|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))
Ja do Was z kolejnym zapytaniem ina temat tej oliwki
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...=2&produkt=385 nie chodzi mi o celulit ale typowe natluszczenie skory...Moja znajoma sobie bardzo ja chwali ale jak to z nia w ciazy jest?Mysle ze nie ma zadnych przeciwskazan do jej uzywania w ciazy?? jest tutaj ktos kto sie zna i mi pomoze...Bo wlasnie musze koniecznie dzisiaj jakas oliwke kupic i mam chetke na ta ![]() A jak to bylo z tymi okladami z kawy??Uwazacie ze to sie sprawdza?? Edytowane przez LeoNa86 Czas edycji: 2008-05-30 o 19:13 |
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Leoncia ja niestety nie wiem jak z tą oliwką, ale dziewczyny na pewno będą się znały
Wklejam Wam mój bamberyłek w 32 tygodniu ciązy, a dokładnie w 32 tygodniu i 5 dniu
|
#903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ci ten baniaczek urusł...no Kasiunia sliczny: love: noe nie kochana pikny ten twoj brzusiu...az słów mi brak![]() a tak sie zastanawialam jeszcze co do porodu..bo jednym z objawów zblizajacego sie porodu jest wypadanie tzw czopu śluzowego i pamietam moja rozmowe z siostra ktora powiedziala mi po wypadnieciu jej tego jeszcze miesiac lazila z brzuchem i tak sie zastanawiam czy to jest mozliwe...chociaz pozniej po tym miala przypadek ze czula swoje dziecko tak jakby miedzy swoimi nogami.Mowila z ciekawosci ze wsadzila sobie palce i ze poczula głowke dziecka...Jakies to takie malo wiarygodne... |
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
ja okłady bedę robić, bo moja siostra nie wiadomo czy po tym czy tak po proatu nie została nacięta. Także ja wolę sobie posiedzieć z kawą na fredzi niż mieć super przyjemność bycia ponacinaną
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis tez sie zaprezentuje, jako ze obchodze swieta, czyli wejscie w 8 miesiac! Zeby ten czas szybciej mijal kurde...ja juz chce rodzic
.Kasiulko slicznie! |
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Martunia
a ździebko urósł ten bamberył Martusia wiesz ponoć jak czop wypadnie jako czysta galareta to można jeszcze z dwa tygodnie chodzić, a czy więcej to nie wiem, a jak wyleci podbarwiony krwią to ponoć oznacza, że poród już blisko
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#908 |
|
Wtajemniczenie
|
MaladT a mam jeszcze pytanie twoja siostra uprzedzala lekarzy ze wolalaby byc nie nacinana??Bo tak sie zastanawiam czy w ogole jest sens o to prosic bo wiadomo ze jak im nie spasuje to natna czy tego trzeba czy nie...
Kasiulka tyćko to ty sie babeczko chyba nie widzisz slicznie,slicznie.sliec znie..................... ......................... slicznie wyglądaszMatricia ty tez nieczego sobie masz ten baniaczek...bardzo zgrabnie wygladasz
|
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Moja bratowa jescze 3 tyg po odpadnieciu czopu (lekko zabarwionego krwia) chodzila. Wlasnie ostatnio rozmawialysmy, ze ona miala straszna zgage, przytyla 22kg i okropny ucisk malego na spojenie lonowe. Dosc dlugo czula, ze ja uciska. Ostatnie 3 mies. byly dla niej okropne. A wody odeszly jej dopiero na stole i to dopiero jak polozna jej w tym pomogla.
W sumie ja przytylam 9kg zostaly mi 4 tyg do konca, nie mam zgagi tylko bole jak przy okresie i bole pachwin, no o zebrach nie wspomne. Ale to wszystko zalezy od organizmu. Ostatnio na majowkach urodzila (tzn na poczatku maja) dziewczyna z terminem na poczatek czerwca i tez nie mowila, zeby jakies szczegolne objawy miala, wiec wszystko jest mozliwe. Sliczne brzucholki! Kasiulka jaki duzy bebenek! chudziutka jestes a tu taka piła przed Tobą. Na 2 foto wyglada jak byc pozarla ogromna gruszke ![]() matricia to przeciwienstwo brzuszka kasiulki, taka mala pileczka
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Hihihihi
ja go mam na co dzień to dużej różnicy nie widzę, malutką co najwyżej
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
to my w 33tygodniu plus 1 dzień...i kto jest największym bebzolem wątku???
![]() ![]() ![]() Leonko o ile wiem moja siostra nic nie mówila lekarzowi. U mnie w szpitalu nacinają jak widać że się zaraz pęknie a nie że standardowo kazdego... bo czasem mogą być powikłania a oni w Toruniu maja taką nadwyżkę że nawet łóżka dostawiają... na szczęście nie odsyla się kogoś do innego szpitala tylko przyjmą poród
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
aha powiedzcie mi czy mi się ten brzuch obniża czy tak mi się tylko wydaje??
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
MaładT śliczny brzuszek i naprawdę duży
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Matricia wlasnie zobaczylam, ze ja tez bede miala co swietowac, ale jutro- rozpoczynamy 36tc...przeciez dopiero zaczal sie 30tc, a tu mam juz 36...oj ten czas leci
|
|
|
|
#915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kasiulka, Marti i MaladT, brzuszki macie superowe. Moj tez juz ogromniasty, sfotografuje sie po niedzieli. |
|
|
|
|
#916 |
|
Wtajemniczenie
|
A jesli chodzi o nacinanie krocza, to tu w Oregonie mowia na odwrot niz w Polsce, tzn ze lepiej jak samo peknie, bo zawsze lzej niz jak beda nacinac, wiec w ogole nie ma mowy o nacieciu. Robili badania przez dziesiatki lat i wyszlo im, ze kobiety, kotre nacinano rutynowo lub w koniecznosci, mialy wieksze i glebsze rany niz te, ktore pekly same i ze wiele kobiet w sumie nie peka, a szczegolnie jak maja nawyk masowania tego miejsca na 2 miesiace przed porodem. Ja zaczynam masaze od poniedzialku ! najlepiej olejkiem migdalowym.
|
|
|
|
#917 |
|
Wtajemniczenie
|
Maladt sliczny brzunio i nie chce nic mowic ale na moje oko faktycznie jest troche niezej...ale tak jak wczesniej pisalam...ja sie na tym nie znam
|
|
|
|
#918 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie wiem co jest lepsze czy pękniecie czy naciecie...ale ani jedno ani drugie nie brzmi za ładnie.To jest dla mnie koszmar
....Ja tez pewnie zaczne te masarze i siedzenie na kawie a do tego lekarzy bede blagac wrecz aby nie cieli jak nie bedzie potrzeby |
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, wiem ze jeszcze troche czasu, ale zeby kazda byla bardziej spokojna, wysylam linka z objawami porodu itp..
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2,1326710.html |
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
no to pięknie coś czuję że poród to jak nic załatwi mi sesję we wrześniu
![]() byle to było po 14 czerwca bo egzaminu na prawko sie nie da przełozyc
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
maladt ja mam termin egzaminu na 5 dni przed porodem i raczej sobie odpuszcze
Wazna rzecz wlasnie wyczytalam. Czytam kalendarz ciąży i na 36tc jest: Naładujcie baterie w aparacie fotograficznym! Może się niedługo przydać do uwieczniania najważniejszych chwil w waszym życiu. W sumie fakt, glupio by bylo nie miec aparatu w tej waznej chwili hehe. |
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
moj sie rozładował jak pstrykałam zdjęcia więc teraz go laduję
mam nadzieję jednak ze sie az tak szybko nie przyda
|
#923 |
|
Wtajemniczenie
|
Hey Kobietki
![]() OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Normalnie dzisiaj powariowałyście!!!!!!Prawie godzinę czytałam to co napłodziłyście od rana i przyznam sie szczerze że połowę z tego zdążyłam już zapomnieć Ja dzisiaj dzień miałam koszmarny.Tan upał zupełnie mnie rozbroił i większość czasu spędziłam na łóżku wylegując sie bezczynnie i oglądając "przyjaciół" serie za serią... ![]() dogadzając sobie przysmakami typu truskawki,arbuz,grejpfrut ,lody,chipsy,frytki i wiele wiele innych Na wstepie chce pogratulować Malad,Kasiulce i Martici zgrabnych i dorodnych bebeszkow ![]() veronka cudowne zakupy,ten niebieski łaszek mnie rozczulił(w ogóle jakoś ubranka dla dzieci mnie ostatnio rozczulają niesamowicie )Poulette ostatni dzień w pracy...no no oby szybko ci zleciał i nie by ciezki.Co do krocza w trakcie porodu....to chyba wolałabym żeby mi nacieli jesli już zajdzie taka konieczność niz czekali aż samo peknie ![]() ![]() tak czytałam o tych obniżających sie brzuszkach i bólach jak na okres....powiem wam że takie bóle to miałam pare razy i to tak delikatnie.W ogóle myśląc o tym odrazu zaczynam myśleć o porodzie ![]() Żadnych filmów o porodach jeszcze nie widziałam,takich gdzie widać dokładnie przebieg akcji porodowej(widziałam pare takich gdzie akcj była pokazana zza głowy rodzącej i tak te jeki i krzyki mnie lekko postresowały) i jak narazie nie wiem czy chce widzieć poczekam z tym chyba do 35 tygodnia![]() Dobra ja lece dlaej wyłozyć swoje zwłoki na wyrku trzymajcie sie dziewczyny.Moze jesdzcze dzisiaj uda mi sie tu wpasc na chwile
|
#924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kasiulka, MaladT, niezłe sobie wychodowałyście brzuszki. Nie wiem która wygrywa, obu gratuluję. Mala, brzuszek wydaje się nisko, ale nie wiem, czy to zasługa obniżenia się, czy taka jego uroda.Marticia - Ty to chyba królujesz zgrabnością. Właśnie najgorsze w tych filmikach było to nacinanie krocza!!! Normalnie jak jakby se coś nożyczkami wycinali i ten strumień krwi Jedno jest pocieszające, że wtedy to nam chyba będzie z grubsza obojętne.... I to dziecko wystające z dziurki... brrr... jakieś taki piekielny wygląd. Zresztą co się dziwić, ciasno mu, to się nie uśmiecha... :/ Verona - 36 zaczynasz WOW!!!!!Ale się robi atmosfera gorąca na tym wątku
|
||
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, czytałam ten porodowy artykuł. Czytałm już wiele i dalej za cholerę nie wiem, czy tak łatwo się będzie skapnąć.
[IMG]file:///C:/Users/Ania/AppData/Local/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG]"Oto oznaki zbliżającego się porodu: dziwne samopoczucie - możesz czuć się inaczej niż zwykle: zdenerwowana, niepewna, skrajnie wyczerpana albo przeciwnie, nadspodziewanie dobrze;" To jest najlepsze. Ja codziennie potrafię się czuć inaczej i każdy ten stan moge określić mianem "dziwnie". Ale wierzę, ze organizm będzie wiedział, że się poród zaczyna.. Wierze, wierzę, wierzę... musze mu zaufać... muszę, muszę, muszę "Drugi okres porodu jest dłuższy przy pierwszym porodzie (od 30 min do 2 godzin) niż przy kolejnych (często zaledwie 10 -15 minut)." ![]() ![]() ![]() ![]() Że co, że niby parcie może trwać 2 godziny??? ekhm ![]() Dobra, nie wprowadzam paniki... Tak naprawdę, poród trzeba będzie potraktować jak nową, kolejną przygodę fajnie będzie
|
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
stwierdziłam ze jak dotrwam bez predszego porodu do 36tygodnia skończonego to już bedzie dobrze... fakt egzaminy zostaną 2 ale nie te 8 co mam jeszcze na UMk i 3 na grafice
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
aż tak fajnie to raczej nie bo nie usiądziemy sobie z kawką i ciasteczkiem i nie bedziemy wspominać pięknych starych czasów tylko będziemy hmm odwalać krwawicę i pocić się jak świnki
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak naprawdę czuję taki mix uczuć... Bo po pierwsze lekko się boję, po drugie trochę mnie to hmm... zniesmacza...
Ale z drugiej strony to jestem cholernie ciekawa Jak to będzie..
|
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
Eh kobietki ale sie podle czuje
![]() Stopy mi spuchły,chyba pierwszy raz tak bardzo,juz jak podkurczam palce czuje ta opuchlizne,do tego brzuch mam napięty częsciowo prze z dzisiejsze wigibasy małej a po cześci przez to że już drugi dzien sie nie wyprózniam I do tego wszystkiego jeszcze ten zaduch!!!Normlanie koszmar Normalnie załamka...Jeszcze zaczełam sie zastanawiac nad porodem...sosnowa ja tych artykułów o zwiastunach porodu tez na peczki czytałam i wszedzie piszą o tych dziwnym samopoczuciu...to mnie smieszy bo ja mam inne samopoczucie z dnia na dzien,a czasem z godziny na godzine Ale mam nadzieje że jak nadejdzieten czas to rozpoznam co i jak ![]() albo ze spanikuje w trakcie ![]() ![]() normlnie zwarjuje zaraz od tego wszystkiego!chyba łapie dołka ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

ale ci ten baniaczek urusł...no Kasiunia
sliczny: love: noe nie kochana pikny ten twoj brzusiu...az słów mi brak
.
a ździebko urósł ten bamberył

....Ja tez pewnie zaczne te masarze i siedzenie na kawie

pieluszki flanelowe są dobre do wszystkiego czego chcesz to znaczy, ja tak myślę, że np. mogę sobie jedną położyć w wózeczku jako prześcieradełko, mogę dawać dzidzi do spania, lekko okrywać nią podczas gorąca, kłaść na niej
Jedno jest pocieszające, że wtedy to nam chyba będzie z grubsza obojętne....