|
|
#3661 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
A czytałaś coś jeszcze Martina?
|
|
|
|
|
#3662 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie przeczytasz pierwsza, to daj znać czy fajny. ![]() Cytat:
![]() To teraz oblewanko! ![]() Zazdroszczę wakacji, i filmowo-książkowego szaleństwa. Cytat:
Cytat:
Czyli wychodzi na to, że mamy bardzo zbliżony gust.
|
||||
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
OliFka1 świetne zakupy.
Ech czemu ja sprzedałam moje książki Montgomery. ![]() Emememsik gratuluję końca egzaminów. ![]() Czytałam w tym roku "Kto ze mną pobiegnie" - rewelacja. Czy Grosman jeszcze coś ciekawego napisał? Sprawdzałam na biblionetce, ale jest tam tylko ten jeden tytuł. |
|
|
|
#3664 | ||||
|
Rozeznanie
|
Tego watku nie mozna nawet na chwile spuscic z oka, bo potem czlek sie przekopuje przez te wszystkie posty, robi notatki, uzupelnia "wishing listy" i zaluje ze w portfelu dno widac
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zlodziejka... tymczasem wciagnelam mnie od pierwszej chwili. Swietna narracja, trafne obserwacje i ironia. Polecam goraco!!! A oto moje dzisiejsze merlinowskie nabytki, ktore beda na mnie czekac w domku ![]() 1. Co widziały wrony - Ann-Marie MacDonald ....kupiona pod wplywem opinii wizanek. 2. Mistrz I Małgorzata - Michał BUŁHAKOW ...bo mam "parcie" na klasyke. 3. Pani Bovary, Gustaw Flaubert ...jak wyzej. 4. Żona podróżnika w czasie - Audrey Niffenegger ...kolejny wplyw wizanek. 5. Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - Egon Binder 6. Domowy wyrób wędlin - Jerzy Czapok Wiem, wiem, ze dwie ostatnie pozycje troche nie z tej ziemii ale to nabytki mojego meza, ktory ma fiola na punkcie zdrowego, domowego zywienia. Co w obliczu ostatnich badan na temat dlugowiecznosci ma racje bytu, bowiem w Polsce ludzie najdluzej zyja na poludniu, gdzie nie tylko zdrowe powietrze, ale tez wszystko maja swoje: maselko swoje, mleczko swoje, warzywka z wlasnego ogrodeczka i takie tam
|
|
|
#3665 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pochwalisz się, ile punktów dostałaś za polski? Cytat:
Cytat:
![]() OliFka1, Marthinisa-gratuluję nowych nabytków. |
|||
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
I ja również.
![]() Cytat:
![]() Jak to dobrze mieć takiego męża co dba o zdrowie rodziny i uwędzi domową kiełbaskę. W erze fast foodów mężczyzna przejmujący się tym co jecie to skarb. Tak by mi się marzyło.... Ja sobie półleżę na jakimś szezlongu i czytam ciekawą powieść, a TŻ mi piecze chleb domowej roboty i robi domowe wędliny...
|
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Marthinisa gratuluję książek.
Zaintrygowały mnie szczególnie te dwie ostatnie należące do twojego męża. Pewnie wyniknie z nich coś smakowitego. Uwielbiam jeść. ![]() ![]() Co złego to nie ja. Przed chwilą odbyłam bardzo obiecująca rozmowę telefoniczna i w środę jadę na przegląd biblioteczki liczącej ponad 2000 książek. Jej właścicielka chce spieniężyć cześć zbiorów. Jak na razie porozumiałyśmy sie co do jednego tytułu za który zapłacę 1/4 ceny okładkowej. Z tego co sie dowiedziałam książki są czytane raz w stanie idealnym. Niech mnie ktoś uszczypnie bo nie mogę w to do końca uwierzyć. Fart, fart, fart.
|
|
|
|
#3668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze wezmiesz cos dla mnie tez??? Albo wezmiesz mnie ze soba? Szczesciara |
|
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już sobie wyobrażam Ciebie przed tą biblioteczką z 2000 książek. ![]() Pewnie będziesz miała taką minę, jak ja bym miała na Twoim miejscu. No to już Ci skok nie będzie potrzebny, chyba że na bank. ![]() Udanych łowów! ![]() Nie zapomnij listy.
|
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie nie chcę zapeszać, ponieważ trudno mi uwierzyć że prawdziwy bibliofil bez problemów będzie chciał sprzedać mi swoje perełki. Chyba, że mieszka z kimś traktującym jego pasje jako uciążliwe zbieractwo makulatury.
![]() Przejrzę co by mnie interesowało z poszczególnych wydawnictw, bez nastawiania sie na powrót do domu z torbami pełnymi książek. Chciałbym konkretne dwa-trzy tytuły i mam przeczucie, że znajdę je na półkach. Pozostaje zagadką czy będę na sprzedaż, a jeśłi tak to w jakiej cenie... Chociaż ta wynegocjowana już pozycja nastraja mnie wyjątkowo optymistycznie. Do tego widziałam jej zdjęcie czysta, zadbana książka. Swoja drogą zaimponowała mi moja rozmówczyni. Mieć w prywatnym zbiorze ponad 2000 przeczytanych książek - jestem pełna uznania. Sama posiadam mniej więcej 1/8 tej liczby, z czego przeczytałam połowę, a mimo to duma mnie rozpiera gdy pomyśle o zawartości biblioteczki. ![]() Mam nadzieje, że zdołam sie w środę opanować i obędzie sie bez kompromitacji. Pomnie zwykle widać emocje a nie chce wyjść na pięciolatkę na stoisku z cukierkami.
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2008-05-26 o 19:23 |
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie, że lepiej się nigdy nie nastawiać na zbyt wiele, bo wtedy można się rozczarować, a tak to zawsze można się miło zaskoczyć. ![]() Skompromitować się na pewno nie skompromitujesz, chyba, że postanowisz się przykuć do biblioteczki A jak będzie widać Twój zachwyt, to sądzę że Twojej znajomej powinno być tylko miło z tego powodu, jeśli ktoś doceni jej zbiór. A skoro masz ok.250 książek, to też świetny wynik! Pomyśl ile co roku Ci przybywa... Wcale nie jest to takie nieosiągalne, zgromadzić tyle książek w ciągu kilkunastu czy kilkudziesięciu lat. Ja marzę o 300 ukochanych książkach, które będą ze mną bardzo długo... Więcej, to bym nawet nie pomieściła, a nie lubię upychać książek byle gdzie, muszą mieć swoje eksponowane miejsce. A nie niszczeć po szafach, pod łóżkiem czy w piwnicy. Jesteśmy na dobrej drodze.
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
|
|
|
|
#3673 |
|
po prostu Em :)
|
foxina, OliFka1, protka, amber2046, elsha, dziękuję.
![]() Nie. Powiem tylko, że powyżej średniej. Niestety, mój wrodzony perfekcjonizm nie daje mi spokoju, dlatego nawet nie chcę mówić jaki mam wynik, bo mało kto zrozumiałby co z nim jest nie tak. ![]() I gratuluję wszystkim zakupów. ![]() A ja dziś odebrałam te książki z allegro wylicytowane za 1 zł i 2 zł.
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, uwaga,w dedalusie chyba pojawi się seria Kot, który...
Jutro po zajęciach pojadę wybadać sprawę i kupić do kompletu jakiś tom(y?) serii Lato z kryminałem Polityki. ![]() Ciekawe czy w tym roku też ją wydadzą??
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#3675 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zapomniałam napisać, że mam już ponad 400 książek
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kot, kot będzie mój. Mam nadzieję, że zaoferuję więcej tomów w tak kuszącej cenowo ofercie. |
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na razie wypatrzyłam trzy tomy po 5 zł, nówki. Tom 3,4 i 6 a chciałabym po kolei raczej
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wystarczy mi, że serie Noblistów kompletowałam po kilka sztuk a ostatnio wręcz dokupowałam pojedyncze tytuły. Zresztą tak samo było z Kapuścińskim. Na koniec okazało sie, ze mogłam zgarnąć zafoliowany komplet w tekturowym etiu od jednego sprzedawcy i nie bawić sie w kilka przelewów, odbieranie przesyłek itd. a do tego miałabym 40zł w kieszeni. Odrobiłam lekcje cierpliwości i teraz spokojnie czekam. ![]() Gasta po Tobie spodziewałam sie rozbudowanej biblioteczki, czytasz w szatańskim tempie. ![]() Alvesta napisze tylko tyle - Tolkien. Bardzo ładnie wydana książka, czyj to przekład? |
|
|
|
|
#3679 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję! Cytat:
że spodoba mi się. ![]() Cytat:
![]() I mój! ![]() Chyba, że potem Ci podprowadzę co nieco. ![]() Ładny avatarek. To Ty? Lubię czarno-białe zdjęcia. Cytat:
![]() Cytat:
Powinny być atrakcyjniejsze cenowo. ![]() A swoją drogą dziwne, że w sklepiku gazety nie można ich dostać...
|
||||
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na avie jestem ja a właściwie cześć mnie z nieodłącznym atrybutem kubkiem pełnym malinowej herbaty dilmah. Ten zastaw 6 kotów jest na allegro. http://www.allegro.pl/item370487750_..._6_zestaw.html Jeśli moja magiczna kula nie szwankuje to obstawiam że w zestawach cena jednego tomu nie powinna przekroczyć 6-7zł. |
|
|
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
Amber no na razie 400.... mam nadzieję, że kiedyś dojdę do 1000
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Wierzę w Ciebie.
![]() Mam wręcz wrażenie graniczące z pewnością, że będzie to pokaźniejsza kolekcja odpowiednio wyeksponowana i przechowywana, do tego składająca się z książek przeczytanych, o korych będziesz mogła zawsze powiedzieć parę zdań. Jestem pod tym względem nad wyraz spokojna o użytkowniczki tego wątku. Pozostaje tylko życzyć każdej z nas z osobna, (siebie też w to wliczam) odpowiednich funduszy, dużo wolnego czasu i stosownego metrażu.
|
|
|
|
#3683 |
|
Wtajemniczenie
|
O tak tak
Ja bym jeszcze prosiła o zdrowie dla TŻta
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Na allegro
w sobotę wkleję zdjęcia z mojej książkowej rozpusty. Dzisiaj byłam w dedalusie i ograniczyłam się do jednej książki![]() . Na poczcie czeka awizo, w tym tygodniu przyjdzie kolejna paczka tym razem na adres babci no i jeszcze mam zlecenie na zakupy od mamy i jej znajomej. Uff... ale się uzbierało.Też widziałam aukcję 6 kotów, nawet ją obserwowałam.( licytuję zawsze w ostatniej godz.)
|
|
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehhh dzień wypłaty się zbliża..... księgarnie internetowe kuszą...... no i jednak zamówię jeszcze coś... a co mi tam
|
#3686 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj przyszla paczka z merlina!
- "Cien wiatru" - Zafon - "Zlodziejka ksiazek" - Zusak - "Bagaze Franza K." - Grzela - "Ja, Tituba, czarownica z Salem" - Conde Prz okazji niezywkle bezczelny pan kurier poinformowal mnie, ze to, ze zaznaczylam opcje dostarczenia po 16 to tylko pic na wode, ze merlin sobie podpisal jakas idiotyczna umowe, a on i tak nie moze dostarczyc po 16 ![]() A teraz nie wiem od czego zaczac... "Cien wiatru" dziewczyny bardzo mi polecaly w innym watku, wiec moze od tego? |
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie "Cień wiatru" na wakacje zostawiam, żeby mnie za bardzo od książek nie odciągała Na razie "napoczęłam" Kapuścińskiego
|
|
|
|
#3688 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie wyczytałam na biblionetce, że oprócz Pieśni lodu i ognia Martin pisze w dużej mierze science fiction, a nie trawię tego gatunku ale...cały??? a wiesz, że cała dotychczas wydana saga liczy 6 tomów, takich po kilkaset stron? ![]() ja marzę o całej kolekcji, ale wolę poczekać na "Taniec smoków". Cytat:
super! Cytat:
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Merlin założył swój klub
![]() http://merlin.pl/info/klub_merlina.h...EAD5AFCA74.LB3
|
|
|
#3690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ta obnizka kosztow przesylki to jakas kpina! Jesli w ciagu pol roku wydasz mniej niz 500zl, a biezace zamowienie masz na 90zl, to obnizaja koszty o polowe. A darmowa wysylka jest od 80zl Tak wiec dziekuje za taki klub. Warunki gorsze niz bez niego |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

Brak opisów któe nudziły mnie we "Władcy", za to zdecydowanie więcej akcji, grozy, wątków trzymajacych w napięciu
A czytałaś coś jeszcze Martina?

Jest fenomenalny! W dużym skrócie klimat książek to połączenie Władcy pierścienia z sagą o ludziach lodu.

. (a wszystko przez Was
Może w następnym miesiącu.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Gratuluję!