|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
![]() Biorę 36 w takim razie, może nie będzie za luźna. Tylko widzę, że bordowe zniknęły ![]() Cytat:
![]() Devilek brałabym białą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
*sportaddict*
|
Mała, też zazdroszczę Ci takiej cechy Tżta
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
- czyli na klatce piersiowej ale poza zasięgiem rączek, ok, dzięki za info ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Wtajemniczenie
|
Taedio cudne to prześcieradło
![]() Darietta łączę się w bólu moja Lila też taka była na spacerach i Lu do tej pory też budziła się często z mega krzykiem w wózku, dlatego przerzuciłam się na chustę. Ale wszystko do czasu, starsze już można bardziej zagadać ![]() Pestycyda zdrowia dla Ciebie! Vadi super wyglądają te słuchawki, będę czekała na recenzję ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurczę strasznie długo to karmienie trwa, wiem że Twój bezsmoczkowy, a próbowałaś kłaść mu pieluchę/kocyk na buzię(tak z boku do polika)? U nas to pomaga bardzo zamknąć mu oczka przy dziennych drzemkach, ale musi mu się chcieć spać. My właśnie po nocnym karmieniu, 4min, beknięcie i lulu ![]() Cytat:
![]() Kurczę Darietta współczuję Ci tego płaczu na spacerach. Nam się nigdy nie zdarzyło. Jak idziemy na spacer to specjalnie biorę Małego kiedy nie śpi, na dworze jest bardzo spokojny i ogląda sobie świat albo zasypia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4475 |
MerDer 4ever
|
Calineczka a jaki rozmiar normalnie nosisz? Ja wzięłam czarna
![]() Sill dzięki ![]() Stwierdziłam, że w łóżeczku nie bedzie nic innego to prześcieradło musi byc ładne :p Jon No dużo dużo ![]() ![]() ![]() Dzienne drzemki to wgl dramat bo śpi po 20 min i sie budzi wyspany ![]() Oszzz Ty! Super! ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Dobra, diagnoza (serial) sie skończyła, mąż śpi, dziecko śpi to i ja pojde spać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zadomowienie
|
34/36
![]() A bluzki do karmienia z HM któraś ma? Nie mam pomysłu na ubranko na chrzest. Nie podobają mi się te garniturki... |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Rozeznanie
|
Tez oglądałam diagnozę
![]() U ortopedy wszystko ok ![]() ![]() U nas dzis piekna pogoda, odebralismy Miska wczesniej z prxedszkola i pojechslismy z mezem na taki wielki plsc zabaw 20 km od naszego miasta. Misiek zabawiony zapomial gdzie sie robi kupe i zwalił w majty, z trudem opanowalam wymioty gdy przebieralam go w pseudo kibelku nie dosc ze on obsrany to jeszcse tam śmierdzialo jak cholera ![]() Potem Maja glodna wiec karmimy sie na ławeczce a tu co... kupa idzie i to jaka po plecy, musiałam ja cała przebierać na dworzu w tej gondoli bo wszystko załatwiła ![]() ![]() A poźniej podzliśmy na gofry i zjadłam ogromną porcję z owocami i bitą śmietaną ![]() ![]() Maja zasnęła dziś szybko bo o 21.30 chyba dużo świeżego powietrza tak na nią wpłynęło, ciekawe o któtej bedzie pierwsza pobudka, standardowo o 3 czy wczesniej |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
Noto ja jestem juz po pierwszym kp. Nie da pospac mi maluda.
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- W ogóle się zastanawiam czy dzieci karmione tylko piersią przesypiają całą noc . |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Brawo dla Timmiego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Mały zasnął przed 21 i obudził się dopiero teraz
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
niż kilka tanich, które podobają ci się tylko trochę ![]() Edytowane przez Devileek Czas edycji: 2017-09-27 o 01:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przyjaciółka to nie wiem co w cyckach miała środek nasenny czy jak.😝 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
MerDer 4ever
|
Calineczka mam nadzieje, że bedzie dobry rozmiar
![]() Ja tez nie wiem co z ubrankiem na chrzest :/ Baby i jak wrażenia? ![]() Brawo dla Majki ![]() ![]() Oj współczuje. Miałaś kałmagedon od jednego i drugiego ![]() Darietta ja bym przebrała mimo wrzasku. Mój tez czasem drze sie w czasie przebierania w nocy (chociaż coraz cześciej zdarza sie, że przebieram tylko nad ranem) no ale trudno. Po karmieniu nie dość, że rozbudzony to jeszcze ulewa. U nas pierwsze karmienie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
Taedio zazdroszczę co raz lepiej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
A u nas 3 kp...
Czad!!! Baby To Cię dzieciaki załatwiły :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4487 |
Zakorzenienie
|
U nas 1 kp
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
U mnie 6 godzina i 3 kp. Też nie tak źle
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4490 |
MerDer 4ever
|
2 kp
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
Ja padam na twarz...
Muszę zmienic taktykę nocnych karmień nie wiem.jak ale muszę! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4492 |
Rozeznanie
|
U nas 2 kp 2.30 i 6
Ja karmie na leżąco, mała ciumka a ja sobie przysypiam ale Maja śpi z nami ![]() Idziemy z Mają dzisiaj na shoping ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Taedio taki trochę dziwny ten film ale oglądam z nudów przy wieczornym kp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dzis na 10 idziemy na kontrole bioderek. Wiki właśnie zasneła mam nadzieje ze sama sie obudzi bo na spiocha nie da sie ubrać i bedzie płakać całą drogę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super, ze u ortopedy wszystko ok. Niezła akcja z kupami! Cytat:
Tez tak karmie. Dzisiaj obudziłam sie jak juz robiło sie jasno i teraz o 8.40. Super, ze w koncu masz macierzyński. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mamy właśnie drzemkę a ja idę sprzątać 😊 a tu moje cudaki😊1506495975553.jpg 1506495949224.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam w Smyku: http://www.smyk.com/catalog/product/...cy-body-mucha/ http://www.smyk.com/catalog/product/...bluza-spodnie/ I buciki jak kajaki ![]() U nas pierwsze kp o 2, a drugie o 6 i oczywiście rano stwierdził że lepiej się uśmiechać do mamy niż spać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Etusia
Śliczne masz dzieci, słodkości takie ![]() U nas też kp kilka krótkich, nie wiem właśnie czy nie za krótkich, może właśnie za mało zje i częściej wstaje ? :/ Xzora Klaudia śpi z Tobą? Darietta Kciuki za bioderka, zeby pięknie też spała po drodze. Dziewczyny ja też muszę koniecznie zrobić coś z włosami, nuda u.mnie na maxa... po za tym dużo ich i wyglądam jakby mnie piorun strzelil... przez co chodzę tylko w spietych. Czasami na heden bok, a drugi sponam. Lubie mieć u góry dużo włosów jak spinam "fryzura na cebule" Ale rozpuszczone wygladaja kiepsko. A jak je zetne to bedzie mniejszy kuc :/ i.NIE wiem :/ Może coś poradzicie? Może jakiś kolor? Zobaczcie na foto. I wrzucam też zdjecia kurtek... co myślicie o takich? Ciekawe są mawet. IMG_20170917_163040.jpg Screenshot_2017-09-26-20-20-06.png Screenshot_2017-09-26-20-27-34.png Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas noc masakra. Ja źle się czuje a młody nie dał się w ogóle odłożyć nawet po pierwszym karmieniu. Dodatkowo wstał z taką histeria koło 1.30 że nie mogliśmy go z Tżem uspokoić za nic. A on nigdy w nocy nie płacze. Spał ze mną całą noc a o 6 obudził się wiercił i stękał:/ jak mu tylko smoczek wyleciał to poplakiwal więc było po spaniu. Wyglądam jak uosobienie cudownego macierzynstwa- gil do pasa, włosy myte przedwczoraj, cycek na wierzchu, leżę pod kocem a młody na mnie bo sam spać nie chce. Kicham smarkam i jak nie zaraże małego to będzie cudem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
Etusia, co za uśmiechnięte rodzeństwo, super!
Mała! Klaudia po pierwszej pobudce (ok 3 w nocy) spi juz do rana ze mną. Fajne kurtki. Co do włosów - ja bym odświeżyła kolor u podcięła końcówki. Pestycyda - zdrowia dla ciebie i zeby synek sie nie zaraził! Współczuje nocy. Uosobienie macierzyństwa... ja tez od kilku dni marze zeby sie ogarnąć. Wczoraj zrobiłam polowe, oby dzisiaj udało sie dokończyć resztę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.