Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-22, 12:46   #4381
migifigi
Wtajemniczenie

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

Kate póki co jestem zdecydowana nie korzystać ze znieczulenia. Mam nadzieję, że nie będę musiała żałować tej decyzji 😀
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-22, 12:59   #4382
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LitttleHope Pokaż wiadomość
Hej. Ja dopiero wstalam ale ze strasznym bolem glowy, juz nie pamietam kiedy raz wstałam na siku w nocy. Za to dostalam opuchniec. Cos za cos. Wystarczy wiecej po chodzic dzien wczesniej. To oczekiwanie tez juz mnie meczy, niby wszystko gotowe a tu w takim zawieszeniu nie wiedzac czy dzis czy jutro czy ta tydzien to nastapi. Takze rowniez zadroszcze naszym pierwszym mamom.

Rzeczon dzis Twoj dzien. Ciocie czekaja na relacje i na zdj

Migi Ty sie strasznie wymeczysz az mi Cie szkoda, ja wiem co to bole krzyzowe i nikomu nie zycze.

Zaczeli u Nas grzać i jest 23 stopnie. Mi za gorąco ciagle otwieram okna, przyzwyczaja nas a na zime bedzie tylko 16-18 i ciezko bedzie sie odzwyczaic.

Alla na szczescie masz panny co Ci pomoga a to naprawde duzo odpoczywaj ile sie da.

Meliss nie strasz. Dobrze , ze jest dobrze

Ktos pytał jakie mam rozwarcie? 2.5 cm podobno.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najważniejsze dla mnie żeby nie przeszkadzały chociaż te moje panny

Ale jakby były młodsze... w sensie dzieci jakieś do 10 lat...musiałabym mieć w domu pomoc chociaż tydzień...bo serio nic wielkiego nie jestem w stanie zrobić...

Pierwsze brudne rzeczy małego w pralce 😉 chociaż tyle zrobiłam dziś

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez aniamelisa Pokaż wiadomość
Kasiastka mam taki Załącznik 7244741

Ja mam urbo2.. ta sama gondola

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Kate Noir
A pamiętasz reakcję starszej na wiadomość o mojej ciąży

Płacz...lament...dlaczego ...po co

Faza obrażenia
Faza buntu

Płacz...ale po co?

W szoku jestem teraz ...jak zapomniała szybko co wygadywala... ludzie niby mówili...to się zmieni...ale serio w to nie wierzyłam

A tu proszę
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-22, 13:04   #4383
alla83
Wtajemniczenie

1506081794899.jpg

😭
Rafko śpi to ja nogi do góry

Widzicie jakie opuchnięte...a i tak pol z tego co wczoraj było

Tylko napisałam że śpi...to już się budzi
Stary 2017-09-22, 13:06   #4384
alla83
Wtajemniczenie

20170922_130606.jpg

Brzydal ❤❤❤❤
Stary 2017-09-22, 13:09   #4385
mia26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Dzisiaj ostatni dzień zodiakalnej panny, od jutra wskakuje waga 😀

Lynn rozumiem Twój ból jak mało kto 😀 Popatrz jak się ta szyjka trzyma 😁 Najpierw człowiek leży jak debil z nogami w górze i modli się o każdy mm a później na złość trzyma jak nie musi 😂
Wychodzi na to, że szyjki żyją swoim życiem zresztą ja z rozwarciem 1cm chodzę od końca lipca i odpukać (oby jeszcze 2 tygd.) nic nie dzieje się, tyle, że mam ten peasser założony to może ma to wpływ, funkcjonuję nawet normalnie, czyli nie leżę (oczywiście bez dźwigania, sprzątania itd.). Choć jeden z lekarzy do którego chodzę twierdzi, że na wyrost mi to założyli, tego się już nie dowiem, ale cieszę się, że nic nie wydarzyło się do tej pory
mia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-22, 13:15   #4386
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Trzymaj się Kochana Z dnia na dzień będzie lepiej.

A pamiętam jak się bałaś, że nie zaakceptują nowego członka rodziny Fajnie, że tż są w niego wpatrzone
I jak któraś dobrze radziła - zaprzątaj je do zmiany pieluch

Ja testowałam dzień przed

To już tylko 4 dni?! Zaraz będziesz tulić swoje maleństwo <3

Mój też ma fazę na pociągi i samochody Ale jak jesteśmy na spacerze to najbardziej fascynują go tramwaje. W sumie nie dziwne, bo to takie jakby pociągi

Powodzenia!!!

Migi weź ogarnij tą swoją córkę A tak serio to współczuję dolegliwości. Myślałaś o znieczuleniu na czas porodu? Jeżeli tak to najlepiej mów o tym od razu jak pojedziesz do szpitala, by później przypadkiem nie stwierdzili, że już za późno, albo że nie ma akurat anestezjologa. Jak od początku będziesz im powtarzać, że chcesz to szybciej dadzą.
U mnie już nawet ładnie mówi, że czekamy, jedziemy abusikiem, potem tramwajem (tydzień temu było jeszcze dzyń dzyń) i babcia pociągiem. Gaduła z niego.
Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Najważniejsze dla mnie żeby nie przeszkadzały chociaż te moje panny

Ale jakby były młodsze... w sensie dzieci jakieś do 10 lat...musiałabym mieć w domu pomoc chociaż tydzień...bo serio nic wielkiego nie jestem w stanie zrobić...

Pierwsze brudne rzeczy małego w pralce 😉 chociaż tyle zrobiłam dziś

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Ja mam urbo2.. ta sama gondola

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Kate Noir

Faza obrażenia
Faza buntu

Płacz...ale po co?

W szoku jestem teraz ...jak zapomniała szybko co wygadywala... ludzie niby mówili...to się zmieni...ale serio w to nie wierzyłam

A tu proszę
Ja pisałam, że po porodzie leżałam z babką, która miała 18-letnią córkę (i 4-letnią; różnica między nimi była 14 lat i 4 godziny, syn urodził się kilka dni wcześniej, więc się nie wstrzelił :P). I ta córka też jej całą ciążę marudziła, że wstyd, że co oni sobie wyobrażają. Syn się urodził i dziewczyny nie było przy nim tylko jak była w szkole. Przyjeżdżała i przed i po i nie pozwalała nikomu brać go na ręce

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-22, 13:19   #4387
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Kate póki co jestem zdecydowana nie korzystać ze znieczulenia. Mam nadzieję, że nie będę musiała żałować tej decyzji 😀
Mi to pewnie nie zdąża podać, ale różnie jest z tymi drugimi porodami.

Cytat:
Kate Noir

Faza obrażenia
Faza buntu

Płacz...ale po co?

A tu proszę
Pamiętam, bo napisałam Ci, że starsza mojej siostry tak samo zareagowała na ciążę, a po porodzie przepadła

Cytat:
Załącznik 7245111

Brzydal ❤❤❤❤
Słodki!!!! <3
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-22, 13:37   #4388
alla83
Wtajemniczenie

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7736210 6]U mnie już nawet ładnie mówi, że czekamy, jedziemy abusikiem, potem tramwajem (tydzień temu było jeszcze dzyń dzyń) i babcia pociągiem. Gaduła z niego.

Ja pisałam, że po porodzie leżałam z babką, która miała 18-letnią córkę (i 4-letnią; różnica między nimi była 14 lat i 4 godziny, syn urodził się kilka dni wcześniej, więc się nie wstrzelił :P). I ta córka też jej całą ciążę marudziła, że wstyd, że co oni sobie wyobrażają. Syn się urodził i dziewczyny nie było przy nim tylko jak była w szkole. Przyjeżdżała i przed i po i nie pozwalała nikomu brać go na ręce

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
A ...pamiętam tę historię

Czyli u nas finał taki sam 😁w szoku jestem
Stary 2017-09-22, 13:47   #4389
LitttleHope
Raczkowanie

Walnelam sobie drzemke.. Ale kurcze nic nie dala. Jalas dziwnie oslabiona jestem..

Lynn ten krok kiz Cie pewnie bedzie bolal. Mnie boli juz x czasu az nie pamietam od kiedy. Czuje kazdy swój ruch i im sie wiecek chodzi tym jest gorzej.

Tez mam brata 15 lat młodszego i Takze myslalam wtedy jaki wstyd i wogole. A teraz mamy taki kontakt , ze jestem dla niego jak jego matka, a on niczym moj syn i bardzo jesteśmy związani. Moim synem tez sie opiekuje i między nimi tez jest piekna wiez.

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-22, 13:56   #4390
joasiala
Zadomowienie

U mnie znajomi oszaleli. Od kilku dni ciągle ktoś dzwoni z pytanie "i jak urodzilas?"
Zaczyna irytować mnie to pytanie, tym bardziej, że się nic nie rozkręca 😕

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-22, 14:00   #4391
Marzena_83
Rozeznanie

Alla choć bardzo boli to masz już to za sobą i jestes w domu, a dzidzia cała i zdrowa😍Ja to bym się chętnie zamienila 😉 Mam ostatnio takie jazdy, że tylko rycze po katach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-22, 14:08   #4392
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Ten ból jest okropny, zwłaszcza dzisiaj to przeszedł wszelkie granice Nawet zapytałam się lekarza czy dziecko jest już bardzo nisko, bo chodzić nie mogę, a on że jest nisko ale nie bardzo

Rozumiem w pełni, bo ja się wdrapywałam na 3 piętro i było bardzo cieżko

Chciałam dzisiaj jechać do Tesco na zakupy, ale nie wiem czy dam rady z takim bólem

Katka jakiej wielkości jest Twoje dziecko obecnie?
11 -września lekarka zrobiła badanie i wyszło chyba 2940. Czy jakoś tak.
12- było 2880 na innym urządzeniu,inna lekarka
13 -2900 na tym co poprzednio
Dziś 2900 równiutko i ta lekarka co ostatnio a ona jest bardzo dokładna.

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-22, 14:12   #4393
buzn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość
U mnie znajomi oszaleli. Od kilku dni ciągle ktoś dzwoni z pytanie "i jak urodzilas?"
Zaczyna irytować mnie to pytanie, tym bardziej, że się nic nie rozkręca 😕

U mnie też. Się pytają: juz,juz? ( Nie wiedza,że mam CC)
A najlepsza jest moja mama. Zazwyczaj dzwonimy do siebie i stałych porach i ostatnio zadzwonilam wczesniej i mama zdziwię. Co się stało, co się stalo. A ja,że nic nie rodzę.

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-22, 14:16   #4394
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LitttleHope Pokaż wiadomość
Walnelam sobie drzemke.. Ale kurcze nic nie dala. Jalas dziwnie oslabiona jestem..

Lynn ten krok kiz Cie pewnie bedzie bolal. Mnie boli juz x czasu az nie pamietam od kiedy. Czuje kazdy swój ruch i im sie wiecek chodzi tym jest gorzej.

Tez mam brata 15 lat młodszego i Takze myslalam wtedy jaki wstyd i wogole. A teraz mamy taki kontakt , ze jestem dla niego jak jego matka, a on niczym moj syn i bardzo jesteśmy związani. Moim synem tez sie opiekuje i między nimi tez jest piekna wiez.

Wiesz co, ja juz od dawna mam takie bolesci w kroku, ale to co dzisiaj jest to jakas masakra. Tak mnie jeszcze nie bolało. W sumie to mogłabym to zrozumiec, jakby zaczeło mnie boleć po badaniu, ale zaczęło mnie boleć już przed Ledwo odkurzylam mieszkanie. Chciałam jeszcze podłogę umyć, ale nie dam rady. Mam nadzieje, że nie rozchodzi mi się spojenie.

alla ja Ci zazdroszczę, że masz już za sobą poród. Teraz kilka dni się pomęczysz, ale to minie. A Rafcio super Faktycznie, nogi ci opuchnęły, ale piszesz, że schodzi opuchlizna, więc pewnie za parę dni będzie już ok.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-22, 14:23   #4395
migifigi
Wtajemniczenie

Ja żałuję, że powiedziałam mojej mamie o odejściu czopa bo mimo, że jej powiedziałam że można tak chodzić dwa tygodnie to dla niej to jakaś czarna magia to zrozumieć i ona ciągle myśli czy ja juz na porodówce jestem. Wczoraj dałam jej lekki ochrzan bo powiedziałam jej, że nie zamierzam się jej meldować co kilka godzin, od tamtej pory cisza 😁 wiem, że się martwi ale naprawdę to potrafi być takie wkurzające na maxa

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

A ja się zdrzemnęłam z 1h i obudziłam się z dziwną myślą, żeby zrobić dziś naleśniki, nie wiem czemu tak akurat mi naszło w sekundę, może mi się śniły. Tak więc dzisiaj na obiad naleśniki z dżemorem
Stary 2017-09-22, 14:29   #4396
Lynn
Zakorzenienie

katka a nie biorą lekarze możliwości błędu pomiaru? Mi lekarz dzisiaj powiedział, że często na tym etapie ciąży się to zdarza.

migi moja też wydzwania, a jak nie odbiorę to wydzwania raz za razem, co mnie doprowadza do pasji Ja juz męzowi zapowiedzialam, że ona się dowie, że dziecko się urodziło po fakcie. Jakby w trakcie wiedziała, to by chyba na zawał zeszła

Dziewczyny nie wiem co robic. Na pon mam wizytę u gina, ale nie mojego, bo on ma wolne, tylko u przypadkowej lekarki. Moj gin kazał mi iść na wizytę, jak skonczę 38 tc. Dzisiaj w sumie miałam wszystko zbadane, za tydzien będę mieć znowu ktg i możliwe, ze badanie. Czy myslicie, że mogę odwołać tą poniedziałkową wizytę? Kolejną wizytę u mojego gina mam 3.10.
Stary 2017-09-22, 14:32   #4397
migifigi
Wtajemniczenie

Lynn ja też poinformuję mamę po fakcie.
Co do wizyty to nie wiem czy w sumie jest sens jak się nic nie dzieje? Zwłaszcza że przypadkowy lekarz. Ja bym nie poszła.
Stary 2017-09-22, 14:39   #4398
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
katka a nie biorą lekarze możliwości błędu pomiaru? Mi lekarz dzisiaj powiedział, że często na tym etapie ciąży się to zdarza.

migi moja też wydzwania, a jak nie odbiorę to wydzwania raz za razem, co mnie doprowadza do pasji Ja juz męzowi zapowiedzialam, że ona się dowie, że dziecko się urodziło po fakcie. Jakby w trakcie wiedziała, to by chyba na zawał zeszła

Dziewczyny nie wiem co robic. Na pon mam wizytę u gina, ale nie mojego, bo on ma wolne, tylko u przypadkowej lekarki. Moj gin kazał mi iść na wizytę, jak skonczę 38 tc. Dzisiaj w sumie miałam wszystko zbadane, za tydzien będę mieć znowu ktg i możliwe, ze badanie. Czy myslicie, że mogę odwołać tą poniedziałkową wizytę? Kolejną wizytę u mojego gina mam 3.10.
Też biorą pod uwagę. Ale dziwne że tak samo wyszło. No i ta sama lekarka, parę razy mierzyła i widziałam na monitorze przed sobą że porządnie to sprawdza.

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-22, 14:42   #4399
buzn
Rozeznanie

Boże, ale dziś ze mnie wieloryb...

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-22, 14:42   #4400
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny z terminem na początek października: jak to u was jest obecnie z częstotliwością wizyt/ktg? U mnie dziś 38t0d i mam wrażenie, że trochę za rzadko mnie ktoś kontroluje

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-22, 14:46   #4401
migifigi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny z terminem na początek października: jak to u was jest obecnie z częstotliwością wizyt/ktg? U mnie dziś 38t0d i mam wrażenie, że trochę za rzadko mnie ktoś kontroluje

Ja mam na 2.10 ostatnia wizyta była dwa tygodnie temu. Teraz mam w poniedziałek

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Ktg nie miałam żadnego. Dopiero w dzień porodu.
Stary 2017-09-22, 15:13   #4402
very niceee
Zadomowienie

Cytat:

Ja pierwsze ktg miałam wczoraj i do dnia porodu nie ustalali mi nowego terminu. Do swojego gina mam dzwonić krótko przed TP o ile nic się nie ruszy. Jak pójdzie samo, to spotykamy się w szpitalu. Cały czas mam nadzieję na tę drugą opcję.

Lynn, mnie też dziś konkretnie napierdziela krok i pachwiny. Ledwo chodzę.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-22, 15:15   #4403
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Lynn ja też poinformuję mamę po fakcie.
Co do wizyty to nie wiem czy w sumie jest sens jak się nic nie dzieje? Zwłaszcza że przypadkowy lekarz. Ja bym nie poszła.
Tak chyba zrobię.
Cytat:

U mnie od 38 tc co tydzien wizyta i dodatkowo co tydzien ktg w szpitalu.
Stary 2017-09-22, 15:15   #4404
joasiala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buzn Pokaż wiadomość
Boże, ale dziś ze mnie wieloryb...

No coś ty, położyłam się dziś rano z młoda do jej łóżka i potem nie mogłam się podnieść. Dobrze, że M był jeszcze w domu to mi pomógł wstać. Bo inaczej to najpierw bym musiała sturlac się na podłogę 😨
Cytat:

Ktg mam dwa razy w tygodniu, a po ktg zawsze wchodzę do lekarza i ostatnio w sumie przy każdej wizycie mnie bada dowcipnie.

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-22, 15:15   #4405
holly123456
Rozeznanie

Ja od lekarza nie mialam zadnego KTG (jedno u znajomej poloznej,a moj lekarz jak to obejrzal to i tak powiedzial ze za krotki zapis zeby cos odczyyac). Ktg zrobia mi w szpitalu przed cesarką. W przyszlym tygodniu podejde znowu do tej poloznej niech mi zrobi. Ciesze ze chociaz mam dobry detektor tętna płodu i tam mi sie wszystko wyświetla.

Stary 2017-09-22, 15:17   #4406
Marzena_83
Rozeznanie

Ja ktg nie miałam do tej pory, podobno tak naprawdę nie ma wskazan do terminu porodu.
A moja mała ostatnio jest mega aktywna, cały dzień się wypina i jeździ kolanami po brzuchu.Myslicie, że to przez odstawienie magnezu? Czasem to aż się boję, ale tak jest codziennie, nie jednorazowo.

Stary 2017-09-22, 15:40   #4407
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Ja będę miała pierwsze ktg we wtorek czyli w 38t4d bo taki wymóg ma ten szpital że od 38 tyg muszę być pod opieką szpitala. Mam ustalone 3 ktg do terminu a poźniej ewentualnie co 2 dzień.

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-22, 15:47   #4408
kallina_2014
Wtajemniczenie

Rzeczozn już pewnie po wszystkim
Stary 2017-09-22, 15:49   #4409
dominikowa
Wtajemniczenie

Migi mialam naleśniki na obiad

Jeszcze nie mialam ktg, w pon wizyta, chyba ostatnia przed porodem. Moja mała bardzo malo sie rusza, ale jak juz to konkretnie. Przyszla mi paczka z kocykami, rozkiem tylko jest w paczkomacie a ja nie mam jak podjechac :/

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-22, 15:57   #4410
aniamelisa
Raczkowanie

Ktg miałam jak byłam w szpitalu. A tak to nie mam.

Też miałam ochotę na naleśniki z dżemem jagodowym a że nie chciało mi się robić to zjadłam zupke chińska na obiad a fuuj 😕

aniamelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości