|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX
Cześć dziewczyny, nawet nie bardzo mam czas Was nadrobić
chyba dopiero w domu napisze wiecej, bo chcialam sie odniesc do opowiesci Sanetki. Za mna wspanialy weekend, w Kazimierzu było pieknie a wracając zahaczylismy od Radom i odwiedzilismy moja rodzinke, babcia miala niespodzianke, ucieszyła się bardzo. Jesli chodzi o buty, to mnie jakos za bardzo nie martwi fakt, ze ten sam kolor butow i torebki jest juz niemodny. Mnie sie to podoba i lepiej sie czuje jesli te dwie czesci stroju sa w zblizonym odcieniu. Tak samo mam obsesje na punkcie takich samych paznokci u dłoni i u stóp.
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh, Haniu, Twoja mama taka jak i moja - najpierw gada, potem myśli. Albo i wcale nie myśli. EDIT: Goldziu, jestem autentycznie w szoku!! Czyżby twojego TZta oświeciło jaki skarb ma przy boku?? |
|
|
|
|
#543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zalezy od ciuchów, kroju, w jakim stylu się ubierasz....Cytat:
No właśnie cieliste też O.K ale gdyby były naprawdę wytworne to czemu nie ![]() Poszukam zobaczę co będzie... Gold jeszcze odnośnie torebki, to ja kocham torebki więc chcę mieć bo to wykończenie stroju, natomiast nie będę mieć żadnej wiązanki ![]() P.s. Nie będe jedyna, bo ta piątkowa panna młoda tez nie miała żadnej wiązanki ale za to miała zrobioną z kwiatów śliczną bransoltetkę, pięknie to wyglądało. W ogóle pięknie się prezentowała, naprawdę z klasą -zarówno sukienka jak i fryzura-całość
|
||
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gold no to pieknie...bardzo sie cieszę ze TZ tak się stara ![]()
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie
|
|
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
No mogłoby byc takie skojarzenie, bo kiecka jest w stylu hiszpańskim ![]() dzisiaj widziałam zdjęcia z Wiktorów i Steczkowska miała suknię właśnie w tym stylu, tylko białą i chyba długą a u mnie jeszcze jest kombinacja z długością.... EDIT Gold to wspaniale, że Tż zaczął się tak starać, widzisz musiałaś sięgnąć do takich rozwiązań aby zrozumiał. Myślę, że teraz będzie z górki
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-06-02 o 16:09 |
|
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, że mozna mieszać podobne odcienie, albo biały, czarny plus jakiś żywy kolor- też tak robię
Co do torebeczki to jakoś tak do ślubu mi nie pasuje (tzn. do mojej koncepcji ślubu czyli ,,białej" (oczywiście mojej i tylko mojej ) ale skoro będziesz miała czerwoną kieckę to moze to będzie wyglądało dobrze z drugiej strony to czerwona suknia + torebeczka kojarzą mi się z sylwestrem lub jakąś galą typu Cannes lub Oskary... więc ja bym wolał piękny bukiet.widziałam ładne złote sandałki w Mango 295 zł...
|
|
|
|
#551 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko że oczywiście, na mój gust, nie może być byle jak. Teraz nie wiem, jak to pogodzić - tanio i stylowo ![]() Drewna na pewno nie planujemy, drewnopodobne wykonczenie raczej też odpada, chyba, że znajdzie się coś interesującego za rozsądną cenę. Cytat:
Nie wiem, dlaczego bliscy nam ludzie nie mogą się czasem ugryźć w język. Należę do szczerych osób, ale bez przesady ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio założyłam sandałki w kolorze brudnego różu i do tego brążową torebkę, ale coś mi nie grało, mimo, iż te kolory do siebie pasują Natomiast jeśli chodzi o kolor paznokci, to absolutnie nie pomalowałabym stóp i rąk jednym kolorem, chyba że jakimś bladoróżowym lub mlecznym
|
||||
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja bym wziąła jakiś blady kolorek, może jakiś cielisty albo kremowy beż (no, wiecie co mam na myśli), może z jakimś delikatnym złotym dodatkiem, np. haftem. Tak to widzę.I to był jedyny post jaki przeczytałam ![]() Zaliczyłam preformance Edit. Ja mam rewelacyjną torbę (tzn. moim zdaniem, Wam się pewnie by nie spodobała) po mamie (mama jej nie nosiła w ogóle, znalazłam ją na strychu). Mniej więcej z czasu stanu wojennego lub coś koło tego, taka z przyklejonymi jakby koralikami, kiedyś to było chyba popularne. Torba jest granatowa w gołąbki i jakieś tam wzorki (czarne, miałe, czerwone, niebieskie i pistacjowe) i jest kiczowata, ale w tym jest właśnie jej urok . Uwielbiam ją innym też się podoba (tj. ludziom ze szkoły). Noszę ją do czarnych butów, najczęściej gdy mam granatowe dodatki albo spodnie.
|
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
W związku z tym że na temat scysji z mamą i tematow mieszkaniowych juz sie wygadałam chcialam w koncu nawiązac do Waszych postów
![]() L_V ciesze się ze w koncu masz przy sobie TZ Na czym byliście?? Ineska duzo ludzi w Kazimierzu czy jeszcze w miarę lużno? Rozumiem ze weekend był taki jak planowałaś- romantyczny i jestes naładowana pozytywna energią. Dorinko powiem szczerze ze nie mam zielonego pojęcia jakie butki to sukni ślunej..ale na pewno nie czerwone. O Ciebie sie nie martwię ..wiem ze wybierzessz cos superSanetko ja nie pamiętam kiedy byłas heppy..tak na prawdę bezwarunkowo heppy. Czy Ty w ogole szczęsliwa jesteś???
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam
do jutra....
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, było sporo ludzi
sporo wycieczek zorganizowanych... No ale da się przeżyć mieliśmy bardzo fajny pokój, ogólnie bardzo sympatyczny pensjonat, gdyby ktoś był zainteresowany to podam namiary Załączam kilka fotek ![]() jedno sie nie chce załadować bo za duże: http://images28.fotosik.pl/223/31497c05fafd93c2.jpg Sanetko, dobre pytanie Hania zadała, czy ty jesteś szcześliwa? Niedługo ślub, trwają przygotowania do tego bardzo ważnego dnia, przed tobą wiele wspólnych lat z ukochanym... I pytanie - czy widzisz jakies perspektywy na zmiane zachowania twojego TŻ? Bo tak nie może być on nie może Ci sprawiać przykrości i to że czasami jest "fajnie" nie może być dla Ciebie jedynie pocieszeniem po gorszych chwilach. To powinna być codzienność. Musi wam być ze sobą cały czas fajnie. Twój TŻ chyba powinien nad tym popracować...
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Uwielbiam Kazimierz, ale nigdy nie byłam tam na dłużej... W wakacje chcę nadrobić
|
|
|
|
|
#557 |
|
Zadomowienie
|
Witam
nie mam na nic czasu. Strasznie dużo zaliczeń i egzaminów mnie czeka a tak mi sięnie chce. Do tego jeszcze kiepsko z TŻtem, więc nie najlepszy mam nastrój ostatnio
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
nie moge na razie zebrac mysli.
napisze tylko ze TZ przyszedl dzis wczesniej, od razu mnie przytulil i pogadalismy. zapytal czy go kocham i powiedzial ze wie ze okropnie sie zachowuje.... potem poszlismy na spacer i lody. ja teraz przyszlam do domu pomoc mamie jemu sie nie chcialo. mam zadzwonic jak bede wychodzic i ma po mnie wyjsc zebym sama nie szla...
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nawet nie nadrabiam. wlasnie przyszlam z dworca. 3 godziny jazdy w goracym, dusznym autobusie
padam i boli mnie głowa. zjem cos i do nauki a najgorsze, ze teraz wróce do domku dopiero jak mi sie uda wszytsko zaliczyc bardzo bym chciała aby to bylo w tym tygodniu, bo tęsknic za TZ bede .edit: dziewczyny mam wielką prosbe niech mi którach napisze czy te zdanie powinno byc z przecinkiem czy bez: "formy spedzania czasu wolnego a wyniki w nauce" Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2008-06-02 o 21:05 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#560 |
|
Wtajemniczenie
|
jak dla mnie z przecinkiem
|
|
|
|
#561 |
|
Rozeznanie
|
Madzialenko, moim zdaniem bez przecinka.
Madziu, a jak Ty chcesz byc nauczycielka, skoro nie wiesz gdzie przecinki sie stawia? Przeciez sa odpowiednie reguly, ktorych trzeba sie nauczyc ![]() A jesli dzieci beda zle stawialy przecinki, to skad o tym bedziesz wiedziala? ![]() Pytam sie z ciekawosci .
|
|
|
|
#562 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczęta
wpadam tylko na chwilę. Nie zostawię Madzi w interpunkcyjnej potrzebie W tym zdaniu nie stawiasz przecinka przed "a".
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Bo tu jest specyficzna sytuacja hehe
![]() ja tam nigdy nie stawialam przecinka, bo zdanie porównujące i sie nie stawia przecinka. ale dzis gadalam z polonistka i ona twierdzi,z e sie w tym przypadku stawia i ja juz zgłupialam ![]() dlatego chciałam potwierdzenia czy mam racje i sie nie stawia przecinka ![]() edit: czyli miałam racje i to polonistka sie pomyliła
|
|
|
|
#564 |
|
Rozeznanie
|
O, już mnie Kapturek ubiegł. Cześć
Madziu, jak wyżej mądrze napisano-są zasady, do nauczenia. Tym bardziej, że masz uczyć dzieciaki kiedyś edit: doczytałam... to mądra polonistka ![]() przy porównywaniu się nie stawia poszukaj na necie zasad interpunkcji i sprawdzaj w przypadku wątpliwości
|
#565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Polonistki niezle moga namieszac. Mam nadzieje, ze to nie ta, ktora Ci sprawdzala prace.Pamietam, jak pisalam kiedys wypracowanie i napisalam "lodka poszala na dno", a w nastepnie lodka zatopila sie, a baba z polaka przekreslila to pierwsze i napisala, ze poprawnie powinno byc znowu "lodka zatopila sie" Cos bez sensu mi sie to wydaje do dzisiaj.EDIT: Czesc Mekintoszku! Dawno Cie nie bylo. Co nowego? |
|
|
|
|
#566 |
|
Rozeznanie
|
Co nowego? Kupa rzeczy do zaliczenia, wiecznie sama bo Przyszły Mąż w rozjazdach i tak się kula powolutku. Jutro mam coś zaliczać, niedawno siadłam dopiero nad tym wszystkim i już mi się spać chce
Pewnie długo nie posiedzę, chociaż świetne rzeczy to są, ale czasu zbyt mało i muszę czytać jakieś opracowania zamiast pełnych artykułów, czego nienawidzę.
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
ech no własnie polonistka i sie pomyliła. no nic. ja tam w zaparte twierdziłam, że sie nie stawia i jej tłumacze a ta swoje. wiec pomyslalam, że moze jakies zasady sie zmieniły
bo wiedzialam, ze przy porównywaniu sie nie stawia. ale potwierdziłyscie, ze mialam racje i w necie na stronie pwn sprawdzilam i tez sie zgadza dobrze, ze jej nie posłuchałam ale metlik na chwile mi w glowie zaprowadziała hehe
|
|
|
|
#568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to nie zazdroszcze A dlugo tak Twoj Przyszly Maz bedzie w rozjazdach? Troszke smutno jak tyle nauki i jeszcze TZta brak
|
|
|
|
|
#569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zmykam narazie, bo czas leci a ja w lesie. Ucałujcie ode mnie dziewczyny i plotkujcie dalej, a ja będę czasem nadrabiać na pewno ![]() paaaa
|
|
#570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Zasady interpunkcyjne na pewno sie nie zmienia tak szybko , a jak sie je zna, to nie daj nikomu ich podwazyc, nawet polonistce.EDIT: Pa,pa Mekintoszku! Pamietamy o Tobie i czekamy! Zagladaj, jak bedziesz miala czas. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

chyba dopiero w domu napisze wiecej, bo chcialam sie odniesc do opowiesci Sanetki.
a wracając zahaczylismy od Radom
i odwiedzilismy moja rodzinke, babcia miala niespodzianke, ucieszyła się bardzo.

przegieła bo w nerwach powiedziała ze to mieszkanie takie jak i nasze wesele było. Po tym się we mnie zagotowało
.
no chyba ze dziewczyna ma to w tym samym stylu (jak z okładki 

295 zł...
Nie wiem, dlaczego bliscy nam ludzie nie mogą się czasem ugryźć w język. Należę do szczerych osób, ale bez przesady 

Cos bez sensu mi sie to wydaje do dzisiaj.