|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Ja młodemu na dwór też ubieram body z długim rękawem, na to bluza z polarowym podszyciem i kocyk
tylko nad morzem miał futrzany kombi bo bardzo wiało rano.Kurtkę mamy jedną bo dostaliśmy, ale ani razu jej nie ubrałam bo jest śliska i wydaje mi się że nieprzyjemnie się leży w takim materiale, a do samochodu nie można śliskich ubrań Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Przylecialam do przychodni a tu az czarno tyle chorych. Wyszlam bo ze zdrowym czekac wśród chorych nie bede. Mama ma dojechac bedzie czekac na dworze z mala a ja zalatwie kolejke.
|
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wkurzylam się bo zaglądam do książeczki a tam rotateq a nie rotarix! No i zamiast 2 dawek mamy 3 :/ nosz kurde! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
dawno nie bylo mnie tu, ale u nas przygotowania do chrztu. Mamy obiad w domu. We wtorek mieliśmy mieć szczepienia, ale wyszły nieliczne bakterie w moczu i czekamy na posiew. Szczepienia odroczone, aż wszyscy będzie wiadomo. Mała dobrze, że Tymon tak dzielnie zniósł swój mały wypadek. Chyba bardzo lubi chodzić do przedszkola ![]() Ja Jaska ubieram w body na.długi rękaw, spodnie, bluza i kocyk i apaszka. Kocyk minky
|
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.Asia
![]() Lubi lubi piątki najbardziej ,powodzenia ze chrzcinami ![]() Darietta Tak był badany. Dziwna przychodnia:/ Karola Dziwne z ta szczepionka, ja bym.tez sie wkurzyła. My właśnie zaliczylismy odwiedzimy przyjaciół i krótki spacer w chuście. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Martini, dobrze, ze masz poukładane z KP, bo nic za wszelką cenę. Tekst bardzo smutny.
Moj samochód to VW Bora, ma bardzo duzo miejsca z tylu. Jak Ci sie ta konkretna chusta podoba, to kup zawsze bedzie to dodatkowa motywacja do motania.Darietta - pani dr dokładnie oglądała Klaudię przed szczepieniem. Taedio - super, ze maść na policzki działa Dzisiaj mamy jakis kryzysowy dzien. Klaudia wścieka sie przy piersi. Za pierwszym razem wsadziłam ją w chustę. Zasnela. Potem jak sie obudziła od razu ją przystawilam, ładnie zjadła. Teraz znowu wpadła w szał, wolała jeść i nie szło jej przystawić. Skończyło sie na 30ml mm - na początku w ogole nie chciała ssać butelki. Potem poszło, w trakcie juz przysypiała. Potem possala trochę pierś i zasnela. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4178 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanko. Pediatra na katar zapisal nam euphorbium i kropelki pulneo. Oba maja w ulotce powyzej 2 r.z. Spotkala sie ktoras z Was z tymi lekami dla takiego malucha? Zwlaszcza to pulneo mnie niepokoi bo mamy na sieci piszą o tachykardii i uczuleniach na ten lek...
Dzieki za komplementy o chuscie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez KociaMatka Czas edycji: 2017-09-22 o 20:55 |
|
|
|
#4180 |
|
Zadomowienie
|
Kocia Matka ladnie Wam w chuscie i fajnie ze tz sie przekonal.
Mala ja tez nie uzywam spiworka. Tymbardziej ze Nela czesciej spi z nami 😂 Nulk udanej imprezy! Xzora Karolina brawo za szczepienie. Ja nie przepadam za dzinsowymi sukienkami a mamy ich chyba 6! Jedna mamy fajna taką z miekkiego dzinsu a reszta strasznie sztywne. Asia udanych chrzcin 😉 Taedio u nas stroj na dwor taki jak u Ciebie. I u wiekszosci dziewczyn 😛 Morelle akcja z zaleniem super! To jest takie slodkie 😍 Martini dobrze ze sobie ulozylas w glowie kwestie karmienia. U nas tez dzis ciezki dzien bo mimo zmeczenia Nela zasypiala kilka razy na 10 minut. I marudzenie bylo. Dopiero o 15 polozylam sie z nia i spalysmy do 18. Wasze dzieci tez tak potrzebuja bliskosci? Nie wiem czy o to tu chodzi ale ilekroć poloze sie z nia to spi po 3-4 h a sama po 30 minutach sie budzi 😔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szykuj się na wyprowadzkę młodego![]() Cytat:
![]() U nas też drzemki samodzielne nie trwają dłużej niż 30 minut. Za to na mnie, mężu albo nawet na babci potrafi 3h spać chociaż też się chwilą i wierci i wybudza ale raz dwa zasypia. W nocy podobnie. Na mnie śpi 3h a sam max 1,5 :/ Wyprałam pieluchę do otulania a nie mam tu drugiej. Coś krucho nasze transfery widE dzisiaj Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017
cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Carolles
Moj też tak ma ze mna zasypia i.jest spokojny odłoże i siecm wierci i budzi :/ Kocia matka Ja sie nie spotkalam z tymi lekami. Euphotbium to chyba homeopatyk? Wiec może i ok. W tych ulotkach czesto rak piszą bo na maluchach.nie robią badań. Lekarz powinien wiedzieć co robi, ale ja akurat jestem z tych co im mnie tym lepiej. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-09-22 o 20:40 |
|
|
|
#4183 |
|
Raczkowanie
|
Tak. Homeopatyku sie nie boje tylko tego pulneo
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
No to jesteśmy po szczepieniach. Był lekarz i badał Wiki spanikowałam bo kobitki w rejestracji podały mi godziny przyjęć przez lekarza i pozniej jest godzina na bilanse i szczepienia. Tylko babeczki tyle chorych zapisały że opoznienie godzinne i z chorymi dzieci zdrowe były.
Mam nadzieje ze Wiki nic nie złapała. Szczepienie straszne biedna tak płakała a ja wyłam razem z nią tz zdążył wrocić i bardziej mnie uspokajał niż małą. Ludzie dziwnie patrzyli jak matka zapłakana wyszła. To nie na moje nerwy. A za dwa tygodnie pneumokoki mamy tylko muszę się umówić telefonicznie. W drodze do domu zasneła opatulona pieluszką i kocykiem i w domu pospała troche. Teraz już śpi. Zobaczymy jak minie nam nocka. |
|
|
|
#4186 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tymi metalami ważny argument Cytat:
Cytat:
I jak mała zniosła? Cytat:
Nam pediatra zalecił laktoferynę. Cytat:
![]() Super, że załatwiliście chrzciny. Cytat:
I jeśli czapeczka to cienka bawełniana Cytat:
Robiłyście jakieś badania przed szczepieniami? Morelle dzięki za info o HM Oferty na swetry nie widziałam, ale znalazłam taką sukienkę http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0538929001.html Może któraś z Was ją widziała i wiecie czy dekolt jest zakładany i da się w tym karmić? I fajne są te bluzki do karmienia? http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0433414010.html U nas mały dalej nie śpi...
|
|||||||
|
|
|
#4187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziecko okazalo sie zdrowe a trzymala nas na stronie chorej z chorymi dziecmi :/ I co jeszcze lepsze mamy isc do 4 ortopedy 😂 Kluska wazy 6kg. A my ubieramy kombinezon ale u mnie deszczowo bardzo i 10stopni. Jak cieplej to body/polspiochy lub pajac i bluza na to + kocyk. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez myszowata1313 Czas edycji: 2017-09-22 o 23:11 |
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4189 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie też myślę nad crp...
Mam głupie pytanie - czy można dziecko podnieść za pupę, żeby podłożyć czystego pampa?
|
|
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4191 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a bezdechu nie życze nikomu. obyś nie musiala tego doświadczać!! u nas też zimny wychów jak to nazwalas teraz nad morzem dziś wiało a wychodziliśmy w chuście to mial body dlugi rękaw, spodnie cienkie na to kombinezon dresowy potem chusta i kurtke taką wiatrówke moją wiązałam na to. idealnie było. a dzieci widzialam w zimowych kombinezonach leżały w wozkach. i to nie wcale takie świeżaki jak nasze ale takie już w spacerówkach! w wozku ma tylko body dlugi rekaw, spodnie i kombinezon dresowy + kocyk minky. jak wiało to pokrowiec na gondole dołożylam. ale to dziś pierwszy dzień z deszczem i wiatrem wiec też inaczej Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeśli to tylko katar to moze warto zainwestować w inhalator i zwyklą solą fizj. zrobic inhalacje? u nas ładnie pozbywamy sie w ten sposób nadmiaru wydzieliny. na kilka godzin jest spokój potem. polecam!! Cytat:
za chwile to sie skonczy! nazbiera bliskości i sie "odstawi" a jak inaczej podlozyc pieluche? ja podkladam jedną reke pod pupe i część pleców a drugą kłade pieluszke. nie wiem jak inaczej moznaby to zrobić? podnieść cale dziecko?
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
U nas chyba 3kp. Ja nie wiem co to jest że się karmimy co godzinę:/ nieprzytomna jestem i już mi zwisa czy śpi ze mną czy nie
Karolina, z tym podnoszeniem to chodzi o to żeby nie łapać za nogi jak wiele osób robi. Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4194 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak noc? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles - super, ze auto naprawione i powodzenia w znalezieniu drugiego!
Darietta - dobrze, ze po szczepieniu i ze lekarz badał Wiki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Carolles brawo za naprawę auta! U nas wczoraj dobry dzień. Obyło sie bez wymiotów. Nie chciała co prawda jeść, tż na śpiocha jej dal butle. Zjadła. Także chyba już po strachu. Do mnie przyszla sąsiadka. Tz zaproponował, żebym napiła się wina. Po całej butelce lekko szumialo mi w głowie i żołądek mnie bolał. Jak nigdy.
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Morelle - nie mam linka do takiego artykułu - kilka razy na FB wyświetlały mi sie propozycje, ale nie czytałam bo mi nikt nie mówi, ze przyzwyczaję
![]() Racja z tym wschodem Polski + u mnie na wsi otwarty teren i mocno wieje Za to jak nie słyszę o noszeniu, to cały czas mnie mama i mąż pyta czy Klaudii nie jest zimno. Ona kart ma ciepły, ale nogi i ręce często jak lody. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
No trochę tego wina nie piłaś, wiec nic dziwnego ze zaszumialo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Wbilam się w swoje jeansy 24 z wysokim stanem. Gorzej z niskim. .
Wyglądam jak baleron na święta nie nawidze boczkow! !U mnie brzuch wygląda tak. Mała polecam Ci staniki z hm i VS. Super push up jak widać dają radę. Bez byłoby słabo
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiłam się chyba ekonomiczna ![]() Leje dziś u mnie! Paskudna pogoda!
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, super brzuch! A stanik rzeczywiście działa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

tylko nad morzem miał futrzany kombi bo bardzo wiało rano.

także to nie skaza chyba 

czas zamówić materac

cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
zero litości dla matki
takiego sposobu nie próbowałam. W ogóle nie próbowałam na siedząco motać. Okazało się za to, że w moim mieście jest wypożyczalnia chust i nosideł. Planuję sobie potestować różne długości i sploty. Mam też na oku nową chustę, co prawda niestety nową, ale przejrzałam tryliard ofert i żadna mi się nie podoba tak, ja ta.