|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Kate póki co jestem zdecydowana nie korzystać ze znieczulenia. Mam nadzieję, że nie będę musiała żałować tej decyzji 😀
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jakby były młodsze... w sensie dzieci jakieś do 10 lat...musiałabym mieć w domu pomoc chociaż tydzień...bo serio nic wielkiego nie jestem w stanie zrobić... Pierwsze brudne rzeczy małego w pralce 😉 chociaż tyle zrobiłam dziś ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Kate Noir A pamiętasz reakcję starszej na wiadomość o mojej ciąży Płacz...lament...dlaczego ...po co Faza obrażenia Faza buntu Płacz...ale po co? W szoku jestem teraz ...jak zapomniała szybko co wygadywala... ludzie niby mówili...to się zmieni...ale serio w to nie wierzyłam A tu proszę |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Wtajemniczenie
|
1506081794899.jpg
😭 Rafko śpi to ja nogi do góry Widzicie jakie opuchnięte...a i tak pol z tego co wczoraj było Tylko napisałam że śpi...to już się budzi |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Wtajemniczenie
|
20170922_130606.jpg
Brzydal ❤❤❤❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Wtajemniczenie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7736210 6]U mnie już nawet ładnie mówi, że czekamy, jedziemy abusikiem, potem tramwajem (tydzień temu było jeszcze dzyń dzyń) i babcia pociągiem. Gaduła z niego.
Ja pisałam, że po porodzie leżałam z babką, która miała 18-letnią córkę (i 4-letnią; różnica między nimi była 14 lat i 4 godziny, syn urodził się kilka dni wcześniej, więc się nie wstrzelił :P). I ta córka też jej całą ciążę marudziła, że wstyd, że co oni sobie wyobrażają. Syn się urodził i dziewczyny nie było przy nim tylko jak była w szkole. Przyjeżdżała i przed i po i nie pozwalała nikomu brać go na ręce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A ...pamiętam tę historię Czyli u nas finał taki sam 😁w szoku jestem |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Raczkowanie
|
Walnelam sobie drzemke.. Ale kurcze nic nie dala. Jalas dziwnie oslabiona jestem..
Lynn ten krok kiz Cie pewnie bedzie bolal. Mnie boli juz x czasu az nie pamietam od kiedy. Czuje kazdy swój ruch i im sie wiecek chodzi tym jest gorzej. Tez mam brata 15 lat młodszego i Takze myslalam wtedy jaki wstyd i wogole. A teraz mamy taki kontakt , ze jestem dla niego jak jego matka, a on niczym moj syn i bardzo jesteśmy związani. Moim synem tez sie opiekuje i między nimi tez jest piekna wiez. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4390 |
Zadomowienie
|
U mnie znajomi oszaleli. Od kilku dni ciągle ktoś dzwoni z pytanie "i jak urodzilas?"
Zaczyna irytować mnie to pytanie, tym bardziej, że się nic nie rozkręca 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Rozeznanie
|
Alla choć bardzo boli to masz już to za sobą i jestes w domu, a dzidzia cała i zdrowa😍Ja to bym się chętnie zamienila 😉 Mam ostatnio takie jazdy, że tylko rycze po katach.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4392 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
12- było 2880 na innym urządzeniu,inna lekarka 13 -2900 na tym co poprzednio Dziś 2900 równiutko i ta lekarka co ostatnio a ona jest bardzo dokładna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A najlepsza jest moja mama. Zazwyczaj dzwonimy do siebie i stałych porach i ostatnio zadzwonilam wczesniej i mama zdziwię. Co się stało, co się stalo. A ja,że nic nie rodzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() alla ja Ci zazdroszczę, że masz już za sobą poród. Teraz kilka dni się pomęczysz, ale to minie. A Rafcio super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Wtajemniczenie
|
Ja żałuję, że powiedziałam mojej mamie o odejściu czopa bo mimo, że jej powiedziałam że można tak chodzić dwa tygodnie to dla niej to jakaś czarna magia to zrozumieć i ona ciągle myśli czy ja juz na porodówce jestem. Wczoraj dałam jej lekki ochrzan bo powiedziałam jej, że nie zamierzam się jej meldować co kilka godzin, od tamtej pory cisza 😁 wiem, że się martwi ale naprawdę to potrafi być takie wkurzające na maxa
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- A ja się zdrzemnęłam z 1h i obudziłam się z dziwną myślą, żeby zrobić dziś naleśniki, nie wiem czemu tak akurat mi naszło w sekundę, może mi się śniły. Tak więc dzisiaj na obiad naleśniki z dżemorem |
![]() ![]() |
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
katka a nie biorą lekarze możliwości błędu pomiaru? Mi lekarz dzisiaj powiedział, że często na tym etapie ciąży się to zdarza.
migi moja też wydzwania, a jak nie odbiorę to wydzwania raz za razem, co mnie doprowadza do pasji ![]() ![]() Dziewczyny nie wiem co robic. Na pon mam wizytę u gina, ale nie mojego, bo on ma wolne, tylko u przypadkowej lekarki. Moj gin kazał mi iść na wizytę, jak skonczę 38 tc. Dzisiaj w sumie miałam wszystko zbadane, za tydzien będę mieć znowu ktg i możliwe, ze badanie. Czy myslicie, że mogę odwołać tą poniedziałkową wizytę? Kolejną wizytę u mojego gina mam 3.10. |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Wtajemniczenie
|
Lynn ja też poinformuję mamę po fakcie.
Co do wizyty to nie wiem czy w sumie jest sens jak się nic nie dzieje? Zwłaszcza że przypadkowy lekarz. Ja bym nie poszła. |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Rozeznanie
|
Boże, ale dziś ze mnie wieloryb...
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny z terminem na początek października: jak to u was jest obecnie z częstotliwością wizyt/ktg? U mnie dziś 38t0d i mam wrażenie, że trochę za rzadko mnie ktoś kontroluje
![]() |
#4401 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Ktg nie miałam żadnego. Dopiero w dzień porodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lynn, mnie też dziś konkretnie napierdziela krok i pachwiny. Ledwo chodzę.
![]() |
#4403 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4404 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Rozeznanie
|
Ja od lekarza nie mialam zadnego KTG (jedno u znajomej poloznej,a moj lekarz jak to obejrzal to i tak powiedzial ze za krotki zapis zeby cos odczyyac). Ktg zrobia mi w szpitalu przed cesarką. W przyszlym tygodniu podejde znowu do tej poloznej niech mi zrobi. Ciesze ze chociaz mam dobry detektor tętna płodu i tam mi sie wszystko wyświetla.
#4406 |
Rozeznanie
|
Ja ktg nie miałam do tej pory, podobno tak naprawdę nie ma wskazan do terminu porodu.
A moja mała ostatnio jest mega aktywna, cały dzień się wypina i jeździ kolanami po brzuchu.Myslicie, że to przez odstawienie magnezu? Czasem to aż się boję, ale tak jest codziennie, nie jednorazowo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4407 |
Rozeznanie
|
Ja będę miała pierwsze ktg we wtorek czyli w 38t4d bo taki wymóg ma ten szpital że od 38 tyg muszę być pod opieką szpitala. Mam ustalone 3 ktg do terminu a poźniej ewentualnie co 2 dzień.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 |
Wtajemniczenie
|
Rzeczozn już pewnie po wszystkim
![]()
#4409 |
Wtajemniczenie
|
Migi mialam naleśniki na obiad
![]() Jeszcze nie mialam ktg, w pon wizyta, chyba ostatnia przed porodem. Moja mała bardzo malo sie rusza, ale jak juz to konkretnie. Przyszla mi paczka z kocykami, rozkiem tylko jest w paczkomacie a ja nie mam jak podjechac :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4410 |
Raczkowanie
|
Ktg miałam jak byłam w szpitalu. A tak to nie mam.
Też miałam ochotę na naleśniki z dżemem jagodowym a że nie chciało mi się robić to zjadłam zupke chińska na obiad a fuuj 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.