|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
MerDer 4ever
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Calineczka zamówiłam 17.09, wczoraj nadali paczkę czyli bedzie w przyszłym tyg ale dokładnie nie wiem. Nie wiem czy sie nada do karmienia ale jak nie to sobie ja przerobię :p
No u mnie tv tez bardzo często gra ale tak ustawiam młodego zeby nie patrzył w ekran. No i nasze maluszki powinny leżeć zupełnie na płasko, nawet bez tych niby cieniutkich poduszeczek |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! Dziecię mi wczoraj chustę zasrało i tym samym pozbawiło się środka lokomocji. To był dopiero kałmagedon! Nie wiedziałam jak ją z ciuchów wyciągnąć bez uszczerbku dla głowy i włosów.
U nas na szczęście nadal bez gorączki po szczepieniu, marudzenie w normie. Tylko Lu poza momentami aktywności chce być ciągle na rękach i czasami mam wrażenie że jest dziwnie pobudzona. Ale to chyba przez wyostrzenie zmysłów... Łucja dzisiaj rano przekręcała się z pleców na bok i z powrotem ![]() Gada i śmieje się na całego, zrobiła się bardzo kontaktowa (gdy jest wyspana oczywiście ![]() Xzora mój kocyk ma inną fakturę (ja mam ten bez kapturka), Twój wygląda na mniej gryzący. Brawo za wyjście z wózkiem! Nasz się kurzy ukryty pod folią przeciwdeszczową. Morelle laseczka z Ciebie! Darietta współczuję przejść w przychodni, dobrze że już po szczepieniu. Karolinuuusia masakra z tą pomyłką szczepionek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Zadomowienie
|
To pewno do poniedziałku nie dojdzie.
Poczekałabym z zamówieniem bo do wtedy jest promocja ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() Ty miałaś 5w1 plus wzw? Super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
Mała, ale bym zjadła karpatkę mniam.
Sili, haha no to nieźle Lu pocisnęła ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
MerDer 4ever
|
Mój łapie o ball który zawiesiłam na macie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
Taedio, kocyk to 50% wełna, czuć ze grzeje
Carolles - udanej zabawy na weselu! My na dzisiaj mieliśmy zaproszenie na wesele, ale zrezygnowaliśmy. Tylko byśmy sie umordowali, zwłaszcza ze u Klaudii jakis kryzys laktacyjny od wczoraj. Calineczka - jedz tłusto, bo mleko masz za chude ![]() Anusia - tez mi przez myśl przeszło zeby wyciągnąć spacerówkę - w wózku nie chce jeździć, a jak zaśnie to szybko sie budzi. Moja tez sie na płasko rozkłada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
MerDer 4ever
|
Sill ale miałaś kałmagedon
![]() ![]() Mój obsikał w nocy Tz i całego siebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
Hihi
Sill nieźle ![]() Moja też się rozkłada na płasko, ale zdecydowanie za wcześnie na spacerówkę. Carolles Bawcie się dobrze. My też mamy dziś wesele, ale mie idziemy... i cieszę się ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#4239 |
MerDer 4ever
|
My mamy 2 wesela w 2019 roku i juz nie moge sie doczekać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
Bosz, ale.mam zbudyniały mózg! Hugo przysnął i w szale radości pomyślałam zajmę sie ciastem... i tak zje....łam za przeproszeniem, ze szok! Dodatkowe masło zamiast do.kremu dałam do ciasta , (tu powinnam.wstawić usmiechy ) ale nie jest mi do śmiechu! Jestem wściekła nie mam składników, a piekarnik od godziny sie grzeje... wszystko muszę robić od nowa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-09-23 o 15:06 Powód: Mb |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
Siilmariien - niezłego psikusa Lu zrobiła z chustą. Ja musiałam prać matę edukacyjną z tego samego powodu.
Mała! Przytulam. Ja juz mam dość dnia dzisiejszego. Od razu jak tylko Klaudia powie le muszę jej wciskać pierś w buzie. Minuta opóźnienia kończy sie histerią. Poki fo udaje mi sie ją przystawiać jak ja stoję i trzymam ją pionowo. Jak tylko ją przekręcam bokiem do ziemi to zaczyna jeszcze głośniej wyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
Mała przytulam! Hugo może dba o linię mamy?
![]() Xzora jak miło (sorka) czytać, ze ktoś w Polsce przeżywał to samo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
Poprostu - piona! A powiedz dalej Mikołaj tak sie zachowuje czy mu przeszło? Jesli przeszło to ile trwało? U mnie wczoraj był pierwszy raz, dzisiaj kontynuacja.
Brawa za wagę! Ciekawe czy moja chociaż te 5kg wazy. Jedna z pierwszych sie urodziła, waga urodzeniowa spora, a tak powoli przybiera chudzina jedna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
Xzora, wyczytałam kiedyś że jak dziecko nie chce w gondoli jeździć to żeby je położyć na brzuch i otworzyć ten lufcik w gonfoli żeby mogło popatrzeć.
Mała, oj biedna :tuli: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
MerDer 4ever
|
Przestało padać wiec poszliśmy na food trucki
![]() ![]() ![]() A zaraz the voice ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
![]() U nas ok, tzn. raz lepiej raz gorzej, ale dajemy radę. ![]() Nie wiem kiedy Was nadrobię, mam nadzieję, że wszystkie smyki zdrowe i uśmiechnięte, a Wy wyspane ![]() ![]()
#4248 |
Zakorzenienie
|
Emmos, dobrze że u Was wszystko ok i radzicie sobie same. Nie dziwię się że się boisz o zdrowie małej. Też bym swirowala.
Pochwaliłam się że nie mamy kolek to właśnie dziś od 15 walka. Aczkolwiek nie wiem czy to brzuszek czy niedojrzały układ nerwowy i skok. Generalnie wyje i nie daje się uspokoić za bardzo. Teraz cycamy po kapieli. Ja padam po ostatniej nocce a dziś nie zapowiada się różowo ale chociaż mamy Tate już na miejscu to sprzedam młodego w razie czego;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To pięknie Cię Lu załatwiła ![]() Mój Mały ostatnio bardzo mocno reaguje na dźwięki, wcześniej go nie straszyły, a teraz jak mi widelec spadł, pies szczeknął, albo taśmę Tż odklejał to straszny płacz i trzeba utulić. Ale dużo nowych umiejętności macie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze że z malutką wszystko okej ![]() Morelle a Ty wyglądasz super ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
Xzora tak było jakiś czas temu i dzisiaj się powtórzyło
![]() Taedio znowu dziwna nazwa, myślę sobie wow co to! A to kanapka ![]() Emmos oby choroba już nie wróciła ![]() Chilli, Aggs ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
a dlaczego akurat "ta" przychodnia? jest blisko? albo pediatra jest dobry? nie myślalas zeby zmienic? Cytat:
Cytat:
![]() masz balkon?? może byś go wystawiala na balkon to by spał? Cytat:
a przegrzanie gorsze od przeziebienia wiec weź sobie do serca slowa lekarza ![]() zrobilismy dzis prawie 4km po plaży. potem bylismy na obiedzie, zjadlam cala pizze 33cm!! i jeszcze polowe zupy od starszaka. po czym wychodząc zawołały mnie lody czekoladowo-wiśniowe! ledwo dokulałam sie do mieszkania! haha i pierwszy raz uzylam folie na wozek bo mżawka nas dopadla po drodze. a i karmie w każdej restauracji czy kawiarni.. to tak przy okazji tego foto ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Zadomowienie
|
Minini ale Ci fajnie nad tym morzem!
![]() Ile jeszcze zostajecie? Mój młody na szczęście lubi jeździć w wózku póki co. Ale cieszę się bardzo, że kupiliśmy rozkładany fotelik. W nim śpi jednak dużo lepiej, mam wrażenie, że bezpiecznie się tam czuje. Czasem nie bierzemy już gondoli np. na zakupy tylko stelaż i fotelik. Cytat:
![]() No jasne! Wyspane, najedzone, brzuchy umięśnione i płaskie i mamy czas na swoje pasje, mam nadzieję, że u Ciebie nie inaczej ![]() Zauważyłam z 2 dni temu, że mały ma na policzkach (na dole przy brodzie) jakieś krostki. W sumie jest to prawie niezauważalne, ale czuć pod dotykiem. Co to moze być? ![]() Edytowane przez calineczka3 Czas edycji: 2017-09-23 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Rozeznanie
|
Hej.
U mnie dzis bylo spotkanie cztero pokoleniowe ![]() Mała, ja, moja mama i mojej mamy mama. Troche dziwnie sie czulam bo moja mama zaczela dopiero teraz ze mna rozmawiac (od 4 lat praktycznie nic)... i pomyslec ze zeby zmadrzala to musialo sie dziecko urodzic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Zadomowienie
|
Myszowata jak to mówią - lepiej późno...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4256 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Zakorzenienie
|
Emmos
Super, ze u Was dobrze. Dużo nowych umiejętności u Was , super! Minini Hihi Dzięki pocieszyłas mnie historią o biszkopcie ![]() Lody ![]() I wiecie co? Z zepsutego ciasta zrobilam babeczki ![]() ![]() Myszowata Dokładnie... lepiej późno niż bwcale... Jak się z Tym czujesz? Calineczka Może kaszka zwykła, lub tradzik? Zasnelam z Hugo po 20 przy kp, ,po 22 wstałam do męża na chwilke, zjadłam kanapkę, bo oczywiście bez.kolacji i ide spać... choć mija 3 godzina snu, więc za chwilę spodziewam sie alarmu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4258 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() Maja tez robi się bardzo kontaktowa, uśmiechy strzela piękne, rozmawia ze mną, zali się i to wszystko takie slodkie ![]() ![]() Mała nie jesteś sama ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Stawiam dziś urodzinowego picolo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zadomowienie
|
Mała
![]() ![]() Trądzik mieliśmy na początku i był widoczny, może teraz to ta kaszka ![]() Mam nadzieję, że nic alergicznego, ostatnio mnóstwo czekolady jem ![]() Baby sto lat! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
a poza tym to fajnie sie tak spotkac!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() tak to jest ze starszakami ![]() mój juz nie ma dzrzemki w dzień wiec nie pośpimy wszyscy. krzystaj!! Cytat:
a nad morzem zostajemy do wtorku ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.