Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-26, 16:46   #4441
taedio
MerDer 4ever

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Mała super, że Hugo sie śmieje mój tez od jakiegoś czasu śmieje sie w głos, teraz zaczął tez popiskiwać pisałaś, że Hugo najlepiej śpi na spacerach - zazdro mój wgl nie chce spać na spacerach

Edytowane przez taedio
Czas edycji: 2017-09-27 o 06:30
taedio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 16:55   #4442
siilmariien
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
hej ale długo mnie tutaj nie było. wizyta męża siostry w pl zabrała nam cały czas😊 co u nas... Paulina chodzi do przedszkola jest zachwycona i chętnie tam zostaje chociaż czasami jest mały problem. jesteśmy po chrzcinach wszystko się super udało. Mały był grzeczny także super. niestety dalej walczymy z ropiejącym okiem😕 aż boję się jak to się skończy. oraz dalej w dzień śpi bardzo mało i krótko na szczęście noce są trochę lepsze. ja dzięki temu za paulina w przedszkolu mam trochę więcej czasu chce wziąść się za hula hop wkoncu żeby tylko młody spał.

mam nadzieje ze teraz będę na bierząco.

co u nas mamusie? ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Brawo za szczepienie i super że Paulinie przedszkole się podoba. Kciuki za ropiejące oczko, żeby szybko udało się to zwalczyć!

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Etusia, hula hop? Hehe nie pomyślałam. Na to oczko nic nie pomaga?

Dziewczyny, jaką macie witaminę C w proszku? W ogóle jest jakaś różnica między nimi oprócz firmy? Muszę coś zamówić na ten sezon żeby te apteczne mix odpuścić.

Myślicie że profilaktyczne inhalacje z soli fizjologicznej nie zaszkodzą Wojtkowi? Wolę dmuchać na zimne a serii nie wiem czy on ma katar czy ja swiruje

Nam pediatra profilaktycznie właśnie kazała, tylko taka inhalacja, że pojemnik postawiony w pokoju, żeby powietrze nawilżyć.

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Trochę mnie nie było, ale nadrabiam

Wczoraj odbył się pogrzeb mojego dziadka, który nie zdążył poznać swojego prawnuka Timi poznał ogromną część dalekiej rodziny, cały czas spał albo był mega grzeczny, aż się niepokoiłamWszyscy zakochani Dzięki niemu stypa zrobiła się całkiem miłym rodzinnym spotkaniem, jeśli mogę to tak ująć

My też stosujemy zimny chów Chociaż jak wczoraj zrobiłam nalot na Lidla to kupiłam też kombinezon do spania w chmurki, jak wyschnie po praniu to przetestujemy. Są cudne zamszowe buciki za 39 zł, aż żałuję, że nie wzięłam

W ogóle to kończymy dzisiaj już 10 tygodni Timi jest rozgadany, wesoły, ciągle się uśmiecha właśnie konwersuje z żabą z matyTeż się potrafi skarżyć Ładnie też trzyma grzechotkę i nią macha Oczywiście jak tylko wyciągam aparat albo nagrywanie to milknie i przestaje się uśmiechać A kolki minęły po powrocie na biogaię, jak jej nie było w aptece to wzięłam dicoflor i się wyraźnie nie sprawdził
Przykro mi Vadi z powodu śmierci Twojego dziadka...
Brawo dla Timiego za umiejętności!
Z tym nagrywaniem to norma chyba u dzieci - cwaniaki jedne!

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Dzieki Pocieszacie mnie dziewczyny z tym karmieniem. Myśle, ze i tak lepiej to znoszę niż wcześniej.Załącznik 7249966

powiedz TZ zeby kupił sobie bezrękawnik. My tak wyglądamy.

Mała - fajne butki. Ja mam podobne w koszyku z wełny merino, ale jeszcze nie kliknęłam. Sa dwa rozmiary - S z dl wkładki 10cm i M z 11cm. Zastanawiam sie, czy wziąć S czy zamowic od razu M, bo koszt nieduży, a za przesyłkę trzeba płacić. Klaudia ma obecnie stopę 9cm.

Rewelacyjny jest ten patent z bezrękawnikiem - na pewno wykorzystam tylko duży bezrękawnik muszę kupić
Na razie u nas wystarcza kombi to z hm, a dzisiaj ogóle Lu była tylko w body z długim i rozpiętym sweterku - obydwie się zgrzalysmy. Tylko czapkę miała ciepłą bo mocno wiało. U nas też stopa 9cm

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ja chyba dostalam okres :ryczy: 12 tyg po porodzie i na samej piersi

Ajjj współczuję...

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Kurcze, że też to mamy muszą wpadać na diagnozę bo lekarze nie potrafią pomóc... U moich znajomych było podobnie.

ok
Tylko nie wiem czy mąż będzie o mnie tak dbał jak dziecko nie zostanie z nami

Nie cytują mi się ostatnio coś Twoje wypowiedzi - zapomniałam napisać o chwytaniu - to i tak u Was dobrze, mój jeszcze chyba nie wie, że ma rączki i czasem się okłada po twarzy

Super, że wszystko ok!
Lekarz

Najważniejsze, żeby Klaudia była zdrowa i zadowolona. Robiłaś co mogłaś!

Swietne! Te kombiaki są do zakładania na coś czy na gołe ciało jako normalne ubranko?

Współczuję stresu. by to nie był katarek!

Aggs, Chilli, Nonie, Samantha

Mamy które szczepiły Prevenarem - ile u Was kosztuje dawka?
U mnie 290, nie wiem czy to dużo i szukać taniej w aptece?

Taedio przyszła sukienka?
Hehehe
No nie, co to za cenzura moich postów na wizażuW sumie u Lu była tylko prawa ręka w użyciu. Chyba wczoraj czy przedwczoraj byłam świadkiem jak Lu zauważyła swoją lewą piąstkę - i takie zdziwienie w jej oczach: wtf mam też taką z tej strony??
Kombiak to 100% bawełna więc teoretycznie może być na gołe ciało, choć ja bym raczej pod niego body na ramiączkach wkładała. W dotyku jest taki sweterkowy. Taki ma splot w zbliżeniu:
1506440894939.jpg

U nas prevenar kosztuje 318 zł.

Cytat:
Dziewczyny, a czy przy @ używacie tamponów czy lepiej pierwszą przeżyć z podpaskami?
Ja kupiłam kubeczek menstruacyjny i użyłam go raz, potem zaszłam w ciąże.

Podobno jak sie bardzo często karmi to wtedy @ pózniej sie pojawia. Kolezanka była na jakimś kursie o płodności po ciazy i tam tak mówili.

Ja używam podpasek. Ale planuję kubeczek, siostra męża używa od dawna i bardzo poleca.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Calineczka u mnie prevenal 260 zł

Bylismy u pediatry. Czekamy na wyniki posiewu. Albo zapalenie dróg moczowych albo wirus. Wymiotuje dalej jak fontanna. Nie chce jeść tyle ile przedtem.
Waży 5800g. Przytyla 18g na dzień. Mało.

Mamy skierowanie do gastrologa. Idą jej już zęby. Za to nie podnosi głowy leżąc na plecach. Tzn gdy lekarka podniosła ją ze ręce do góry. Wg niej powinna już brodą dotykać klatki. A jej głowa leci do tylu.

Także cudownie. .. dziś leżała na brzuchu i była histeria totalna. 45 min uspokajania, 5 min leżenia.

Także czekamy na wyniki. Zaraz zbieramy się na usg.
Biedna Pestka

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale przeżyłam cudny moment Hugo smieeje się w głos, normalnie zaciesza hihi, ale to jest cudne! 😍😍😍
Jak.go.po stopach całowałam i zakrywalam sibie nimi.buzię ojej jaki śmiech był !

Morelle
Kurde jak nie urok to... :/
Współczuję, ale wierzę, emze wszystkonu.was sie unormuje w końcu! Trzymam kciuki

Cudownie!

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Chciałam jeszcze pytać jak często teraz Wasze dzieciaczki jedzą w ciągu dnia? Bo mój robi sobie coraz częściej przerwy 3h i nie ma opcji żeby go przystawiać częściej bo bardzo się denerwuje wtedy. Czasem je po godzinie, ale częściej to są 2h albo 3h. W międzyczasie zmieniam mu pieluchę nawet 2 razy, bo pełno siusiów jest.
Moja też robi teraz takie dłuższe przerwy, ale nie wiem dokładnie ile trwają. Czasami myślę że powinna już być głodna, a ona nie chce jeść...

Cytat:
Ten kubeczek mnie nie przekonuje :/ w publicznej toalecie to raczej ciężko było by go wymienić:/

Jon
Moj je różnie, zalwzy czy śpi czy nie jak.nie śpi to wisi często.

Pestycyda
A mój z gorączką dziś od rana sprząta... bosz on nie potrafi nawet chory odpoczywać, zaplanowal sobie porządki i mu to spokoju nie daje:/ umył łazienkę, wc, podłogi, odkurzył, naprawił lampkę... zrobił zakupy.
Wrociłam ze spaceru i myślałam że go udusze! Ogólnie tp fajnie, ale jutro też jest dzień... wrr...
A Twojemu należy się

My sie zbieramy na drugi spacer i odbiore Tymona z treningu. Drapie mnie gardło :/

Mega Ci zazdroszczę tej cechy u męża!

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Ja przy pierwszym okresie używałam normalnie tamponow.
Teraz jestem chyba przed kolejnym, bo humorki mam, brzuch mnie pobolewa. A w sobotę mamy wesele i tak średnio ten okres by wypadł...

Chyba ostatnie foto z naszych chrzcin Załącznik 7250221

I jeszcze dzisiejsza zabawa Załącznik 7250226

Śliczna

Edytowane przez siilmariien
Czas edycji: 2017-09-26 o 17:02
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 16:59   #4443
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Mała super, że Hugo sie śmieje mój tez od jakiegoś czasu śmieje sie w głos, teraz zaczął tez popiskiwać pisałaś, że Hugo najlepiej śpi na spacerach - zazdro mój wgl nie chce spać na spacerach z dzisiaj: Załącznik 7250316
Cześć przystojniaczku!
Widzę znajomą zebrę i też mamy taki patent na książeczkę w wózku (i w łóżeczku zamiast ochraniacza)

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Łucja ostatnio dużo się śmieje ale bezgłośnie raczej. Najczęściej mówi "a g" i "gie"

Stary 2017-09-26, 17:04   #4444
Mała!
Zakorzenienie

Taedio zawsze poranny spacer to tylko go odkladam i już śpi
Ale np teraz nie spał
Co to za zabawka ta biało-czarna?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 17:05   #4445
taedio
MerDer 4ever

Sill zeberka wymiata :p i juz nie muszę nią dzwonić bo sam se ja trąca a na książeczkę potrafi z 20/30 min patrzeć
Mój mowi "aguu" i "giii" i grucha jak gołąbek

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Mała mój nie śpi chyba ze go uspie na rękach i tak odłożę do wózka :p
Zeberka ze smyka Sill wstawiała kiedys linka
Stary 2017-09-26, 17:41   #4446
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Taedio ale słodziak mój pół spaceru się rozgląda a pół śpi
Pokaż prześcieradło! I jakbyś mogła podać link do tej sukienki , bo już się chyba nie dokopię do niego

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Siil no właśnie mi też się wydaje że powinien być głodny a on gardzi

Stary 2017-09-26, 18:00   #4447
Mała!
Zakorzenienie

Taedio i oczywiście tak mnie zainteresowała zeberka, że zapomnialam.napisać ze maly jest świetny! Wyglada na aniołka
Pamietam, ze pisałyscie o zeberce ale link przegapiłam :/

A wózek to jedyne miejsce gdzie Hugo zasypia.sam

co do gaworzenia to Hugens najczęściej mowi " a gej" , "au" i "gi"

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-09-26 o 20:23

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-26, 18:25   #4448
vadi
*sportaddict*

Taedio mój robi podobne miny

Morelle współczuję :/

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
o nie, co to za cenzura moich postów na wizażuW sumie u Lu była tylko prawa ręka w użyciu. Chyba wczoraj czy przedwczoraj byłam świadkiem jak Lu zauważyła swoją lewą piąstkę - i takie zdziwienie w jej oczach: wtf mam też taką z tej strony??

Timi najczęściej mówi a-gu, a-gu gu, a-gi ale czasem mu się wyrwie coś egzotycznego i wielosylabowego

Dziewczyny, używała któraś z Was słuchawek wyciszających? Kupiłam dziś takie 0+ (EM'S 4 Bubs) na wesele w październiku i ciekawa jestem, jak się sprawdzi
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 18:26   #4449
calineczka3
Zadomowienie

Dziękuję za info dot. cen preveraru
Poszukam w aptekach w takim razie, bo różnica ok. 50 zł na dawce to sporo.

Morelle biedna malutka, niech Wasze problemy się skończą!
Szybko te zęby idą

Mała super Hugo
Mojemu też już zdarzało się zaśmiać głośno

JonSnow mój je częściej, ale zazdroszczę Ci tych przerw 3 godziny!

Pisałam Wam, że mały je w ostatnich dniach dużo częściej. I mamy efekt - w 6 dni przybrał 330 g, za dużo! Mam nadzieję, że to tylko skok i wszystko się unormuje

Taedio super z tą sukienką! Składam dzisiaj właśnie zamówienie w HM.
Ale wbiłaś mi klina i nie wiem teraz jaki rozmiar zamówić, też chciałam 34. Możesz wrzucić fotkę plis

Sill
Jak dzieciaki odkryją stopy to będzie zabawa
Body na ramiączkach na pewno.
Bardziej chodziło mi o to czy to taki kombi do zakładania na spodnie+długi rękaw czy jako samodzielne ubranko, bo wydaje się dość wąski
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 18:38   #4450
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz jestem chyba przed kolejnym, bo humorki mam, brzuch mnie pobolewa. A w sobotę mamy wesele i tak średnio ten okres by wypadł...

Ada jest cudowna, nie mogę się napatrzec 😍 Nulka szukałam tej sukienki i nie mogę znaleźć. Podasz mi link? Chcę mężowi pokazać

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 19:25   #4451
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, a czy przy @ używacie tamponów czy lepiej pierwszą przeżyć z podpaskami?
Ja kupiłam kubeczek menstruacyjny i użyłam go raz, potem zaszłam w ciąże.

Podobno jak sie bardzo często karmi to wtedy @ pózniej sie pojawia. Kolezanka była na jakimś kursie o płodności po ciazy i tam tak mówili.

ja przy pierwszym juz używałam tamponow.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Calineczka u mnie prevenal 260 zł

Bylismy u pediatry. Czekamy na wyniki posiewu. Albo zapalenie dróg moczowych albo wirus. Wymiotuje dalej jak fontanna. Nie chce jeść tyle ile przedtem.
Waży 5800g. Przytyla 18g na dzień. Mało.

Mamy skierowanie do gastrologa. Idą jej już zęby. Za to nie podnosi głowy leżąc na plecach. Tzn gdy lekarka podniosła ją ze ręce do góry. Wg niej powinna już brodą dotykać klatki. A jej głowa leci do tylu.

Także cudownie. .. dziś leżała na brzuchu i była histeria totalna. 45 min uspokajania, 5 min leżenia.

Także czekamy na wyniki. Zaraz zbieramy się na usg.
Współczuję problemów oby Was wszystko szybko opuściło.
Cytat:
Dziewczyny, ale przeżyłam cudny moment Hugo smieeje się w głos, normalnie zaciesza hihi, ale to jest cudne! 😍😍😍
Jak.go.po stopach całowałam i zakrywalam sibie nimi.buzię ojej jaki śmiech był !

Morelle
Kurde jak nie urok to... :/
Współczuję, ale wierzę, emze wszystkonu.was sie unormuje w końcu! Trzymam kciuki

moj tez się śmieje w głos jak myje go za uszami.

Cytat:

😍

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-26, 19:32   #4452
nulkaa3
Rozeznanie

Karolina, przesyłam link
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6967842543

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 19:35   #4453
pestycyda
Zakorzenienie

Kurde, nie mogę sobie tego kubeczka menstruacyjnego wyobrazić jakoś...

Jon Snow, to chyba tak powinno wyglądać że coraz rzadziej karnisz bo dzieć coraz efektywniej je i się szybciej najada. Z tym że im się to zmienia co trochę:p ciesz się bo potem jakiś skok przyjdzie i będzie wisiał;D

Mała, mój chłop jak ma katar to umierający. Ostatnio nawet jego koleżanka z pracy mi na FB się skrazyla ;p

Nulka, jakie piękności😍

Taedio, mój zasypia dopiero po 30 minutach spacerowania i to na wybojach nahlepiej piękny Nikoś

Sill, a to coś da jak na taki pokój się puści zwykły inhalator? Ja kładę małemu maseczkę obok buzi i noska. Ile wciągnie tyle wciągnie.

Moje dziecko jeszcze chyba tak nie odkryło chyba że chodzi o włożenie ich do buzi

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 19:40   #4454
taedio
MerDer 4ever

Jon Niko Dziekuje
Prześcieradło Tz zostawił w aucie link ze sklepu: http://www.pinknomore.pl/przescierad...eczka-rosliny/

Sukienkę zamawiałam z aplikacji i nie mam linku :/

Mała dzięki czasami aniołek czasami diabełek

Vadi piona :p

Calineczka sukienka jest teraz w praniu, jutro wstawię fotkę

Aaa No i zapomniałam napisac, że moj w ciagu dnia tez je cześciej niż 3 h. Często cześciej niż 2 h :p

Nulka śliczna Ada świetne macie zdjęcie razem

Ile czasu zajmuje Wam karmienie na noc?

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Pestycyda to mój na wertepach sie budzi (jak juz w tym wózku śpi ) Dziekuje
Stary 2017-09-26, 19:46   #4455
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 19:56   #4456
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Jon Niko Dziekuje
Prześcieradło Tz zostawił w aucie link ze sklepu: http://www.pinknomore.pl/przescierad...eczka-rosliny/

Sukienkę zamawiałam z aplikacji i nie mam linku :/

Mała dzięki czasami aniołek czasami diabełek

Vadi piona :p

Calineczka sukienka jest teraz w praniu, jutro wstawię fotkę

Aaa No i zapomniałam napisac, że moj w ciagu dnia tez je cześciej niż 3 h. Często cześciej niż 2 h :p

Nulka śliczna Ada świetne macie zdjęcie razem

Ile czasu zajmuje Wam karmienie na noc?

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Pestycyda to mój na wertepach sie budzi (jak juz w tym wózku śpi ) Dziekuje
prześcieradło jest !
a sukienka to ta? : http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0538929001.html mam nadzieję, bo klikam zachęcona Twoją opinią
a z tym karmieniem chodzi Ci o to ile czasu je? mój jest mistrzem wyciągania mleczka i je zawsze nie dłużej niż 10min (ale to 10min to już jest szał, częściej to jest 5-7 min)

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Kurde, nie mogę sobie tego kubeczka menstruacyjnego wyobrazić jakoś...

Jon Snow, to chyba tak powinno wyglądać że coraz rzadziej karnisz bo dzieć coraz efektywniej je i się szybciej najada. Z tym że im się to zmienia co trochę:p ciesz się bo potem jakiś skok przyjdzie i będzie wisiał;D

Mała, mój chłop jak ma katar to umierający. Ostatnio nawet jego koleżanka z pracy mi na FB się skrazyla ;p

Nulka, jakie piękności😍

Taedio, mój zasypia dopiero po 30 minutach spacerowania i to na wybojach nahlepiej piękny Nikoś

Sill, a to coś da jak na taki pokój się puści zwykły inhalator? Ja kładę małemu maseczkę obok buzi i noska. Ile wciągnie tyle wciągnie.

Moje dziecko jeszcze chyba tak nie odkryło chyba że chodzi o włożenie ich do buzi

ja tam lubię te nasze karmienia, jeśli nie będzie płakał przy piersi to może wisieć , nie cierpię tylko jak płacze podczas karmienia, bo nie wiem co wtedy robić a przy ostatnim skoku tak było
moje dziecko też tylko wkłada rączki do buzi i dopycha sobie nimi smoczka jak mu wypadnie
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 20:03   #4457
siilmariien
Wtajemniczenie

Czyli nasze dzieciaki ćwiczą teraz w większości literkę G

Jon_Snow z jednej strony martwię się, że Lu za rzadko i za krótko je, a z drugiej wali kupsztale jeden po drugim, sika, ulewa często, odbija jej się cały dzień - wygląda to raczej jakby się przejadała. Moje cycki oczywiście flaczki, ale to norma, jedynie jak Lu dobrze pośpi w nocy to mam pełne nad ranem.

Mała! zebra zwana też osiołkiem
http://www.smyk.com/catalog/product/...SABEgJtU_D_BwE

Vadi ja nie używałam słuchawek, ale chętnie przeczytam jak je oceniasz, jak będziecie już po testach

Calineczka moim zdaniem kombinezon spokojnie da radę włożyć na spodnie i długi rękaw jeśli będą cienkie i przy ciele: np. body i połśpiochy. Wszystko zależy oczywiście czy jest luz czy rozmiar dopasowany, ale jest dość rozciągliwy ten materiał.
Stary 2017-09-26, 20:17   #4458
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny nadrobiłam was i uciekam zaraz spać Wiki jak spała w dzień 2 h to dużo jedna proba spaceru zskonczyla się tylko wyniesieniem smieci i do domu tak płakała. Co najgorsze zmęczona śpiąca a zasnąć nie mogła wózek i cycochy nie dawały rady padam dosłownie.

Przed 19 kąpiel w wannie się usmiechała jak ją wyjełam to taki ryk że szok. Ale o 19:30 padła. Udało mi się wziąć prysznic.

Morelle masakra ręce opadają żebyś sama musiała szukać przyczyn i co małej dolega. Trzymam kciuki niech to w końcu jej minie.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Mała super, że Hugo sie śmieje mój tez od jakiegoś czasu śmieje sie w głos, teraz zaczął tez popiskiwać pisałaś, że Hugo najlepiej śpi na spacerach - zazdro mój wgl nie chce spać na spacerach z dzisiaj: Załącznik 7250316
Ile ja bym dała żeby Wiki tak leżała ona jak tylko otwiera oczy to ja bieg do domu. Dobrze że radarów na cjodniku nie ma bo nie jeden mandat bym dostała. Czasami jej płacz przydaje sie w sklepie bo ludzie mnie przepuszczają ale i tak nie lubie jak płacze
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 20:20   #4459
xzora
Zakorzenienie

Pestycyda, ze tez mąż akurat na dzisiaj sie umówił.
A ja idę do fryzjera 05.10 - juz mnie wkurzają moje długie włosy. Jakies 10cm chciałabym skrócić.
Devileek - myśle, ze kubeczek to super rozwiązanie, tyle ze trzeba sie go nauczyć. Ja nie zdążyłam.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-26, 20:28   #4460
pestycyda
Zakorzenienie

Jon, to szybko się najada. Mój je około 15 minut teraz a potem ciumka lub usypia.

Darietta, współczuję ciężkiego dnia.

Masakra, źle się czuje, gardło i zatoki. Pięknie. Na dokładkę młody po 10 minutach się obudził i od nowa usypiam

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 20:29   #4461
taedio
MerDer 4ever

Jon dzięki! sama bym go nie kupiła (tyle kasy za prześcieradło ) ale siostra akurat zapytała czy cos potrzebujemy i..
Sukienka chyba ta
No bo mój to karmienie po kąpaniu ma mega długie. Potrafi od 20:30 do 22:30 byc na piersi. Tzn w tym czasie przysypia a jak wyciągnę pierś to sie budzi i na nowo.. zazdro 10 min

Darietta ja do młodego mowię i zazwyczaj udaje sie bez płaczu najlepiej jak idziemy gdzies w parku to ogląda sobie drzewa
Stary 2017-09-26, 20:39   #4462
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:

Slodziak mój się jeszcze nie śmieje w głos. Uśmiecha się bardzo często i tak słodko a jeszcze tak miło się robi jak jest z moją mamą i nagle ja do niego podchodzę i od razu uśmiech na twarzy

Gada sobie też często
Gdzie kupiłas ta książeczke ?
Cytat:
Taedio mój robi podobne miny

Morelle współczuję :/

Timi najczęściej mówi a-gu, a-gu gu, a-gi ale czasem mu się wyrwie coś egzotycznego i wielosylabowego

Dziewczyny, używała któraś z Was słuchawek wyciszających? Kupiłam dziś takie 0+ (EM'S 4 Bubs) na wesele w październiku i ciekawa jestem, jak się sprawdzi

Ja mam zamiar użyć słuchawek w sobotę bo idziemy na wesele będę mieć pożyczone od koleżanki dam znać

W ogóle dziewczyny mam problem kupuję meble do salonu i nie wiem co do koloru . Pokój jest szary narożnik też będzie szary. Ława jest lakierowana Biała i zastanawiam się nad szafka czy też cała biała czy z dodatkiem czarnego żeby nie było tak zimno ... Z drugiej musiała być dobrać jakieś czarne dodatki żeby to miało ręce i nogi ... Co myślicie. ?IMG_1506454723.105930.jpgIMG_1506454731.237371.jpgIMG_1506454739.769560.jpg

Stary 2017-09-26, 20:41   #4463
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Vadi ja nie używałam słuchawek, ale chętnie przeczytam jak je oceniasz, jak będziecie już po testach
To dopiero pod koniec października ale na pewno będę go przyzwyczajać do nich już wcześniej babeczki na grupie fejsbukowej bardzo je chwalą

Zamówiłam TAKIE, bo to chyba jedyne 0+, a nie 6+

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-09-26 o 20:43
Stary 2017-09-26, 20:42   #4464
Mała!
Zakorzenienie

Taedio
A probowałaś kłaść Nikosia w wózku na brzuszku?

Sill
To fajna cecha nie narzekam, ale on czasami wręcz przesadza :/ jak.coś jest do zrobienia to on jest.chory jak.nie zrobi od razu
Dzieki za link do zebrosła hihi

Pestycyda
Mojego w łóżku zatrzymuje tylko 40' goraczki przy 39 sprząta

Darietta
Współczuję ciężkiego dnia, obyś się wyspala.

Hugo.zasnął przed 20, teraz chciałam zrobić transfer do łóżeczka i .upa... wrzask. Akurat myłam zeby, wracam a on śpi! Transfer udany!

Spokojnej nocy dziewczyny

Stary 2017-09-26, 20:42   #4465
siilmariien
Wtajemniczenie

Pestycyda nam pediatra kazała w ten sposób nawilżać powietrze co ma niby pomóc na charczenie Lu, które jest od ulewania, a nie od kataru. Ale w ten sposób robiliśmy też inhalacje (tylko olejkiem) starszej córce jak dostawała histerii na widok inhalatoratylko wtedy oczywiście większa ilość olejku, a nie tylko co do normalnej inhalacji.

A w ogóle to na przeziębienie fajny jest taki żel z olejkami, tylko to od 6 miesiąca https://www.aptekagemini.pl/depulol-zel-20g.html
Ale pewnie są też takie dla młodszych dzieci.

Dla maluszków są też plasterki z olejkami do naklejenia na ubranie, ale nie testowałam
https://www.aptekagemini.pl/aromacti...-plastrow.html
Stary 2017-09-26, 20:44   #4466
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar użyć słuchawek w sobotę bo idziemy na wesele będę mieć pożyczone od koleżanki dam znać
o, super!
Stary 2017-09-26, 20:46   #4467
xzora
Zakorzenienie

Mała! Odnośnie publicznej toalety i kubeczka - wlasnie kubeczek można co 12h wymieniać, wiec spokojnie można go obsługiwać tylko w domu - rano przed praca i potem jak sie juz wróci.
Siilmariien - szkoda, ze warsztaty z ortopeda sie pokryły. Ja juz byłam na nich w lipcu i pewnie tez byłaby tylko kieszonka + na szybko pokazanie jak wyglada kangurek.
Taedio - super chłopak z twojego synka.

Jak czytam ze waszym dzieciom jedzenie zajmuje 10min i jedzą co 2-3h to mam ochotę walić głowa w ścianę. Klaudia je non stop, przerwy to ok 20min, do tego w dzien nie sypia. Nawet teraz przy mm non stop wisi przy piersi.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-26, 20:47   #4468
taedio
MerDer 4ever

Devilek Julek tez słodziak mój tez sie uśmiecha jak mnie zobaczy i na widać Tz tez książeczka z biedry.

Mała tak, leży tez na brzuszku w wozku ale tak tez nie zaśnie :p jak juz zaśnie to kładę go na brzuszek właśnie na plecach od razu sie budzi.
Stary 2017-09-26, 20:47   #4469
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
To dopiero pod koniec października ale na pewno będę go przyzwyczajać do nich już wcześniej babeczki na grupie fejsbukowej bardzo je chwalą

Zamówiłam TAKIE, bo to chyba jedyne 0+, a nie 6+

Chyba będziemy mieć te

Stary 2017-09-26, 20:49   #4470
taedio
MerDer 4ever

Xzora dzięki
Mój syn tez często gęsto je co godzine. A samo karmienie nie zajęło nam chyba nigdy 10 min

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości