|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
Te całe zmiany sprowadzają sie do tego, że przy zamówieniu za 90zl będzie sie płacić połowę kosztów dostawy, a nie tak jak to jest obecnie przesyłki powyżej 80zl są dostarczane gratis. Mój komentarz -> http://merlin.pl/info/najtansza.html |
|
|
|
|
#3692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie powinnyśmy się czuć zaszczycone, że należymy do klubu, a warunkiem jest... jeden zakup
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#3694 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nigdy nie robiłam zakupów w Merlinie i chyba nie zrobie
|
#3695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Coś mi się zdaje, że zakończę współpracę z Merlinem.Lilithin, gratuluję. Czekam na wrażenia z trzech ostatnich. Ja dzielnie się odwykuję, ale pobrałam wczoraj na Podaju "Pałac snów" Kadare Ismail. Edit: Promocja w Merlinie-Haruki Murakami 20% taniej Wielbiciele nieposkromionej wyobraźni Haruki Murakamiego właśnie mają okazję zapoznać się z jego najnowszą książką Ślepa wierzba i śpiąca kobieta. Z tej okazji zapraszamy do promocji wszystkich tytułów sławnego Japończyka - 20% taniej! Promocja obejmuje zamówienia złożone i potwierdzone do 2 czerwca do 9 rano. Edytowane przez elsha Czas edycji: 2008-05-28 o 12:33 |
|
|
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie Merlin denerwuje "promocja" na bezpłatną dostawę
http://merlin.pl/browse/promotion/1/...ka_gratis.html Cytat:
![]() Oczywiście dali nam kuszącą alternatywę jeśli w przeciagu ostatnich 180 dni zrobimy zakupy za 500zł to wówczas będziemy mieć przesyłkę gratis przy zamówieniu od 50zł. Banalnie łatwe, więc od razu mnie przekonali do wydawania 500zł co 6 miesiące w ich sklepie. ![]() Mam jeszcze w zanadrzu zabawna historie dotyczącą Merlina. Po raz piąty zamawiam ten sam tytuł i za każdym razem po paru dniach pojawia mi sie komunikat ze jest on niedostępny i tak od dwóch miesięcy. Doszłam do wniosku, że oni maja coś przeciwko przeczytaniu przeze mnie "Magicznego świata konsumpcji" George Ritzer. Może po takiej lekturze przestaje sie kupować książki. Jak chcecie dobić do darmowej dostawy to zamawiajcie śmiało po kilka sztuk tego tytułu i tak go nie wysyłają. Prowadziłam z nimi w tej sprawie dość obszerna korespondencję, bo chciałam wiedzieć czemu co chwila towar powraca do sklepowej oferty skoro tak naprawdę go nie ma i nie będzie. Niestety nie doczekałam sie rzeczowej odpowiedzi za to za każdym razem jak go widzę to zamawiam. Może to test na determinację klienta.
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2008-06-02 o 11:37 |
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od Pani posiadającej pokaźny księgozbiór. Wprawdzie nie dane mi było zlustrować całej kolekcji za to wybierałam dla siebie książki z pięciu pokaźnych piramid. Dobrze, że nie przyjmowała płatności kartą i musiałam sie ograniczyć do kwoty jaką posiadałam gotówką.
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
cd.
Zaopatrzyłam sie w tytuły z jednego wydawnictwa. Samo wybieranie wyglądało zabawnie jak odcinek z cyklu "osiołkowi w żłoby dano". Tak bym chciała jeszcze trzy tytuły ze Świata Książki z serii Magnolie i książki Cobena, które wyglądały na nieczytane. Poza tym niepotrzebnie kupiłam na allegro "Czas miłości" mogłam go mieć za tą samą cenę w twardej okładce i idealnym stanie. Kurcze ale ze mnie zrzęda mam 9 nowych książek a narzekam. ![]() |
|
|
|
#3699 |
|
Wtajemniczenie
|
amber2042, gratuluje zakupow
"Niewidzialne miasto" zapowiada sie ciekawie.
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie najbardziej cieszą: "To wiem na pewno" oraz " "Szklany zamek". Mają wyśmienite recenzje na biblionetce (dopiero odkrywam tą stron, ale bardzo mi sie spodobała). Wczoraj przeglądałam opinie o Nanie i jakiś delikwent streścił całe zakończenie. Do tej pory mam nadzieje, ze przytrafi mi sie chwilowy zanik pamięci. |
|
|
|
|
#3701 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj, chyba nie bedzie to predko, bo wlasnie postanowilam nie zaczynac zadnej ksiazki do konca sesji, czyli jeszcze prawie miesiac
Sama nie wierze w to, co pisze, ale jakies postanowienie jest ![]() No to swietnie! Moglabys powiedziec cos o "Titubie"? Np czy ma duze zwiazki ze sztuka Millera? I czy sa sie ja czytac bo bardzo meczacym dniu dla relasku, czy raczej zarezerwowac sobie jakis dzien, w ktorym mozg jeszcze bedzie w stanie pracowac? |
|
|
|
#3702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Akcja książki nawiązuje do sztuki Milera i opisanych tam procesów kobiet w XVII - wiecznej Ameryce. Autorka skupiła się jednka nie na losach "białych czarownic", ale na czarnoskórej niewolnicy (też posązonej o czary) i jej córce - Titubie. Opowieść jest opowiedziana w pierwszej osobie, prosto a jednak pięknie i wciągająco, pokazując okrucieństwo czlowieka wobec drugiego człowieka. Losy Tituby są bardzo ciekawe, ale tragiczne. Zdecydowanie książka nie należy to tych łatwych i przyjemnych, szczególnie ze względu na tematykę niewolnictwa, mnie bardzo ruszyła. Polecam!!! I mam nadzieję, że Tobie również się spodoba
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję nowych nabytków
![]() Akcja Merlina wcale mnie nie ucieszyła ![]() a tak poza tym jestem przepracowana, zła, na nic nie mam ochoty i się wyżywam oraz czepiam. Jak się już odezwę to pluję jadem. Więc chyba sobie odpocznę. |
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Amber, ale świetne zakupy
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#3705 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
piękne i "To wiem na pewno" i "Niewidzialne miasto" dodałam sobie do schowka
|
|
|
#3706 |
|
Rozeznanie
|
Jestem tak zabiegana,że nie mam czasu porządnie poczytać i napisać kilku słów.
Em, gratuluję matury! OliFko- gratuluje debiutu zdjęciowego , no i nabytków. marthiniso, alvesto, lilithin - gratuluję nowych książek. Amber,swietna okazja i widzę ,że ładnie ja wykorzystałaś. Gratuluję. A ja zcekam na zamówione w Merlinie ksiazki, bo brak jednej pozycji. Zalezy mi na niej , wiec odpisałam,że poczekam. |
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie tak pochłania i wykańcza praca, że nie mam siły na czytanie - straszne to... Funduszy na książeczki też brak
![]() ![]() mam nadzieję, że i jedno i drugie w końcu się zmieni....
|
|
|
|
#3708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3709 |
|
Wtajemniczenie
|
Amber.. no muszę się powtórzyć..... udane zakupy
![]() Scarlett będzie dobrze ![]()
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny gratuluję wam zakupów, a em zdanej matury
ja się się dziś strasznie stresuję, bo jutro rano mam wizytę u dentysty boję się i wizyty i skutków jakie będzie miała dla mojego portfela. skończyło się więc na rajdzie po księgarniach![]() a to moje zdobycze -"kot, który znał szekspira" - d. cordingly "życie i zwyczaje piratów" ( wasza wina)- denis brian "rodzina curie" -kirsten miller "kiki strike. grobowiec cesarzowej" ech i jeszcze mi przyszedł mail z empiku, że mogę już odebrać paczkę ale jak mnie dentysta oskubie to będę musiała jeszcze trochę na nią poczekać
|
|
|
|
#3711 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Właśnie usunęłam wszystkie książki z zarezerwowanych w Czytajtanio ![]() Jednak tamto zamówienie było ostatnie ![]() Strasznie mi szkoda... ale jednak mam ważniejsze wydatki przed wyjazdem
|
#3712 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3713 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ceny faktycznie były 50% niższe niż na okładce? Może częściej będziesz współpracować z tą znajomą... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Za to niedługo: welcome New York! Cytat:
|
||||
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za wszystkie miłe słowa
Alvesta i Scarlett26 Cytat:
Ze stałą współpracą trafiłaś w dziesiątkę. Umówiłyśmy sie że będę co jakiś czas dzwoniła i odbierała przeczytane książki. Nie muszę już szukać Szyfrów Szekspira, bo wiem od kogo je odkupię. Cała wizyta była bardzo miłym doświadczeniem. Trafiłam na otwartą, serdeczna osobę, z którą przyjemnie się rozmawiało także na poza książkowe tematy. Utwierdzam sie w przekonaniu, że mam szczęście do spotykania miłych ludzi.
|
|
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a poniżej prezent od TŻ z okazji Dnia Dziecka |
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dość, że tanio, w świetnym stanie książki, to jeszcze spory wybór i stała, miła współpraca. Tylko pozazdrościć. Oby tak dalej. Będzie na co wymieniać. ![]() Śliczne. ![]() |
|
|
|
|
#3717 |
|
Rozeznanie
|
a ja znam trylogię i jestem ogromnie ciekawa Alvesto Twojej opinii. Osobiście nie przepadam za fantasy, ale słyszałam dużo pozytywnych opinii na temat Pullmana, więc może też się skuszę.
Już nie wspomnę o okładkach, są przesłodkie.
|
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opowiem o Twoim prezencie TŻ-towi bo ja też chcę obchodzić dzień dziecka. ![]() ![]() Już widzę jego minę kiedy powiem zdanie w stylu - Alvesta dostała taki fajny prezent. Zawsze zabawnie reaguje gdy opowiadam o czymś co przeczytałam na wizażu używając nicków. |
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Alvesto, podziel się Teżetem, co?
![]() Ta trylogia była już mi przez kogoś polecana, więc mam ją na liście to-read. Czy ja dobrze kojarzę, że na podstawie Złotego kompasu nakręcono film? Z Nicole Kidman bodajże?
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Coś mi się zdaje, że zakończę współpracę z Merlinem.

Sama nie wierze w to, co pisze, ale jakies postanowienie jest