|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać...
Ja bym z chęcią poszła na wege-wesele, przynajmniej bym spróbowała czegoś innego, niż kotlet, de volaille i pieczeń wieprzowa
|
|
|
|
|
#1862 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1863 |
|
Konto usunięte
|
I pierś z kurczaka z ananasem - fuj! Nie wiem kto chce być taki nowoczesny, ale często to widuję na weselach a to połączenie jest jak pizza hawajska
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;77553031]I pierś z kurczaka z ananasem - fuj! Nie wiem kto chce być taki nowoczesny, ale często to widuję na weselach a to połączenie jest jak pizza hawajska
[/QUOTE]Serio? Nigdy czegoś takiego nie jadłam na żadnym weselu
|
|
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym Wy chyba nadal nie rozumiecie o co mi chodzi. Ale juz mi sie nawet nie chce tego tlumaczyc. Ja akurat jestem gosciem ktory z wiekszosci wesel wychodzi zadowolony, chyba ze naprawde bylo mega beznadziejne (a na kilku takich bylam), poczawszy od atmosfery, sali , calej otoczki, muzyki i jedzenia. Co do jedzenia tez nie jestem wymagajaca. A te rozstrzasane problemy to sa tylko tutaj, w zyciu realnym sie z nimi poki co nie spotkalam. Ani nie mam wsrod znajomych wegetarian ani tym bardziej wegan. I ze znajomymi tez nie mam problemu. Dziekuje za uwage. |
|
|
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś 8 lat temu za gówniaka miałam przyjemność być na weselu, gdzie panna młoda była wege. I owszem, były jakieś ąę wege dania i były całkiem fajne, ale mięsiwo też się znalazło i nikomu na siłę nie wciskała swoich przekonań. Dzięki temu nigdy też nie miała problemu u innych osób na imprezach, zawsze coś wege dla niej zrobili (i nawet konsultowali z nią dokładnie, czy chciałaby danie x czy y).
Wszyscy szczęśliwi i spiny nie było, wystarczy zrozumieć, że inni mają swoje przekonania. Co do tego kurczaka z ananasem, to cieszę się, że na szczęście na ostatnich weselach zostali przy tradycyjnym jedzeniu. Wtedy wiadomo chociaż, co sobie nakładać, żeby zjeść, a czego nie tykać
|
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;77553031]I pierś z kurczaka z ananasem - fuj! Nie wiem kto chce być taki nowoczesny, ale często to widuję na weselach a to połączenie jest jak pizza hawajska
[/QUOTE]Ja akurat lubie i to i to. Ale szczerze to juz dawno z takim kurczakiem na weselu sie nie spotkalam. Owszem kiedys lata temu na weselach w remizach to byl hit. Ale nie teraz.---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
Ja wzielam krem z borowikow, ktory byl z torebki - pyszny sztuczny smak. Wow. |
|
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie rosół wcale nie jest złym wyborem na pierwsze danie. To jest zdrowa zupa i na pewno dobrze się sprawdzi jako przedsmak alkoholowej imprezy
|
|
|
|
|
#1869 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio widuje raczej tradycyjne polskie dania ale takie których nie widuje się na weselach. No może poza kremem z groszku z ptysiami. Niezbyt smaczny był I tak jak wspomniano rosół się podaje żeby natłuścić organizm i zwolnić wchłanianie alkoholu, więc nie mam nic na przeciwko ![]() Ale sama to bym zaserwowała barszcz czerwony z uszkami
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w regionie barszcz czerwony jest zazwyczaj ostatnim ciepłym daniem
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1873 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam lekko licząc na 10 weselach i chyba na wszystkich był rosół
Przy czym większość z tych wesel była tak z 10 i więcej lat temu, kiedy różnorodność weselna średnio miała miejsce.W zeszłym roku u kuzynki było tyle ciepłych dań, że nie wyrabiałam. Obiad, potem gołąbki, potem jakaś pieczeń ze smażonymi ziemniakami, potem barszcz z krokietem, w międzyczasie flaki i chyba o czymś zapomniałam ![]() Za to w tym roku u kuzyna wystarczyło, że siedziałam na przeciwko patery z owocami, obżarłam się tak tym, że prawie nie jadłam nic innego
|
|
|
|
|
#1875 |
|
Konto usunięte
|
[/QUOTE]Ejj, moja ciocia robi pycha kotlet z ananasem ale nie na wesela.Szczerze mówiąc, to już nie pamiętam wesela z rosołem czy devoleiem czy piersią z ananasem ;-) |
|
|
|
|
#1876 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 20:49 |
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że ludzie podają rosół bo po prostu wybierają bezpieczniejsza opcje. I tak by zadowolić większość gości (w kontekście takim że każdy mniej więcej wie co rodzina lubi jeść najbardziej ) dla mnie zupa to zupa,jakakolwiek by była. Ale np nie wyobrażam sobie całego wesela bez mięsa bo najadam się tylko mięsem i je kocham u życzyłbym sobie żeby wegetarianie to uszanowali ![]() Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Rozsądny parafianin się denerwuje że sakramenty powinny być darmowe poza tym ludzie którzy zapewniają nam wesele odprowadzają podatki a księża nie mnie to wkurza ![]() Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
[/QUOTE]Uwielbiam🙃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Tez nie kumam czepiania sie rosolu. Nie kazdy lubi krem ze szparagow,rosol lubi raczej wiekszosc. U mnie bedzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1880 |
|
Konto usunięte
|
Rosół za to to moja ulubiona zupa
A TŻ-a flaki |
|
|
|
|
#1881 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pani Basia nie je mięsa, bo wie, jak traktowane są zwierzęta w ubojniach, wie, jak są zabijane. Nie je mięsa X lat, bo nie chce, żeby chociaż jedno zwierzę cierpiało. Jeśli poda na weselu mięso to przyczyni się do cierpienia i śmierci kilku zwierząt. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Btw.nie miałam na swoim weselu żadnych prezentów dla gości, bo uważam je za zbędne. |
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Też uważam tak jak Ty
nikomu słabo się z tego powodu się nie zrobi a moze ktoś przez chwilę będzie się lepiej bawił. Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gospodarz organizuje ale skoro kogoś zaprasza to na dobrej zabawie gości powinno mu zależeć.
|
|
|
#1885 |
|
Konto usunięte
|
Czyli jeśli nie da mięcha/disco polo to znaczy, że mu nie zależy na gościach?
Czy jeśli gospodarz poda bardzo dobre jedzenie, smaczne, zdrowe, z dobrych upraw etc., ale bez mięcha, to znaczy, że mu nie zależy? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A impreza była świetna.
|
|
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1889 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jestem zdania, że wesele też jest dla gości i nie powinno się narzucać tylko swoich zasad. Chciałam, żeby dobrze się czuli, więc był ten słynny rosół i jakaś inna zupa do wyboru (jak na wszystkich weselach na których byłam i na każdym 95% osób wybiera to pierwsze i nie ważne czy druga jest grzybowa, flaki czy krem z warzywek). Nie słucham disco polo (jak i większości innych typów), ale zespół zagrał i kilka takich piosenek, a mi nie ubyło od tego |
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Konto usunięte
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;77585376]Wesele to nie to samo co ślub
![]() Jestem zdania, że wesele też jest dla gości i nie powinno się narzucać tylko swoich zasad. Chciałam, żeby dobrze się czuli, więc był ten słynny rosół i jakaś inna zupa do wyboru (jak na wszystkich weselach na których byłam i na każdym 95% osób wybiera to pierwsze i nie ważne czy druga jest grzybowa, flaki czy krem z warzywek). Nie słucham disco polo (jak i większości innych typów), ale zespół zagrał i kilka takich piosenek, a mi nie ubyło od tego[/QUOTE]Co to znaczy "narzucać zasady" w kontekście wesela? Goście przychodzą na gotowe i siłą rzeczy dostają wesele zorganizowanie według zasad PM. Jeśli wg twoich zasad jakoś uchodzi puszczanie disco polo, którego nie lubisz, to fajnie. Tylko w tej dyskusji nie chodziło o to, że się czegoś nie lubi albo woli co innego, tylko o złamanie własnych zasad, od których już ci "ubywa", gdy je złamiesz. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

szczęśliwa Panna Młoda 
A TŻ-a flaki