![]() |
#481 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka ❤ - cz. 5
Wstałam dziś lewą nogą, wszystko mnie drażni, mąż już dostał z 10 ochrzanów, powiedział, że zaraz idzie do galerii pooglądać zegarki sobie 😂
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Raczkowanie
|
Lynn mam to samo że swoim wyglądem. Nie mogę patrzeć na siebie,pocieszam się że samo zejdzie. W pierwszej ciąży też było 20kg na plusie..ale byłam młodsza,orgamizm wtedy chyba też szybciej dochodził do siebie.
Gatta rzeczywiście poważne wskazania, dużo tu nas z cc planowanym. Kate noir czytałam tylko wpisy dotyczące kp😉ten z budzeniem hahah na pewno.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Zadomowienie
|
Przed chwilą córka przypomniała mi, że we wtorek ma bal w przedszkolu i gdzie jest jej przebranie. W ferworze przygotowań do porodu kompletnie zapomniałam, że miałam przygotować jej przebranie za owoc lub warzywo. Tak więc przez jeszcze kilka godzin rodzić nie mogę 😁, bo muszę podjechać do galerii po brystol i bibule i zrobić jej strój. Narazie wymyśliłam, że będzie malinka bądź buraczkiem 😄
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Wtajemniczenie
|
Joasiala spokojnie, z naszym tempem rozwoju akcji to spokojnie zdążysz zrobić cały sad owocowy 😂
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mały rusza się średniawo ale rusza. Wczoraj wieczor pełen średnich przeżyć ale były też przytulanki. I wiecie co już po dostałam histerycznego śmiechu, że jaka ja jestem gigantyczna hahaha na tych zgiętych kolanach, z dwóch ud nagle jedno, brzuch na tym mega udzie, brzuch na prześcieradle, szeroka no jak słoń:d Dzisiaj jakieś zmęczenie mnie dopadło. Leżę i czytam. Nie muszę nic robic, TŻ będzie dopiero jutro wieczorem. Pijecie te liście malin albo wiesiołka łykacie? Ostatnie dni takie ciepłe i myślę czy jak będzie taka pogoda to do szpitala brać taki mikrofibrowy miły kocyk czy może lepiej taki z dziurami oddychający? Cyz jednak dziecko zmarznie? Na wyjście mam kombinezon taki średni, pikowany. W foteliku nie mam pokrowca tylko taki kocyk z dziurami więc tym będę przykrywać dziecko ale zastanawiam się nad jedną rzeczą. Bo dziecko w foteliku, w pasach nie może mieć żadnej kurtki ani nic. A taki mini kombinezon? Fakt że jest on lekko śliski, to mam dziecko za każdym razem z tego kombinezonu wyciągać żeby zapiąć w foteliku ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Wtajemniczenie
|
Katka ja właśnie piję herbatkę z liści malin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja miałam już zacząć pić dwa tygodnie temu ale szpital mnie wyrolował i zanim kupiłam to minęło trochę czasu. I przez to, że TŻ nie ma to boje się pić regularnie ![]() Ciekawe jak położę rękę bardziej z boku, w sumie tam gdzie kiedyś było wcięcie to czuję takie bąblowanie. Co to? Edytowane przez Katka20 Czas edycji: 2017-10-01 o 13:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Wtajemniczenie
|
W smaku moze byc, z tym ze ja mam liscie z ogrodka ktore sama ususzylam. Jestem przyzwyczajona do zielska takze spoko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Rozeznanie
|
A ja słyszałam że żeby ta herbatka zadziałała to trzeba ją pić kilka tygodni. Ale w sumie nie zaszkodzi a może pomoże. Może i ja zacznę pić, liście mam w ogródku tylko czy muszą być suszone??
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawa jestem jak mój lekarz podchodzi do wywoływania. L4 wypisał mi do 15.10. czyli do tp. Zapytam na wizycie we wtorek. Widać co lekarz to inny zwyczaj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja to nawet na wagę nie wchodzę, ale chyba nie jest tragicznie. Opuchnięta też jestem. Idę zaraz robić zapiekane makaronową,ale najpierw przegląd co u was. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę, szpital zamknięty do wtorku albo środy, jeszcze nie wiadomo dokładnie. Oby mała nie zrobiła psikusa, bo tak ją wywoływałam.
![]() |
![]() |
#497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Konto usunięte
|
Myśmy dzisiaj chcieli pojechać na pierogi, ale była taka kolejka, że wylądowaliśmy na stekach. Mały był strasznie marudny i nieznośny, więc ogólnie średni dzień. Jak dobrze, że jutro już do żłobka idzie...
A Ania bardzo nie lubi jak siedzę w samochodzie, bo jest mi masakrycznie niewygodnie. Do terminu 10 dni czyli z przenoszeniem liczę prawie 3 tygodnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 |
Raczkowanie
|
Ja pije sok aroniowy ale zamiast lisci wisni zrobilam porcje na lisciach malin i takie pije cos juz dluzszy czas.
A jak jezdzicie samochodem? Bo mnie maz pytal czy ja cos wogole widze jadac na lezaco.. No ale wez kieruj za brzuchem, musze miec proste rece i sie rozlozyc 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#501 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Ja nie kieruję autem od paru dobrych miesięcy. W ciąży czuję się jakbym miała ćwierć mózgu w użyciu, więc wolę nie prowokować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Zadomowienie
|
Nunny, ja w męża aucie jechalam podobnie. Ma takie kubełkowe siedzenia i jeszcze mój brzuch i tez jakbym się odsunęła to nie dostane do pedałów. W moim aucie by nie było takiego problemu, ale sprzedalismy moje, bo po przeprowadzce wszędzie mamy blisko i dwa auta niepotrzebne. Ogólnie w ciazy malo jezdzilam, bo najpierw mdłości i wymioty, a potem właśnie ten brzuch mi przeszkadzal.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() A ja dziś byłam na ip. Od wczoraj od 17 miałam twardnienia brzucha delikatne, wzięłam ciepłą kąpiel a godzinę później wszystko nasiliło się i dostałam biegunki. Chodziłam, leżałam, chodziłam tak do północy i poszłam z tztem spać, o 4 obudził mnie dość silny ból w kroku, cały twardy brzuch i kopniaki małego. Zdecydowaliśmy, że jedziemy sprawdzić co się dzieje. To mam rozwarcie na 3cm, ale skurcze się wyciszyły. Odesłali mnie do domu, bo nie ma miejsc na oddziale. Jak się w nocy nasili mam wrócić. Problem w tym, że mój K. ma dziś na 1 do pracy i boję się że coś się zacznie a w dodatku ten niby brak miejsc.. Póki co brzuch mięciutki, mały się przeciągał i tyle dobrego. We wtorek wizyta u gina, jak dotrwam to okaże się co dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
nibyżona
|
Dziewczyny przepraszam ale nie nadrobie!
![]() Od czwartku jestem w szpitalu przez wysokie ciśnienie, ale jest ok że mną i z małym. Nie wiem czy zostaje czy co, wiecie jak w weekend. A że przyjęli mnie chora to siedzę w izolatce i tylko facebook mi się tu po ludzku ładuje, teraz chwilę spaceru zrobiłam po szpitalu i zlapalam. Więc jak będę mogła to będę wpadać, a tak to tylko fb. I w końcu październik 😍
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
Jakoś się byle jak czuje, niby mi gorąco ale jednocześnie zimno,niby spac ale jakoś nie, coś bym zjadła ale mi niedobrze
![]() ![]() Dzisiaj rano wywolywalam porod z mężem, potem jechaliśmy do teściów specjalnie bardzo dziurawą droga ale nawet brzuch mi nie stwardnial od tego! Jutro zaczynam 40 tydzien ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Zadomowienie
|
3 cm to ładne rozwarcie juz, ale lepiej żeby cie dziś nie złapalo jak będziesz sama.
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
Very no ja doslowanie wpadam wlasnie w te kubelkowe siedzenie z tym ze regulacje ma dosyc wysoko ale i tak jade na prawie prostych nogach i pol lezaco. Ale z brzuchem tym samochodem to mi sie jezdzic nie da bo kompletnie nic nie widze i jezdze na czuja. Zeby nie czujniki parkowania to bym nigdzie nie stanela a musze wiecej tylem bo przod mamy strasznie niski sportowy i mozna zostawić na krawezniku, do tego kombi to dla mnie masakra.. Swojego sprzadalam niedawno bo tez uznaliśmy ze wystarczy nam jeden.
Akinom spokojnie. Ja mam 3.5 cm rozwarcia a skurcze nie daja mi spac w nocy i nie rodze. Rozumiem co czujesz bo mi krok wrecz rozrywa. Mialas pewnie porod falszywy jak ja, tak mi lękarz mowil jak bylam teraz. Ale moze na dniach cos ruszy staraj sie nie myslec , ze to juz bo sie gorzej stresujesz sama. Chery trzymaj sie tam ![]() Agulek biedna... Z tymi wywolaniami, po swiecamy sie i nic. Wszystko pic na wode. Ja tez juz niewiem jak zmusic dziecko do wyjscia.. Eh.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Little, a może to, ze tak bardzo chcemy jeszcze bardziej wszystko hamuje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.