|
|
#721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maturzyści 2009... :)
a ja nie mam z kim pojsc i studniowka to moja zmora
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem w tej mniejszości niemającej TŻta
Na studniówkę idę sama, bo nie mam z kim iść I jakoś sie nie przejmuje tym, że nie będę miała partnera i tak będę się dobrze bawić ![]() Ja w ogóle wakacji nie czuje Mimo że w szkole już luz kompletny to ja jakoś nie mogę się oswoić z myślą że to już wakacje prawie ![]() Lecę sprzątać, żeby wyrobić się do 16 bo później jadę na 18stke do koleżanki Udanego weekendu
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co wy mówicie! Czemu bez sensu?
Co prawda mam z kim isc, alej eszcze niedawno tak nie było i nie sadze, ze warto siedziec w domu. W koncu stodniowka zdarza sie raz w zyciu
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie zamartwiać się brakiem partnera już teraz!
Po pierwsze do tego czasu możecie spotkać jeszcze tego jedynego. Po drugie zawsze można iść z kolegą. Wróciłam z miasta. Byłam najpierw w Reserved, mierzyłam 2 spódnice i bluzkę, ale nic tam nie kupiłam. Zastanawiałam się nad okularami jeszcze, ale też jakoś nie. Potem byłam w Top Secret i tam była promocja, że kupując 3 rzeczy, trzecia gratis. A jeśli 2, to jedna za pół ceny. Więc kupiłam sobie 2 bluzki, mama wzięła jeszcze jedną dla siebie. Niby mi się podobają, ale nic szczególnego. No ale prezent na dzień dziecka mieć trzeba
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Oj nie marudzić, mozna isc z partnerem, jak sie nie ma mozna isc samej, i tez sie swietnie bawić. Byłam w tym roku na studniowce TŻ i widzialam dziewczyny ktore przyszły same, i bawiły sie swietnie
![]() A mnie wkurzyło wczoraj to ze mnie wkrecili jakis czas temu do robienia projektu zaproszen na 100dn I wczoraj sie dowiedziałam, no myslalam ze mnie cos strzeli A jeszcze kumpela dobrze wiedziala ze po 1 mowilam ze nigdy wiecej niz juz dla klasy nie robie, a po 2 nie mam jak bo mam kompa rozwalonego.No a za tydzien w piatek probna matura ustna z polskiego z angola robi normalnie na lekcjach nam, ale to wogole sie nie liczy to sredniej. A tutaj mamy miec 2, czy 3 oceny ktore beda najwazniejsze w całym roku |
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już Młodą Polskę zaczęłam, z tym, że jestem na humanistycznym profilu.
|
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy zacząć w poniedziałek |
|
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zawsze możesz pójść z kolegą, nie wierzę, że nie masz ani jednego,który nie chciałby pobawić na studniówce Ja na półmetku też byłam z kumplem i było prześwietnie. Nawet nie myśl o tym,że zostaniesz w domu ![]() Cytat:
|
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
shewa - akurat tak się składa, że moja klasa organizuje przyszłoroczną studniowke i słowo daje nic o jadłospisie nie słyszałam
Ale! Organizacja studniowki ma byc tansza i dlatego jest jeszcze propozycja aby po maturach zrobic: bal maturalny A, ze jest ten konkurs to chyba wszyscy sie ciesza ![]() Młoda Polska - wdize,ze wszyscy juz tak daleko, a my wciaz pozytywizm meczymy
|
#731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i mimo, że sala gimnastyczna jest w nowym skrzydle, a do najstarszego idzie się tylko na zdjęcia do muzeum, to miejsce jest odpowiednie. nawet jak 2 lata temu bodajże działo się coś z dachem na sali i nie było tam w ogóle wstępu przez jakiś czas, bo istniało zagrożenie zawaleniem, to żeby nie było nie w szkole, wypożyczyli skądś wielki ogrzewany namiot na wirydarz(ż) i tam było. i wszyscy byli zadowoleniogólnie u mnie w mieście w lokalach studniówki robią tylko mniejsze licea i technika. |
||
|
|
|
#732 |
|
Zadomowienie
|
sydunia - ale studniowka w operze nadrzeką ma swoj urok - zapewniam
Np. chociaz bardzo lubie budynek mojej szkoly, bo to stary budynek z czerwonej cegla itd to niewyobrazam sobie tam srudniowki, bo tak zwyczajnie, a teatr czy opera to takie bardziej eleganckie miejsce. Ale za to z tym namiotem fantastyczny pomysł!
|
#733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I wcale mnie to nie dziwi A ze organizujecie to wiem, babka nam na polskim wspominała i ze liczy na nasza inwencje w programie artystycznym. No tak.. jak my cos wymyslimy to dziwnym trafem wszystkim sie podoba... a prawda jest taka ze to najczesciej kompletna improwizacja, albo wymyslone do połowy dzien wczesniej A ten konkurs to mnie ni chłodzi ni grzeje, z tym ze wczoraj sie o nim dowiedziałam. I bez MOJEJ ZGODY, moja klasa mnie do tego wyznaczyła I to mnie najbardziej wkurza bo juz raz powiedziałam ze palcem w sprawie grafiki juz nigdy tam nie rusze. I mnie strzela jak mam teraz mase biegania z papierami bo wyjezdzam prawdpodobnie za granice i musze sobie załatwiac dowod zeby mi wczesniej wyrobili, bilety, ta matura cholerna, zaliczanie przedmiotow, potem zakonczenie, zaproszenia na moją 18 i ja mam im teraz jeszcze na studniowke zrobic. Chyba ich coś... ![]() A z tym balem maturalnym to całkiem dobry pomysł Jakby to miało wyglądac??
|
||
|
|
|
#734 |
|
Zadomowienie
|
Z tym balem to narazie tajemnica i tylko wychowawczyni nam wspomniala, ze rodzice, ktorzy organizuje studniowke wpadli na taki pomysł. Nic wiecej nie chciała powiedzieć wrazie jakby nie wszyło. Ale mi sie bardo podoba taka perspektywa
![]() A co do jadłospisu, moze rodzice ukladali, naprawde nie mam pjecia juz czy to prawda czy nie
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Ilona zaliczyla logarytmy na 2
To nie cud- to 5 godzin korkow A mam glupie pytanie. Kiedy konczy sie dokladnie rok szkolny?Ktorego czerwca? Zebym wiedziala jak bede prace szukac.
|
|
#736 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje zaliczenia
A zakonczenie jest 20 czerwca Ilonko. Juz nuedlugo wielkie odliczanie
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na razie nowych pal nie nalapalam ![]() Wiec narazie zero poprawy. 6 czerwca wystawianie ocen-frekwencja po zmniejszy sie o polowe
|
|
|
#738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w gruncie rzeczy hmm ciężko powiedzieć, bo z jednej strony taki system jest ok ale z drugiej niestety nie. Na plus idzie mniejszy stres, bo to jednak punkty a nie oceny a na minus to przede wszystkim końcowa ocena. U nas jest tak : powyżej 40 %- dop, powyżej 55 %- dst, powyżej 70 %- db, powyżej 85 % bdb, powyżej 100 % cel. I tu się zaczyna : ocena wg tych procentów jest POWYŻEJ co oznacza że jak masz równo np. 55 % to nie masz dst tylko dop (musiałabyś mieć np. 55,01) poza tym w ocenę końcowa wlicza się I i II semestr, czyli jak zawalisz I to masz małe szanse żeby z tego wyjść w II (bo jak zsumujesz wszystkie swoje punkty, które mogłaś zdobyć i podzielisz przez pulę do zdobycia to najprawdopodobniej nie wyjdzie to pozytywna ocena). Mam nadzieję, że nie zamotałam bardzo ). Ale się rozpisałam
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie studniowka co roku na hali gimnastycznej. Nawet te same ozdoby tradycyjnie hahah:P zrucamy sie tylko na balony na hale, a potem na wystrój klasy ale to juz wg uznania;P Partnera narazie mam, ale co ebdzie za pol roku to nie wiem:PNie macie dziewczyny takiego wrazenia, ze czas za szybko leci? :P Starzeje sie ![]() hehe
|
|
|
#740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a są organizowane zebrania dla klas, gdzie przychodzą 2-3 osoby z każdej klasy jako przedstawiciele i decyzje są wspólne. Cytat:
a ten namiot to taki z parkietem był itp. specjalny na tego typu okazje. jak wyglądał dokładniej, to ja nie wiemmuszę poszukać na All jakiejś małej taniej torebki
|
||
|
|
|
#741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?) .. my będziemy miec chyba w zamku
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
no ale co jeśli np. jest para z równoległej klasy? jedna osoba wtedy nie może być na studniówce ze swoją klasą
|
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet wystawiając ocenę końcową na świadectwo maturalne z niektórych przedmiotów brane są te 2 lub 3 lata ![]() Studniówka? Co to w ogóle jest? U mnie w szkole cisza na temat studniówki. Trochę mnie to martwi, bo o salę fajną ciężko potem z terminami, już sobie wyobrażam - super studniówka w remizie strażackiej... Ilona, gratuluje! |
|
|
|
|
#744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale raczej nie zdarza sie tak ze wszystkie klasy mają w ten sam dzien .. ja tez mam tza z rownoleglej klasy wiec mam nadzieje ze nasze stodniowki beda w innych terminach
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam się
Ten rok minie szybciej, niż nam się wydaje.. No już powoli trzeba zaczynać naukęj. polskiego, angielskiego, biologii i wosu A następnie? Wybywam do Poznania ![]() a na studniówkę pójdę pewnie, z którymś z kolegów bo jest ich od groma, tylko ten tż nie może się odnaleźć
|
|
|
|
#746 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o studniówkę u mnie to jest jedna, wszystkich maturalnych klas. Bynajmniej zawsze tak było
wszyscy razem bez żadnego dzielenia na klasy. Na studniówkę idę z TŻ rzecz jasna. Będzie organizowana w jakimś hotelu
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
A u nas tylko 4 klasy i studniówkę mamy wszyscy razem
|
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
No u mnie chyba 5 klas i tez wszyscy razem
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też zero gadania o studniówce, pewnie od września się zacznie.
A co do partnera na studniówkę to nie ma co już się załamywać, jeszcze kupa czasu i wszystko się może zdarzyć Podam przykład (mało optymistyczny :P): nasi znajomi byli ze sobą 4 lata,ona w tym roku miała studniówkę oczywiście jasne było że idą razem. W ogóle u nich wszystko było mniej więcej zaplanowane, mieli bilety do USA na święta,po studiach mieli dostać mieszkanie po kimś tam itp. I co? Miesiąc przed studniówką się rozstali,z dnia na dzień. Wszyscy byli zaskoczeni. Więc jak widać każde plany mogą się pokrzyżować. A studniówka jest raz w życiu i moim zdaniem jest to impreza obowiązkowa i każdy powinien się dobrze bawić, bez znaczenia czy z TŻ czy z kolegą/koleżanką czy samemu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

Mimo że w szkole już luz kompletny to ja jakoś nie mogę się oswoić z myślą że to już wakacje prawie 

I wczoraj sie dowiedziałam, no myslalam ze mnie cos strzeli 

Zawsze możesz pójść z kolegą, nie wierzę, że nie masz ani jednego,który nie chciałby pobawić na studniówce
Ale! Organizacja studniowki ma byc tansza i dlatego jest jeszcze propozycja aby po maturach zrobic: bal maturalny
A, ze jest ten konkurs to chyba wszyscy sie ciesza