Październikowe mamy 2017 - porodówka ❤ - cz. 5 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-10-01, 11:54   #481
migifigi
Wtajemniczenie

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka ❤ - cz. 5

Wstałam dziś lewą nogą, wszystko mnie drażni, mąż już dostał z 10 ochrzanów, powiedział, że zaraz idzie do galerii pooglądać zegarki sobie 😂
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1506855283979.jpg (49,3 KB, 97 załadowań)
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-01, 11:56   #482
karmelka2017
Raczkowanie

Lynn mam to samo że swoim wyglądem. Nie mogę patrzeć na siebie,pocieszam się że samo zejdzie. W pierwszej ciąży też było 20kg na plusie..ale byłam młodsza,orgamizm wtedy chyba też szybciej dochodził do siebie.

Gatta rzeczywiście poważne wskazania, dużo tu nas z cc planowanym.

Kate noir czytałam tylko wpisy dotyczące kp😉ten z budzeniem hahah na pewno..
karmelka2017 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-01, 12:22   #483
joasiala
Zadomowienie

Przed chwilą córka przypomniała mi, że we wtorek ma bal w przedszkolu i gdzie jest jej przebranie. W ferworze przygotowań do porodu kompletnie zapomniałam, że miałam przygotować jej przebranie za owoc lub warzywo. Tak więc przez jeszcze kilka godzin rodzić nie mogę 😁, bo muszę podjechać do galerii po brystol i bibule i zrobić jej strój. Narazie wymyśliłam, że będzie malinka bądź buraczkiem 😄

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
joasiala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-01, 12:37   #484
migifigi
Wtajemniczenie

Joasiala spokojnie, z naszym tempem rozwoju akcji to spokojnie zdążysz zrobić cały sad owocowy 😂
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-01, 12:53   #485
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Nunny, też mam palce jak serdelki, o kostkach to już nie wspomnę. Mieszczę się tylko w 2 pary butów, jedne baleriny i jedne botki. Moje stopy wyglądają w butach jak splątana sznurkiem szynka.
Ale rano się zdziwiłam, bo po ważeniu okazało się, że od poprzedniego tygodnia mam 1 kg mniej, a pochłaniam ogromne ilości jedzenia.
U mnie waga nadal rośnie niestety, no ale ja też jem dużo.

Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość
Przed chwilą córka przypomniała mi, że we wtorek ma bal w przedszkolu i gdzie jest jej przebranie. W ferworze przygotowań do porodu kompletnie zapomniałam, że miałam przygotować jej przebranie za owoc lub warzywo. Tak więc przez jeszcze kilka godzin rodzić nie mogę 😁, bo muszę podjechać do galerii po brystol i bibule i zrobić jej strój. Narazie wymyśliłam, że będzie malinka bądź buraczkiem 😄

Dobrze że dzisiaj przypomniala
nunny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-01, 13:06   #486
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Wstałam dziś lewą nogą, wszystko mnie drażni, mąż już dostał z 10 ochrzanów, powiedział, że zaraz idzie do galerii pooglądać zegarki sobie 😂
Ja wczoraj tak miałam i mój mąż dostał ochrzan, że mlaska tak głośno, że go słyszę w drugim pokoju
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-01, 13:08   #487
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Ja wczoraj tak miałam i mój mąż dostał ochrzan, że mlaska tak głośno, że go słyszę w drugim pokoju
Jezu, ja ostatnio się tak denerwowałam jak jadł coś co chrupało, nie pamiętam już co, ale zacisnęłam zęby i poszłam się zamknąć w łazience bo stwierdziłam że to już przesada

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-10-01, 13:11   #488
aniamelisa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Jestem przerażona tym, jak mi spuchły palce, próbowałam pierścionek założyć, ledwo przed kostkę przeszedł, nie ma szans włożyć do końca :/
Mi też! W nocy jak się budzę to bolą mnie dłonie a rano są spuchniete, palce to jak serdelki 😕 dopiero w połowie dnia opuchlizna schodzi.

aniamelisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-01, 13:18   #489
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Martikrk jak pojadę z samego rana to mam mieć ktg i usg w szpitalu. Jak znowu będzie wysokie tętno malutkiej to mają mnie zostawić w szpitalu i od razu wywołać, a jak tętno wyjdzie w porządku to mnie nie zatrzymają i poczekają. Wolałabym poczekać szczerze mówiąc dlatego mam nadzieję, że tętno wyjdzie dobrze. Ale wiadomo, jak wyjdzie kiepsko to niech wywołają i nie ryzykują niczym u dzidzi 😩 Dobrze, że mój gin jest akurat lekarzem w szpitalu to chociaż trochę w tym wszystkim jest konsekwencji bo inny lekarz by pewnie mówił co innego...
Czyli niewiadoma. Moje ktg e szpitalu jakby znów wyszło nie tak to od razu porodówka. Wywoływanie porodu mnie przeraża. Jutro mam wizytę u swojej ginekolog, jakby mi zrobiła ktg to nie muszę już jechać do tego miejskiego gdzie ciągle mnie kładą na oddział i ciągle straszą rychłym porodem, tylko mam spokój do czwartku...
Cytat:
To mamy identycznie, chociaż kostki czasem mi puchną już.

Muszę zmierzyć moje koszule do karmienia, mam poważne obawy że są już małe
Moje koszule do karmienia jak przyszły to były jeszcze lekko luźne, ale na ostatni szpital wzięłam ze sobą i okazały się yyyyyyy akurat powiedzmy, a nawet lekko ciasnawe w brzuchu. Więc lepiej zmierzyć

Mały rusza się średniawo ale rusza.

Wczoraj wieczor pełen średnich przeżyć ale były też przytulanki. I wiecie co już po dostałam histerycznego śmiechu, że jaka ja jestem gigantyczna hahaha na tych zgiętych kolanach, z dwóch ud nagle jedno, brzuch na tym mega udzie, brzuch na prześcieradle, szeroka no jak słoń:d

Dzisiaj jakieś zmęczenie mnie dopadło. Leżę i czytam. Nie muszę nic robic, TŻ będzie dopiero jutro wieczorem.

Pijecie te liście malin albo wiesiołka łykacie?

Ostatnie dni takie ciepłe i myślę czy jak będzie taka pogoda to do szpitala brać taki mikrofibrowy miły kocyk czy może lepiej taki z dziurami oddychający? Cyz jednak dziecko zmarznie?
Na wyjście mam kombinezon taki średni, pikowany. W foteliku nie mam pokrowca tylko taki kocyk z dziurami więc tym będę przykrywać dziecko ale zastanawiam się nad jedną rzeczą. Bo dziecko w foteliku, w pasach nie może mieć żadnej kurtki ani nic. A taki mini kombinezon? Fakt że jest on lekko śliski, to mam dziecko za każdym razem z tego kombinezonu wyciągać żeby zapiąć w foteliku ?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Jezu, ja ostatnio się tak denerwowałam jak jadł coś co chrupało, nie pamiętam już co, ale zacisnęłam zęby i poszłam się zamknąć w łazience bo stwierdziłam że to już przesada
Hahaha a u mnie spokój

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-01, 13:31   #490
nunny
Wtajemniczenie

Katka ja właśnie piję herbatkę z liści malin Ponoć bardziej przydatna jest po porodzie bo pomaga macicy w obkurczaniu.
Stary 2017-10-01, 13:40   #491
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Katka ja właśnie piję herbatkę z liści malin Ponoć bardziej przydatna jest po porodzie bo pomaga macicy w obkurczaniu.
Średnio wygląda no nie długo ją pijesz ? Ile razy dziennie?
Ja miałam już zacząć pić dwa tygodnie temu ale szpital mnie wyrolował i zanim kupiłam to minęło trochę czasu. I przez to, że TŻ nie ma to boje się pić regularnie Chociaż wiadomo może to coś dać a nie musi.

Ciekawe jak położę rękę bardziej z boku, w sumie tam gdzie kiedyś było wcięcie to czuję takie bąblowanie. Co to?

Edytowane przez Katka20
Czas edycji: 2017-10-01 o 13:43
Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-01, 14:34   #492
nunny
Wtajemniczenie

W smaku moze byc, z tym ze ja mam liscie z ogrodka ktore sama ususzylam. Jestem przyzwyczajona do zielska takze spoko pije od dzis wlasnie mysle ze na razie raz dziennie a po porodzie 2-3 .
Stary 2017-10-01, 14:49   #493
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

A ja słyszałam że żeby ta herbatka zadziałała to trzeba ją pić kilka tygodni. Ale w sumie nie zaszkodzi a może pomoże. Może i ja zacznę pić, liście mam w ogródku tylko czy muszą być suszone??

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-01, 14:59   #494
anulka_l7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karmelka2017 Pokaż wiadomość
Anulka ja po takim upadku że schodow miałam kręgi złamane więc może lepiej tomograf zrobić, jak to taki ból. Chodziłam potem w gorsecie...
Jak na razie tomograf nie wchodzi w grę bo nie da rady położyć się na plecach, nawet na boku nie wytrzyma bez ruchu. Miała 2x prześwietlenie i usg.
Cytat:
Jestem przerażona tym, jak mi spuchły palce, próbowałam pierścionek założyć, ledwo przed kostkę przeszedł, nie ma szans włożyć do końca :/
Ja nawet przez kostkę nie wcisnę 😶

Ciekawa jestem jak mój lekarz podchodzi do wywoływania. L4 wypisał mi do 15.10. czyli do tp. Zapytam na wizycie we wtorek. Widać co lekarz to inny zwyczaj.

anulka_l7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-01, 15:19   #495
Aneu8899
Rozeznanie

Cytat:
Joasiala spokojnie, z naszym tempem rozwoju akcji to spokojnie zdążysz zrobić cały sad owocowy 😂
Lubię to

Ja to nawet na wagę nie wchodzę, ale chyba nie jest tragicznie.

Opuchnięta też jestem. Idę zaraz robić zapiekane makaronową,ale najpierw przegląd co u was.

Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-01, 15:30   #496
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
To mój dostaje takie z☠☠☠...i co drugi dzień. Nie wiem dlaczego, ale przeszkadza mi każde siorbnięcie herbatą i to do tego stopnia, że włączają mi się mordercze instynkty.

Kurczę, szpital zamknięty do wtorku albo środy, jeszcze nie wiadomo dokładnie. Oby mała nie zrobiła psikusa, bo tak ją wywoływałam.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-01, 16:22   #497
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
To mój dostaje takie z☠☠☠...i co drugi dzień. Nie wiem dlaczego, ale przeszkadza mi każde siorbnięcie herbatą i to do tego stopnia, że włączają mi się mordercze instynkty.

Kurczę, szpital zamknięty do wtorku albo środy, jeszcze nie wiadomo dokładnie. Oby mała nie zrobiła psikusa, bo tak ją wywoływałam.
ja mam podobnie...zaczyna się zwykle od mlaskania, a potem już idzie lawinowo- wszystko, dosłownie wszystko mnie wnerwia.
Stary 2017-10-01, 16:22   #498
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Myśmy dzisiaj chcieli pojechać na pierogi, ale była taka kolejka, że wylądowaliśmy na stekach. Mały był strasznie marudny i nieznośny, więc ogólnie średni dzień. Jak dobrze, że jutro już do żłobka idzie...

A Ania bardzo nie lubi jak siedzę w samochodzie, bo jest mi masakrycznie niewygodnie. Do terminu 10 dni czyli z przenoszeniem liczę prawie 3 tygodnie

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-01, 17:24   #499
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
A ja słyszałam że żeby ta herbatka zadziałała to trzeba ją pić kilka tygodni. Ale w sumie nie zaszkodzi a może pomoże. Może i ja zacznę pić, liście mam w ogródku tylko czy muszą być suszone??

Nie musza byc suszone.

Cytat:

To zaciskaj nogi
Stary 2017-10-01, 17:36   #500
LitttleHope
Raczkowanie

Ja pije sok aroniowy ale zamiast lisci wisni zrobilam porcje na lisciach malin i takie pije cos juz dluzszy czas.
A jak jezdzicie samochodem? Bo mnie maz pytal czy ja cos wogole widze jadac na lezaco.. No ale wez kieruj za brzuchem, musze miec proste rece i sie rozlozyc 😂

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-01, 17:43   #501
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LitttleHope Pokaż wiadomość
Ja pije sok aroniowy ale zamiast lisci wisni zrobilam porcje na lisciach malin i takie pije cos juz dluzszy czas.
A jak jezdzicie samochodem? Bo mnie maz pytal czy ja cos wogole widze jadac na lezaco.. No ale wez kieruj za brzuchem, musze miec proste rece i sie rozlozyc 😂

Ja sie bardzo nie odsune od kierownicy bo wtedy nie dostaje do pedalow brzuch mam blisko kierownicy i sie odginam, wyglada to strasznie
Stary 2017-10-01, 18:39   #502
Lynn
Zakorzenienie

Ja nie kieruję autem od paru dobrych miesięcy. W ciąży czuję się jakbym miała ćwierć mózgu w użyciu, więc wolę nie prowokować
Stary 2017-10-01, 18:39   #503
very niceee
Zadomowienie

Nunny, ja w męża aucie jechalam podobnie. Ma takie kubełkowe siedzenia i jeszcze mój brzuch i tez jakbym się odsunęła to nie dostane do pedałów. W moim aucie by nie było takiego problemu, ale sprzedalismy moje, bo po przeprowadzce wszędzie mamy blisko i dwa auta niepotrzebne. Ogólnie w ciazy malo jezdzilam, bo najpierw mdłości i wymioty, a potem właśnie ten brzuch mi przeszkadzal.
Ex Au pair De

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-01, 18:41   #504
Akinom0
Raczkowanie

Dzień dobry
A ja dziś byłam na ip. Od wczoraj od 17 miałam twardnienia brzucha delikatne, wzięłam ciepłą kąpiel a godzinę później wszystko nasiliło się i dostałam biegunki. Chodziłam, leżałam, chodziłam tak do północy i poszłam z tztem spać, o 4 obudził mnie dość silny ból w kroku, cały twardy brzuch i kopniaki małego. Zdecydowaliśmy, że jedziemy sprawdzić co się dzieje. To mam rozwarcie na 3cm, ale skurcze się wyciszyły. Odesłali mnie do domu, bo nie ma miejsc na oddziale. Jak się w nocy nasili mam wrócić. Problem w tym, że mój K. ma dziś na 1 do pracy i boję się że coś się zacznie a w dodatku ten niby brak miejsc.. Póki co brzuch mięciutki, mały się przeciągał i tyle dobrego.
We wtorek wizyta u gina, jak dotrwam to okaże się co dalej Jestem już zmęczona także póki co dobranoc dziewczyny
Akinom0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-01, 18:53   #505
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Nunny, ja w męża aucie jechalam podobnie. Ma takie kubełkowe siedzenia i jeszcze mój brzuch i tez jakbym się odsunęła to nie dostane do pedałów. W moim aucie by nie było takiego problemu, ale sprzedalismy moje, bo po przeprowadzce wszędzie mamy blisko i dwa auta niepotrzebne. Ogólnie w ciazy malo jezdzilam, bo najpierw mdłości i wymioty, a potem właśnie ten brzuch mi przeszkadzal.
Ja jeszcze w czwartek muszę pojechać do położnej, a potem już się trzymam z daleka od kierownicy do rozwiązania.

Cytat:
Napisane przez Akinom0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
A ja dziś byłam na ip. Od wczoraj od 17 miałam twardnienia brzucha delikatne, wzięłam ciepłą kąpiel a godzinę później wszystko nasiliło się i dostałam biegunki. Chodziłam, leżałam, chodziłam tak do północy i poszłam z tztem spać, o 4 obudził mnie dość silny ból w kroku, cały twardy brzuch i kopniaki małego. Zdecydowaliśmy, że jedziemy sprawdzić co się dzieje. To mam rozwarcie na 3cm, ale skurcze się wyciszyły. Odesłali mnie do domu, bo nie ma miejsc na oddziale. Jak się w nocy nasili mam wrócić. Problem w tym, że mój K. ma dziś na 1 do pracy i boję się że coś się zacznie a w dodatku ten niby brak miejsc.. Póki co brzuch mięciutki, mały się przeciągał i tyle dobrego.
We wtorek wizyta u gina, jak dotrwam to okaże się co dalej Jestem już zmęczona także póki co dobranoc dziewczyny
Najważniejsze że wszystko w porządku. Gin ci na pewno powie więcej we wtorek
Stary 2017-10-01, 19:00   #506
Cherry_Muffin
nibyżona

Dziewczyny przepraszam ale nie nadrobie!
Od czwartku jestem w szpitalu przez wysokie ciśnienie, ale jest ok że mną i z małym. Nie wiem czy zostaje czy co, wiecie jak w weekend. A że przyjęli mnie chora to siedzę w izolatce i tylko facebook mi się tu po ludzku ładuje, teraz chwilę spaceru zrobiłam po szpitalu i zlapalam.
Więc jak będę mogła to będę wpadać, a tak to tylko fb.

I w końcu październik 😍
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-01, 19:17   #507
aguleekk
Zakorzenienie

Jakoś się byle jak czuje, niby mi gorąco ale jednocześnie zimno,niby spac ale jakoś nie, coś bym zjadła ale mi niedobrze siedzę teraz w wannie, może jakos mi się polepszy

Dzisiaj rano wywolywalam porod z mężem, potem jechaliśmy do teściów specjalnie bardzo dziurawą droga ale nawet brzuch mi nie stwardnial od tego! Jutro zaczynam 40 tydzien

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-01, 19:32   #508
very niceee
Zadomowienie

3 cm to ładne rozwarcie juz, ale lepiej żeby cie dziś nie złapalo jak będziesz sama.
Ex Au pair De
Stary 2017-10-01, 19:47   #509
LitttleHope
Raczkowanie

Very no ja doslowanie wpadam wlasnie w te kubelkowe siedzenie z tym ze regulacje ma dosyc wysoko ale i tak jade na prawie prostych nogach i pol lezaco. Ale z brzuchem tym samochodem to mi sie jezdzic nie da bo kompletnie nic nie widze i jezdze na czuja. Zeby nie czujniki parkowania to bym nigdzie nie stanela a musze wiecej tylem bo przod mamy strasznie niski sportowy i mozna zostawić na krawezniku, do tego kombi to dla mnie masakra.. Swojego sprzadalam niedawno bo tez uznaliśmy ze wystarczy nam jeden.
Akinom spokojnie. Ja mam 3.5 cm rozwarcia a skurcze nie daja mi spac w nocy i nie rodze. Rozumiem co czujesz bo mi krok wrecz rozrywa. Mialas pewnie porod falszywy jak ja, tak mi lękarz mowil jak bylam teraz. Ale moze na dniach cos ruszy staraj sie nie myslec , ze to juz bo sie gorzej stresujesz sama.
Chery trzymaj sie tam masz zamiar rodzic tam odrazu?
Agulek biedna... Z tymi wywolaniami, po swiecamy sie i nic. Wszystko pic na wode. Ja tez juz niewiem jak zmusic dziecko do wyjscia.. Eh..

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-01, 20:03   #510
aguleekk
Zakorzenienie

Little, a może to, ze tak bardzo chcemy jeszcze bardziej wszystko hamuje

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości