Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-02, 09:43   #2221
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
Serum nie mam Estella dorwała jakiś czas temu próbkę w SP, też muszę się upomnieć. Ogólnie to przydałoby mi się jakieś serum nawilżające i krem
Też muszę gdzieś wybłagać próbkę tego serum, strasznie mnie ciekawi, czy fajne to to. No a nawilżania to mi nigdy za mało.

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Przydałoby się coś kojąco-nawilżająco-chłodzącego do twarzy, tylko gdzie takie coś znaleść?
Maseczka winogronowa YR. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20533
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 11:12   #2222
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość

co to za folia?
Cytat:
ee widze, ze to pic na wode, działa jak najzwyklejsza folia spożywcza. myślałam, że czymś nasączona jest czy coś w tym stylu, a tu i tak trzeba wsmarowac krem. lipa
Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
bardziej elastyczna niz spozywcza spozywcza lubie sie, hm, zaplatac, posklejac a ta jest taka fajna. a jak grzala pod spodem mialam co prawda galenica ale on sam z siebie nie jest grzewczym kremem
Cytat:
ale chyba nie ma jej za duzo? piszą, że wystarcza na 3 zabiegi (swoją drogą.. ciekawe jak to obliczyli? założę się, że każdy zużywa inną ilość folii na raz, ze względu chociażby na rozmiar, poza tym oni liczą np same uda, czy całe ciało?)
Cytat:
ja sie owinalam od kolan w gore, biodra, brzuch i rece owijalam po trzy, cztery razy i jeszcze jej spokojnie zostalo na minimur raz, ale sadze ze w dwie, trzy zawijanki jeszcze sie zmieszcze.
Moim skromnym zdaniem ta folia jest do kitu pod względem wydajności - jest za krótka najlepiej kliknąć na Allegro folię do guamu, przychodzi wielgacha rolka za (w przeliczeniu) znacznie mniejszą kasę trochę ich (folii różnych firm) przerobiłam w zeszłym roku przy maskach do ciała Tołpy

Cytat:
Napisane przez Hexxana Pokaż wiadomość
Vibesko,masz krem barierowy Emolium?pytam sie z ciekawosci bo mnie on nie bardzo pomogl a wrecz przyczynil sie lobuz do mega wysypu-zapchal mnie i teraz szukam czegos innego

Z kremow tonujacych wrocilam ponownie do Bielendy Sunny Skin-ideany odcien i dobrze spisuje sie na mojej skorze
Galenic tez byl niezly ale w sumie bardziej podoba mi sie efekt po Bielendzie-jest roznica w kolorze i konsystencji,na plus dla Bielendy
Cytat:
To jednak ten sam nie wiem tylko skad wziela mi sie nazwa "barierowy" no ale mniejsza oto szkoda,ze u mnie sie nie spisal na twarzy....

Na dzien uzywam filtrow ewentualnie krem Dolivy/Hydrabio Biodermy i jest ok ale wciaz szukam dla siebie kremu idealnego....
Hexx, może dlatego że Emolium ma też krem barierowy z powodzeniem używałam go i do twarzy (ładnie nawilżał) i do rąk (świetnie chronił, nawet po kilku godzinach jazdy na snowboardzie na skórze wciąż była warstwa ochronna) ale, no właśnie - może zapchać, jest silikonowy i zostawia właśnie taką silikonową barierę
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 11:23   #2223
pakosta
Wtajemniczenie

Gapa /moja kota/ prawdopodobnie ma białaczkę. O 13 transfuzja krwi. Bardzo proszę o trzymanie kciuków, bo nic innego nie pozostało.

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 11:26   #2224
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Też muszę gdzieś wybłagać próbkę tego serum, strasznie mnie ciekawi, czy fajne to to. No a nawilżania to mi nigdy za mało.

Maseczka winogronowa YR. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20533
O widzę, że 2 dobre recenzje ma ta maseczka Pójdę obadać do YR w najbliższym czasie
BTW. Nigdy jeszcze nie miałam nic z tej firmy oprócz kilku próbek

Kurka, coś lata w powietrzu, jakieś pyłki czy cóś, oczy mi łzawią na tym wietrze Zakropiłam kroplami i trochę pomogło, ale nadal czuję takie dziwne pieczenie

EDIT: Pakosta Jejciu, biedna kicia Trzymam mocno kciuki Musi być dobrze
Stary 2008-06-02, 11:33   #2225
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Gapa /moja kota/ prawdopodobnie ma białaczkę. O 13 transfuzja krwi. Bardzo proszę o trzymanie kciuków, bo nic innego nie pozostało.
Biedna. Trzymam kciuki.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2008-06-02, 11:39   #2226
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Bidula, Pakosto trzymam kciuki za Was obie

0306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 12:59   #2227
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
przykro mi napisz potem jak samopoczucie koty.

sciskam
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-02, 13:14   #2228
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Byłam dziś w Super Pharm, ale nie mieli tych próbek Za to jak Pani otworzyła szufladę z próbkami, to zobaczylam tyle, ile w życiu na raz nie widziałam Ciekawe , ile tych próbek trafia do klientek, bo ja probkę w SP dostałam tylko raz i to jeszcze w Krakowie

Cytat:

Trzymamy!
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 13:19   #2229
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Dziewczyny, ja nim rzucę fajki na dobre, będę nosić rozmiar 48 .
Dziś mam kolejny megakryzys. Zjadłam już pół litra lodów waniliowych, 2 x 3-bit i 70g marcepana, a to dopiero środek dnia .

Stary 2008-06-02, 13:21   #2230
Estella
Zakorzenienie

Pakosto powodzenia

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 13:23   #2231
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0306 Pokaż wiadomość
Dziś mam kolejny megakryzys. Zjadłam już pół litra lodów waniliowych, 2 x 3-bit i 70g marcepana, a to dopiero środek dnia .
Biedactwo Nie wiem co można na to poradzić, to chyba częsty skutek uboczny rzucania, choć np. moja koleżanka z uczelni rzuciła tak z dnia na dzień i ani grama nie przytyła(nie pali już 5 miesięcy).

Ja nie palę, ale też dziś zeżarłam loda a zaraz jadę do sklepu z tatą i pewnie zeżrem drugiego a do wieczora pewnie jeszcze co słodkiego wpadnie mi w łapska
Ale jestem przed okresem i wtedy mi się zdarza więcej podjadać, więc się czuję nieco usprawiedliwiona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-02, 14:13   #2232
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

pakosto trzymam kciuki za Kotkę

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 14:19   #2233
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Cytat:
Napisane przez agnieska Pokaż wiadomość

Hexx, może dlatego że Emolium ma też krem barierowy z powodzeniem używałam go i do twarzy (ładnie nawilżał) i do rąk (świetnie chronił, nawet po kilku godzinach jazdy na snowboardzie na skórze wciąż była warstwa ochronna) ale, no właśnie - może zapchać, jest silikonowy i zostawia właśnie taką silikonową barierę

To jednak dobrze myslalam,thx Aga za uswiadomienie musze zobaczyc ten krem barierowy-bardziej pod katem rak niz twarzy.

Cytat:
Pakosto
Stary 2008-06-02, 14:35   #2234
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Dziewczyny a gdzie jest wątek wishlistowy?
lista sobie, a ja sobie nienajlepiej mi idą "planowane" zakupy

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Ooo a mi Garnier służy, taki zwykły nawilżacz. DDML'a zużyłam została mini Aqualia i mini krem Clinique'a z antyoksydantami. Plus krem rozświetlający Olay, który narazie czeka na inne czasy
z opisu też wydawał się neutralny dla skóry.. ale jak ma mi ją krzywdzić to ja dziękuję

Cytat:
o, ja czegoś takiego chyba potrzebuję

Cytat:
trzymam bardzo mocno

Zakochuję się w Lucidity z każdym dniem coraz bardziej jak na razie jest pudrem idealnym
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 14:44   #2235
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Wiecie moze wiecej na temat strajku PP? zaczyna sie dzisiaj w nocy i podobno potrwa az do odwolania ale nic poza tym nie wiem....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-02, 14:50   #2236
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie moze wiecej na temat strajku PP? zaczyna sie dzisiaj w nocy i podobno potrwa az do odwolania ale nic poza tym nie wiem....
ja słyszałam, że tylko jutro.. jeden dzień, ale u nas to nigdy nic nie wiadomo
Double with me?
Stary 2008-06-02, 14:52   #2237
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Biedactwo Nie wiem co można na to poradzić, to chyba częsty skutek uboczny rzucania, choć np. moja koleżanka z uczelni rzuciła tak z dnia na dzień i ani grama nie przytyła(nie pali już 5 miesięcy).

Ja nie palę, ale też dziś zeżarłam loda a zaraz jadę do sklepu z tatą i pewnie zeżrem drugiego a do wieczora pewnie jeszcze co słodkiego wpadnie mi w łapska
Ale jestem przed okresem i wtedy mi się zdarza więcej podjadać, więc się czuję nieco usprawiedliwiona
U mnie niestety pojawia się nieokiełznana chęć zjedzenia czegoś słodkiego .
Zawsze jadłam dużo słodyczy, ale nigdy nie miało to wpływu na moją linię, niestety od kiedy jestem na odwyku tytoniowym nieokiełznana chęć przekształciła się w prawdziwie niepohamowane obżarstwo i już widzę efekty na wadze . Tragedii jeszcze nie ma, bo ciągle (a może nareszcie) moja waga jest w normie, ale jak tak dalej pójdzie...

PS: Dziewczyny mojemu TZtowi odbiło. Odkąd pogodziliśmy się ciągle powtarza mi, że mnie kocha. Od kilku dni słyszę to po kilkanaście razy dziennie, a wczoraj zapytał czy za niego wyjdę . Obróciłam to w żart i zbyłam, ale wygląda na to, że on tak "na poważnie" . Nie wiem, co robić . Nie jestem gotowa do małżeństwa! Nie chcę go urazić, ale jest mi dobrze tak, jak jest na tzw. "kocią łapę". Nie wiem co robić <panika> ?
Masakra, miałam nadzieję, że jako rozwodnik nie będzie chciał się wiązać ponownie, nawet jeśli dopuszczałam myśl o małżeństwie to była to melodia bardzo odległej przyszłości, a tu taki klops.

Stary 2008-06-02, 14:57   #2238
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Zdaje mi się, że to może potrwać kilka dni, bo Ex mi mówił, że od jutra strajkują, więc pewnie nie będzie to tylko 1 dzień Zresztą u nas na poczcie i tak odkąd była ta niedawna informacja o strajku jest tylko 1 okienko czynne zamiast 3 Z tym, że teraz chyba ten strajk będzie już oficjalny.

Aga no ja nie wiem co radzić w takiej sytuacji z TŻ Ale chyba bym się cieszyła na Twoim miejscu
Stary 2008-06-02, 14:58   #2239
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
lista sobie, a ja sobie nienajlepiej mi idą "planowane" zakupy
Co kupiłaś ?
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 14:58   #2240
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
Cytat:
ja słyszałam, że tylko jutro.. jeden dzień, ale u nas to nigdy nic nie wiadomo
dzisiaj babka, od której kupujemy zawsze perfumy, miała je wysłać, ale podobno poczta w Łodzi albo pod Łodzią (nie wiem w końcu czy ona jest z Łodzi czy Rzgowa) już strajkuje od tygodnia je wysyła, więc może to tylko taka wymówka, bo strajki mają być jutro podobno (nawet niedawno w tv mówili)
Stary 2008-06-02, 15:09   #2241
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Aga no ja nie wiem co radzić w takiej sytuacji z TŻ Ale chyba bym się cieszyła na Twoim miejscu
Ja się jakoś wcale nie cieszę . Przeraziłam się nie na żarty, bo jakoś nie widzę się w roli szanownej małżonki . Dla mnie ślub cywilny i tak niczego nie zmienia, a wręcz skomplikuje mi życie. Na ślub kościelny i tak nie mamy co liczyć, bo TZ związał się ze mną w trakcie starań o kościelne unieważnienie poprzedniego małżeństwa.
Kurczę, przepraszam, że tak truję, ale nie mam się komu wyżalić. Moje otoczenie na wieść o "propozycji" TZta i mojej odmowie uzna mnie za kompletną wariatkę . Już i tak w rodzinnej miejscowości spoglądają na mnie z politowaniem jak na wybrakowany towar, bo to przecież trzydziecha na karku, a ja nadal panna. Oczywiście przypuszczeniom i plotkom na taki stan rzeczy nie ma końca .

Stary 2008-06-02, 15:38   #2242
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
PS: Dziewczyny mojemu TZtowi odbiło. Odkąd pogodziliśmy się ciągle powtarza mi, że mnie kocha. Od kilku dni słyszę to po kilkanaście razy dziennie, a wczoraj zapytał czy za niego wyjdę . Obróciłam to w żart i zbyłam, ale wygląda na to, że on tak "na poważnie" . Nie wiem, co robić . Nie jestem gotowa do małżeństwa! Nie chcę go urazić, ale jest mi dobrze tak, jak jest na tzw. "kocią łapę". Nie wiem co robić <panika> ?
Masakra, miałam nadzieję, że jako rozwodnik nie będzie chciał się wiązać ponownie, nawet jeśli dopuszczałam myśl o małżeństwie to była to melodia bardzo odległej przyszłości, a tu taki klops.
Delikatnie zasugeruj żeby jeszcze z tym zaczekał.. dopiero zaczęliście na nowo, więc po co to psuć może z czasem przyjdzie chęć

W sumie ja bym się cieszyła (nie teraz ) z propozycji małżeństwa ale oczywiście rozumiem i szanuję Twoje zdanie

Cytat:
Co kupiłaś ?
tylko filtr z Rossmanna muszę się pilnować na tym odwyku
Double with me?
Stary 2008-06-02, 16:47   #2243
AsikS
Zakorzenienie

Marta, jestem z Tobą.
AsikS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 17:01   #2244
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Byłam dziś w Super Pharm, ale nie mieli tych próbek Za to jak Pani otworzyła szufladę z próbkami, to zobaczylam tyle, ile w życiu na raz nie widziałam Ciekawe , ile tych próbek trafia do klientek, bo ja probkę w SP dostałam tylko raz i to jeszcze w Krakowie
Ja nigdy w SP próbki nie dostałam. Chyba muszę biednie wyglądać, bo jak kiedyś poprosiłam o jakąś to pani konsultantka uśmiechnęła się niezbyt szczerze i powiedziała, że nie mają. Wkurza mnie w ogóle takie gadanie, kiedy proszę o próbkę w aptece, a tam, że nie mają żadnych próbek. Ciekawe co się z nimi zawsze dzieje? Pani farmaceutka wynosi dla rodziny i przyjaciół? Znam naprawdę niewiele aptek, gdzie z próbkami problemu nie ma.

Cytat:
No to niespodzianka dla mnie z tym strajkiem i to niezbyt pozytywna. Mam nadzieję, że to będzie krótki strajk, bo gdzieś tam w czeluściach poczty tkwi moja maseczka do włosów, która zaczyna być niezbędnie potrzebna.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2008-06-02, 17:09   #2245
isa666
Zakorzenienie

Ja też w SP nigdy nie dostaję próbek Raz tylko dostałam coś jak znajoma tam pracowała i mnie obdarowała kilkoma Chciała dać mi więcej, ale akurat kręciła się tam wtedy ich kierowniczka(taka starsza babka, często ją widuję w SP) i nie mogła za bardzo próbkami szastać.

AsikS jaki ładny wiosenny avek
Stary 2008-06-02, 17:33   #2246
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
No to pieknie, właśnie rano poleciała paczka do Ciebie
Cytat:
tylko filtr z Rossmanna
Ojej, a mi się zapomniało dziś o nim

Obejrzałam nowe burżujki w GC -liczyłam na coś więcej jednak
może kiedyś się skuszę na mini cien sypki i ewentualnie brąz z tych podłużnych. A z błyszczyków któryś mentolek, chociaz miniaturka eau de gloss taka śliczna jest

A ja jutro mam wolne od zajęć sesesesese

Właśnie zaskoczyłam, że na czwartkowy egzamin nie mam butów
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 17:38   #2247
zizou
Zakorzenienie

strajk? a ja czekam na cztery paczuszki

o rzyrafko mowisz ze te miniminiburzujki to nafink speszial? musze sobie uzupelnic zapas gloss methola, bo lato bez niego to nie lato
Stary 2008-06-02, 18:52   #2248
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Pakosto, i jak?

Cytat:
A może przerzuć się na coś bardziej zapychającego, a w miarę niskokalorycznego? Np. truskawki chyba że jesteś takim owocosezonowożercą () jak ja - potrafię zjeść dwa kilo czereśni, czuję je już w gardle a i tak wrzucam kolejne w otwór gębowy

Cytat:
To jednak dobrze myslalam,thx Aga za uswiadomienie musze zobaczyc ten krem barierowy-bardziej pod katem rak niz twarzy.
Moim zdaniem jest bardzo fajny, przynosi ulgę i bardzo szybko regeneruje popękaną skórę dłoni Niestety, mam to do siebie że potrafię je dopieszczać przez kilkanaście dni a później wystarczy jeden dzień by je zmasakrować. Minusem jest cena: ok. 22zł/50ml ale jest wydajny - trochę jak Neutrogena, wystarczy jej kapka - no i taka pojemność w sam raz do torebki czy zimą do kieszeni kurtki.

Cytat:
Ja nigdy w SP próbki nie dostałam. Chyba muszę biednie wyglądać, bo jak kiedyś poprosiłam o jakąś to pani konsultantka uśmiechnęła się niezbyt szczerze i powiedziała, że nie mają. Wkurza mnie w ogóle takie gadanie, kiedy proszę o próbkę w aptece, a tam, że nie mają żadnych próbek. Ciekawe co się z nimi zawsze dzieje? Pani farmaceutka wynosi dla rodziny i przyjaciół? Znam naprawdę niewiele aptek, gdzie z próbkami problemu nie ma.

No to niespodzianka dla mnie z tym strajkiem i to niezbyt pozytywna. Mam nadzieję, że to będzie krótki strajk, bo gdzieś tam w czeluściach poczty tkwi moja maseczka do włosów, która zaczyna być niezbędnie potrzebna.
To chyba zależy od ekspedientki. Ja, jeśli zdecydowanie podchodzę do półki, wybieram kosmetyk i idę prosto do kasy, to nic nie dostaję, choćbym wydała 100zł (taka przebitka na g. serum nawilżające Avene). Jeśli sprzedawczyni poczuje się ważna, bo proszę ją o pomoc, to wtedy dostaję ostatnio siostra robiła zakupy przed wylotem do Egiptu, chciała kupić chłodzący spray do ciała, ale w Douglasie nie było tego co chciała z Collistara (podrzuciłam jej w zeszlym roku). Poszłyśmy do SP, pytam pani o spraye chłodzące a ona pokazuje same mleczka w końcu siostra upomina się o formę spray'u to kobieta mówi czy może być z apteki - siostra przytakuje, ja jej mruczę że w aptecznych nie ma żadnego spray'u chłodzącego. Oczywiście pokazała jej zestaw Avene z ich balsamem po opalaniu z atomizerem wzięła dwa opakowania, jeszcze jakieś dragi, pierdółki typu szampon, chusteczki do demakijażu. Dostała gratis tonik Pharmacerisu i jakieś próbki. Ja dostałam od tej ekspedientki probkę emulsji Avene 50+, bo nie mogła mi uwierzyć że nie pasują mi ich filtry, a jej argumentem było to, że... jako jedyne nie mają alkoholu już mi się nie chciało kłócić.
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 19:34   #2249
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
właśnie mam teraz cytrusowy i jets super jedna siostra ma ten zielony a druga niebieski i wszystkei jesteśmy zadowolone
Hmmm. U mnie żołty nie działa. Kupiłam więc sprawdzony wcześniej Silk i sztyft Original - z nich byłam zadowolona.

Cytat:
Jest super wydajny i na naprawdę długo starcza. Świetnie oczyszcza, makijaż też zmywa (tzn. ja nie próbowałam z oczu, ale z twarzy wszystkie warstwy do czyściutkiej skóry). Żel idealny.
Szkoda że mam spora liczbę oczyszczaczy do twarzy, ale może kiedyś...

Cytat:
A tak w ogóle to bardzo mocno się zastanawiam nad ogłoszeniem odwyku kosmetycznego na miesiąc czerwiec. Wierzycie, ze mi się uda?
Cytat:
Dziewczęta, ja też jestem za odwykiem czerwcowym .
Cytat:
No... to kończy nam się maj Dziewczęta i pora chyba ogłosić oficjalny początek odwyku kosmetycznego, co?
Cytat:
oj tak. oglaszamy odwyk.
Cytat:
Przyłączam się do kolorówkowego odwyku czerwcowego.
Cytat:
ja chyba też się przyłączę do odwyku
Ja też . Nie gwarantuje jednak że całkowity odwyk - 3-4 kosmetyki dopuszczam.
Wkleiłam chwile temu aktualizację pielęgnacyjna majową i to było owodem przyłaczenia się do odwyku
Mam już koniec 02.06 a ja nic nie kupialm

Cytat:
żeby tylko w wakacje nie wróciło ze zdwojoną siłą
U mnie niestety tak było ... tłumaczenie: "w poprzednim miesiącu udało mi się wytrwać więc zasłużyłam"

Cytat:
ja sie owinalam od kolan w gore, biodra, brzuch i rece owijalam po trzy, cztery razy i jeszcze jej spokojnie zostalo na minimur raz, ale sadze ze w dwie, trzy zawijanki jeszcze sie zmieszcze.
rece?? A po co ręce ??

Cytat:
Czy Hosenka nie ma dziś imienin?
Nie... Hosenki jest 16.09 ale też nie w każdym kalendarzu

Cytat:
Moja koleżanka kiedyś stwierdziła, ze cera po większej ilości alkoholu jest na drugi dzień wspaniała, no i coś w tym jest chyba, szkoda tylko że u mnie oznaki tego, że jednak alkohol wcale dobrze na cerę nie wpływa wychodzą po 2 dniach. No, a dzisiaj do tego moja skóra jest tragicznie sucha.
Oj u mnie masakra... Teraz co prawda nie piję dużo (jak to zabrzmiało), ale w trakcie studiów po wódkowych popijawkach wyskakiwały mi syfki i paznokcie się łamały

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
W takim razie ja proszę o to samo. Też nie mam już do kogo wysyłać.
Hehehe tez dostałam tego maila
No i tez pomyślałam jak Cmokcia o Wizażankach, ale stwierdziłam że pewnie też dostały

Cytat:
Dziewczyny, ja jeszcze w sprawie naszego spotkania
Niestety się właśnie dowiedziałam, że w niedzielę 15 czerwca mam 2 egzaminy: o 13 i o 17 Z tym, że z tego egzaminu o 17 po godzinie będą od razu wyniki i wpisy, więc muszę poczekać. A w sobotę 14 mam ćwiczenia też w środku dnia i nie wiem czy mi się uda jakoś do Was dotrzeć Postaram się, ale uprzedzam, że nie na 100% się zjawię.
Ja niestety odpadam: mam egzaminy, no i kasy brak. Poza tym narazie nie chce widziec Krakowa Pod cytatami napisze o co biega ...

Cytat:
Jedziemy do Pekinu
Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
A ja nie oglądałam i już Ci miałam gratulować wakacji
Tez myślalam, że chodzi o Twoje wakacje

Cytat:
siatkarze i szczypiornisci wywalczyli dzisiaj bilety do pekinu na olimpiade
A jak się domyślałam że to o jakiś mecz chodzi, to pomyślałam o piłkarzach
Siatkarzy nie ogladałam chyba od czasu smierci Gołasia

Cytat:

Cytat:
Cytat:
Ja się jakoś wcale nie cieszę . Przeraziłam się nie na żarty, bo jakoś nie widzę się w roli szanownej małżonki . Dla mnie ślub cywilny i tak niczego nie zmienia, a wręcz skomplikuje mi życie. Na ślub kościelny i tak nie mamy co liczyć, bo TZ związał się ze mną w trakcie starań o kościelne unieważnienie poprzedniego małżeństwa.
Kurczę, przepraszam, że tak truję, ale nie mam się komu wyżalić. Moje otoczenie na wieść o "propozycji" TZta i mojej odmowie uzna mnie za kompletną wariatkę . Już i tak w rodzinnej miejscowości spoglądają na mnie z politowaniem jak na wybrakowany towar, bo to przecież trzydziecha na karku, a ja nadal panna. Oczywiście przypuszczeniom i plotkom na taki stan rzeczy nie ma końca .
A ja właśnie już chciałabym się ustabilizować - mieć mieszkanko, męża, dzidziusia ... I co więcej - jestem na to gotowa, tylko poki co nie zanosi się na to

Ufff ale miałam zaległości. Myślałam że w piątek zawitam jeszzce na wizaz, ale w biurze przetrzymali mnie do 13.30 - gdyby prezes był o 9, to od razu po rozmowie z nim bym poszła do domu a nie została na szkoleniu. Dziewcyzna która pracuje na tym stanowisku pokazywała mi na czym jej obowiązki polegają. Przed 13 przyszedł prezes no i ... Zrezygnowałam z tej pracy. Minimalna krajowa bez szans na podwyżkę, niby szef mówił, że gdy się zrobi coś wiecej niż swoje obowiązki, to można więcej zarobić, ale obecna sekretarka (taaa, "sekretarka" - tak naprawde zajmuję się calym biurem i nie tylko, raczej więc sekretarką nie jest) powiedziała, że przez te prawie 2 lata które pracuje bardzio rzadko zdazała się dodatkowa robota, a jak już była to ... prezez się wielce wykosztował i dał jej za to 100 zł . Ponad 1000 zł nie dostała jak dotad. Zarobki jakoś możnaby jakoś przeboleć, przynajmniej zdobyłabym jakieś doświadczenie, a w międzyczasie rozgladała się za czym lepszym, ale problem rozwiązuje to, że umowa zlecenie nie jest podstawą do rezygnacji ze stazu bez konsekwencji - a taka byłaby ta pierwsza umowa, potem pół etatu (tzn na papierze pól etatu- typowa kombinacja szefów), i po ok 3 miesiacach pełny etat. Jest jeszcze kwestia tego, że nie ma gwarancji ze bede przyjeta na pół etatu a potem na cały - wg słów szefa ten czas ma wyjąsnić, czy mi ta praca by odpowiadała no i czy ja bym odpowiadała szefowi. Zatem, gdyby nawet zrezygnowała ze stażu z wszelkimi tego konsekwencjami, to nie ma pewności że bede pracować - gdybym stwierdzila np. po miesiącu że jednak mi nie pasuje ta praca, albo szef by stwierdzil że się nie nadaje, to bym nie miała ani stazu, ani pracy. Gdyby więc nie staż, to co by mi szkodziło spróbować ...

A teraz kwestia spotkania z exTZ w krakowie teraz to on już exTZ w pełni tego slowa znaczeniu. Nie jesteśmy razem i nigdy nie bedziemy. Prawie wszystko nas rózni w kwestii np. preferowanych rozrywek i spedzania wolnego czasu (on: imprezy, dyskoteki, alkohol, papierochy, drug'i, no i ... KOLEDZY - dla nich jest w stanie zrobić wszystko, a dla mnie nic; a ja wręcz przeciwnie). Jedyne co się pojawiło po stronie "plusów" to zaje**** sex (), fajnie się ubiera i ma taką urodę, jaką preferuję - męską, "twardą" a nie lalusiowatą. No ale czymże sa te plusy w szeregu innych minusów, a jest ich o wiele więcej niż te wypisane wcześniej.
Stwierdziłam, ze potrzebuje kolegów a nie dziewczyny, a jak już, to takiej która by to tolerowała, no chyba, że poznałby taką, dla której byłby w stanie ograniczyć nieco swoje rozrywki i kumpli ktorzy mają na niego zdecydowanie zły wpływ.
W autobusie polało mi się trochę łez, potem w domu płakałam chyba z 2 godziny - nie z samego faktu zdecydowanego zerwania, ale raczej z tego, że bardzo przykra jest świadomość, ze kumple sa ważniejsi ode mnie, a ja się czuję jak piąte kolo u wozu Poszłam spać o 20.30, wygladam dziś jak upiór - blada z zapuchniętymi oczami. Dopiero neidawno z mamą pogadałam na ten temat - wczoraj nie byłam w stanie.
Łatwo się domyśleć więc, że nie był to romantyczny weekend, zatem nie uzywany pas do pończoch (sztuk 2, bo jeden w sumie wygrzebałam w szufladzie - wonderbra jeszczez metką - zupełnei o nim zapomniałam ) leci zaraz na All ...

Ufff... się rozpisałam

Aha: no i kupiłam liner śliwkowy Inglota Zaskoczył mnie brak pędzelka - byłam przekonana, że skoro do cieni dają aplikator, to do linera tez dadza Nie mam więc póki co czym go nakładać

EDYCJA: oczywiście poszłam do TBS - stokrotki mocno średnie. Kupiłam tonik i serum z wit. E. Popatrzyłam na allegro - serum 80 zl 20 zł drożej niż w sklepie ...

(musiałam usnąć buźki...)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 19:41   #2250
zizou
Zakorzenienie

Hosenko w sumie nie rece a przedramiona, bo sa jak balerony troche wyszczuplenia by im pasowlao
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości