Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-25, 22:32   #4381
darietta
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
My robimy w domu ale na 15 osób.(nasi rodzice.i rodzeństwo plus fotografka). Będzie obiad z 2 dan plus tort i ciasto. Alkohol też Będzie, wódka z naszego wesela, specjalnie zostawiliśmy. Moim zdaniem obiad musi być bo każdy będzie głodny koło południa, tez to pora obiadowa i głupio tylko tak ciasto wystawić. No i każdy wykosztuje się na prezent więc wypada jakoś chociaz ugoscic. Jak zrobisz tylko dla rodzocow i chrzestnych to rodzeństwo nie obrazi się?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Moj brat ma byc chrzestnym.
A imprezy nie chce robić bo Wiki ostatnio przeszła taką traumę i kilka tygodni dochodziła do siebie. Wszyscy się bawili a ja siedziałam zamknięta w sypialni z małą bo tak ryczała. Ona cierpiała a ja razem z nią i tym razem nie chce tak samo skończyć.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-25, 22:42   #4382
minini
Zadomowienie

dziewczyny duzo zdrowia dla was bo widze że sporo was rozkłada jakas choroba

morele - kciuki za badanie moczu małej..

Mala - w Lidlu jutro napewno też jeszcze coś kupisz! ja bylam dziś ok.16tej i był pełny wybór. wzielam bawelniany kombinezon bez stopek z myślą o ubieraniu do chusty. wzielam rozm. 50/56 i jest dobry a nawet lekko za dugie nogawki ma. za to ma grube twarde guziki i obawiam sie zeby mlodego nie uciskały pod chustą. chyba je wymienię na jakieś płaskie.
wzielam tez stanik do karmienia. przyda mi sie taki bawelbiany nieusztywniany po domu. w sumie wzielam 3 w roznych rozmiarach, na szczescie można zwracać w calej polsce jak nie zdąże jutro tu w kolobrzegu oddac. bo jutro wracamy do domu! niestety koniec urlopu.

a tak wogole czy ktoras z was jest z zachodniopomorskiego? co tu mozna zobaczyc albo zwiedzić ciekawego? mieszkanie musimy opuścić rano a wracac na śląsk planujemy dopiero wieczorem, zeby dzieci przespały droge.
dlatego tak pół dnia musimy sobie jakos zorganizowac gdzies w okolicy, ale juz nie w kolobrzegu.
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-25, 22:47   #4383
baby2
Rozeznanie

Moje dziecię dziś o 20 po kąpieli znów zjadło 210ml mojego mleka z butelki no szok normalnie, później ani myślała spać gugała śmiała się wierzgala nóżkami po czym o 22 znów domagała się jedzenia, no więc cycuś już w łóżku do spania, myślałam że zaśnie w moment a walczyłam z nią do teraz. A w dzień miała tylko dwie pół godzinne drzemki w samochodzie. Ona śpi mniej od starszaka on chrapie od 20.30 i pośpi pewnie do 7 jak zwykle i obowiązkowo jeszcze drzemka dwugodzinna w dzień. Skąd ona bierze siły

Kurcze też obawiam się że mamy za cienkie ubranko do chrztu, mamy body na długi rękaw z kołnierzykiem do tego sukienusia na ramionka koronkowa i na to płaszczyk ale cieniutki nie ocieplany, czapa że sweterkowego materiału ale z drobnymi dziurami. Dostałam od bratowej męża gruby sweterek po ich córci z chrzcin hehe dziewczynka ma już 14 lat Najwyżej jak będzie bardzo zimno narzucę go na wierzch, nawet pasuje bo też jest w kolorze ecru abo już zmienił kolor od lezenia

Jutro mamy usg bioderek , dopiero pierwsze bo u nas niestety tyle się czeka na wizytę u ortopedy a później rehabilitacja, Maja bardzo dobrze współpracuje z panią, nawet poprosiła mnie czy mogłaby nagrywać jej filmiki bo robi wykłady dla studentów i Maja idealnie wszystko prezentuje
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 02:54   #4384
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Darietta ja robiłam w domu miałam catering więc nie musieliśmy spędzić całego dnia w kuchni żeby przygotować .W kościele było na 18 więc późno.

---------- Dopisano o 03:54 ---------- Poprzedni post napisano o 03:51 ----------

I wcale nie żałuję. Ja nie lubię takich imprez i jeszcze kosztowne ... Mogłam sie swobodnie przebrać a mały zasnął o 20 i przespal imprezę

Stary 2017-09-26, 03:14   #4385
darietta
Zakorzenienie

A się mojej Wiki poprzestawialo juz trzecie karmienie. Budzi sie bardzo czesto. 23:30 1:30 3:30.
A to jeszcze nie koniec.
Stary 2017-09-26, 05:49   #4386
nulkaa3
Rozeznanie

Nasze chrzciny były bardzo duże, 47 osób. Tz ma dużą rodzinę i impreza musiała być w restauracji. Nie żałuję. Fakt, sporo kasy poszło, ale nasze rodziny tak super się bawią, że miło jest na to patrzeć A Ada uwielbia imprezy, ciągle się rozgląda, śmieje się do wszystkich 😍 na koniec to nawet zaczęła dyskutować z właścicielem sali a prawdę mówiąc to wszystko nam się zwróciło z nawiązką nawet.

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 06:57   #4387
pestycyda
Zakorzenienie

Ale się strachu od rana najadłam. Najpierw młodszą kotka nagle zaczęła się zataczać jakby na nóżki nie mogła stanąć. Na szczęście po chwili już było ok a teraz nie wiem gdzie się skitrała żeby ją podejrzeć.

Teraz młody się obudził dałam mu debridat a ten się zaczął strasznie krztusić. Wszystko mu wróciło do noska jakby i nie mógł oddychać. Zaczęłam mu odciągać ale te Fridy do wciągania ustami są do D***. Parę razy mu posikałam woda morska i odciagalam i nadal charczy. Na szczęście przepija teraz mleczkiem ale na początku to nawet nie mógł jeść bo miał zatkany nos i nie mógł oddychać
Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy ma katar mnie boli gardło:/

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-26, 07:06   #4388
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A się mojej Wiki poprzestawialo juz trzecie karmienie. Budzi sie bardzo czesto. 23:30 1:30 3:30.
A to jeszcze nie koniec.
U nas dzis to samo :/ nawet godziny

Pestycyda
Nic tej kotce nie jest?
Współczuję zaksztuszenia... oby to.mie katar! I dużo zdrowia. Ja też walczę.

Minini
Niedaleko.Kołobrzegu jest Ustronie Morskie, a w druga stronę dwa fajne male miasteczka Dźwirzyno.i Mrzeżyno.
Możecie pojechać na obiad tam.np.
Ehhh. Koniec urlopu moj właśnie trwa, z dodatkowymi obowiązkami przy chorym.na anginę mężem

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 07:28   #4389
siilmariien
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny

Ech puściłam dzisiaj bez przekonania Lilę do przedszkola, bo jest piękna pogoda a mają wycieczkę, ale jutro pewnie już nie pójdzie bo ten katar zaczyna jej się rozkręcać...

Mała współczuję zastoju Oby szybko przeszedł! I zdrówka dla Was!

Darietta rób jak Ci wygodnie. Gdyby zależało mi na kameralnym spotkaniu i małej ilości gości, to chyba też zaprosiłabym tylko rodziców i chrzestnych. A w domu wiadomo że wygodniej i mała będzie bezpieczniej się czuła. Jeśli nie chcecie żeby impreza za długo trwała, to moim zdaniem kawa i ciasto wystarczą, ewentualnie może ze dwie konkretniejsze sałatki?

Minini miłego dnia i spokojnej podróży powrotnej!

Baby kciuki za ortopedę i rehabilitację

Pestycyda ojej oby kotce nic nie było
U nas jest takie charczenie po każdym ulaniu, większą część dnia i nocy, odciąganie nie pomaga. Więc może być i po tym zakrztuszeniu u Was. Zdrówka!

Co za czas chorobowy...
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 07:37   #4390
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Ale się strachu od rana najadłam. Najpierw młodszą kotka nagle zaczęła się zataczać jakby na nóżki nie mogła stanąć. Na szczęście po chwili już było ok a teraz nie wiem gdzie się skitrała żeby ją podejrzeć.

Teraz młody się obudził dałam mu debridat a ten się zaczął strasznie krztusić. Wszystko mu wróciło do noska jakby i nie mógł oddychać. Zaczęłam mu odciągać ale te Fridy do wciągania ustami są do D***. Parę razy mu posikałam woda morska i odciagalam i nadal charczy. Na szczęście przepija teraz mleczkiem ale na początku to nawet nie mógł jeść bo miał zatkany nos i nie mógł oddychać

Ohhh biedne dzieciaczki - ludzki i koci. U nas reczna gruszka nie daje rady z katarem, tylko odkurzacz. Mam nadzieje, ze Was ominie chorowanie :/
Jakbyscie jednak mieli cos przepisane od lekarza to daj znac co. U nas jakiejs poprawy nie ma ale na szczescie sie nie pogarsza. Tyle tylko ze Ewa bardzo ulewa od 2 dni. Ale chyba sie przejada bo mi znowu piersi bardzo napecznialy

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 07:38   #4391
siilmariien
Wtajemniczenie

Czy mi się wydaje czy Agg_s się ostatnio nie odzywa?

Chilli co tam u Was???

siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-26, 07:52   #4392
xzora
Zakorzenienie

Steves -wykorzystam twój sposób.
Devileek - lekarka brała pod uwagę przyrost od wagi początkowej, nie tylko ostatnie 2tyg wypadają słabo.
Siilmarien - moze CDL wiedziałaby dlaczego KP nie wystarcza, ale i tak to nic nie zmieni.
Fajne łupy z Lidla. A odnośnie chusty - wiążesz tylko kieszonkę czy tez kangurka? Kangurek nie obciąża az tak kręgosłupa.
Mała! U mnie chyba wyleczony zastoj, przynajmniej teraz nie wyczuwam zgrubienia

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 08:09   #4393
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
U nas dzis to samo :/ nawet godziny

Pestycyda
Nic tej kotce nie jest?
Współczuję zaksztuszenia... oby to.mie katar! I dużo zdrowia. Ja też walczę.

Minini
Niedaleko.Kołobrzegu jest Ustronie Morskie, a w druga stronę dwa fajne male miasteczka Dźwirzyno.i Mrzeżyno.
Możecie pojechać na obiad tam.np.
Ehhh. Koniec urlopu moj właśnie trwa, z dodatkowymi obowiązkami przy chorym.na anginę mężem

Czyzby nasze dzieciaczki miały swój wizaz i sie dogadały😝

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Czy mi się wydaje czy Agg_s się ostatnio nie odzywa?

Chilli co tam u Was???

Mi jeszcze brakuje Samathy

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Moja Wiki właśnie zwymiotowała obie musialysmy się przebrać. Tak ją czkawka męczyła a napić się nie chciała więc ją nosiłam i poszło do tego dałam jej wit D i teraz nie wiem czy dać jeszcze raz czy odpuścić
Stary 2017-09-26, 08:14   #4394
pestycyda
Zakorzenienie

Mała, czosnek i herbatka z cytryną. Jakoś się musimy trzymać. Zdrówka dla męża
Byłam w Mrzeżynie

Kotce póki co nic nie jest. Młody też nie wygląda na chorego. Chyba panikuje. Leży i się cieszy do słoneczka tradycyjnie.

Stary 2017-09-26, 08:40   #4395
xzora
Zakorzenienie

Darietta - odnośnie chrzcin - na 7 osób to rzeczywiście można w domu. Ja bym jednak poza deserem przygotowała tez obiad.
Baby - kciuki za usg bioderek i super, ze Maja tak ładnie współpracuje na rehabilitacji.
Pestycyda - mam nadzieje, ze z kotka ok. Współczuje zakrztuszenia u synka, biedny z tym zatkanym noskiem.

Dziewczyny - zdrowia dla was i waszych maluszków!

Stary 2017-09-26, 08:55   #4396
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Darietta ja robiłam w domu miałam catering więc nie musieliśmy spędzić całego dnia w kuchni żeby przygotować .W kościele było na 18 więc późno.

---------- Dopisano o 03:54 ---------- Poprzedni post napisano o 03:51 ----------

I wcale nie żałuję. Ja nie lubię takich imprez i jeszcze kosztowne ... Mogłam sie swobodnie przebrać a mały zasnął o 20 i przespal imprezę

U nas też jest tak późno msza, do której trwała impreza u Was? Ja jestem ciekawa ile moja rodzina posiedzi, bo nie chciałabym iśc spać zbyt późno, tym bardziej że Mały budzi się 7-8

Cytat:

Dobrze że już lepiej z Małym i kotką, tyle stresu od rana bidulko

Mi wszystko na chrzest ugotują mama i teściowa Tż zrobi barszcz, a ja tylko babeczki chcę upiec i może jeszcze coś do jedzenia wymyślę

Stary 2017-09-26, 09:07   #4397
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
U nas też jest tak późno msza, do której trwała impreza u Was? Ja jestem ciekawa ile moja rodzina posiedzi, bo nie chciałabym iśc spać zbyt późno, tym bardziej że Mały budzi się 7-8

Dobrze że już lepiej z Małym i kotką, tyle stresu od rana bidulko

Mi wszystko na chrzest ugotują mama i teściowa Tż zrobi barszcz, a ja tylko babeczki chcę upiec i może jeszcze coś do jedzenia wymyślę

U mnie wszyscy do 22:30 się zmyli więc tragedii nie było

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Steves -wykorzystam twój sposób.
Devileek - lekarka brała pod uwagę przyrost od wagi początkowej, nie tylko ostatnie 2tyg wypadają słabo.
Siilmarien - moze CDL wiedziałaby dlaczego KP nie wystarcza, ale i tak to nic nie zmieni.
Fajne łupy z Lidla. A odnośnie chusty - wiążesz tylko kieszonkę czy tez kangurka? Kangurek nie obciąża az tak kręgosłupa.
Mała! U mnie chyba wyleczony zastoj, przynajmniej teraz nie wyczuwam zgrubienia

No szkoda ale jak trzeba to trzeba może nie efektywnie ssa ? U mojej koleżanki było identycznie robiła mu jakieś masaże twarzy czy coś . Dokarmiali jednak ale kp udaje im się do tej pory a maly ma już 9 msc

Stary 2017-09-26, 09:34   #4398
etusiaaa
Wtajemniczenie

hej ale długo mnie tutaj nie było. wizyta męża siostry w pl zabrała nam cały czas😊 co u nas... Paulina chodzi do przedszkola jest zachwycona i chętnie tam zostaje chociaż czasami jest mały problem. jesteśmy po chrzcinach wszystko się super udało. Mały był grzeczny także super. niestety dalej walczymy z ropiejącym okiem😕 aż boję się jak to się skończy. oraz dalej w dzień śpi bardzo mało i krótko na szczęście noce są trochę lepsze. ja dzięki temu za paulina w przedszkolu mam trochę więcej czasu chce wziąść się za hula hop wkoncu żeby tylko młody spał.

mam nadzieje ze teraz będę na bierząco.

co u nas mamusie? ?

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 09:51   #4399
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie wszyscy do 22:30 się zmyli więc tragedii nie było

No szkoda ale jak trzeba to trzeba może nie efektywnie ssa ? U mojej koleżanki było identycznie robiła mu jakieś masaże twarzy czy coś . Dokarmiali jednak ale kp udaje im się do tej pory a maly ma już 9 msc

No szkoda. Wydawało mi sie, ze Klaudia dobrze ssie. W ogole do piątku myślałam, ze jest ok.

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
hej ale długo mnie tutaj nie było. wizyta męża siostry w pl zabrała nam cały czas co u nas... Paulina chodzi do przedszkola jest zachwycona i chętnie tam zostaje chociaż czasami jest mały problem. jesteśmy po chrzcinach wszystko się super udało. Mały był grzeczny także super. niestety dalej walczymy z ropiejącym okiem aż boję się jak to się skończy. oraz dalej w dzień śpi bardzo mało i krótko na szczęście noce są trochę lepsze. ja dzięki temu za paulina w przedszkolu mam trochę więcej czasu chce wziąść się za hula hop wkoncu żeby tylko młody spał.

mam nadzieje ze teraz będę na bierząco.

co u nas mamusie? ?

Super, ze chrzciny sie udały i ze Paulince tak sie podoba w przedszkolu. Współczuje problemów z oczkiem. Robisz masaże? Moze spróbuj z tym srebrem? Szkoda kolejny antybiotyk podawać.
Po co hula hop? Mnie na samą myśl kregoslup boli - jest to nienaturalny ruch dla naszego ciała i można problemów z odcinkiem lędźwiowym sie nabawić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-26, 09:56   #4400
pestycyda
Zakorzenienie

Etusia, hula hop? Hehe nie pomyślałam. Na to oczko nic nie pomaga?

Dziewczyny, jaką macie witaminę C w proszku? W ogóle jest jakaś różnica między nimi oprócz firmy? Muszę coś zamówić na ten sezon żeby te apteczne mix odpuścić.

Myślicie że profilaktyczne inhalacje z soli fizjologicznej nie zaszkodzą Wojtkowi? Wolę dmuchać na zimne a serii nie wiem czy on ma katar czy ja swiruje

Stary 2017-09-26, 10:04   #4401
Mała!
Zakorzenienie

Darietta
Albo randki już

Etusia
Witaj ,super, ze chrzciny udane kurcze meczycie sie z tym oczkiem, moze faktycznie tak.jak.xzora radzi spróbuj srebra? Powodzenia

U nas oki... bez większych zmian. HUGO grzeczny, na spacerach pieknie śpi w domu i w nocy słabiej jeden dzień po 5 h i 4 dni po co 2-3 h ... liczę ze to sie odwróci.
Syrzela usmiechami, gada, krzyczy i biega w miejscu

Jutro mamy te pneumo, ale odraczam na tydzień isc tylko z nim i tak muszę.

Wracam ze spaceru, bylam.w lidlu stanikow zero!! Ciuszki same wielkie :/ ale kupilam jedne rajtuzki. I fajne butki mu znalazłam dziś

IMG_20170926_110308.jpg

Stary 2017-09-26, 10:08   #4402
Mała!
Zakorzenienie

Pestycydaja właśnie kupiłam wit C.

1506416878310.jpg

A inhalacje na pewno nie zaszkodza. KATAR byś raczej rozpoznała nie swiruj

Stary 2017-09-26, 10:11   #4403
martini.
Zakorzenienie

dawno nie zaglądałam, jakoś nie mogę się ogarnąć ostatnio

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
fajnie, wypozyczaj chusty jak masz taka możliwość!!
a bezdechu nie życze nikomu. obyś nie musiala tego doświadczać!!

u nas też zimny wychów jak to nazwalas
teraz nad morzem dziś wiało a wychodziliśmy w chuście to mial body dlugi rękaw, spodnie cienkie na to kombinezon dresowy potem chusta i kurtke taką wiatrówke moją wiązałam na to. idealnie było. a dzieci widzialam w zimowych kombinezonach leżały w wozkach. i to nie wcale takie świeżaki jak nasze ale takie już w spacerówkach!

w wozku ma tylko body dlugi rekaw, spodnie i kombinezon dresowy + kocyk minky. jak wiało to pokrowiec na gondole dołożylam. ale to dziś pierwszy dzień z deszczem i wiatrem wiec też inaczej
To u nas bardzo podobnie ubrany chodzi Nie mam tylko kurtki do chusty, bo razem się nie zmieścimy w moje a TŻ z kolei jest dużo ode mnie większy i wyższy, więc jest masakra z ramionami i rękawami. Muszę coś wymyślić.

W ogóle to wkręciłam się tak chusty, że Tż mnie już nie chce słuchać

Cytat:

Dziś robię Karpatke
Mała!!!!! bez takich wpisów mi tu! Bo ja bardzo pracuję, żeby nie jeść słodkości i innych pyszności, a teraz mi się chce

Cytat:
Ja jak pomysle o drugim dziecku to mnie wszystko aż boli brrr jednak bólu porodowego nie zapomniałam jeszcze...

Cytat:
Siilmariien - super, ze widzisz miejsce w waszym świecie jeszcze dla jednego maluszka. No, niestety wizja kolejnej ciazy działa odstraszająco. Fajnie z kolei, ze ciebie porod nie przeraża, to juz i tak wiecej plusów niż minusów.

U mnie pojawia sie panika w oczach na myśl o drugim. Raz, ze nie potrafię wyobrazić sobie ogarnięcia dwójki. Dwa - wizja kolejnego porodu skutecznie mnie odstrasza - nawet nie wiem co w mojej sytuacji gorsze SN czy CC, do tego dochodzenie do siebie po porodzie.... u mnie odwrotnie jak u Siilmariien ciąża wydaje sie byc najmniej dotkliwa z tego wszystkiego.
Cytat:
to mam podobnie predzej ogarnelabym teraz trzecie dziecko niż dala rade chodzić w ciąży. za duzo chorowalam w pierwszej polowie ciązy zeby to znosic kolejny raz.
Mi się do tej pory śni (dosłownie), że mi dziecko w inkubatorze zamykają i reanimacja na oiomie neonatologicznym (tego na szczęście nie doświadczyliśmy). Nie wiem, czy kiedykolwiek się zdecyduję na drugie po tym wszystkim, co przeszliśmy

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie probiotyki podajecie dzieciom? Młody zaczął dostawać żelazo i jest ma-sa-kra! Zastanawiam sie nad Acidolac Baby, bo o BioGai i Dicoflorze słyszałam kiepskie opinie...
Mamy Dicoflor, jestem zadowolona.

Cytat:
chodzi o to że pajac ze stopkami podciąga stopy i nogi sie nienaturalnie układają. przy takim bez stopek takiego efektu nie ma. ale może jezzcze ktos mądrzejszy sie wypowie...
Cytat:
Myślę że może być tak jak mini napisała . Chodzi też chyba bardziej o paluszki że się podwijaja w pajacu ja się przyznam, że zdarzy mi się zawiązać chustę jak mały ma pajaca ale na chwilę i lepiej też żeby jk już był trochę za duży
To ja z kolei czytałam, że materiał na stópce się naciąga, a podciągnięte palce dają bodziec do wyprostowanych pleców. Ja w każdym razie wiążę bez stópek, najwyżej naciągam dodatkowe skarpetki.

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Dziś są ciuszki w lidlu widział ktoś? Fajne?
Mogę jutro zdać relację, bo moja mama zapolowała na coś dla nas.

Cytat:
My dzisiaj byliśmy na szczepieniu na pneumokoki. Klaudia dzielnie zniosla, w ogole nie płakała. Na wadze wyszło 4900, w ciagu 2 tygodni przytyła 200gr. Lekarka kazała dokarmiać mm do każdego karmienia i dała skierowanie na morfologię i mocz.

No i niestety bede dokarmiać. To jest juz zbyt długi okres czasu w którym tak niewiele tyje, do tego sama od piątku zaczęła sygnalizować głód i jest chuda. Planuje karmić ja 5 razy dziennie po 60ml (chyba ze bedzie chciała mniej). No i wiem juz, ze z karmienia mieszanego nie wyjdę. Smutno, ale co zrobic. Próbowałam.
Bardzo mocno przytulam, jakbyś chciała pogadać, zapraszam na pw
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 10:15   #4404
vadi
*sportaddict*

Trochę mnie nie było, ale nadrabiam

Wczoraj odbył się pogrzeb mojego dziadka, który nie zdążył poznać swojego prawnuka Timi poznał ogromną część dalekiej rodziny, cały czas spał albo był mega grzeczny, aż się niepokoiłam Wszyscy zakochani Dzięki niemu stypa zrobiła się całkiem miłym rodzinnym spotkaniem, jeśli mogę to tak ująć

My też stosujemy zimny chów Chociaż jak wczoraj zrobiłam nalot na Lidla to kupiłam też kombinezon do spania w chmurki, jak wyschnie po praniu to przetestujemy. Są cudne zamszowe buciki za 39 zł, aż żałuję, że nie wzięłam

W ogóle to kończymy dzisiaj już 10 tygodni Timi jest rozgadany, wesoły, ciągle się uśmiecha właśnie konwersuje z żabą z maty Też się potrafi skarżyć Ładnie też trzyma grzechotkę i nią macha Oczywiście jak tylko wyciągam aparat albo nagrywanie to milknie i przestaje się uśmiechać A kolki minęły po powrocie na biogaię, jak jej nie było w aptece to wzięłam dicoflor i się wyraźnie nie sprawdził

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-09-26 o 10:17
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 10:25   #4405
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No szkoda. Wydawało mi sie, ze Klaudia dobrze ssie. W ogole do piątku myślałam, ze jest ok.

Super, ze chrzciny sie udały i ze Paulince tak sie podoba w przedszkolu. Współczuje problemów z oczkiem. Robisz masaże? Moze spróbuj z tym srebrem? Szkoda kolejny antybiotyk podawać.
Po co hula hop? Mnie na samą myśl kregoslup boli - jest to nienaturalny ruch dla naszego ciała i można problemów z odcinkiem lędźwiowym sie nabawić.

robie masaże i nic😕byłam u okulisty i jesteśmy po 2 antybiotykach i powiedział ze więcej już nie możemy brać bo będzie się łatwo grzybica chwytać oka. a jak stosuje się to srebro?? napisz coś więcej chętnie spróbuję.
hula hop na zlikwidowanie oponki. mam takie z wypustkami juz kiedyś pięknie wyrzezbilam sobie talie tym sposobem.

Cytat:
Etusia, hula hop? Hehe nie pomyślałam. Na to oczko nic nie pomaga?

Dziewczyny, jaką macie witaminę C w proszku? W ogóle jest jakaś różnica między nimi oprócz firmy? Muszę coś zamówić na ten sezon żeby te apteczne mix odpuścić.

Myślicie że profilaktyczne inhalacje z soli fizjologicznej nie zaszkodzą Wojtkowi? Wolę dmuchać na zimne a serii nie wiem czy on ma katar czy ja swiruje

Ja hula hop polecam tak jak pisałam wyżej mam z wypustkami ale z początku boli i są siniaki. 6 lat temu dzięki hula hop i skakanieskakance schudłam 10 kg.

Cytat:
Darietta
Albo randki już

Etusia
Witaj ,super, ze chrzciny udane kurcze meczycie sie z tym oczkiem, moze faktycznie tak.jak.xzora radzi spróbuj srebra? Powodzenia

U nas oki... bez większych zmian. HUGO grzeczny, na spacerach pieknie śpi w domu i w nocy słabiej jeden dzień po 5 h i 4 dni po co 2-3 h ... liczę ze to sie odwróci.
Syrzela usmiechami, gada, krzyczy i biega w miejscu

Jutro mamy te pneumo, ale odraczam na tydzień isc tylko z nim i tak muszę.

Wracam ze spaceru, bylam.w lidlu stanikow zero!! Ciuszki same wielkie :/ ale kupilam jedne rajtuzki. I fajne butki mu znalazłam dziś

Załącznik 7249931

Moj się buntuje jak ma leżeć we wozku😕 idziemy na spacer jak ma się mu na spanie. My też coraz częściej budzimy się na cyca. wogole miałam chyba kryzys laktacyjny bo młody wisiał całymi dniami ale nie podałam się i tak siedziałam cały dniami z cycami na wierzchu 😉

a wczoraj wypatrzylam ze chyba jest początek zabka😱 biała kropka na Dolnym dziasle

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 10:25   #4406
Mała!
Zakorzenienie

Vadi
Przykro mi z powodu śmierci dziadka. Tulę cie

Super, ze kolki minęły a Timi jest tski superancki, Hugens jeszcze nic nie chwyta... średnio kontroluje dłonie, ale już próbuje.
Ciekawe kiedy zacznie łapać

Stary 2017-09-26, 10:26   #4407
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
dawno nie zaglądałam, jakoś nie mogę się ogarnąć ostatnio

To u nas bardzo podobnie ubrany chodzi Nie mam tylko kurtki do chusty, bo razem się nie zmieścimy w moje a TŻ z kolei jest dużo ode mnie większy i wyższy, więc jest masakra z ramionami i rękawami. Muszę coś wymyślić.

W ogóle to wkręciłam się tak chusty, że Tż mnie już nie chce słuchać

Mała!!!!! bez takich wpisów mi tu! Bo ja bardzo pracuję, żeby nie jeść słodkości i innych pyszności, a teraz mi się chce

Mi się do tej pory śni (dosłownie), że mi dziecko w inkubatorze zamykają i reanimacja na oiomie neonatologicznym (tego na szczęście nie doświadczyliśmy). Nie wiem, czy kiedykolwiek się zdecyduję na drugie po tym wszystkim, co przeszliśmy

Mamy Dicoflor, jestem zadowolona.

To ja z kolei czytałam, że materiał na stópce się naciąga, a podciągnięte palce dają bodziec do wyprostowanych pleców. Ja w każdym razie wiążę bez stópek, najwyżej naciągam dodatkowe skarpetki.

Mogę jutro zdać relację, bo moja mama zapolowała na coś dla nas.

Bardzo mocno przytulam, jakbyś chciała pogadać, zapraszam na pw

Dzieki Pocieszacie mnie dziewczyny z tym karmieniem. Myśle, ze i tak lepiej to znoszę niż wcześniej.IMG_1506418004.483664.jpg

powiedz TZ zeby kupił sobie bezrękawnik. My tak wyglądamy.

Mała - fajne butki. Ja mam podobne w koszyku z wełny merino, ale jeszcze nie kliknęłam. Sa dwa rozmiary - S z dl wkładki 10cm i M z 11cm. Zastanawiam sie, czy wziąć S czy zamowic od razu M, bo koszt nieduży, a za przesyłkę trzeba płacić. Klaudia ma obecnie stopę 9cm.

Stary 2017-09-26, 10:28   #4408
vadi
*sportaddict*

Cytat:
My dzisiaj byliśmy na szczepieniu na pneumokoki. Klaudia dzielnie zniosla, w ogole nie płakała. Na wadze wyszło 4900, w ciagu 2 tygodni przytyła 200gr. Lekarka kazała dokarmiać mm do każdego karmienia i dała skierowanie na morfologię i mocz.

No i niestety bede dokarmiać. To jest juz zbyt długi okres czasu w którym tak niewiele tyje, do tego sama od piątku zaczęła sygnalizować głód i jest chuda. Planuje karmić ja 5 razy dziennie po 60ml (chyba ze bedzie chciała mniej). No i wiem juz, ze z karmienia mieszanego nie wyjdę. Smutno, ale co zrobic. Próbowałam.
obawiam się, że u nas będzie podobnie :/

W ogóle martwię się o swoje kp, bo w ciągu 8 dni miałam 2 migreny :/ jak tak dalej pójdzie, będę musiała wrócić na mocne leki i wtedy
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 10:31   #4409
Mała!
Zakorzenienie

Super! To wy też spacerek

1506418118679.jpg

Kurde stopki dzieciom takim małym chyba tak.szybko nie rosną? Na tą zime S chyba starczy ...?

Stary 2017-09-26, 10:33   #4410
xzora
Zakorzenienie

Vadi - współczuje śmierci dziadka. U mnie identyczna sytuacja - Klaudia z prababcią zetknęła sie na jej pogrzebie. Super, ze kolki minęły.
Etusia - ja srebro zamówiłam w dużej butli. Przelałam do opakowania po kroplach i zakraplalam po 1 kropki 3x dziennie. Na początku było pogorszenie, a potem oko ładnie sie oczyściło.
Te twoje sposoby na schudnięcie (hula, skakanka) są niezdrowe. Założę sie tez, ze samym hulahopem i skakanka tych 10kg nie zrzuciłaś tylko tez dieta była inna.
Tak samo ja bym mogła powiedzieć, ze kiedyś schudłam nie jedząc po 18tej jednak wcale nie o godzinę chodziło.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości