Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-02, 15:15   #4831
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

My chcieliśmy dac za chrzest 150 ale wziął 100.

Pisałam wam że mały mozliwe że ma obniżone napięcie ? Przy badaniu wyszło po podnoszeniu go za raczaki główka mu opada

Jeszcze te suche miejsca na ciele mogą świadczyć o skazie białkowej ... Nawilżam cały czas maslem dziś tz ma.kupic w aptece Linum ( ma.nie najgorszy skład)

U nas pogoda też w miarę ładna tylko wieje troszkę . Byliśmy na spacerze i sklepie. Stanęliśmy na chwilę przy sklepie z znajomej i chciała go.wziac na raczki ale jak zobaczyłam jak go bierze myślałam że ją trzasne ... Złapała za paszki i bez trzymania główki . I jeszcze do mnie jakiś tekst głupi jakbym nie wiem.co chciała ... Teściowej też się tak.zdarza go.wziac ... Zwróciłam jej uwagę mam nadzieję że już tak nie będzie ...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-10-02, 15:19   #4832
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Kocia matka
Ale genialna

Baby2
Przykro mi ze mały chory. Poczytaj o zapaleniu ucha, moj Tymon ma czesto... ale zawsze działamy metoda 3 dni... i nigdy nie miał antybiotyku. Tzn... lekarz pediatra zawsze dawał z autoamtu... my jednak nie podajemy.

Mąż wrócił Hugo przywitał go masą uśmiechów i już smiga w goralskim bodziaku ( tylko.mocno wyprasowałam )
Ja dostałam góralską Chustę, Tymon ciupagę a Hugens dostał bodziaka

I wiecie co... zostały mi 3 opakowania Dady 2... a.Mały już grubo ponad 6 kg. Na szczęście mam koleżankę w biedrze i mi wymieniła bez paragonu na 4 (7-18 kg) i fajnie

Witojcie ponocku Hej!

Załącznik 7257531

Swietne zdjecie! Uroczy jest

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
KociaMatka, hehehe cudna Ewa

Paszkudnik moj maly Ciocia jej zrobila ten kapturek na szydelku ale nie chciala sie do niej usmiechnac

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 15:20   #4833
morelle_
Zakorzenienie

Mala Hugo wygląda bosko!

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Hej mamuśki ciężko mi się ostatnio wbić, a pisać tylko o sobie jakoś mi głupio podczytuję regularnie w wolnej chwili co tam u Was

morelle, trzymam ciągle za Was kciuki, żeby w końcu Twoja diagnoza pomogła Pestce w jej problemach i żebyście szybicutko z nich wyszli

Xzora, podziwiam za walkę o laktację bez znaczenia z jakim wynikiem się skończy trzymam kciuki, żeby oczywiście z jak najlepszym ale pamiętaj, że jesteś super mama mimo wszystko!

KociaMatka, słodka Ewcia jaka minka

Mała,Twoja fryzura zaâ˜☠â˜☠â˜☠iaszcza!! a Hugens jak zawsze wymiata duży chłopak już

Pestycyda, lepiej już u Was z kolkami?? widzę, że teraz walczycie z katarkiem - więc za szybki powrót do zdrówka

To tak na szybko co udało mi się zapamiętać na tę chwilę i napisać...

*

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Sprzedać

My już dawno używany 3 mimo, że nie wazy Jas jeszcze 6 kg. Dwójki wydawaly mi się już małe.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Też dziś mocz do badań oddaliśmy, czekam na wyniki. Morelle czemu tak często mocz badacie. My mieliśmy zalecenie żeby zbadać p tygodniu brania antybiotykun
Dla siebie. Chcemy wiedzieć co i jak. Dziś byliśmy u pediatry i tez pow, że wolałaby ją wysłać do szpitala. Także nie chce nic przegapić.

Synek koleżanki był na to samo 3 tyg w szpitalu. Wyszedł i dalej chory.

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
U nas za chrzest zawołał 300zł :/

Ada dostała antybiotyk, znowu ma katar, dzisiaj obudził ją mokry kaszel o pojechałam z nią do lekarza. Są zmiany osluchowo na oskrzelach... I dostaliśmy antybiotyk o dodatkowo mamy robić inhalacje.

Zdrówka!

Cytat:
Taedio, to u mnie odwrotnie

Nulka, biedna Ada zdrówka ja się boję że u nas ten katar też się rozbuja odciagam non stop ale te gile takie gęste nie wiem czy to dobry objaw...

Xzora, jak Ty to robisz że tyle razy motasz? Klaudia zasypia i w chuście i czy patrzy sobie? Wojtek jak się trochę zrobił marudny ale był najedzony to mówię motam go. Nawet bez histerii dał się zamotac ( nie to żeby mu się podobało ale nieraz histeria na maksa). Chodziłam z nim pół godziny w te i nazad, śpiewałam, tańczyła. a on tylko popłakiwal w kółko:/ ewidentnie nie lubi nie wiem jak go odczarować a tak bardzo chce motać

W hm dziś 15% i dd, może coś zamówię hmmm

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Kupowala któraś z Was majtasy w hm? Jak z rozmiarem? Bo nie wiem czy zwrot wchodzi w grę a nigdy nie brałam a teraz przydałoby się...

Lepiej brać rozmiar większe. Szczególnie divided.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

U nas dziś rozwolnienie od antybiotyku. ... wciskamy herbatę. .. na szczęście tylko 2 pieluchy. Ale ubranka załatwione.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 15:31   #4834
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Fajna minka 160ml-wow. Ja to po 30ml odsysam.

Oby antybiotyk szybko zadziałał!

Dzieki
Kciuki za mocz! Ja powinnam dostać wyniki a nic mi nie przyszło jeszcze

Xzora gdybym miala tyle problemow z kp co Ty to dawno juz bym sie poddala wiec przyjmij moje wyjazd szacunku

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 16:08   #4835
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Jon mój Niko jeszcze ani razu w swoim życiu nie zasnął sam No i on smoka nie chce, nawet dzisiaj próbowałam ale niet. Z pieluszka tez próbowałam ale Niko zrobił płacz w stylu "idz mie z ta pielucha i weź mnie na ręce"

Pestycyda No ładniusio jest jak pomyśle o deszczu to mi słabo
Tez muszę umyć okna ale nieeeeeeee chce mi sie

Agg super wiadomości z uszkiem!
Haha
Czyli na rękach usypia? Mój nawet na rękach w dzień musi smoka dostać, bo wierci główką w prawo i lewo. Ale póki co ograniczam smoka tylko do zasypiania. Dzisiaj cały dzień się udaje już Tż pouczyłam i jeszcze muszę dziadkom powtarzać.. Dla nich to frajda jak wciskają mu smoka (to nic że pluje nim w nich )
Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
U nas za chrzest zawołał 300zł :/

Ada dostała antybiotyk, znowu ma katar, dzisiaj obudził ją mokry kaszel o pojechałam z nią do lekarza. Są zmiany osluchowo na oskrzelach... I dostaliśmy antybiotyk o dodatkowo mamy robić inhalacje.

Duzo!
Zdrówka dla Ady, biedulka

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
U mnie właśnie leje my na dworku pod altanka się dotleniamy

Słodka minka ❤️

Dużo zdrówka dla Miska

Super Hugo wyglada już duży chłopczyk z niego

My tez mamy Pampers Premium 2. W zapasie mam zielone Pampersy i niedługo bedziemy testować

Możesz komuś oddać albo się wymienić na coś

Przed msza idziecie?

To na mszy na której byliście zrobił chrzest innemu dziecku a Wam po mszy?

Super ze u Was wszystko dobrze

Dużo zdrówka dla Was

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Brałam ciążowe majtki i normalnie swój rozmiar
My mieliśmy w sobotę (było też drugie dziecko i rodzice nie szli do komunii, więc domyślam się że też bez ślubu) i ksiądz udzielił chrztu po mszy, a w niedzielę był jeszcze jeden chrzest i zrobiony podczas mszy (rodzice do komunii szli) wprost nam nie powiedział że bez ślubu robi po mszy ale mówi to samo przez się :/

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość

Pisałam wam że mały mozliwe że ma obniżone napięcie ? Przy badaniu wyszło po podnoszeniu go za raczaki główka mu opada

Jeszcze te suche miejsca na ciele mogą świadczyć o skazie białkowej ... Nawilżam cały czas maslem dziś tz ma.kupic w aptece Linum ( ma.nie najgorszy skład)

U nas pogoda też w miarę ładna tylko wieje troszkę . Byliśmy na spacerze i sklepie. Stanęliśmy na chwilę przy sklepie z znajomej i chciała go.wziac na raczki ale jak zobaczyłam jak go bierze myślałam że ją trzasne ... Złapała za paszki i bez trzymania główki . I jeszcze do mnie jakiś tekst głupi jakbym nie wiem.co chciała ... Teściowej też się tak.zdarza go.wziac ... Zwróciłam jej uwagę mam nadzieję że już tak nie będzie ...

Ja nie mogę patrzeć jak tak ludzie malutkie dzieci podnoszą, właśnie pisałam że na chrzcie rodzice tego drugiego dziecka które nawet miesiąca nie miało pod paszki podnosili :/
Mam nadzieję że jednak z tym napięciem będzie dobrze, a suche miejsca to nie skaza

Stary 2017-10-02, 16:12   #4836
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja karmi nie chciałam bo cos tam alko jest a tu niby zero. Położna kazała pić tak w okolicach 20 i powoli sączyć. I nie narzekam Wiki też. W nocy mam cycki jak Pamela i jak karmie jedna z drugiej leci ciurkiem. Nie namawiam ale spróbuj u mnie podziałało już drugi szesciopak mam w domu i czasami sobie wypije w weekend.

Hmm właśnie się zastanawiam czy to co zjemy nie wpływa na mleko w cyckach. Wczoraj zjadłam gołąbka od tesciowej a dziś Wiki juz 5 kupe walnęła
oj karmi działa cuda. ja pije to bezalkoholowe zazwyczaj zurawinowe pycha

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 16:19   #4837
taedio
MerDer 4ever

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Jon na rękach albo przy piersi :p generalnie z tym nie walczę, jak przyjdzie materac i Tz złoży łóżeczko bede próbować uczyć go samodzielnego zasypiania ale nic na sile u nas w sumie dziadkowie nie rozprawiają sie nad smoczkiem. Mój tata to wgl mowi kategoryczne nie smoczkowi i mm
Może tamci rodzice chcieli podczas mszy? My mamy slub kościelny a chcemy chrzest po mszy

Devilek mnie znajomi pytają jak brać małego, zawsze sie boja nawet jak maja dzieci
Oby to nie skaza napięcie da sie skorygować mój to chce sie juz podnosić i jak go trzymam za ręce (nie podnoszę) to sie spina i chce podnieść. Czekam na wizytę u fizjo, mamy w przyszłym tyg.

Nulka zdowka dla Ady

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-10-02, 16:21   #4838
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie właśnie leje my na dworku pod altanka się dotleniamy

Słodka minka ❤️

Dużo zdrówka dla Miska

Super Hugo wyglada już duży chłopczyk z niego

My tez mamy Pampers Premium 2. W zapasie mam zielone Pampersy i niedługo bedziemy testować

Możesz komuś oddać albo się wymienić na coś

Przed msza idziecie?

To na mszy na której byliście zrobił chrzest innemu dziecku a Wam po mszy?

Super ze u Was wszystko dobrze

Dużo zdrówka dla Was

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Brałam ciążowe majtki i normalnie swój rozmiar
Tak u nas przed mszą skladalismy podpisy i chrzestni dawali zaświadczenia.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 16:40   #4839
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Haha
Czyli na rękach usypia? Mój nawet na rękach w dzień musi smoka dostać, bo wierci główką w prawo i lewo. Ale póki co ograniczam smoka tylko do zasypiania. Dzisiaj cały dzień się udaje już Tż pouczyłam i jeszcze muszę dziadkom powtarzać.. Dla nich to frajda jak wciskają mu smoka (to nic że pluje nim w nich )

Duzo!
Zdrówka dla Ady, biedulka

My mieliśmy w sobotę (było też drugie dziecko i rodzice nie szli do komunii, więc domyślam się że też bez ślubu) i ksiądz udzielił chrztu po mszy, a w niedzielę był jeszcze jeden chrzest i zrobiony podczas mszy (rodzice do komunii szli) wprost nam nie powiedział że bez ślubu robi po mszy ale mówi to samo przez się :/

Ja nie mogę patrzeć jak tak ludzie malutkie dzieci podnoszą, właśnie pisałam że na chrzcie rodzice tego drugiego dziecka które nawet miesiąca nie miało pod paszki podnosili :/
Mam nadzieję że jednak z tym napięciem będzie dobrze, a suche miejsca to nie skaza

No to niefajnie robi ten ksiądz my teraz gadamy z TZ ze było zrobić chrzciny w sobotę

Cytat:

Współczuję obniżonego napięcia. Ale może jeszcze wyjdzie ze jest dobrze

Tez nie lubię jak ktoś zle nosi albo podnosi moje dziecko pewnie jak każda matka
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 17:16   #4840
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

będziesz coś działać z tym obniżonym napięciem? i oby mały nie miał skazy białkowej (ja też ją podejrzewam)
bez trzymania główki? dobrze, że zareagowałaś

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Xzora gdybym miala tyle problemow z kp co Ty to dawno juz bym sie poddala wiec przyjmij moje wyjazd szacunku

dzięki. Zobaczymy ile dam radę. Wypiłam tą Warkę 0% i czuję się upita .
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 17:21   #4841
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Jon na rękach albo przy piersi generalnie z tym nie walczę, jak przyjdzie materac i Tz złoży łóżeczko bede próbować uczyć go samodzielnego zasypiania ale nic na sile u nas w sumie dziadkowie nie rozprawiają sie nad smoczkiem. Mój tata to wgl mowi kategoryczne nie smoczkowi i mm
Może tamci rodzice chcieli podczas mszy? My mamy slub kościelny a chcemy chrzest po mszy

Devilek mnie znajomi pytają jak brać małego, zawsze sie boja nawet jak maja dzieci
Oby to nie skaza napięcie da sie skorygować mój to chce sie juz podnosić i jak go trzymam za ręce (nie podnoszę) to sie spina i chce podnieść. Czekam na wizytę u fizjo, mamy w przyszłym tyg.

Nulka zdowka dla Ady
Ahh moi teściowie to niezbyt zwracają uwagę na to co dobre dla dziecka, wynika to pewnie z niewiedzy i trzeba ich uświadamiać po prostu. Starszej wnuczce kupili chodzik kiedyś, ja go też dostałam, wzięłam z grzecznosci i wyniosłam na strych pewnie będą pytać czemu nie używamy jak przyjdzie czas, to wtedy im wytłumaczę. W ogóle od kiedy Mały się urodził to do nas ciągle przyjeżdżają i mi na nerwy więcej działają, wcześniej nie mogłam na nich narzekać
Nam nie zaproponował podczas mszy, powiedział że chrzest odbywa się po mszy i koniec tematu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-02, 18:16   #4842
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
będziesz coś działać z tym obniżonym napięciem? i oby mały nie miał skazy białkowej (ja też ją podejrzewam)

Xora uważaj bo 0% nieźle uderza do głowy. A ja życzę aby w cycki poszło

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Wiki znow miała problem ze spaniem na spacerku dwa razy po godzinie dzisiaj i płakała bo nie wyspana. Udało mi się ją uśpić i niezawodne okazało się mamy ręce cycuś i łóżko. Spi do teraz hmm ciekawe jaka bedzie nocka.
No i co najwazniejsze ja też odleciałam.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 18:26   #4843
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Moja tez nie podnosiła głowy. Napięcie ok. Zaczęliśmy z nią ćwiczyć. 4 dzień i różnica juz jest. Podnosi głowę.

My bierzemy pod głowę i pupę jak podnosimy, ale za pachy też się zdarza. Ortopeda nam pokazał jak prawidłowo nosić w pionie dziecko, które nie siedzi. Łapie się za łydkę i siedzi na udach jak żabka.

Zapisałam nas za tydzień na rehabilitację. 90 zł.

Mam wynik z dziś i jest dobry! 8.80 bakterie. Także super. Brzuch daje czadu. Ale antibiotics działa.

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2017-10-02 o 18:29
Stary 2017-10-02, 18:33   #4844
vadi
*sportaddict*

Xzora daj znać jak po warce.

Ja mam coraz większego doła laktacyjnego, że tak to ujmę, Timi zwykle zjada 60-90 ml mm, po przebywaniu z Tż przez godzinę dostał 150 ml mm i dalej ślini piąstkę i teraz sie zastanawiam czy on przekarmił, czy ja regularnie daję za mało w imię forsowania na siłę kp :/ Pediatra przyznała, że faktycznie ostatnio mało przybierał (okres kiedy ograniczałam mm i sam Timi się specjalnie nie domagał, nie dojadał butelek ale wisiał na piersi praktycznie 24/7), teraz podaję codziennie ok. 300 mm ale właśnie się boję, czy może nie powinnam więcej, może ta szarpanina o kp jest bez sensu, oczywiście, że wolałabym go wykarmić piersią, wydawało mi się to oczywiste, wszędzie czytałam, że niewielki procent kobiet faktycznie ma za mało mleka, więc się czuję trochę jak nieudacznik z tym moim kulawym kp i małymi przyrostami Timiego, ponieważ wiem, że mleko matki jest 100x bardziej wartościowe od mm i jakoś tak dołek mnie z tego powodu dopada coraz głębszy, a liczyłam chociaż na 6 miesięcy kp, a mam świadomość, że im więcej będę podawała mm, tym mniej będę miała własnego mleka i koło się zaraz zamknie

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Morelle - wspaniałe wieści Ja muszę rano łapać mocz do badania.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 18:39   #4845
morelle_
Zakorzenienie

Vadi nie przejmuj się tak. Jest wartościowe, ale mnie np irytuje podejście tylko kp inaczej koniec świata. Ja dziś przystawiłam Pestkę bo mnie zalalo i brzuch ją bolał. Chciała ssać i nic praktycznie nie leciało. Więc więcej wrzasku niż to wszystko warte. Także stwierdziłam, że nie jestem matką polką. Nie idzie to nie. Dziecko jest najedzone, zadbane i kochane. To jest najważniejsze.

Kciuki za mocz!
Stary 2017-10-02, 18:52   #4846
vadi
*sportaddict*

staram się sobie tak tłumaczyć ale kiepsko mi idzie :/
Stary 2017-10-02, 18:52   #4847
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Vadi nie przejmuj się tak. Jest wartościowe, ale mnie np irytuje podejście tylko kp inaczej koniec świata. Ja dziś przystawiłam Pestkę bo mnie zalalo i brzuch ją bolał. Chciała ssać i nic praktycznie nie leciało. Więc więcej wrzasku niż to wszystko warte. Także stwierdziłam, że nie jestem matką polką. Nie idzie to nie. Dziecko jest najedzone, zadbane i kochane. To jest najważniejsze.

Kciuki za mocz!
eh....ja u każdego lekarza musze tłumaczyć czemu nie kp. Dwa razy mi się zdarzyło że pediatrzy na mnie patrzyli jakby chcieli mi ograniczyc prawa rodzicielskie, ale to było na nfz.

My też mamy zalecone podnoszenie za paszki. Mamy też specjalne pozycje o noszenia dziecka ale staram się jej nie nosić już... bo nie mam tyle siły
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 19:01   #4848
taedio
MerDer 4ever

Jon ja za każdym razem mowię jeśli cos mi sie nie podoba i teściowie sie pytają co i jak teraz o wszystko
Cieszą sie z wnuka
A to burak :/

Morelle super, że wyniki Ok!

Vadi nic za wszelka cenę pamiętaj Timi coraz większy to i pokarmu potrzebuje więcej przystawiaj przed i po mm, zawsze cos tam wyciągnie

Jestem u szwagra bo ma urodziny. Mój Tz jeszcze nie wrocil z roboty (od 5 rano ) wiec siedzę z teściami, szwagrem i jego partnerka. Brat Tz zapatrzony w małego, juz widze jak teściowa bedzie znowu wałkowała temat chrzestnego.
Stary 2017-10-02, 19:15   #4849
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Ahh moi teściowie to niezbyt zwracają uwagę na to co dobre dla dziecka, wynika to pewnie z niewiedzy i trzeba ich uświadamiać po prostu. Starszej wnuczce kupili chodzik kiedyś, ja go też dostałam, wzięłam z grzecznosci i wyniosłam na strych pewnie będą pytać czemu nie używamy jak przyjdzie czas, to wtedy im wytłumaczę. W ogóle od kiedy Mały się urodził to do nas ciągle przyjeżdżają i mi na nerwy więcej działają, wcześniej nie mogłam na nich narzekać
Nam nie zaproponował podczas mszy, powiedział że chrzest odbywa się po mszy i koniec tematu

moi tez nie zwracają uwagi na to co dobre. ja tłumacze i tłumacze ale nie wiele to daje. niestety pewnych rzeczy nie przeskoczymy l.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Xora uważaj bo 0% nieźle uderza do głowy. A ja życzę aby w cycki poszło

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Wiki znow miała problem ze spaniem na spacerku dwa razy po godzinie dzisiaj i płakała bo nie wyspana. Udało mi się ją uśpić i niezawodne okazało się mamy ręce cycuś i łóżko. Spi do teraz hmm ciekawe jaka bedzie nocka.
No i co najwazniejsze ja też odleciałam.
Moj tez zasypia albo ja rączkach albo przy cycu. chociaż czasami zasypia w wózku.
Cytat:
Moja tez nie podnosiła głowy. Napięcie ok. Zaczęliśmy z nią ćwiczyć. 4 dzień i różnica juz jest. Podnosi głowę.

My bierzemy pod głowę i pupę jak podnosimy, ale za pachy też się zdarza. Ortopeda nam pokazał jak prawidłowo nosić w pionie dziecko, które nie siedzi. Łapie się za łydkę i siedzi na udach jak żabka.

Mam wynik z dziś i jest dobry! 8.80 bakterie. Także super. Brzuch daje czadu. Ale antibiotics działa.
brawo za dobre wyniki.
Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

Ja mam coraz większego doła laktacyjnego, że tak to ujmę, Timi zwykle zjada 60-90 ml mm, po przebywaniu z Tż przez godzinę dostał 150 ml mm i dalej ślini piąstkę i teraz sie zastanawiam czy on przekarmił, czy ja regularnie daję za mało w imię forsowania na siłę kp :/ Pediatra przyznała, że faktycznie ostatnio mało przybierał (okres kiedy ograniczałam mm i sam Timi się specjalnie nie domagał, nie dojadał butelek ale wisiał na piersi praktycznie 24/7), teraz podaję codziennie ok. 300 mm ale właśnie się boję, czy może nie powinnam więcej, może ta szarpanina o kp jest bez sensu, oczywiście, że wolałabym go wykarmić piersią, wydawało mi się to oczywiste, wszędzie czytałam, że niewielki procent kobiet faktycznie ma za mało mleka, więc się czuję trochę jak nieudacznik z tym moim kulawym kp i małymi przyrostami Timiego, ponieważ wiem, że mleko matki jest 100x bardziej wartościowe od mm i jakoś tak dołek mnie z tego powodu dopada coraz głębszy, a liczyłam chociaż na 6 miesięcy kp, a mam świadomość, że im więcej będę podawała mm, tym mniej będę miała własnego mleka i koło się zaraz zamknie

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

nie dopuszczaj myśli ze masz mało mleka. U nas taki był jeden tydzień ze młody wisiał na cycu cały dzień i wydawało mi się ze nic z nich nie leci. zauważyłam jedno jak jestem mało wyspana i zmęczona to pokarmu mam mniej a i oczywiście jak mało pije wody😕 trzeba pić ok 2 litrów dziennie

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-02, 19:17   #4850
vadi
*sportaddict*

No ja jestem niewyspana od lipca
Stary 2017-10-02, 19:19   #4851
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Jon na rękach albo przy piersi :p generalnie z tym nie walczę, jak przyjdzie materac i Tz złoży łóżeczko bede próbować uczyć go samodzielnego zasypiania ale nic na sile u nas w sumie dziadkowie nie rozprawiają sie nad smoczkiem. Mój tata to wgl mowi kategoryczne nie smoczkowi i mm

Nulka zdowka dla Ady

U mnie koleżanki też się pytają co i jak ale mają więcej rozumu niż ta co go wzięła ( a ma dwójkę dzieci ) u nas smoczek to choćbyśmy chcieli to nie da rady. Co do zasypiania to u nas działa jak jest bardzo zmęczony i się przebudzić jak go odloze to zaśnie czasem sam.

Mam nadzieję że nie skaza jednak a jak tak że szybko sobie poradzimy

Moja mama z nim ta robi że trzyma go a rączki (też nie podnosi ) i zdarza mu się spiąć więc może jeszcze nie wykształcił tego odruchu i nie wie że tak trzeba ...

Cytat:
No to niefajnie robi ten ksiądz my teraz gadamy z TZ ze było zrobić chrzciny w sobotę

Współczuję obniżonego napięcia. Ale może jeszcze wyjdzie ze jest dobrze

Tez nie lubię jak ktoś zle nosi albo podnosi moje dziecko pewnie jak każda matka

Chyba tak . Rja raczej pozwalam ale najlepiej żeby go od razu odlozyli :p
Cytat:

Nie wiem obejrzała go znajoma fizjo ale nie zajmuje się na codziej taki dziećmi ..Poradziła żeby go na brzuszek jak najdłużej i często klasc i przetrzymywać mu główkę . Za to neurolog mówiła żeby go czasem nosić jak do odbijania rączki za nasze ramiona . Zobaczymy jak będzie po miesiącu .
Cytat:

Ale nie podnosił główki jak leżała na brzuszku czy tak jak mój przy badaniu odchyla do tyłu ?

Jak cwiczyliscie ?

My też staramy się go tak podnosić i na pionowo jak mamy zebyu te nóżki tak jakby podkurczac .

Super że jest co raz lepiej

Stary 2017-10-02, 19:26   #4852
morelle_
Zakorzenienie

Taedio i etusiaaa

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
eh....ja u każdego lekarza musze tłumaczyć czemu nie kp. Dwa razy mi się zdarzyło że pediatrzy na mnie patrzyli jakby chcieli mi ograniczyc prawa rodzicielskie, ale to było na nfz.

My też mamy zalecone podnoszenie za paszki. Mamy też specjalne pozycje o noszenia dziecka ale staram się jej nie nosić już... bo nie mam tyle siły

Ja jakoś nie czuję, że ona waży 6kg. Noszę tylko jak płacze, że ją coś boli. Inaczej to leży w łóżeczku i rozmawia ze słoniem

Cytat:
U mnie koleżanki też się pytają co i jak ale mają więcej rozumu niż ta co go wzięła ( a ma dwójkę dzieci ) u nas smoczek to choćbyśmy chcieli to nie da rady. Co do zasypiania to u nas działa jak jest bardzo zmęczony i się przebudzić jak go odloze to zaśnie czasem sam.

Mam nadzieję że nie skaza jednak a jak tak że szybko sobie poradzimy

Moja mama z nim ta robi że trzyma go a rączki (też nie podnosi ) i zdarza mu się spiąć więc może jeszcze nie wykształcił tego odruchu i nie wie że tak trzeba ...

Chyba tak . Rja raczej pozwalam ale najlepiej żeby go od razu odlozyli :p

Nie wiem obejrzała go znajoma fizjo ale nie zajmuje się na codziej taki dziećmi ..Poradziła żeby go na brzuszek jak najdłużej i często klasc i przetrzymywać mu główkę . Za to neurolog mówiła żeby go czasem nosić jak do odbijania rączki za nasze ramiona . Zobaczymy jak będzie po miesiącu .

Ale nie podnosił główki jak leżała na brzuszku czy tak jak mój przy badaniu odchyla do tyłu ?

Jak cwiczyliscie ?

My też staramy się go tak podnosić i na pionowo jak mamy zebyu te nóżki tak jakby podkurczac .

Super że jest co raz lepiej

Przy badaniu, gdy leżała na plecach.
Mamy ją podnosić za rączki gdy leży na plecach. Bardzo powoli.
Na brzuch to wiadomo.
Ale jeszcze jak leży na plecach - włożyć pod nią obie ręce. Ująć dłońmi głowę, oprzeć się na łokciach i podnosić ją. Taj jakby brzuszki robiła. To wzmacnia mięśnie grzbietu. Przy okazji calujemy ją i zaciesza się w niebogłosy. Także 2w1

Trzymam za Was kciuki !
Stary 2017-10-02, 19:48   #4853
pestycyda
Zakorzenienie

Xzora, to może jak nie będzie się chciał uspokoić to następnym razem tak zrobie- wyjdę z domu. Chociaż od jutra pogoda ma być z :pupa:

Darietta, a niby po gołąbkach to wzdęcie a nie produkcja powinna być:p

Morelle, eh może zwiększyć dawkę probiotyku? Na pewno nie zaszkodzi. Nam przy przeziębieniu kazali zwiększyć. Brawa za wyniki

Vadi, nie dołuj się bo podając mm też jesteś najlepszą matka dla Giniego na świecie skoro się nie domaga to może nie być głodny po prostu? A mój ssie rączki nie tylko z głodu ale też zaraz po jedzeniu przy zabawie albo z nerwów na wieczór jak już jest zmęczony.

Jon, to ksiądz sobie selekcję zrobił:/
U mnie prawie wszyscy podnoszą pod pachy Wojtka. Krew mnie zalewa. Wszyscy na mnie patrzą jak na wariatkę z racji zawodu i tylko "bo ty to już przesadzasz". Akurat Wojtek super głowę trzyma od początku ale to nie znaczy że nie można mu zrobić krzywdy zła pielęgnacja:/ dobrze że dziadki się nim od święta zajmują... A juz największą ochotę zabić teściowa chce za układanie małego na poduszkach. No inaczej nie odloza:/ zawsze na poduszkę mimo że im w kółko zwracam uwagę że to niedobre dla jego kręgosłupa, że się może poddusić, sturlac. Grochem w ścianę.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 20:01   #4854
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Solidaryzuje się z tobą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20171002_205909.jpg (76,6 KB, 41 załadowań)
Stary 2017-10-02, 20:04   #4855
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Taedio i etusiaaa

Ja jakoś nie czuję, że ona waży 6kg. Noszę tylko jak płacze, że ją coś boli. Inaczej to leży w łóżeczku i rozmawia ze słoniem

Przy badaniu, gdy leżała na plecach.

Mamy ją podnosić za rączki gdy leży na plecach. Bardzo powoli.

Na brzuch to wiadomo.

Ale jeszcze jak leży na plecach - włożyć pod nią obie ręce. Ująć dłońmi głowę, oprzeć się na łokciach i podnosić ją. Taj jakby brzuszki robiła. To wzmacnia mięśnie grzbietu. Przy okazji calujemy ją i zaciesza się w niebogłosy. Także 2w1

Trzymam za Was kciuki !

To moja mama tak obejmuje mu też główkę i go podnosi ale zastanawialak się czy to odpowiednie . Kto wam to doradził ?

Stary 2017-10-02, 20:09   #4856
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
No ja jestem niewyspana od lipca
Co ty gadasz
Stary 2017-10-02, 20:33   #4857
Mała!
Zakorzenienie

Vadi
Współczuję problemow z kp, ale tak.jak.pisze Morelle... to nie koniec świata. Ile dasz radę tyle będziesz karmić. Tymuś to zdrowy facet a gabaryty szybko nadrobi... nie stresuj się dodatkowo trzymam kciuki

Xzora
Za was również

I Morelle za wasz e leczenie... oby szybko.były jeszxze kepsze wieści.

Też mi się czasami zdarza podnieść za paszki Hugensa :/

Hugo zasnął przed 20:00 chciałam go teraz przenieść do łóżeczka i .upa... obudził się, więc cycka. Zobaczymy ile pośpi teraz i czy da się odłożyć.

Kurde nie wiem czy sobie wkrecam czy co? Ale jakoś mi charczy bardziej chyba hymmm... :/

Spokojnej nocy dziewczyny.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 20:38   #4858
pestycyda
Zakorzenienie

Mała, skręcasz sobie. Jak dostanie kataru to nie będziesz miała wątpliwości. Ja sobie wkrecalam 3 dni a dopiero jak faktycznie dostał to nie było wątpliwości

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 20:40   #4859
Mała!
Zakorzenienie

Sama ci to samo chyba nawet pisałam hihiji
Dzięki

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 20:40   #4860
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Brawo za wynik!
Zrobiłabyś fotkę tego trzymania w pionie?
Cytat:

Nie przejmuj się tak, bo najważniejsze żeby Timi był zdrowy, zadowolony, najedzony i miał mamę szczęśliwą a nie zamartwiającą się robisz co możesz dla.niego!

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
moi tez nie zwracają uwagi na to co dobre. ja tłumacze i tłumacze ale nie wiele to daje. niestety pewnych rzeczy nie przeskoczymy l.

Moj tez zasypia albo ja rączkach albo przy cycu. chociaż czasami zasypia w wózku.

brawo za dobre wyniki.

nie dopuszczaj myśli ze masz mało mleka. U nas taki był jeden tydzień ze młody wisiał na cycu cały dzień i wydawało mi się ze nic z nich nie leci. zauważyłam jedno jak jestem mało wyspana i zmęczona to pokarmu mam mniej a i oczywiście jak mało pije wody😕 trzeba pić ok 2 litrów dziennie

Ale na szczęście moi teściowie jak im coś powiem to nie podskoczą grzecznie sie słuchają

Cytat:
Xzora, to może jak nie będzie się chciał uspokoić to następnym razem tak zrobie- wyjdę z domu. Chociaż od jutra pogoda ma być z :pupa:

Darietta, a niby po gołąbkach to wzdęcie a nie produkcja powinna być:p

Morelle, eh może zwiększyć dawkę probiotyku? Na pewno nie zaszkodzi. Nam przy przeziębieniu kazali zwiększyć. Brawa za wyniki

Vadi, nie dołuj się bo podając mm też jesteś najlepszą matka dla Giniego na świecie skoro się nie domaga to może nie być głodny po prostu? A mój ssie rączki nie tylko z głodu ale też zaraz po jedzeniu przy zabawie albo z nerwów na wieczór jak już jest zmęczony.

Jon, to ksiądz sobie selekcję zrobił:/
U mnie prawie wszyscy podnoszą pod pachy Wojtka. Krew mnie zalewa. Wszyscy na mnie patrzą jak na wariatkę z racji zawodu i tylko "bo ty to już przesadzasz". Akurat Wojtek super głowę trzyma od początku ale to nie znaczy że nie można mu zrobić krzywdy zła pielęgnacja:/ dobrze że dziadki się nim od święta zajmują... A juz największą ochotę zabić teściowa chce za układanie małego na poduszkach. No inaczej nie odloza:/ zawsze na poduszkę mimo że im w kółko zwracam uwagę że to niedobre dla jego kręgosłupa, że się może poddusić, sturlac. Grochem w ścianę.

Ja czytałam że jak się nie asekuruje pupki i głowy to powstaje napięcie w brzuchu i plecach i przy częstym takim podnoszeniu dziecko może mieć opóźnione zdolności motoryczne. Mój też trzyma mocno główkę już ale jakoś się boję dopóki mu jeszcze opada po pewnym czasie. A tak bez strachu można dziecko pod pachy podnosic dopiero jak będzie stabilnie trzymać główkę?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości