|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II
|
|
|
|
#1862 | ||
|
Zakorzenienie
|
chętnie przygarnę jakiegoś samotnego Nobla
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1863 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam praktycznie cały wątek.. I się zaraziłam
Dołączam się! ![]() Jednak ciągle mam spory dylemat, co do kupna odżywki do moich zniszczonych rozjaśnianiem włosów.. Tyle tu opinii, tyle produktów, że nie potrafię się zdecydować A w poniedziałek lecę kupić olejek rycynowy i kokosowy
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od dwoch dni ladnie blyszcza, ale sa porozkrecane. Nie wiem co z nimi robic. Mysle o zakupie odzywki wygladzajacej Elseve, bo chyba jednak w moim przypadku jakis silikon musi byc. I jest mi potrzebne wygladzenie, bo wlosy od tego "ciecia dla kreconych" sie puszą. Odzywka w sprayu matrixa - mam wrazenie, ze mi juz nie sluzy. robia mi sie po niej zlepione straki, a nie ladne spirale. Krem pantene do lokow obciaza je i skleja zamiast podkreslac skret. jedyne z czego jestem zadowolona to amla i odzywka bez splukiwania tigiego. po glorii robi mi sie lupiez, nie wiem jakim cudem, bo nie nakladam na skore glowy. wax polski nawet sie sprawdza. i uprzedzam pytania - ograniczylam nakladanie kosmetykow, po prostu nie mialam na to sily. w ogole wkurza mnie ta dlugosc "do ramion". czuje sie jak grzeczna pensjonarka. cale szczescie, ze szybko rosną, ale i tak na znosna, akceptowalna dlugosc musze poczekac jeszcze ok. pol roku![]() [wyrzucilam to z siebie ]
Edytowane przez tulipanna. Czas edycji: 2008-05-31 o 22:55 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1865 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam tę odżywke bez spłukiwania do loków i fal Pantene'a i w miarę dobrze mi służy. Raz robią się śliczne loki, raz trochę mniej ładne - jak to w życiu
Ale na ogół jestem zadowolona, bo przynajmniej nawilża, a nie wysusza jak pianka. Oblepienia nie zaobserwowałam. No al eja mam suche włosy, to może one wszystko wchłaniają.. nie mam pojęcia. Zresztą troche zła jestem... było tak ładnie. Na 2 tygodnie odstawiłam odżywkę Pantene'a (nie mogłam nigdzie znaleźć) i włosy znowu są trochę podniszczone... Zanosi się na waxowanie i inne cuda (nie chce mi sięęę ) Ale kiedyś nadejdzie ten dzień, kiedy kupię sobie drogą odżywkę np z Fekkai, ale musze się najpierw na studia dostać, bo to sobie obiecałam (Jeszcze miesiąc )
|
#1866 |
|
Raczkowanie
|
Tulipanna a próbowalas moze odzywke nivea hair care flexible currls? Polecam
|
#1867 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie zlozylam zamowienie u thanatosa i tez ukrece psikacz Jolie.
Zostaje mi tylko zrezygnowac z pasemek i wrocic do braz wlosow.
|
|
|
|
#1868 |
|
Wtajemniczenie
|
mam panthenol w sprayu w domu to wy GO używacie do wlosów ????
ja myslam ze onjest nawilzajacy na skore otarcia oparzenia itp
|
|
#1869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie wlosy byly wtedy rzadsze niz teraz, nie byly takie zdrowe. Ale nie puszyly sie i krecily mocniej. To moze byc kwestia dlugosci, bo moje kreca sie bardziej jak sa dluzsze. Probowalam pianek, probowalam pantene - to nie dla mnie. Nie daja efektu wiekszego skretu, nie poprawiaja wygladu wlosow. Stawiam wiec na pielegnacje.Cytat:
upewnila mnie w tym, ze wlasnie cos wygladzajacego jest mi potrzebne. Gdybym miala wskazac osobe, ktora ma identyczny typ skretu jak ja, pokazalabym Nicole Kidman. Cienkie, miekkie loki, ktore nie skreca sie bez duzej ilosci nieobciazajacego nawilzenia ostatnimi czasy zazdrosze wlascicielkom takich pol-murzynskich, szorstkich pukli, ktorych za nic nie da sie wyprostowac
|
||
|
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Raczkowanie
|
Ja ładnie proszę o pomoc, bo sama już nie mam pomysłu jak włosy poratować
![]() Otóż tak: mam włosy tak mniej wiecej 3 cm za łopatki, więc chyba się kwalifikują do długich ![]() Ogólnie są grube i niby fajnie, ale: od połowy w dół są tragicznie wysuszone, to po prostu jakaś rzeźnia - niby są proste, ale tak na prawdę, kazdy włos jest tak suchy, ze jest bardzo nierówny i taki jakby... pokrabowany? Przez to od połowy w dół włosy strasznie mi się puszą, plączą i są matowe. Końcówki podcinam mniej więcej raz na 2-3 miesiące, więc nie są rozdwojone, tylko potwornie suche... Zawsze po umyciu używam odżywki ( z reguły jedwabiu samego w sobie, tudzież czegoś co zawier jedwab), raz na jakiś czas robię sobię maskę z Gliss Kur (tą na końcówki) tylko po jej użyciu włosy o wiele szybciej mi się przetłuszczają (tak jak normalnie myję co 2 dni, tak po niej już rano wygladają przeciętnie) i są takie dziwne w dotyku - jakby maska na nich została, mimo, ze ją bardzo dokładnie spłukuję. Poza tym włosy są raczej sztywne i jak mi rosną, to do góry, więc zawsze stoją mi na czubku głowy. Robią się bardziej miękkie jak potraktuję je odżywką, ale wtedy się szybciej przetłuszczają. Nijak moim włosom dogodzić nie mogę, więc błagam o pomoc!! ![]() Kiedyś jeszcze bardzo wypadały, ale od czasu jak piję pokrzywkę (juz kilka miesięcy chyba) to mam wrazenie, ze jest ich więcej i juz tak nie uciekają ![]() Z góry dziękuję bardzo, bardzo za pomoc=*=* <ależ się rozpisałam >
|
|
|
|
#1872 |
|
Raczkowanie
|
Witam was. Mam takie pytanie ostatnio fryzjerka mi polecała maskę do włosów cocomask której używa w swoim salnie. Używała jej któraś z was może? Chciałam ją nawet kupić ale cena wydała mi się wyjątkowo niska jak na profesjonalny produkt dla fryzjerów - bo 12zł. W załączniku zdjecie pudełka ;P,
|
|
|
|
#1873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najwyzej bys zrobila jakis prezent kolezance lub ciotce
|
|
|
|
|
#1874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ją mam. Pani w sklepie fryzjerskim zaproponowala mi ja bo nie bylo kallosa latte. lubie ja i uzywam, mysle ze jest dobra, ale cudow nie zdziala. ma bardzo ladny zapach, wlosy sa po niej miekkie, blyszczace i lepiej sie rozczesuja. dodam ,ze w sklepie fryzjerskim zaplacilam za nia jakies 8 zl. ogolnie polecam- cena niewielka wiec warto sprobowac .
|
|
#1875 | ||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Do czytania marsz bo jak nie to Cytat:
BTW - skład tej maski był analizowany na składowym. |
||
|
|
|
#1876 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli moge poważnie je spryskac Panthenolem? jakie jest jego dzialanie oprocz wspomnianego nawilżania...
|
|
#1877 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Pytalam kiedys na wizazu o stosowanie panthenolu w piance jako maski na wlosy i dziewczyny po analizie skladu stwierdzily ze moze ona wysuszac, gdyz zawiera kwas nadoctowy. Ponizej wklejam zdjecie analizowanej pianki, jesli masz inna to wrzuc jej sklad, a dziewczyny powiedza Ci 'ile jest warta'
|
|
|
|
#1879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To idę o tych olejach czytać:P |
|
|
|
|
#1880 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Zapaałko, ta firma robi równiez kosmetyki do włosów z panthenolem, nawet opakowania mają podobne
Idril, olej kładź zatem tylko od połowy, a włosów po długości nie myj bezpośrednio szamponem, tylko pianą, która spływa z głowy. I warto zafundować sobie jakis pray nawilżający typu Biolage albo jakieś psikadło domowej roboty. Na efekty trzeba trochę poczekać - nic od razu, ale warto inwestować Niestety z włosami tak jest, że trzeba z nimi metodą prób i błędów, ale jak trochę podczytasz, to na pewno wpadnie Ci w oko coś, co zechcesz wypróbować [ja znalazłam aż nadto ]
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
tulipanna łącze się w bólu... cienkie miekkie loki. O ile po umyciu jeszcze jakos wygladaja, to teraz po nocy fatalnie. Ale przeciez nie bede myc wlosow codziennie skoro mi sie nie przetluszczaja i w ogole tego nie potrzebuja. Ja mam troche za ramiona a tyl dluzszy choc zawqsze mowie ze nie chce tej kity z tylu (prawie jak szpic).
Najbardziej to m isie marzy dobre ciecie bez typowego cieniowania tylko jakos inaczej, porzadna maska do wlosow, cos do psikania i ukladania. I szampon. A szukam szukam i znaleźć nie moge. Zawsze chętnie czytam Twoje wypowiedzi bo wydaje mi sie ze mamy podobne wlosy. Tylko moje im dluzsze tym gorzej sie kreca.Chetnie je podcinam, ladnie sie kreca. Nie sa zniszczone tylko przesuszone. I nie wiem co zrobic. Juz jestem w takim momencie ze kasy brak i pomyslu. Czekam na lepsze czasy a poki co trzymam na glowie olejek rycynowy bo moje wlosy uwielbiaja olejki i czekam na przyplyw gotowki by kupic olejek amla
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Milo, ze moje wypowiedzi Ci sie w jakis sposob przydaly Przyznam, ze z ostatnimi zlymi dniami moich wlosow juz sie uporalam. Znalazlam przyczyne - oglaszam wszem i wobec, ze nawilzajacy szampon z Body Shopu to szampon i odzywka w jednym. Sam szampon ma swietna zawartosc, wlosy sa tak nawilzone i odzywione, ze nalozenie jeszcze dodatkowo odzywki sprawialo, ze sklejaly sie w mokre straki Bylam w ciezkim szoku, kiedy to odkrylam. Szampon dostalam w prezencie imieninowym od siostry - zaszalala Jedyny minus tego szamponu-nie zmywa olejkow. Nie wiem w jaki sposob pielegnujesz wlosy na codzien, wiec trudno mi doradzic. Moze napisz w jaki sposob dbasz o swoje wlosy? A co do ciecia - tylko i wylacznie dobry fryzjer. Tyle, ze ciezko takiego znalezc.
|
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1884 |
|
Raczkowanie
|
Z moimi loko- falami tez ostatnio nie najlepiej
. Moze to te ciepelko tak na nie dziala .A tak się zastanawiam czy mogę mieszać ze sobą odżywki z tej samej serii? Używam nivea hair care do lokow i ostatnio zmieszalam ja z diamond gloss (daje fajny polysk) i nalozylam na wlosy, po czym splukalam. Nie zaszkodzi?
|
#1885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec jesli Ci wlosy nie odpadna to moze...prawde mowiac pojecia nie mam, tez jestem ciekawa . siedze teraz u rodzinki, maja w lazience te kosmetyki
|
|
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Ja probowalam raz nalozyc ta pianke na wlosy, ale nie dosc ze nie pachnialo to to zachwycajaco to wlosy byly jakies takie nijakie
Wiecej juz nie sprobuje chocby byla nie wiem jak zachwalana |
|
|
|
#1887 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
O włosy dbam jak moge, wax, olejek, poza tym dobrze dzialaja na moje wlosy odzywki ziaji - z olejkiem rycynowym, jojoba. Ale jednak potrzebuje czegos bardziej odzywczego. Ale wszytsko mam spisane, wiem co kupic tylko jak pisalam za tydzien - dwa bedzie to mozliwe
czytam na biezaco kilka watkow na fryzjerskim wiec wiem jak zadbac o wlosy![]() Tylko dziwi mnie ze ostatnio coraz wiecej osob narzeka na skret. Zdjecie z av to jest z tamtego roku, mialam trosze krotsze wlosy , bardzo o nie bdalam ale zwyklymi maseczkami typu gliss kur:/ troche je zregenerowalam, przez jakies 1,2 - 2 lata prostowalam prawie codziennie. Stad widac na zdjeciu zewnetrzna warstwa wlosow rozjasniona i bardziej zniszczona niz reszta wlosow. Teraz juz sie troche tego pozbylam. I mialam ladne zregeneroweane wlosy. Az ktoregos dnia w pospiechu wysuszylam wlosy suszarka (a nigdy wczesniej tego nie robilam) i odkrylam ze jeszcze bardziej mi sie kreca. I tak suszylam przez rok i teraz zaczely sie byntowac. Znow musze zregenerowac. Z maskami to wiem jakie uzywam, odzywki, psikadelko, ale szampon. Sama nie wiem jak to jest z silikonami. probowalam je wyplukac i mylam przez miesiac szamponem bez silikonow i byly suche i poplatane. Obecnie mam szampon elseve a chcialabym jakis inny. Ale dtylko probojac znajde cos dobrego. ps. A Ty masz duzo wiecej wlosow niz ja, pamietam ze zdjec. Gdyby moich bylo troche wiecej inaczej by to wygladalo.
|
#1889 |
|
Zadomowienie
|
kurcze dziewczynki ale Wy macie te włosy śliczne...heh zazdroszcze
Ja mam zmasakrowane te włosiny po blond farbach (naturalny kolor brąż) no i po trwałej bo mam włosy ni kręcone ni proste i na fale też nie wygladają poprostu jeden wielki pi..dolnik a trawała miała sprawić ze będe miała piękne jednolite loki...nie podziałało . Muszę je obciąć koniecznie, ale teraz nie mogę...muszę zapuszczać do września bo mam własny ślub i muszę te moje dwa marne włoski jakoś upiąć.Czytam Was i już kupiłam i używam odrzywki i szamponu Matrix (naczytałam się Tulipanny), czekam na składniki do psikadełka Jolie, zamówiłam olejek amla i myśle nad maeczką kollosa. Mam nadzieję ze nie macie nic przeciwko temu ze Was "naśladuję" i podczytuję pocichutku ![]() Dziękuje Wam bardzo
|
#1890 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
ja też po dłuższej przerwie wracam do wątku
aż mi się ciepło na sercu zrobiło że tak ładnie się rozwinął -> założyłam pierwszą część!Moja kuracja: - tabletki Vitapil - 1 na wieczór - tonik Dermedic Capilarte (przeciw wypadaniu) - maski: zamiennie L'oreal Age Densiforce i Wax L'Biotica - szampon Ziaja Plantica Mięta/Proteiny Ryżowe Jestem też w trakcie poszukiwania dobrej odżywki, którą można używać po każdym myciu Doradźcie co zmienić, co dodać. Doczytuję kolejne strony wątku, ale to trochę trwa, więc wybaczcie jakbym powiedziała coś głupiego
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

Ja byłabym stałą klientką, bo jak zauważyłam 85% mojej pielęgnacji włosów podgapione jest od Jolie

A w poniedziałek lecę kupić olejek rycynowy i kokosowy 

(Jeszcze miesiąc
)

ostatnimi czasy zazdrosze wlascicielkom takich pol-murzynskich, szorstkich pukli, ktorych za nic nie da sie wyprostowac

]