|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
MerDer 4ever
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Mój nie miał bucików ani razu na nogach
![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Zamówiłam dzisiaj chustę a jutro juz u mnie bedzie <3 |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super z doradczynią, najważniejsze, to czuć się spokojnym i mieć wsparcie. U mnie też nawału nie było, ale ja w ogóle bardzo długo nie miałam pokarmu. Krople pojawiły się dopiero 4 dnia, jak J wypisali z neonatologii i byliśmy razem. Przystawić mogłam go dopiero 3 dnia tak naprawdę (urodził się w środę i dopiero w piątek wyjęli go z takiego zamkniętego inkubatora, potem jeszcze dzień leżał w takim otwartym i dopiero w sobotę ze mną w sali), ale przez te pierwsze kilka dni nie miał odruchu ssania tak naprawdę, nawet butli, którą był karmiony. Ja cały czas działałam z laktatorem. Potem w domu rzuciliśmy wszystko na szalę i tylko kp było. A potem zastój, jeden, drugi, trzeci, czwarty. I tak naprawdę jak patrzę teraz z perspektywy, to chyba od początku kp było skazane na niepowodzenie, ale podjęliśmy tą walkę. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4593 |
Wtajemniczenie
|
Taedio zazdro i ogniska i kulinarnego czwartku
![]() Darietta ja w chuście wkładam małej podwójne skarpetki, albo skarpetki + skarpetkowe buciki z h&m. |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też staram się go zabierać wszędzie ![]() ![]() Co.tam kupiłaś ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |||||
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do usypiania - u mnie zaczął sie fotelik sprawdzać tyle ze ja mam z funkcją rozkładania i z kołyską. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xzora Czas edycji: 2017-09-28 o 17:07 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja tez wkladam skarpetki I skarpetkowe butki. Jeszcze... ame chyba zaczne bambosze. Hugo dzis ciagle spi, 4 h ma spacerze 9-13 potem od 14:30- 16:00 wspolna drzemka.I wzielam go w chuste na trening syna I dalej spi... I ja sie potem dziwie, ze w nocy nie spi ![]() Taedio Ognisko : slina: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joga nie jest taka zła. Ja się z nią w koncu polubiłam w ciazy i poki co na nic wiecej nie mogę sobie pozwolić. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
Tez myslałam o podwojnych skarpetkach. Super dzieki za odpowiedz. Boje sie że nie zauwaze że bucik zgubiła i tak bedzie w skarpetce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fakt, też się boję że zgubi skarpetkowy bucik ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja już jem wszystko przy kp. Nawet smażone. Z brzuszkiem nie mamy problemów
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jem od samego początku i nigdy mały nie miał problemów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bylismy u pediatry i nic dalej nie wiemy. .. Bo był tylko posiew, a nie zrobiłam badania ogólnego. W dodatku złapałam do woreczka, a nie kubeczka. Chociaż dzwoniłam do diagnostyki. W związku z tym nic nam nie dała. Tylko skierowanie do nefrologa i powtórka z badania moczu. Nefrolog za tydz. Nie chce tyle czekać. Złapałam dziś Mocz do kubeczka. Na miejscu okazało się, że muszą być 2 próbki. . Więc musiałam zdecydować na co oddaje. Zrobiłam ogólne. Jutro powinien być wynik i znowu do pediatry jeśli uda się zarejestrować. ... ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Nie cierpię Ikei!
![]() |
#4605 |
Zakorzenienie
|
Morelle szkoda że nic nie wiadomo nadal. Może na powiew mogłaś dac? A jutro na b. ogólne
![]() |
#4606 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy w pepco mają niechodki? ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
Dzis kupiłam sobie sok grejpfrutowy i baje się czy coś jej nie będzie. Mam nadzieje ze nie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Sill miałam Ci pisać, że właśnie Pestka tak trzyma głowę jak Twoja. Dlatego mamy Ćwiczenia ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Od dziś nosimy niedrapki... wcześniej nie nosiła... jutro kończy 3 mc i musi. Tak sobie wkłada palce do oczu jakby chciała je wydlubac. Dziś sobie rozciela nos. ..a paznokcie obcinalam jej 2 dni temu Ps. Weekend zniżek się zaczął. Działa już np w Reserved. Kliknęłam bluzę w Angry birds
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
U nas również.
Morelle ![]() Wykapalismy chłopaków, przeczytałam Tymińskiemu bajkę... (no.powiedzmy, ze bajke, raczej książkę bo.czytamy o.nauce ![]() Wrócę potem do.męża, no jutro rano wyjeżdża na 3 dni :/ wraca w nocy z niedzieli na poniedziałek. Smutno mi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4609 |
Zakorzenienie
|
Mała, może małemu się przestawily noc i dzień:p?
Sili, jakiś prZegapilam wcześniej. Nie wiedziałam o tym olejku z drzewa herbacianego! Więcej nie dam mu powachac. Morelle, o jejku ale zamieszanie z tymi badaniami... Kupiliśmy szumisia. W jaki sposób go używacie? Leci tylko przy zasypianiu czy jak się dziecko przebudza? Czy całą noc? Mamy wersje bez cry sensora więc sam się włączać nie będzie. Niby sam się wyłącza po 60 minutach ale sama nie wiem czy to dobry pomysł tyle czasu nad głową Wojtkowi i nam szumieć nad uchem:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie oprócz Home you kupię narzute na łóżko?
#4611 |
Zakorzenienie
|
Pepco, ikea,
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Pestycyda Ja z szumisiem nie pomogę, bo nie mamy. Ale ja szumu używałabym tylko raczej do usypiania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4612 |
MerDer 4ever
|
Martini jestem bardzo ciekawa co to za chusta
![]() Devilek jutro wstawię fotkę zakupów. Ogólnie ☠☠☠☠☠☠☠y :p ręcznik dla małego, jakieś małe kocyki niby, wazon, karuzele, grzechotkę .. :p świeczkę oczywiście! ![]() Ja od początku jem wszystko i żadnych problemów ![]() Darietta ja miód i orzechy wcinam a sok grejpfrutowy to mój ulubiony smak :p Jesteśmy w domu, młody zasypia przy piersi. Jedzenie było pyszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
MerDer 4ever
|
Przyszła mi kamerka z alie ale mój telefon jej nie widzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Raczkowanie
|
Czesc
![]() ![]() Morelle super, ze nie dalas sie zbyc lekarce i zrobilas badania na wlasna reke Xzora fajnie ze walczysz o kp ![]() Wspolczuję Wam chorowania, u nas tez chorobska - Ewcia dostala kolejne leki bo katar jej nie odpuszcza a jeszcze teraz Tz sie rozlozyl ![]() Troche mam juz kryzys zmeczeniowy, marzę zeby sie wyspac. A w weekend znowu rozrywkowo - beda wymieniac okna wiec musze sie ewakuowac z malą. Ale w sumie i tak spoko bo mam wizyte kontrolna u gin. Czy Wasze szkraby mają jakies znienawidzone godziny? U mnie codziennie od 17 do kąpieli o 19.30 jest ryk :/ nie wiem czy to kolka czy co bo dostaje Sab S. Po kąpieli usypia bez problemu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Morelle podziwiam Cie mega. Te problemy zdrowotne Pestki pewnie Cie psychicznie wykanczaja 😢 trzymam mega kciuki za wyniki badan zebyscie w koncu wiedzialy z czym walczycie, co leczyc i jak leczyc ![]() Xzora Ty to jestes silna kobieta! Pieknie walczysz o kp. Naprawde Twoja wola walki jest ogromna i wiele dziewczyn juz by sie poddalo a Ty nie 😊 przeogromnie Ci gratuluje. Pestycyda u nas szumiś uzywany jest tylko w ciagu dnia podczas drzemek. I zazwyczaj chodzi przez te 40 minut i sie wylacza sam a czesto jest tak ze jak sie szumis wylacza to i Nela sie budzi wiec wlaczam znowu. W nocy uzylam moze dwa razy do tej pory ale chyba bardziej mnie uspil niz małą 😂 Samantha fajnie ze sie odezwalas. Wspolczuje problemow z kregoslupem. Brawa za ustabilizowanie laktacji. Karolina ja od poczatku wszystko jem i tez nic małej nie dolega. Co do naszuty to w English Home sa super i nie drogie. No i obi, merkury leroy itd. Taedio zazdroszcze ogniska 😊 Zdrowka wszystkim przeziebionym! U mnie tż tez cos zlapal, spi dzis w salonie. Pierwszy transfer mi dzis nie wyszedl. Neli sie na gadanie zebralo 😉 tak mi podczas karmienia wieczornego sie zachlysnela ze szok. Mleko zwrocila o nosem i ustami a z nosa jeszcze frida ściągnelam. Teraz mi ciagle charszczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |||
Zadomowienie
|
Dziękuję za komentarze dot. szczepień.
Wygląda na to, że młody przeżył to dużo lepiej niż ja ![]() Devilek rozumiem Cię bardzo dobrze. Też się bałam i miałam wątpliwości. Mąż tłumaczył mi, że nie będę teraz wiedzieć czy podejmuję dobrą decyzję. W końcu wzięliśmy 5w1, bałam się pełnokomórkowego krztuśćca. A Pentaxim ma najmniej aluminium i nie ma tiomersalu poza tym. Pneumo szczepie za miesiąc. Chciałam odroczyć pół roku, ale boję się, że młody będzie za długo bez ochrony. To zagraża najbardziej małym dzieciom i niestety, szczepień się boję, ale za nieszczepienie też trzeba wziąć odpowiedzialność... Samantha super, że u Ciebie ok! ![]() Karolinusia pokaż sukienkę na chrzest ![]() Cytat:
Nie wiem czy u mnie jest ta sama Słoneczna. Nie mają teraz Prevenaru, ale ostatnią cenę w systemie mają 230, więc nieźle ![]() Xzora wydaje mi się, że Folik Mama ma 20 jednostek, nie 800 ![]() Sukienkę zostawiam ![]() Trzymam mocno kciuki za Twoje kp! Super, żę cdl doradził. Cytat:
Nasz mały tez super zasypia w foteliku, ale nie wpadłam na to, żeby w domu go w nim usypiać. Cytat:
![]() Nie wiem co zrobić z tym moim żarłokiem. Zmartwiłam się, że pediatra mi powiedziała, że za duzo przybrał. Wygląda normalnie, nie jest duży, ale nie chcę go przekarmiać. Dzisiaj w dzień znowu nie mógł wytrzymać 2 godzin bez jedzenia (tylko jak spał to miał dłuższą przerwę). W nocy budzi się co 2 godziny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mała ![]() Xzora Kciuki! ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Z dobrych info - stopy wróciły do swoich rozmiarów! Nareszcie mogę nosić wszystkie szpilki! ![]()
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Kocia matka
Też odczuwam zmęczenie juz:/ A przed 17:00 mala śpi? Xzora Zgadzam sie z Carolles, pieknie walczysz o.kp, ale Ty w ogóle jesteś chodzacą silną wolą! Gratki. Oki posiedziałam z mężem i ide spać, niedługo pewnie pierwsze kp. Dobranoc dziewczyny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.