|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Krytio - nie wiem ...
tracę nadzieję,że kiedykolwiek będę w pełni zdrowa ... Wiosenko - właśnie widziałam Twoje zdjęcia na Fitnessie ... gdybym wyglądała jak Ty to byłabym chyba najszczęśliwsza pod słońcem ... Idę spać. Mam dość ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwierz mi, że nie byłabyś. bo - przede wszystkim - to nie wygląd się liczy. ponadto TY i tak byś siebie nie akceptowała, choćbyś i była miss świata. jakiś idiota.
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki, napiszę w niedzielę
|
|
#2225 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam zaległości w czytaniu, ale wybaczcie odniosę się tylko do kilku wypowiedzi, bo padam na twarz ze zmęczenia
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję zaliczenia chemii Cytat:
, bardzo miło czyta się takie słowa Cytat:
![]() Cytat:
Już się nie mogę doczekać pierwszej wizyty. To będzie dla mnie wielki krok i wiem, już po pierwszym spotkaniu poczuję ulgę, radość, bo to będzie namacalny dowód na to, że podjęłam walkę o pełniejsze życie.Cytat:
Już chyba przerobiłam wszystko- od łysej bani do włosów do tyłka Cytat:
Już gdzieś wyżej napisałam jak było. Udane bardzo To był radosny dzień Cytat:
Cytat:
Dzisiejszy dzień był cudowny. Choć właściwie nic takiego się nie wydarzyło, do tej pory się uśmiecham Czuję w sobię ogromną wolę walki, nadzieję!Izuś, powodzenia na zawodach ![]()
|
|
#2226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :kciuki :A nie mówiłam że dużo przytyje
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
ile??
zaraz wychodzę, aaaaaaa...
|
|
#2228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Krytia- ile przytyłaś ? Wiesz, nie załamuj się, wkońcu jesteś na tym P aby przytyć, to proste. Poza tym, robisz to dla własnego zdrowia. Wiosenko- to świetnie, że podobają ci się twoje nóżki Ale ja nie mam ich umięśnionych, niestety .A ty, Hypnotic wcale nie masz grubych ud. Napiszesz mi na PW ile masz w najgrubszym miejscu ? Kasik- cieszę się, że u ciebie wszystko w porządku
" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład, a i tak potrafimy tylko źle wybrać. " Edytowane przez EwelkaaS Czas edycji: 2008-05-30 o 14:45 |
|
|
|
|
#2229 |
|
Gość
|
Iza, dziewczyny a ja dziś nic na śniadanie I i II - może to ze stresu (dziś matura ustna z Polaka) dodatkowo źle się czuję (mam wyrzuty, że tyle zjadłam wczoraj (wronka nie wolno
|
|
|
|
#2230 |
|
Raczkowanie
|
Krytia jakiś debil Ci to powiedział.... jesteś przecież śliczna!
|
|
#2231 | |
|
Zadomowienie
|
1,3kg
![]() Cytat:
![]() ![]() Wszyscy mi to mówią ![]() A dziś rano zdałam fizyke na 5. Ale później ksiądz na religii zaczął gadać o anoreksji i bulimii i zwracał się do mnie i mówił o mnie żeja jestem taka chuda jak anorektyczka i pewnie mi się coś w mózgu zablokowało że nie moge przytyć. I nasam koniec mi dowalił:"ale wracasz już do poprzedniej linii" aż miałam się ochote rozpłakać i przy całej klasie to mówił. ![]() Na dodatek do wszystkiego jestem wybierana ostatnia a jak mam pomóc w nauce to pomóż mi itp.Ale teraz jade na zakupy i chciałabym się dobrze bawić.
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj bez zmian. Nawet chyba gorzej,rano miałam taki podły humor,że aż ryczeć mi się chciało jak na siebie patrzyłam,ten tłuszcz wszędzie
![]() Aż zmniejszyłam kcal,do lekko ponad 1200 . Tak bardzo nie chcę się ograniczać,być na redukcji ... a jednak to robię ... ![]() Wiosenko - Powodzenia Krytio - jejj,biedactwo nie przejmuj się tym księdzem,i jego słowami,kochanie,nie martw się
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2233 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia
Ludzie często tak jakby... nie zdają sobie sprawy z tego co mówią. Moja mama też czasami coś palnie, nie w złym zamiarze, tylko jakoś coś przekręci/ ja źle odbiorę i płacz gotowy. Ale później się przepraszamy, przytulamy i jest w porządku. Musimy nauczyć się podchodzić do tego wszystkiego z dystansem. Temu księdzu np. chodziło o to, że wyglądasz LEPIEJ. A nie grubiej, choć wiem jak się poczułaś. Jak słyszę, że 'lepiej' wyglądam to też zaczynam się zastanawiać, ale po to tym myślę: lepiej to lepiej i koniec. Proszę mi się dobrze bawić na zakupach! Ja też jutro idę na zakupy, po strój na niedzielne randez-vous Już o tygodnia się ekscytuję hehehe ![]() Zaliczyłam francuski na 5! Fizyka chyba też w miarę (4/5) Jeszcze matma x2 (kartkówka z trygonometrii, sprawdzian poprawkowy na 5 na koniec), biologia (genetyka), geografia (rolnictwo i handel w Polsce) i... KONIEC. Jutro idę też zrobić zdjęcie legitymacyjne ![]() A w poniedziałek idę na pierwszy trening lekkoatletyki! Iza, mogłabyś mi powiedzieć jak mniej więcej wygląda taki trening dla początkujących? ;> |
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Moim zdaniem to nie interes ksiedza jak wygladasz. Tyjesz dla siebie nie dla niego.A przede wszystkim robisz to dla zdrowia. a takie uwwagi niech wylatuja ci bokiem.Jutro do mnie przyjezdza tata. pewnie znow cos palnie Kurcze wy takie zdolne jestescie a ja? Porazka całego zycia. zawsze swiadectwo z paskiem srednia powyzej 5.0 a teraz jak bedzie 4.5 to bedzie super. I nic juz nie potrafie poprawic i wogole. Babka wszystko zwalila na to ze nie jem i dlatego mam takie stopnie.A ja sie przeciez teraz uczylam najwiecej. I taka ngrode mam![]() Pozatym po wiekszym wysilku albo gdy placze boli mnie serce... Nie wiecie co to moze byc? A i biegac nie moge bo mnie w kostkach szczyka. Mozilwe ze to od skakanki? Jak widzicie Masakra... |
|
|
|
|
#2235 | |||
|
Rozeznanie
|
Kochane, znikłam na kilka dni, ale już jestem i nadrobiłam zaległości w czytaniu. ;DD piszcie może troche mniej bo nie nadażam. (;
Cytat:
Naprawde, dobrze wiesz, jaka waga jest dla Ciebie prawidłowa. Do niej powinnaś dążyć, przecież zdrowie najważniejsze. A z tymi nogami to dziwna sprawa. Bo jak się na nie patrzy z góry (tzn, nie w lustro ;D ) to wydają się dużo grubsze niż normalnie. Dziwne , bo jak patrze na swoje, to dziwnie się trzęsą. ;o Cytat:
Powinnam brać z Ciebie przykład i robić tak samo. Naprawde chciałabym się pochwalić, ale nie mam czym. Było ładnie i ok. Ale dziś ze stresu ( prowadziłam dzień sportu. No wiecie mikrofon, stoisz przed całą szkołą i prowadzisz uroczystość ) zjadłam do południa batona. Potem 7 daysa. Wróciłam do domu zjadłam obiad. Potem kanapkę , jogurt, truskawki . A potem się poryczałam. Że jestem wielka , gruba i tyle zjadłam. Krzyczałam na siebie w myślach i wyzywałam od najgorszych. I dalej jest mi źle, źle, źle, okropnie źle. ![]() Cytat:
Jesteś zdolna, wspaniała i wyjątkowa. Świadectwo to tylko papierek, ważne że się starałaś. Nie zawsze oceny są takie, jakie nas zadowalają. Każdy może mieć gorszy rok pod względem nauki, to normalne. Ja w tamtym roku ledwo dobiłam do 3,8 a w tym roku 4,8. Zawaliłam jeden rok. Trudno. Żyje się dalej, przecież dobrze wiesz, że w przyszłym roku będzie inaczej i lepiej. Dasz sobie rade. |
|||
|
|
|
#2236 |
|
Wtajemniczenie
|
Baby moze to `tylko` na tle nerwowym? Ale jesli bedzie sie to powtarzac to idz do lekarza, bo nie postawimy Ci diagnozy
|
#2237 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dopiero 3-5 kg robi roznice i to niewielka
|
|
#2239 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wfie to zauwazylam a przeciez tam sie nie denerwuje. I ostatnio tez sie nie denerwowałam . Wiec nie wiem juz...Cytat:
Bedzie dobrzeA i dziekuje za pocieszenie |
||
|
|
|
#2241 |
|
Raczkowanie
|
Aggunia naprawdę nie wchodź na wagę. To tylko doluje. Daj sobie czas, postaraj się zrozumiec swój organizm, może potrzebuje niektórych elementow. Zaufaj swojemu cialu. Przeciez to nie tak, ze ono na złość chce obrosnąć tluszczem. Bądź dzielna kochana
![]() Smak6malin mam na imie Magda, ale nie za bardzo lubie to imie. No coz, ja jak prawie kazda z nas w pewnym momencie zadecydowałam, ze mogę troche schudnąć. Mialo być 5kg i prawie tyle było, ale do tego ciagle wyrzuty sumienia, obsesja na punkcie ruchu i jedzenia… Teraz waze mniej wiecej tyle ile przed odchudzaniem, ale mam za soba palete niemiłych przezyc, no i jednak inna figure. Jestem starsza, w innych miejscach to się rozklada, duzo ćwiczę. Z akceptacja jest roznie. Ah. Sama wiesz. Ale co do Twojego wyjazdu, to naaaprawde zazdroszczeJ Musiało być strasznie fajnie. Dobrze, ze odpoczęłaś, przemyślałaś pare spraw. Z takim podejściem o wiele latwiej będzie całkowicie wyjsc z ED ![]() Iza jak to się dzieje, ze ze zdroweg, zwykłego odchudzania nagle przeradza się to w jakas obsesje? U mnie było podobnie, z tymze moja R nie była taka idealna jak Twoja. Kochana, a myślałaś nad wizyta u psychologa? Powinnas być dumna z siebie, z tego, ze udalo Ci się schudnąć, wreszcie sobie odpuścić, zaakceptowac. Wiem jednak, ze w praktyce jest o wiele trudniej… Maggie bardzo się cieszeJ Spódniczki gora! I mysle, ze 1kg to stanowczo za malo Truskawki sa pyyyszneJHypnotic masz piekne, bardzo szczuple nozkiJ Nie masz zadnych powodow do kompleksow, naprawdeJ Toffiee strasznie, strasznie Cie przepraszam. Nawet nie wiesz, jak mi głupio Nie zrobilam tego specjalnie.Zgadzam sie z dziewczynami, ze koniecznie powinnas zmienic psychlogoa. Przeciez to osoba, ktorej masz mowic wszytsko, zdradzac najwieksze tajemnice, wiec powinnas miec do niej zaufanie. No i szkoda, ze dopiero 26 masz ta wizyte. No i kochana uwierz, że 0,8kg to ilosc, ktorej w ogole nie widac.Rozumiem, ze w Twoim przypadku niedowaga jest bardzo znaczna, wiec tymbardziej nie powinnas zwklekac z P. Kurcze, jaka to szkoda, ze macie trudnosci z trafieniem na odpowiedniego psychologa. Powiedz mi, jak to wszytsko sie u Ciebie zaczelo? Jak masz na imie? Jeszcze raz przepraszamWeronka nie wiedzialam, ze masz ED Postaraj sie jesc wiecej, wracaj na P. Co sie dzieje?![]() Agness kochana Funky no ja wlasnie wiem, ze to byloby glupie zerwaac kontakt ze wszystkimi. Chce go nadal utrzymywac, nawet jak zmienie szkole. Niestety, nie bede juz mogla do niej wrocic. U nas jest zasada "lojalnosci". Otwarcie nam powiedzieli, ze jezeli nie wybierzemy ich szkoly, to juz nas nie przyjma, jak nam sie nie spodoba jednak w innej. Kochana, jak bedziesz u psychologa, to koeniecznie powiedz o Twojej apatii, zlym samopoczuciu, braku energii. Prosze Plameczko bardzo sie ciesz, ze bylas u pchologa naprawde Wiosenko brzuszek piekny, nozki sliczne ![]() Imposing ale przeciez Ty jestes taaaka wyjatkowa Nie przejmuj sie nia, wiem, ze jest trudno, w koncu przez 10 lat tez bylam jedynaczka, zdazylam sie przyzwyczaic. I prosze nie miec zadnych wyrzutow, bo zjadalas bardzo malo. Smialo jedz cos jeszczeAgatko bo ja wierze, ze teraz bedzie u Ciebie juz tylko lepiej ![]() Baby kochana przeciez i tak masz swietna srednia. Nie obwiniaj sie. Najwazniejsze jest to, co wiesz ![]() Dziewczyny, co u Was slychac?
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Madlen : dziekuje
A my już napisałysmy co słychac czas na Ciebie ;]
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
hej Laseczki moje
![]() Wpadlam do was na chwile... ![]() Wiecie, poszłam dziś z kumpelą do miasta: na zakupy, na solarium, połazić... Ona miała ochote na lody... No i poszłysmy na zupełnie nie planowane lody ! I tez sobie kupiłam Potem połaziłyśmy po mieście, nasmiałyśmy się... W zeszlym roku o tej porze zaszywalam sie w domu, nigdzie nie wychodzilam i myslałam tylko o kaloriach, jedzeniu, a teraz... czuje, że żyje, to jest wspaniałe Czuje się taka... wolna ![]() Krytia olej debili ![]() Baby, nie ażdy ma tu ekstra wyniki w nauce, nie przesadzajmy ! A to, ze ktos ma gorszą średnią niż w zeszłym roku Wybacz, ale to nie oznacza, ze ktos jest nie zdolny... Poprostu gorszy rok i tyle. Ja na koniec roku będe miala napewno gorsze oceny niz na półrocze, ale... Wcale nie ubolewam, bo najlepsze oceny miałam wtedy gdy byłam w najsilniejszych szponach ED... Bo w sumie ED (chęć perfekcji) ma duzy wpływ na nauke i dlatego nie mam zamiaru przejmowac sie tym, ze oceny sa troche gorsze, bo bynajmniej w moim wypadku to troche pozwala mi stwierdzic, ze ten problem zaburzeń jest mi coraz odleglejszy... [mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi..]
|
|
#2244 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2245 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale mnie on wkurzył i zasmuciłCytat:
Cytat:
Było fajnie na zakupach i połaziłam sobie troche. A jutro do Wraszawy i nawet nie wiecie jak się ciesze. Pójdziemy sobie z mamą do greenwaya i na lody(może ) zna ktoś fajne miejsce? I chce się dobrze bawić zapomnieć od tym że brak mi kobiecości i kształtów tyko cieszyć się. Pochodzimy po Warszawie i będzie cudownie(oby) ja uwielbiam takie wyjazdy. A jak przytyje troche jeszcz e to pojade na big zakupy ciuchowe (bo 2 pary spodni to chyba za mało ) i kupie sobie buty (na obcasach, 1 w życiu).A co tam u was asilos, funky ?
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, przyszłam się wygadać. Jakoś tak mnie naszło na szczerość.
Chciałabym napisać, że u mnie wszystko dobrze, jakoś to się układa i jest dużo lepiej. Ale czy tak jest naprawdę? Chyba nie. Ostatnio wszystko mi się tak wali. Jest mi tak źle, jak nie było jeszcze nigdy, chociaż zewnętrznie jestem silniejsza niż kiedykolwiek. To się dzieje we mnie. Dzisiaj wyszłam z psem na spacer, nagle usiadłam na trawniku i popłakałam się. Czuję tak dużą pustkę, że staram się to wszystko wylać na zewnątrz. Zostałam pozbawiona jedynej rzeczy, dzięki której czułam się kimś. Teraz jestem nikim. Czuję się nikim. Przytyłam... Ważę więcej, nie wiem dokładnie ile. Już nie na 49, nie mam już swojego klosza. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale ostatnio wszyscy zaczęli się ode mnie odwracać. Nie rozmawiają ze mną na przerwach, coraz częściej stawiają mnie w niezręcznych sytuacjach. Może po prostu stałam się bardziej niemiła i złośliwa. Cóż, nawet tego nie kontroluję. Swoje niepowodzenia, smutki przelewam na innych. Nie potrafię pogodzić się z tym, że już nie wzbudzam litości, już nie jestem chuda. Dla innych jestem normalna. Minął już rok, odkąd to się wszystko zaczęło. Rok temu, na początku czerwca nastawiałam budzik na 5,00, kręciłam godzinę hula-hopem, potem robiłam brzuszki i po cichu zaparzałam sobie litr czerwonej herbaty. Śmieszne początki, prymitywne metody. Od tego czasu zmieniło się tylko działanie. Ja jestem wciąż taka sama. Nic się nie nauczyłam. Ja nie wierzę, że z zaburzeń odżywiania można wyjść całkowicie. Że da się żyć i funkcjonować normalnie. To jest dokładnie tak samo, jak ze wszystkimi uzależnieniami. Mój ojciec alkoholikiem jest ponad 20 lat. Miewał momenty, kiedy przestawał pić i przez moment nawet myślał, że już z tego wyszedł. Myślał, że ten problem go już nie dotyczy, wierzył że wytrzyma bez alkoholu. Przeliczał się. Za każdym razem. I nie ważne, czy przestał pić na tydzień, miesiąc, czy pół roku. To zawsze wracało. Chciałabym, żeby to się już skończyło. To takie niesprawiedliwe. Nigdy się z tym nie pogodzę, nigdy nie zrozumiem, dlaczego akurat mnie los wybrał. Chyba zostaje mi już tylko głupie gadanie, że nie mogę się poddać, muszę walczyć i być silna... Guzik prawda. To bez sensu. Walczę z tym od kilkunastu lat, moja mama dwa razy więcej i ta walka jeszcze się nie zakończyła. Chyba wpadłyśmy do bezdennej studni. Wiem, że jestem perfekcjonistką. Staram się pokazać wszystkim, że jestem silna, radzę sobie i wszystko jest w porządku, nie mam żadnych problemów. A tak naprawdę, drugie życie spędzam na użalaniu się nad swoim losem. Czasami myślę, że tylko to mi zostało. Wczoraj śniło mi się, że ważyłam 40 kg... Obudziłam się i nie wiedziałam, czy to sen, czy jawa? Spróbowałam spleść palcami biceps. Nie dało się. Czyli jednak to był sen. Podsumowując moje śmieszne wywody, chciałam wreszcie się do czegoś przyznać. Ja nigdy nie wyzdrowieję. Wiecie dlaczego? Bo ja bez mojej choroby jestem nikim. I na prawdę żałuję tego. A co będzie dalej? Nie wiem. Pewnie schudnę i znów przytyję, potem wrócą kompulsy i... nie wiem. Czas pokaże. Jestem już chyba stracona. Nie odpisujcie, w końcu ja na Wasze posty też nie odpisuję.
|
#2247 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja odpiszę, za to Ty możesz nie odpisywac potem . Rozumiem co piszesz, bo Ty tak jak i ja w gruncie rzczy chorujemy w ten sam sposób. Pewnie w jakims stopniu można złagodzic objawy chroby, ale niesety uważam tak samo, że z tego się tak do końca i tak naprawde ne da wyjść. Może kiedyś, w przyszłości,ale coz tego, nie chce żyć takimi nadzijami, jak zmarnuje juz sobie pół zycia i tak napraede chyba nie chce z tego wyjść. To głupie,ale ludzie naprawde są milsi gdy jestesmy wychudzone, bo to naprawde wzudza litosc, tylko litośc wzbudzają też dzieci bez domów, za rakiem, na wókach inwalidzkich. Tylko ludzie nie chca się z imi zaprzyjaźnic, z nami tez nie, bo my tego nie chcemy.
|
|
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Beznadzieja,dno,masakra,b rak sił. Tyle mogę jedynie powiedzieć. Miało być 1200,było 2000. Żaden napad. Było dobrze,1110kcal,wszystko ładnie. A potem zjadłam loda małego rożka,kanapke z ciemnego pieczywa (lód o 20,kanapka po 21) i jeszcze spora ilość paluszków,którymi nabiłam kalorie
... zastanawiam się czy przytyję ... na szczęście nie wsiadłam na rowerek,bo stwierdziłam,że nie ma sensu,tylko spowolnię przemianę materii ... Boże,naprawdę nie mam już siły. Odechciewa mi się żyć w takich momentach,kiedy tylko myślę,że jestem gruba itp. Mam ochotę zerwać z TŻ-tem,po co ma być ze mną,skoro ja tylko bym się odchudzała i myślała,czy przytyję od paluszków. Wybaczcie,musiałam się wyżalić ...
|
|
|
#2249 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia nie przejmuj się księdzem. Może to zabrzmi z mojej strony nietolerancyjnie, ale nie cierpię klechów. Nie chodzę na religię i do kościoła, bo nie jestem w stanie słuchać jak zawsze mi prawią kazania. Wiem, że są wyjątki i nie powinnam wszystkich mierzyć jedną miarką, ale mam uraz i już...
. A co do Warszawy, to polecam Ci iść na ulicę Chmielną Dużo fajnych kawiarni i pyszne lody Grycana Madlen dziękuję, ale wiesz mimo wszystko chyba ich już nie zaakceptuję ![]() EwelkaS to żadna tajemnica. W najgrubszym miejscu mam 45-46 centymetrów. Superchic(k) wiesz tak to już jest z ED, że mamy huśtawkę nastrojów. Tak jak np. ja dzisiaj. Jestem szczęśliwa, myślę, że mogę z tego wyjść, ale tak naprawde okazuje się, że to jest część mojego planu. Gdy coś pójdzie wbrew niemu to odrazu się denerwuję i znowu dół. Moim zdaniem nie sprzyja Ci to, że jesteś Weganką. Siłą rzeczy musisz wtedy dużo myśleć o jedzeniu, odmawiać sobie i przedewszystkim nie możesz prawie nigdzie nic zjeść poza domem, to trochę utrudnia kontakty towarzyskie. Rozumiem, że to twój styl życia i nie chcesz z niego rezygnować, zresztą Cię do tego nie namawiam. Mam nadzieję, że kiedyś w twoim życiu się ułoży, bo to nie twoja chudość decyduje o tym czy jesteś wyjątkowa, tylko twoja osobowość. Oj, a u mnie dziś jak pisałam. Maksymalna huśtawka nastrojów. Jestem szczęśliwa, bo wreszcie nie planuję, aż tak bardzo co jeść i jak. Nie przejmuje się białkiem. Lecz co z tego jak nie dopisuje mi zbytnio apetyt, mam zgagę i jestem zmęczona? Dzisiaj biegałam dwa razy na 15. piętro. Boje się, że moja obsesja ruchu wraca . Wydawało mi się, że dużo dziś zjadłam, a tak naprawdę wyszło ok. 1600 kcal. Chociaż może tyle powinnam jeść? Może ja nie muszę spożywać 2000 kcal. Przecież i tak już nie rosnę, pomimo, że mam 13 lat. Pewnie zostanę takim kurduplem co ma ledwo 1,55 wzrostu. Przepraszam za wszystko. |
|
|
|
#2250 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale może da się ją jakoś uciszyć te wszystkie głupie myśli.to nie wygląd sprawia jakimi jesteśmy ludźmi(chociaż powoli zaczynam tracić w to wiar, bo u mnie w klasie...) A nadal pewnie jesteś chuda. A co do bicepsu ja potrafię objąć go jedną ręką i codziennie to sprawdzam czy tak potrafie ale wiesz w krótkim rękawku nie chodze bo się boje pokazać z takimi rękami ludziom. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja mam taka obsesje ze patrze na wzrost, nogi
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.

. Tak zastanawiałam się z amaą co zrobić i włansie nie do końca wiadomo, chyba zmienię psychologa, ale to jeszcze nie jest pewne, bo ta babka powiedziała, że może jeszcze jednak zdecyduje się na terapie ze mna, ale zobaczy za ten miesiąc jak to wygląda.
Ty durnoto!!!!!! jakie nóżki, gdzie one są grube
?! super wyglądasz
No właśnie!!!
a jeszcze porównują mnie z innymi dziewczynami (one ładne kształty ja nic
...

, bardzo miło czyta się takie słowa
Już chyba przerobiłam wszystko- od łysej bani do włosów do tyłka
U mnie ok,więc tylko cichutko przykucnę w rogu i będę słuchać o czym plotkujecie
Super, że niedługo wracasz do PL i jeszcze bardziej super, że idziesz do lekarza... Wiesz, moze z czasem uda Ci się przepisać na wizyty na kasę chorych, a zresztą... Zdrowie warte jest kazdych pieniędzy