![]() |
#361 |
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar IV
Co do kosmetyków to mam problem nie z ich nadmiarem, ale ich brakiem, szczególnie jeśli chodzi i pielęgnację twarzy i ciała.
Najgorzej jest z dobraniem dla mnie kremu do buźki, żeby nie zapychał i nie przetłuszczał ale nawilżał i masz babo placek bo takie cuda chyba nie istnieją ![]() Co polecacie do biustu i od cellulitu ![]() Gryxio i teza nie mają takich problemów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | ||
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chcialabym mieć tak z 5 kremów do ciała (czyli do zuzycia 11), 2 kremy do rąk (mam 5 chyba...), 2 do stóp (mam 4), 1 szampon (mam 4), 1 odzywke (mam chyba 5) itd itd...
![]() |
#363 | |
Zakorzenienie
|
Mazideł jak na lekarstwo. Dwa kremy do pyszczka, żel do mycia w/w [Ziaja], tonik, mydło [L'Occitane], szampon, balsam do ciała [znowu Ziaja], dezodorant [AA] i pasta do zębów. Aha, i tradycyjny krem Nivea, który mi służy do wszystkiego.
Cytat:
![]()
![]() |
#364 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() A tak serio - fajnie, że Wam się chce. Ja jakiś czas temu znalazłam jaskółkę poturbowaną przez kota (prawdopodobnie). Byłam kilkaset kilometrów od domu, w drodze na dworzec kolejowy (żebym jeszcze jechała samochodem to pewnie bym ją wzięła ze sobą) i nie mogłam znaleźć nikogo, kto się nią zaopiekuje. ![]() Dziękuję. Też mam taką nadzieję. ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że nie płaczę i nie robię zakupów przynajmniej. ![]() Za to pewnie jestem bardziej wredna, niż Ty Rachelo kiedykolwiek będziesz. ![]() Cytat:
![]() Dalej będzie równie dobrze. ![]()
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Malduję, że właśnie wróciliśmy do domu - byliśmy w ZOO zawieźć Józia ( tak wróbelka nazwały dzieci ) do ptasiego azylu.
Bałam się, że będą problemy - tłum ludzi i w ogóle. Ale poszło gładko. Jeszcze mi podziękowano za opiekę nad pisklaczkiem. Jestem szczęśliwa. ![]() U Nas mógłby nie przetrwać, bo nie ma warunków - no akwarium to rzeczywiście nie miejsce dla ptaka. Nie było by go komu karmić w dzień no i naturalne zagrożenie jakim jest nasz kochany Sierściuch. Contax dobrze, że mi podpowiedziałaś ![]() Wszystkim dziękuję za wsparcie ![]() Byliśmy dziś w kinie z dzieciaczkami. "Książę Kaspian" nam sie bardzo podobał ( no może z wyjątkiem Ciacha - On bajek nie lubi - w przeciwieństwie do mnie ![]() Najważniejsze, ze dzieci są zadowolone ... no ... trochę nie do końca, bo po wyjściu z kina chciały wrócić znowu na ten sam film ![]() Teraz pobiegli na podwórko się kąpać w basenie, idę się opalać ... a Ciacho ? Ciacho ogląda mecz ![]() Generalnie fajnie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
rude jest piękne:)
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tymeno mialas racje nalozylam dzis serum samo i jest super ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Favkes, ciesze sie ze udalo sie umiescici ptaszynke pod odpowiednia opieka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 | ||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Muszę się tym zainteresować. Jestem bardzo ciekawa jak to by się prezentowało
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moi znajomi z roku sami odchowali taką malutką kawkę, ale musieli biegać do domu, żeby ją karmić kilkanaście razy na dzień!
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że ptaszynka jest już pod dobrymi skrzydłami ;]
Cytat:
A tak swoją drogą, ręce mi opadły. Co za palant wymyślił, żeby koryto przelewowe w osadniku radialnym miało kształt dekagonu??? Jak to się rysuje? ._. Edit: W nosie to mam, rysuję ręcznie.
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
Matko, zdrzemnęłam się na chwilę, spałam....2 godziny
![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
No to fajnie
![]() ![]() Chyba zaraz sobie ustrzelę 15tkę ![]() Cytat:
![]() Od trzech godzin rozpracowuję nową zabawkę syna Tamagotchi. Wciąga ten witrualny zwierzak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]() Dziś pierwszy dzien odwyku, jestem pełna zapalu chociaz przeczytalam o nowej serii Lirene do twarzy i już czuję, że nie bedzie łatwo... ![]()
![]() |
#374 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wróblonka, Favkes ![]() No dobra, tekst fuchy ogładzony, zostały mi jeszcze przypisy do weryfikacji, ale chyba dzisiaj nie dam rady, muszę trochę poleżeć, padnięta się czuję ![]() I chyba żarełko jakieś zacznę szykować, tzn. wrzucę do piekarnika... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 | ||
|
Cytat:
![]() To ja wolę moją diagnostykę laboratoryjną ![]() Cytat:
![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Ewo, z chęcią
![]() Co do mojego projektu, to wiem, rozpędziłam się. Chodziło o rysunek techniczny jednego z urządzeń w oczyszczalni ścieków (osadnik wtórny, po komorze osadu czynnego)... Duży, okrągły, z takimi śmiesznymi przelewami, którymi wypływa czysta woda. Wyjaśniłam, czy jeszcze bardziej pogrążyłam? ![]()
#377 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paulinko no co Ty ![]() ![]() Ja się jeszcze trzymam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ci raz jeszcze kochana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na tego typu filmy go nie namówię. Dziś była sytuacja podbramkowa - Dzień Dziecka, nie mógł odmówić. Ale normalnie ... nołłej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
Stosujesz specjalna diete czy MŻ ? ![]() ![]()
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
#381 |
Zakorzenienie
|
O ja! Nosku, Rachelo, jestescie moimi idolkami
![]() Chce byc taka jak Wy ![]() Ja moglabym drogerie i apteke ( tzn. jej czesc komsetyczna) otworzyc. Zaczelo mnie to juz przerazac. Ile balsamow, ile kremow? Ja tego nawet juz nie policze. Zaczelo mi tego wszystkiego w zastraszajacym tempie przybywac, jak zaczelam chodzic na fitness, ktory jej w bliskim sasiedztwie Sephory, Douglasa, Natury i SP. |
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() Spróbuj policzyć, może będzie łatwiej trochę zwolnić ![]() Kosmetyki apteczne to u mnie grupa podwyższonego ryzyka ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
Uff, w kwestii pielęgnacyjnej zachowuję rozsądek na szczęście
![]() ![]() Żeby ten rozsądek dotyczył perfum ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Wtajemniczenie
|
O maj gad
![]() Ja nie cierpię nadmiaru rzeczy wokół siebie. Mam 5 balsamów: nawilżający, brązujący, 3 z zestawów z perfumami - więcej bym nie zniosła. Dwa kremy do buzi - nawilżający i rozświetlający. Jeden żel pod prysznic. Jeden żel do mycia buzi. Aha i jeden koncentrat przeciwzmarszczkowy ![]() Poza tym jakaś pielęgnacja specjalna, maseczka nawilżająca, maseczka z glinką, 2 peelingi (do buzi i do ciała), preparat do paznokci... i już... Swego czasu szalałam z pielęgnacją włosów, ale też już mi minęło, mam dwa, góra szampony plus 2-3 odżywki. Kurczę, aż mi nieswojo, że tak tego mało.... ![]()
#385 |
Zakorzenienie
|
Do buzi jak sie konczy mam sprawdzony krem na dzien - najczesciej Olay (lubie ich kosmetyki).
Na noc mam np Ziaje maslo kakakowe. W razie 'W' mam E45. Jakis krem/zel pod oczy - w chwili obecnej mam miniaturke do zakupow Lancome i pasuje. Wydajny kosmetyk ale nie rzuca na kolana wiec pewnie kupie inny. Balsamy - brazujacy, ladnie pachnacy (tu zalezy co mi wpada w lapy teraz Joanna o zapachu kawy, Grucha luksja, Truskawa miesjcowy, olejek do ciala o zapachu masla kakaowego), dobrze nawilzajacy - teraz dove wiec bez szalenstw. No i moj kosmetyk numer jeden - oliwka do ciala. Zele pod prysznic kupuje co mi wpadnie w lapy bez preferencji. Zawsze mam jeden jaki uzywam i zapas. Szampon i odzywka sztuk jeden. |
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
dzięki
![]() Cytat:
![]() mam kryzys, juz pierwszego dnia... ;/ juz sobie robie liste zakupów na po-odwyku... ![]()
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
Chyba bede musiala to zrobic.
Jestem za to dumna, ze swojego kolorowkowego opamietania ![]() Mam tylko dwa podklady (w tym jeden kompakt), jedne meteoryty, jeden bronzer, jeden roz, dwa tusze, jedna kredke i 3 blyszczyki. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#389 | ||
|
pogrążyłaś
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Początek najtrudniejszy, później będzie z górki tylko się nie nakręcaj. Ja próbuję przestać obgryzać paznokcie, palacz może wyrzucić papierosy, a ja biedna co zrobię? ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
O Rany - ja wypisze publicznie, a co, nie ma się czego wstydzić
![]() do buzi to ja mam głównie próbki - kupuję na allegro - bo tak wychodzi taniej. I tak teraz mam na stanie 1. Guerlain - Super Aqua na dzień ( z 6 próbek po 3ml ) 2. Guerlain Issima pod oczy ( 2 próbki ) 3. Guerlain Orchodee Imperiale na noc ( 2 próbki ) 4. Clinique repaiwear na noc ( 15ml) 5. Avene Yesthal+ na noc - full wymiar 6. Avene Antirogeurs na dzień - full wymiar 7. Chanel Preciosion + Active Cream - (15 próbasków po 1,5 ml) Zróżnicowanie jest owszem, ale niewielkie ilości i kontroluję na bieżąco stan ew. zapasów. W zasadzie wszystko używam Mam jeszcze - 1 Tonik , 1 płyn Micelarny i 1 Lotion i 1 wodę termalną Balsamy, będą ze 3 z Avonu , 1 Orfl.- w zasadzie ich nie używam - i chyba sie pozbędę bo mi nie pasują. poza nimi mam jeszcze trzy do perfum ( z czego jeden na wykończeniu, drugi to mała tubeczka - 50 ml ), jeden nawilżający i 1 rozgrzewająco wyszczuplający do brzucha. Żele pod prysznic są na bieżąco kupowane i zuzywane, to samo z szamponami - inna sprawa,ze u nas szamponu butelkowego używa tylko Ciacho i dzieci. Bo ja kupuję Bielendy w saszetkach - ten z glinka błotną z serii "Powitanie z Afryką" Innego nie używam. odżywek nie kupuję, bo mojej mamie zawsze zostają te od farby i mi daje - mi bardzo odpowiadają. Z rzadka kupuje sobie jedwab w płynie do włosów. Mam zwykle jeden do dwóch kremów do rąk na stanie, i ew. jakiś krem do stóp. Do buzi mam tez jeden żel - za to wielką flachę - bo to Provegol. Mniejszych nie robią. Peelingi mam w pojedynczych saszetkach tak jak i maseczki. Najczęściej kupuję wtedy kiedy mam zamiar zrobić/położyć Jakby tak podsumować to tez by się uzbierało - najmniej miejsca mi zajmuje kolorówka. Ale ja używam tylko podkładu, Meteorytów, tuszu i błyszczyka więc - niewiele mi potrzeba. Alem się rozpisała ![]() Więc na to wychodzi, że tylko perfumy stanowią u mnie problem nałogowo-maniakalny i tylko to jedno muszę leczyć. Chociaż nie bardzie wiem czy mam ochotę, chyba nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.