Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-01, 14:41   #4771
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Mała uwielbiam Twoje włosy !

My po chrzcinach. Mały w kościele przespał całą mszę, na chrzest się obudził ale tylko patrzył co ksiądz robi, mój kochany grzeczniak . Drugi dzieciaczek ciągle płakał był taki malutki, chyba jeszcze miesiąca nie skończył, a oni go podnosili pod paszki
W domu oczywiście wszyscy Młodego okrążyli jak małpkę w zoo :/ jeszcze dziadek wpadł na genialny pomysł że go sobie ponosi, jakby mało stresu miał i oczywiście się rozpłakał okropnie. 4 razy słyszałam że jest głodny, żebym go nie kąpała (szczególnie jak go tyle brudnych łap dotykało..) i żebym go przeciągnęła ze spaniem bo przecież gości ma! No i mu ciągle wtykali smoka, pomimo tego że on go na metr wypluwał. Generalnie mnie wkurzyli i poszłam go wykąpać i uśpić bo był bardzo zmęczony i dopiero wtedy mogłam ze spokojem usiąść, bo nikt mi dziecka już nie denerwował.
Imprezę uznaję za dość stresującą dla mnie i dla Nikosia do momentu jego uśnięcia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Współczuję się zrobiła bym tak jak ty u nas na szczęście Jukek od razu zasnął więc nie zdążyli go za dużo pomacac

Ja nie mam nic przeciwko jak mi ktoś coś zasugeruje grzecznie może akurat się przydać a ja mogę o czymś nie widzieć ale zazwyczaj to są tak bzdurne rzeczy że mi ręce opadają

Stary 2017-10-01, 14:47   #4772
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Jon zazdroszczę tego wózeczka, u nas najbezpieczniej na rękach, ale też Lu miewa od dłuższego czasu taką fazę, że mocno płacze i ciężko ją uspokoić - nie chce piersi, podczas bujania na rękach się wyrywa, ciężko ją utrzymać... Zwykle pomaga wtedy albo grzechotka albo kiedy położę ją na łóżku, przytulę do siebie, otulę główkę dłońmi i przytrzymam smoczka żeby zassała. Ale na początku jest dłuższa awantura i trzeba się trochę namęczyć. Tej fazy właśnie boję się najbardziej podczas chrztu i przyjęcia, bo pewnie się pojawi. W domu spokojnie sobie z nią radzę, ale w kościele i w sali będą mnie stresowały problemy z uspokojeniem małej, zwłaszcza że ma takie decybele że wszystko zagłuszy
Xzora trzymam bardzo mocno kciuki za Was i życzę dużo sił. Jesteś mega dzielna!
A jaką macie butelkę? Może dobra by była lovela medical+ albo medela?

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Hehe ale super

My czasem włączamy do spania, ale widzę że coraz mniej to działa na nią... Choć czasem jeszcze rzeczywiście pomaga. Ale w pierwszym miesiącu był niezastąpiony i bardzo uspokajał Lu, a była bardzo zestresowana po szpitalu
Mamy szumiśka z funkcją niańki, tylko kilka razy nie umiałam go sparować z telefonem i odpuściłam Będę musiała do tego wrócić i sprawdzić czy ta funkcja się nadaje do czegokolwiek.
nie stresuj sie chrztem to uroczystość malenkiego dziecka ktore ma prawo plakac w takich sytuacjach i absolutnie nie powinno byc Ci głupio kiedy mala zacznie plakac podczas mszy czy na sali. a jesli komukolwiek by to przeszkadzało to świadczy tylko o nim.
takze kciuki za spokój. twoj i jej

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Też się nad tym zastanawiałam ale wzielam whisbear bo on wlącza się się na 45 i później na 25 a nie ciągle na 60 minut. U nas jeszcze działa choc grzechotki też sa teraz spoko

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Julkowi zrobiły się suche łocie lekko czerwone i troszkę na kolankach ale nie tak bardzo od czego ?

zacząl sie sezon grzewczy - moze suche powietrze + tarcie ubranka tak go wysusza? spróbuj maslo shea wcierac. dlugo utrzymuje nawilzenie skory.

u nas dzis pożegnanie z trampoliną. ostatnia zabawa i mąż składa na zime...
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 15:12   #4773
taedio
MerDer 4ever

My przyjechaliśmy do galerii handlowej, jutro brat Tz ma urodziny i mu sie przypomniało o prezencie Tz zamotał małego i robił sensacje, każdy sie patrzył teraz siedzę w aucie i karmie (w pokoju dla matki z dzieckiem tak cuchnie kupa, że można sie porzygać ). O 18 Tz ma mecz, jest ładna pogoda to przejedziemy sie z nim
Stary 2017-10-01, 15:22   #4774
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
nie stresuj sie chrztem to uroczystość malenkiego dziecka ktore ma prawo plakac w takich sytuacjach i absolutnie nie powinno byc Ci głupio kiedy mala zacznie plakac podczas mszy czy na sali. a jesli komukolwiek by to przeszkadzało to świadczy tylko o nim.

zacząl sie sezon grzewczy - moze suche powietrze + tarcie ubranka tak go wysusza? spróbuj maslo shea wcierac. dlugo utrzymuje nawilzenie skory.

u nas dzis pożegnanie z trampoliną. ostatnia zabawa i mąż składa na zime...

Właśnie smaruje masłem shea i od rana już widzę lekka poprawę . Jeśli to nie pomoże będę musiała coś kupić aptecznego

Stary 2017-10-01, 16:17   #4775
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuję się zrobiła bym tak jak ty u nas na szczęście Jukek od razu zasnął więc nie zdążyli go za dużo pomacac

Ja nie mam nic przeciwko jak mi ktoś coś zasugeruje grzecznie może akurat się przydać a ja mogę o czymś nie widzieć ale zazwyczaj to są tak bzdurne rzeczy że mi ręce opadają

Ja też nic nie mam przeciwko, ale jak wczoraj 4 raz usłyszałam że jest głodny, a jadł przed 15 minutami to nie wytrzymałam i akurat mojej biednej babci się oberwało a jak mi teściowa walnęła tekstem że mam go przeciągnąć to miałam ochotę zamrozić ją wzrokiem

Stary 2017-10-01, 16:23   #4776
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Ja też nic nie mam przeciwko, ale jak wczoraj 4 raz usłyszałam że jest głodny, a jadł przed 15 minutami to nie wytrzymałam i akurat mojej biednej babci się oberwało a jak mi teściowa walnęła tekstem że mam go przeciągnąć to miałam ochotę zamrozić ją wzrokiem

Co miałaś zrobić? :P

Stary 2017-10-01, 17:14   #4777
Mała!
Zakorzenienie

Jon
Mi tak na nerwy działa moja mama :/ wrrr... co chwilę mowi że chodzę dziecko bo.ma zimne rączki! , że strace pokarm bo.nie pije bawarki!!!, że mam "marne" piersi, że jak.jestem chora to mam dawać butle!!! I dlaczego nie dopajam, powinnam dawać mu coś cieplego do picia, a jak.karmię piersią pomagać mu... czyli wyciskać troszke mleka...
Ma_sa_kra!
Nawet tesciowej powiedziala, ze mam marne piersi... jakas ma obsesje serio!

Bojciu dziewczyny... rozłożyło mnie bardzo... oby fajtycznie nic nie złapał ode mnie... leje mivsie z nosa :/ do tego mam.okropne wzdęcie
Bulam.dzis u teściów na obiedzie, byłam mega głodna ... ts choroba jakaś dziwna, bo zazwyczaj.nie.mam.apetytu a teraz ciągle głodna jestem. Umeczyłam sie tylko u nich, ale mysialam isc w końcu z dziecmi, obiecałam też pomóc jej w zakupach przez neta... ale zuzylam.im całe pudełko chusteczek! Tesciy spacerowal z małym 3 h... aż w końcu zadzwonił, że nogi go już bolą

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 18:57   #4778
taedio
MerDer 4ever

Mała współczuje tych "złotych" rad :/

My dopiero wróciliśmy do domu. Młody cały mecz przespał mi w chuście, ciekawa jaka teraz bedzie noc
Stary 2017-10-01, 19:10   #4779
Mała!
Zakorzenienie

Też jestem ciekawa nocy... Hugo spał dziś w ciągu dnia 5-6 godzin...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 19:23   #4780
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Jon
Mi tak na nerwy działa moja mama :/ wrrr... co chwilę mowi że chodzę dziecko bo.ma zimne rączki! , że strace pokarm bo.nie pije bawarki!!!, że mam "marne" piersi, że jak.jestem chora to mam dawać butle!!! I dlaczego nie dopajam, powinnam dawać mu coś cieplego do picia, a jak.karmię piersią pomagać mu... czyli wyciskać troszke mleka...
Ma_sa_kra!

Bojciu dziewczyny... rozłożyło mnie bardzo... oby fajtycznie nic nie złapał ode mnie... leje mivsie z nosa :/ do tego mam.okropne wzdęcie
Bulam.dzis u teściów na obiedzie, byłam mega głodna ... ts choroba jakaś dziwna, bo zazwyczaj.nie.mam.apetytu a teraz ciągle głodna jestem. Umeczyłam sie tylko u nich, ale mysialam isc w końcu z dziecmi, obiecałam też pomóc jej w zakupach przez neta... ale zuzylam.im całe pudełko chusteczek! Tesciy spacerowal z małym 3 h... aż w końcu zadzwonił, że nogi go już bolą

Współczuję ja na moją mamę nie narzekam bo sama mnie Kamila ponad dwa lata ale czasem zdarzyły się jakieś teksty to przez pół ciąży miała na fb wysyłane artykuły z hafiji czy inne teksty
Teściowa trochę gorzej ale nie należy jakoś strasznie do osób które się wyracaja aż tak.
Raczej myśli o mnie że wymyślam :p

Julek właśnie zasnął . Codziennie mam nadzieję że prześpi prawie całą noc

Stary 2017-10-01, 19:26   #4781
pestycyda
Zakorzenienie

Taedio, nie wątpię że TŻ zrobił sensację. Zazwyczaj nawet babeczki zamotane wzbudzają zainteresowanie a co dopiero facet

Jon, teściowej się podobało że on taki marudny że zmęczenia byl że go przeciągać chciała;p?

Mała, ale czemu w ogóle jej przyszło do głowy że masz "marne piersi"? Przecież Hugo nigdy nie miał problemów z przyrostami. Na głodzonego też nie wygląda:p

Mój wczoraj miał dzień spania więc dziś odbił sobie i spał godzinkę tylko plus dwie na spacerze. Dzisiaj nakarmilam go godzinę przed kąpielą i zobaczymy jak usnie. Sama kąpiel podobała się przez 5 minut ale o dziwo cała pielęgnację był spokojny.

Szumiś u nas chyba działa na drzemki w ciągu dnia bo młody był mega marudny i nie mógł spać ( wybudzal się po 5 minutach) a przy szumie spał godzinę. Obudził się razem z wyłączeniem się szumisia...

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-01, 19:46   #4782
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Kocia Matka
Ladnie Ewa spała, pewnie właśnie dlatego, że w dzień nie spała.
A włosy to nic takiego ogolnie

Jakie badania masz robic?

Pestycyda
Sam zasnął! mojemu tez się zdarzyło. Ale obudził się po 30 min.
Moj teraz zmienił sobie spanie na co 3-h, takie 5 h to wyjątkowe sytuacje. W dzien na spacerze też spał dwie, a teraz odchudza matkę i śpi 3

Dziewczyny jakiego olejku nie mogą wdychac dzieci? Pisałyscie o tym ostatnio. To był chyba herbaciany tak?

WŁOSY na zdjeciu tyłem nie było jeszcze koloru... dodam, że robiłam go sama, niezła rzeprawa... 4 razy poprawiałam, bo wyszlo.monna gkowie ognisko !

Załącznik 7255876

Załącznik 7255881

Swietna fryzurka! Brawo za samodzielny kolorek, wygladasz jak prosto od fryzjera

Z badań usg i usg piersi, morfo i plytki, i mocz, cytologia. Fajnie tylko zeby T umowic w luxmed to duzo wizyt :/ no ale lekarka fajna

Wrocilam dzis na wies i po kąpieli godzina darcia się. Przy cycku szarpanie i plucie, lulanie z darciem, lozeczko z darciem... Padla ale o co jej chodzi to nie wiem. Moze przebodzcowana :/

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 19:47   #4783
xzora
Zakorzenienie

JonSnow - Klaudia w histerie wpada przy piersi. Fajnie z tą fridą, spodobało mu sie.
Devileek - cena spiworka to 169zl jesli dobrze pamietam.
Siilmariien - mieliśmy Avent Natural ktora niby przypomina sutek i umożliwia łączenie butli z KP. Jednak położna mówiła, ze jedyna butelka imitująca ssanie piersi do Calma i ze tam jest zaworek który uniemożliwia wypływ mleka bez ssania. Powiedziała, ze jesli dziecko nie lubi tej butli to moze zostać, a jak lubi to karmić łyżeczką lub zmienić.
No i dzisiaj juz było tak, ze po butli przy piersi sie awanturowała. Przez to na szybko kupiłam dzisiaj Calmę. Poki co jest lepiej. Oby ta faza płaczu u Lu szybko minela, dobrze ze masz sposób na jej uspokojenie.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 19:50   #4784
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Mała uwielbiam Twoje włosy !

My po chrzcinach. Mały w kościele przespał całą mszę, na chrzest się obudził ale tylko patrzył co ksiądz robi, mój kochany grzeczniak . Drugi dzieciaczek ciągle płakał był taki malutki, chyba jeszcze miesiąca nie skończył, a oni go podnosili pod paszki
W domu oczywiście wszyscy Młodego okrążyli jak małpkę w zoo :/ jeszcze dziadek wpadł na genialny pomysł że go sobie ponosi, jakby mało stresu miał i oczywiście się rozpłakał okropnie. 4 razy słyszałam że jest głodny, żebym go nie kąpała (szczególnie jak go tyle brudnych łap dotykało..) i żebym go przeciągnęła ze spaniem bo przecież gości ma! No i mu ciągle wtykali smoka, pomimo tego że on go na metr wypluwał. Generalnie mnie wkurzyli i poszłam go wykąpać i uśpić bo był bardzo zmęczony i dopiero wtedy mogłam ze spokojem usiąść, bo nikt mi dziecka już nie denerwował.
Imprezę uznaję za dość stresującą dla mnie i dla Nikosia do momentu jego uśnięcia

Kurcze a w rodzinie wczesniej malych dzieci nie bylo, ze taki brak zrozumienia zupelnie wykazują?

Stary 2017-10-01, 19:56   #4785
xzora
Zakorzenienie

Mała! Nie dziwie sie ze sie złościsz na rady mamy. Moja tez ma takie zapędy.
Taedio - fajnie ze udało ci sie na mecz pojechać i synek tak ładnie spał w chuście
KociaMatka - współczuje płaczu Ewy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-01, 20:09   #4786
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
JonSnow - Klaudia w histerie wpada przy piersi. Fajnie z tą fridą, spodobało mu sie.
Siilmariien - mieliśmy Avent Natural ktora niby przypomina sutek i umożliwia łączenie butli z KP. Jednak położna mówiła, ze jedyna butelka imitująca ssanie piersi do Calma i ze tam jest zaworek który uniemożliwia wypływ mleka bez ssania. Powiedziała, ze jesli dziecko nie lubi tej butli to moze zostać, a jak lubi to karmić łyżeczką lub zmienić.
No i dzisiaj juz było tak, ze po butli przy piersi sie awanturowała. Przez to na szybko kupiłam dzisiaj Calmę. Poki co jest lepiej. Oby ta faza płaczu u Lu szybko minela, dobrze ze masz sposób na jej uspokojenie.

Ja tez mam calme. Ale i tak zawsze sie stresowalam karmiąc ją butelką ze za szybko mleko leci. Karmilysmy sie calmą na zmiane z kp chyba z miesiac i spokojnie przerzucila sie na samą piers. Teraz tylko ma te histerie wieczorne od 2 dni. Oby dzis tez padla na 6 h a ja razem z nią

Stary 2017-10-01, 20:34   #4787
pestycyda
Zakorzenienie

KociaMatka, to współczuję wieczoru jest awantur. A może ja brzusEk boli?

Xzora, oby Klaudia potrafiła pić z Calmy bo niektóre dzieci mają z tym problem. Trzymam kciuki za Was

Mój padł o 21 ale zmęczony to on nie był, jeszcze sobie gugał i gadał. Zobaczymy ile pośpi, ja się kładę

Stary 2017-10-01, 20:42   #4788
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
KociaMatka, to współczuję wieczoru jest awantur. A może ja brzusEk boli?

Xzora, oby Klaudia potrafiła pić z Calmy bo niektóre dzieci mają z tym problem. Trzymam kciuki za Was

Mój padł o 21 ale zmęczony to on nie był, jeszcze sobie gugał i gadał. Zobaczymy ile pośpi, ja się kładę

Moze brzuszek chociaz dostala Sab S., moze resztki kataru, moze za duzo wrazen dzis cholera wie Milej nocy

Stary 2017-10-01, 21:05   #4789
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Co miałaś zrobić?

Przeciągnąć ze spaniem żeby poszedł później spać bo babcia chce się z nim "bawić"
Cytat:
Jon
Ma_sa_kra!

Ehh trzeba to wpuszczać jednym a wypuszczać drugim uchem..

Cytat:
Taedio, nie wątpię że TŻ zrobił sensację. Zazwyczaj nawet babeczki zamotane wzbudzają zainteresowanie a co dopiero facet

Jon, teściowej się podobało że on taki marudny że zmęczenia byl że go przeciągać chciała;p?

Mała, ale czemu w ogóle jej przyszło do głowy że masz "marne piersi"? Przecież Hugo nigdy nie miał problemów z przyrostami. Na głodzonego też nie wygląda:p

Mój wczoraj miał dzień spania więc dziś odbił sobie i spał godzinkę tylko plus dwie na spacerze. Dzisiaj nakarmilam go godzinę przed kąpielą i zobaczymy jak usnie. Sama kąpiel podobała się przez 5 minut ale o dziwo cała pielęgnację był spokojny.

Szumiś u nas chyba działa na drzemki w ciągu dnia bo młody był mega marudny i nie mógł spać ( wybudzal się po 5 minutach) a przy szumie spał godzinę. Obudził się razem z wyłączeniem się szumisia...

Ważne że ona chciała z nim pogadać :/, zawsze jak jadą do nas to mówią że Mały ma nie spać, a raz jak teściowej przysypiał na kolanach to do niego gadała i mu machała byle by nie zasnął.. Ręce opadają
Mój dzisiaj mało spał w dzień więc mam nadzieję na fajną noc! Wczoraj była kiepska bo chyba zestresowany budził się co 2h, zresztą cały weekend wisi na piersi, taka to impreza "dla niego"
Fajnie że szumiś działa!

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Kurcze a w rodzinie wczesniej malych dzieci nie bylo, ze taki brak zrozumienia zupelnie wykazują?

Właśnie teściowie mieszkają z wnuczką jedną od jej urodzenia a ma 3 latka, ją mieli na codzień, a drugiego wnuka nie i takie mają dziwne podejście. Moja babcia ma ponad 80 lat więc jej wybaczam a moja mama tylko z tą kąpielą wyjechała, a tak to nie mogę na nią narzekać bo bardzo mi pomaga i nie daje głupich porad

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Xzora wiem że przy piersi tylko chodziło mi o to że Nikoś też ma takie momenty że się denerwuje jak już mu ciężko mleko leci, z tym że on tylko ciągnie pierś i mruczy i jak go pogłaszczę i zrobię "szszsz" to się uspokaja i ssie dalej. Ale jak Klaudia wpada w histerię to pewnie ciężko ją uspokoić my tak mieliśmy przy skoku ostatnim. Mam nadzieję że dacie radę z Calmą! Cały czas trzymam kciuki za Twoje kp

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-01, 22:37   #4790
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję że jednak Lu będzie spokojna i przebrniecie przez chrzest bez krzyku
Dzięki, oby tak było

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Dzięki Byłoby miło gdyby było spokojnie, ale jak nie będzie, to co zrobić

Na szczęście już tak nie panikuję podczas płaczu Łucji jak miało to miejsce przy Lili. Przy Lili moją pierwszą myślą kiedy zaczynała płakać było: "Może ją coś boli???" Ta myśl była dla mnie nie do zniesienia i powodowała że dosłownie cała się trzęsłam z nerwów. Teraz bardzo spokojnie podchodzę do płaczu Lu i chyba przez to trafniej i szybciej oceniam czego jej potrzeba. No ale ostatnio ma te swoje momenty, jak już jest zmęczona, że ciężko ją uspokoić szybko - dała taki popis podczas szczepienia ostatnio

Cytat:
Jon
Ma_sa_kra!

Rany, ale teksty... Mam nadzieję, że nie tracisz przez nie wiary w swoje kp.
Hugo z całą pewnością nie uważa że masz marne piersiZdrówka Mała! I kciuki żeby Hugo się nie zaraził!

Cytat:

Dzięki
Mam nadzieję że z Calmą będzie lepiej!
Ja jak po wyjściu ze szpitala z Lilą kilka razy podałam jej mleko w butelce dr Browna to w ogóle nie chciała już ssać piersi Przyjechała cdl i kazała kupić calme i z calmą Lila już ładnie ssala pierś, mimo że jeszcze jakiś czas była dokarmiana.

Cytat:
Ja tez mam calme. Ale i tak zawsze sie stresowalam karmiąc ją butelką ze za szybko mleko leci. Karmilysmy sie calmą na zmiane z kp chyba z miesiac i spokojnie przerzucila sie na samą piers. Teraz tylko ma te histerie wieczorne od 2 dni. Oby dzis tez padla na 6 h a ja razem z nią

Kciuki żeby te wieczorne histerie szybko przeszły!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-01, 22:50   #4791
baby2
Rozeznanie

Jejku dziewczyny Misiek obudził się niedawno z płaczem że go ucho boli kiedy zapytałam gdzie go boli pokazał że w środku, nie ma narazie gorączki, chciałam z nim jechać na pogotowie bo tak bardzo płakał ale jak usłyszał że jedziemy do doktora to od razu ze go już nie boli. Dostał nurofen i śpi. Jutro pójdę z nim do pediatry bo obawiam się zapalenia ucha szczególnie że od piątku ma katar i trochę pokazuje . Ucho było jego zmora w zeszłym sezonie potrafił dwa razy w miesiącu na antybiotyku lecieć
Narazie dodatek mnie też rozkłada, leje mi się z nosa i mam lekką gorączkę oby Maja nie załapała od nas.

Dziś Maja dała nam czadu jak jeszcze nigdy całe popołudnie mega płacz ale to moja wina zjadłam wczoraj tortille w knajpie meksykańskiej, miała nie być ostra a była i to mocno. Przez to mała nie mogła zrobić cały dzień kupy chociaż ostatnio robi po 5 dziennie. Pierwszy raz zdarzyło nam się że nawet cyca nie chciala chociaż zawsze przy nim się uspokajała, dałam jej kawałek czopka glicerynowego i poszła mega kupa, później mleko moje rozmrożone z butli bo bałam się dać jej piersi że znowu będą atrakcje, poszła druga kupa i zasnęła. Mam nadzieję że jak w nocy dam jej pierś to już nie będzie sensacji, chyba tych ostrości nie będzie już w pokarmie
W ogóle pierwszy raz zdarzyło mi się że coś jej dolegało po moim jedzeniu a od początku jem wszystko, chociaż fakt ostrego nie jadłam do tej pory. Ale jestem pewna ze to jej zaszkodziło bo rano była też wysypana drobnymi czerwonymi kostkami Matka wariatka pozwoliła sobie na zbyt wiele
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 03:23   #4792
taedio
MerDer 4ever

Baby ja bardzo często jem ostre dania bo uwielbiam i małemu nic nie ma. Pokarm tworzy sie w krwi, nie w żołądku. Dziwne, że mała tak zareagowała
Zdrówka dla starszego!

U nas pierwsze kp od 22
Stary 2017-10-02, 06:46   #4793
taedio
MerDer 4ever

A tu dalej cisza
Stary 2017-10-02, 07:07   #4794
xzora
Zakorzenienie

KociaMatka - dobrze, ze masz calmę. My w sumie długo bo do 7tyg karmiłysmy sie Avent Natutals i Klaudia chetnie ssała, ale CDL mówiła, ze wtedy jeszcze dzieci maja mocny odruch ssania. Teraz widzę, ze Calma lepiej sie sprawdza.
Pestycyda - trzeci raz piła juz z Calmy, wiec mam nadzieje, ze butelka sie sprawdzi
Baby - oby wszystko było dobrze z uchem synka. Oby Maja nie miała juz problemów brzuszkowych.
U Klaudii znowu pojawiły sie białe krostki i tak obstawiam, ze moze jednak miec skaze białkowa. Bede obserwować. Akurat niecelowo kupiłam mm dla alergikow bez mleka krowiego i chyba dobrze wyszło.

Stary 2017-10-02, 07:10   #4795
KociaMatka
Raczkowanie

U nas nocka spokojnie chociaz z karmieniami co 2-3 h. Tak mi wczoraj nacyckala piersi, ze az mam guzy pod pachami od mleka. Musze troche odessac bo zwariuje

Stary 2017-10-02, 07:18   #4796
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
U nas nocka spokojnie chociaz z karmieniami co 2-3 h. Tak mi wczoraj nacyckala piersi, ze az mam guzy pod pachami od mleka. Musze troche odessac bo zwariuje

Oj, to oby odessanie pomogło!

Z miłych rzeczy - ostatnio kładę Klaudię na macie na brzuchu zeby spoglądała w lusterko. Uroczy widok - gada do siebie, śmieje się, robi miny.

Stary 2017-10-02, 07:19   #4797
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
JonSnow - super, ze synek tak ładnie zachowywał sie w kościele. A goście mogliby okazać zrozumienie dla niemowlaka, a nie tylko o sobie myśleć. Dobrze zrobiłaś ze poszłaś go uśpić.
Morelle- oby kolejny wynik był juz ok! Podziwiam, ze udało ci sie mocz do pojemnika złapać. Ja miałam straszne przeboje z pobraniem próbki i oby to nie zafałszowało wyniku. No i szkoda, ze na sile musisz isc do pracy TZ. Moze akurat bedzie miło.
Nulka -fajnie, ze sie wybawiliscie na weselu. Ja bym wolała zostawić małą dziadkom.

U nas ciezko. Klaudia albo nie chce sie przystawić albo po chwili ssania zaczyna sie złościć jak słabo leci. I tak walczymy... dzisiaj spróbuje nakarmić ją łyżeczka, bo juz sie boje ze do butli sie przyzwyczaja

Trzymam kciuki i podziwiam, że jeszcze walczysz.

Cytat:
Ja karmie po kąpieli do zasypiania ale jak zaśnie i obudzi się zbyt późno to już też nie kapiemy nie widzę sensu go rozbudzać.

Skad mogła się wziąć tą bakteri u Pestki ?

Ja uważam że jeśli szumisia się nie nadużywa i tylko do spania to nie jest to wielka tragedia

Mały nie raz przy pobudkach od razu zasypial z szumisiem . Nawet teraz jak go odloze i otworzy oczy a jest spiacy bardzo to nie biorę go na ręce tylko wlaczam i zasypia powoli oczywiście jeśli nie płacze

W ogóle to wygląda jak laleczka !

Jaki ładny pasuje do torby za ile ?

Podobno nie które sceny są mocne .
Ale też jestem ciekawa .

My też po weselu wytrzymalismy do 12 . Mały się przebudził i ciężko mu było znów zasnąć więc nie chciałam go męczyć .

Od 20 spał wcześniej może z 30 minut w słuchawkach na późniejszą drzemkę nie miał słuchawek bo położyłam go na brzuchu ale w ogóle mu muzyka i hałas nie przeszkadzal przespał ponad 3 godziny

Później do domu chwilę płakał ale jak wjechalismy na gorszej jakości drogę już mu przeszło i spał . zasnął o 1 w domu i spał do 5 od 5:15-7:20 i dopiero porządnie przebudził się po 8 . Teraz znów śpi

Od kupy. Jak robi to po pas. Pomimo tego, że dokładnie wiem kiedy zrobi i nie leży z brudną pieluchą :/

Cytat:
Jon, fajnie że chrzciny się udały. Widzę że towarzystwo mądrzejsze od Ciebie:/ jak się moi rodzice z teściami i z nami spotykają to też stosy rad raptem. Mam czasem wrażenie że nie mamy już innych tematów poza moimi cyckami i kupą Wojtka:p

Morelle, oby następnego wyniki wyszły lepsze

Nulka, super że się wybawiliscie my gdyby nie młody też mieliśmy mieć wesele w ten weekend. Niestety samo wesele jest 300 km stąd a młody przeziębiony. Z resztą jakby był zdrowy to z jego spaniem po 2h w nocy i tak byśmy nie poszli.

Sili, z tymi olejkami to dokładnie tak jest. Ja zgłupiałam jak zaczęłam czytać ja znalazłam w którymś artykule że olejku eukaliptusowego się nie powinno stosować o.O

Jon, mój wyje przy ściąganiu gili:p

Devileek, super że wesele udane

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny! Nie wiem, co się dzieje, ale J ma melodię do spania! Noc podobna do poprzedniej. Rano trochę go bolał brzuch, bo nie było wczoraj kupy, ale potem poszły dwie. Przed 12 zrobił histerię o jedzenie, wciągnął 120 i śpi nadal Miałam jechać do rodziców, ale nie chciałam go budzić, a teraz muszę czekać, bo TŻ poszedł na rower i nie ma kluczy. I ogólnie weekend taki fajny, nawet wbiłam się w swoje stare jeansy (mimo że kg jeszcze sporo zostało do szczęścia) i w ogóle, ale wyskoczyła mi opryszczka Muszę zaopatrzyć się w plasterki, bo mam tylko jeden już, mam maseczkę, octanisept ale i tak. To akurat moja spora schiza.

Jon nie znoszę, jak mi każdy służy dobrą radą, co jest najlepsze dla mojego dziecka! Dobrze, że impreza ogólnie udana.

Morelle ja bym pojechała do szpitala. Wiem, że to żadna przyjemność i jak można uniknąć, to nie należy się pchać, ale u Was kłopoty już bardzo długo trwają. A do tego problemy z brzuchem, które antybiotyk może zaognić albo w ogóle może się nie wchłaniać. Jednak w szpitalu jest kompleksowa opieka, badania dużo szybciej, no i antybiotyk dożylnie (stety i nie, uwierz mi J dostawał zaraz po urodzeniu przez wkłucie w głowie, straszny widok). Tylko nie dałabym się przegonić i zostawić dziecka samego, bo prawo prawem, ale różnie bywa.

Mała! jak Cię mąż wyrzuci, to ja Cię przygarnę Bardzo do Ciebie pasuje ta fryzura.
Cytat:
Jon
Ma_sa_kra!

Nie chce żeby wyszła z inną chorobą. Jakby miała temp to bym się nie wahała. Jednak nie ma. Antybiotyk przyjmuje. Nie zwraca. Tylko śpi po nim z 1-2h. Jadę oddać mocz. Jak wyjdzie zły to nie będzie wyjścia. Póki co walczę.

Ja już niby nie miałam pokarmu i dziś znowu mnie zalało. Ale raczej nie wrócę juz do kp.

Mała współczuję złotych rad!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 07:23   #4798
taedio
MerDer 4ever

U nas dzisiaj znowu piękna pogoda
Stary 2017-10-02, 08:16   #4799
pestycyda
Zakorzenienie

Jon, teściowa niepoważna. Sen dziecka jest święty!

Baby, ah ta jesień. Ledwo się chłodniej zrobiłoi wszyscy chorzy. Zdrówka
Może malutka coś uczulilo że tak zareagowala?

Morelle, kciuki za wyniki

Taedio, u nas też się zapowiada pięknie.

U nas noc standardowo. Pobudki co 2h karmienie, przewijanie i odciąganie glutow. Jak zasnął o 21 to punkt 23 się obudził więc po prostu taki jego urok teraz drzemka a ja się ogarniam

Stary 2017-10-02, 08:26   #4800
darietta
Zakorzenienie

Witam się po weekendzie musze was nadrobić ale nie wiem kiedy dam radę. U nas weekend szybko minął aż za szybko tz miałam mało w domu i troszkę wyzywałam.
Bo oczywiscie tesciowie był potrzebny do pomocy a że on wszystkim chce pomóc to pojechał. Wsiekłam się bo mają trzech synów a tylko mojemu tz trują dupe. Powiedziałam że jeszcze raz to zadzwonie i ich z☠☠☠.. ze mają jeszcze dwoch synów którzy są na miejscu i niech przypomną sobie o rodzicach.

Wiecie co zauważyłam że Wiki najlepiej spi się na dworze. Bo jak tz był u swoich to ja sie wkurzyłam i pojechałam spacerkiem do moich. I w jedną i drugą stronę spała wczoraj to nawet ponad godzinę pod blokiem siedziałam bo żal było budzić. A teraz ma pogoda się popsuć.

U nas szumis sie nie sprawdza dobrze ze moglam pozyczyc i wyprobować.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości