|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Doncia
|
Dot.: Wszystko o Avonie 3
Cytat:
... ja byłam jakies 7 - 8 lat temu na szkoleniu 1 i 2 st. Nie wiem jak jest teraz ale 1 st. dotyczył pielęgnacji cery, a 2 makijażu. Szkolenia były bardzo sympatyczne i paru rzeczy dowiedzialam sie ciekawych, wiec jak dla mnie nie były to pieniadze stracone. Po szkoleniu dostałysmy dyplomy i formularze na zamawianie poszczególnych kosmetyków czy zestawów po "okazyjnej"cenie |
|
|
|
|
#4322 |
|
Raczkowanie
|
a czy któraś z Was zamawiała z demo krem Solutions Hydra Radiance nawilżająco-ochronny do twarzy? możecie coś o nim powiedzieć?
|
|
|
|
#4323 |
|
Raczkowanie
|
Przegięli naprawę z tymi cenami katalogów. W co do płacenia za reklamówki w COKu to zdaje się to jest tak, że płaci się za te, które chce sie dodatkowo. Jeśli robicie zakupy i Wam to pakują to za te reklamówki sie oczywiście nie płaci, ale jeśli chcecie na przykład większą reklamówkę albo jeszcze jedną, to wtedy jest już ona odpłatna.
A poza tym, to chciałam się pochwalić, że pierwszy raz zagapiłam się i zapomniałam złożyć zamówienia w czwartek tak jak powinnam.. i bulę 28zł za kuriera..
|
#4324 |
|
Raczkowanie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;7722257]u mnie reklamowki sa platne mala-30 gr
srednia 50 duza 70 chyba jakos tak[/QUOTE] chyba przesadzilas z tymi cenami. po pierwsze reklamowki sa dostepne tylko w pakietach z wyjatkiem tych najwiekszych i 10 malutkich lub 5 srednich kosztuje 1 zl, a duza 35 groszy.tak jest w calej Polsce |
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio odbierając paczki mocno się zdziwiłam, bo zawsze dawali reklamówki i to spore ilości za darmo. A tu ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam informację, że reklamówki są już płatne. Zapytałam się z jakiej racji - ponoć szczecińskiemu COKowi dostało się za to że rozdaje darmowe reklamówki i zrobili od tej pory płatne. Kupiłam kilka, ale facet i tak dał mi więcej niż zakupiłam. Ale co z tego, jak wydałam i tak pieniądze.. A co do cen katalogów to też popieram - przesadzili ! Moim zdaniem katalogi jako narzędzie pracy powinny być darmowe, tym bardziej, że na tym bazują nasze zamówienia. I z pieniędzy które zarobiłyśmy musimy płacić za katalogi. Ja zazwyczaj biorę ok. 50 to nawet nie chce liczyć jak drogo teraz wyjdzie.. |
|
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
A domyslam sie ze zamawianie probki nie wchodza w upust tak.
Z tej kartki z probkami. I zawsze jest oplata manipulacyjna przy paczce 10 zl tak? I za kazdy katalog sie placi czy jakis dostaje sie za darmo? Bo widze ze piszecie o cenach.
|
|
#4327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Opłata manipulacyjna jest wtedy gdy zamówisz na mniej niż 150zł. Powyżej tej kwoty nie płacisz nic za przesyłkę. A z tymi kartkami nie wiem jak jest
Edytowane przez Rogusia_007 Czas edycji: 2008-05-31 o 10:12 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opłata za paczkę jest w 1 terminie poniżej 150 zl. 2i3 termin powyzej 50 zl jest free, chyba że nie bylo zakupow w 1 terminie to powyzej 150 dopiero free. Za katalogi płacisz za tyle i zamówisz, ale w każdej paczce przychodzi 1 zestaw za darmo - katalog + gazetka + formularz.
|
|
#4329 |
|
Rozeznanie
|
oglądałam nowe pomadki,które dostaniemy prezencie od avonu i wydają sie naprawdę fajne!wbrew temu co pisza na reklamach,nie daje bardzo nasyconego koloru,więc jest dobra na cieplejszą porę roku,ale jest dosyć treściwa w konsystencji i myślę,że dzieki temu nie będzie wysuszać ust
Więc warto chyba sie postarać o zamówienie na 250 zl ![]() edit: próbki wliczaja się do bazy upustu....
Edytowane przez aiso87 Czas edycji: 2008-05-31 o 10:33 Powód: dopisek |
|
|
|
#4330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzieki za odpowiedzi. Ale widze rozbieznosc. To wliczaja sie czy nie?(probki) I ostatnie pytanko. Czy jesli bylabym tylko klientka Avonu moglabym isc na te szkolenia Akademia Urody? Bo nie wiem czy interes wypali a kursy mnie interesuja bardzo. Ew moglabym zrobic kursy i zrezygnowac z interesu jesli nie wyjdzie.
|
|
|
#4331 | |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
Nie spodziewaj się za dużo po tych "szkoleniach". To nie jest profesjonalny kurs i nie ma za to dyplomów. To bardziej prezentacja kosmetyków firmy Avon i pani mówi o takich oczywistościach, ze trzeba stosować krem na noc i krem na dzień, nie myc twarzy mydłem itp. A ceny kosmetyków po szkoleniu nie są okazyjne jak wziasc pod uwagę opust, który normalnie można sobie wypracować. Sa one dostepne tylko dla konsultantek, nie klientek. Aha muszę pochwalić lakier Warm Black - śliczny, ładnie się prezentuje na pazurach u nóg, wykończyłam go srebrnym brokatem i jest git. chociaż i tak stopy domagają się profesjonalnego pedikiuru.
Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice Edytowane przez agnes_bdg Czas edycji: 2008-05-31 o 10:51 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jedna wizazanka tu pisala i na innym forum.
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Co do próbek przyznaję moglam sie pomylić bo nigdy nie wiedziałam do końca, więc jak zamawiałam dla siebie to na wszelki wypadek, żeby poza próbkami przekroczyło wymaganą kwotę.
|
#4334 | |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wizazanka wyzej to polecala i na innym forum tez konsultantki pisaly ze warto bo nie jest drogo. I ze byla to reklama Avonu ale ciekawie o makijazu na przyklad bylo.
|
|
|
#4336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do niczego się nie przydają. Te szkolenia są takie trochę do d... Byłam na szkoleniu 1st i nie powiem czegoś się dowiedziałam o kosmetykach, ale tylko z tego katalogu, który omawiała kosmetyczka. W tej chwili jest multum nowości i szczerze przyznam, że nie wiem do jakiej cery może być dany krem... Poza tym takie to trochę niezorganizowane... Szkolenia powinny być moim zdaniem powtarzane, przynajmniej to z pielęgnacji. |
|
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mimo wszystko sie wybiore.
A pozniej sama opowiem czy bylo warto czy nie ![]() GLownie by mnie interesowalo to z makijazem.
|
|
#4338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja Cię nie zniechęcam Tylko wyraziłam własne zdanie
|
|
|
|
|
#4339 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam na kursach kilka lat temu i byłam bardzo zafdowolona.Pewnie zależy kto prowadzi ale moja babeczka była super.Opis cery, kosmetyki jakie do niej dobrać-to sie później przydaje sprzedając kosmetyki.Poza tym nauczyłam sie malować.Później też skończyłam dodatkowy kurs i malowałam dla avonu na różnych imprezach okolicznośćiowych.Ja kursy polecam.
|
|
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile jest w koncu etapow? Wydaje mi sie ze 2 -pielegnacja i makijaz. Mnie chyba czeka za tydzien w piatek ten kursik
|
|
|
#4341 |
|
Zadomowienie
|
ja tez uwazam ze to nie jest zaden kurs tylko zwykle szkolenie i to tylko z kosmetykow avonu. omawiaja jaki jest do jakiej cery itp zand ami rewelacja. a 2gi stopien to makijaz, ale wydaje mi sie ze jesli ktos nic nie umie przed to i niewiele wyniesie ze szkolenia. no ale to tak ogolnie moja opinia.
zeby nie bylo bylam na szkoleniach juz po kilka razu na kazdym bo po prostu zmieniaja sie kosmetyki.
|
|
#4342 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam sie z Anią,zależy na kogo sie trafi.
Ja byłam rok temu na obu szkoleniach i wyszłam bardzo zadowolona,bo kobieta,któa przyszła do nas na szkoleniu z pielęgnacji wytłumaczyła nam wszystko od podstaw (z czego skąłd sie skóra,jakie procesy dokładniej w niej zachodzą),a na szkoleniu makijażowym podeszła do nas bardzo indywidualnie (choć było nas 4 "kursantek ),mówiła jakie kolory i cienie powinnyśmy wybierać, oczywiście techniki makijażu etc. Z tego wszystkiego szkolenia trwałyy po ponad godzine dłuzej a nam i tak było mało
|
|
#4343 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4344 |
|
Zadomowienie
|
Hej, nie wiecie czasem, czy promocja na te lakiery i błyszczyki w k08 dotyczy tylko trzech kolorów pokazanych na pierwszych stronach katalogu, czy też pozostałe kolory można też w tej cenie zamawiac?
|
#4345 |
|
Rozeznanie
|
Tych trzech
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
No to niezbyt ciekawa promocja, bo te odcienie są wg mnie najmniej interesujące...Mylące jest to, że nie ma informacji że tyko o te trzy chodzi
Narazie nikt nie probował zamawiać u mnie innych kolorów na szczęście bo bym musiała rozczarować klientkę...
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Opłaca się zostać konsultantką? Chodzi mi o korzyści zysku.
Złożyłam formularz i dostałam nawet papiery, ale zdziwiła mi jedna sytuacja... Otrzymałam katalog majowy i wszystkie potrzebne dokumenty, a że wysłałam zamówienie troszkę późno to miałam zaledwie kilka dni na znalezienie nabywców i złożenie zamówień (poprostu o tym nie wiedziałam) Uzbierałam pieniążki na ok. 40 zł i w rozmowie telefonicznej Pani powiedziała: "o tak mało" i stwierdziła, że dopisze te kosmetyki do swojego zamówienia. Później Dotyczałam się się że do zamówień do 150zł jest 15% dla mnie, czyli zarobiłabym coś ok.10zł. Jak się tak dłużej zastanowiłam to lepsze coś niż nic a to ta Pani zyska więcej a ja zero ![]() Miałam plan, że będe wystawiać niektóre kosmetyki na allegro i zbierać nabywaców, dzięki temu może miałabym jakieś zyski. Niestety zachowanie tej Pani troszkę mnie zniechęciło i sama nie wiem co zrobić. 10zł to także pieniądz.... |
|
|
|
#4348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, mam pytanie o sztyft wygładzający zmarszczki. Klientka pyta, czy nie wysuszy jej skóry pod oczami. Na KWC jedna z opinii mówi, że właśnie wysuszył.. No i wolałabym klientce bubla nie sprzedawać, bo potem tylko ja będę mieć zwroty na głowie.. Możecie mi pomóc?
|
|
#4350 |
|
Raczkowanie
|
Ku miłemu zaskoczenia wczoraj o 9.00
Dostałam paczkę z K09Na początku przychodziła w środę ostatnio w poniedziałek i już byłam Nowinki z K09: Kup 5 szminek pro-to go a w K10 prezent woda UF Roma W czasie trwania katalogów od 9 - 11 zamów 10 sz pro-to-go oraz 20 dowolnych produktów z nowej linii Senses = super shock i kosmetyczka cynthi rowley |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

Narazie nikt nie probował zamawiać u mnie innych kolorów na szczęście bo bym musiała rozczarować klientkę...
Dostałam paczkę z K09