|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 41
Ja oglądałam wczoraj na iitv.
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
oo dzieki.
To jeszcze jedno pytania które przewijało się milion razy. Co zabieracie na obiad do pracy? Mój zestaw już mi bokiem wychodzi ![]() -makaron/kasza/ryż + warzywa -placki z cukinii -kalafior/fasolka z bułką tartą -kasza/ryż z leczo wegetariańskim -zupy krem |
|
|
|
#873 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
jaki w ogóle smak ma dynia? ![]() Cytat:
- pieczone/griowane warzywa (np w słupkach) i jakiś dip do tego - wszelkie zupy kremy (jeśli masz dostęp do mikrofalówki) - barszcz do picia + paszteciki, chlebowe paluchy, krokiety.... - tortille - sałatki - z tym można szaleć. ja ostatnio mam fazę na sałatkę z ciecierzycą i granatem https://filozofiasmaku.blogspot.com/...k-granatu.html |
||
|
|
|
#874 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
makaron ze szpinakiem i pomidorami makaron z pesto małe placki albo naleśniki jak amerykańskie pankejki dahl z czerwonej soczewicy kalafior pieczony w piekarniku z orientalnymi przyprawami |
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jak zrobie aktualizację ios-a to nic mi nie zniknie z telefonu (zdjęcia, aplikacje itp.)? Zrobię archiwizację na iCloud i to wystarczy? I ile trwa taka aktualizacja?
|
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#877 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nic Ci nie zniknie, to tylko aktualizacja systemu a nie wymazanie telefonu. Ja nawet nie robię archiwizacji bo nie potrzeba. Ale jak czujesz się bezpieczniej to rób Aktualizacja trwa różnie, w zależności od wielkości paczki (nie wiem czy aktualizujesz z 10 do 11 czy ściągasz sam update do wersji 11 wydany ostatnio) ale kilka minut na pewno, do kilkunastu.
|
|
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;7760691 6]sałatki z soczewicy, miksu sałat, pomidorów, oliwek i fety makaron ze szpinakiem i pomidorami makaron z pesto małe placki albo naleśniki jak amerykańskie pankejki dahl z czerwonej soczewicy kalafior pieczony w piekarniku z orientalnymi przyprawami[/QUOTE] Dzięki |
|
|
|
|
#879 |
|
BAN stały
|
u mnie aktualizacja z 10 do 11 trwała z godzinę. winne było pewnie dość słabe wifi, bo samo ściąganie trwało z 50 min. no i pamiętaj że aby skończyć instalację musisz mieć ponad 50% baterii lub ładowarkę pod ręką
|
|
|
|
#880 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, czy wasi goście po sobie sprzątają (nocowanie) ? Tzn chodzi mi o takie rzeczy jak wyrzucenie swoich śmieci do kosza, poscielenie po sobie łóżka, zaniesienie naczyń do zlewu, spłuknięcie po sobie wanny.
Ja zawsze po sobie sprzatalam. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostala okres jak u niej spala i nic jej nawet nie powiesziala. Przykre to.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#882 |
|
Konto usunięte
|
Nienawidzę kupować ciuchów i butów online, bo jak kilka razy kupiłam to zawsze musiałam zwracać albo byłam niezadowolona.
I teraz dostałam naprawdę spory bon do wykorzystania w sklepach online (ok. 800 zł.) i zastanawiam się co zrobić, żeby zwracać nie musieć, bo naprawdę nie mam na to czasu. Jak Wy to robicie? W stylu, jak widzę zdjęcia butów to nie jestem w stanie ocenić jak są szerokie i w opisie tego info zazwyczaj też niet. A ja mam szeroką łapę i jak kupię za wąskie to nie będę ich nosiła. Podobnie materiału ubrań nie bardzo jestem w stanie ocenić. |
|
|
|
#883 | |
|
Inez
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#884 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=476bc3dbac029ec3a9e93a7 df5eb47c70ae0ad31;7760771 6]Nienawidzę kupować ciuchów i butów online, bo jak kilka razy kupiłam to zawsze musiałam zwracać albo byłam niezadowolona.
I teraz dostałam naprawdę spory bon do wykorzystania w sklepach online (ok. 800 zł.) i zastanawiam się co zrobić, żeby zwracać nie musieć, bo naprawdę nie mam na to czasu. Jak Wy to robicie? W stylu, jak widzę zdjęcia butów to nie jestem w stanie ocenić jak są szerokie i w opisie tego info zazwyczaj też niet. A ja mam szeroką łapę i jak kupię za wąskie to nie będę ich nosiła. Podobnie materiału ubrań nie bardzo jestem w stanie ocenić.[/QUOTE] Hmm no patrzę na skład i przybliżam wygląd żeby zobaczyć materiał. Nie kupuję bluzek z bufkami zamiast rękawów nawet jeśli modelka wygląda w niej jak milion dolców bo wiem, że źle się będę w tym czuła. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;7760732 6]nic Ci nie zniknie, to tylko aktualizacja systemu a nie wymazanie telefonu. Ja nawet nie robię archiwizacji bo nie potrzeba. Ale jak czujesz się bezpieczniej to rób
Aktualizacja trwa różnie, w zależności od wielkości paczki (nie wiem czy aktualizujesz z 10 do 11 czy ściągasz sam update do wersji 11 wydany ostatnio) ale kilka minut na pewno, do kilkunastu.[/QUOTE]Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Dynia na smak jak coś między ziemniakiem a marchewka
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Trampoliny nie obciążają stawów. Wiem, co mówię, bo chodzę już ponad pół roku.
Nie będą też wyzwaniem kondycyjnym. Nie ma się co oszukiwać, że ktoś kto nigdy nie ćwiczył, nagle będzie wytrzymywał całą godzinę skakania. Sama technika skakania jest bardzo prosta i do ogarnięcia już na drugich zajęciach. Timon, jak chcesz o tym pogadać więcej, to odezwij się na priv. Ja w życiu nie uprawiałam żadnego sportu, a dodatkowo PO ciąży dużo przytyłam. Zaczęłam biegać, ale to zdecydowanie obciążało mi stawy i bolał mnie kręgosłup (mam dyskopatię), a tu nic mnie nie boli. Ba, nawet ostatnio bolała mnie stopa, musiałam zrezygnować chwilowo z zajęć na stepie, bardzo bolała podczas chodzenia, a na trampoliny normalnie chodziłam przez cały czas, bo w ogóle nie było czuć bólu.
|
#888 |
|
Inez
|
Dziewczyny, jak nazywa się ta aplikacja do nauki słówek z angielskiego, gdzie najpierw trzeba wpisać swoje słówka?
|
|
|
#889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=476bc3dbac029ec3a9e93a7 df5eb47c70ae0ad31;7760771 6]Nienawidzę kupować ciuchów i butów online, bo jak kilka razy kupiłam to zawsze musiałam zwracać albo byłam niezadowolona. I teraz dostałam naprawdę spory bon do wykorzystania w sklepach online (ok. 800 zł.) i zastanawiam się co zrobić, żeby zwracać nie musieć, bo naprawdę nie mam na to czasu. Jak Wy to robicie? W stylu, jak widzę zdjęcia butów to nie jestem w stanie ocenić jak są szerokie i w opisie tego info zazwyczaj też niet. A ja mam szeroką łapę i jak kupię za wąskie to nie będę ich nosiła. Podobnie materiału ubrań nie bardzo jestem w stanie ocenić.[/QUOTE] Kupuję przede wszystkim rzeczy które łatwiej dopasować, czyli np. adidasy a nie szpilki, t-shirt a nie bluzkę koszulową. Może jakaś torebka? Gdyby nie był problemem czas to zawsze można zmierzyć w sklepie a kupić online. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
|
|
#891 | |
|
Inez
|
Cytat:
|
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#893 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a jest tez tortilla de patatas, czyli hiszpanski gruby ''omlet'' z ziemniakami |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#894 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To jest z nadzieniem. Taka jak omlet to hiszpańska, z ziemniakami W tortillę to ja lubię sobie zapakować leczo albo adżapsandali jak nie chce mi sie lawasza robić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i widzę, że nie jestem jedyną osobą, która przy innych sportach (bieganie, interwały itp. czy nawet zwykłe brzuszki) odczuwała dolegliwości w kolanach, kostkach lub innych partiach ciała, a na trampolinie zupełnie nic (oprócz oczywiście zdrowego zmęczenia po treningu i zakwasów). |
|
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#897 |
|
Raczkowanie
|
Pytanie dot. serwisu filo.tv. Czy ja dobrze rozumiem, opłata za korzystanie to 18,00 zł/tydzień. Przychodzą po 3 smsy tygodniowo po 6 zł z groszami?
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problem
Jak zapraszamy teściów np. na imieniny to oni zawsze przynoszą tort. Mnie to trochę denerwuje, bo jako gospodyni zawsze mam dużo jedzenia (w tym ciasto lub tort). Poza tym nie przepadam za jej wypiekami.Już teraz teściowa wspominała, że myśli nad ciastem na kolejną okazje i powiedziałam jej, że nie trzeba, bo ja będę robić tort, a ona na to, że będą dwa... W dodatku chce zrobić ciasto, którego bardzo nie lubię. Jak rozwiązać taką sytuację? Co mogę powiedzieć? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez WrednaMyszka Czas edycji: 2017-10-01 o 18:19 |
|
|
|
#899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak ma robić ciasto którego tak po prostu nie lubisz, to bym o tym powiedziała, że tego czy tamtego po prostu nie jadasz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#900 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak nie rozejdzie się - to poszłabym do lerkarza. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

Aktualizacja trwa różnie, w zależności od wielkości paczki (nie wiem czy aktualizujesz z 10 do 11 czy ściągasz sam update do wersji 11 wydany ostatnio) ale kilka minut na pewno, do kilkunastu.

Jak zapraszamy teściów np. na imieniny to oni zawsze przynoszą tort. Mnie to trochę denerwuje, bo jako gospodyni zawsze mam dużo jedzenia (w tym ciasto lub tort). Poza tym nie przepadam za jej wypiekami.