|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
MerDer 4ever
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Mała super, że Hugo sie śmieje
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez taedio Czas edycji: 2017-09-27 o 06:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | ||||||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brawo dla Timiego za umiejętności! Z tym nagrywaniem to norma chyba u dzieci - cwaniaki jedne! Cytat:
![]() Na razie u nas wystarcza kombi to z hm, a dzisiaj ogóle Lu była tylko w body z długim i rozpiętym sweterku - obydwie się zgrzalysmy. Tylko czapkę miała ciepłą bo mocno wiało. U nas też stopa 9cm ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No nie, co to za cenzura moich postów na wizażu ![]() ![]() Kombiak to 100% bawełna więc teoretycznie może być na gołe ciało, choć ja bym raczej pod niego body na ramiączkach wkładała. W dotyku jest taki sweterkowy. Taki ma splot w zbliżeniu: 1506440894939.jpg U nas prevenar kosztuje 318 zł. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez siilmariien Czas edycji: 2017-09-26 o 17:02 |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widzę znajomą zebrę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Łucja ostatnio dużo się śmieje ale bezgłośnie raczej. Najczęściej mówi "a g" i "gie" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zakorzenienie
|
Taedio zawsze poranny spacer to tylko go odkladam i już śpi
![]() Ale np teraz nie spał ![]() Co to za zabawka ta biało-czarna? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4445 |
MerDer 4ever
|
Sill
![]() ![]() ![]() ![]() Mój mowi "aguu" i "giii" i grucha jak gołąbek ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Mała mój nie śpi chyba ze go uspie na rękach i tak odłożę do wózka :p Zeberka ze smyka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Wtajemniczenie
|
Taedio ale słodziak
![]() ![]() Pokaż prześcieradło! I jakbyś mogła podać link do tej sukienki , bo już się chyba nie dokopię do niego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Siil no właśnie mi też się wydaje że powinien być głodny a on gardzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4447 |
Zakorzenienie
|
Taedio i oczywiście tak mnie zainteresowała zeberka, że zapomnialam.napisać ze maly jest świetny! Wyglada na aniołka
![]() Pamietam, ze pisałyscie o zeberce ale link przegapiłam :/ A wózek to jedyne miejsce gdzie Hugo zasypia.sam ![]() co do gaworzenia to Hugens najczęściej mowi " a gej" , "au" i "gi" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-09-26 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |
*sportaddict*
|
Taedio mój robi podobne miny
![]() Morelle współczuję :/ Cytat:
![]() Timi najczęściej mówi a-gu, a-gu gu, a-gi ale czasem mu się wyrwie coś egzotycznego i wielosylabowego ![]() Dziewczyny, używała któraś z Was słuchawek wyciszających? Kupiłam dziś takie 0+ (EM'S 4 Bubs) na wesele w październiku i ciekawa jestem, jak się sprawdzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za info dot. cen preveraru
![]() Poszukam w aptekach w takim razie, bo różnica ok. 50 zł na dawce to sporo. Morelle biedna malutka, niech Wasze problemy się skończą! Szybko te zęby idą ![]() Mała super Hugo ![]() Mojemu też już zdarzało się zaśmiać głośno ![]() JonSnow mój je częściej, ale zazdroszczę Ci tych przerw 3 godziny! Pisałam Wam, że mały je w ostatnich dniach dużo częściej. I mamy efekt - w 6 dni przybrał 330 g, za dużo! Mam nadzieję, że to tylko skok i wszystko się unormuje ![]() Taedio super z tą sukienką! ![]() Ale wbiłaś mi klina i nie wiem teraz jaki rozmiar zamówić, też chciałam 34. Możesz wrzucić fotkę plis ![]() Sill ![]() Jak dzieciaki odkryją stopy to będzie zabawa ![]() Body na ramiączkach na pewno. Bardziej chodziło mi o to czy to taki kombi do zakładania na spodnie+długi rękaw czy jako samodzielne ubranko, bo wydaje się dość wąski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4451 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 |
Rozeznanie
|
Karolina, przesyłam link
![]() http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6967842543 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Zakorzenienie
|
Kurde, nie mogę sobie tego kubeczka menstruacyjnego wyobrazić jakoś...
Jon Snow, to chyba tak powinno wyglądać że coraz rzadziej karnisz bo dzieć coraz efektywniej je i się szybciej najada. Z tym że im się to zmienia co trochę:p ciesz się bo potem jakiś skok przyjdzie i będzie wisiał;D Mała, mój chłop jak ma katar to umierający. Ostatnio nawet jego koleżanka z pracy mi na FB się skrazyla ;p Nulka, jakie piękności😍 Taedio, mój zasypia dopiero po 30 minutach spacerowania i to na wybojach nahlepiej ![]() ![]() Sill, a to coś da jak na taki pokój się puści zwykły inhalator? Ja kładę małemu maseczkę obok buzi i noska. Ile wciągnie tyle wciągnie. Moje dziecko jeszcze chyba tak nie odkryło chyba że chodzi o włożenie ich do buzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
MerDer 4ever
|
Jon Niko Dziekuje
![]() Prześcieradło Tz zostawił w aucie ![]() ![]() Sukienkę zamawiałam z aplikacji i nie mam linku :/ Mała dzięki ![]() ![]() Vadi piona :p Calineczka sukienka jest teraz w praniu, jutro wstawię fotkę ![]() Aaa No i zapomniałam napisac, że moj w ciagu dnia tez je cześciej niż 3 h. Często cześciej niż 2 h :p Nulka śliczna Ada ![]() ![]() Ile czasu zajmuje Wam karmienie na noc? ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Pestycyda to mój na wertepach sie budzi (jak juz w tym wózku śpi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4456 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a sukienka to ta? : http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0538929001.html mam nadzieję, bo klikam zachęcona Twoją opinią ![]() a z tym karmieniem chodzi Ci o to ile czasu je? mój jest mistrzem wyciągania mleczka i je zawsze nie dłużej niż 10min (ale to 10min to już jest szał, częściej to jest 5-7 min) Cytat:
![]() ![]() moje dziecko też tylko wkłada rączki do buzi i dopycha sobie nimi smoczka jak mu wypadnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Wtajemniczenie
|
Czyli nasze dzieciaki ćwiczą teraz w większości literkę G
![]() Jon_Snow z jednej strony martwię się, że Lu za rzadko i za krótko je, a z drugiej wali kupsztale jeden po drugim, sika, ulewa często, odbija jej się cały dzień - wygląda to raczej jakby się przejadała. Moje cycki oczywiście flaczki, ale to norma, jedynie jak Lu dobrze pośpi w nocy to mam pełne nad ranem. Mała! zebra zwana też osiołkiem ![]() http://www.smyk.com/catalog/product/...SABEgJtU_D_BwE Vadi ja nie używałam słuchawek, ale chętnie przeczytam jak je oceniasz, jak będziecie już po testach ![]() Calineczka moim zdaniem kombinezon spokojnie da radę włożyć na spodnie i długi rękaw jeśli będą cienkie i przy ciele: np. body i połśpiochy. Wszystko zależy oczywiście czy jest luz czy rozmiar dopasowany, ale jest dość rozciągliwy ten materiał. |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nadrobiłam was i uciekam zaraz spać Wiki jak spała w dzień 2 h to dużo jedna proba spaceru zskonczyla się tylko wyniesieniem smieci i do domu tak płakała. Co najgorsze zmęczona śpiąca a zasnąć nie mogła wózek i cycochy nie dawały rady padam dosłownie.
Przed 19 kąpiel w wannie się usmiechała jak ją wyjełam to taki ryk że szok. Ale o 19:30 padła. Udało mi się wziąć prysznic. Morelle masakra ręce opadają żebyś sama musiała szukać przyczyn i co małej dolega. Trzymam kciuki niech to w końcu jej minie. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda, ze tez mąż akurat na dzisiaj sie umówił.
A ja idę do fryzjera 05.10 - juz mnie wkurzają moje długie włosy. Jakies 10cm chciałabym skrócić. Devileek - myśle, ze kubeczek to super rozwiązanie, tyle ze trzeba sie go nauczyć. Ja nie zdążyłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
Jon, to szybko się najada. Mój je około 15 minut teraz a potem ciumka lub usypia.
Darietta, współczuję ciężkiego dnia. Masakra, źle się czuje, gardło i zatoki. Pięknie. Na dokładkę młody po 10 minutach się obudził i od nowa usypiam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
MerDer 4ever
|
Jon dzięki!
![]() ![]() ![]() ![]() Sukienka chyba ta ![]() No bo mój to karmienie po kąpaniu ma mega długie. Potrafi od 20:30 do 22:30 byc na piersi. Tzn w tym czasie przysypia a jak wyciągnę pierś to sie budzi i na nowo.. zazdro 10 min ![]() Darietta ja do młodego mowię i zazwyczaj udaje sie bez płaczu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slodziak ![]() ![]() ![]() ![]() Gada sobie też często ![]() Gdzie kupiłas ta książeczke ? Cytat:
Ja mam zamiar użyć słuchawek w sobotę bo idziemy na wesele będę mieć pożyczone od koleżanki dam znać ![]() W ogóle dziewczyny mam problem kupuję meble do salonu i nie wiem co do koloru . Pokój jest szary narożnik też będzie szary. Ława jest lakierowana Biała i zastanawiam się nad szafka czy też cała biała czy z dodatkiem czarnego żeby nie było tak zimno ... Z drugiej musiała być dobrać jakieś czarne dodatki żeby to miało ręce i nogi ... Co myślicie. ?IMG_1506454723.105930.jpgIMG_1506454731.237371.jpgIMG_1506454739.769560.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zamówiłam TAKIE, bo to chyba jedyne 0+, a nie 6+ ![]() Edytowane przez vadi Czas edycji: 2017-09-26 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
|
Taedio
A probowałaś kłaść Nikosia w wózku na brzuszku? Sill To fajna cecha nie narzekam, ale on czasami wręcz przesadza :/ jak.coś jest do zrobienia to on jest.chory jak.nie zrobi od razu ![]() Dzieki za link do zebrosła ![]() Pestycyda Mojego w łóżku zatrzymuje tylko 40' goraczki przy 39 sprząta ![]() Darietta Współczuję ciężkiego dnia, obyś się wyspala. Hugo.zasnął przed 20, teraz chciałam zrobić transfer do łóżeczka i .upa... wrzask. Akurat myłam zeby, wracam a on śpi! Transfer udany! Spokojnej nocy dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4465 |
Wtajemniczenie
|
Pestycyda nam pediatra kazała w ten sposób nawilżać powietrze co ma niby pomóc na charczenie Lu, które jest od ulewania, a nie od kataru. Ale w ten sposób robiliśmy też inhalacje (tylko olejkiem) starszej córce jak dostawała histerii na widok inhalatora
![]() A w ogóle to na przeziębienie fajny jest taki żel z olejkami, tylko to od 6 miesiąca https://www.aptekagemini.pl/depulol-zel-20g.html Ale pewnie są też takie dla młodszych dzieci. Dla maluszków są też plasterki z olejkami do naklejenia na ubranie, ale nie testowałam https://www.aptekagemini.pl/aromacti...-plastrow.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
Mała! Odnośnie publicznej toalety i kubeczka - wlasnie kubeczek można co 12h wymieniać, wiec spokojnie można go obsługiwać tylko w domu - rano przed praca i potem jak sie juz wróci.
Siilmariien - szkoda, ze warsztaty z ortopeda sie pokryły. Ja juz byłam na nich w lipcu i pewnie tez byłaby tylko kieszonka + na szybko pokazanie jak wyglada kangurek. Taedio - super chłopak z twojego synka. Jak czytam ze waszym dzieciom jedzenie zajmuje 10min i jedzą co 2-3h to mam ochotę walić głowa w ścianę. Klaudia je non stop, przerwy to ok 20min, do tego w dzien nie sypia. Nawet teraz przy mm non stop wisi przy piersi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
MerDer 4ever
|
Devilek Julek tez słodziak
![]() ![]() ![]() Mała tak, leży tez na brzuszku w wozku ale tak tez nie zaśnie :p jak juz zaśnie to kładę go na brzuszek właśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba będziemy mieć te ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.