|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
A skąd ten zebro-osiol?
![]() Mniam zainspirowałyscie mnie tym wege pasztetem, muszę poszukać przepis jak się robi
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi taedio
No bo to taka nasza gwiazda właśnie ale serio te włoski inaczej ułożyć się nie chcą 😜Sill No robi... kilka wózków z nia już widziałam... Kurde zaczyna mi się kaszel... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4924 |
|
Wtajemniczenie
|
Cashmere zebra ze smyka
http://www.smyk.com/catalog/product/...-dzwoneczkiem/ Pasztet my ten bardzo lubimy i polecamy, ale inne na pewno też pyszne http://www.jadlonomia.com/przepisy/p...wy-z-zurawina/ |
|
|
|
#4925 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłabym paszteta
![]() Kombinuje zamówienie na marketbio.pl natchnijcie mnie na coś zdrowego. Póki co hce witaminę C w proszku i sól himalajska. Olej kokosowy mam w zapasie. Pamiętam że któraś polecała pastę kokosową ale napisał r jest żeby ją spożyć w kilka dni więc nie wiem czy warto. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
Siilmariien - ta kurtka z pięknej mamy średnia. Widziałam ją tez na Allegro. Moze jeszcze jakby mniej kosztowała.Na lennylamb ceny powalają.
Kurcze, szkoda mi tyle kasy wydawać, zwłaszcza ze nie mieszkam w mieście i na tych moich spacerach nie muszę wyglądać. Jakby mi sie coś naprawdę spodobało to bym kupiła, ale tak na sile nie bede szukać. Vadi, nie sprawdzałam jeszcze wagi. W czwartek mamy ważenie. Mała! Fajna torebka i butki. Super, ze osioł tak się spodobał. Taedio - zdolniacha z Nikosia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4928 |
|
MerDer 4ever
|
Sill patrzyłam tez na ten ale nie mam akurat żurawiny
Dzięki dziewczyny zdolniacha z Niko bo wszystko pcha do buzi :p teraz sie martwię bo jak leży na brzuchu to nie podnosi sie na przedramionach tylko "pływa", chce pełzać?
|
|
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Może masło orzechowe lub migdałowe?? Rozne bakalie? Xzora ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dziś wyjechał z szuflad rozmiar 62. Przechodzimy na 68 cm. Dziś przyszla sukienka na chrzciny. Także na styk. W czw odbiorę z poczty.
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm, az sprawdziłam tą pastę kokosowa. Na opakowaniu nie ma info, zeby w ciagu kilku dni spożyć. Ja ją kilka tygodni spożywam i była dobra.... poszukalam w innym sklepie innej pasty i tez jest tylko info ze po otwarciu w lodowce, nie pisze jak długo. Ja na biomarket zamawiam tahini, masło orzechowe, krem czekoladowy, pesto. Ostatnio zamówiłam tez pastę slonecznikową ale jeszcze nie próbowałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- I jeszcze daktyle, figi, chipsy kokosowe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4932 |
|
Zadomowienie
|
bylismy dzis w grocie solnej. i okazalo sie ze zostawialm auto na światlach bo tak padało i szybko chcialam przebiec z dziecmi do budynku... mąż musiał przyjechać zreanimować akumulator
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora, ta informacja o paście Jet na stronie więc nie wiem. A jakby rozpuścić ta pastę w wodzie to jest mleko kokosowe takie zdatne do kawy?
I do czego używasz chipsów kokosowych? Kliknęłam daktyle, żurawinę i jakiś kosmetyk:p Minini, masz Ci los. Zdarza się ![]() Morelle, jak Pestka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cale szczęście ze mąż mechanik. Odebrałam wyniki morfo i moczu Klaudii - wyglada ok. Wlasnie zasnęła przy piersi. Juz było bardzo blisko awantury, na szczęście sie uspokoiła i dała rade possać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robi sie mleko kokosowe. Do kawy nie próbowałam czy jest zdatne bo pije czarną. Chipsy kokosowe po prostu do zjedzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4937 |
|
MerDer 4ever
|
|
|
|
|
#4938 |
|
Wtajemniczenie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Taedio, jak jakość??
wygladaja super ![]() Zrobiłam dziś 11km Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio - super prezent.
Aggs - 11km, wow! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora, brawo za wyniki
![]() Taedio, super komplety ![]() Aggs, ale spacer! Pogoda Ci pozwoliła? Ja dziś odpuściłam. Jutro mam w planach do południa iść w końcu zaświadczenie do becikowego odebrać. Wojtek dziś mega maruda od 11 rano. Zmęczony a spać nie może. Teraz już mega awanturę przed i po kąpieli zrobił. Karmimy się i zobaczymy jak to się skończy bo ja już też ledwo na oczy patrzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4941 |
|
Wtajemniczenie
|
Xzora noo drogie te kurtki i nie powalają wyglądem, najatrakcyjniejsze cenowo na bonprixie, szkoda że nie ma rozmiarów. Ja może kliknę dzisiaj parkę, ale muszę to jeszcze przemyśleć.
Super, że morfo i mocz Klaudii dobrze wyszły. Oby już dzisiaj było bez awantur! Taedio to dobrze, że zrobiłaś inny pasztet, bo w tamtym żurawiny obowiązkowo muszą być ![]() Możliwe, że Niko przygotowuje się pomału do pełzania! Ale czaderskie te zestawy! Minini ojj ale mieliście przygodę, współczuję, pewnie nie było fajnie z dwójką dzieci pod bokiem zorientować się że akumulator się rozładował Ale grota solna super pomysł! Jak było? Byliście sami czy obce osoby też? Ile trwał seans? Agg_s wow to się nazywa spacer ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Pestycyda powodzenia
|
|
|
|
#4942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wymiotuje. Ulewa średnio. Jak na jej możliwości. Nie za każdym razem. Apetyt wrócił. Płacze niestety z powodu bólu brzucha i jak robi siku :/ Coraz bardziej przekrzywia też głowę na bok. Zweryfikowalam też swój pogląd na spanie z nami. Wygodniej mi bo ona zasypia w5 min gdy trzymamy ją za rączkę. Juz śpi. Obudzi się pewnie o 5 albo o 1. Wyskoczyło mi dziś tez e aplikacji, że to ważne żeby dziecko ssalo piastki l. Więc jej pozwalam. Cytat:
Cytat:
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz co za tragiczny dzień... a wieczór istna katastrofa...
Nie daje rady z katarem Hugo jest zmęczony i bardzo marudny cały dzień. Chociaz w dzień nie było źle z katarkiem... za to teraz go zalewa... frida.nie daje rady , js nie daje rady, ... tego odciągnąć, on się męczy jedząc, płacze, krztusi się jest nieodkladalny no zgroza! Przy dwojce nue ma szans na zamkniecie sie w pokoju z Hugusiem ... no nie ma, kolacja, kąpiele, ja jeszxze chora... Boże żeby jutro był lepszy dzień :modlisie: A mąż poszedł w najlepsze na kosza i oznajmił, ze bedzie dostępny po 22:00 zaj...scie. Nawet nie mam głowy do kłótni... Taedio Świetne prezenty, beda genialnie wyglądać. Aggs Gdzie Ty tyle wedrowałaś? Minini Zdarza się najlepszym ![]() Xzora Super, że wyniki są dobre. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, zainwestujcie lepiej w katarek do odkurzacza. My jak na początku próbowaliśmy Frida to też kicha, na szczęście zanim katar się rozkręcił to mieliśmy już katarek i niebo a ziemia. Tylko żeby się trochę łatwiej ściągało to zakrapiana solą fizjologiczna albo woda morska i gile idą jak ta lala. Aż nie wiedziałam że w takim małym nosku tyle tego może siedzieć!
Obyście mieli spokojna noc bo te przy katarach nie są najlepsze zazwyczaj :tuli: A męża bym zabiła. Czemu go w ogóle puściłas jak taka sytuacja? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4945 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tyle że ja terror laktacyjny zrobiłam sobie sama i dużo wody musiało upłynąć i dużo argumentów paść od różnych osób (od moich cudownych przyjaciółek po bardzo wykwalifikowaną kadrę medyczną), żebym zrozumiała, że nasza historia właśnie tak wygląda, że ta butla się musi pojawić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Musiałam wygooglać ten rumień. Mam nadzieję, że Łucja się nie zarazi, jeśli to było to. A chustą się pochwal ![]() Cytat:
Też mam ciężką zagwozdkę, jak ogarnąć temat kurtki. Na zimę chyba zrezygnuję. Mieszkam na obrzeżach miasta, przy lesie, często jest tu problem z odśnieżaniem. Chyba bałabym się poślizgnąć. Potrzebuję coś na teraz, ale zależy mi, żeby była opcja przód-tył, tak na przyszłość. Rozważam używany polar, ale wtedy potrzebuję coś nieprzemakalnego, a wszystkie kurtki dostępne cenowo są tylko przód. Problemy pierwszego świata Gadam wczoraj z TŻ o kurtce i on nagle mówi mi "to odpuść 2 chusty i kup kurtkę", na co zapytałam, czy 2 chusty, które mam. Na co on, że "nie, te 2 które zamierzasz kupić" ![]() ![]() Dobrze, że ma tego świadomość. Cytat:
![]() U nas wyjechała 50, za to 56 są teraz akurat ![]() Widzę, że wczoraj był wieczór Warki 0%. Też chciałam kupić, ale nie mogłam znaleźć na półce. Ku mojemu zdziwieniu pan w kolejce do kasy za mną wyskoczył z czteropakiem. Na pewno wziął ostatni. aaa Mała! śniłaś mi się dzisiaj. Dałaś mi jakąś grę typu Tetris i kazałaś dokończyć poziom, bo Ty musiałaś gdzieś lecieć. A wczoraj mi się śnił poród w trakcie powodzi i położne karmiły mnie suszonym mięsem różowego węża. A ja nienawidzę węży
|
|
#4946 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio bardzo lunie butelkowa zieleń Cytat:
My też powoli wyxhodizmy z 62 Cytat:
Jakie super ! Skąd zamawiałas ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
Martini
Lubię tetris ![]() Pestycyda Puscilam go, bo sam powinien kumac nagle sytuacje... dla.mnie jest nie do pomyślenia, żeby w takiej chwili go zostawić... Był umówiony juz dawno, ja sobie poradze zawsze... ale rozczarował mnie w sumie i zdenerwował. No.i pospane... 40 min :/ i oczy jak 5 zl :/ charczy okropnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4948 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki za Łucję zeby była zdrowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super przybrał ![]() Cytat:
a w ciazy zostawiłam otwarte okno a na wierzchu ray bany dobrze ze nikt nie pojechał Cytat:
![]() My chodzimy do galerii i mamy 58cm także mała nosi i 56 i 62
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-10-03 o 21:17 |
||||||||||
|
|
|
#4949 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miłego urządzania! Cytat:
![]() Jak długo macie podawać? W czym rozpuszczasz? Cytat:
Cytat:
![]() Bodziak fajny, szkoda, że koszulki męskie nie bardzo. Cytat:
![]() DLaczego to ważne? Moj też ssie piąstki, ale starałam się go od tego odwodzić, bo jak trafi na kciuka to zaczyna go ssać. Pestycyda zamawiałaś tę bluzę z ali? Moje zakupy na ali to porażka! Zamawiałam przed porodem 5 rzeczy, przyszły 2, z czego jedna zła |
|||||
|
|
|
#4950 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała dokładnie, spróbuj Katarka.
Morelle super, że jest trochę lepiej, oby antybiotyk szybko pomógł Martini dzięki 🌹 Współczuję tej traumy i lęku czy synek nie jest głodny ![]() Mimo że nie miałam takich przejść z kp to też jakieś lęki w głowie non stop mi siedzą. Przed ważeniem też mam stresa, bo Lu krótko je i ma dość długie przerwy - zawsze zastanawiam się czy takie karmienie jest ok i czy będzie miała dobry przyrost. Nie wiem na ile takie lęki to pozostałość po problemach z karmieniem pierwszej córki, a na ile ogólnie jakaś niepewność co do tego ile mleka moje piersi produkują - bo wizualnie zwykle są flaczkami. Pochwalę się chustą jak przyjdzie, ale nic nadzwyczajnego - taka jednolita a'la jeansowa Hehehe odpuść panu że sklepu sprzątnięcie ostatniego czteropaku - pewnie ciężarnej żonie poleciał kupić Mój też mi wielopaki radlera 0,0 donosił Hahaha ale sny ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Dziewczyny moja Łucja już trzeci raz przy tym nokturnie grzecznie zasnęła Tylko przed chwilą musiałam się wspomóc trochę grzechotką i śpiewać jej do melodii o panu Chopinie Także polecam, może któreś z Waszych dzieci też uśpi https://open.spotify.com/track/6ZQM5dg00NWzjQvyrC7MNn
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

i teraz sie zastanawiam czy on przekarmił, czy ja regularnie daję za mało w imię forsowania na siłę kp :/ Pediatra przyznała, że faktycznie ostatnio mało przybierał (okres kiedy ograniczałam mm i sam Timi się specjalnie nie domagał, nie dojadał butelek ale wisiał na piersi praktycznie 24/7), teraz podaję codziennie ok. 300 mm ale właśnie się boję, czy może nie powinnam więcej, może ta szarpanina o kp jest bez sensu, oczywiście, że wolałabym go wykarmić piersią, wydawało mi się to oczywiste, wszędzie czytałam, że niewielki procent kobiet faktycznie ma za mało mleka, więc się czuję trochę jak nieudacznik z tym moim kulawym kp i małymi przyrostami Timiego, ponieważ wiem, że mleko matki jest 100x bardziej wartościowe od mm i jakoś tak dołek mnie z tego powodu dopada coraz głębszy, a liczyłam chociaż na 6 miesięcy kp, a mam świadomość, że im więcej będę podawała mm, tym mniej będę miała własnego mleka i koło się zaraz zamknie 
Tyle że ja terror laktacyjny zrobiłam sobie sama i dużo wody musiało upłynąć i dużo argumentów paść od różnych osób (od moich cudownych przyjaciółek po bardzo wykwalifikowaną kadrę medyczną), żebym zrozumiała, że nasza historia właśnie tak wygląda, że ta butla się musi pojawić.
Dobrze, że ma tego świadomość. 

Nie wiem co poradzić z ilościami mm czy są wystarczające dla Timiego. Ale co do ssania piąstek to wydaje mi się, że nie musi to być objaw głodu, moja córa teraz często ssie piąstkę i odbieram to jako poznawanie swojego ciała, ssie w momentach w których nie powinna być głodna (np. niedługo po karmieniu) i jest spokojna przy tym.
Oby tylko Łucja nie złapała 

był akurat na promo w leroy
a w ciazy zostawiłam otwarte okno a na wierzchu ray bany
dobrze ze nikt nie pojechał 
Hahaha ale sny
Także polecam, może któreś z Waszych dzieci też uśpi