Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-28, 16:41   #4591
taedio
MerDer 4ever

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Mój nie miał bucików ani razu na nogach

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Zamówiłam dzisiaj chustę a jutro juz u mnie bedzie <3
Stary 2017-09-28, 16:43   #4592
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Martini - ja rownież przytulam i podziwiam za walkę o mleko! Kciuki za przyrosty!
A jak TZ nie lubi bezrekawnikow to mozesz bez wyrzutów kupić podwójną kurtkę wspolczuje kontuzji nogi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pomyślę przy następnej pensji na razie ogarniam sobie plecak, bo jak mam chustę, to mi z torbą niewygodnie.

Super z doradczynią, najważniejsze, to czuć się spokojnym i mieć wsparcie.

U mnie też nawału nie było, ale ja w ogóle bardzo długo nie miałam pokarmu. Krople pojawiły się dopiero 4 dnia, jak J wypisali z neonatologii i byliśmy razem. Przystawić mogłam go dopiero 3 dnia tak naprawdę (urodził się w środę i dopiero w piątek wyjęli go z takiego zamkniętego inkubatora, potem jeszcze dzień leżał w takim otwartym i dopiero w sobotę ze mną w sali), ale przez te pierwsze kilka dni nie miał odruchu ssania tak naprawdę, nawet butli, którą był karmiony. Ja cały czas działałam z laktatorem. Potem w domu rzuciliśmy wszystko na szalę i tylko kp było. A potem zastój, jeden, drugi, trzeci, czwarty. I tak naprawdę jak patrzę teraz z perspektywy, to chyba od początku kp było skazane na niepowodzenie, ale podjęliśmy tą walkę.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Martini dzięki za te linki! Zamówiłam w końcu z littlefrog skosnokrzyżowa bo tez nie znalazłam za dużo o tym splocie jodełkowym. Najwyżej następna bedzie taka zamówiłam 3,6 jestem na grupie sprzedwzowej ale nic mnie nie urzekło wiec zamówiłam nowa narazie jaka Tobie sie podoba?

p
Pokażę, jak kupię, bo jeszcze mi zniknie Teraz nie wiem tylko, czy brać 4.2 czy nie lepiej 3.6, ale 3.6 nie ma takiej. I jest problem

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
co narozrabiałaś z nogą?

co do kombi z lidla - nie uwazasz ze te guziki troche za grube są? obawiam sie zeby nie gniotly mlodego podczas noszenia w chuscie.
jeszcze go nie testowalam bo dopiero robie pranie po wyjeździe.

!
Tzw. gęsia stópka, czyli zapalenie przyczepów mięśni. Zaczęłam marszobiegować i chyba za szybko chciałam. To teraz mam tape'y na pół nogi i nakaz odpoczynku. Nawet długi spacer odpada. Niestety z leczenia możliwe są tylko okłady, bo wszystkie zabiegi są niedozwolone przy kp. A potem tylko jakiś lekki sport, stretching, yoga, dopóki mięśnie się nie przyzwyczają do ruchu. Ale tfu tfu dzisiaj jest lepiej.

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość

My wczoraj byliśmy też z J. W ikei chciałam zobaczyć stół ale wiadomo z ikei nie idzie wyjść. Bez niczego więc jestem bogatsza o jakieś y
Załącznik 7252686
l]
Tłuczek na pierwszym planie wymiata

martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 16:48   #4593
siilmariien
Wtajemniczenie

Taedio zazdro i ogniska i kulinarnego czwartku

Darietta ja w chuście wkładam małej podwójne skarpetki, albo skarpetki + skarpetkowe buciki z h&m.
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 16:53   #4594
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Minini dzięki!

Devilek młodego bierzemy praktycznie od początku wszędzie także myśle, że wytrzyma bedzie gondola, beda ręce do noszenia a jak cos to i miejsce do karmienia sie znajdzie
My tez byliśmy wczoraj w ikei 3 stówki nie moje

Ja też staram się go zabierać wszędzie wczoraj jakiś facet do nas podszedł i mówi do niego na co ty się piszesz chuba jeszcze nie wiesz ( przed Ikea) powiedziałam że od małego będzie uczony żeby z mamą i żona chodził

Co.tam kupiłaś ?

Stary 2017-09-28, 16:58   #4595
xzora
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Mam nadzieję że moje obawy się nie potwierdza

Jestem pod wrażeniem twojej walki o kp ! Bardzo się to chwali mam nadzieję, że Ci się uda jeśli jednak nie i będziesz coś zawsze musiała trochę podać mm nie czuj się źle bo na prawdę zrobiłaś co mogłaś

No widziałam zdjęcie jaki leżing

Fajny pomysł z taką promocja daj znać co było dobrego Niko wytrzyma ?

My wczoraj byliśmy też z J. W ikei chciałam zobaczyć stół ale wiadomo z ikei nie idzie wyjść. Bez niczego więc jestem bogatsza o jakieś y
Załącznik 7252686
Dziś ma mi przyjść szafka łazienkowa ! W końcu będę mieć umywalkę

Dziekuje. Fajne zakupy i brawa za umywalkę!

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wyjscie z mm. Ile Klaudia przybiera ze kazali ci mm podawać
Dziekuje. Ok 100ml na tydzień.

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Xzora dużo siły życzę. Też mieliśmy za krótkie wedzidelko. Kiedy Wam podcieli naam dwa razy w 8 i 15 dniu i robiliśmy ćwiczenia, żeby wycwicyc język. Też nie miałam nawalu, ale juz w szpitalu działałam z laktatorem. Powodzenia
Dziekuje u nas podcięcie było w 10dniu. Laktatorem dzialalam juz po wyjściu ze szpitala, ale krótko. CDL mówiła, ze za każdym razem jak jest mm powinien działać laktator.

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Xzora, fajnie że wizyta cdl pomocna. Zawsze to lepiej jak ktoś fachowo okiem spojrzy i doradzi. Walczysz jak lwica o to kp ;*

Taedio, coś dla mnie. Ja bym zjadła WSZySTko!

Darietta, współczuję. Nie doradcze bo mój też nie chce spac

Dzieki

Cytat:
Heh ja jeżdżę po mieszkaniu i na razie udaje mi się ją utrzymać we śnie. Mam nadzieje ze choć trochę bedzie wyspana ale juz chyba dzis nie wyjdziemy.

Dziewczyny mam pytanie o ten kombi z lidla wy pod niego coś będziecie zakładać? I pytanie drugie czy zakladacie maluszka buciki czy w samych skarpetkach jak idziecie w chuscie.
Ja zakładam buciki - jak jest ciepło te z H&M, a dzisiaj od kombinezonu (chronią od wiatru i maja futerko w środku).
Co do usypiania - u mnie zaczął sie fotelik sprawdzać tyle ze ja mam z funkcją rozkładania i z kołyską.

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2017-09-28 o 17:07
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 16:59   #4596
Mała!
Zakorzenienie

Ja tez wkladam skarpetki I skarpetkowe butki. Jeszcze... ame chyba zaczne bambosze.

Hugo dzis ciagle spi, 4 h ma spacerze 9-13 potem od 14:30- 16:00 wspolna drzemka.I wzielam go w chuste na trening syna I dalej spi... I ja sie potem dziwie, ze w nocy nie spi

Taedio
Ognisko : slina:

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 17:12   #4597
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
pomyślę przy następnej pensji na razie ogarniam sobie plecak, bo jak mam chustę, to mi z torbą niewygodnie.

Super z doradczynią, najważniejsze, to czuć się spokojnym i mieć wsparcie.

U mnie też nawału nie było, ale ja w ogóle bardzo długo nie miałam pokarmu. Krople pojawiły się dopiero 4 dnia, jak J wypisali z neonatologii i byliśmy razem. Przystawić mogłam go dopiero 3 dnia tak naprawdę (urodził się w środę i dopiero w piątek wyjęli go z takiego zamkniętego inkubatora, potem jeszcze dzień leżał w takim otwartym i dopiero w sobotę ze mną w sali), ale przez te pierwsze kilka dni nie miał odruchu ssania tak naprawdę, nawet butli, którą był karmiony. Ja cały czas działałam z laktatorem. Potem w domu rzuciliśmy wszystko na szalę i tylko kp było. A potem zastój, jeden, drugi, trzeci, czwarty. I tak naprawdę jak patrzę teraz z perspektywy, to chyba od początku kp było skazane na niepowodzenie, ale podjęliśmy tą walkę.

Pokażę, jak kupię, bo jeszcze mi zniknie Teraz nie wiem tylko, czy brać 4.2 czy nie lepiej 3.6, ale 3.6 nie ma takiej. I jest problem

Tzw. gęsia stópka, czyli zapalenie przyczepów mięśni. Zaczęłam marszobiegować i chyba za szybko chciałam. To teraz mam tape'y na pół nogi i nakaz odpoczynku. Nawet długi spacer odpada. Niestety z leczenia możliwe są tylko okłady, bo wszystkie zabiegi są niedozwolone przy kp. A potem tylko jakiś lekki sport, stretching, yoga, dopóki mięśnie się nie przyzwyczają do ruchu. Ale tfu tfu dzisiaj jest lepiej.

Tłuczek na pierwszym planie wymiata

Duzo przeszliście z Jeremim. Dzielnie walczyłaś!
Joga nie jest taka zła. Ja się z nią w koncu polubiłam w ciazy i poki co na nic wiecej nie mogę sobie pozwolić.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

Ja tez wkladam skarpetki I skarpetkowe butki. Jeszcze... ame chyba zaczne bambosze.

Hugo dzis ciagle spi, 4 h ma spacerze 9-13 potem od 14:30- 16:00 wspolna drzemka.I wzielam go w chuste na trening syna I dalej spi... I ja sie potem dziwie, ze w nocy nie spi

Taedio
Ognisko : slina:

Super, ze tak ładnie spi. Dobrze, ze moja przynajmniej w chuście zasypia, ale tez musi byc na dworze.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-28, 17:29   #4598
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Taedio zazdro i ogniska i kulinarnego czwartku

Darietta ja w chuście wkładam małej podwójne skarpetki, albo skarpetki + skarpetkowe buciki z h&m.
Tez myslałam o podwojnych skarpetkach. Super dzieki za odpowiedz. Boje sie że nie zauwaze że bucik zgubiła i tak bedzie w skarpetce.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 17:38   #4599
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez myslałam o podwojnych skarpetkach. Super dzieki za odpowiedz. Boje sie że nie zauwaze że bucik zgubiła i tak bedzie w skarpetce.
Wierzchnie skarpetki mogą być z tych grubszych jak zimno
Fakt, też się boję że zgubi skarpetkowy bucik ale na razie te z hm dają radę - wzięłam najmniejszy rozmiar.

siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 17:52   #4600
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dziewczyny ja już jem wszystko przy kp. Nawet smażone. Z brzuszkiem nie mamy problemów

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 18:00   #4601
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już jem wszystko przy kp. Nawet smażone. Z brzuszkiem nie mamy problemów

Ja jem od samego początku i nigdy mały nie miał problemów

Stary 2017-09-28, 18:07   #4602
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jem od samego początku i nigdy mały nie miał problemów

U nas tak samo
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 18:38   #4603
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Wiki w tym tygodniu a najbardziej dzisiaj jest mega marudna. Spi po 20-30 minut i dalej jest śpiąca trze oczy płacze ze zmeczenia a zasnąć nie może.

Udało mi się ją uśpić na cycku ale sie budzi wiec jeżdżę po mieszkaniu.

Szkoda że nie jest gorąco bo bym wyszla na dwór a tak na pordki i body jest zazimno.

Jakies sposoby na usypianie dziecka
Ja klepie po pupie lub lapie za tylek i bujam. W 99% dziala.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 18:42   #4604
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Morelle
Kurde! Ale miałaś nosa! Dobrze, ze wiecie co jest małej! Kciuki za leczenie, dawaj znać

Asia
Super, ze wszystko się udało. I kciuki za leczenie.

Karola
Śliczny zestaw, będzie ślicznie Ali

My sie karmimy i zasypiamy...
Nie wiem co mogę zmienić w nocy w tych kp żeby nie były takie częste... ?

Cytat:
Morelle! Współczuje, ze wyszły bakterie w posiewie, ale przynajmniej juz wiecie na czym stoicie i oby Pestka szybko wyzdrowiała! Dobrze, ze nie posłuchałas tej lekarki.
Asia - super, ze chrzciny udane.

A mi sie dzisiaj nie udało pobrać moczu. Zimny okład na stopę nie zadziałał. Pozniej z kolei jak zaczęła sikać przy zmianie to jednocześnie poleciała kupa i mi sie dostało. Jutro znowu spróbuje.

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Morelle współczuje ciągłych problemów, biedna Pesteczka, ale najważnijesze, że wiesz co jej jest i na pewno teraz już będzie dobrze.

Moja Ami najpierw spała na każdym spacerze, a potem po chorobie miałyśmy troche przerwy w spacerkach i teraz jej się odmieniło, najpierw płacze, a po 10 minutach usypia.

U mnie podobne słownictwo, tzn. au i gi, a geja jeszcze nie słyszałam

Dobre z tymi uszami

Urocze

Piona z tymi włosami

Ale cudo

W ogóle już któreś dziecię widzę podpierające się na łokciach, moja jeszcze tak nie umie, mam nadzieję, że niedługo i ona załapie.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Aha miałam Was zapytać, zauważyłam od kilku dni, że Amelka ma taki odruch jakby żuła gumę...wiecie może o co chodzi?
Cytat:
Xzora nie mam pojęcia :p

Morelle najważniejsze, że wiecie na czym stoicie dużo zdrowia dla małej i szybkiego pogodzenia z mężem

Karmimy sie na noc, ciekawe jak bedzie dzisiaj

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Zastanawiam sie miedzy tymi chustami.
1. https://pl.lennylamb.com/web_page/13893

Tylko tu jest splot jodełkowy i gramatura 260

2. https://littlefrog.shop/product-pol-...ove-3-6-m.html

Tu splot skośno krzyżowy i gramatura 240.

Help
Cytat:
Zdrowia dla wszystkich chorowitków!
U nas dzisiaj noc była ciężka.
A Lila nie poszła do przedszkola i została w domu z katarem.

Jon_Snow to bardzo podobnie mamy z tym karmieniem
Zazdroszczę, że Twój Niko taki spokojny podczas spacerów! Lu dzisiaj nawet w chuście płakała, miałyśmy nerwowy spacer zakończony kupą na jej plecachA może też powinnam z nią wychodzić nieśpiącą w wózku? Ciekawe czy zasnęłaby bez płaczu... Wychodzę jak śpi w chuście i wracam jak zaczyna się przebudzać - szkoda mi, że przesypia spacer i nie popatrzy sobie na świat
Superowe to body na chrzest!

Etusiaaa ale Mateusz ma katar? Bo u nas to zalecenie dotyczyło charczenia niespowodowanego katarem. Żeby nawilżyć powietrze w pokoju mamy na noc czy na czas spania stawiać pojemniczek od inhalatora z wrzątkiem i solą fiz. Ja wlewam 5ml 1x... Mam roztwór 0.9 ale czytałam, że na katar skuteczniejsze jest 3-5%...
https://pediatria.mp.pl/lista/118665...-fizjologiczna

A Lili na przeziębienie w ten sam sposób wkraplalismy do wrzątku kilka kropel olejku (najczęściej sosnowego) jak szła spać, ale to dlatego że bała się inhalatoraNebulizator na pewno skuteczniejszy niż taka metoda, ale zawsze coś tam powdychała, bo czuć było mocno.
Słodkie Twoje dzieciaczki

KociaMatka z pieluszką też dobry patent

Mała, a gdybyś ścięła włosy tak za brodę? Lubisz taką długość?

Pestycyda jakby co widziałam gdzieś w necie artykuł o inhalacji, gdzie było napisane że olejku z drzewa herbacianego nie powinny małe dzieci wdychać, ale nie wiem dlaczego i czy to prawda, a nie mam teraz jak poszukać.

Minini masakra z tą znajomą Nie korci Cię żeby gdzieś to zgłosić? Biedne dzieci...
Super, że spokojnie dojechaliście

Darietta brawo za bioderka

Xzora mam nadzieję, że pani Justyna Wam pomoże i nie będziesz żałowała spotkania. Powodzenia dzisiaj, spokojnej nocy! Oby było lepiej! Dziwna sprawa z tymi karmieniami i że Klaudia nie chce ssać, trzymam kciuki żeby p. Just. zaradziła coś na to!

Taedio umknęło mi, a kto będzie chrzestnym, że taka bojowa teściowa?

Morelle super, że usg nerki wyszło dobrze. Współczuję kłótni z tż, biedni jesteście bo tyle stresów teraz macie + zmęczenie nie pomaga na pewno, łatwo o nerwy. Dobrze, że zrobiłaś posiew, oby szybko udało się zwalczyć zapalenie. Lekarka której nie zapaliła się lampka jak powiedziałaś o pieluchach i pozwoliła szczepić tragedia
A jak z wymiotami teraz?

Asia brawo za chrzest, zdrowia dla Jasia!

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Pestycyda przyjrzę się jeszcze czy na 100% tak jest, ale do tej pory zaobserwowałam że znosi ją tylko na prawo. Głowa jej ciąży w prawą stronę, znosi ją coraz bardziej, aż się czasem przewraca, patrz zdjęcie poniżej Ale po takim przywróceniu potrafi się naprostować ponownie...
Załącznik 7251701
Załącznik 7251711
Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
kciuki za szybki powrot do zdrowia.
niestety ale tak to jest z lekarzami - zazwyczaj jak samemu sie nie zainteresuje tematem to lekarze maja nas w d..

u naszego starszaka zdiagnozowal lekarz astme. bo kaszlał kilka miesiecy. okazalo sie że to glista byla i wystarczylo odrobaczyć! kaszel zniknął po tygodniu! ale gdybym sie nie zainteresowala tematem to by dyn dostawal sterydy od kilku lat...

widze ze tez was oburzyło podawanie syropku... mnie to męczy od kiedy sie dowiedzialam. myślałam co z tym zrobić i komu powiedzieć. ale nie wiem. nie mam zadnych dowodow...

Mala znajdź dobrego fryzjera zeby cos zrobic z wlosami. pierwszy lepszy nawet jak przyjdziesz z gotowym pomyslem to moze schrzanić sprawe.. a szkoda takich pieknych wlosow jak masz!!

xzora - fajna chrzestna chcialabym taką!!! a dalej czestuje czy juz nie?

moja chrzestna zniknela z mojego zycia b.szybko. chrzestnego widzialam 3 razy w życiu: na chrzcie (podobno), na komunii i raz przyjechał odwiedzić rodzicow jak mialam jakos 20lat - obcy czlowiek dla mnie.

sill - nie znam sie czy to przechylanie to jakas asymetria. spytaj na początek pediatre moze?

taedio - spytaj tesciową czy chce was ukarać za wybór chrzestnych czy swojego wnuka?

asia - brawo za udany chrzest!!

nam sie nie spieszy z chrztem. chrzestnym byłby brat męza ktory mieszka w niemczech i przyjezdzają do pl raz w roku na wakacje. wiec poczekamy spokojnie do kolejnych wakacji.. nie mamy za to kandydatek na chrzestną dziewczyny mojego brata nie wezme, nie maja ślubu, bylby problem w kosciele a poza tym jakoś średnio mi sie ona widzi. moze żona kuzyna co mieszkają obok, jestem chrzestna do ich syna...
Cytat:
My druga chustę mamy całą z bawełny i chyba też 260 . Nosi się całkiem fajnie

Irytują mnie takie osoby... Co jej do tego ? Bo nie chce brata który jeszcze ma problem alkoholowy ? Porażka

Ale miałaś przeczucie ... Teraz będzie lepiej b

My byliśmy u neurologa dziś i stwierdziła asymetria lewistronna właśnie vz tego v powodu... W dodatku przy badaniu jak podniosła go za rączki opada mu głowa ... Jak by miał lekko obniżone napięcie

W ogóle bardzo nastawiona na szczepienia aż za bardzo lubię lekarzy ostrożnych w tym temacie... I nadal nie wiem co wybrać czy nfz czy 5w1 już dziś się przez to popłakałam bo ciągle się boję że źle wybiore i małemu coś będzie ...

My po pierwszym kp

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

My żyjemy . Nic nie pisze bo nie mam czasu na nic ostatnio.
Byliśmy już na wizycie z serduszkiem i wszystko wyszło Ok.
Maxiu ma tylko szmery w sercu oraz kręgi serce wolniej bije. Mówiła kardiolog , ze to normalne w tym wieku i żeby obserwować go.
Nie szczepilismy go jeszcze bo nie mamy nawet jak się złożyć w czasie.

Ja tez nie wiem ile razy kp w nocy . Działam już automatycznie .

Trzymam kciuki dla potrzebujących Morelle . Sillmariien ✊🏻
Xzora ✊🏻 za kp.

U mnie laktacja już się unormowała i nie chodzę już taka nabuzowana , a Maxiu wciąż jak je to jakby żaby połykał. Rzuca się przy piersi i widać ze się meczy czasami. Mamy ostatnio dość latania po lekarzach wiec narazie odpoczywamy i przy następnej wizycie chyba poproszę o skierowanie na usg brzuszka może .
Albo może lepiej w końcu się umówię z laktacyjna doradczynią.
Na terapie do fizjo już nie chodzę bo mnie moje ubezp zrobiło w ch*a ostro. Nie chcą mi pokryć moich wizyt i prawdopodobnie będę musiała zapłacić od cholery kasy za te wizyty na których byłam. Jestem bardziej niż wkur***a 😤
Czuje się oszukana i będę musiała z nimi walczyć zapewne.
Rozszczep dalej jest ogromny. Kręgosłup mi tak boli ze utykam. Pójście na spacer ostatnio to wyczyn. I jak tu żyć ? Banda debili ma to w dupie 🙄 Żałuje ze jak byłam u gina ostatnio jak mi zakładali Mirena to nie powiedziałam mu o tym może by coś zdziałał .

Taedio - Twoja teściowa chyba spadła z nie powiem skąd żeby robić taki foch z takiego powodu 😵
Żenada 🙄

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Morelle - nie wiem o co się kłócisz z Tz , ale u mnie po 7latach właśnie był największy kryzys w małżeństwie.
W sumie to potem już nigdy nie było tak samo.
Dziecko tez sporo zweryfikowało .
Cytat:
W większości parafii nie godzą się na chrzestnych jeśli żyją bez ślubu.
Jeśli chodzi i sam chrzest a rodzice nie mają ślubu to ksiądz nie na prawa odmówić sakramentu i można to zgłosić

Dziękuję wam
Bylismy u pediatry i nic dalej nie wiemy. ..
Bo był tylko posiew, a nie zrobiłam badania ogólnego. W dodatku złapałam do woreczka, a nie kubeczka. Chociaż dzwoniłam do diagnostyki. W związku z tym nic nam nie dała. Tylko skierowanie do nefrologa i powtórka z badania moczu. Nefrolog za tydz. Nie chce tyle czekać. Złapałam dziś Mocz do kubeczka. Na miejscu okazało się, że muszą być 2 próbki. .
Więc musiałam zdecydować na co oddaje. Zrobiłam ogólne. Jutro powinien być wynik i znowu do pediatry jeśli uda się zarejestrować. ...

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Nie cierpię Ikei!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 18:55   #4605
karolinuuusia
Zakorzenienie

Morelle szkoda że nic nie wiadomo nadal. Może na powiew mogłaś dac? A jutro na b. ogólne

Alicja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-28, 19:05   #4606
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Wierzchnie skarpetki mogą być z tych grubszych jak zimno
Fakt, też się boję że zgubi skarpetkowy bucik ale na razie te z hm dają radę - wzięłam najmniejszy rozmiar.

Mi bardziej chodzi że zgubi ja nie zauważe i w stopke bedzie jej zimno. Wiadomo bucika też szkoda. Musze coś kupić bo jeszcze nie mam zadnych. Ale tak to juz jest z moją Wiki leżała by grzecznie w wozku to zakupy bym zrobiła.

A czy w pepco mają niechodki?

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:

Ja od samego początku jem wszystko. Orzechów się troszkę boję i w weekend zjadłam dwa. Po miodzie tak jakby mała rozwolnienie miała więc odpusciłam ale sprobuje za jakis czas chociaż do jednej herbaty na początek.

Dzis kupiłam sobie sok grejpfrutowy i baje się czy coś jej nie będzie. Mam nadzieje ze nie.
Stary 2017-09-28, 19:35   #4607
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle szkoda że nic nie wiadomo nadal. Może na powiew mogłaś dac? A jutro na b. ogólne

Chciałam juz jutro coś wiedzieć. Na posiew trzeba długo czekać

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Sill miałam Ci pisać, że właśnie Pestka tak trzyma głowę jak Twoja. Dlatego mamy Ćwiczenia

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Od dziś nosimy niedrapki... wcześniej nie nosiła... jutro kończy 3 mc i musi. Tak sobie wkłada palce do oczu jakby chciała je wydlubac. Dziś sobie rozciela nos. ..a paznokcie obcinalam jej 2 dni temu

Ps. Weekend zniżek się zaczął. Działa już np w Reserved. Kliknęłam bluzę w Angry birds
Stary 2017-09-28, 19:38   #4608
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
U nas tak samo
U nas również.

Morelle

Wykapalismy chłopaków, przeczytałam Tymińskiemu bajkę... (no.powiedzmy, ze bajke, raczej książkę bo.czytamy o.nauce i usypiam Hugo. Oby ładnie spał.
Wrócę potem do.męża, no jutro rano wyjeżdża na 3 dni :/ wraca w nocy z niedzieli na poniedziałek. Smutno mi ...

Stary 2017-09-28, 19:38   #4609
pestycyda
Zakorzenienie

Mała, może małemu się przestawily noc i dzień:p?

Sili, jakiś prZegapilam wcześniej. Nie wiedziałam o tym olejku z drzewa herbacianego! Więcej nie dam mu powachac.

Morelle, o jejku ale zamieszanie z tymi badaniami...

Kupiliśmy szumisia. W jaki sposób go używacie? Leci tylko przy zasypianiu czy jak się dziecko przebudza? Czy całą noc? Mamy wersje bez cry sensora więc sam się włączać nie będzie. Niby sam się wyłącza po 60 minutach ale sama nie wiem czy to dobry pomysł tyle czasu nad głową Wojtkowi i nam szumieć nad uchem:/

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-28, 19:41   #4610
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dziewczyny gdzie oprócz Home you kupię narzute na łóżko?

Alicja

Stary 2017-09-28, 19:51   #4611
Mała!
Zakorzenienie

Pepco, ikea,

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Pestycyda
Ja z szumisiem nie pomogę, bo nie mamy. Ale ja szumu używałabym tylko raczej do usypiania.

Stary 2017-09-28, 19:58   #4612
taedio
MerDer 4ever

Martini jestem bardzo ciekawa co to za chusta

Devilek jutro wstawię fotkę zakupów. Ogólnie ☠☠☠☠☠☠☠y :p ręcznik dla małego, jakieś małe kocyki niby, wazon, karuzele, grzechotkę .. :p świeczkę oczywiście!

Ja od początku jem wszystko i żadnych problemów
Darietta ja miód i orzechy wcinam a sok grejpfrutowy to mój ulubiony smak :p

Jesteśmy w domu, młody zasypia przy piersi. Jedzenie było pyszne
Stary 2017-09-28, 20:15   #4613
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny gdzie oprócz Home you kupię narzute na łóżko?

Ja kupiłam w ikea

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:

Sili, jakiś prZegapilam wcześniej. Nie wiedziałam o tym olejku z drzewa herbacianego! Więcej nie dam mu powachac.

Kupiliśmy szumisia. W jaki sposób go używacie? Leci tylko przy zasypianiu czy jak się dziecko przebudza? Czy całą noc? Mamy wersje bez cry sensora więc sam się włączać nie będzie. Niby sam się wyłącza po 60 minutach ale sama nie wiem czy to dobry pomysł tyle czasu nad głową Wojtkowi i nam szumieć nad uchem:/

Mi szumisia wypożyczyła dziewczyna z osiedla oni już nie uzywają i dała mi na testy. Różnicy nie widzę od dźwięków w aplikacji. Szumisia montuje na ramie od wózka w okolicy nóżek i tak samo w łóżeczku. Jakoś przy głowie mi nie pasuje. Mam szumisia wersję samą głowę montowana na rzep.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-28, 20:20   #4614
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam w ikea

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Mi szumisia wypożyczyła dziewczyna z osiedla oni już nie uzywają i dała mi na testy. Różnicy nie widzę od dźwięków w aplikacji. Szumisia montuje na ramie od wózka w okolicy nóżek i tak samo w łóżeczku. Jakoś przy głowie mi nie pasuje. Mam szumisia wersję samą głowę montowana na rzep.
A kiedy wyłączasz szum? Jak już usnie? Bo my mamy problem że młody budzi się po 15 minutach od zaśnięcia:/ szczególnie przy wieczornym karmieniu.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 20:23   #4615
taedio
MerDer 4ever

Przyszła mi kamerka z alie ale mój telefon jej nie widzi Ehh jutro bede sie tym bawić. Narazie transfer małego do kołyski i spać. Dobranoc
Stary 2017-09-28, 20:50   #4616
KociaMatka
Raczkowanie

Czesc podczytuje Was ale nie moge wbic bo mala ciagle marudzi albo placze i tylko na rece albo do cycka. 5.5 kg milosci

Morelle super, ze nie dalas sie zbyc lekarce i zrobilas badania na wlasna reke

Xzora fajnie ze walczysz o kp Oby teraz juz bylo z gorki

Wspolczuję Wam chorowania, u nas tez chorobska - Ewcia dostala kolejne leki bo katar jej nie odpuszcza a jeszcze teraz Tz sie rozlozyl mnie juz na szczescie odpuscilo. Nie dostalismy wzw w szpitalu w 3dobie bo nie mieli szczepionek a teraz odraczamy az mala bedzie zdrowa.

Troche mam juz kryzys zmeczeniowy, marzę zeby sie wyspac. A w weekend znowu rozrywkowo - beda wymieniac okna wiec musze sie ewakuowac z malą. Ale w sumie i tak spoko bo mam wizyte kontrolna u gin.

Czy Wasze szkraby mają jakies znienawidzone godziny? U mnie codziennie od 17 do kąpieli o 19.30 jest ryk :/ nie wiem czy to kolka czy co bo dostaje Sab S. Po kąpieli usypia bez problemu

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 20:56   #4617
Carolles
Zadomowienie

Hej dziewczyny!

Morelle podziwiam Cie mega. Te problemy zdrowotne Pestki pewnie Cie psychicznie wykanczaja 😢 trzymam mega kciuki za wyniki badan zebyscie w koncu wiedzialy z czym walczycie, co leczyc i jak leczyc

Xzora Ty to jestes silna kobieta! Pieknie walczysz o kp. Naprawde Twoja wola walki jest ogromna i wiele dziewczyn juz by sie poddalo a Ty nie 😊 przeogromnie Ci gratuluje.

Pestycyda u nas szumiś uzywany jest tylko w ciagu dnia podczas drzemek. I zazwyczaj chodzi przez te 40 minut i sie wylacza sam a czesto jest tak ze jak sie szumis wylacza to i Nela sie budzi wiec wlaczam znowu. W nocy uzylam moze dwa razy do tej pory ale chyba bardziej mnie uspil niz małą 😂

Samantha fajnie ze sie odezwalas. Wspolczuje problemow z kregoslupem. Brawa za ustabilizowanie laktacji.

Karolina ja od poczatku wszystko jem i tez nic małej nie dolega. Co do naszuty to w English Home sa super i nie
drogie. No i obi, merkury leroy itd.

Taedio zazdroszcze ogniska 😊

Zdrowka wszystkim przeziebionym! U mnie tż tez cos zlapal, spi dzis w salonie.

Pierwszy transfer mi dzis nie wyszedl. Neli sie na gadanie zebralo 😉 tak mi podczas karmienia wieczornego sie zachlysnela ze szok. Mleko zwrocila o nosem i ustami a z nosa jeszcze frida ściągnelam. Teraz mi ciagle charszczy.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 21:10   #4618
calineczka3
Zadomowienie

Dziękuję za komentarze dot. szczepień.
Wygląda na to, że młody przeżył to dużo lepiej niż ja

Devilek rozumiem Cię bardzo dobrze.
Też się bałam i miałam wątpliwości.
Mąż tłumaczył mi, że nie będę teraz wiedzieć czy podejmuję dobrą decyzję.
W końcu wzięliśmy 5w1, bałam się pełnokomórkowego krztuśćca. A Pentaxim ma najmniej aluminium i nie ma tiomersalu poza tym.
Pneumo szczepie za miesiąc. Chciałam odroczyć pół roku, ale boję się, że młody będzie za długo bez ochrony. To zagraża najbardziej małym dzieciom i niestety, szczepień się boję, ale za nieszczepienie też trzeba wziąć odpowiedzialność...

Samantha super, że u Ciebie ok!

Karolinusia pokaż sukienkę na chrzest

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość

Calineczka my za Prevenar płaciliśmy 199 zł. Apteka Słoneczna, może sprawdź, czy nie masz w okolicy?(
Super cena!
Nie wiem czy u mnie jest ta sama Słoneczna. Nie mają teraz Prevenaru, ale ostatnią cenę w systemie mają 230, więc nieźle

Xzora wydaje mi się, że Folik Mama ma 20 jednostek, nie 800 A zaleca się 2000 przy kp.
Sukienkę zostawiam
Trzymam mocno kciuki za Twoje kp! Super, żę cdl doradził.

Cytat:
Ja zakładam buciki - jak jest ciepło te z H&M, a dzisiaj od kombinezonu (chronią od wiatru i maja futerko w środku).
Co do usypiania - u mnie zaczął sie fotelik sprawdzać tyle ze ja mam z funkcją rozkładania i z kołyską.

Wyjmujesz potem Klaudię z fotelika?
Nasz mały tez super zasypia w foteliku, ale nie wpadłam na to, żeby w domu go w nim usypiać.

Cytat:

Ja od początku jem wszystko

Nie wiem co zrobić z tym moim żarłokiem.
Zmartwiłam się, że pediatra mi powiedziała, że za duzo przybrał.
Wygląda normalnie, nie jest duży, ale nie chcę go przekarmiać.
Dzisiaj w dzień znowu nie mógł wytrzymać 2 godzin bez jedzenia (tylko jak spał to miał dłuższą przerwę).
W nocy budzi się co 2 godziny
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-28, 21:18   #4619
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Ja włączam jak zaczyna płakać i leci cały czas. Zasypia przy nim. Po 30 min się wyłącza.

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Czesc podczytuje Was ale nie moge wbic bo mala ciagle marudzi albo placze i tylko na rece albo do cycka. 5.5 kg milosci

Morelle super, ze nie dalas sie zbyc lekarce i zrobilas badania na wlasna reke

Xzora fajnie ze walczysz o kp Oby teraz juz bylo z gorki

Wspolczuję Wam chorowania, u nas tez chorobska - Ewcia dostala kolejne leki bo katar jej nie odpuszcza a jeszcze teraz Tz sie rozlozyl mnie juz na szczescie odpuscilo. Nie dostalismy wzw w szpitalu w 3dobie bo nie mieli szczepionek a teraz odraczamy az mala bedzie zdrowa.

Troche mam juz kryzys zmeczeniowy, marzę zeby sie wyspac. A w weekend znowu rozrywkowo - beda wymieniac okna wiec musze sie ewakuowac z malą. Ale w sumie i tak spoko bo mam wizyte kontrolna u gin.

Czy Wasze szkraby mają jakies znienawidzone godziny? U mnie codziennie od 17 do kąpieli o 19.30 jest ryk :/ nie wiem czy to kolka czy co bo dostaje Sab S. Po kąpieli usypia bez problemu

Dzięki

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Morelle podziwiam Cie mega. Te problemy zdrowotne Pestki pewnie Cie psychicznie wykanczaja 😢 trzymam mega kciuki za wyniki badan zebyscie w koncu wiedzialy z czym walczycie, co leczyc i jak leczyc

Xzora Ty to jestes silna kobieta! Pieknie walczysz o kp. Naprawde Twoja wola walki jest ogromna i wiele dziewczyn juz by sie poddalo a Ty nie 😊 przeogromnie Ci gratuluje.

Pestycyda u nas szumiś uzywany jest tylko w ciagu dnia podczas drzemek. I zazwyczaj chodzi przez te 40 minut i sie wylacza sam a czesto jest tak ze jak sie szumis wylacza to i Nela sie budzi wiec wlaczam znowu. W nocy uzylam moze dwa razy do tej pory ale chyba bardziej mnie uspil niz małą 😂

Samantha fajnie ze sie odezwalas. Wspolczuje problemow z kregoslupem. Brawa za ustabilizowanie laktacji.

Karolina ja od poczatku wszystko jem i tez nic małej nie dolega. Co do naszuty to w English Home sa super i nie
drogie. No i obi, merkury leroy itd.

Taedio zazdroszcze ogniska 😊

Zdrowka wszystkim przeziebionym! U mnie tż tez cos zlapal, spi dzis w salonie.

Pierwszy transfer mi dzis nie wyszedl. Neli sie na gadanie zebralo 😉 tak mi podczas karmienia wieczornego sie zachlysnela ze szok. Mleko zwrocila o nosem i ustami a z nosa jeszcze frida ściągnelam. Teraz mi ciagle charszczy.

Juz się martwię bo na cały dzień zjadła tylko 400ml.

Mała

Xzora Kciuki!

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Dziękuję za komentarze dot. szczepień.
Wygląda na to, że młody przeżył to dużo lepiej niż ja

Devilek rozumiem Cię bardzo dobrze.
Też się bałam i miałam wątpliwości.
Mąż tłumaczył mi, że nie będę teraz wiedzieć czy podejmuję dobrą decyzję.
W końcu wzięliśmy 5w1, bałam się pełnokomórkowego krztuśćca. A Pentaxim ma najmniej aluminium i nie ma tiomersalu poza tym.
Pneumo szczepie za miesiąc. Chciałam odroczyć pół roku, ale boję się, że młody będzie za długo bez ochrony. To zagraża najbardziej małym dzieciom i niestety, szczepień się boję, ale za nieszczepienie też trzeba wziąć odpowiedzialność...

Samantha super, że u Ciebie ok!

Karolinusia pokaż sukienkę na chrzest

Super cena!
Nie wiem czy u mnie jest ta sama Słoneczna. Nie mają teraz Prevenaru, ale ostatnią cenę w systemie mają 230, więc nieźle

Xzora wydaje mi się, że Folik Mama ma 20 jednostek, nie 800 A zaleca się 2000 przy kp.
Sukienkę zostawiam
Trzymam mocno kciuki za Twoje kp! Super, żę cdl doradził.

Wyjmujesz potem Klaudię z fotelika?
Nasz mały tez super zasypia w foteliku, ale nie wpadłam na to, żeby w domu go w nim usypiać.

Ja od początku jem wszystko

Nie wiem co zrobić z tym moim żarłokiem.
Zmartwiłam się, że pediatra mi powiedziała, że za duzo przybrał.
Wygląda normalnie, nie jest duży, ale nie chcę go przekarmiać.
Dzisiaj w dzień znowu nie mógł wytrzymać 2 godzin bez jedzenia (tylko jak spał to miał dłuższą przerwę).
W nocy budzi się co 2 godziny
A jak to wyglada w centylach?

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Z dobrych info - stopy wróciły do swoich rozmiarów! Nareszcie mogę nosić wszystkie szpilki!
Stary 2017-09-28, 21:20   #4620
Mała!
Zakorzenienie

Kocia matka
Też odczuwam zmęczenie juz:/
A przed 17:00 mala śpi?

Xzora
Zgadzam sie z Carolles, pieknie walczysz o.kp, ale Ty w ogóle jesteś chodzacą silną wolą! Gratki.

Oki posiedziałam z mężem i ide spać, niedługo pewnie pierwsze kp.
Dobranoc dziewczyny.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości