|
|
#1291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
Cytat:
Ja to jestem perfekcjonistką i boję się, że będę się wkurzać na wszystko co mi się nie spodoba na ślubie:/ |
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam stres kobity, jadę dzisiaj do szkoły odebrać pracę od promotora, po tych ostatnich poprawkach, ciekawa jestem czy jeszcze coś będę musiała poprawiać, kurcze już bym chciała oprawić te wypociny i oddać do sekretariatu, ech dziś się dowiem. A obrona za 8 dni
|
|
|
|
|
#1293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
WItam Was moje drogie. Wczoraj sie nie odzywalam, bo TZ zabral mnie do Augustowa.
Szczerze to srednio odpoczelam. DO domu wrocilam bardziej zmeczona niz wyjechalam... A to dlatego, bo myslalam, ze pochodzimy po centrum miasta i ze tam jakies atrakcje mi zapewni a on mnie wywiozl do jakiegos lasu i jeszcze pretensje mial, ze nie pamietam, gdzie sie znajduje jego ulubiona plaza, na ktora zabral mnie raz, dwa lata temu i to tylko na 5 minut, bo zajechalismy i zawrocilismy. Plaza byla dosc zalesiona, wiec w cieniu bylo zimno. A ze nie wzial zadnego koca ani nic, wiec godzine przesiedzialam w samochodzie, bo stalo na sloncu i to jedyne miejsce, gdzie bylo cieplo... Pozniej odwiedzilismy moich dziadkow, u ktorych przesiedzialam 3 godziny i wrocilismy do domu. Podczas wizyty u dziadkow upewnilam sie w przekonaniu, ze po slubie pozostaje przy swoim nazwisku i dopisuje nazwisko TZ.
|
#1295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a czemuż to tak?
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Historia rodu dala o sobie znac.
Moj prapradziad byl ziemianinem. Mial spory majatek (prawie 200 ha ziemi). Mielsmy nawet swoj herb. Prapradziad zginal podczas powstania w 1912 roku. Zamordowali go kozacy. Zostal pochowany pod topola, ale jest jego pomnik w Rajgrodzie... Rod wywodzi sie z Bagiennic, stad tez nasze nazwisko.
|
#1297 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
ja dzis wreszcie kupilam buciki do sukienki ehh jeszcze tylko 11 dni i bede mezatka![]() a propo nazwisk ja tez sobie zostaiam swoje i dodaje meza heheWreszcie sie dzis zapisalam na rozmowe kwafifikacyjna w sprawie przuyjcia mnie do odpowiedniej grupy do college'u...moze zaczne lepiej poslugiwac sie ang i wogole...oby
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
baja zazdroszcze, ze juz niedługo obrona i ze znasz jej termin. ja prosze o trzymanie za mnie jutro i w srode kciuków, bo mam 2 najwazniejsze egzaminy, od których wszytsko zalezy
![]() a ja wam cos powiem wczoraj byłam z TZ na kilkugodzinnym spacerku i tak szłam i patrze na niego i w koncu taki usmiech na ustach bo sobie pomyslalam, ze juz niedługo i ten przystojniak bedzie moim męzem hehe jakos nigdy az tak blisko, nie była obok mnie ta mysl
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem smutna bo od 13 maja mój kot zaginął wyszedł i nie wrócił smutno mi wole nie myśleć co sie stało
a co do nazwiska to ja zmieniam na męża bo dość mam przekręcania przez innych mojego nazwiska słyszałam chyba 20 różnych jego wersji ;(elcia85 gratuluję złapania welonu ja złapałam welon na weselu kuzynki jak miałam 12 lat i ile przyszło mi czekać na mój ślub w tym roku biorą ślub moje 3 koleżanki i jedna w przyszłym jakiś wysyp
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kciuki będę oczywiście trzymać
|
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
baja masz sie super ja obrone mam za miesiac...
bylam z dziecmi dzis w wiosce indianskiej.. bylo super.. i bylismy z tz tez na naukach.. poltorej godziny i tyle.. za tydzien 45 minut z pania a poradni i koniec dostaniemy zaswiadczenia kolejny problem z glowy..Cytat:
ja tez biore nazwisko tz.. mimo ze jakis rod tez ma swoją bogata historie.. ale dla mnie nie wazne pochodzenie... wazne co w seru.. i najwazniejsze podwojne nazwisko to podwojny klopot.. wiecej podpisywania itd...
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam wielką prosbe niech mi którach napisze czy te zdanie powinno byc z przecinkiem czy bez: "formy spedzania czasu wolnego a wyniki w nauce"
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
bez przecinka bo to jest warunek a nie zdanie podrzedne czy cos takiego bo ja mamw mojejpracy podobna zaleznosc - wiek dziecka a poziommoralny i niemam miec przecinka (moja pani promotor jest polonistka)
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym postawiła.
![]() chociaz jakby się tak zastanowić... |
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
wg mnie też bez przecinka
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja z tej samej beczki mam pytanie bo nigdy nie wiem czy przed takimi wyrazami jak np.: czytając, oglądając itd stawia się przecinek czy nie?? |
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! podczytuje Was na bieżąco, ale cicho ostatnio siedzę i postanowiłam dziś sie udzielić.
Śliwieńka - mam nadzieję ze kotek sie znajdzie. Martucha - ale Ci zazdroszczę takich fajnych nauk przedmałżeńskim - my chodzimy od początku maja sobota i niedziela (zero weekendów wieczorem dla siebie). Zostało nam jeszcze 2 czy 3 tygodnie. Wykłady trwają około godziny - choć były i dłuższe. Ze trzy razy sie powtarzali że dziewczyna musi umieć gotować. I wczoraj powiedzieli jeszcze że trzeba za ten kurs zapłacić po 20 zł. Tez sobie w ostatniej chwili przypomnieli - to trochę nie fair. Jakbym wiedziała, że to tak będzie wyglądać to wolałabym dołożyć trochę kasy i pojechać na weekendowy - bo słyszałam o nich same pozytywne opinie. Baja - to strasznie wkurzający ten promotor - już by mógł Ci dać spokój. przecież do obrony też trzeba sie przygotować , a nie tylko przecinki poprawiać. Ja to dopiero jak prace oprawiłam to zobaczyłam ile mam takich głupich niby błędów. Ja ze swoim promotorem to zrobiłam tak - najpierw pisałam jak mi kazał, a potem ułożyła mi się fajna koncepcja i powiedziałam mu że ja tak to widzę i to moja praca i nie będę teraz zmieniać. A jak mi coś kazał dopisać to napisałam tego bardzo, bardzo maleńko - żeby miał. A ze dwa razy oddałam mu to samo ( że niby poprawione) i sie nie zorientował, albo poprawiałam co innego a on myślał ze to co mi kazał i oczywiście też się nie zorientował. Madzialenka - oczywiscie, że mocno trzymam kciuki!!!!!!!! Ale relacje weselne!!!!!!!!!!!! Ale to normalne ze na wszystko sie zwraca uwagę jak tez tak robiłam na ostatnim weselu. I jeszcze sie pochwalę - wczoraj podpisaliśmy umowę z zespołem - wreszcie!!!!!!!!!1 o proszę jak nie pisze to nie pisze, a jak piszę to sporrrrrrrrrrrrro |
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny bo ja juz zgłupiałam. a ze to temat pracy, to sie wolałam upewnic
![]() w necie na stronie pwn znalazłam, ze sie nie stawia bo to porównywanie
|
|
|
|
#1309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ile ralacji weselnych, ojoj Przede mną kilka wesel, ciekawe czy też będę zwracać uwagę na to wszystko.![]() Osz kurcze, miałam spać już godzinke temu uciekam, dobranoc
|
|||
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale sie denerwuje. dzis jeden z tych dwóch najgorszych egzaminów
|
|
|
|
#1312 |
|
Raczkowanie
|
[quote=śliweńka;7755986]ja jestem smutna bo od 13 maja mój kot zaginął wyszedł i nie wrócił smutno mi wole nie myśleć co sie stało
nie martw się moja kotka zginęła jak była malutka, miała zaledwie 7 m-cy w najgorszą zimę, zamiecie....porozwieszała m ogłoszenia po osiedlu, codziennie po kilka razy biegałam po osiedlu szukając jej. Stwierdziałm, ze napewno sobie nieporadzi... po trzech albo czterech tygodniach chłopiec przyniósł nam nasza kotkę, była brudna, smierdząca i chuda ale do tej pory jest ze mną ) Wiec nie martw się napewno wróci.
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
3mam kciuki kochana
|
|
#1314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja sie leniuchuje dzis: z reszta pogoda u nas straszna- caly czas leje wiec pozostaje zostac w domu buuu sliwenka mam nadzieje, ze kotek sie juz odnalazl..a jesli nie to wierze, ze napewno sie znajdzie..glowa do gory ![]() zaraz zabieram sie za obiadek chyba dla mojego tz hehe ehhh juz tylko odluczanie: 11 dni i bedzie moim mezulkiem milego dzionka
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas jest upal
|
|
#1316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje podpisanej umowy ![]() Cytat:
U nas też upał, siedzę sobie na dworze i uczę się do obrony, tzn czytam pracę, wymyślam o co mogą mnie zapytać itd. Muszę jeszcze przejrzeć notatki z tych przedmiotów, które miałam z promotorem i recenzentem, bo mają zadać pytania z wiedzy nabytej ze studiów, a wiadomo, że każdy pyta o to co sam wykłada. Mam nadzieję, że i mnie tylko z tych przedmiotów zapytają. W zeszły wtorek obrony miała pierwsza grupa od mojej recenzentki, skład komisji mamy mieć ten sam, a dziewczyny, które się broniły dostały 5 i były bardzo zadowolone z przebiegu obrony. jednomyślnie stwierdziły, że nie ma się czego bać, niepotrzebny w ogóle to stres, bo była to bardzo przyjemna dyskusja z komisją. Oby moje wrażenia za tydzień o tej porze były podobne. Zmykam dalej do nauki Miłego dnia dziewczynki
|
||
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
ale u nas ukrop... nie da sie wytrzymac...jutro rano mam egzamin na prawo jazdy.. trzymajcie kciuki... jak narazie sie niestresuje.. ale moze jutro cos sie zacznie dziac...
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=moonikkaa;7759550]
Cytat:
po avatorku widzę że z Ciebie tez kociara jak ze mnie sądzę że rozjechało go auto albo ktos w domu ma ale smutek mam w sercu wielki odkąd go nie ma
|
|
#1319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musi sie udac![]() ![]() ![]() ja ide na prawko w sierpniu i tex mam nadzieje, ze mi sie uda
|
|
|
|
#1320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem co znaczy ten smutek i jednoczesnie bezradność...ale wróci, trzymam kciuki
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

No ale poki co to obserwuje bo moze wlasnie dzieki tym obserwacjom uda sie uniknac jakis wpadek czy dziwnych sytuacji na naszym weselu
No a takie obserwacje to nie przeszkadzaja mi w dobrej zabawie, wiec jest ok 
A to dlatego, bo myslalam, ze pochodzimy po centrum miasta i ze tam jakies atrakcje mi zapewni a on mnie wywiozl do jakiegos lasu i jeszcze pretensje mial, ze nie pamietam, gdzie sie znajduje jego ulubiona plaza, na ktora zabral mnie raz, dwa lata temu i to tylko na 5 minut, bo zajechalismy i zawrocilismy.
Zostal pochowany pod topola, ale jest jego pomnik w Rajgrodzie... Rod wywodzi sie z Bagiennic, stad tez nasze nazwisko. 

I wczoraj powiedzieli jeszcze że trzeba za ten kurs zapłacić po 20 zł. Tez sobie w ostatniej chwili przypomnieli - to trochę nie fair. Jakbym wiedziała, że to tak będzie wyglądać to wolałabym dołożyć trochę kasy i pojechać na weekendowy - bo słyszałam o nich same pozytywne opinie.