Żony 2016 część 6. - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-02, 12:05   #1561
smerfetk_a
Żona Gargamel

Dot.: Żony 2016 część 6.

Cytat:
Napisane przez kotzdzisiu Pokaż wiadomość
Wstyd czy nie wstyd... Ja ogólnie unikam l4, bo to mniejsza kasa dla mnie jednak i jako kiedyś pracodawca też wiem, ze takie ciągłe zwolnienia to jest jednak problem, szczególnie jak firma jest mała. Ale jak muszę to biorę, skoro nie da się inaczej. Teraz mam do końca tygodnia i mnie na samą myśl ku**** :p bierze, bo nienawidzę siedzenia cały dzień w domu, a już leżenia całkiem, ale ledwo mówię, kaszlę i ogólnie chciałabym już faktycznie wyzdrowieć więc leżę, oglądam jakieś prymitywne rzeczy na jutubie i leżę.. Także spamujmy dużo, może jakiś kontrowersyjny temat na kilka stron, bo naprawdę, skicham się w tym łóżku :p. Jeszcze, zebym ja chociaż umiała spać jak jestem chora, a to nie, ja w dzień nei zasnę i już (chyba, ze akurat jest czas, że rządzi mną tarczyca :p ).

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Powyższy post obrazuje moje zadowolenie z L4. xD
jestem za bo od jutra będę umierać z nudów w domu

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 12:09   #1562
Lilly Greace
Dostojna peema.

Akurat z tym klikaniem myszką to nie załapałam, bo środkowym palcem na jedno wychodzi Ja dopiero teraz mam umowę o pracę, więc dopiero mam prawo do L4, natomiast jak byłam chora, a zdarzało się, to zwykle po prostu pracowałam z domu, bo mam taką możliwość. A choroby zdarzały się typu grypa żołądkowa, więc siłą rzeczy nie bardzo miałam jak pracować w biurze ze względu na innych ludzi, szczególnie na koleżankę w ciąży.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-10-02, 12:13   #1563
lolusl
Japońska rzepa

Dziewczyny, przepraszam, to jest cały wizaż Dwaj lekarze widząc rękę widzą przeciwskazania, ale tak czy siak każda od lekarza mądrzejsza
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2017-10-02 o 12:15
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 12:23   #1564
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam, to jest cały wizaż Dwaj lekarze widząc rękę widzą przeciwskazania, ale tak czy siak każda od lekarza mądrzejsza
Lolusl ale ty robisz to samo jak któraś pisze coś,co powiedział lekarz to ty nie raz to negujesz. Spójrz czasem na siebie, i teraz wiesz jak niektóre z nas się czują, jak ty jesteś mądrzejsza od lekarzy.

Dzień dobry
Ja jutro do dentysty, już mi słabo na samą myśl.. jeszcze do tego zastanawiam się, czy nie rezygnować ze znieczulenia. Mam nadzieję,że jakoś to przeżyje. Dobrze,że mam tylko jeden ząb do zrobienia.

Co do L4, ja bralam jak naprawdę źle się czułam. Nie raz byłam taka dobra, ledwo żyłam i poszłam do pracy,żeby ktoś moich obowiązków nie musiał przejmować. A potem ktoś z katarem stwierdził,że nie przyjdzie i ja zostawałam po godzinach. Już mam to gdzieś i przy następnej pracy nie będę patrzeć na kogoś..

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 12:30   #1565
kotzdzisiu
Wtajemniczenie

Nie o takie kontrowersje mi chodziło.

Lekarze też raczej nie chcą wypisywać z byle powodu l4. Jak byłam po ekstrakcji dolnej ósemki to już myślałam że nie dostanę mimo spuchniecia i bólu.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

O właśnie, dentysta.. tyle wydalam w aptece ze chyba dentyste przeloze na listopad

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez kotzdzisiu
Czas edycji: 2017-10-02 o 12:29
kotzdzisiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 12:31   #1566
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Nie o takie kontrowersje mi chodziło.

Lekarze też raczej nie chcą wypisywać z byle powodu l4. Jak byłam po ekstrakcji dolnej ósemki to już myślałam że nie dostanę mimo spuchniecia i bólu.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

O właśnie, dentysta.. tyle wydalam w aptece ze chyba dentyste przeloze na listopad

Mi się udało dostać bardzo szybko do dobrej dentystki na NFZ. Więc mój portfel odetchnął z ulgą bo ostatnio popłynęłam z kasą

Stary 2017-10-02, 12:32   #1567
Lilly Greace
Dostojna peema.

Kotzdzisiu, nie zgodzę się tu, L4 łatwo jest dostać, zależy od lekarza. Dużo mam wokół przypadków.

Stary 2017-10-02, 12:33   #1568
pannamima
Zakorzenienie

Ja na szczęście mam święty spokój z dentysta na jakiś czas, co mnie bardzo cieszy. Tylko na tego chirurga szczekowego muszę czekać do lutego :/

pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 12:33   #1569
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Kotzdzisiu, nie zgodzę się tu, L4 łatwo jest dostać, zależy od lekarza. Dużo mam wokół przypadków.

U mnie też bardzo łatwo dostać. U mnie lekarze wolą dmuchać na zimne

Stary 2017-10-02, 12:37   #1570
kotzdzisiu
Wtajemniczenie

Ja to mam i siebie w przychodni takiego jednego... rok.temu drugi tydzień chora, byłam na zleceniu więc l4 nie było mi potrzebne Ale chcialam zaswiadczenie na laboratoria na studiach to mi nie dał głupiej kartki z pieczątką i kazał uwaga PIĆ LIPĘ, dwa dni pozniej skonczylam z antybiotykiem. Dlatego jak w czwartek sam zapowiedział że konieczne l4 to aż mi się oczy otworzyły ze zdziwienia. Lipę tez kazał pić oczywiście . Jak mnie dzis znow do niego chcieli zapisać to od razu o kogoś innego poprosiłam.

Czas edycji: 2017-10-02 o 12:38
Stary 2017-10-02, 12:40   #1571
AnnLady
Zakorzenienie

Witam w piekne sloneczne poludnie
Moja L4 nie wiem czy by dala, w sumie nigdy nie bralam na lewo. Ostatnio bylam w tamtym roku jak mialam problem ze stopa i przeciazeniem jej - puchla niemilosiernie. Wtedy dwa tyg leżałam z nogą w górze.
A tak to rzadko biore.
Ale z drugiej strony wiem że nie warto przedkladać zdrowia nad prace bo nikt za to nie podziekuje. Wiec nie warto.
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 13:22   #1572
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Ja to mam i siebie w przychodni takiego jednego... rok.temu drugi tydzień chora, byłam na zleceniu więc l4 nie było mi potrzebne Ale chcialam zaswiadczenie na laboratoria na studiach to mi nie dał głupiej kartki z pieczątką i kazał uwaga PIĆ LIPĘ, dwa dni pozniej skonczylam z antybiotykiem. Dlatego jak w czwartek sam zapowiedział że konieczne l4 to aż mi się oczy otworzyły ze zdziwienia. Lipę tez kazał pić oczywiście . Jak mnie dzis znow do niego chcieli zapisać to od razu o kogoś innego poprosiłam.

O jeżu, to mi przypomina jak po wypadku samochodowym na następny dzień zgłosiłam się do rodzinnego że mnie ręka boli. Lekarz nawet na mnie nie spojrzał, kazał smarować maścią rozgrzewającą. Z ręką do dzisiaj coś jest nie tak, nie umiem w niej zakupów do domu donieść bo mi od razu słabnie

Stary 2017-10-02, 14:38   #1573
kotzdzisiu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
O jeżu, to mi przypomina jak po wypadku samochodowym na następny dzień zgłosiłam się do rodzinnego że mnie ręka boli. Lekarz nawet na mnie nie spojrzał, kazał smarować maścią rozgrzewającą. Z ręką do dzisiaj coś jest nie tak, nie umiem w niej zakupów do domu donieść bo mi od razu słabnie
Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Witam w piekne sloneczne poludnie
Moja L4 nie wiem czy by dala, w sumie nigdy nie bralam na lewo. Ostatnio bylam w tamtym roku jak mialam problem ze stopa i przeciazeniem jej - puchla niemilosiernie. Wtedy dwa tyg leżałam z nogą w górze.
A tak to rzadko biore.
Ale z drugiej strony wiem że nie warto przedkladać zdrowia nad prace bo nikt za to nie podziekuje. Wiec nie warto.
Niby racja z tymi ostatnimi zdaniami, ale powiem szczerze ze też się srednio czuję właśnie właśnie tym, ze wiem że to problem dla pracodawcy. Na lewo nie chodzę i rzadko jednak, ale mimo wszystko jakoś się czuję hmm, gorszym pracownikiem przez to

Stary 2017-10-02, 15:15   #1574
miziakizia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Grejpfutowa, za gruszę sobie kup, akurat nie odczujesz

Mi też przydałby się nowe buty, tylko ja chcę jakieś zgrabne sztyblety lub botki na niskim obcasie. W środę jedziemy na Botoks. Była już któraś? Podobno żenada, no ale już kupiliśmy bilety i znajomi chcą to jedziemy

Ja byłam wczoraj film specyficzny.. Nie które sceny mocne. Najlepiej samemu obejrzeć i wyrobić sobie opinie
Ja się boję że będę mieć zapalenie spojówek bo w pracy się rozsialo...
Zaraz obiad trzeba robić

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
miziakizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 15:27   #1575
LadyI
Zakorzenienie

Witam Dziewczynki!

Mam dzisiaj tak podły nastrój że mam ochotę pogryzc wszystkich że złości.. jeszcze moja asystentka polamala rękę, a mój mały pacjent zginął w wypadku razem z ojcem i to mnie dobilo poza tym boli mnie głowa nieslychanie a jutro lecę na kurs..mam tyle rzeczy do załatwienia po pracy że nie wiem w co ręce włożyć ..na sama myśl o pakowaniu mnie mdli.. No marny dzień:/

LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 16:15   #1576
candy111
Zakorzenienie

My z Tz zrobiliśmy porządek w szafie i kurtki co juz nie chodzimy wystawiliśmy do oddania za darmo na olx. W ciagu 3 minut znaleźli sie chętni, którzy chca odebrać.

candy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 16:35   #1577
smerfetk_a
Żona Gargamel

I po ostatnim dniu w pracy
Stwierdziłam że skoro zmiany, zmiany to może fajnie by było zacząć od czegoś co zawsze chciałam zrobić a nie wiedzieć czemu zawsze odkładałam - no i przed chwilą zapisałam się na tatuaż

Stary 2017-10-02, 16:36   #1578
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
I po ostatnim dniu w pracy
Stwierdziłam że skoro zmiany, zmiany to może fajnie by było zacząć od czegoś co zawsze chciałam zrobić a nie wiedzieć czemu zawsze odkładałam - no i przed chwilą zapisałam się na tatuaż

Super do kogo ? A na kiedy masz termin ??

Stary 2017-10-02, 16:44   #1579
pannamima
Zakorzenienie

Smerfetka, i masz dobre podejście. Co robisz?

Stary 2017-10-02, 16:46   #1580
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Super do kogo ? A na kiedy masz termin ??

W Prykasie na czwartek, do eksa koleżanki
Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Smerfetka, i masz dobre podejście. Co robisz?

Pokaże jak zrobię

Stary 2017-10-02, 16:47   #1581
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
W Prykasie na czwartek, do eksa koleżanki

Pokaże jak zrobię

Aaa to tłumaczy, dlaczego masz taki ekspresowy termin

Stary 2017-10-02, 17:19   #1582
Sophie24
Zakorzenienie

Lady, smutne wiesci

Ja siedze sama w pracy i wydaje pieniadze:P postanowilam kliknac kubeczek menstruacyjny, musze tez poratowac rzesy bo sie jakies takie liche zrobily, kupilam prezent M. z okazji dnia chlopaka (bo stwierdzil, ze cos bym mogla jednak kupic:P)... Juto moje bluzki przyjda. I tak leci M. po mnie przyjedzie do pracy.

Smerfetka, koniecznie sie pochwal dzielem
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 17:20   #1583
kotzdzisiu
Wtajemniczenie

Lady strasznie przykro

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Lady, smutne wiesci

Ja siedze sama w pracy i wydaje pieniadze:P postanowilam kliknac kubeczek menstruacyjny, musze tez poratowac rzesy bo sie jakies takie liche zrobily, kupilam prezent M. z okazji dnia chlopaka (bo stwierdzil, ze cos bym mogla jednak kupic:P)... Juto moje bluzki przyjda. I tak leci M. po mnie przyjedzie do pracy.

Smerfetka, koniecznie sie pochwal dzielem
Mam kubeczek i go uwielbiam zaluje ze tak dlugo sie zbieralam. Komfort i wygoda oraz przede wszystkim to najbardziej higieniczny sposób przetrwania miesiączki jaki znam

Czas edycji: 2017-10-02 o 17:23
Stary 2017-10-02, 17:23   #1584
tetrikk
Zakorzenienie

Hej,
Wyobraźcie sobie, że na sobotnim weselu obiad trwał 2,5h. Myślałam, że umrę z nudów/głodu (zupa po godzinie siedzenia przy stole była podana). Przekonałam się, że obiad serwowany na talerzach jest bez sensu i tylko wszystko wydłuża. Miejsce bardzo ładne, dekoracje tak samo, ale jakoś wyjątkowo się nie wybawiliśmy, tak dość drętwo było Najgorsze wesele z tych 4, na których byliśmy w tym roku.

Ladyl - smutne to co piszesz ;( Oby ten okropny poniedziałek szybko minął.

W temacie L4 - też wydaje mi się, że nie wzięłabym na opuchnięty palec. Klikać mogę lewą ręką, nie zarażam, a i kasa mniejsza na zwolnieniu. Z lekarzami to wg mnie jest skrajnie, jedni wypisują na byle każde kichnięcie, a inni tylko jak się ledwo żyje. Ostatnio jak miałam zapalenie pęcherza to babka chciała mi dać zwolnienie na cały tydzień. Po co? Tak naprawdę po 2 dniach bez problemu mogłam iść do pracy, kompromisowo zostałam przez 3 i to było do tej pory najdłuższe L4 w moim życiu
Stary 2017-10-02, 17:55   #1585
ovejita
Wtajemniczenie

heja
widzę był temat Botoksu - my byliśmy wczoraj z Tż Powiem tak - szału nie ma, ale tragedii też nie. Myślę, że można spokojnie obejrzeć - jest dużo realistycznych zdarzeń i człowieka aż mrozi, jak sobie pomyśli, że takie rzeczy faktycznie na co dzień się zdarzają. Nie rozumiem recenzji, które obsmarowują ten film od góry do dołu.

W zupełnie innym klimacie - polecam obejrzeć lekki film "Powiernik Królowej".
My jeszcze się zbieramy na Kingsmena, jakoś nie możemy dotrzeć do kina, bo godziny seansów nam nie odpowiadają

Co do zwolnień lekarskich, to ja byłam dwa razy na 1,5 tyg zwolnieniach w ciągu 4 lat pracy - raz z powodu ekstrakcji 4 ósemek, a drugi raz z powodu laparoskopii.
Uważam, że to zwolnienie z powodu usunięcia ósemek nie było mi potrzebne bo zabieg zniosłam b. dobrze - ale biorąc zwolnienie nie wiedziałam co będzie. I w efekcie z tych 1,5 tyg zwolnienia przez cały ostatni tydzień i tak pracowałam...Teraz już bym chyba się tak nie dała wykorzystywać

Ale generalnie staram się nie brać zwolnień - jak się gorzej czuję/ jestem przeziębiona to po prostu biorę home office

LadyI,
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 18:13   #1586
Sophie24
Zakorzenienie

Kotzdzisiu, ja sie rok zbieralam, jak nie dluzej z tym kubeczkiem:P mam pewne obawy czy bole pozwola mi na uzywanie tego kubeczka ale sprobowac trzeba.

Lolus, a cos w ogole zalecil Ci lekarz na ten palec? To brzmi jak zlamanie skoro spuchl tak mocno. Jakies przeswietlenie masz? Slabo zeby tego nie sprawdzic. Kciuk to jednak wazny palec
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 18:38   #1587
kotzdzisiu
Wtajemniczenie

U mnie podobnie, też z rok się zleciało .
Stary 2017-10-02, 18:45   #1588
pannamima
Zakorzenienie

Ja się nadal przed tym bronię. Chyba zbyt boleśnie to znoszę a problemu z 'ilością' nie mam.

Na l4 byłam najdłużej 3 dni i tylko na przeziębienie/grypę że już do niczego się nie nadawałam.

Stary 2017-10-02, 19:21   #1589
kotzdzisiu
Wtajemniczenie

Znalazłam w domu 6 naklejek z Biedronki, będę milionerką?
Stary 2017-10-02, 19:22   #1590
pannamima
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam w domu 6 naklejek z Biedronki, będę milionerką?
Napisz na jakimś forum miastowym to zaraz Janusze i Grażyny będą się bić xd

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości