|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Ehh...Pestycyda
Szkoda :/ mnie jeszcze nie dopadło, ale coś srednio to widzę:/ zdrówka! My wracamy ze spaceru, ja średnio sie czuje. Jak chora,, osłabiona jestem chyba... gardło drapie i.katar. Jak mnie nie rozłoży to bedzie cud. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4502 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez mam wrażenie ze u nas za krótko ssie i potem szybko jest głodny ale co ja poradzę ze zasypia zaraz znów przy cycu. Cytat:
my też wróciliśmy ze spaceru ale zimno dziś tzn bardzo zimny wiatr wieje a pozatym słoneczko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4503 |
MerDer 4ever
|
Ja po ponad tygodniu przerwy przyjechałam w odwiedziny do przedszkola
![]() Ja też niedługo pojade do fryzjera na jakas metamorfoze ![]() Zdrówka dziewczyny! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Wtajemniczenie
|
Ojej choruszki wszystkie zdrówka
![]() W poniedziałek minęło mi 8tyg od porodu a dziś zaczęłam krwawić, to już traktować jako okres? :/ objawów okresowych brak bo dostałam zastrzyk z hormonem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4505 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem wam że bylam w takim szoku że nie wiedzialam co powoidziec! pytalam czy sie nie boi że uzależni te dzieci, nie boi sie skutkow ubocznych takich środków? a ona że to tylko syropek jest przecież co sie może stać? nie moglam uwierzyć w taką ignorancje. potem rozmawialam z inną znajomą i mowi że tamte dzieci to są takie otępiałe całe dnie po tych lekach i nie zachowują sie jak normalne dzieci, nie szaleją, nie biegają.. a ja myślalam ze poprostu na takie spokojne i grzeczne dzieci. brak mi słów. szkoda tylko dzieci. a znajoma to od zawsze była szurnięta.. Cytat:
![]() duzo zdrowia!!! Cytat:
my juz w domu. powrót spokojnie. mlodszy nie umial najpierw zasnąć w aucie i budził sie co 20minut przez pierwsze 2h jazdy. za to potem jak zasnął to spał do samego domu - 5h! wkoncu pojechalismy do szczecina. przeszliśmy przez to ogromne miasto, zjedlismy obiad i o 20tej w droge. przez legnice i wroclaw. wiecej km ale szybciesz szło bo autostrada albo ekspresowa wiekszosc trasy. wlasnie robie pranie. juz mlodego ubralam w za duze ciuszki bo wszystko brudne!! ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- aaa Mala odnośnie kurtki jaką wrzucilas - wizualnie fajna tylko pod szyją nic nie ma jak wepniesz tą wkładke do dziecka. bedzie ci zimno. poszukaj takiej gdzie jest otwór z kapturem na głowke.
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po bioderkach wszystko dobrze. W obie strony poszłyśmy pieszo tzn ja piesxo Wiki w wózku i do lekarza plakała bo sie obudziła jak ją ubierałam. A w drodze powrotnej zasneła. Obudzila się w sklepie bo matka po ziemniaki weszła.
A teraz siedzimy sobie na laweczce w parku. Wiki śpi w chuscie dobrą godzine. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
MerDer 4ever
|
Chce zamówić sobie nowa chustę. Jaka teraz bedzie najlepsza? 100% bawełna czy z domieszka czegoś?
Minini co to za kobieta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Minini
Szok, ludzie to mają wyobraźnie... albo raczej jej kpmpletny brak! Darietta Brawa za bioderka ![]() Taedio Mali wiem o chustach :/ choć bym chciała to nie pomogę. S czemu chcesz kolejną? Przeniosłam jednak szczepienie Hugo. Nie było problemu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
Minini - szok, co piszesz. Ta twoja znajoma jest niespełna rozumu.
Darietta - super, ze z bioderkami ok Siilmariien - zadzwoniłam do polecanej przez ciebie CDL. Ma byc jutro. Niestety jest gorzej niż myślałam ze bedzie. Mam wrazenie, ze Klaudia w ogole nie chce ssać. Rano ja jeszcze normalnie dokarmilam po KP, ale teraz był problem. Piersi nie chciała, butli nie chciała. W koncu nakarmiłam ją strzykawką. Potem pomyslałam ze na spokojnie pomiędzy katmieniami jak ja przystawię do piersi to moze coś possie (mm zjadła 60ml, wiec i tak mało jak na porcje). Spokojnie leżała sobie na macie, a jak ja wzięłam do piersi to zaczela wyć. Zawiązałam ja teraz w chustę i spi. Az sie boje co bedzie dalej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
Hej.
U mnie rawelacja ![]() ![]() Pisałyście o przeziębieniu, ja inhalację Amelce z soli robię raz dziennie po 10 min. Pediatra pow., że mogę nawet dwa, ale jak nic się nie dzieje to nie widzę potrzeby. Poza tym w przypadku katarku mówiła, że mogę smarować pod noskiem maścią majerankową, to ułatwi oddychanie. Tylko najlepiej najpierw posmarować kremiś żeby skóry nie przysuszyć. Ja mam jeszcze taki balsam do smarowania klatki piersiowej, może któraś skorzysta, więc wrzucam link. https://www.aptekagemini.pl/mustela-...ieci-40ml.html
#4514 |
MerDer 4ever
|
Mała bo ta co mam dla mnie jest o wiele za długa
![]() Emmos współczuje :/ oby Tz szybko wyzdrowiał ![]() Dawno nie pisałam o teściowej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Minini brak mi słów na Twoją znajomą... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
Jon, może to tylko plamienie? Nie mam pojęcia ale potraktowałbym to jak okres raczej...
Minini, syropem na uspokojenie dla dzieci?! Robią takie rzeczy w ogóle? Boże... Aż się włosów na głowie jeży. Fajnie że wróciliście bezpiecznie a młody praktycBie przespał większość drogi ![]() SteveS ja mojego otulam ale i tak po 1,5-2h max pobudka. Darietta, super że bioderka w porządku. Mała, dobrze zrobiłaś z przeniesieniem szczepień. Xzora, a masz wyznaczone jakieś pory karmień że np co 3h? Może ona po prostu głodna nie jest? Nie wiem... Oby cdl pomogła. Emmos, oby mąż Was nie pozarażał. Taedio, serio? Ja pitolę co za baba ![]() Ja wysłałam młodego z TŻ na spacer i kazalam się nie pokazywać minimum godzinę. Dziwnie się czuję bo to pierwszy raz jak ktoś z nim idzie na spacer ( raz tylko moi rodzice poszli a ja z mężem miałam chwilę dla siebie). Mogę sama zrobić sobie inhalacje i ogarnąć mieszkanie 😎 Tyle do zrobienia a usiadłam i wizaż czytam:d Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Rozeznanie
|
Pozdrawiamy z wycieczki do Ciechocinka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To juz widze co by robiła jakby miała taką Wiki co płacze jak sie ją położy. Dzieciak dzien i noc byly na "syropku" ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
Bosz nie mogę z tym.durnym światem celebrytów! Oni to.mają nasrane dopiero...
#4521 |
Zakorzenienie
|
Minini szok. .. co za laska.
Ja nie karmię juz a okresu nie mam. Usg nerki i bioder ok Czekamy na posiew Mam zły dzień. Mega kłótnia z Tz. Po 7 latach powinien być wóz albo przewóz. Narazie średnio. Poszło i ☠☠☠☠☠☠☠e, a skończyło się na wszystkim. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Xzora a czemu Klaudia nie chce jeść? Moja tez nie chce. Zjada 60 -80 :/
#4522 |
Zakorzenienie
|
Morelle
A myslałam dzis co u Was. Dobre wieści z tymi wynikami. Co do tz- to współczuję... 7 rok to.na prawdę ciężki rok. My mieliśmy kryzys pamietam... O coś poważnego poszło? Jak.chcesz pogadać to pisz np pw. :tule: To czas na drzemke Hugo i nie wiem za bardzo jak.to ogarnąć czy spróbować e łóżku czy w chuście czy na spacer... :/ Kiepski dzien s nawet tydzień, noe dość ze leci szybko, to e dodatku przez chorobę męża cały jego urlop jest zmarnowany... mielismy gdzies pojechać choć na jeden dzień i nie ma.jak... zero czasu razem bi sie izoluje z małym :/ ew jutro wspolny spacer i zakupy a potem on sie pakuje, tesciu ma urodziny wiec musi isc, trening Tymona i.koniec dnia, a w piątek jedzie, zaje... cie poprostu ![]() Nulka Zazdroszczę ![]() Emmos Witaj w klubie chorych mężów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4523 |
Zakorzenienie
|
Moja teraz tak śpi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4525 | ||||
*sportaddict*
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do chusty - moja doradczyni radzi 100% bawełnę dla początkujących ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Morelle ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
my po przedszkolu pojechaliśmy do moich rodzicow 😊 juz jesteśmy w domu i za chwilę młody do kąpieli bo teraz mu się przestawilo spanie i do 19.30 nie wytrzymuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam sukienke (ecri) na chrzest i płaszczyk
![]() 20170927_115957.jpg20170927_115946.jpg20170927_115759.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja ![]() Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2017-09-27 o 17:09 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
MerDer 4ever
|
Vadi dzięki
![]() Karolinusia śliczny zestaw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jednak okres, już 2 dzień dzis i leje się że mnie bardziej niż przed ciąża Cytat:
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
Morelle, dobrze że w usg nic nie wyszło. Przykro mi że pokłóciłam się z Tżem. Obyście szybko doszli do porozumienia.
Mała, ehhh kiepsko faktycznie ![]() Karolinusia, ale słodki komplecik ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.