|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Współczuję się zrobiła bym tak jak ty ![]() ![]() Ja nie mam nic przeciwko jak mi ktoś coś zasugeruje grzecznie może akurat się przydać a ja mogę o czymś nie widzieć ale zazwyczaj to są tak bzdurne rzeczy że mi ręce opadają Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() takze kciuki za spokój. twoj i jej ![]() Cytat:
u nas dzis pożegnanie z trampoliną. ostatnia zabawa i mąż składa na zime...
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
MerDer 4ever
|
My przyjechaliśmy do galerii handlowej, jutro brat Tz ma urodziny i mu sie przypomniało o prezencie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie smaruje masłem shea i od rana już widzę lekka poprawę . Jeśli to nie pomoże będę musiała coś kupić aptecznego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co miałaś zrobić? :P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
Jon
Mi tak na nerwy działa moja mama :/ wrrr... co chwilę mowi że chodzę dziecko bo.ma zimne rączki! , że strace pokarm bo.nie pije bawarki!!!, że mam "marne" piersi, że jak.jestem chora to mam dawać butle!!! I dlaczego nie dopajam, powinnam dawać mu coś cieplego do picia, a jak.karmię piersią pomagać mu... czyli wyciskać troszke mleka... Ma_sa_kra! Nawet tesciowej powiedziala, ze mam marne piersi... jakas ma obsesje serio! Bojciu dziewczyny... rozłożyło mnie bardzo... oby fajtycznie nic nie złapał ode mnie... leje mivsie z nosa :/ do tego mam.okropne wzdęcie ![]() Bulam.dzis u teściów na obiedzie, byłam mega głodna ... ts choroba jakaś dziwna, bo zazwyczaj.nie.mam.apetytu a teraz ciągle głodna jestem. Umeczyłam sie tylko u nich, ale mysialam isc w końcu z dziecmi, obiecałam też pomóc jej w zakupach przez neta... ale zuzylam.im całe pudełko chusteczek! Tesciy spacerowal z małym 3 h... aż w końcu zadzwonił, że nogi go już bolą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4778 |
MerDer 4ever
|
Mała współczuje tych "złotych" rad :/
My dopiero wróciliśmy do domu. Młody cały mecz przespał mi w chuście, ciekawa jaka teraz bedzie noc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
Też jestem ciekawa nocy... Hugo spał dziś w ciągu dnia 5-6 godzin...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję ja na moją mamę nie narzekam bo sama mnie Kamila ponad dwa lata ale czasem zdarzyły się jakieś teksty to przez pół ciąży miała na fb wysyłane artykuły z hafiji czy inne teksty ![]() Teściowa trochę gorzej ale nie należy jakoś strasznie do osób które się wyracaja aż tak. Raczej myśli o mnie że wymyślam :p Julek właśnie zasnął . Codziennie mam nadzieję że prześpi prawie całą noc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
Taedio, nie wątpię że TŻ zrobił sensację. Zazwyczaj nawet babeczki zamotane wzbudzają zainteresowanie a co dopiero facet
![]() Jon, teściowej się podobało że on taki marudny że zmęczenia byl że go przeciągać chciała;p? Mała, ale czemu w ogóle jej przyszło do głowy że masz "marne piersi"? Przecież Hugo nigdy nie miał problemów z przyrostami. Na głodzonego też nie wygląda:p Mój wczoraj miał dzień spania więc dziś odbił sobie i spał godzinkę tylko plus dwie na spacerze. Dzisiaj nakarmilam go godzinę przed kąpielą i zobaczymy jak usnie. Sama kąpiel podobała się przez 5 minut ale o dziwo cała pielęgnację był spokojny. Szumiś u nas chyba działa na drzemki w ciągu dnia bo młody był mega marudny i nie mógł spać ( wybudzal się po 5 minutach) a przy szumie spał godzinę. Obudził się razem z wyłączeniem się szumisia... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z badań usg i usg piersi, morfo i plytki, i mocz, cytologia. Fajnie ![]() ![]() Wrocilam dzis na wies i po kąpieli godzina darcia się. Przy cycku szarpanie i plucie, lulanie z darciem, lozeczko z darciem... Padla ale o co jej chodzi to nie wiem. Moze przebodzcowana :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
JonSnow - Klaudia w histerie wpada przy piersi. Fajnie z tą fridą, spodobało mu sie.
Devileek - cena spiworka to 169zl jesli dobrze pamietam. Siilmariien - mieliśmy Avent Natural ktora niby przypomina sutek i umożliwia łączenie butli z KP. Jednak położna mówiła, ze jedyna butelka imitująca ssanie piersi do Calma i ze tam jest zaworek który uniemożliwia wypływ mleka bez ssania. Powiedziała, ze jesli dziecko nie lubi tej butli to moze zostać, a jak lubi to karmić łyżeczką lub zmienić. No i dzisiaj juz było tak, ze po butli przy piersi sie awanturowała. Przez to na szybko kupiłam dzisiaj Calmę. Poki co jest lepiej. Oby ta faza płaczu u Lu szybko minela, dobrze ze masz sposób na jej uspokojenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
Mała! Nie dziwie sie ze sie złościsz na rady mamy. Moja tez ma takie zapędy.
Taedio - fajnie ze udało ci sie na mecz pojechać i synek tak ładnie spał w chuście KociaMatka - współczuje płaczu Ewy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Zakorzenienie
|
KociaMatka, to współczuję wieczoru jest awantur. A może ja brzusEk boli?
Xzora, oby Klaudia potrafiła pić z Calmy bo niektóre dzieci mają z tym problem. Trzymam kciuki za Was ![]() Mój padł o 21 ale zmęczony to on nie był, jeszcze sobie gugał i gadał. Zobaczymy ile pośpi, ja się kładę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój dzisiaj mało spał w dzień więc mam nadzieję na fajną noc! Wczoraj była kiepska bo chyba zestresowany budził się co 2h, zresztą cały weekend wisi na piersi, taka to impreza "dla niego" Fajnie że szumiś działa! Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Xzora wiem że przy piersi tylko chodziło mi o to że Nikoś też ma takie momenty że się denerwuje jak już mu ciężko mleko leci, z tym że on tylko ciągnie pierś i mruczy i jak go pogłaszczę i zrobię "szszsz" to się uspokaja i ssie dalej. Ale jak Klaudia wpada w histerię to pewnie ciężko ją uspokoić ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4790 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Na szczęście już tak nie panikuję podczas płaczu Łucji jak miało to miejsce przy Lili. Przy Lili moją pierwszą myślą kiedy zaczynała płakać było: "Może ją coś boli???" Ta myśl była dla mnie nie do zniesienia i powodowała że dosłownie cała się trzęsłam z nerwów. Teraz bardzo spokojnie podchodzę do płaczu Lu i chyba przez to trafniej i szybciej oceniam czego jej potrzeba. No ale ostatnio ma te swoje momenty, jak już jest zmęczona, że ciężko ją uspokoić szybko - dała taki popis podczas szczepienia ostatnio ![]() Cytat:
Hugo z całą pewnością nie uważa że masz marne piersi ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję że z Calmą będzie lepiej! ![]() Ja jak po wyjściu ze szpitala z Lilą kilka razy podałam jej mleko w butelce dr Browna to w ogóle nie chciała już ssać piersi ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Rozeznanie
|
Jejku dziewczyny Misiek obudził się niedawno z płaczem że go ucho boli
![]() ![]() ![]() Narazie dodatek mnie też rozkłada, leje mi się z nosa i mam lekką gorączkę oby Maja nie załapała od nas. Dziś Maja dała nam czadu jak jeszcze nigdy całe popołudnie mega płacz ale to moja wina zjadłam wczoraj tortille w knajpie meksykańskiej, miała nie być ostra a była i to mocno. Przez to mała nie mogła zrobić cały dzień kupy chociaż ostatnio robi po 5 dziennie. Pierwszy raz zdarzyło nam się że nawet cyca nie chciala chociaż zawsze przy nim się uspokajała, dałam jej kawałek czopka glicerynowego i poszła mega kupa, później mleko moje rozmrożone z butli bo bałam się dać jej piersi że znowu będą atrakcje, poszła druga kupa i zasnęła. Mam nadzieję że jak w nocy dam jej pierś to już nie będzie sensacji, chyba tych ostrości nie będzie już w pokarmie ![]() W ogóle pierwszy raz zdarzyło mi się że coś jej dolegało po moim jedzeniu a od początku jem wszystko, chociaż fakt ostrego nie jadłam do tej pory. Ale jestem pewna ze to jej zaszkodziło bo rano była też wysypana drobnymi czerwonymi kostkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
MerDer 4ever
|
Baby ja bardzo często jem ostre dania bo uwielbiam i małemu nic nie ma. Pokarm tworzy sie w krwi, nie w żołądku. Dziwne, że mała tak zareagowała
![]() Zdrówka dla starszego! ![]() U nas pierwsze kp od 22 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
KociaMatka - dobrze, ze masz calmę. My w sumie długo bo do 7tyg karmiłysmy sie Avent Natutals i Klaudia chetnie ssała, ale CDL mówiła, ze wtedy jeszcze dzieci maja mocny odruch ssania. Teraz widzę, ze Calma lepiej sie sprawdza.
Pestycyda - trzeci raz piła juz z Calmy, wiec mam nadzieje, ze butelka sie sprawdzi Baby - oby wszystko było dobrze z uchem synka. Oby Maja nie miała juz problemów brzuszkowych. U Klaudii znowu pojawiły sie białe krostki i tak obstawiam, ze moze jednak miec skaze białkowa. Bede obserwować. Akurat niecelowo kupiłam mm dla alergikow bez mleka krowiego i chyba dobrze wyszło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Raczkowanie
|
U nas nocka spokojnie chociaz z karmieniami co 2-3 h. Tak mi wczoraj nacyckala piersi, ze az mam guzy pod pachami od mleka. Musze troche odessac bo zwariuje
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, to oby odessanie pomogło! Z miłych rzeczy - ostatnio kładę Klaudię na macie na brzuchu zeby spoglądała w lusterko. Uroczy widok - gada do siebie, śmieje się, robi miny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki i podziwiam, że jeszcze walczysz. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja już niby nie miałam pokarmu i dziś znowu mnie zalało. Ale raczej nie wrócę juz do kp. Mała współczuję złotych rad!
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
Jon, teściowa niepoważna. Sen dziecka jest święty!
Baby, ah ta jesień. Ledwo się chłodniej zrobiłoi wszyscy chorzy. Zdrówka ![]() Może malutka coś uczulilo że tak zareagowala? Morelle, kciuki za wyniki ![]() Taedio, u nas też się zapowiada pięknie. U nas noc standardowo. Pobudki co 2h karmienie, przewijanie i odciąganie glutow. Jak zasnął o 21 to punkt 23 się obudził więc po prostu taki jego urok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie musze was nadrobić ale nie wiem kiedy dam radę. U nas weekend szybko minął aż za szybko tz miałam mało w domu i troszkę wyzywałam.
Bo oczywiscie tesciowie był potrzebny do pomocy a że on wszystkim chce pomóc to pojechał. Wsiekłam się bo mają trzech synów a tylko mojemu tz trują dupe. Powiedziałam że jeszcze raz to zadzwonie i ich z☠☠☠.. ze mają jeszcze dwoch synów którzy są na miejscu i niech przypomną sobie o rodzicach. Wiecie co zauważyłam że Wiki najlepiej spi się na dworze. Bo jak tz był u swoich to ja sie wkurzyłam i pojechałam spacerkiem do moich. I w jedną i drugą stronę spała wczoraj to nawet ponad godzinę pod blokiem siedziałam bo żal było budzić. A teraz ma pogoda się popsuć. U nas szumis sie nie sprawdza dobrze ze moglam pozyczyc i wyprobować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.