|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
My chcieliśmy dac za chrzest 150 ale wziął 100.
Pisałam wam że mały mozliwe że ma obniżone napięcie ? Przy badaniu wyszło po podnoszeniu go za raczaki główka mu opada ![]() Jeszcze te suche miejsca na ciele mogą świadczyć o skazie białkowej ... Nawilżam cały czas maslem dziś tz ma.kupic w aptece Linum ( ma.nie najgorszy skład) U nas pogoda też w miarę ładna tylko wieje troszkę . Byliśmy na spacerze i sklepie. Stanęliśmy na chwilę przy sklepie z znajomej i chciała go.wziac na raczki ale jak zobaczyłam jak go bierze myślałam że ją trzasne ... Złapała za paszki i bez trzymania główki . I jeszcze do mnie jakiś tekst głupi jakbym nie wiem.co chciała ... Teściowej też się tak.zdarza go.wziac ... Zwróciłam jej uwagę mam nadzieję że już tak nie będzie ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4832 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | ||||
Zakorzenienie
|
Mala Hugo wygląda bosko!
Cytat:
![]() Cytat:
Synek koleżanki był na to samo 3 tyg w szpitalu. Wyszedł i dalej chory. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- U nas dziś rozwolnienie od antybiotyku. ... wciskamy herbatę. .. na szczęście tylko 2 pieluchy. Ale ubranka załatwione.
![]() |
#4834 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czyli na rękach usypia? Mój nawet na rękach w dzień musi smoka dostać, bo wierci główką w prawo i lewo. Ale póki co ograniczam smoka tylko do zasypiania. Dzisiaj cały dzień się udaje ![]() ![]() Cytat:
Zdrówka dla Ady, biedulka ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję że jednak z tym napięciem będzie dobrze, a suche miejsca to nie skaza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4836 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4837 |
MerDer 4ever
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Jon na rękach albo przy piersi :p generalnie z tym nie walczę, jak przyjdzie materac i Tz złoży łóżeczko bede próbować uczyć go samodzielnego zasypiania ale nic na sile
![]() ![]() Może tamci rodzice chcieli podczas mszy? My mamy slub kościelny a chcemy chrzest po mszy ![]() Devilek mnie znajomi pytają jak brać małego, zawsze sie boja ![]() ![]() Oby to nie skaza ![]() ![]() Nulka zdowka dla Ady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tez nie lubię jak ktoś zle nosi albo podnosi moje dziecko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez trzymania główki? dobrze, że zareagowałaś Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nam nie zaproponował podczas mszy, powiedział że chrzest odbywa się po mszy i koniec tematu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Wiki znow miała problem ze spaniem na spacerku dwa razy po godzinie dzisiaj i płakała bo nie wyspana. Udało mi się ją uśpić i niezawodne okazało się mamy ręce cycuś i łóżko. Spi do teraz hmm ciekawe jaka bedzie nocka. No i co najwazniejsze ja też odleciałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My bierzemy pod głowę i pupę jak podnosimy, ale za pachy też się zdarza. Ortopeda nam pokazał jak prawidłowo nosić w pionie dziecko, które nie siedzi. Łapie się za łydkę i siedzi na udach jak żabka. Zapisałam nas za tydzień na rehabilitację. 90 zł. Mam wynik z dziś i jest dobry! 8.80 bakterie. Także super. Brzuch daje czadu. Ale antibiotics działa.
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-10-02 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
*sportaddict*
|
Xzora daj znać jak po warce.
Ja mam coraz większego doła laktacyjnego, że tak to ujmę, Timi zwykle zjada 60-90 ml mm, po przebywaniu z Tż przez godzinę dostał 150 ml mm i dalej ślini piąstkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Morelle - wspaniałe wieści ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
Vadi nie przejmuj się tak. Jest wartościowe, ale mnie np irytuje podejście tylko kp inaczej koniec świata. Ja dziś przystawiłam Pestkę bo mnie zalalo i brzuch ją bolał. Chciała ssać i nic praktycznie nie leciało. Więc więcej wrzasku niż to wszystko warte. Także stwierdziłam, że nie jestem matką polką. Nie idzie to nie. Dziecko jest najedzone, zadbane i kochane. To jest najważniejsze.
Kciuki za mocz!
#4846 |
*sportaddict*
|
![]() staram się sobie tak tłumaczyć ale kiepsko mi idzie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też mamy zalecone podnoszenie za paszki. Mamy też specjalne pozycje o noszenia dziecka ale staram się jej nie nosić już... bo nie mam tyle siły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
MerDer 4ever
|
Jon ja za każdym razem mowię jeśli cos mi sie nie podoba i teściowie sie pytają co i jak teraz o wszystko
![]() Cieszą sie z wnuka ![]() A to burak :/ Morelle super, że wyniki Ok! Vadi nic za wszelka cenę pamiętaj ![]() ![]() ![]() Jestem u szwagra bo ma urodziny. Mój Tz jeszcze nie wrocil z roboty (od 5 rano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4850 |
*sportaddict*
|
No ja jestem niewyspana od lipca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie koleżanki też się pytają co i jak ale mają więcej rozumu niż ta co go wzięła ( a ma dwójkę dzieci ) u nas smoczek to choćbyśmy chcieli to nie da rady. Co do zasypiania to u nas działa jak jest bardzo zmęczony i się przebudzić jak go odloze to zaśnie czasem sam. ![]() Mam nadzieję że nie skaza jednak a jak tak że szybko sobie poradzimy ![]() Moja mama z nim ta robi że trzyma go a rączki (też nie podnosi ) i zdarza mu się spiąć więc może jeszcze nie wykształcił tego odruchu i nie wie że tak trzeba ... Cytat:
Chyba tak . Rja raczej pozwalam ale najlepiej żeby go od razu odlozyli :p Cytat:
Nie wiem obejrzała go znajoma fizjo ale nie zajmuje się na codziej taki dziećmi ..Poradziła żeby go na brzuszek jak najdłużej i często klasc i przetrzymywać mu główkę . Za to neurolog mówiła żeby go czasem nosić jak do odbijania rączki za nasze ramiona . Zobaczymy jak będzie po miesiącu . Cytat:
Ale nie podnosił główki jak leżała na brzuszku czy tak jak mój przy badaniu odchyla do tyłu ? Jak cwiczyliscie ? My też staramy się go tak podnosić i na pionowo jak mamy zebyu te nóżki tak jakby podkurczac . Super że jest co raz lepiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | ||
Zakorzenienie
|
Taedio i etusiaaa
![]() Cytat:
![]() Ja jakoś nie czuję, że ona waży 6kg. Noszę tylko jak płacze, że ją coś boli. Inaczej to leży w łóżeczku i rozmawia ze słoniem ![]() Cytat:
Mamy ją podnosić za rączki gdy leży na plecach. Bardzo powoli. Na brzuch to wiadomo. Ale jeszcze jak leży na plecach - włożyć pod nią obie ręce. Ująć dłońmi głowę, oprzeć się na łokciach i podnosić ją. Taj jakby brzuszki robiła. To wzmacnia mięśnie grzbietu. Przy okazji calujemy ją i zaciesza się w niebogłosy. Także 2w1 ![]() Trzymam za Was kciuki ! ![]()
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Xzora, to może jak nie będzie się chciał uspokoić to następnym razem tak zrobie- wyjdę z domu. Chociaż od jutra pogoda ma być z :pupa:
Darietta, a niby po gołąbkach to wzdęcie a nie produkcja powinna być:p Morelle, eh może zwiększyć dawkę probiotyku? Na pewno nie zaszkodzi. Nam przy przeziębieniu kazali zwiększyć. Brawa za wyniki ![]() Vadi, nie dołuj się bo podając mm też jesteś najlepszą matka dla Giniego na świecie ![]() Jon, to ksiądz sobie selekcję zrobił:/ U mnie prawie wszyscy podnoszą pod pachy Wojtka. Krew mnie zalewa. Wszyscy na mnie patrzą jak na wariatkę z racji zawodu i tylko "bo ty to już przesadzasz". Akurat Wojtek super głowę trzyma od początku ale to nie znaczy że nie można mu zrobić krzywdy zła pielęgnacja:/ dobrze że dziadki się nim od święta zajmują... A juz największą ochotę zabić teściowa chce za układanie małego na poduszkach. No inaczej nie odloza:/ zawsze na poduszkę mimo że im w kółko zwracam uwagę że to niedobre dla jego kręgosłupa, że się może poddusić, sturlac. Grochem w ścianę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
Solidaryzuje się z tobą
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moja mama tak obejmuje mu też główkę i go podnosi ale zastanawialak się czy to odpowiednie . Kto wam to doradził ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Vadi
Współczuję problemow z kp, ale tak.jak.pisze Morelle... to nie koniec świata. Ile dasz radę tyle będziesz karmić. Tymuś to zdrowy facet a gabaryty szybko nadrobi... nie stresuj się dodatkowo ![]() ![]() Xzora Za was również I Morelle za wasz e leczenie... oby szybko.były jeszxze kepsze wieści. Też mi się czasami zdarza podnieść za paszki Hugensa :/ Hugo zasnął przed 20:00 chciałam go teraz przenieść do łóżeczka i .upa... obudził się, więc cycka. Zobaczymy ile pośpi teraz i czy da się odłożyć. Kurde nie wiem czy sobie wkrecam czy co? Ale jakoś mi charczy bardziej chyba hymmm... :/ Spokojnej nocy dziewczyny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4858 |
Zakorzenienie
|
Mała, skręcasz sobie. Jak dostanie kataru to nie będziesz miała wątpliwości. Ja sobie wkrecalam 3 dni a dopiero jak faktycznie dostał to nie było wątpliwości
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Sama ci to samo chyba nawet pisałam hihiji
![]() Dzięki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4860 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrobiłabyś fotkę tego trzymania w pionie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.