|
#3951 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Morelle Ja szczepie za tydzień pneumo i biore te na NFZ. Darietta Super ta kolekcja w lidlu. Dziękuję za cynk. A co do stanikow to ja mam.dwa i są super, na pewno teraz też kupię. U nas noc ok, Tymon juz powoli staje na nodze nawet chce iść do przedszkola, ale dzieci by sie go wystraszyły... A Hugo spał od 21do prawie 1:00 potem co 2,5h ja nie moglam.od 5 zasnąć ake udalo sie na chwilę, wstałam o 8:20 a Hugo ok 9:00 tak, ze wszyscy wyspani.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3952 |
|
*sportaddict*
|
Morelle ja brałam pneumokoki płatne, bo gdzieś wyczytałam, że te NFZtowskie były przepychane na chybcika i mało który kraj się decydował na tę szczepionkę, ale nie wiem, czy to prawda.
Pestycyda o rany ![]() Darietta dzięki za cynk ![]() Timiego dalej męczą kolki okropna noc za nami, co próbuje się śmiać i się cieszyć, to nagle buzia w podkówkę i łezki za to same szczepienia chyba zniósł bez problemu - ani gorączki, ani obrzęku.
|
|
|
|
#3953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- A nie ma za co dziękować dziewczyny. Trzeba sobie pomagać uszczuplać portfele. Ja chyba Wiki ubiore jak tylko się obudzi i w chustę ją wcisne i pojdziemy tylko od rana nie chce jej tam taszczyć. Chyba że mamę poproszę to wyskoczy z pracy. |
|||
|
|
|
#3954 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze że się udało nie ulać Cytat:
![]() Cytat:
dobrze że to już za Wami i że jest cała i zdrowa ![]() Cytat:
mój też strasznie płakał przy kłuciu ale jak utuliłam to od razu prawie przestał Cytat:
sama bym miała zawał! dobrze że łóżko niskie, ja zawsze kładę obok małego poduchę do karmienia, ale my mamy wysokie łóżko i panele na podłodzeja szczepiłam na NFZ pneumokoki, nad meningokokami się zastanawiam, ale jak już się zdecyduje to dopiero po skończonym roku |
|||||
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi, juz ta kolka mogłaby odpuścić. Biedny Timi.
Dziewczyny, jak rano wstałam zauważyłam ze moj brzuch jest bardziej płaski. A ostatnio trochę mnie bolał - moze coś sie obkurczyło? Na wadze pierwszy raz 5 z przodu - 59,8kg, czyli jeszcze trzeba zrzucić 5,2kg do wagi sprzed ciąży.IMG_1505893284.947865.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3956 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora
Pestycyda O matko! Dobrze, że nic sie nie stało Devilek Morelle Sill Mała Vadi dobrze, że Timi tak zniósł szczepienia współczuje nocy Te u ranka w lidlu to od przyszłego poniedziałku? Czy juz sa? Jon Młody od 5:30 spał jeszcze do 9 Straszna pogoda u nas :/ jadę dzisiaj do teściowej na obiad bo robi grzybowa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rewelacja ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Ja mam 58,9 a do takiego brzucha mi dużo brakuje. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3958 |
|
MerDer 4ever
|
Ja wazę 50 kg a mój brzuch wyglada gorzej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Haha dokładnie Morelle ja też mam mikro cycki !
Xzora Szczęka opada! U mnie waga stoi mam nadal + 2-3 kg bo sie waha o 0,5 kg. Ale ogólnie to do.mojej dobrej wagi muszę zrzucić jeszcze 6-7 kg Brzuch mi sie jeszcze obkurcza bo.czuję przy kp. Dziś się dopiełam w spodnie sprzed ciąży, ale nadal są ciasniejsze. Ale nawet z boku widzę zarys moich starych mięśni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

nie chciała tego pić. Marudziła bardziej niż przy igle, ale nie Płakała.
Pediatra mówiła że najlepiej byłoby jej nie karmić tuż przed szczepieniem... 

oby się wszystko szybko zagoiło a on o tym zapomniał!

na zastrzykach strasznie krzyczał ale szybko utuliłam. Myślałam, że bedzie ciagle spał a ten gagatek w domu trochę pospał a potem znowu gadanie i śmianie
dobrze ze się nic nie stało
Na razie mamy witaminę D na oliwie z oliwek.
Trzeba będzie powalczyć 
sama bym miała zawał! dobrze że łóżko niskie, ja zawsze kładę obok małego poduchę do karmienia, ale my mamy wysokie łóżko i panele na podłodze