|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
A co do minek to u nas tak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Rozeznanie
|
No i Misiek chory
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
Kocia matka
Ale genialna ![]() Baby2 Przykro mi ze mały chory. Poczytaj o zapaleniu ucha, moj Tymon ma czesto... ale zawsze działamy metoda 3 dni... i nigdy nie miał antybiotyku. Tzn... lekarz pediatra zawsze dawał z autoamtu... my jednak nie podajemy. Mąż wrócił ![]() Ja dostałam góralską Chustę, Tymon ciupagę a Hugens dostał bodziaka ![]() I wiecie co... zostały mi 3 opakowania Dady 2... a.Mały już grubo ponad 6 kg. Na szczęście mam koleżankę w biedrze i mi wymieniła bez paragonu na 4 (7-18 kg) i fajnie ![]() Witojcie ponocku Hej! IMG_20171002_095530.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-10-02 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zakorzenienie
|
KociaMatka, hehehe cudna Ewa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby antybiotyk szybko zadziałał! Cytat:
![]() Kciuki za mocz! Ja powinnam dostać wyniki a nic mi nie przyszło jeszcze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
Baby, przykro mi że Misiek chory. Oby szybko przeszło
![]() Mała, super prezenty! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki fajny strój! Dobrze, ze udało sie pieluchy wymienić. Moja dalej ma rozm 2, tyle ze Pampers Premium. One są nieco szersze i bardziej rozciągliwe niż Dady. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4808 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Xora a miałam pytać ty masz " mało mleka " ze mm musisz podawać? Bo ja miałam troszke problem z laktacja i piłam ten femaltiker. Ale najlepiej podziałał na mnie sześciopak warki 0% teraz leje sie mleko strumieniami. Choc laktatorem nadal malo odciągne ale zdazylo sie 40 ml z jednej a bylo 20-30 z dwóch |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zakorzenienie
|
My mamy 3 , ale mamy zapas i.wymieniliśmy od razu na 4
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4810 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Współczuję ![]() Cytat:
![]() Fajnie że Ci wymienili ![]() ![]() ![]() Tylko nie wiem co zrobić z resztą dwójek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4811 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ... bo ja jyz nie pamiętam, kiedyvdawayscie księdzu "koperte" Za chrzest? I ile mniej wiecej?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Jon... Postaraj się wymienić, zapytaj może akurat, masz jakąś biedronke w której często kupujesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4812 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() ![]() ![]() morelle, trzymam ciągle za Was kciuki, żeby w końcu Twoja diagnoza pomogła Pestce w jej problemach i żebyście szybicutko z nich wyszli ![]() Xzora, podziwiam za walkę o laktację bez znaczenia z jakim wynikiem się skończy ![]() ![]() KociaMatka, słodka Ewcia ![]() ![]() Mała,Twoja fryzura za☠☠☠iaszcza!! ![]() ![]() ![]() Pestycyda, lepiej już u Was z kolkami?? widzę, że teraz walczycie z katarkiem - więc ![]() ![]() To tak na szybko co udało mi się zapamiętać na tę chwilę i napisać... ![]()
#4813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My już dawno używany 3 mimo, że nie wazy Jas jeszcze 6 kg. Dwójki wydawaly mi się już małe. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Też dziś mocz do badań oddaliśmy, czekam na wyniki. Morelle czemu tak często mocz badacie. My mieliśmy zalecenie żeby zbadać p tygodniu brania antybiotykun |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
MerDer 4ever
|
Mała słodziak z Hugensa!
![]() Agg pisz co tam u Was! ![]() Moje dziecie dzisiaj wstało przed 8 i dopiero teraz ma 1 drzemkę (zazwyczaj była juz druga o tej porze). Ogarnęłam kuchnie, nastawiłam zmywarkę i pralkę, podkładałam pranie a resztę smole i odpoczywam :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Rozeznanie
|
Mała ją jednak wolę podać antybiotyki prawie rok już nie brał więc myślę że nie zaszkodzi szczególnie ze dziś już gorączka się pojawiła a w niedzielę chrzciny mamy więc musi Misiek szybko dojść do siebie
![]() No właśnie ile dawałyście w kopercie za chrzest? 250zł będzie ok czy mało? |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Zakorzenienie
|
Mi się 250 eudaje dużo.
Beby2,- oby miś szybko wyzdrowiał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4818 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My daliśmy kopertę w dniu chrztu, przed mszą, jak Tż poszedł zanieść papiery. Dostał 100pln, uważam że to i tak dużo, bo chrztów jest kilka w tygodniu, zresztą zrobił nam chrzest po mszy, jak już wszyscy wyszli, podejrzewam że dlatego że nie mamy ślubu kościelnego, bo w niedzielę był chrzest normalnie podczas mszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój Młodzieniec jest długi i ma małą dupkę, 3 są ogromne na nim ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4819 |
Zakorzenienie
|
Aggs, dobrze że się odzywasz
![]() ![]() Asia, kciuki za wyniki! Taedio, przy takiej pogodzie za oknem to aż energia rozpiera ![]() Głupia sprawa, moje dziecko śpi już 2,5 h... Tak to chyba było do 3 tygodni po urodzeniu... Coś tam się ruszał to włączyłam szumisia i się nie obudził. Teraz już od dawna nic nie szumi a on ani myśli wstawać! Szkoda że szum w nocy tak nie działa... W związku z piękna pogoda i długim snem dziecka umyłam dwa podwójne okna, zrobiłam dwa prania, wyprasowalam trochę ciuchów i myślę co jeszcze ogarnąć. Na spacer go wezmę po południu bo coś czuję że wieczorem nie będzie chciał się już zdrzemnąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | ||
Wtajemniczenie
|
U nas jakoś leci.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szczepienie za nami, zniósł je bardzo dobrze. USG bioderek ok, nasza bruzda na pupci jest po prostu jego urokiem, pan doktor nie widział nic niepokojącego. ![]() ![]() To tak z ważniejszych i ciekawszych info. ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Może jak nauczy się dobrze spać w dzień to i w nocy w końcu Cię zaskoczy ![]()
![]() |
#4821 |
MerDer 4ever
|
Jon mój Niko jeszcze ani razu w swoim życiu nie zasnął sam
![]() ![]() Pestycyda No ładniusio jest ![]() ![]() Tez muszę umyć okna ale nieeeeeeee chce mi sie ![]() Agg super wiadomości z uszkiem! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Zakorzenienie
|
Aggs, czyli wszystko się fajnie Wam układa
![]() ![]() Dziecko moje wstało ze śmiercią głodowa ![]() Taedio, u mnie myk z pieluszką też nie działa. Parę razy próbowałam ze swoją bluzka w nocy ale nie widzę jakiejś kolosalnej różnicy. Póki co porzuciłam walkę o transfery w nocy bo jestem nieprzytomna przez ten jego 2godzinny cykl snu i odciąganie odkurzaczem w nocy-.- tylko pierwszy raz go odkładam a potem już mi rybka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ada dostała antybiotyk, znowu ma katar, dzisiaj obudził ją mokry kaszel o pojechałam z nią do lekarza. Są zmiany osluchowo na oskrzelach... I dostaliśmy antybiotyk o dodatkowo mamy robić inhalacje. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
Darietta, tak, mleka mam za mało. Dostałam jakies zioła na pobudzenie laktacji. Piwa nie chciałam przez gluten, ale powiem ci, ze natchnelas mnie i spróbuje.
Aggs - pisz co u ciebie. Nie ma żadnego obowiązku nadrabiania! Super, ze bruzda to tylko ok, na usg wszystko dobrze.Dziekuje za kciuki! Oby przetrwać. Dzisiaj juz trzy histerie za nami i trzeci spacer w chuście. Nulka - szkoda, ze kolejny antybiotyk musi Ada brać. Oby porzadknie sie wykurowala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Wtajemniczenie
|
My za chrzest daliśmy 100zl.
my podziwialismy na spacerku takie widoki😊1506951295752.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4827 |
Zakorzenienie
|
Taedio, to u mnie odwrotnie
![]() Nulka, biedna Ada ![]() ![]() ![]() Xzora, jak Ty to robisz że tyle razy motasz? Klaudia zasypia i w chuście i czy patrzy sobie? Wojtek jak się trochę zrobił marudny ale był najedzony to mówię motam go. Nawet bez histerii dał się zamotac ( nie to żeby mu się podobało ale nieraz histeria na maksa). Chodziłam z nim pół godziny w te i nazad, śpiewałam, tańczyła. a on tylko popłakiwal w kółko:/ ewidentnie nie lubi ![]() ![]() W hm dziś 15% i dd, może coś zamówię hmmm Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Kupowala któraś z Was majtasy w hm? Jak z rozmiarem? Bo nie wiem czy zwrot wchodzi w grę a nigdy nie brałam a teraz przydałoby się... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | ||||||||
Zadomowienie
|
U mnie właśnie leje ![]() Cytat:
Dużo zdrówka dla Miska ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przed msza idziecie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Brałam ciążowe majtki i normalnie swój rozmiar ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zakorzenienie
|
Etusiaa, ładny widok!
Pestycyda - motam i wychodzę na dwór. Klaudia sie uspokaja, najpierw spogląda na otoczenie, a po kilku minutach zasypia. Zamiatanie w chuście w domu nie przejdzie. Mogę skakać, śpiewać a ona sie nie uspokoi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm właśnie się zastanawiam czy to co zjemy nie wpływa na mleko w cyckach. Wczoraj zjadłam gołąbka od tesciowej a dziś Wiki juz 5 kupe walnęła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.