|
|
#4381 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Cytat:
Podobno po podaniu tej szczepionki organizm reaguje chorobą, a potem już jest spokój. Tak mi mówiły, osoby szczepiące się. Cytat:
Dziękuję A ja tak ogólnie, na wieczór myślę co to jutro nie zrobię np. zaplanuję zrobienie obiadu, prania, prasowania, większego sprzątania i wykonam mój plan, to będę dumna . Trzeba się jakoś motywować do pracy Bo moje plany często ograniczają się w ciągu dnia do minimum, które muszę wykonać, reszta może poczekać.Cytat:
dla Jasia, wie chłopak co dobre.Imponujący wynik, Ty, taka drobna kobietka masz co nosić. Cytat:
Tatuś chyba bardzo się ucieszył i z tej radości obowiązki domowe wydały mu się przyjemnością. dla gadatki Agatki.Bardzo fajne sukienusie, a Klaudunia cudna. Cytat:
Pysiu ucałuj gorączkującego Kubusia. Oby to były ząbki. [quote=Murmelius;7728691]Czy mieszkańcy Polski centralnej zawsze mówią na makaron kluski? Przyznam, że bawi mnie to, bo dla mnie kluski to kluski (kluska musi być kształtem zbliżona do kuli), a makaron to makaron. Hihi, jak pierwszy raz to usłyszałam, to prawdę mówiąc, nie wiedziałam o co chodzi? [quote=Murmelius;7728691]Ja też mówię kluski, ale częściej jednak używam nazwy makaron. |
|||||
|
|
|
#4382 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajny przepis, lubię szpinak, szkoda, że tylko ja, Tż ma uraz z dzieciństwa. Cytat:
Jesteś wspaniałą mamą Cytat:
Miłego wypoczynku Cytat:
Ja jak była pora karmienia i sobie nie radziłam, szłam po położną i ona się obsługiwała moimi piersiami, wkładała je do Mai buzi i tłumaczyła co i jak ma być. W końcu nam się udało nauczyć się tej sztuki. Najdziwniejsze w tym jest to, że Maja w dzień porodu od razu dobrze się przyssawała i jadła bez problemu, schody zaczęły się na drugi dzień. Cytat:
Bardzo ładne prezenty. Piotruś będzie w nich wyglądał ślicznie. quote=Lipinka;7732577]a jeszcze wkleje wam zdjecie z woczorajszego spacerku i Piotrusia a co ![]() 1. spacerek z mamą 2. moja kolacja jakie smakowitosci [/quote]Piotruś chyba jest do Ciebie podobny. Stópka widać mu bardzo smakuje. Cytat:
Lepiej posiedzieć w domku, niż ma się bardziej rozchorować. Jeszcze wiele ciepłych dni przed wami. [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7733036] Ja tez nigdzie dzis nie ide, bo pewien osobnik mi wczoraj farbowal wlosy i przy okazj dostalo sie tez i uszom, czolu, szyji... A, ze farba czarna byla to sobie to wtobrazcie Ale ich wygnam, a co....[/quote]Znam ten ból, jak farbowałam włosy, to przeważani miałam jakieś niechciane niespodzianki. Cytat:
Kurcze chyba wyglądałaś troszkę jak dalmatyńczyk, przepraszam za skojarzenie. Cytat:
Po zadowolonej mince widać, że Piotruś zachwycony huśtawka. Klaudusia to taka mała dama, ślicznie wygląda. Bardzo ładny kostium. Cytat:
Pokaż, pokaż Cytat:
Olcia jest chyba mistrzynią w pozach zasypiania. Super nakrycia głowy. Uśmiech wspaniały, z pięknymi, dwoma kiełkami |
||||||||||
|
|
|
#4383 |
|
Wtajemniczenie
|
dużo buziaczków dla wszystkich dzieciaczków
a ja tez nie wiem co dzisiaj robić. pogoda super ale nie chce mi sie dzisiaj jechać taki kawał jak wczoraj(40 minut w tramwaju) tata wezmie ja na spacer aja założe paznokcie u siostry i do nich dołącze. to decyzja z ostatniej chwili
|
#4384 |
|
Rozeznanie
|
Oli wszystkiego naj naj najsłodszego, najlepszego, najcieplejszego z okazji miesięcznicy. Jak ten czas leci!
![]() Wszystkim dzieciaczką życzę żeby rosły zdrowo, buzie miały rumiane i uśmiechnięte no i oczywiście od czasu do czasu żeby troszkę nygusowały U nas piękna pogoda i chyba już zaryzykuję i pojdziemy dzis na spacer! w nocy od 2 do 4 nie spaliśmy bo Weronika w łóżeczku na siedząco dawała koncert aaaaaaa uuuuu aaaauuuu ![]() ![]() potem standardowo (od 4 dni) usnęła na mojej klacie i tak do 8;30!teraz też ją uśpiłam a ja sobie robię dzień dziecka bo piję kawkę i jem krówki ciągutki pyyychaaa! jak mam ubrać ją na dwór? bo zielona jestem jeśli chodzi o taki upał a nie chcę jej przegrzać pliska podpowiedxcie |
|
|
|
#4385 |
|
Rozeznanie
|
Najważniesze to kapelusik, a ponadto body i cienkie spodnie - ja bym tak ubrała i bez skarpet (wziąć do kieszeni).
A ja Wam znowu pomarudzę... Michał się drapie koszmarnie, budzi się w nocy i rozdrapuje. Wygląda jak po walce z kotem. Pisałyście o podrażnionych brodach od śliny. U nas broda cała we krwi. Już nie wiem co z nim robić. Byłam z nim u lekarza, na brodę mamy kolejną maść. Modlę się żeby z tego wyrósł, bo zapowiada się masakrycznie. Najgorsze jest to, że nie mam pojęcia od czego to jest. Dziś na przykład miał plamy na całym ciele. Czasem jest całkiem spoko, a czasem masakraa tak jak dziś. A upały wcale nie pomagają, zwłaszcza jak trzeba wsiąść w samochód. Wtedy mu się zaparza szyja - jak to alergolog powiedział - "bo on ma taką budowę i tak będzie się robiło"... A z pogodniejszych rzeczy - kupiłam sobie wczoraj 2 staniki, bo po wykarmieniu dwójki dzieci z przodu zostały mi skarpetki z piaskiem
|
|
|
|
#4386 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przepraszam, ale sobie to właśnie wyobraziłam ![]() Jutro zrobię zdiątka, dzisiaj mężuś cały czas w domu, więc nie mam jak wyjąć z schowka .Cytat:
Ivy: Ola boska, uwielbiam jej pozycje do spania Ola za komentarza[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7740648] A jutro do pracy [/quote]Lea, będę trzymać , żeby wszystko poszło gładko Cytat:
, nadzieja w tym, że wyrośnie z tego. Biedny Mich musi go potwornie swędzieć.
|
||||
|
|
|
#4387 |
|
Wtajemniczenie
|
oj cisza straszna.
my byłyśmy rano na spacerku. rozłozyłyśmy w parku kocyk i tak 1,5 godzinki i było super.w telefonie mam radyjko to sobie muzyczki posłuchałysmy a dziadek na ławeczce posiedział.no a później wróciłysmy na obiadek i jak zadzwoniła siostra to sie zebrałyśmy. paznokcie zakładałysmy przy małej a później dziadek ją zabrał na spacerek no i mam tez z ciocia dołaczyły. a teraz juz po kapieli i czas spac.
|
#4388 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się ale napiszę jutro coś normalnego, bo weekend był gwoździem do trumny mojego samopoczucia... Nie będę ględzić, bo jutro będzie lepiej. Musi być. Wszystkim bobasom gratuluję nowych umiejętności. Lea, uważaj na źrebaka (moja to kamikadze - rozbuja się najpierw a potem skacze do przodu na oślep). Wszystkim dzieciom dużym i małym |
|
|
|
#4389 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim dzieciom przesyłamy życzenia
Wszystkiego najlepszego szczęścia i radości moc ciepłego słoneczka co dzień kolorowych snów co noc... |
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7745779]Oli zrobil sobie prezent na Dzien Dziecka i postanowil raczkowac
Oczywiscie nie caly czas a tylko do wybranych przedmiotow, np. telefonu, smoczka czy ulubionej maskotki czyli Patricka ze Spongeboba A jak smiesznie to robi, jak zrebak [/quote]Gratulujemy nowej umiejętności Oliemu ![]() Serdeczne życzenia dla Oliego Wszystkim wątkowym dzieciaczkom życzę Wszystkiego najlepszego ---------------- No dobra jak to dzisiaj zobaczyłam, to wymiękłam. Niedługo zastanę Olcię, jak śpi z nogą na głowie ![]() Edit: żeby nie było wątpliwości, to coś co wystaje poza szczebelki, to jej nózia |
|
|
|
#4391 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Pięknie Oluni w tych ciapuniach, a zasypianie miodzio [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7740648]Wszystkim dzieciom milion calusow z okazji ich dnia Demoniku: moje kotlety to tak jak Pysiowe, tyle, ze zamiast papryki dajemy podsmazone pieczarki i bazylie Pysiu: ja szukam fotelika w przedziale 9-18 Chyba juz mam typ http://www.allegro.pl/item368200744_..._wys_0zl_.html, choc nie mowie, ze na pewno, zobaczymy w sklepie, jak sie Oli bedzie w nim czul...Ivy: Ola boska, uwielbiam jej pozycje do spania Dorka: Klaudia jaka slodka elegantka w sukni i kapeluszu ![]() Bianka: ciagle zapominalam napisac, ze Blanka to slodki lobuziak, oj mam wrazenie, ze to taki maly rozrabiak z niej bedzie ![]() Anusia: heh, ja tez mam zawsze milion planow na pozyteczne spedzenie dnia, i co, i nic z tego nie wychodzi Lipinka: no co Ty, ja sie nie obrazam ![]() A jutro do pracy [/QUOTE]uff, to dobrze na TZ-ta wolno, na mnie NIE![]() Cytat:
Myshia jak masz możliwośc to może zmien na jakiś czas miejsce zamieszkania. Ja jak na studia chodziłam w sumie nie tak daleko ok 60 km od domu a takiej wysypki dostalam na buzi, ze wygladalam jakbym tradzik miala tak bylo przez cale studia. Schodzilo pod koniec wakacji jak w domu pobylam dluzej. Dermatolog najpierw jakies alergie sugerowal, ale testy nic nie wylazaly i do tej pory nie wiem z czego to bylo. Moze woda, moze cos w powietrzu mi nie pasowala... Biedny maluszek, jeszcze go to swedzi Cytat:
kto wie moze z niej kosmetyczka wyrosnie![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7745779]Oli zrobil sobie prezent na Dzien Dziecka i postanowil raczkowac Oczywiscie nie caly czas a tylko do wybranych przedmiotow, np. telefonu, smoczka czy ulubionej maskotki czyli Patricka ze Spongeboba A jak smiesznie to robi, jak zrebak [/QUOTE] Brawa dla OliegoCytat:
Ja tez uciekam spac DOBRANOC wszystkim dzieciom malym i dużym
|
|||||
|
|
|
#4392 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia miesięcznicowe dla Oliego
Wszystkim dzieciaczkom w dniu ich pierwszego święta życzę sukcesów w zdobywaniu nowych umiejętności, radosnego poznawania otaczającego świata, suchych pieluch i jak najmniej kontuzji. [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7740648] A jutro do pracy [/quote]Powodzenia w pracy!!! Cytat:
Super, że Weronia czuje się już lepiej. Maja dziś miała bluzeczkę z krótkim rękawkiem i krótkie ogrodniczki cienkie. Na główce kapelusik. Cytat:
Myshia bardzo mi przykro, że Michałek tak cierpi. Mam nadzieję, że wyniki od alergologa wam pomogą. Cytat:
A więc czekamy ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7745779]Oli zrobil sobie prezent na Dzien Dziecka i postanowil raczkowac Oczywiscie nie caly czas a tylko do wybranych przedmiotow, np. telefonu, smoczka czy ulubionej maskotki czyli Patricka ze Spongeboba A jak smiesznie to robi, jak zrebak [/quote]Gratuluję Oliemu nowego postępu motorycznego . Dziś ma podwójną okazję do prezentu. Cytat:
Jutro na pewno będzie dużo lepiej. Trzymaj się Cytat:
Matyldzia jak już wyrosła . Włosów ma gąszcz na głowie. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4393 |
|
Wtajemniczenie
|
no cóż- my znowu do żłobka.
nocka kiepska. jutro po południu ide z nia znowu do lekarza. moze niech da inny syrop bo ten kaszel mnie martwi.i ta ropka kapiaca z oczu. zakraplam oczka i nosek ale i tak rano ma zaklejone oczka. miłego dnia poiss- moje dziecko tez tak pociesznie spi-nie wiem tylko jak jej tak wygodnie
|
#4394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pięknie za opinie Dorka, ja tak sobie myślę, że jakby im nie było w ten sposób wygodnie, to zasypiałyby w innych pozach . A ile razy ja swoją obrócę, to ona i tak po swojemu się potem ułożyZgodnie z obietnicą wklejam zdjęcia kubka i podkładki pod mysz. I od razu zaznaczam, że jakość zdjęć oczywiście ciut odbiega od rzeczywistości. I ta plamka taka jasna na nosie Oli na kubeczku, to światło. -------------------------- U nas dzisiaj bardzo przyjemna noc, Ola raz tylko budziła się na mleko. W porównaniu do wczorajszej, to miód, cud i orzeszki. Nie pamiętam, czy pisałam, że wczoraj budziła się często z płaczem, dawałam jej nurofen, smarowałam Detinoxem i niewiele pomagało Edit: Mam nadzieję, że mój ślubny nie zobaczy tych zdjęć... |
||
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Już jesteśmy ... ![]() Idę po kawkę i nadrabiam zaległości...
|
#4396 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Spoznione ale szczere zyczenia dla wszystkich wizazowych Dzieciaczkow. Przepraszam, ze dopiero dzisiaj. Buziaki Dla Was U nas ok, Patrys siedzi juz calkiem ladnie, sam nie probuje ale jak go posadzimy to radzi sobie calkiem niezle. Ivy, Twoja Ola i jej spanie jest niesamowite ![]() Demoniku jak spotkanie, smakowalo gosciom jedzonko? Wiecie co poszukuje maskotki gloda z rekalmy Danio, Patryk rozmsmiesza nas bo jak widzi go na ekranie to sie smieje w glos. Na polsacie jest taki pan ktory prowadzi informacji czy co tam oni maja i do tego pana to sie po prostu usmiecha ale do tego gloda to smieje sie w glos, nie wiem czy to przez dzwiek jak on tam wydaje czy po prostu podoba mu sie ten pluszak. |
|
|
|
#4397 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My musimy czekac jeszcze do końca tygodnia...No i potem też będę trenowała silną wolę by nie zrobić falstartu i nie pokazać tacie prezentu przed czasem ![]() ![]() ![]() p.s. widziałam fotkki Kubek wyszedł cudnieeeeeeeeee a i podkładka fajna Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7745779]Oli zrobil sobie prezent na Dzien Dziecka i postanowil raczkowac Oczywiscie nie caly czas a tylko do wybranych przedmiotow, np. telefonu, smoczka czy ulubionej maskotki czyli Patricka ze Spongeboba A jak smiesznie to robi, jak zrebak [/quote]ojojjjjjjjjjj superrrrrrrrrr ![]() klaski:![]() Cytat:
a Ola to kobieta guma ![]() _________________________ _______ A u nas: Kuba w trasie spał i sie bawił...było ok.
Co do gorączki to z pewnościa nie ząbki Jestem prawie pewna ze to 3 dniówka. Wczoraj dostał wysypke i juz niema temper., dzis wysypki jest mniej i jest bledsza... Jak do jutra nie zniknie to pojdziemy do lekarza by sie upewnic i uspokoic Ogólnie u Kuby brak innych ojawow jest pogodny, nie grymasi nie płacze goraczki niet ...wiec jestem dobrej myśli.
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do głoda to tu jest kilka :http://www.allegro.pl/search.php?str...g%C5%82%C3%B3d
|
|
#4399 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje Pysiu, chyba zalicytujemy ktoregos, mamy jeszcze kilka dni do konca aukcji
![]() wrzuce fotki siedzacego Patryka |
|
|
|
#4400 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A może to alergia na pyłki? Kacper ostatnio zaczął puchnąć. W sensie oczy czerwone i zapuchnięte. Pediatra powiedziała, że to najprawdopodobniej alergia. Może powinnaś jej profilaktycznie podawać Zyrtec? |
||
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie nasz Demonik???
|
|
#4402 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry.
Noc jak zwykle. ![]() Poissonivy, a ja przyuważyłam na zdjęciu, że Olcia ma przepiekne, długie rzęsy. Bardzo ładne niespodzianki dla męża – Oluni niebieskie oczyska są elektryzujące. Lipinko, Bardzo pięknie wyglądacie razem z Piotrusiem. Już wiem, dlaczego On taki przystojniak. Anusiu Myshiu, jak Michałek? Tak jak mówi Lipinka, może miałabyś możliwość wyjazdu z chłopakami na wakacje gdzieś w inne miejsce, żeby troszkę klimat i powietrze zmienić. Nie wiem, jaka jest Twoja sytuacja, ale popieram zdanie Lipinki; wszystkiego trzeba spróbować. Berbeaa, jak spacer? Udał się? Dorka, tak mi się pomyślało, że może to też taki trochę alergiczny kaszel, skoro Klaudia ma problemy z oczkami też? Nózki wystające z łóżeczka słodkie.Lea, z tyciem w ciąży znam przeróżne historie. Zdaje się, że wszystko jest możliwe. Jedna z moich koleżanek w pierwszej ciąży jadła wszystko co chciała i przytyła ok. 30 kg. W drugiej natomiast bardzo się ograniczała, jadła prawie same grejpfruty i przytyła....ok. 30 kg . Bądż mądry człowieku i pisz wiersze.Jak źrebak? Bryka? ![]() Powodzenia na froncie w pracy. ![]() Anetko, z głodem nie pomogę, mam go tylko u siebie w brzuchu hihihi. Zresztą Pysia już coś wynalazła. Patryk super i mam wrażenie, że jest bardzo do Ciebie podobny.Pysiu, życzę zdrowia Puchatkowi. Demoniku, jak obiad? Maatra, Eszeweria – co u Was? |
|
|
|
#4403 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj znać co u lekarza. Klaudunia tez ma pozy niczego sobie. Cytat:
Bardzo fajnie wyszły te rzeczy, ale kubeczek jest strasznie fajny. Te piękne oczy Olci. [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7749532]Tak mi sie maluch rozkrecil, ze dzis wstal o 5.30, bo po co spac, jak mozna raczkowac, a do tego zasuwa juz wszedzie, najfajniejsze sa kable, a szczegolnie ten od internetu [/quote]Kabelki są najlepsze. Oli się rozbrykał szybciutko. Cytat:
To na pewno 3 dniówka, u Mai wysypka najgorsza była pierwsze 2 dni, w 3 zaczęła zanikać, a w 4 już była prawie niewidoczna. Patryk już tak ładnie siedzi . Śliczny chłopczyk. Uśmiech bezzębny cudny |
|||
|
|
|
#4404 |
|
Zadomowienie
|
Siemka!
![]() Zalegle ale ogromne buziaki dla wszytskich Kochanych, Wspanialych i Slicznych wątkowych Maluszkow!!!! Oli - spoznione ale szczere zyczenia miesiecznicowe Raczkuj dziarsko, ale mamie nie uciekaj ![]() Lipinka, Poiss, Anetko, Dorka - zdjecia super. Gratuluje Patrykowi umiejetnosci siedzenia, Klaudunia spi super z nozkami na zewnatrz i lala pod bokiem, Olenka to watkowa kaskaderka - naprawde trudnu uwierzyc jak ta nozka mogla sie tam znalesc!, Lipinka - extra lowy i sliczny synus Mysihia - oby polepszylo sie na stale, to przykre ze Michal tak dlugo boryka sie z tymi wysypkami Murmelius - mam nadzieje ze nastroj ci sie polepszyl Pysiu - 3 dniowke ponoc ma sie raz w zyciu, wiec plus taki ze wiecej Kubus nie zachoruje Lea - tez jakis czas temu wrocilam do korespondencji mailowe pomiedzy mna a kolezanka i wzruszalam sie opisami swoich przezyc z czasow ciazy.Teraz wydaje sie to wsyztsko takie odlegle...Nie wyobrazam sobie siebie powtornie w roli kobiety ciezarnej ale jednak zawsze bede miala sentyment do tych niesamowitych 9 mcy. Demoniku - jak sie udalo przyjecie?Za nami upalny, ale bardzo przyjemny weekend Z newsow - Blanka SIEDZI co napawa mnie wielka duma, bo wsyztskich nas kosztowalo to sporo pracy. Zdarza jej sie jeszcze niekontrolowane gibniecie w bok ale generalnie ladnie sie prostuje i sporo czasu potrafi spedzic w tej pozycji. Pozatym pelzo-raczkuje wygladajac przy tym jak kulawy pies Oblowila sie na dzien dziecka - dostala ode mnie ta obiecana lale [ jest na zdj taka czerwona], autko od taty, takie cos do robienia baniek mydanych, nowego niekapka z ktorego fajnie pije, zabawke do kapania [ taka zaba co plywa na plech i z buzi tryska jej woda na jakies pol metra - Blanka w 7 niebie].W ciagu dnia lazilismy na dlugie spacery, tylko po cienistych parkach, bo w sloncu patelnia. A wieczory w bardziej romantycznym tonie, jak juz dziecko poszlo spac ))Wrzucam kilka zdj i czekam na fotki z pierwszego dnia dziecka naszych maluchow
|
|
|
|
#4405 |
|
Rozeznanie
|
Biankaaa, wielkie brawa dla Blaneczki
i oczywiście dla Was, bo wykonaliście na pewno ogrom pracy. Piękna z Was rodzina. |
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak ślicznie jej w tym kapelusiku
|
|
#4407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kubusiowi życzymy zdrówka |
|
|
|
|
#4408 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Sobotnia imprezka się udała. Było mi szalenie miło, bo gościom bardzo podobało się nasze mieszkanie i smakowały zaserwowane posiłki (zostałam nawet poproszona o przesłanie przepisów). Zaprosiłam wszystkich na 15, na obiad, z uwagi na to, że Jaś chodzi spać ok. 20:00, ale towarzystwo się rozgadało i siedzieliśmy do 23. Jaś zasnął o tuż po 20 i w nosie miał gości. Wczoraj udaliśmy się na rodzinny spacer, później po kran do Castoramy (z sobotę miałam małą fontannę w kuchni ), wróciliśmy jednak tylko z 3 doniczkami i kłódką. Popołudniu odwiedzili nas rodzice i teściowie, posiedzieliśmy razem przy kawie i babeczkach z bitą śmietaną i truskawkami .Najserdeczniejsze życzenia dla wczorajszego jubilata Oliviera i świętującej dzisiaj Ninki Cytat:
.W sobotę znajomi powiedzieli, że ich znajomi mają córeczkę, która ma niecałe 5 miesięcy i waży 8,5 kg. To chyba więcej niż mój 9 miesięczny Jasio... Cytat:
świetne fotki, zwłaszcza te znad wody i śpiącej Klauduni .Cytat:
(ja kroję na mniejsze kawałki, szybciej się roztapia), czosnek i masę brokułową .Cytat:
Tym z kolei ja zaskoczę mojego ślubnego .Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Film po raz pierwszy obejrzałam dopiero parę lat temu. Cytat:
, czasem zamiennie lub żartobliwie kluchy , kluski raczej rzadziej, przy okazji „pomidorowej z kluskami”.Cytat:
![]() Bardzo lubię szpinak, wypróbuję najpierw z fetą .Cytat:
|
|
#4409 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
cd.
Cytat:
Cytat:
Zdjęcie na huśtawce słodkie, stópki uroczo wdarły się na pierwszy plan .Cytat:
Cytat:
.[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7740648][B][COLOR="Purple"]Demoniku: moje kotlety to tak jak Pysiowe, tyle, ze zamiast papryki dajemy podsmazone pieczarki i bazylie Dziękuję, Twoją wersję też już zapisałam .Cytat:
.[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7745779]Oli zrobil sobie prezent na Dzien Dziecka i postanowil raczkowac Oczywiscie nie caly czas a tylko do wybranych przedmiotow, np. telefonu, smoczka czy ulubionej maskotki czyli Patricka ze Spongeboba A jak smiesznie to robi, jak zrebak [/QUOTE]Gratuluję Oliemu nowej umiejętności! ![]() Cytat:
.[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7749532]wiecie co, zalamalam sie troche, tak mi sie zebralo na wspominki i czytalam sobie melile od mojej kolezanki, ktore wymienialysmy w wakacje, i tam jej pisalam, ze w 6 mc przytylam tylko 8 kilo, czyli w pozostale 3 miesiace prawie 30 ja sie pytam jakim cudem W nastepnej ciazy to bede zapisywac co jem, zeby tego bledu nie popelnic [/QUOTE]Ja powoli robię pamiętnik. Wklejam do Worda swoje wpisy z wątku ciążowego i "Jesiennych mam" .Cytat:
, fotki super .Cytat:
. Zdrowiej Puchatku!Cytat:
.Zdjęcia śliczne, ładnie razem wyglądacie . Blanka to wykapany tatuś .Cytat:
Trzydniówka miała u Was rzeczywiście ostry przebieg. Mati jest słodka i ma uroczą fryzurę .* * * Jaś śpi, dziś uciął sobie drzemkę nieco później, bo wszyscy zaspaliśmy rano. Zamiast o 7 wstaliśmy o 9 . Wyspałam się, ale wszystko się poprzestawiało, ze spacerem i obiadem na czele .
|
|
#4410 |
|
Rozeznanie
|
czesc
jak taka pogoda to nikogo nie ma tu. Weroniczka ku mojemu zaskoczeniu zjadła tą zupkę i w sobotę i wczoraj! dziś jej już 2 pudełeeczka mojego rozmroziłam bo ma cały czas 37 temperature i nie wiem o co chodzi? psika troszkę ale katarku nie ma. wczoraj bylismy na długim spacerze na którym spała za to w nocy do 23 nie chciała i od 4 rano też nie ![]() teraz juz spi 2 godz dzieki za podpowiedz jak ubrac Klaudia to mała dama, Olcia przybiera nieziemskkie te pozycje a Piotruś wykapana mamusia! Agatce gratuluję wagi! zdrówka dla Puchatka, Pysiu a jak miał tą tem to chodziłas z nim po dworze? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

.
Bo moje plany często ograniczają się w ciągu dnia do minimum, które muszę wykonać, reszta może poczekać.
dla Jasia, wie chłopak co dobre.

[quote=Murmelius;7728691]

[/quote]
za komentarza
[/quote]
, żeby wszystko poszło gładko 

My musimy czekac jeszcze do końca tygodnia...
klaski:
Raczkuj dziarsko, ale mamie nie uciekaj