Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :)) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-30, 18:50   #901
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))

Ja do Was z kolejnym zapytaniem ina temat tej oliwki
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...=2&produkt=385
nie chodzi mi o celulit ale typowe natluszczenie skory...Moja znajoma sobie bardzo ja chwali ale jak to z nia w ciazy jest?Mysle ze nie ma zadnych przeciwskazan do jej uzywania w ciazy??
jest tutaj ktos kto sie zna i mi pomoze...Bo wlasnie musze koniecznie dzisiaj jakas oliwke kupic i mam chetke na ta

A jak to bylo z tymi okladami z kawy??Uwazacie ze to sie sprawdza??

Edytowane przez LeoNa86
Czas edycji: 2008-05-30 o 19:13
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 19:18   #902
Kasiulka22
Zakorzenienie

Leoncia ja niestety nie wiem jak z tą oliwką, ale dziewczyny na pewno będą się znały

Wklejam Wam mój bamberyłek w 32 tygodniu ciązy, a dokładnie w 32 tygodniu i 5 dniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bamberyłek32.jpg (41,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bamberyłek.jpg (42,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzulasek32.jpg (28,3 KB, 23 załadowań)

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 19:24   #903
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Leoncia ja niestety nie wiem jak z tą oliwką, ale dziewczyny na pewno będą się znały

Wklejam Wam mój bamberyłek w 32 tygodniu ciązy, a dokładnie w 32 tygodniu i 5 dniu
o moj boze ale ci ten baniaczek urusł...no Kasiuniasliczny: love: noe nie kochana pikny ten twoj brzusiu...az słów mi brak

a tak sie zastanawialam jeszcze co do porodu..bo jednym z objawów zblizajacego sie porodu jest wypadanie tzw czopu śluzowego i pamietam moja rozmowe z siostra ktora powiedziala mi po wypadnieciu jej tego jeszcze miesiac lazila z brzuchem i tak sie zastanawiam czy to jest mozliwe...chociaz pozniej po tym miala przypadek ze czula swoje dziecko tak jakby miedzy swoimi nogami.Mowila z ciekawosci ze wsadzila sobie palce i ze poczula głowke dziecka...Jakies to takie malo wiarygodne...
Stary 2008-05-30, 19:33   #904
maladT
Zakorzenienie

ja okłady bedę robić, bo moja siostra nie wiadomo czy po tym czy tak po proatu nie została nacięta. Także ja wolę sobie posiedzieć z kawą na fredzi niż mieć super przyjemność bycia ponacinaną

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 19:35   #905
marticia
Zakorzenienie

Ja dzis tez sie zaprezentuje, jako ze obchodze swieta, czyli wejscie w 8 miesiac! Zeby ten czas szybciej mijal kurde...ja juz chce rodzic.

Kasiulko slicznie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 29-05-08_1231.jpg (23,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 31 tydzien.jpg (25,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 29-05-08_1232.jpg (21,5 KB, 21 załadowań)
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 19:36   #906
Kasiulka22
Zakorzenienie

Martunia a ździebko urósł ten bamberył ja to mam wrażenie, że skóra mi pęknie, naprawdę jest strasznie naciągnięta, chociaż mocno się smaruję kilka razy dziennie.

Martusia wiesz ponoć jak czop wypadnie jako czysta galareta to można jeszcze z dwa tygodnie chodzić, a czy więcej to nie wiem, a jak wyleci podbarwiony krwią to ponoć oznacza, że poród już blisko A do to Twojej siostry wydaje mi się, że mogła mieć takie wrażenie. Koleżanka opowiadała mi, że teraz leżała na sali z dziewczyną której dzidziuś miał mocne zasinienia na buzi i główce, ponieważ ok. tygodnia przed porodem ona czuła, że dzidzia jest już w kanale ale nic się nie działo, ponoć lekarze nic z tym nie robili aż się akcja rozkręciła, na ile to prawda to nie wiem

Stary 2008-05-30, 19:37   #907
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Ja dzis tez sie zaprezentuje, jako ze obchodze swieta, czyli wejscie w 8 miesiac! Zeby ten czas szybciej mijal kurde...ja juz chce rodzic.

Kasiulko slicznie!
Kochana, ale zgrabny brzunio, piękny niesamowita laseczka z Ciebie!

Stary 2008-05-30, 19:41   #908
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

MaladT a mam jeszcze pytanie twoja siostra uprzedzala lekarzy ze wolalaby byc nie nacinana??Bo tak sie zastanawiam czy w ogole jest sens o to prosic bo wiadomo ze jak im nie spasuje to natna czy tego trzeba czy nie...

Kasiulka tyćko to ty sie babeczko chyba nie widzisz slicznie,slicznie.sliec znie..................... ......................... slicznie wyglądasz

Matricia ty tez nieczego sobie masz ten baniaczek...bardzo zgrabnie wygladaszMozna wiedziec ile przytylas??bo jakos chyba nie duzo z tego co widze na swe galy.Wy to takie piękne mamuśki jestescie...wszystkie bez wyjątQ
Stary 2008-05-30, 19:48   #909
ver_ona
Zakorzenienie

Moja bratowa jescze 3 tyg po odpadnieciu czopu (lekko zabarwionego krwia) chodzila. Wlasnie ostatnio rozmawialysmy, ze ona miala straszna zgage, przytyla 22kg i okropny ucisk malego na spojenie lonowe. Dosc dlugo czula, ze ja uciska. Ostatnie 3 mies. byly dla niej okropne. A wody odeszly jej dopiero na stole i to dopiero jak polozna jej w tym pomogla.
W sumie ja przytylam 9kg zostaly mi 4 tyg do konca, nie mam zgagi tylko bole jak przy okresie i bole pachwin, no o zebrach nie wspomne. Ale to wszystko zalezy od organizmu. Ostatnio na majowkach urodzila (tzn na poczatku maja) dziewczyna z terminem na poczatek czerwca i tez nie mowila, zeby jakies szczegolne objawy miala, wiec wszystko jest mozliwe.
Sliczne brzucholki!
Kasiulka jaki duzy bebenek! chudziutka jestes a tu taka piła przed Tobą. Na 2 foto wyglada jak byc pozarla ogromna gruszke
matricia to przeciwienstwo brzuszka kasiulki, taka mala pileczka
Stary 2008-05-30, 19:52   #910
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hihihihi kobietki to chyba faktycznie coś mi urósł wanuś ostatnio ja go mam na co dzień to dużej różnicy nie widzę, malutką co najwyżej

Stary 2008-05-30, 19:56   #911
maladT
Zakorzenienie

to my w 33tygodniu plus 1 dzień...i kto jest największym bebzolem wątku???

Leonko o ile wiem moja siostra nic nie mówila lekarzowi. U mnie w szpitalu nacinają jak widać że się zaraz pęknie a nie że standardowo kazdego... bo czasem mogą być powikłania a oni w Toruniu maja taką nadwyżkę że nawet łóżka dostawiają... na szczęście nie odsyla się kogoś do innego szpitala tylko przyjmą poród
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_2925.jpg (203,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2926.jpg (215,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2927.jpg (324,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_2928.jpg (211,1 KB, 8 załadowań)

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-05-30, 19:59   #912
maladT
Zakorzenienie

aha powiedzcie mi czy mi się ten brzuch obniża czy tak mi się tylko wydaje??

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-05-30, 20:01   #913
Kasiulka22
Zakorzenienie

MaładT śliczny brzuszek i naprawdę duży ale wiecie co jest super, że można popodziwiać najróżniejsze kształty tych naszych bamberyłków, każdy ma jakieś swoje szczególiki, które go czynią niepowtarzalnym

Stary 2008-05-30, 20:01   #914
ver_ona
Zakorzenienie

Matricia wlasnie zobaczylam, ze ja tez bede miala co swietowac, ale jutro- rozpoczynamy 36tc...przeciez dopiero zaczal sie 30tc, a tu mam juz 36...oj ten czas leci
Stary 2008-05-30, 20:01   #915
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
to to zycze kochana miłego ostatniego dnuia w pracy i ciesze sie erazem z Toba ze zakoncza sie te "meczarnie"
Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Moje gratulacje, oby ostatni dzionek był przyjemny i szybko minął!
Dzieki dziewczyny, jak na razie to ostatni dzien idzie gladko, wlasnie mam przerwe i jem croissanta z kawka...

Kasiulka, Marti i MaladT, brzuszki macie superowe. Moj tez juz ogromniasty, sfotografuje sie po niedzieli.
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 20:04   #916
poulette
Wtajemniczenie

A jesli chodzi o nacinanie krocza, to tu w Oregonie mowia na odwrot niz w Polsce, tzn ze lepiej jak samo peknie, bo zawsze lzej niz jak beda nacinac, wiec w ogole nie ma mowy o nacieciu. Robili badania przez dziesiatki lat i wyszlo im, ze kobiety, kotre nacinano rutynowo lub w koniecznosci, mialy wieksze i glebsze rany niz te, ktore pekly same i ze wiele kobiet w sumie nie peka, a szczegolnie jak maja nawyk masowania tego miejsca na 2 miesiace przed porodem. Ja zaczynam masaze od poniedzialku ! najlepiej olejkiem migdalowym.
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 20:07   #917
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Maladt sliczny brzunio i nie chce nic mowic ale na moje oko faktycznie jest troche niezej...ale tak jak wczesniej pisalam...ja sie na tym nie znam
Stary 2008-05-30, 20:09   #918
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

ja nie wiem co jest lepsze czy pękniecie czy naciecie...ale ani jedno ani drugie nie brzmi za ładnie.To jest dla mnie koszmar....Ja tez pewnie zaczne te masarze i siedzenie na kawiea do tego lekarzy bede blagac wrecz aby nie cieli jak nie bedzie potrzeby
Stary 2008-05-30, 20:14   #919
ver_ona
Zakorzenienie

Dziewczynki, wiem ze jeszcze troche czasu, ale zeby kazda byla bardziej spokojna, wysylam linka z objawami porodu itp..
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2,1326710.html
Stary 2008-05-30, 20:14   #920
maladT
Zakorzenienie

no to pięknie coś czuję że poród to jak nic załatwi mi sesję we wrześniu
byle to było po 14 czerwca bo egzaminu na prawko sie nie da przełozyc

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-05-30, 20:18   #921
ver_ona
Zakorzenienie

maladt ja mam termin egzaminu na 5 dni przed porodem i raczej sobie odpuszcze

Wazna rzecz wlasnie wyczytalam. Czytam kalendarz ciąży i na 36tc jest:
Naładujcie baterie w aparacie fotograficznym! Może się niedługo przydać do uwieczniania najważniejszych chwil w waszym życiu.
W sumie fakt, glupio by bylo nie miec aparatu w tej waznej chwili hehe.
Stary 2008-05-30, 20:24   #922
maladT
Zakorzenienie

moj sie rozładował jak pstrykałam zdjęcia więc teraz go laduję mam nadzieję jednak ze sie az tak szybko nie przyda

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-05-30, 20:26   #923
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Hey Kobietki
OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !Normalnie dzisiaj powariowałyście!!!!!!
Prawie godzinę czytałam to co napłodziłyście od rana i przyznam sie szczerze że połowę z tego zdążyłam już zapomnieć

Ja dzisiaj dzień miałam koszmarny.Tan upał zupełnie mnie rozbroił i większość czasu spędziłam na łóżku wylegując sie bezczynnie i oglądając "przyjaciół" serie za serią...
dogadzając sobie przysmakami typu truskawki,arbuz,grejpfrut ,lody,chipsy,frytki i wiele wiele innych

Na wstepie chce pogratulować Malad,Kasiulce i Martici zgrabnych i dorodnych bebeszkow

veronka
cudowne zakupy,ten niebieski łaszek mnie rozczulił(w ogóle jakoś ubranka dla dzieci mnie ostatnio rozczulają niesamowicie)

Poulette ostatni dzień w pracy...no nooby szybko ci zleciał i nie by ciezki.
Co do krocza w trakcie porodu....to chyba wolałabym żeby mi nacieli jesli już zajdzie taka konieczność niz czekali aż samo peknieMoja znajoma w zeszłym roku rodziła w bytomiu i tam własnie tak czekali aż jej sie krocze samo podrze Wiem jedno bede stosowała wszelkie możliwe oklady i masaże na te okolice,a nóz nie trzeba bedzie mnie nacinac ani nie pekne

tak czytałam o tych obniżających sie brzuszkach i bólach jak na okres....powiem wam że takie bóle to miałam pare razy i to tak delikatnie.W ogóle myśląc o tym odrazu zaczynam myśleć o porodzie

Żadnych filmów o porodach jeszcze nie widziałam,takich gdzie widać dokładnie przebieg akcji porodowej(widziałam pare takich gdzie akcj była pokazana zza głowy rodzącej i tak te jeki i krzyki mnie lekko postresowały) i jak narazie nie wiem czy chce widziećNie chce sie zacząć baćpoczekam z tym chyba do 35 tygodnia

Dobra ja lece dlaej wyłozyć swoje zwłoki na wyrku trzymajcie sie dziewczyny.Moze jesdzcze dzisiaj uda mi sie tu wpasc na chwile

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 20:56   #924
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Sosnowa pieluszki flanelowe są dobre do wszystkiego czego chcesz to znaczy, ja tak myślę, że np. mogę sobie jedną położyć w wózeczku jako prześcieradełko, mogę dawać dzidzi do spania, lekko okrywać nią podczas gorąca, kłaść na niej czy cokolwiek innego.
Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje, ze do wszystkiego ale chyba najlepsze do karmienia, jak sie dziecku ulewa, czy pozniej odbija. DO wycierania cieknacej sliny (moj bratanek jest wlasnie na tym etapie, buzka caly czas otwarta i leje sie jak z wodospadu slina), do podlozenia pod dziecko jak sie je gdzies przebiera itp...

Dobre do wycierania buzki bo sa delikatniejsze
Dzięki Dziewczyny! Takie miałam podejrzenia, ale dobrze je potwierdzić

Kasiulka, MaladT, niezłe sobie wychodowałyście brzuszki. Nie wiem która wygrywa, obu gratuluję. Mala, brzuszek wydaje się nisko, ale nie wiem, czy to zasługa obniżenia się, czy taka jego uroda.
Marticia - Ty to chyba królujesz zgrabnością.

Właśnie najgorsze w tych filmikach było to nacinanie krocza!!! Normalnie jak jakby se coś nożyczkami wycinali i ten strumień krwi Jedno jest pocieszające, że wtedy to nam chyba będzie z grubsza obojętne....
I to dziecko wystające z dziurki... brrr... jakieś taki piekielny wygląd. Zresztą co się dziwić, ciasno mu, to się nie uśmiecha... :/

Verona - 36 zaczynasz WOW!!!!!
Ale się robi atmosfera gorąca na tym wątku
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 21:06   #925
Sosnowa
Zakorzenienie

Kurde, czytałam ten porodowy artykuł. Czytałm już wiele i dalej za cholerę nie wiem, czy tak łatwo się będzie skapnąć.

[IMG]file:///C:/Users/Ania/AppData/Local/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG]"Oto oznaki zbliżającego się porodu:

dziwne samopoczucie - możesz czuć się inaczej niż zwykle: zdenerwowana, niepewna, skrajnie wyczerpana albo przeciwnie, nadspodziewanie dobrze;"

To jest najlepsze. Ja codziennie potrafię się czuć inaczej i każdy ten stan moge określić mianem "dziwnie".

Ale wierzę, ze organizm będzie wiedział, że się poród zaczyna.. Wierze, wierzę, wierzę... musze mu zaufać... muszę, muszę, muszę

"Drugi okres porodu jest dłuższy przy pierwszym porodzie (od 30 min do 2 godzin) niż przy kolejnych (często zaledwie 10 -15 minut)."
Że co, że niby parcie może trwać 2 godziny??? ekhm

Dobra, nie wprowadzam paniki... Tak naprawdę, poród trzeba będzie potraktować jak nową, kolejną przygodę fajnie będzie
Stary 2008-05-30, 21:08   #926
maladT
Zakorzenienie

stwierdziłam ze jak dotrwam bez predszego porodu do 36tygodnia skończonego to już bedzie dobrze... fakt egzaminy zostaną 2 ale nie te 8 co mam jeszcze na UMk i 3 na grafice

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-05-30, 21:09   #927
maladT
Zakorzenienie

aż tak fajnie to raczej nie bo nie usiądziemy sobie z kawką i ciasteczkiem i nie bedziemy wspominać pięknych starych czasów tylko będziemy hmm odwalać krwawicę i pocić się jak świnki

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-05-30, 21:17   #928
Sosnowa
Zakorzenienie

Ja tak naprawdę czuję taki mix uczuć... Bo po pierwsze lekko się boję, po drugie trochę mnie to hmm... zniesmacza...
Ale z drugiej strony to jestem cholernie ciekawa Jak to będzie..
Stary 2008-05-30, 21:32   #929
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Monis, to pomierz mi sie dobrze na dlugosc i szerokosc a pojde i zapodam i wysle
Anisia - slonko kochane Ty sobie nie zartuj...Nie bede Cie wykorzystywac zebys mi robila zakupy. Moze ten sklep jest w Poznaniu i beda te same ciuszki? Ale dzieki Ty jak zwykle kochana jestes
Stary 2008-05-30, 21:49   #930
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Eh kobietki ale sie podle czuje
Stopy mi spuchły,chyba pierwszy raz tak bardzo,juz jak podkurczam palce czuje ta opuchlizne,do tego brzuch mam napięty częsciowo prze z dzisiejsze wigibasy małej a po cześci przez to że już drugi dzien sie nie wyprózniamI do tego wszystkiego jeszcze ten zaduch!!!
Normlanie koszmarW domu wszystkie okna pootwierane na oścież,zero przewiewu....

Normalnie załamka...Jeszcze zaczełam sie zastanawiac nad porodem...sosnowa ja tych artykułów o zwiastunach porodu tez na peczki czytałam i wszedzie piszą o tych dziwnym samopoczuciu...to mnie smieszy bo ja mam inne samopoczucie z dnia na dzien,a czasem z godziny na godzineAle mam nadzieje że jak nadejdzie
ten czas to rozpoznam co i jakI smama nie wiem jaki mam do tego całego porodu stosunek...mam metlik w głowie.z jednej strony jestem ciekawa jak to bedzie i chciałabym zeby lipiec jak najszybciej nadszedł,z drugiej sie boje że nie podołam
albo ze spanikuje w trakcie
normlnie zwarjuje zaraz od tego wszystkiego!
chyba łapie dołka

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości