|
|
#151 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Keratynowe prostowanie włosów cz. V
Cytat:
Pamiętaj by po zabiegu na drugi dzień z samego rana umyć włosy Ja zazwyczaj robie od nasady 1-2cm włosy odrastaja a ja uwielbiam efekt idealnie prostych tafli
|
|
|
|
|
|
#152 |
|
Przyczajenie
|
Część
czy znajdę gdzieś wątek na temat produktów używanych po zabiegu ??
|
|
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#154 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
2 tyg temu miałam rozjaśniane włosy z żółtego blondu na jasny blond i na to nałożona farba. Zabieg robiony oczywiście u fryzjera. Czy mogę teraz użyć encanto i zrobić keratynowe prostowanie zgodnie z instrukcją czy może mi się coś stać z włosami? Dodam że już raz ten zabieg robiłam z tym że wtedy miałam włosy rozjaśnione z czarnych na blond i cały zabieg wyszedł idealnie.
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
Gdzie w Szczecinie dobrze prostują włosy?
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałam, że dobra. Mam spore wątpliwości czy wybór 8% to nie za słabo, ale bałam się że po 12% uduszę się podczas prostowania i wypadną mi wszystkie włosy. W weekend będę robiła to dam znać.
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiego sprzedawcę polecacie z allegro z encanto? Ostatnio trafiłam na jakiś bubel
|
|
#158 |
|
Przyczajenie
|
Podbijam pytanie. Sprawdzeni sprzedawcy? Ci ze złotej listy z pierwszego postu już nie funkcjonują
|
|
|
|
|
#159 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Przeszukałam pół internetu wliczając waszą dyskusję i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi Chciałam przycebulić i na Allegro zamówiłam tylko keratynę z Encanto, bo pomyślałam, że zamiast szamponu mogę użyć jakiegokolwiek rypacza, a odżywka to tylko odżywka, na pewno chcą nam wcisnąć "bo trzeba używać z tej samej serii dla najlepszych rezultatów", kiedy tymczasem Garnier Awokado i Karite spisze się pewnie tak samo. ![]() Dopiero potem doczytałam, że tę ich odżywkę też trzeba wprasować prostownicą i to jest rzeczywiście część zabiegu, a teraz za cholerę nie mogę nigdzie znaleźć, gdzie mogłabym dokupić samą odżywkę z tego zestawu! Czy ta odżywka to rzeczywiście element niezbędny przy zabiegu czy może próbowałyście wykonać zabieg bez odżywki? A jeśli niezbędny, to czy wiecie, gdzie mogę kupić odżywkę solo, bo nie chcę kupować całego zestawu od nowa... |
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda efekt nie trzymał się aż tak długo jakbym wykonala pełny zabieg, ale byłam zadowolona
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Czy sa tu osoby po keratynowym prostowaniu i chodzace na basen? Zrobilam wczoraj encanto, po raz chyba czwarty, ale od jakiegos czasu chodze 2 razy w tygodniu na basen i zastanawiam sie, czy ktos zauwazyl przyspieszone wyplukiwanie keratyny przez chlorowana wode. Generalnie po poprzednich encanto nie stosowalam sie za bardzo do tych zalecen po zabiegu (poza pierwszym miesiacem po pierwszym encanto), uzywalam tych samych produktow co i zawsze i nie odnotowalam jakiegos szybszego powrotu puchu. Przed basenem splukuje wlosy woda pod prysznicem, osuszam recznikiem i nakladam spora ilosc serum silikonowego - zeby juz namoczone wlosy nie chlonely chlorowanej wody i zeby ta woda miala mniejszy dostep przez warstwe silikonow. Czepekl gumowy nie wchodzi w gre, zreszta po godzinie plywania wlosy i tak sa pod nim w wiekszosci mokre. |
|
|
|
|
#162 |
|
JaneStone
|
Cześć dziewczęta!
Szukam i szukam i znaleźć nie mogę informacji dotyczących odżywki post treatment z Encanto. Niby jest na opakowaniu napisane,że nie można jej noralnie używać, a ja się zastanawiam dlaczego.. skład nie wygląda na zły. Sama zabieg miałam może z rok temu ale wczoraj wyprostowałam włosy przyjaciółce i obie się zastanawiałyśmy czy zarówno ona jak i ja mogłybyśmy użyć tej odżywki. Wiecie coś na ten temat? |
|
|
|
|
#163 |
|
Przyczajenie
|
prostowanie kreatynowe - prośba o poradę
Dzień dobry.
Chciałem się dowiedzieć coś na temat prostowania keratynowego włosów. Co się z tym kryje to poczytałem w intrenecie, chodzi mi bardzie to o czy nie piszą. Sytuacja jest następująca: córka na 17 urodziny, jako prezent chce zrobić sobie zabieg prostowania keratynowego. Jest ona brunetką z długimi włosami. Jak to dziewczyna zwraca uwagę na swoje włosy (jestem to w stanie zrozumieć i zaakceptować). Ponieważ nie mam możliwości podpytać się osoby obeznanej z tym zabiegiem, jakie może być niebezpieczeństwo np. pierwszy tego typu zabieg wymusi jego powtarzanie, co jakiś czas itd. Weźcie pod uwagę, że pytanie zadaje facet dla którego takie sprawy są tym jak dla Was konieczności wymiany filtra DFP w samochodzie ![]() Proszę o Was o poradę. Marko |
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: prostowanie kreatynowe - prośba o poradę
Cytat:
Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: prostowanie kreatynowe - prośba o poradę
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#166 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, jakiej temperatury używacie do keratynowego prostowania i jaka jest ilość prostowań na każdym paśmie?
|
|
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
Czym ukladac wygladzac wlosy oprocz PROSTOWNICY?
Witajcie, chce odejsc od prostownicy po dlugim czasie prostowania moze troche uzaleznilam sie od niej, i widze ze wlosy sa jak siano, wygladaja jakby staro, kolor wyblakniety pomimo ze zabezpieczam je bardzo dobrym drogim serum czesto sie lamia, pocienialy, z natury mam w miare grube wlosy od prostowania, farbowania staly sie cienkie, i poprzez to nie moge zapuscic wlosow ... Chcialabym odejsc od prostownicy, ale bez niej moje wlosy wygladaja bardzo zle...
pol falowane pol nie... wiec czym moglabym zastapic codzienne ukladanie wlosow by wlosy wygladaly na wygladzone, dodam jeszcze ze nie myje codziennie wlosow, wiec suszarko-.... odpada.
UNIKAJ produktow z cukrem.CUKIER postarza skore, zabija KOLAGEN w skorze. Edytowane przez WielkaDamaSama1 Czas edycji: 2017-11-16 o 15:01 |
|
|
|
|
#168 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czym ukladac wygladzac wlosy oprocz PROSTOWNICY?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
A czy to nieszkodliwe dla zdrowia?I czy po zabiegu nie wygladaja jak przyklapniete?bo tego efektu rowniez nie za bardzo chce.
UNIKAJ produktow z cukrem.CUKIER postarza skore, zabija KOLAGEN w skorze. Edytowane przez WielkaDamaSama1 Czas edycji: 2017-11-16 o 14:59 |
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#172 |
|
Przyczajenie
|
Dobrze wiedzieć, że pół roku się to trzyma
bo ja się zawsze zastanawiałam ile. Czy to zależy od włosów po prostu?
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
A ile taki zabieg kosztuje? i jak pozniej z farbowaniem wlosow?
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej znaleźć dobry salon i nieco dopłacić niż później żałować
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Po keratynowym prostowaniu wlosow po jakim czasie mozna juz farbowac wlosy?
|
|
#177 |
|
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj na keratynowym prostowaniu włosów. Jestem bardzo zadowolona z wizyty. Bardzo profesjonalna fryzjerka, rewelacyjne warunki w salonie. Mam nadzieję, że warto było wydać te 600zł. ( mam włosy do brody, taki dłuższy bob, zużyte zostało 60 ml keratyny). w poniedziałek wracam do salonu na mycie .
Mam pytanie- jak ogarniacie demakijaż czy prysznic bez związywania włosów i tak żeby ich nie zamoczyć ?????
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przygotować się na to, że po wszystkim musisz zmienić zupełnie kosmetyki i czytać składy.
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Ja robię keratynę od kilku lat inoar i tam jest farba 2 tyg przed lub po . Chyba że chcemy rozjaśniać to zawsze przed bo rozjaśniacz wypłukuje keratynę chyba że tylko odrosty
Jak suszy się dobrą suszarką to nawet po 6 miesiącach są proste oczywiście jak dbamy o włosy i unikamy w szamponach i odżywkach sls/ssls/als i sodium chloride aklohol detant
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

Pamiętaj by po zabiegu na drugi dzień z samego rana umyć włosy 

czy znajdę gdzieś wątek na temat produktów używanych po zabiegu ??
bardzo was proszę o radę, w temacie jestem zielona a chciałabym wykonałć zabieg w domu
Wszystko o Tanich Lotach - jak ich szukać?