Panny Młode 2009 cz. III - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-02, 14:54   #1291
anuulaa
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Wiem, ze nie wszystko mozna zaplanowac i przewidziec, dlatego na swoim weselu bede sie starala nie przejmowac ewentualnymi wpadkami i niedociagnieciami i sie dobrze bawic No ale poki co to obserwuje bo moze wlasnie dzieki tym obserwacjom uda sie uniknac jakis wpadek czy dziwnych sytuacji na naszym weselu No a takie obserwacje to nie przeszkadzaja mi w dobrej zabawie, wiec jest ok

A co do welonu to musisz sie postarac heheh
Ehh no właśnie się zawsze staram i nie wychodzi, za to mój TŻ złapał musznik na ostatnich oczepinach u mojego brata. Przed naszym weselem już nie pójdziemy chyba na żadne wesele, myślałam, że będzie mojego drugoiego brata za 2 miesiące, ale niestety nie wyszło im.

Ja to jestem perfekcjonistką i boję się, że będę się wkurzać na wszystko co mi się nie spodoba na ślubie:/
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 15:21   #1292
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość

Ja to jestem perfekcjonistką i boję się, że będę się wkurzać na wszystko co mi się nie spodoba na ślubie:/
Ja też jestem perfekcjonistką, nie raz się wściekam sama na siebie, bo za dużo sobie wyobrażam, a potem się rozczarowuje rzeczywistością, ale walczę z tym. Lepiej się nie nastawiać, nie przejmować szczegółami, bo inaczej nigdy się nie będzie zadowolonym i samemu się zepsuje nawet taki piękny dzień.

Ale mam stres kobity, jadę dzisiaj do szkoły odebrać pracę od promotora, po tych ostatnich poprawkach, ciekawa jestem czy jeszcze coś będę musiała poprawiać, kurcze już bym chciała oprawić te wypociny i oddać do sekretariatu, ech dziś się dowiem. A obrona za 8 dni
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 15:31   #1293
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Ja też jestem perfekcjonistką, nie raz się wściekam sama na siebie, bo za dużo sobie wyobrażam, a potem się rozczarowuje rzeczywistością, ale walczę z tym. Lepiej się nie nastawiać, nie przejmować szczegółami, bo inaczej nigdy się nie będzie zadowolonym i samemu się zepsuje nawet taki piękny dzień.

Ale mam stres kobity, jadę dzisiaj do szkoły odebrać pracę od promotora, po tych ostatnich poprawkach, ciekawa jestem czy jeszcze coś będę musiała poprawiać, kurcze już bym chciała oprawić te wypociny i oddać do sekretariatu, ech dziś się dowiem. A obrona za 8 dni
Na pewno dasz radę, pomyśl, że już za 9 dni będziesz miała wszystko za sobą
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 16:41   #1294
jaga_2001
Zakorzenienie

WItam Was moje drogie. Wczoraj sie nie odzywalam, bo TZ zabral mnie do Augustowa. Szczerze to srednio odpoczelam. DO domu wrocilam bardziej zmeczona niz wyjechalam... A to dlatego, bo myslalam, ze pochodzimy po centrum miasta i ze tam jakies atrakcje mi zapewni a on mnie wywiozl do jakiegos lasu i jeszcze pretensje mial, ze nie pamietam, gdzie sie znajduje jego ulubiona plaza, na ktora zabral mnie raz, dwa lata temu i to tylko na 5 minut, bo zajechalismy i zawrocilismy. Plaza byla dosc zalesiona, wiec w cieniu bylo zimno. A ze nie wzial zadnego koca ani nic, wiec godzine przesiedzialam w samochodzie, bo stalo na sloncu i to jedyne miejsce, gdzie bylo cieplo... Pozniej odwiedzilismy moich dziadkow, u ktorych przesiedzialam 3 godziny i wrocilismy do domu. Podczas wizyty u dziadkow upewnilam sie w przekonaniu, ze po slubie pozostaje przy swoim nazwisku i dopisuje nazwisko TZ.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 17:23   #1295
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
WItam Was moje drogie. Wczoraj sie nie odzywalam, bo TZ zabral mnie do Augustowa. Szczerze to srednio odpoczelam. DO domu wrocilam bardziej zmeczona niz wyjechalam... A to dlatego, bo myslalam, ze pochodzimy po centrum miasta i ze tam jakies atrakcje mi zapewni a on mnie wywiozl do jakiegos lasu i jeszcze pretensje mial, ze nie pamietam, gdzie sie znajduje jego ulubiona plaza, na ktora zabral mnie raz, dwa lata temu i to tylko na 5 minut, bo zajechalismy i zawrocilismy. Plaza byla dosc zalesiona, wiec w cieniu bylo zimno. A ze nie wzial zadnego koca ani nic, wiec godzine przesiedzialam w samochodzie, bo stalo na sloncu i to jedyne miejsce, gdzie bylo cieplo... Pozniej odwiedzilismy moich dziadkow, u ktorych przesiedzialam 3 godziny i wrocilismy do domu. Podczas wizyty u dziadkow upewnilam sie w przekonaniu, ze po slubie pozostaje przy swoim nazwisku i dopisuje nazwisko TZ.
Uuuuu a czemuż to tak?
Stary 2008-06-02, 17:51   #1296
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Uuuuu a czemuż to tak?
Historia rodu dala o sobie znac.

Moj prapradziad byl ziemianinem. Mial spory majatek (prawie 200 ha ziemi). Mielsmy nawet swoj herb. Prapradziad zginal podczas powstania w 1912 roku. Zamordowali go kozacy. Zostal pochowany pod topola, ale jest jego pomnik w Rajgrodzie... Rod wywodzi sie z Bagiennic, stad tez nasze nazwisko.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 18:01   #1297
sas
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki

ja dzis wreszcie kupilam buciki do sukienki ehh jeszcze tylko 11 dni i bede mezatka
a propo nazwisk ja tez sobie zostaiam swoje i dodaje mezahehe
Wreszcie sie dzis zapisalam na rozmowe kwafifikacyjna w sprawie przuyjcia mnie do odpowiedniej grupy do college'u...moze zaczne lepiej poslugiwac sie ang i wogole...oby
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 20:00   #1298
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

baja zazdroszcze, ze juz niedługo obrona i ze znasz jej termin. ja prosze o trzymanie za mnie jutro i w srode kciuków, bo mam 2 najwazniejsze egzaminy, od których wszytsko zalezy

a ja wam cos powiem wczoraj byłam z TZ na kilkugodzinnym spacerku i tak szłam i patrze na niego i w koncu taki usmiech na ustach bo sobie pomyslalam, ze juz niedługo i ten przystojniak bedzie moim męzem hehe jakos nigdy az tak blisko, nie była obok mnie ta mysl

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 20:10   #1299
śliweńka
Zakorzenienie

ja jestem smutna bo od 13 maja mój kot zaginął wyszedł i nie wrócił smutno mi wole nie myśleć co sie stało

a co do nazwiska to ja zmieniam na męża bo dość mam przekręcania przez innych mojego nazwiska słyszałam chyba 20 różnych jego wersji ;(

elcia85 gratuluję złapania welonu ja złapałam welon na weselu kuzynki jak miałam 12 lat i ile przyszło mi czekać na mój ślub w tym roku biorą ślub moje 3 koleżanki i jedna w przyszłym jakiś wysyp

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 20:20   #1300
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
baja zazdroszcze, ze juz niedługo obrona i ze znasz jej termin. ja prosze o trzymanie za mnie jutro i w srode kciuków, bo mam 2 najwazniejsze egzaminy, od których wszytsko zalezy
Ech no bardzo blisko, ale praca jeszcze nie gotowa, dzis byłam u promotorki, mam trochę do poprawy, ale takie rzeczy, że tak powiem językowe, nie podobają jej się niektóre sformułowania przeze mnie użyte, kazała mi poprawić niektóre słowa, wydrukowac to jeszcze raz i przynieść w środe. Ech bez sensu znów to samo drukować, ile można, przecież to nie są duże błędy, poza tym wszystko mi poprawiła i zmieniam wg tego co mi napisała, więc nic więcej już nie będę dopisywać nowego, poza tym wkurzyła mnie bo poprawia to co wcześniej zatwierdziła. Mam już tego dosyć, przez to wszystko spóźniłam się na autobus powrotny, następny był za godzinę z hakiem, więc stwierdziłam, że wrócę do domu pieszo( mój dom jest jakieś 4 km od miasta), z tym, że trochę miasta muszę przejść zanim wyjdę na przedmieścia, ogólnie to może jakieś 7-8 km dziś zrobiłam. Pod koniec drogi mnie tak buty obtarły, że koniec, na szczęście brat po mnie podjechał. Ogólnie jestem zła, zmęczona i głodna

A kciuki będę oczywiście trzymać
Stary 2008-06-02, 21:10   #1301
martucha84
Zakorzenienie

baja masz sie super ja obrone mam za miesiac...

bylam z dziecmi dzis w wiosce indianskiej.. bylo super..
i bylismy z tz tez na naukach.. poltorej godziny i tyle.. za tydzien 45 minut z pania a poradni i koniec dostaniemy zaswiadczenia kolejny problem z glowy..

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja jestem smutna bo od 13 maja mój kot zaginął wyszedł i nie wrócił smutno mi wole nie myśleć co sie stało

a co do nazwiska to ja zmieniam na męża bo dość mam przekręcania przez innych mojego nazwiska słyszałam chyba 20 różnych jego wersji ;(

elcia85 gratuluję złapania welonu ja złapałam welon na weselu kuzynki jak miałam 12 lat i ile przyszło mi czekać na mój ślub w tym roku biorą ślub moje 3 koleżanki i jedna w przyszłym jakiś wysyp
biedactwo.. mam nadzieje zekotek sie znajdzie...
ja tez biore nazwisko tz.. mimo ze jakis rod tez ma swoją bogata historie.. ale dla mnie nie wazne pochodzenie... wazne co w seru.. i najwazniejsze podwojne nazwisko to podwojny klopot.. wiecej podpisywania itd...
Stary 2008-06-02, 21:18   #1302
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny mam wielką prosbe niech mi którach napisze czy te zdanie powinno byc z przecinkiem czy bez: "formy spedzania czasu wolnego a wyniki w nauce"

Stary 2008-06-02, 21:31   #1303
martucha84
Zakorzenienie

bez przecinka bo to jest warunek a nie zdanie podrzedne czy cos takiego bo ja mamw mojejpracy podobna zaleznosc - wiek dziecka a poziommoralny i niemam miec przecinka (moja pani promotor jest polonistka)
Stary 2008-06-02, 21:32   #1304
kliwia
Zakorzenienie

ja bym postawiła.
chociaz jakby się tak zastanowić...
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 21:32   #1305
baja_86
Zakorzenienie

wg mnie też bez przecinka
Stary 2008-06-02, 21:34   #1306
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam wielką prosbe niech mi którach napisze czy te zdanie powinno byc z przecinkiem czy bez: "formy spedzania czasu wolnego a wyniki w nauce"
bez

a ja z tej samej beczki mam pytanie bo nigdy nie wiem czy przed takimi wyrazami jak np.: czytając, oglądając itd stawia się przecinek czy nie??
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 21:55   #1307
eseska
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny! podczytuje Was na bieżąco, ale cicho ostatnio siedzę i postanowiłam dziś sie udzielić.

Śliwieńka - mam nadzieję ze kotek sie znajdzie.

Martucha - ale Ci zazdroszczę takich fajnych nauk przedmałżeńskim - my chodzimy od początku maja sobota i niedziela (zero weekendów wieczorem dla siebie). Zostało nam jeszcze 2 czy 3 tygodnie. Wykłady trwają około godziny - choć były i dłuższe. Ze trzy razy sie powtarzali że dziewczyna musi umieć gotować. I wczoraj powiedzieli jeszcze że trzeba za ten kurs zapłacić po 20 zł. Tez sobie w ostatniej chwili przypomnieli - to trochę nie fair. Jakbym wiedziała, że to tak będzie wyglądać to wolałabym dołożyć trochę kasy i pojechać na weekendowy - bo słyszałam o nich same pozytywne opinie.

Baja - to strasznie wkurzający ten promotor - już by mógł Ci dać spokój. przecież do obrony też trzeba sie przygotować , a nie tylko przecinki poprawiać. Ja to dopiero jak prace oprawiłam to zobaczyłam ile mam takich głupich niby błędów. Ja ze swoim promotorem to zrobiłam tak - najpierw pisałam jak mi kazał, a potem ułożyła mi się fajna koncepcja i powiedziałam mu że ja tak to widzę i to moja praca i nie będę teraz zmieniać. A jak mi coś kazał dopisać to napisałam tego bardzo, bardzo maleńko - żeby miał. A ze dwa razy oddałam mu to samo ( że niby poprawione) i sie nie zorientował, albo poprawiałam co innego a on myślał ze to co mi kazał i oczywiście też się nie zorientował.

Madzialenka - oczywiscie, że mocno trzymam kciuki!!!!!!!!

Ale relacje weselne!!!!!!!!!!!! Ale to normalne ze na wszystko sie zwraca uwagę jak tez tak robiłam na ostatnim weselu.

I jeszcze sie pochwalę - wczoraj podpisaliśmy umowę z zespołem - wreszcie!!!!!!!!!1

o proszę jak nie pisze to nie pisze, a jak piszę to sporrrrrrrrrrrrro
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-02, 21:56   #1308
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny bo ja juz zgłupiałam. a ze to temat pracy, to sie wolałam upewnic
w necie na stronie pwn znalazłam, ze sie nie stawia bo to porównywanie

Stary 2008-06-02, 21:59   #1309
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
bez

a ja z tej samej beczki mam pytanie bo nigdy nie wiem czy przed takimi wyrazami jak np.: czytając, oglądając itd stawia się przecinek czy nie??
Ja bym nie stawiala, wszak imieslów nie jest orzeczeniem, zresztą zależy jeszcze od zdania i kontekstu
Stary 2008-06-02, 23:30   #1310
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
cos powiem wczoraj byłam z TZ na kilkugodzinnym spacerku i tak szłam i patrze na niego i w koncu taki usmiech na ustach bo sobie pomyslalam, ze juz niedługo i ten przystojniak bedzie moim męzem hehe jakos nigdy az tak blisko, nie była obok mnie ta mysl
Jak to przeczytałam, to taki uśmieszek się mi pojawił na twarzy, sama nie wiem dlaczego.

Cytat:
Mam nadzieję, że się znajdzie.

Cytat:
Nie mam pojęcia.

Ile ralacji weselnych, ojoj Przede mną kilka wesel, ciekawe czy też będę zwracać uwagę na to wszystko.
Osz kurcze, miałam spać już godzinke temu uciekam, dobranoc
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 07:08   #1311
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny ale sie denerwuje. dzis jeden z tych dwóch najgorszych egzaminów

Stary 2008-06-03, 08:50   #1312
moonikkaa
Raczkowanie

[quote=śliweńka;7755986]ja jestem smutna bo od 13 maja mój kot zaginął wyszedł i nie wrócił smutno mi wole nie myśleć co sie stało

nie martw się moja kotka zginęła jak była malutka, miała zaledwie 7 m-cy w najgorszą zimę, zamiecie....porozwieszała m ogłoszenia po osiedlu, codziennie po kilka razy biegałam po osiedlu szukając jej. Stwierdziałm, ze napewno sobie nieporadzi... po trzech albo czterech tygodniach chłopiec przyniósł nam nasza kotkę, była brudna, smierdząca i chuda ale do tej pory jest ze mną ) Wiec nie martw się napewno wróci.
Stary 2008-06-03, 11:09   #1313
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
3mam kciuki kochana
Stary 2008-06-03, 11:31   #1314
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
3mam kciuki napewno pojdzie ci swietnie

a ja sie leniuchuje dzis: z reszta pogoda u nas straszna- caly czas leje wiec pozostaje zostac w domu buuu

sliwenka mam nadzieje, ze kotek sie juz odnalazl..a jesli nie to wierze, ze napewno sie znajdzie..glowa do gory

zaraz zabieram sie za obiadek chyba dla mojego tz hehe ehhh juz tylko odluczanie: 11 dni i bedzie moim mezulkiem
milego dzionka
Stary 2008-06-03, 13:18   #1315
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość

a ja sie leniuchuje dzis: z reszta pogoda u nas straszna- caly czas leje wiec pozostaje zostac w domu buuu
a u nas jest upal
Stary 2008-06-03, 14:30   #1316
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość

Baja - to strasznie wkurzający ten promotor - już by mógł Ci dać spokój. przecież do obrony też trzeba sie przygotować , a nie tylko przecinki poprawiać. Ja to dopiero jak prace oprawiłam to zobaczyłam ile mam takich głupich niby błędów. Ja ze swoim promotorem to zrobiłam tak - najpierw pisałam jak mi kazał, a potem ułożyła mi się fajna koncepcja i powiedziałam mu że ja tak to widzę i to moja praca i nie będę teraz zmieniać. A jak mi coś kazał dopisać to napisałam tego bardzo, bardzo maleńko - żeby miał. A ze dwa razy oddałam mu to samo ( że niby poprawione) i sie nie zorientował, albo poprawiałam co innego a on myślał ze to co mi kazał i oczywiście też się nie zorientował.

...
I jeszcze sie pochwalę - wczoraj podpisaliśmy umowę z zespołem - wreszcie!!!!!!!!!
No wkurzająca jest ostatnio bardzo, ale mam nadzieję, że się poprawi, w środę sprawdzi mi wszystko od ręki i pozwoli oprawiać.
Gratuluje podpisanej umowy

Cytat:
Trzymam kciuki

U nas też upał, siedzę sobie na dworze i uczę się do obrony, tzn czytam pracę, wymyślam o co mogą mnie zapytać itd. Muszę jeszcze przejrzeć notatki z tych przedmiotów, które miałam z promotorem i recenzentem, bo mają zadać pytania z wiedzy nabytej ze studiów, a wiadomo, że każdy pyta o to co sam wykłada. Mam nadzieję, że i mnie tylko z tych przedmiotów zapytają.
W zeszły wtorek obrony miała pierwsza grupa od mojej recenzentki, skład komisji mamy mieć ten sam, a dziewczyny, które się broniły dostały 5 i były bardzo zadowolone z przebiegu obrony. jednomyślnie stwierdziły, że nie ma się czego bać, niepotrzebny w ogóle to stres, bo była to bardzo przyjemna dyskusja z komisją. Oby moje wrażenia za tydzień o tej porze były podobne.
Zmykam dalej do nauki Miłego dnia dziewczynki
Stary 2008-06-03, 16:21   #1317
martucha84
Zakorzenienie

witajcie ale u nas ukrop... nie da sie wytrzymac...

jutro rano mam egzamin na prawo jazdy.. trzymajcie kciuki... jak narazie sie niestresuje.. ale moze jutro cos sie zacznie dziac...
Stary 2008-06-03, 17:24   #1318
śliweńka
Zakorzenienie

[quote=moonikkaa;7759550]
Cytat:

nie martw się moja kotka zginęła jak była malutka, miała zaledwie 7 m-cy w najgorszą zimę, zamiecie....porozwieszała m ogłoszenia po osiedlu, codziennie po kilka razy biegałam po osiedlu szukając jej. Stwierdziałm, ze napewno sobie nieporadzi... po trzech albo czterech tygodniach chłopiec przyniósł nam nasza kotkę, była brudna, smierdząca i chuda ale do tej pory jest ze mną ) Wiec nie martw się napewno wróci.

po avatorku widzę że z Ciebie tez kociara jak ze mnie sądzę że rozjechało go auto albo ktos w domu ma ale smutek mam w sercu wielki odkąd go nie ma

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-03, 17:59   #1319
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
witajcie ale u nas ukrop... nie da sie wytrzymac...

jutro rano mam egzamin na prawo jazdy.. trzymajcie kciuki... jak narazie sie niestresuje.. ale moze jutro cos sie zacznie dziac...
trzyam kciuki musi sie udac

ja ide na prawko w sierpniu i tex mam nadzieje, ze mi sie uda
Stary 2008-06-03, 18:13   #1320
moonikkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moonikkaa Pokaż wiadomość

po avatorku widzę że z Ciebie tez kociara jak ze mnie sądzę że rozjechało go auto albo ktos w domu ma ale smutek mam w sercu wielki odkąd go nie ma
no tak uwielbiam kotki, a moja koteczkę Kocham wiem co znaczy ten smutek i jednoczesnie bezradność...ale wróci, trzymam kciuki

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości