Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-01, 22:45   #2371
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Ludziu, dlaczego dostrzegasz tylko mnie. Wiele dziewczyn miało tu poważniejsze problemy. I poza tym myśałam że to krzywe zwierciadło.. No ale skoro nie mogę tu pisać to już nigdzie nie będe..
Stary 2008-06-01, 22:48   #2372
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
A ja Bez "TEGO" czuje się cudownie, jak nowo narodzona, może nawet szczęśliwa... I szczerze mówiąc to kompletnie nie rozumiem jak Wy bez swojego ED mozecie czuć się nikim... To choler**e przygnębiające
Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Nie wybiorę się do psychologa. Nie mam nawet żadnych namiarów, mieszkam w małym miasteczku, a nawet jeśli musiałabym się do niego udać, nie chciałabym żeby rodzice o tym wiedzieli.
Świetnej sylwetki nie mam, wciąż narzekam na uda. Te 52 cm to dla mnie udręka...

Tamo
- sama siebie nie rozumiem w tym momencie, jak mogę bez "tego" czuć się gorzej. Ale cieszę się, że tobie jest bez tego o wiele lepiej i, kochana tak ma być ;*

Ja jestem na R, bo bez mojej redukcji czuje sie.. pusto, czegos mi brak, jakbym byla hmm bez reki. To taki cel w moim zyciu. Tylko, ze raz juz schudlam i potrafilam sie zatrzymac w odpowiednim momencie i wtedy czulam sie okej, ze wychodze z diety, wcale nie bylo mi zle, ze juz nie jestem na R Wiec mysle, ze po prostu teraz jak jestem okraglejsza i to mi nie pasuje i dlatego tak jest. A tak apropos to wtedy chociaz przestalam sie odchudzac, nie czulam sie szczupla, nigdy. Teraz z perspektywy czasu jednak wiem, ze bylam szczupla. Mysle, ze to poczatek wyjscia z ED, bo umiem juz tak mniej wiecej obiektywie siebie ocenic

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 22:49   #2373
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
Ludziu, dlaczego dostrzegasz tylko mnie. Wiele dziewczyn miało tu poważniejsze problemy.
Na przykład?

Cytat:
I poza tym myśałam że to krzywe zwierciadło.. No ale skoro nie mogę tu pisać to już nigdzie nie będe..
Nie chcę, żebyś rezygnowała z pisania tutaj, czy pisała nieszczerze. Problem tkwi w Twoim myśleniu - wybacz, ale ja naprawdę nie mogę tego tolerować, tym bardziej że upominałam Cię wcześniej. Jesteś bardzo, bardzo, zgrabną dziewczyną, jesz naprawdę mało, odchudzasz się, informujesz o tym cały Wizaż w podpisie - z dumą?

Rozdawanie punktów nie należy do przyjemności, uwierz.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 22:53   #2374
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Przeglądając kiedyś widziałam też posty że do dziewczyn to wraca, itp. Dziś już nie mam za bardzo czasu ale jutro przeczytam i powiem . Ale to widzę niestosowne. Podpis usunęłam. Pisać nie będe. Wgłębie się w czytanie. Może ktoś ma taki problem jak ja i dostanie poradę to z niej skorzystam.
Stary 2008-06-01, 23:23   #2375
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Przeglądając kiedyś widziałam też posty że do dziewczyn to wraca, itp. Dziś już nie mam za bardzo czasu ale jutro przeczytam i powiem . Ale to widzę niestosowne. Podpis usunęłam. Pisać nie będe. Wgłębie się w czytanie. Może ktoś ma taki problem jak ja i dostanie poradę to z niej skorzystam.
Moniczka tutaj wszyscy mają problemy i raz jest lepiej raz gorzej, problem w tym, że ty z premedytacją mało zjadłaś...a just, że tak mało a just, że nie będziesz jeść już więcej...to nie niejedzenie, bo stress, bo już nie upchnęłaś - jak to Ludowa określiła zaplanowana głódówka...
Krzywe Zwierciadło o ile się nie mylę jest od tego by skupiać ludzi z problemami z jedzeniem, ale po to, by pomóc im, by dążyć do poprawy, dzielić się sukcesami i wyciągać pozytywne wnioski z porażek a nie celowo dalej trwać w tym co jest
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 23:29   #2376
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

ale ja nie chciałam nie jeść. tylko miałam takie straszne wyrzuty sumienia.. które doprowadzały mnie do płaczu na sam widok jedzenia. od razu widziałam swój gruby obraz siebie. i wszystko się sypało. znów.
Stary 2008-06-01, 23:59   #2377
enex
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja nie chciałam nie jeść. tylko miałam takie straszne wyrzuty sumienia.. które doprowadzały mnie do płaczu na sam widok jedzenia. od razu widziałam swój gruby obraz siebie. i wszystko się sypało. znów.
A jesteś pod opieką jakiego psychologa lub innego terapeuty? Jeśli jesteś tak dobrze świadoma tego, że masz problem a wszyscy wokoło widzą, że ewidentnie sobie nie radzisz to poszukaj pomocy i rozpocznij terapię. ED samo nie zniknie a nawet jeśli tak na oko to zawsze będzie w tobie zakorzenione czekało na słabsze chwile, na zły humor. A takie pisanie o zaplanowanym niejedzeniu w niczym nie pomoże a w dodatku może zaszkodzić innym - bo większość tutej ma problem z niejedzeniem i krzywym postrzeganiem siebie jako żarłoka i grubasa.
Stary 2008-06-02, 07:15   #2378
Annie1441
Wtajemniczenie

Dziewczyny, co tu się porobiło? Po pierwsze nie rozumiem za bardzo tej sytuacji z Weronika, już się pogubiłam w jej stanowiskach... a moniczkaaSnk... nie wiem co Ci powiedzieć... wiesz dobrze, że to Cię zniszczy. Spójrz nam siebie obiektywnie, wiem że to nie łatwe. Widzisz tłuszcz? A wiesz, że kiedy człowiek jest naprawdę chudy, to skóra i resztki ciała na kościach wyglądają jakby było jej więcej? W każdym razie ja tak miałam... Trzymaj się

Ja stwierdziłam, że czuję się naprawdę szczupło Jechałam rowerkiem wczoraj i pomyślałam, czy chciałabym być chudsza? Nieeee!

Ściąga na gegrę gotowa, żołądek nie domaga, w środę wizyta u psychologa, a dzisiaj jak się odważę to pójdę na tą lekką ;>
Pozdrawiam!
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 07:58   #2379
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość

Ściąga na gegrę gotowa, żołądek nie domaga, w środę wizyta u psychologa, a dzisiaj jak się odważę to pójdę na tą lekką ;>
Pozdrawiam!
Oooo to powodzenia na jednym i drugim!

Właśnie sobie uświadomiłam, że od dwóch dni nie zaliczyłam kompulsu - pierwszy taki weekend od nie wiem kiedy. Tzn.jadłam po chyba 3300kcal, ale jakoś tak ogólnie wyszło a nie, że 2000kcal z napadu.
I to tyle chyba
Stary 2008-06-02, 08:07   #2380
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Ludziu, dlaczego dostrzegasz tylko mnie. Wiele dziewczyn miało tu poważniejsze problemy. I poza tym myśałam że to krzywe zwierciadło.. No ale skoro nie mogę tu pisać to już nigdzie nie będe..
Tu za pewne chodzi o mnie. Ostatnie dni nie należały do najlepszych i dlatego sie pogubiłam.

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co tu się porobiło? Po pierwsze nie rozumiem za bardzo tej sytuacji z Weronika, już się pogubiłam w jej stanowiskach... a moniczkaaSnk... nie wiem co Ci powiedzieć... wiesz dobrze, że to Cię zniszczy. Spójrz nam siebie obiektywnie, wiem że to nie łatwe. Widzisz tłuszcz? A wiesz, że kiedy człowiek jest naprawdę chudy, to skóra i resztki ciała na kościach wyglądają jakby było jej więcej? W każdym razie ja tak miałam... Trzymaj się

Ja stwierdziłam, że czuję się naprawdę szczupło Jechałam rowerkiem wczoraj i pomyślałam, czy chciałabym być chudsza? Nieeee!

Pozdrawiam!
Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Oooo to powodzenia na jednym i drugim!

Właśnie sobie uświadomiłam, że od dwóch dni nie zaliczyłam kompulsu - pierwszy taki weekend od nie wiem kiedy. Tzn.jadłam po chyba 3300kcal, ale jakoś tak ogólnie wyszło a nie, że 2000kcal z napadu.
I to tyle chyba
Aniu, Enex - gratuluje sukcesów
Enex - jak egzaminy, sesja ?? Trzymasz się dzielnie widzę, i jeszcze raz gratuluje.

btw. a u mnie kolejny dzień nauki
wszystko to co się dzieje ostatnio ze mną ,niestety odbija się na jedzeniu, będąc pewna że przytyłam stanęłam na wagę i jak się okazało jest o,5 kg mniej , a w środku radość pomieszana z lękiem.
Stary 2008-06-02, 08:12   #2381
kasik30
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Asilos jeszcze jeden dzień i do domku
Piękna pogoda a ja muszę spędzić dziś cały dzień w domku bo dopadło mnie mega przeziębienie z mega chrypką i muszę się wykurować,a tak marzyłam żeby iść dzisiaj na rolki
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Stary 2008-06-02, 08:29   #2382
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Tu za pewne chodzi o mnie. Ostatnie dni nie należały do najlepszych i dlatego sie pogubiłam.

btw. a u mnie kolejny dzień nauki
wszystko to co się dzieje ostatnio ze mną ,niestety odbija się na jedzeniu, będąc pewna że przytyłam stanęłam na wagę i jak się okazało jest o,5 kg mniej , a w środku radość pomieszana z lękiem.
Ej, ej, Funky. 0,5kg mniej? Kochana, błagam Cię, przemyśl to i naprawdę postaraj się chociaż o porządne U Rozumiem, że jest Tobie ostatnio trudno, ale wiesz, że tak nie można. Nie możesz cofać się do tego, co było.

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Piękna pogoda a ja muszę spędzić dziś cały dzień w domku bo dopadło mnie mega przeziębienie z mega chrypką i muszę się wykurować,a tak marzyłam żeby iść dzisiaj na rolki
Cześć! Uwielbiam optymizm, który tu wnosisz (przypominam sobie Twój pomysł na 'dzień bez wyrzutów', który wtedy o dziwo w moim przypadku naprawdę zadziałał ^^) Wracaj do zdrówka i już niedługo rolki! ;D
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 09:20   #2383
Baby14
Zakorzenienie

Dziewczynki kochane jestem ! Dzieki Waszym namowa powiedziałam to wczoraj rodzica bo własnie jak to pisałam juz ledwo siedziałam. Polezałam troche i pojechalismy do szpitala.
Lekarz stwierdził iż moze to byc przegrzanie albo udar. Porobil jakies tam badania , dał zastrzyki. Lezałam sobie w szpitalu do 17 na obserwacji. Pozniej mi przeszło wiec postanowilam jechac do domu. Tak strasznie nie chciałam zostawac. Zreszta szpital jest blisko takze w razie czego bym podjechała.
Jak przyjechałam to mi rpzeszło. Tzn. nadal boli mnie głowa ale to taki zwykły bol w tej chwili. mam nie chodzic po sloncu itd.

Gddzies kolo 20 przyszła rodzina z kiełbaskami i zaproponowała grilla. To zjadłam fileta z kurczaka, mama zrobila lody tez zjadłam, potem czeresnie i placek borowkowy z kruszonka ciotki. Wszyscy mnie tak rozpieszczali Dzis nie poszłam do szkoly b wiadme ze nie moge po sloncu chodzic a upał taki ze szok.

Dziekuje Wam ze wysłałycie mnie do lekarza Powiedzial ze na przyszłosc mam nie bagatelizowac takich spraw

kasik30: Przeziebienie w taka pogode?

funky87: Kurcze tez schudłam 0,5 kg własnie a najgorsze jest to ze w glebi sie ciesze Ograniczałas sie jakos?

enex: Gratuluje strasznie tego "nie napadu"

a doczytałam jakie tu małe zamieszanie sie porobilo

Moniczka...
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 09:36   #2384
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane jestem ! Dzieki Waszym namowa powiedziałam to wczoraj rodzica bo własnie jak to pisałam juz ledwo siedziałam. Polezałam troche i pojechalismy do szpitala.
Lekarz stwierdził iż moze to byc przegrzanie albo udar. Porobil jakies tam badania , dał zastrzyki. Lezałam sobie w szpitalu do 17 na obserwacji. Pozniej mi przeszło wiec postanowilam jechac do domu. Tak strasznie nie chciałam zostawac. Zreszta szpital jest blisko takze w razie czego bym podjechała.
Jak przyjechałam to mi rpzeszło. Tzn. nadal boli mnie głowa ale to taki zwykły bol w tej chwili. mam nie chodzic po sloncu itd.
Baaardzo dobrze, że tam poszłaś ;* z resztą, pisałam
Gddzies kolo 20 przyszła rodzina z kiełbaskami i zaproponowała grilla. To zjadłam fileta z kurczaka, mama zrobila lody tez zjadłam, potem czeresnie i placek borowkowy z kruszonka ciotki. Wszyscy mnie tak rozpieszczali Dzis nie poszłam do szkoly b wiadme ze nie moge po sloncu chodzic a upał taki ze szok.
hehe, to bardzo miłe takie rozpieszczanie czasem co do pójścia do szkoły to 'leniuchowałam' poprzedni tydzień, a teraz sama się do niej zbieram ^^

Dziekuje Wam ze wysłałycie mnie do lekarza Powiedzial ze na przyszłosc mam nie bagatelizowac takich spraw

funky87: Kurcze tez schudłam 0,5 kg własnie a najgorsze jest to ze w glebi sie ciesze Ograniczałas sie jakos?
Ja ostatnio schudłam do 45,5kg...i czuje zmieszanie lekkie.
Stary 2008-06-02, 10:02   #2385
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Już powoli się pakuję W nocy spać nie mogłam! Cieszę się jak dziecko
Kasiu, a gdzie Ty się tak załatwiłaś ?

Funky, a ograniczałaś się jakoś z jedzeniem? Robiłaś to świadomie? Możliwe, że to tylko wahanie, w końcu 0,5 kg. to wcale nie dużo...

Baby to bardzo dobrze, że w końcu zgłosiłaś się z tym do lekarza. Ja miałam kiedyś udar i wiem jakie to okropne. Tylko ja nie zgłosiłam się do lekarza, bo wracałam wtedy pociągiem z Woodstocku. To było straszne- ścisk, upał, do domu cały dzień drogi i ja w takim stanie. Nie wiem jak to przeżyłam.
Mam nadzieję, że z godziny na godzinę czujesz się coraz lepiej

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 10:40   #2386
kasik30
Raczkowanie

Garden
Baby ,Agatko nie mam pojęcia gdzie ja się tak załatwiłam ale chyba w dużej mierze załatwiłam się przez klimę w pracy no i przez przeciągi bo mam tak kochane dziewczynki w pracy że mimo klimy było im duszno i otwierały okna no i chyba mnie przez to dopadło
Wszyscy się ze mnie smieją no bo taki upał a ja smarkam kicham,słowa nie moge wydusić bo tak boli gardło i nic nie słyszę na uszy bo mam taki mega katar
Agatko na pewno masz mega emocje,będziesz musiała sobie zmienić już pojutrze podpis ,pozdrawiam serdecznie
Stary 2008-06-02, 12:04   #2387
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Ej, ej, Funky. 0,5kg mniej? Kochana, błagam Cię, przemyśl to i naprawdę postaraj się chociaż o porządne U Rozumiem, że jest Tobie ostatnio trudno, ale wiesz, że tak nie można. Nie możesz cofać się do tego, co było.
Kochana Garden słoneczko ja to wszystko wiem, że nie mogę, że nie powinnam, ale jest tak ciężko wcielić słowa w rzeczywistość i nie przejmować się niczym kiedy głowa pełna złych myśli i brak jakiegokolwiek sensu, celu dla którego warto byłoby kolejny raz się postarać.

Cytat:

enex: Gratuluje strasznie tego "nie napadu"

a doczytałam jakie tu małe zamieszanie sie porobilo

Moniczka...
Baby , całe szczęście że już lepiej, dobrze że jednak poszłaś do tego lekarza bo nie zaciekawie to brzmiało. Uważaj z tym słoneczkiem,żeby nie przedobrzyć A z tymi kg to wiem jak to jest , podświadomie ja też się cieszę , choć nie powinnam

Cytat:
no właśnie Ktoś tu chyba powinien jeszcze pomyśleć nad porządnym U Garden wiem że rozsądna z Ciebie dziewczyna i nie popełnisz żadnych głupot , tylko nadrobisz te stracone kg

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Już powoli się pakuję W nocy spać nie mogłam! Cieszę się jak dziecko
Kasiu, a gdzie Ty się tak załatwiłaś ?

Funky, a ograniczałaś się jakoś z jedzeniem? Robiłaś to świadomie? Możliwe, że to tylko wahanie, w końcu 0,5 kg. to wcale nie dużo...

Baby to bardzo dobrze, że w końcu zgłosiłaś się z tym do lekarza. Ja miałam kiedyś udar i wiem jakie to okropne. Tylko ja nie zgłosiłam się do lekarza, bo wracałam wtedy pociągiem z Woodstocku. To było straszne- ścisk, upał, do domu cały dzień drogi i ja w takim stanie. Nie wiem jak to przeżyłam.
Mam nadzieję, że z godziny na godzinę czujesz się coraz lepiej
Agatko, ostatnio zmieniło sie całkowicie moje podejscie do jedzenia, nie ma już tego luzu i swobody, wszystko mam zaplanowane, wyliczone jak kiedyś, tyle że teraz w rozsądnych ilościach ok 1800- 2000 kcal, niestety pojawiła sie obsesja na punkcie rowera, codziennie co najmniej godzinę więc w rezultacie jakieś 300kcal spalam i wychodzi dedukcyjnie Zawsze jak boje się ze przytyje to chudnę, nie potrafię tego wypośrodkować Jak to mówi moja psycholog ze skrajności w skrajność
Stary 2008-06-02, 13:22   #2388
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Witam, po raz kolejny. Chciałam znów pomarudzić co u mnie ; pp
Otóż zjadłam wczoraj redukcyjne śniadanie, nieredukcyjny (ale zdrowy) obiadzik i lekką, redukcyjną kolację. Ale rodzice przywieźli do domu świeży, cieplutki razowy chlebek, więc pomyślałam, że nie warto tracić takiej okazji, bo nie jadam go na codzień takiego i zjadłam. To było aż 7 kromek, ale nie czułam wyrzutów. Z tego dwie były z miodem, a dwie..UWAGA: z margaryną to wszystko troszkę po kolacji.
Ubrałam dziś spodenki i bluzkę sprzed roku. Praktycznie większośc rzeczy na mnie jest luźna, co nie powiem, że one i również luźniejsze. Ale widzę siebie sprzed roku. Bardziej pulchną. Chociaż wiem, że jestem o wiele chudsza.
Wiecie co ja poprostu chcę? Utrzymać wagę, aby nie było jojo. No ale ja codziennie muszę zjeść coś słodkiego i boję się, że przez to nie uda mi się.
Dziś wychodzę ze znajomymi, a więc i chciałabym (jak oni) kupić sobie coś słodkiego i razem z nimi zjeść. I zrobię to. Nie mogę się tak łatwo poddać. Dziś to rozumiem, ale czy będzie tak cały czas?

Wronka- ale ja any nie mam...

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 14:48   #2389
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Podpis usunęłam.
I co z tego? I tak się odchudzasz, prawda?
Więc co dała Ci zmiana podpisu? A, fakt, mod przestanie się czepiać.

Ok - nie mam się do czego przyczepić.

Cytat:
Pisać nie będe. Wgłębie się w czytanie. Może ktoś ma taki problem jak ja i dostanie poradę to z niej skorzystam.
Zrozum, że ja nie zamierzam stąd nikogo wyganiać! Dlatego zapraszam, pisz, ale najpierw rzuć to odchudzanie.

A jeśli chciałabyś pogadać o czymś, co nie nadaje się do tego punktu, choćby ze względu na moje upomnienie i regulamin, zawsze możesz napisać do mnie na PW. Wiesz, mimo wszystko nie gryzę

Cytat:

Nie odpisałaś na pytanie enex - zaczęłaś już terapię? Jeśli nie, powinnaś zrobić to jak najszybciej, całe życie przed Tobą, tylu rzeczy jeszcze nie spróbowałaś, nie poznałaś, nie marnuj czasu!

Cytat:
Przecież Ty się nie odchudzasz. Nie zaplanowałaś redukcji.

Stary 2008-06-02, 14:51   #2390
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Ludziu, nie zaczęłam terapii. Ok, wstawię na NCJ mój dzisiejszy jadłospis U! Tylko proszę o chociaż minimalną wyrozumiałość. Jest sporo więcej.
Stary 2008-06-02, 14:51   #2391
201705250937
Konto usunięte

Cytat:

Życzę abyś jak najszybciej nadrobiła te 0,5 kg. Jeszcze troszkę , a sytuacja zrobi się bardzo nieciekawa. A ile masz wzrostu? Miesiączkujesz?

Cytat:
Kochana Garden słoneczko ja to wszystko wiem, że nie mogę, że nie powinnam, ale jest tak ciężko wcielić słowa w rzeczywistość i nie przejmować się niczym kiedy głowa pełna złych myśli i brak jakiegokolwiek sensu, celu dla którego warto byłoby kolejny raz się postarać.

Baby , całe szczęście że już lepiej, dobrze że jednak poszłaś do tego lekarza bo nie zaciekawie to brzmiało. Uważaj z tym słoneczkiem,żeby nie przedobrzyć A z tymi kg to wiem jak to jest , podświadomie ja też się cieszę , choć nie powinnam

no właśnie Ktoś tu chyba powinien jeszcze pomyśleć nad porządnym U Garden wiem że rozsądna z Ciebie dziewczyna i nie popełnisz żadnych głupot , tylko nadrobisz te stracone kg

Agatko, ostatnio zmieniło sie całkowicie moje podejscie do jedzenia, nie ma już tego luzu i swobody, wszystko mam zaplanowane, wyliczone jak kiedyś, tyle że teraz w rozsądnych ilościach ok 1800- 2000 kcal, niestety pojawiła sie obsesja na punkcie rowera, codziennie co najmniej godzinę więc w rezultacie jakieś 300kcal spalam i wychodzi dedukcyjnie Zawsze jak boje się ze przytyje to chudnę, nie potrafię tego wypośrodkować Jak to mówi moja psycholog ze skrajności w skrajność
I to jest właśnie u Nas najgorze. Tak własnie to skupianie sie na jedzeniu, na jedzeniu podczas chudnięcia, utrzymania i tycia. norlany cżłowiek gdyby miał przytyc jadłby to na co ma ochote i o tej porze o której akurat ma ochote, ale starałby sie jakos wypośrodkowac ilości, chociaz pewnie po prostu jadłby więcej pysznych, tuczących rzeczy. A my nie- tycie - ciągle myslenie o jedzenu, żeby nie było go za mało , chudnięcie- żeby nie było za duzo, utrzymanie- ani za duzo ani zam mało. Popadamy w coś, co jest tak nienormalne i tak trudne. Nie mogę już czytac kto jaką częśc goląbka zjadł a jaką zostawil na talerzu, bo tak mi zla tych dziewczyn...i samej siebie, bo robię tak samo. A TY Funky postaraj się wogóle nie jeżdzic na tym rowerze, jeżeli to taki rowerek stacjonary, bo prawda jest taka, że ćwicza na nim tylko osoby, które albo chcą bardzo zadbac o kondycję, a pogoda jest brzydka i bardzo zalezy im na mięśniach i sylwetce albo chca schudnąc, albo właśnie mają ED, a przeciez Ty do żadnej z tych grup nie chcesz należeć
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 15:05   #2392
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ludziu, nie zaczęłam terapii.
A zamierzasz zacząć?

Cytat:
Ok, wstawię na NCJ mój dzisiejszy jadłospis U! Tylko proszę o chociaż minimalną wyrozumiałość. Jest sporo więcej.
Zajrzę na pewno.

Stary 2008-06-02, 15:38   #2393
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Witam, po raz kolejny. Chciałam znów pomarudzić co u mnie ; pp
Otóż zjadłam wczoraj redukcyjne śniadanie, nieredukcyjny (ale zdrowy) obiadzik i lekką, redukcyjną kolację. Ale rodzice przywieźli do domu świeży, cieplutki razowy chlebek, więc pomyślałam, że nie warto tracić takiej okazji, bo nie jadam go na codzień takiego i zjadłam. To było aż 7 kromek, ale nie czułam wyrzutów. Z tego dwie były z miodem, a dwie..UWAGA: z margaryną to wszystko troszkę po kolacji.
Ubrałam dziś spodenki i bluzkę sprzed roku. Praktycznie większośc rzeczy na mnie jest luźna, co nie powiem, że one i również luźniejsze. Ale widzę siebie sprzed roku. Bardziej pulchną. Chociaż wiem, że jestem o wiele chudsza.
Wiecie co ja poprostu chcę? Utrzymać wagę, aby nie było jojo. No ale ja codziennie muszę zjeść coś słodkiego i boję się, że przez to nie uda mi się.
Dziś wychodzę ze znajomymi, a więc i chciałabym (jak oni) kupić sobie coś słodkiego i razem z nimi zjeść. I zrobię to. Nie mogę się tak łatwo poddać. Dziś to rozumiem, ale czy będzie tak cały czas?

Wronka- ale ja any nie mam...
no to ja Ci serdecznie gratuluje
funky87: No ...a wiesz z tymi kg to pewnie nie stałe sa i jak przytyje to znow schiz...

Asilos Magdalena: A to Ty miałas udar? I jaka terapia czy cos było?
I dziekuje

garden
: A czemu sie schudło ?

Super...Mam zakaz chodzenia w bluzkach bez plecow. Dzis ubrałam na miasto i jak sie schylilam to mi bylo widac wszystkie kosci na plecach , takie zebra. I mama powiedziala ze wyglada to paskudnie.
fajnie nie?
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 15:47   #2394
Maggie_90
Wtajemniczenie

Przepraszam, nie nadążam czytać, więc żadnej z Was nie jestem w stanie odpowiedzieć.

Znowu przez weekend miałam gigantyczny napad. Nie wiem, jak to zahamować, jak się zacznie to końca nie widać. W tygodniu moje U jest normalne, w weekendy wszystko się sypie. Nie sądziłam, że można tak szybko przytyć- już nie dopinam się w spodnie,widze, jak miesiące ciężkiej pracy nad sobą ida się bujać, na wagę nawet nie wchodzę, bo nie chcę się dobić. A nie jestem w stanie tego zatrzymać.

Nie potrafię być na U.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 17:32   #2395
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Przepraszam, nie nadążam czytać, więc żadnej z Was nie jestem w stanie odpowiedzieć.

Znowu przez weekend miałam gigantyczny napad. Nie wiem, jak to zahamować, jak się zacznie to końca nie widać. W tygodniu moje U jest normalne, w weekendy wszystko się sypie. Nie sądziłam, że można tak szybko przytyć- już nie dopinam się w spodnie,widze, jak miesiące ciężkiej pracy nad sobą ida się bujać, na wagę nawet nie wchodzę, bo nie chcę się dobić. A nie jestem w stanie tego zatrzymać.

Nie potrafię być na U.
Za dobrze Ci w te weekendy , nudzisz się, siedzisz w domu i to dlatego. Znajdź sobie więcej zajęć, w takich sytuacjach często pomaga schemat, że zaraz po normalnym posiłku do syta wychodzisz z domu bądź zajmujesz się czymś absorbującym dopóki nie zgłodniejesz. Znów jesz do syta, i znów to samo - koniecznie się czymś zajmujesz.

Jeśli Twoje ED nie jest zaawansowane, a pewnie nie jest, na pewno pomoże .

Stary 2008-06-02, 17:36   #2396
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Garden
Baby ,Agatko nie mam pojęcia gdzie ja się tak załatwiłam ale chyba w dużej mierze załatwiłam się przez klimę w pracy no i przez przeciągi bo mam tak kochane dziewczynki w pracy że mimo klimy było im duszno i otwierały okna no i chyba mnie przez to dopadło
Wszyscy się ze mnie smieją no bo taki upał a ja smarkam kicham,słowa nie moge wydusić bo tak boli gardło i nic nie słyszę na uszy bo mam taki mega katar
Agatko na pewno masz mega emocje,będziesz musiała sobie zmienić już pojutrze podpis ,pozdrawiam serdecznie
Widocznie rzeczywiście to był ten powód
Ale wyzdrowiejesz!
Cytat:
Rozumiem doskonale... i mimo wszystko ważne, że to rozumiesz
Wiesz, bo to jest tak, że teraz, nie chodzi mi o wagę. Schudłam w sumie jakieś 1,5kg od 'najwyższej' wahającej się wagi (bo to się tak wahało 47 - 46,5). Chodzi teraz o to, że z jednej strony 45,5 brzmi dla mnie tak trochę mało...z drugiej strony znowu uważam, że teraz wyglądam właśnie tak, jak chciałam naprawdę. jest bardzo ok moim zdaniem, nie wyglądam za chudo i nie mam tego, czego nie lubiłam w mojej pupie ^^ Najbardziej się boję, że nie będę potrafiła mieć prawdziwego U przy którym nie będę tyła. Ale naprawdę się staram.

Cytat:
garden: A czemu sie schudło ?
yh, co do tego, to już Wiosenka zauważyła to u mnie. Godzina dziennie to minimum (poza jednym w tygodniu dniem wolnym od sportu), chyba, że wiem, że idę na rolki, biegać czy coś innego. Właściwie to ostatni tydzień nie tylko jeździłam w dzień na rowerku tą godzinę(a nawet półtorej-choc to był na dworze ), ale do tego na rolkach tyle samo, i do tego szybki, godzinny spacer i jakies inne cwiczenia w domu. I dlatego mimo,ze jadlam wiecej to schudlam.

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Życzę abyś jak najszybciej nadrobiła te 0,5 kg. Jeszcze troszkę , a sytuacja zrobi się bardzo nieciekawa. A ile masz wzrostu? Miesiączkujesz?
Mam 163 cm, miesiączkuję, ale prawdopodobnie dlatego, że biorę wciąż tabletki hormonalne na to, by go mieć (nie miałam przez 3 czy 4 miesiące i poszłam do lekarza). Nie schudłam 0,5 tylko prawie 1,5 ;* ale jak pisałam wcześniej- czuję się tak lepiej nawet. Kurcze, tylko, żeby mnie jeszcze nie ciągnęło do dalszego. Muszę mieć prawdziwe U!

Cytat:
Super...Mam zakaz chodzenia w bluzkach bez plecow. Dzis ubrałam na miasto i jak sie schylilam to mi bylo widac wszystkie kosci na plecach , takie zebra. I mama powiedziala ze wyglada to paskudnie.
fajnie nie?
to niefajne
Stary 2008-06-02, 18:31   #2397
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Za dobrze Ci w te weekendy , nudzisz się, siedzisz w domu i to dlatego. Znajdź sobie więcej zajęć, w takich sytuacjach często pomaga schemat, że zaraz po normalnym posiłku do syta wychodzisz z domu bądź zajmujesz się czymś absorbującym dopóki nie zgłodniejesz. Znów jesz do syta, i znów to samo - koniecznie się czymś zajmujesz.

Jeśli Twoje ED nie jest zaawansowane, a pewnie nie jest, na pewno pomoże .

Bardzo dziękuję
Paradoksalnie mam tyle do roboty, jesli chodzi o zaliczenia w szkole, że nie wiem w co ręce włożyć... A wszystko ciągle przekładam. Gdybym miała jeszcze dołozyć jakieś zajęcia, to musiałabym w ogóle nie spać Jem tak, gdy się bardzo stresuję, to przede wszystkim...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 18:32   #2398
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Ale wyzdrowiejesz!

Mam 163 cm, miesiączkuję, ale prawdopodobnie dlatego, że biorę wciąż tabletki hormonalne na to, by go mieć (nie miałam przez 3 czy 4 miesiące i poszłam do lekarza). Nie schudłam 0,5 tylko prawie 1,5 ;* ale jak pisałam wcześniej- czuję się tak lepiej nawet. Kurcze, tylko, żeby mnie jeszcze nie ciągnęło do dalszego. Muszę mieć prawdziwe U!

to niefajne

Właśnie. Wiem, że to trudne, ale postaraj się zadbav o własciwą dietkę, an której nie chuniesz. Widziałam Twoje jadłospisy i naprawdę są bardzo bardzo skromne.Nie życze Ci, żeby ktoś zaczął kontrolowac Twoje "przybieranie na wadze" , bo wtedy każą przytyc już do kompletnej normy, co jest bardzo trudne, gdy jest to 10 kg i więcej, dlatego pomysl o tym za wczasu

Cytat:

Nie potrafię być na U.
Ale zobacz, nie masz napadów codzinnie- tylko gdy masz wolne. Po prostu na początek zaplanuj sobie weekendy od deski do deski i po pewnym czasie odzwyczaisz sie od żerowania na lodówce w wolne dni
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 19:04   #2399
agness51
Zakorzenienie

Zajrzałam do Was tylko na chwilkę,bo uczę się na hiszpański,geografię i matmę (choć z tym ostatnim trochę gorzej ),bo teraz najgorsze dni niestety.
W sumie u mnie nie jest aż tak źle,sama nie wiem czy się redukuję czy utrzymuję,bo w sumie jakościowo redukcja mi nie wychodzi (tak jakby te 90%) na szczęście wczoraj zrobiłam tylko 100brzuszków,nie wsiadłam na rowerek,więc jest lepiej .

Maggie - nie przejmuj się tymi napadami,przecież nie zdarzają się codziennie

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 19:25   #2400
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość

Wiecie dziewczyny,chyba osiągnęłam mały sukcesik. Bo dzisiaj zjadłam normalnie śniadanie,potem kupny naleśnik na obiad z braku czasu i mały lód na patyku,potem wypiłam piwo,kolejnego loda (big toffi,całkiem smaczny ^^) i jak wróciłam do domu to zjadłam resztkę pizzy mojej mamy i 3 małe gołąbki również jej roboty i nie mam wyrzutów sumienia
nie wiem dlaczego,ale chyba zaczynam rozumieć,że ciągłe załamywanie się nad sobą nic nie da,po to są weekendy,wolne dni,aby je spędzać z najbliższymi osobami,rodziną,aby z nich korzystać,jedząc co się chce i nie zwracać uwagi na kalorie,i tak właśnie było w moim przypadku dzisiaj. Ba,pewnie,że liczyłam kalorie,ale robię to zawsze,i jest mi tak wygodniej,bo mam kontrolę,aby nie przesadzić żeby nie zjeść za mało,ale naprawdę za dużo.
Aż chce mi się żyć jak to pisze,i nie jest to spowodowane tym,że widzę siebie chudszą w lustrze czy coś podobnego,ale naprawdę miłym zaskoczeniem było dla mnie,że po zjedzeniu tej kolacji nie pomyślałam sobie - a wsiądę na rowerek,spalę to wszystko
Może właśnie dzięki takiemu myśleniu jak teraz jutro nie zobaczę siebie grubszej?
super, Aguś! wreszcie widzę zwrot w dobrym kierunku, bo ostatnio za dobrze nie było

Cytat:
to było w stylu Weroniki

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość

Rozdawanie punktów nie należy do przyjemności, uwierz.
dokładnie

Cytat:
wiadomo... wiedziałam, że schudniesz, od początku tego, jak zaczęłaś pisać, że jesteś przygnebiona i że ucinasz - wiedziałam, że tak będzie. i najbardziej obawiałam się tej 'radości'. mówię to z autopsji - zwykle, gdy chudnę chcę wiecej i więcej, ale się powstrzymuję.

i wierzę, że Ty też to zrobisz

Cytat:
Dziewczynki kochane jestem ! Dzieki Waszym namowa powiedziałam to wczoraj rodzica bo własnie jak to pisałam juz ledwo siedziałam. Polezałam troche i pojechalismy do szpitala. bardzo dobrze!
Jak przyjechałam to mi rpzeszło. Tzn. nadal boli mnie głowa ale to taki zwykły bol w tej chwili. mam nie chodzic po sloncu itd.rozumiem

Gddzies kolo 20 przyszła rodzina z kiełbaskami i zaproponowała grilla. To zjadłam fileta z kurczaka, mama zrobila lody tez zjadłam, potem czeresnie i placek borowkowy z kruszonka ciotki. supeeeeeeer, Słońce! Wszyscy mnie tak rozpieszczali Dzis nie poszłam do szkoly b wiadme ze nie moge po sloncu chodzic a upał taki ze szok. szczęście w nieszczęściu

Dziekuje Wam ze wysłałycie mnie do lekarza Powiedzial ze na przyszłosc mam nie bagatelizowac takich spraw widzisz, jakie mądre tu dziewczyny mamy ?

funky87: Kurcze tez schudłam 0,5 kg własnie a najgorsze jest to ze w glebi sie ciesze Ograniczałas sie jakos? każdą chyba z nas to cieszy niestety a Ty się ogrniaczałaś? pamiętaj, że idzie lato i czasem ot, tak po prostu chudniemy. ale to nie może 'wciągnąć'

Cytat:

Nie potrafię być na U.
ale słuchaj, chyba każda z nas je w weekend dużo więcej - możesz to zaobserwować nawet na grzeszkach - w tygodniu ok, a w weekend lody, ciastka itp. nie twierdzę, że wyolbrzymiasz, ale skoro przed dietą jadłaś dużo, to... nie wiem. a powiedz mi, jak wyglądają Twoje weekendy?

Cytat:
Ale wyzdrowiejesz!
yh, co do tego, to już Wiosenka zauważyła to u mnie. Godzina dziennie to minimum (poza jednym w tygodniu dniem wolnym od sportu), chyba, że wiem, że idę na rolki, biegać czy coś innego. Właściwie to ostatni tydzień nie tylko jeździłam w dzień na rowerku tą godzinę(a nawet półtorej-choc to był na dworze ), ale do tego na rolkach tyle samo, i do tego szybki, godzinny spacer i jakies inne cwiczenia w domu. I dlatego mimo,ze jadlam wiecej to schudlam.
no właśnie... boję się, że to obsesja ruchu, czy nie było tak, że chciałaś dodać kcal i bałaś się tego - bardzo - i postanowiłaś zwiększyć ten głupi ruch i ostrzegam, że stracisz nad tym kontrolę. 1 h rolek, 1 h rowera, 1 h spaceru + ćwiczenia - oceń sama, czy to normalne.
Mam 163 cm, miesiączkuję, ale prawdopodobnie dlatego, że biorę wciąż tabletki hormonalne na to, by go mieć (nie miałam przez 3 czy 4 miesiące i poszłam do lekarza). Nie schudłam 0,5 tylko prawie 1,5 ;* ale jak pisałam wcześniej- czuję się tak lepiej nawet. Kurcze, tylko, żeby mnie jeszcze nie ciągnęło do dalszego. Muszę mieć prawdziwe U! będzie ciągnąć na pewno. z takim podejściem... każda z nas czuje się lepiej lżejsza. i to nic normalnego.

to niefajne
pozdrawiam

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości