|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Iwka ja miksuje kukurydze w zupie
![]() ide przewijac smierdziuszka
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2613 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do szukania pracy, to u nas jest raczej dużo ogłoszeń, i ja prawie wszędzie wysyłam CV, ale każdy by chciał zapłacić pracownikowi 700zł i niech się buja... A muszę zarobić min. 1200 zł na rękę. Myślę, że nie jest to aż tak dużo . Biorąc pod uwagę opłacenie niańki to i tak tej pensji aż tak dużo mi nie zostanie ... Z kolei jak byłam na rozmowie w banku to się mnie zapytali czy bym ulotki roznosiła , no i niestety ale rzadko wychodzi się przed 18 z pracy, a ja na razie póki Mati nie podrośnie to nie chciałabym, żeby mnie widywał tylko przez 2 godziny dziennie przed snem .A w ogóle to wczoraj cały dzień rozmyślałam i nie wiem czy umiem Matiego zostawić teraz kiedy on mnie tak bardzo potrzebuje . Kto go będzie przytulał tak dużo, rozpieszczał, rozśmieszał ... ![]() Fotki Alusi słodziutkie Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7730467] juleczko, życze znalezienia satysfakcjonującej i ekstra płatnej pracy. Ciesze się z postępów Matiego, juz niedługo będzie pomykał jak leśny zajączek. [/quote]Dzięki Cytat:
.A paczki na dzień dziecka to zazdroszczę .Gratulacje dla Adiego za postępy .Cytat:
Ja kupię Matiemu tego szczeniaczka na roczek Cytat:
Gratki dla Polci za stanie Cytat:
. Ale ja mam dywan .
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam do Was prośbę otóz chce zostać testerka produktów maybelline ale muszę zaporosić 10 przyjaciółek brakuje mi jeszcze 6
może pomożecie?jeśli któraś z Was się zgadza proszę o PW z Waszym emailem wyslę Wam zaprosznie na emaila |
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do ubierania w domu to bodziaklub tylko pieluszka i obowiazkowo smaruje mlodego filtrem bo on by tylko na balkonie siedzial (wtedy to jeszcz czapka na glowke bo slonce
|
|
#2616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
niczym
tylko trzeba wpisac swoje dane bo będę wszystkim próbki przychodziły |
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o dzien dziecka to robicie cos specjalnego??
u ajanny podwojne urodziny a reszta?? u nas nie bedzie zadnej imprezki tylko prezenty ktore juz tak naprawde dostal ![]() my kupilismy ciezarowke wadera z kompletem do piaskownicy (taka duza wywrotka z biedronki za 30zl) i komputerek - laptop (co prawda dla dzieci od 3 lat) co gra melodie, mowi literki, cyferki.. Adi bawil sie nim przez godzine zanim sie znudzil a jak uroczo wyglada jak chodzi z mama za jedna raczke a w drugiej niesie laptopa jak maly biznesmen![]() ide do lumpka. chce kupic sobie jakas spodnice
|
#2619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Noc u nas koszmarna. Klaudia też ma już katar, spać nie mogła przez niego. A jeszcze do tego wychodzą jej kolejne dwa zęby. A ja już dziś dwa ciasta na jutro zrobiłam, jeszcze jedno mi zostało.
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale noc była ok w miarę się wyspałam
|
|
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ale u mnie upał W cieniu 29 stopni ![]() Hania teraz jak jest tak ciepło to po domu lata w pieluszce i bluzeczce na grubszych ramionkach ![]() Ja od rana sprzątam całe mieszkanie, puściłam dwie pralki i powiesiłam na podwórku. Jeszcze mi pomywanie zostało i podłogi. Przejrzałam ciuszki Hani i zrobiłam porządek. Teraz Hania śpi, ale niespokojnie - coś ją brzuszek boli, bo się pręży przez sen Już mam w pogotowiu Infacol, ale narazie cisza ![]() Hania już obdarowana prezentami na dzień dziecka, jutro mamy też wolne, więc trzeba coś wymyśleć ![]() Anula dwa zęby powiadasz - to ile Klaudia będzie ich już miała ![]() ewe jeśli chodzi o dżemik to ja też nie pomogę, bo daję Hani dżemy, które robiła moja mama
|
#2622 |
|
Konto usunięte
|
kropka, gratki dla Adiego za samodzielne kroki
![]() A która żyrafa jest taka tania w realu? ta do której wrzuca się te klocki sensoryczne czy ta na piłeczki?? xantia, nie wiem, czy to Cię pocieszy, ale u nas tez nie ma bankomatu, wieś to wieś, mamy niespełna 4 tysiące mieszkańców.iwka, Maks w domu biega w krótkich portkach, jeśli jest w swoim pokoju, bo tam wykładzina dywanowa, jesli natomiast uprze się na resztę mieszkania to zakładam mu długie nogawki, bo wszedzie płytki i panele, to zimno. No właśnie minisiu, co Hania dostała? jakieś ciuszki? juleczko, rozumiem Twoje dylematy, ja nie umiałabym teraz Maksa zostawić, z nikim!! ewe, Maks też je te dżemy co my- sklepowe. ![]() U ans tak samo upalnie jak u Ciebie minisiu, Maks też teraz śpi, a ja zabieram się za mycie podłóg. Wieczorem robimy grilla, wpadną znajomi. Na dzień dziecka nic ekstra nie planujemy, wybierzemy się na festyn parafialny (ale piwo leją ), tam jest zawsze dużo atrakcji dla dzieci, może gdzieś "wpuszczę" Maksa. Prezenty już praktycznie dostał. Dziś wylaliśmy część posadzki na taras.. w poniedziałek reszta. Na świeżej wylewce odcisneliśmy rączkę Maksia. edit: czekoladowy Maksio. Dałam mu waflę z rozka, a tam była czekolada na końcu i się dziecko wymazało. ![]() |
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
lea Hania dostała : szczeniaczka-uczniaczka, pieluszki, kaszki, soczki, rajstopki, album na zdjęcia, pieniążki, rampersa z NEXT, taką pluszową kostkę do gry, sandałki
|
#2624 |
|
Zadomowienie
|
ale jestem wkur......
normalnie chyba wybuchnę!!!!dzxiś TŻ wrócił szybciej z prACY WIEC MYśLAłAM że zajmie sie choc na chwilkę niki a ja wykąpię się w basenie i poopalam może wtedy poczułabym się lepiej a tu surprise powiedział że pracował 10 godzin i ma prawo na odpoczynek ,wykąpał się w basenie i pojechał szorowac swój motorek![]() a na ten katarek to lekarka przepisała krople homeopatyczne,syropek i wapno!!wczoraj na noc zakropliłam nikoli nosek OTRIVINEM dla dzieci i całą noc przespała bez problemu raz sie tylko obudziła na picie!!Więc polecam go!! .NASIVIN np. tak fajnie nie działa!! |
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
karo nie dziwię ci się, bo też bym się wku.... jakby mi tak R. zrobił
![]() Ale na szczęście taki nie jest. Ja sprzątam dalej chałupe, a moje szczęścia dalej śpią już 3 godzine ![]() Chyba zaraz wezmę się za okna - umyje i pozawieszam moskitiery
|
#2626 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie dżemików
Ja niestety nie mogłam sama zrobić w zeszłym roku więc muszę dać teraz kupnu, ale będę robiła w tym roku Juleczko, ja też Cię rozumiem, mam wychowawczy zapisany do końca roku, mogłabym przedłużyć ale niestety brakuje trochę kasy a z Oliwcią będzie siedziała babcia. Jak myślę że mam wrócić do pracy to ryczeć mi się chce, pewnie przesadzam ale cóż. Iwka Oliwcia "biega" tylko w bodziaku z krótkim rękawkiem, a skarpety zakładam jak nóżki zmarzną, mamy panele w pokojach a po płytkach jeszcze nie zasuwa. Mamy baardzo ciepło w domu. Kropka, my nie planujemy nic szczególnego w DD, idziemy na obiad do rodziców Ł (sami się zaprosiliśmy ) a niestety teraz wypłukaliśmy się z kasy przez ten wypad nad morze więc Oliwcia nie zostanie zasypana prezentami ![]() Karo wow basen macie ale zazdroszczę Byliśmy w tym Bałtowie albo jak TŻ mówi Bełtowie jak ktoś lubi tłumy i wrzaski to polecam, nie podobało nam się ani troszkę, aż szkoda mi było tej kasy za bilety.Anula już nie polecam Dałam Oliwci pół łyżeczki serka homogenizowanego, no ciekawe czy nic jej nie będzie
|
#2627 |
|
Konto usunięte
|
minisiu, Maks też wciąż śpi.
rzadko mu się takie długie spanie zdarza.eve, a czemu tak ostrożnie od pół łyżeczki? przeleci przez młoda i nawet nie poczuje. wybacz, ale nie pamiętam, czy Oliwka miała jakies problemy uczuleniowe? Ja Maksowi zawsze wszytsko z grubej rury, jak zaczynał jeść danonki, to od razu jednego mega, jak dostał pierwszy raz serek homo to też cały kubeczek, Faceci bywaja beznadziejni, karo. |
|
|
|
#2628 |
|
Rozeznanie
|
Lea Oliwcia jest prawdopodobnie uczulona na biało mleka krowiego i ma (już dawno nie dało o sobie znać bo jest na Nutr) Atopowe, więc troszkę się cykam, nie chcę przesadzić ale faktycznie może taka ilość to za mało
![]() edit: Maksowi chyba smakowała czekolada ![]() Zapomniałam Wam powiedzieć, że dałam Oliwci wczoraj po raz pierwszy wafelka, takiego od lodów co się kupuje z automatu, zajadała się że hej, choć w pierwszej chwili kombinowała do czego to służy ![]() Kropeczko dziękuję za miłe słowa
evemamaoliwki Edytowane przez evemamaoliwki Czas edycji: 2008-05-31 o 18:50 |
|
|
|
#2629 |
|
Zadomowienie
|
hej ! alez dzis dzien misio caly czas marudzil. magsch narobila mi smaka tymi kopytkami z serem i zrobilam dzis na obiad polalam dodatkowo sietanka i wkroilam truskawy
pychota !!!!!!!!!! misko zajadal ze smakiem . w ogole od tygodnia codziennie je truskawki hmmmmm nic mu nie jest ale moze za czesto? ale wez mu nie daj to tak glosno placze-sciemniacz jeden![]() u nas strasznie duszno sie zrobilo a w dzien upal. maly na spacery ubrany jest tylko w body i czapeczke z daszkiem lub w koszulce i spodenkach krotkich. w domu natomiast koszulke na ramiaczkach i majteczki ( kupilam w h&m w zabki-slodko wyglada )mamy wszedzie panele a w laziece kafle i chodzi na boso a jak ma zimne stopki to w skarpetkach z abs.na dd idziemy do tesciowej na obiadek hihi i znow polegne jezeli chodzi o diete bo tam zawsze tyle pysznosci i wlasciwie jedyna okazja kiedy moge w miare spokojnie zjesc i sie najesc bo w tygodniu jak jestem z miskiem sama to nie bardzo jest jak. co do pracy to postanowilismy z B ze conajmniej dopoki misko nie skonczy 2-3 lat to nie bede pracowala...B nie zarabia duzo ale jakos dajemy sobie teraz rade a ja juz nie mam zadnych dochodow.nie mozemy pozwolic sobie na luksusy , wycieczki zagraniczne czy cos w tym stylu ale najwazniejsze zebym byla z misiem w tym okresie zycia - najwazniejszym dla niego.no ale cos za cos B ciagle bierze nadgodziny i wlasciwie w kazdy weekend pracuje, ale sam to zaproponowal.choc nie ukrywam mamy maja gorzej bo on po 10 godzinach przyjdzie do domu i olewka jezeli chodzi o prace a my mamy pracujemy 24 godz. na dobe czyz nie?no i nieraz odstawia takie cyrki ze idzie do kolegi na pol godziny a nie ma go 4 i wtedy szlag mnie trafia. naszczescie coraz rzadziej tak sie dzieje, facet sie stara ostatnio. misio coraz bardziej kontaktowy sie robi glosno mowi nie i tata i od czasu do czasu daj choc pewnie tylko przypadkiem . probuje juz chodzic trzymany za jedna raczke a druga zaciska w piastke jakby mialo mu to pomoc ale slodko wyglada wtedy.reaguje na slowa :nie wolno! choc wtedy ma taka minke ze nic tylko sie usmiechnac a on wtedy robi papa i kontynuuje zaczeta prace juz nigdzie nie moge go zostawic nawet na chwilke. ze wszystkiego wychodzi chyba ze jest mocno przypiety pasami ale wtedy glosno protestuje.ostatnio B pokazal mu ze mozna wyciagnac szczebelki z lozeczka i misio teraz nimi kreci i krzyczy na nie hehe-lobuz!jego ulubione zabawy w tym tygodniu to zdzieranie korka z drzwi, otwieranie lodowki i szafek , maltretowanie kotka i psa ,ucieczki na czworakach i wpelzanie pod meble.no to tyle na dzis ...buziaki xantia ty mieszkasz w ostrodzie??????????? ja mialam babcie kolo ostrody w zwierzewie - uwielbiam te okolice. w ogole milion wspomnien z tamtych stron! najlepsze chwile z dziecinstwa zdjecia wszystkie super ...jesuuuuuuuu alez macie piekne te dzieciaczki!!!!!!!!!!!
|
#2630 |
|
Konto usunięte
|
aleś się rozpisała, olunek
aż miło poczytać.a takie wszędobylskie dzieciątko też mam w domu, więc wiem jak to jest. ![]() my juz po grillu, Maks zaraz po powrocie do domu dostał butle i zasnął w swoim łóżeczku z błogą minką na buźce. ![]() Dziś zabrałam się za uzupełnianie albumu małego dziecka. mam taki z fotkami Anny Gedes, które zresztą uwielbiam. Dobranoc kobietki. |
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() to znow ja ![]() Olunek truskawki Dominik wcina super!!! ja jutro kupie na placu to zrobie makaron z truskawkami albo moze sernik![]() Karo dla twojego tz Adrian bardzo niespokojnie spi znow placze
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
No i machnęłam jednak te okna, moskitiery pozakładałam, moje szczęścia wstały po 18:00, HAnia zjadła i poszliśmy na kebaby, potem spacerek i wróciliśmy po 21:00
![]() A zaraz idę spać, jutro jedziemy do Bytomia do babci R. potem do Silesii, a potem zobaczymy... No to uciekam i życzę miłych, kolorowych snów
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
Minisiu wez ty mi jeszcze powiedz co dajesz na bol brzuszka.. ja wlasnie dalam plantex i chyba pomoglo bo juz sie nie wierci w lozeczku..
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
DLA WSZYSTKICH DZIECIACZKOW Z OKAZJI ICH SWIETA
DLA URODZINOWYCH DZIECIATEK( MAJA PODWOJNE SWIETO) WIELGACHNE MUŁAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#2635 |
|
Konto usunięte
|
Idzie misio...Idzie słonik...
Idzie lalka...No i konik... Wszyscy razem z balonami... Z najlepszymi zyczonkami... ...dla Olafa i Igora!!! Kochane bliźniaki, nasze pierwsze roczniaki, Kolorowych snów... Usmiechu od ucha do ucha... Pięknych bajek na dbranoc... Własnego pieska i kotka... Co dzień nowych przygód... Butów siedmiomilowych... Gwiazdki z nieba... Wspaniałych przyjaciół... I wesołej rodzinki... no to mamy pierwszą imprezkę urodzinową na wątku. ![]() A dla wszystkich dzieciaczków z okazji Dnia Dziecka ogromne buziole. |
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
SPELNIENIA MARZEN, DUZO SZCZESCIA, SAMYCH POGODNYCH DNI I SMIECHU NA BUZKACH Z OKAZJI ROCZKU OLAFKOWI I IGORKOWI ZYCZY KROPKA I ADI
|
#2637 |
|
Rozeznanie
|
Sto Lat Sto Lat Olafku I Igorku
Spełnienia Marzeń, Samych Radości I Wszystkiego Naj Naj Naj Z Okazji Pierwszych Urodzin ![]() Olunek hehe no to faktycznie Misio mały rozrabiaka, ale wesoło macie przynajmniej ![]() Minisiu ale masz powera WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA MALUSZKÓW Z OKAZJI DNIA DZIECKA
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
szczesliwa jestem bo ubralam sukienke ktora nosilam dawno temu i wcale nie odstaje mi brzuch.. moge oficjalnie powiedziec ze nie jestem taka gruba jak myslalam
|
#2639 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkim dzieciakom dużo radości i uśmiechu z okazji Dnia Dziecka, a bliźniakom wielgachne buziaki i uściski w dniu pierwszych urodzin!!!!!
![]() ![]() :![]() *![]() ale ten czas leci ![]() miłego dnia wszystkim!! bo każdy z nas jest dzieckiem :P |
|
|
|
#2640 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze raz ja ..
dla igorka i olafka: ZYCZE WAM RZEKI I PIASKU PRZY RZECE NA WSPANIALE PIASKOWE FORTECE I POZIOMEK W LESNYCH KOTLINACH, DRZEW NA KTORE DOBRZE SIE WSPINAC... A PRZEDE WSZYSTKIM MILOSCI I BEZPIECZNEGO SCHRONIENIA W OBIECIACH MAMUSI ![]() ![]() a my mamy 6 zabek - na dzien dziecka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

. W naszym banku to samo - deficyt ludzi i brak chętnych do pracy!! Więc głowa do góry i trzymam kciuki!
, no i niestety ale rzadko wychodzi się przed 18 z pracy, a ja na razie póki Mati nie podrośnie to nie chciałabym, żeby mnie widywał tylko przez 2 godziny dziennie przed snem
.
Ciesze się z postępów Matiego, juz niedługo będzie pomykał jak leśny zajączek.
cala wielka siata slodyczy, ksiazeczek, maskotek
może pomożecie?

W cieniu 29 stopni 

normalnie chyba wybuchnę!!!!dzxiś TŻ wrócił szybciej z prACY WIEC MYśLAłAM że zajmie sie choc na chwilkę niki a ja wykąpię się w basenie i poopalam może wtedy poczułabym się lepiej a tu surprise powiedział że pracował 10 godzin i ma prawo na odpoczynek ,wykąpał się w basenie i pojechał szorowac swój motorek
pychota !!!!!!!!!! misko zajadal ze smakiem . w ogole od tygodnia codziennie je truskawki hmmmmm nic mu nie jest ale moze za czesto? ale wez mu nie daj to tak glosno placze-sciemniacz jeden
no to mamy pierwszą imprezkę urodzinową na wątku.